טוב, בואו נודה בזה, אנחנו חנונים ואנחנו אוהבים גאדג'טים. באשכול הזה יהיה אפשר לכתוב על משהו חדש שקניתם רק העניין הוא להוסיף ביקורת עניינית על המוצר כדי ששאר חברי הפורום ידעו אם כדאי לקנות. גם ביקורות שליליות זה בסדר, שידעו גם ממה להתרחק.
כל גאדג'ט תקף, עכברים, מקלדות, שלטים, טלפונים, רמקולים וכו'....
אני אתחיל עם 2 ביקורות על טאבלט וטלפון שקניתי לאחרונה.
Sony Xperia Z2:
http://www.sonymobil...hones/xperia-z2
מסך: מסך איכותי מאוד, לא הכי בהיר בעולם, אבל מספיק בשביל עבודה בשמש. למרות זאת הייתי רוצה שהוא יהיה בהיר יותר.... אני לא אחפור לכם על הצבעים וכל מני השטויות האלו שנותנים בביקורות על טלפונים כי אין לי מושג קלוש בזה.
איכות בניה ועיצוב: הבניה מאוד מאוד איכותית, מרגישים שקנית מוצר פרימיום, הכפתורים מרגישים איכותיים והמיקום שלהם הוא מעולה. מאוד אהבתי שיש כפתור מיוחד רק למצלמה, הרמקולים נותנים סאונד טוב, אבל לא הכי גבוה בעולם. בגלל שהטלפון עם זכוכית משני הצדדים, הוא מאוד חלקלק וקצת קשה לאחוז בו. שימוש ביד אחת הוא מאוד גבולי ולפעמים לא אפשרי. לפחות עם יד מומצעת כמו שלי.
סוללה: וואוו! פשוט וואוו! עם סוללה 3200 מילאמפר, נותן לכם 4-5 שעות מסך בקלות. אם אתם מתעקשים אפשר לסחוט אפילו יותר. בגדול אני מוצא את עצמי מטעין את הטלפון פעם ב24 שעות, כשבשימוש כבד מאוד אני מגיע ל12 שעות שזה דיי ויותר לרוב האנשים.
מערכת הפעלה: מערכת הפעלה מאוד בסיסית, עם תוספות לא גדולות מהסטוק. מה שעושה את הטלפון סופר מהיר, ניהול הטלפון בריבוי משימות הוא מעולה, ועם 3 GB של זיכרון אני לא מתפלא. הטלפון פשוט טס בהכל. אין מילה אחת רעה להגיד על זה.
מה שכן מפריע לי זה: ניהול ישומים הוא קצת בעייתי, כדי למחוק אפליקציה צריך להיכנס להגדרות->יישומים->לחפש ידנית (אין אפשרות לחפש לפי שם) את האפליקציה-> ורק כזה למחוק, לכפות עצירה וכו'. מאוד מציק ולא יעיל. עוד משהו שמפריע לי זה כשנכנסים להגדרות מהירות בסטטוס בר, כשלוחצים לחיצה ארוכה על לדוגמא הwi-fi, הוא נותן לך תפריט כקטן כדי להיכנס להגדרות של אותה אופציה, לא מבין למה זה פשוט לא נכנס להגדרות ישר וזהו.
2 באגים מאוד גדולים שיש לטלפונים, שלא תשמעו עליהם בכל הביקורות שביוטיוב שכרגע סוני מסרבת להגיב (לפחות בפורומים שלהם) ולתת פתרונות. כנראה זה ייפתר בעדכוני תוכנה הבאים, אבל ממוצר פרימיום במחיר כזה, הייתי מצפה לקבל טלפונים ללא באגים כאלו גדולים, ובטח שיתנו מענה הרבה יותר מהיר.
באג 1: התחממות המצלמה והפסקתה לאחד דקות בודדות של הקלטת וידאו. כן, נכון דיברו על זה מעט בביקורות ביוטיוב, מה שהם אמרו שזה קורה רק ב4K, שזה לא נכון, גם ב1080p זה קרה לי, אחרי 2-3 דקות. מה שלא מאפשר להקליט סרטון בצורה נורמלית. הבעיה היא שזה גם לא רק בסרטונים, אם תשאירו את המצלמה דולקת הרבה זמן (קרה לי בזמן ששיחקתי עם האפשרות של המצלמה) זה גם יתחמם ויקרה שוב.
באג 2: צפיה בסרטונים דרך האפליקציה של פייסבוק. אחרי שניה או אחרי כמה זמן בסרטון. הסרטון מפסיק ונותן שגיאה. ניתן לפתור זמנית ע"י מחיק של המטמון, אבל זה עוזר לכמה סרטונים בודדים ואז חוזר. גם במקרה הזה סוני לא נותן פתרון. אני מקווה שזה יקרה בעדכון הבא שלהם. מתי שזה לא יהיה.
איכות אודיו: מאוד מאוד מאכזב, נותן איכות בסיסית ביותר, ומטלפון כזה הייתי מצפה להרבה יותר. אני לא יודע, אולי זה הסטנדרט היום, אבל עם האייפון 4 הייתי שומע אוטו על ווליום 40 וזה היה רועש מאוד, היום בשביל להגיע לעוצמה הזאת אני צריך להגיע לווליום של 52-54. שזה עוד בסדר, אבל עם אוזניות זה קצת מתחיל להיות בעייתי, כי אין אופציה להגביר ווליום עם מגבר חיצוני כי האוזניות מחוברות ישירות לטלפון.
לסיכום: אם הייתה לי אופציה הייתי קונה את הHTC ONE M8 ... זה לא שאני לא מרוצה מטלפון, אחלה טלפון, מי שחשוב לו מצלמה אז בכלל הוא יעוף. אבל בשבילי, אולי עשיתי טעות והייתי צריך ללכת על הHTC.
אביזרים ממולצים:
מגן לטלפון - incipio DUALPRO
http://www.incipio.c...-xperia-z2.html
תמיד המוצרים של החברה הזאת אכותיים ובכלל ממליץ לכולם לא משנה איזה טלפון יש לכם. אני הזמנתי את זה דרך אמזון כי באיביי לא היה את המוצר בשחור להזמנה לארץ.
מגן מסך - Spigen Screen Protector Steinheil [Ultra Optics]
מעולה, לא פוגע באיכות המסך, קל להתקין אותו, לא משאיר טביעות אצבעות, וחלקלק. מומלץ ביותר. החסרון היחידי הוא כשהשמש ישירה על הטלפון הראות נעשת בעייתית, אבל זה נראה לי קורה בכל מגן.
http://www.ebay.com/...984.m1439.l2649
המוכר הזה מומלץ, קניתי ממנו. משלוח מהיר ומוצר מקורי.