עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

גיוס ושירות בצה"ל

• אנא התחבר בכדי להגיב
36 תגובות לנושא זה

סקר: גיוס לצה"ל/שירות בצה"ל

זהו סקר ציבורי. משתמשים אחרים יוכלו לראות את האפשרויות בהן בחרת.

האם את/ה בעד גיוס חובה לצה"ל?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

במידה והתגייסת, איפה שירתת?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

במידה ולא התגייסת, מה הסיבה?

הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#1 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎08:39

שלום חברים, משום מה רציתי לראות מה המצב בפורום מהבחינה של גיוס לצה"ל ושירות בו.

מטבע הדברים, זהו אשכול שמערב בו גם קצת פוליטיקה בגלל דעותיו של כל אחד מאיתנו. בואו ננסה לשמור על דיון פורה.

תענו על הסקר, תביעו את דעתכם על צה"ל והגיוס והשירות אליו בפרט ועל מה שתרצו בכלל בנושא הזה.

אני אתחיל:

בעידן שלנו היום אין ספק שאני בעד גיוס בצה"ל ועם שירות משמעותי בו, קרי חייל קרבי או מי שמתאים גיוס לסייבר.

dLORI9W.png  

#2 Chuck

Chuck

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 1,318 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎12:36

אני בעיקרון לא רואה בשירות בצה"ל דבר מחייב. הכוונה, לא מחייב לכולם.

מי שיכול (נפשית ורפואית) לעמוד באינטנסיביות של שירות צבאי- מבורך.  מי שלא- לא בכוח. 

אני התגייסתי עקב לחץ משפחתי להתגייס. לאחר כ-3 חודשים מתחילת גיוס מצאו אצלי בעיות בגב שלא אפשרו לי להמשיך באופן סדיר את השירות הצבאי. 

באופן מיידי הוצמדתי לוועדה רפואית, ולאחר מכן הורדתי ברמת הקושי מטכנאי בחיל האוויר ("הטכני") להתעסקות עם מערכת הכספים בבסיס תל-נוף, תפקיד "ג'וב" בשלישות הבסיס. 

בעיות הגב החמירו, ונאלצתי לעבור מספר הליכים רפואיים שדרשו ממני להיפרד זמנית מהשירות הצבאי. 

לאחר זמן מסוים, הוחלט, בשיתוף המלצות מרופאים מנתחים והוועדה הרפואית יחד, לשחרר אותי לאלתר מהמערכת מאחר ולמשך תקופה ארוכה לא יכולתי כלל לשבת על כיסא ורק לשכב במיטה. 

שיהיה רק בריאות לכולם ושבת שלום ומבורך!

• RuinSain אוהב את זה

#3 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎13:00

מן הסתם מי שאינו יכול להתמודד עם זה מבחינה פיזית או נפשית בצורה מוכחת אינו צריך להתגייס.

יש לדעתי לאפשר לו/לה להתנדב, במידת הרצון שלהם, למקום כלשהו בצה"ל או שירות לאומי מתאים. 

כך כולם מרוויחים. האדם עצמו אינו נפגע פיזית או חלילה נפשית, והוא אף תורם ומקבל חיבור טוב יותר למדינה בעזרת ההווי והאנשים במקום אליו הוא/היא יילכו.

dLORI9W.png  

#4 quicki

quicki

I'll laugh until my head comes off

• חבר של כבוד
  • 4,912 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎13:05

אני הייתי מפקד כיתה ביחידה קרבית, וכרגע משרת מילואים פעיל.

לדעתי כל אחד צריך לעשות שירות צבאי (או לאומי) ולתת את המקסימום שהוא יכול.

בין אם זה נהג, טבח, עובד בלשכה וכו'.

ואני ממש לא מקבל משתמטים מתוך אדיאולגיה.

• RuinSain אוהב את זה

#5 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎13:51

צודק ב-100% אחי.

גם אני בתור קצין ביחידה מובחרת מעודד כל אחד ואחד שאני פוגש לעולם לא להתפשר על בינוניות. 

תן את כל מה שיש לך או שתשב בצד-או שפשוט תעשה משהו אחר.

dLORI9W.png  

#6 Chuck

Chuck

• מתרגמי רשת
  • 1,318 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎13:55

מן הסתם מי שאינו יכול להתמודד עם זה מבחינה פיזית או נפשית בצורה מוכחת אינו צריך להתגייס.

יש לדעתי לאפשר לו/לה להתנדב, במידת הרצון שלהם, למקום כלשהו בצה"ל או שירות לאומי מתאים. 

כך כולם מרוויחים. האדם עצמו אינו נפגע פיזית או חלילה נפשית, והוא אף תורם ומקבל חיבור טוב יותר למדינה בעזרת ההווי והאנשים במקום אליו הוא/היא יילכו.

בזמנו, בתחילת השירות, הרגשתי משהו לא טוב. משהו לא מוסבר או מוגדר, אבל משהו לא טוב. 

דיווחתי על זה, אבל הוריי התעלמו, חשבו שמדובר במשהו חולף. בפנים הייתה  לי תחושה שמדובר בכאב כלשהו. 

הדרך העקומה והעקלקלה שעברתי גרמה לי לשנאה מסוימת ( או אי-אהבה, שזה מושג פחות "קשה" משנאה) כלפי המסגרת הצבאית, מה שלא עודד בכלל את הרצון לשירות.

כל המסגרות של שירות לאומי לא התאימו לי, לאחר שבדקתי מספר עמותות שמבצעות חיבור בין המתנדב והמוסדות לשירות לאומי.

הכל היה (נפשית) קשה מאוד.  

אז כל מי שישר "קופץ" עליי או שופט, אני מזמן השלמתי עם זה שפשוט עברתי את זה בצורה והאופן העקומים ביותר שאפשר. 

לא אמרתי שמישהו כאן שפט, פשוט ישנם היו הרבה כאלו ששפטו מבלי להבין את עומקם של העניינים. 

#7 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎14:03

זה מקרה מצער ודפוק בהחלט. אבל אתה נמצא בצד הטוב אחי, אתה ניסית. התגייסת עברת דברים. 

אי התאמתך עקב בעיות כאלו ואחרות זה משהו אחר לחלוטין שאין לך שליטה עליו. 

הבעיה היא במפקדים שלך אשר לא ראו באמת את המצב הנתון שלך, כך לפי הבנתי. תיהיה בטוח שלפי המקרה שלך(לצערי), למדו לקחים.

הצבא זו מערכת המסועפת ביותר כיום במדינה ולפעמים זה בלתי נמנע שמקרים כאלו ייקרו. 

אל תתייחס לאנשים שאומרים לך משהו לא במקום. הם אפס מאופס. כלום.

dLORI9W.png  

#8 Chuck

Chuck

• מתרגמי רשת
  • 1,318 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎14:15

זה מקרה מצער ודפוק בהחלט. אבל אתה נמצא בצד הטוב אחי, אתה ניסית. התגייסת עברת דברים. 

אי התאמתך עקב בעיות כאלו ואחרות זה משהו אחר לחלוטין שאין לך שליטה עליו. 

הבעיה היא במפקדים שלך אשר לא ראו באמת את המצב הנתון שלך, כך לפי הבנתי. תיהיה בטוח שלפי המקרה שלך(לצערי), למדו לקחים.

הצבא זו מערכת המסועפת ביותר כיום במדינה ולפעמים זה בלתי נמנע שמקרים כאלו ייקרו. 

אל תתייחס לאנשים שאומרים לך משהו לא במקום. הם אפס מאופס. כלום.

אני ניסיתי, על הדרך למדתי כמה דברים על הצבא ועל עצמי. שלדעתי זה היה בלתי נמנע ללמוד אותם בדרך הקשה יותר.

המפקדים היו בסדר, דווקא. הבעיה היא דרגים מעליהם שקיבלו דיווחים שוטפים ופשוט חשבו שזה "תירוץ" להימנע מפעילויות שונות וכדומה, רק בסוף כשכמעט התמוטטתי נזכרו להביא אותי לאנשי מקצוע במסגרת המערכת.

מצד אחד, אני מבין. ישנם המון כאלה שמחפשים דרכים יצירתיות לצאת לחופשי. 

מצד שני, בהחלט החלטת ההחלטות על-ידי הדרגים השונים התבצעה בצורה עקומה. 

הלקח שאני בוודאות יכול "להציע" לאותם האנשים שלקו בהחלטותיהם: תשנו את הדרך שלכם להחליט החלטות. ההחלטות שלכם משפיעות על חיי החיילים וכמובן על הדרך שבה יעשו\לא יעשו את השירות הצבאי. תעשו הערכה-מחדש לדברים ואני מקווה שאחרים לא יסבלו כמוני. 

אם יש מעוניינים לדעת, מאז שהתחלתי בהליך השיקומי מכל ההליכים הרפואיים, במיוחד שהייתי צמוד למיטה, התחלתי ללמוד את ענף הפיתוח, יזמות וסטרטאפים שדי מציף אותנו בחשיפות תקשורתיות בשנה האחרונה. 

מאז, התקדמתי הלאה רק לכיוון חיובי :D 

• RuinSain אוהב את זה

#9 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎15:37

שמח שלפחות יצא מזה משהו טוב. "מעז יצא מתוק". 

דרך אגב, הבעיות בגב היו גם לפני הגיוס?

dLORI9W.png  

#10 Mine

Mine

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 17 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎15:54

נגד גיוס חובה

התגייסתי אבל עוד לא שרתתי (דח"ש)

מאוד מכבד אנשים שהתגייסו ושרתו בתפקיד משמעותי אבל אני גם יודע שיש כל כך הרבה חיילים לא נחוצים שנמצאים בצבא ומבזבזים תקציבים רק בגלל שמדובר בגיוס חובה.

הגיע הזמן שצה"ל יחתוך את המשקל העודף וישקיע יותר בחיילים שבאמת מגיע להם

#11 Chuck

Chuck

• מתרגמי רשת
  • 1,318 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎17:09

שמח שלפחות יצא מזה משהו טוב. "מעז יצא מתוק". 

דרך אגב, הבעיות בגב היו גם לפני הגיוס?

היו, לא באותו קנה מידה. 

#12 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎18:17

קיבלתי פטור, אבל התנדבתי ושירתתי 3 שנים מלאות.

נגד שירות חובה, מהסיבה הפשוטה שצבא מקצועי יהיה הרבה יותר איכותי ויעיל מצבא כל כך שמן, רחב ועם המון תפקידים מיותרים שנפתחים רק כדי שיהיה לאן להקצות חיילים.

• IlanVic, dorel310, Chuck ו-1 אחר אוהבים את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#13 Sgt.DD

Sgt.DD

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 832 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎19:17

בתור אחד שהתגייס (ולא אחד שלא עשה צבא ומדבר על זה) אני חייב להגיד שאני נגד גיוס חובה. גיוס חובה הוא לא מוסרי בשום קנה מידה והינו שלילת חירות של ילדים בני שמונה עשרה שלא יודעים מה מימינם ומשמאלם. הרבה פעמים, אחרי השירות, שיצא לי לדבר על זה עם כמה אנשים שאני נגד גיוס חובה קיבלתי ישר סינון קללות מסוג "משתמט מנייאק" למרות שאני בהחלט לא כזה, שירתתי שלוש שנים במסגרת יכולתי עם פרופיל 45 רפואי ואני חייב להגיד שבמשך שלוש שנים הרגשתי שאני תקוע, פשוט ככה, אחרי בית הספר, במקום להתקדם במקצוע נורמלי רבים מהאנשים, בלי קשרים וקומבינות נלקחים לצבא לעבודות סיזיפיות כי אין להם "דוד בבקו"ם" שישים אותם במקום מסויים, העבודות האלו הם רובם ניתנים לחמישים איש עבודה שבאזרחות אדם אחד יעשה זאת תמורת לעיתים פי חמש עשרה מהשכר שבאמת אמור להינתן. יש בעיה בצבא - יותר מדי כסף, יותר מדי אנשים ואבטלה סמויה שלא תתאר.

איני יודע מה המצב בקרבי מכיוון שלא הייתי שם, לא משום שלא רציתי אלא משום שלא יכולתי ובכל הטירונות שלי ראיתי אנשים מהשוליים של החברה משחקים תופסת עם הצבא, מקבלים תיקים פליליים בגלל בעיות כספיות וכל זה בגלל שהם, שלא כרצונם נלקחו למסגרת כמעט עם אפס ביקורת שיכול לעשות איתם כרצונו. צריך להבין, יש צורכי ביטחון. אני מסכים, אבל במאה העשרים ואחת צבא לא צריך כל כך הרבה חיילים. אנחנו לא יכולים לתקוע אנשים שיכולים לשרת את המדינה בצורה נפלאה באקדמיה ובאזרחות במסגרת סנילית שלא תתאר. הגיע הזמן להבין שאנחנו לא נמצאים יותר בשנות החמישים והשישים, יש מספיק אנשים לעשות את העבודה בתשלום.

אנקדוטה לסיום: כאשר אני סיימתי את השירות בקרייה, הצבא הוציא את השמירה של הקרייה למיקור חוץ. עד כמה אירוני הדבר הזה יכול להיות? טוענים שאין כסף, שאין מספיק אנשים אבל כמעט כל הצבא עובר היום למיקור חוץ: אוכל, תחבורה בגדים וכו'. כמעט דבר לא נשאר היום בידי הצבא. איפה הבושה של הקברניטים שמשלמים היום לאנשים משכורות מלאות פי עשרים לפעמים ממה שהיו משלמים לחיילים שאיישו את המקומות האלו לפניהם ובזבזו את זמנם בתפקידים האלו? אני זוכר בתחילת הצבא את ההרצאה בטירונות 02 עם מפקדים שלא מאמינים למילים לעצמם אומרים "אתה בורג קטן במכונה גדולה, בלעדיך המכונה תשבר" בולשיט.

• RonB אוהב את זה

#14 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎22:03

שירות צבאי או שירות לאומי חובה. מי שבוחר לא לשרת בצבא, שיהיה מחוייב לעשות שירות לאומי. 

#15 Chuck

Chuck

• מתרגמי רשת
  • 1,318 הודעות

נכתב ב- ‎24/06/2016‏, ‎23:55

שירות צבאי או שירות לאומי חובה. מי שבוחר לא לשרת בצבא, שיהיה מחוייב לעשות שירות לאומי. 

לא מסכים אתך בקטע הזה. אסור לכפות אדם לבצע את השירות הזה, לא משנה מאיזה סוג. 

אם זה לא בא מהלב, זה לא ייצא כמו שצריך.

יש אנשים שנפשית חלשים מכדי להתמודד עם מסגרות השירות הלאומי (אני נתקלתי למשל בבתי חולים, חינוך מיוחד לבעלי מוגבלויות שונות וכדומה), והצבא נוקשה מדי עבורם או שפיזית לא יכולים לעמוד בדרישות הצבא. 

תיארתי פה מצב אפשרי וקיים, ובמצב הזה אם תכפה על אדם שירות מסוג כלשהו, הוא יישבר  וכל הדרך שלו תצא עקומה. הוא יהיה "שגריר" של "אנטי-שירות". 

יש אנשים שכבר בתיכון/סיום תיכון יודעים שהם רוצים ללמוד תחום כלשהו, או לחלופין יודעים במה הם ילכו לעבוד בהמשך חייהם. 

למדינה יוצא יותר מאדם כזה שהולך ומרחיב את ענייניו וממש ניגש למשק, מרחיב את מעגל העבודה ומכניס כסף למשק,  מאשר אדם שרק מבזבז לצבא (ולמדינה) כסף על אנשי מקצוע לא רלוונטיים, כי יכלו למנוע את זה קודם. 

#16 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,376 הודעות

נכתב ב- ‎25/06/2016‏, ‎01:12

מצטער אם אני חריף מדיי או אם אפגע במישהו, אבל הרבה פה מאלה שלא בעד גיוס חובה פשוט מנסים לתרץ את חוסר הגיוס בכל מני דברים מפגרים כמו "להתגייס מכל הלב", "לא מסוגלים נפשית להתמודד", "תפקיד משמעותי", "שלילת חירות", "צבא מקצועי עדיף, איכותי יותר" וכו' וכו' וכו'....

תעשו לי טובה, דיי חבר'ה, על מי אתם מנסים לעבוד? על כמה אנשים באינטרנט? .... תגידו: "לא בזין שלי לעשות צבא, מעדיף לנצל את הזמן הזה בשביל לקדם את עצמי" ואל תבלבלו לנו את המוח בכל מני סיבות כאלו ואחרות. תהיו כנים, חלאס עם ההתייפיפות המגוחכת הזאת.

אז אני גם אפתח קצת ואספר על עצמי:

אני לפני הצבא הייתי בן אדם דיי שקט (אפילו מאוד) הייתי בדכאון עקב "אהבה נכזבת" ברמה של בקושי מדבר וגם שכן אז בצורה שקטה כזאת וביישנית, היו לי בעיות בטחון עצמי מאוד גדולות וסה"כ הייתי בדכאון במשך איזה שנה ומשהו לפני הגיוס. אני לא רציתי להתגייס בכלל ופחדתי לצאת מהבית הבטוח והארבע קירות שלי שהייתי חוזר אליהם מהבית ספר, ניסיתי ללכת לרופא בשביל להוריד פרופיל וכאלה, אתם יודעים מה שכל מי שלא רוצה להתגייס עושה, ההורים כמובן תמכו ורצו פשוט שיהיה מה שטוב לי כי הם ידעו על מצבי, אז קיבלתי צו גיוס לחודש אחרי סוף הבית ספר.  קיבלתי שיריון - קרבי? אני? לוחם? טנקים? מה כל זה ולי? אני בכלל מפחד ללכת למישהו בכיתה לבקש ממנו עט. אז ממש לא רציתי להתגייס, בכל אופן, לקראת הגיוס התחלתי לקרוא קצת באינטרנט על טנקים וראיתי כמה סרטונים, מפה לשם, לא יודע מה עבר לי בראש פשוט אמרתי, יאללה נראה מגניב ממש כל הקטע הזה עם הטנקים, שהתגייסתי זה היה בדיוק בזמן לבנון השנייה, ואח שלי היה בצבא לקראת הסוף (וחתם קבע עקב המלחמה), בגלל שהוא מכיר אותי אז הוא בא ללוות אותי בבקו"ם (ממש בפנים), לא אמרתי מקודם, אבל יש לי אסטמה ועברתי 5 ניתוחים באוזניים עקב בעיה מולדת, במהלך ההתחיילות הרופאים רצו להוריד לי פרופיל בגלל הבעיות שהיו לי ושלחו אותי לועדה רפואית....נשארתי בבקו"ם 3 ימים, להתקלח עם עוד אנשים במקלחת? לישון בשק שינה? לעמוד על הרגליים כל היום? חדר אוכל? נשמע לי זוועה כל הסיפור. בכל אופן בוועדה הרפואית אמרתי להם ש: "בבקשה אל תורידו לי פרופיל אני רוצה להתגייס לקרבי" ואחרי יום עליתי לאוטובוס לבסיס בדרום של שיריון (סיירים בתקופתו, למי שמכיר).

אני יכול להמשיך ולחפור על הקשיים שעברתי במסעות, האנשים, הפתיחות.....אבל בקצרה ממש:

אני - כן זוכרים? זה שפחד ללכת למישהו בכיתה לבקש עט, זה שהיה בדכאון, כן אני - מפקד טנק, סמל מחלקה, מעביר הרצאות מול פלוגה שלמה של 50 אנשים, מפקד אישי של 8 אנשים, מפקד מצטיין, אחראי על טנק, נשק, ציוד, מחלקה שלמה, וגם עשיתי קבע עוד שנה - מלמד צבא זר על טנקים. אז מה אתם כל אותם האנשים האחרים שונים ממני? מה אני מיוחד? לא! ממש לא! אז חלאס להתבכיין.....

לא יכול להיות שיש מישהו שלא יכול לעשות שום תפקיד בצבא, והוא לא חיייב להיות משמעותי, אף אחד לא מצפה ממכם להיות הרמטכ"ל או אפילו לוחם, אבל לקפל מצנחים, להיות טבח, להיות שק"מיסק, זה משהו שמישהו צריך לעשות, למה לא אתם? אם כל כך קשה משהו אחר, תמיד יש משהו שאפשר לעשות. ואם הצבא לא מסתדר אז שירות לאומי, ללכת להתנדב איפשהו 3 שנים, זה לא מעניין אותי אם חושב שאתה יכול לקדם את עצמך וללכת ללמוד בזמן הזה, גם אני יכולתי, אבל כמוני וכמו הרבה אחרים,שירתנו את המדינה מסריחה הזאת (בעיקר בשביל המשפחה מבחינתי), אז תתן 3 שנים איפשהו, לא משנה איפה.

הצבא צריך להישאר חובה בגלל אנשים כמוני, כי אם הוא לא היה חובה לא הייתי מתגייס בחיים, ואני בטוח שלפחות 70-60 אחוז מהאנשים הם כמוני, ויהיה מחסור עצום בלוחמים. אנחנו לא מדינה שיכולה להרשות לעצמה את זה, אל תשווה אותנו למדינות אחרות, כי לנו אין את הפריווילגיה הזאת, למי שלא יודע, גם בנורווגיה יש גיוס חובה. אצלהם יש ואצלנו לא? נראה לכם הגיוני?

מה שכן צריך לעשות זה לתת יותר אופציות להתנדבות בשירות לאומי ולהעיף את כל מי שלא עושה כלום בצבא וסתם מבזבז את הכסף של המדינה (או יותר נכון - שלנו).

דעתי גם שצריך או לתת זכויות משמעותית יותר טובות לכאלה ששירתו את המדינה (בכל תפקיד, לאו דווקא לוחם) והרבה פחות לכאלה שלא. דוגמת החרדים, לא מדבר על כאלה עם בעיות רפאויות כאלו ואחרות, רוצה ללמוד תורה? יאללה גבר! לך על זה, אבל עזרה בבית לא תקבל, עזרה עם הילדים לך חפש את החברים שלך. ולעשות את זה בצורה כזאת שזה יהיה מורגש, הטבות בלימודים וכאלו וכאלו. 

ודבר אחרון לגביי בעיות רפואיות כאלו ואחרות: אם אתה באמת באמת מרגישים שאתם לא יכולים לעשות משהו, ואני מדבר על משהו ברמה של זה יפגע בכם פיזית בעתיד, פשוט אל תעשו את זה ותהיו מוכנים ללכת לכלא בשביל זה. לא שווה לאבד את הרגליים והידיים (או החיים) בשביל איזה מפקד מטומטם, אם תהיו כנים עם עצמכם ועם המפקד אז יאמינו לכם, כי הם יודעים שבשאר הזמן אתם נותנים 100 אחוז. ככה היה גם לי, בגלל שידעו אני נותן הכל, אז אם אני אומר שאני לא מסוגל, אז אני באמת לא מסוגל ואף פעם לא עשו לי בעיות שנפצעתי או הייתי חולה.

מצטער על החפירה :D

• dvodvo123, eliav1993, RuinSain ו-1 אחר אוהבים את זה

#17 RuinSain

RuinSain

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎25/06/2016‏, ‎09:42

להיות לוחם זה לא רק בשדה הקרב. זה בכל מקום. אם לא תילחם על מה שאתה רוצה, אתה תקבל כלום ושום דבר.

קרייזי, כל הכבוד על הדרך שעשית. ושמח שהצבא גרם לך להיפתח ולהגיע למצוינות! 

dLORI9W.png  

#18 dvodvo123

dvodvo123

Queen Of Peace

• Q-Subber
  • 24,423 הודעות

נכתב ב- ‎25/06/2016‏, ‎09:54

אני בעד שירות חובה אבל גם בעד רפורמה בכל מה שקשור במשך השירות ומשכורות לחיילים (לא משנה הם היית לוחם, תומך וכו').

אני הייתי תומך לחימה במשטרה צבאית.

#19 toxin

toxin

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,251 הודעות

נכתב ב- ‎25/06/2016‏, ‎10:41

מה זה תומך לחימה במשטרה צבאית?

#20 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎25/06/2016‏, ‎11:16

לא מסכים אתך בקטע הזה. אסור לכפות אדם לבצע את השירות הזה, לא משנה מאיזה סוג. 

אם זה לא בא מהלב, זה לא ייצא כמו שצריך.

יש אנשים שנפשית חלשים מכדי להתמודד עם מסגרות השירות הלאומי (אני נתקלתי למשל בבתי חולים, חינוך מיוחד לבעלי מוגבלויות שונות וכדומה), והצבא נוקשה מדי עבורם או שפיזית לא יכולים לעמוד בדרישות הצבא. 

תיארתי פה מצב אפשרי וקיים, ובמצב הזה אם תכפה על אדם שירות מסוג כלשהו, הוא יישבר  וכל הדרך שלו תצא עקומה. הוא יהיה "שגריר" של "אנטי-שירות". 

יש אנשים שכבר בתיכון/סיום תיכון יודעים שהם רוצים ללמוד תחום כלשהו, או לחלופין יודעים במה הם ילכו לעבוד בהמשך חייהם. 

למדינה יוצא יותר מאדם כזה שהולך ומרחיב את ענייניו וממש ניגש למשק, מרחיב את מעגל העבודה ומכניס כסף למשק,  מאשר אדם שרק מבזבז לצבא (ולמדינה) כסף על אנשי מקצוע לא רלוונטיים, כי יכלו למנוע את זה קודם. 

אתה מדבר על מקרים נקודתיים, אני מדבר על הכלל. אתה חייב להסכים איתי שמישהו שבוחר לא לשרת בצה"ל משום שהוא פציפיסט כביכול, עדיין צריך לתת תרומה לחברה? למשל ערבים, שמקבלים פטור אוטומטית משירות צבאי וגם מקבלים מלגות אוטומטית על היותם ערבים בכל אוניברסיטה בארץ, יש כאן איזשהו חוסר שיוויון בנטל, בין אם מדובר בזכויות או חובות.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים