תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.
נכתב ב- 09/07/2012, 02:34
נכתב ב- 09/07/2012, 03:51
באמת שזה קשה לצפייה ונוראי מה שהולך שם.
אבל אין מה לעשות, אנחנו חיים על בשר, חלב, ביצים.
נכתב ב- 09/07/2012, 06:06
הנתונים שמוצגים בו אומתו במחקר ענק שנערך במשך יותר מארבעה עשורים (!) ומכונה "מחקר סין" (חפש בגוגל), שבו אכן הוכח כי מזונות מן החי מזיקים לבריאות - לרבות בשר, חלב וביצים - ולמעשה הם האחראים לתחלואים הקשים בעולם המערבי, דוגמת: מחלות סרטן, מחלות לב וכו'.
מזונות מן הצומח, לעומת זאת, לא רק שאינם מזיקים לנו, אלא גם אחראים לריפוי חלק ניכר מהנזקים שנגרמים מצריכת מזון מן החי.
לכן, גם אם אתה מתעקש לצרוך מזון מן החי, מומלץ לעשות זאת במינימום שבמינימום.
באשר לחלב, נא חפש בגוגל את המונח "שוטי החלב", כדי להתרשם מן הנתונים ולעמוד על מידת הנזק שהוא גורם לאדם. תעשיית החלב מגלגלת מיליארדים רבים של שקלים מדי שנה, וסכום לא קטן מושקע במאמץ לשכנע אותנו בטענה השקרית שחלב זה מוצר בריא.
- Murdock, IlanVic ו eladfo אוהבים את זה
נכתב ב- 09/07/2012, 06:25
ראיתי תסרט הזה שבוע שעבר.ממליץ לך מאד לצפות בסרטון הזה :
http://www.youtube.com/watch?v=ittFtDAAab0
הנתונים שמוצגים בו אומתו במחקר ענק שנערך במשך יותר מארבעה עשורים (!) ומכונה "מחקר סין" (חפש בגוגל), שבו אכן הוכח כי מזונות מן החי מזיקים לבריאות - לרבות בשר, חלב וביצים - ולמעשה הם האחראים לתחלואים הקשים בעולם המערבי, דוגמת: מחלות סרטן, מחלות לב וכו'.
מזונות מן הצומח, לעומת זאת, לא רק שאינם מזיקים לנו, אלא גם אחראים לריפוי חלק ניכר מהנזקים שנגרמים מצריכת מזון מן החי.
לכן, גם אם אתה מתעקש לצרוך מזון מן החי, מומלץ לעשות זאת במינימום שבמינימום.
באשר לחלב, נא חפש בגוגל את המונח "שוטי החלב", כדי להתרשם מן הנתונים ולעמוד על מידת הנזק שהוא גורם לאדם. תעשיית החלב מגלגלת מיליארדים רבים של שקלים מדי שנה, וסכום לא קטן מושקע במאמץ לשכנע אותנו בטענה השקרית שחלב זה מוצר בריא.
מעניין, מסקרן, מעלה שאלות, אבל להיות טבעוני זה יותר רחוק מצמחוני.
קראתי גם על טבעונים/צמחונים שלוקחים זריקות וכדורים כדי להשלים את מה שהם לא מקבלים באורח החיים שלהם.
ברזל לדוגמא, ושאר ויטמינים.
נכתב ב- 09/07/2012, 06:28
אפשר שאם תצבור ידע בנושא, תעדיף מזונות מן הצומח, כל אימת שתהיה לך ברירה ראויה. בכל מקרה, זו הבחירה שלך.
נכתב ב- 09/07/2012, 11:05
- פיני95, charge ו orelzor אוהבים את זה
נכתב ב- 09/07/2012, 12:11
אני צורך חלב בנס-קפה, אבל לא מעבר לכך. גיליתי גם עולם שלם ומאד כיפי של הכנה-עצמית של גלידות, ממרחי-חומוס וטחינה, שהם טעימים ובריאים בהרבה מהעיסה המעובדת שמציעים במחיר מופקע בסופרים. כך כבר כמעט שנה. ואני יכול לדווח באופן אישי על שיפור ניכר בהרגשה שלי, במרץ, במיקוד ובריכוז. במשך שנים סבלתי מאלרגיות, שאיש מהרופאים לא הצליח לרפא, וברגע שהורדתי דרסטית את צריכת החלב, הם פשוט נעלמו. אולם שוב, כפי שכבר ציינתי, זה עניין של בחירה. לדעתי, בחרתי נכון.
- Murdock, eladfo ו yuval2511 אוהבים את זה
נכתב ב- 09/07/2012, 12:51
הא וכמובן נתעלם מהעניין שהוא כולו בולשיט אחד גדול כי בבשר יש ערכים תזונתיים מעולים(ברוב חלקי הבשר) עם חלבון הכי איכותי, חומצות אמינו, ברזל ושלל דברים כאלו ואחרים.
נכתב ב- 09/07/2012, 12:56
נכתב ב- 09/07/2012, 13:03
בולשיט."מחקר סין", מחקר ענק שנערך יותר מארבעה עשורים, כפי שכבר ציינתי, מצא דברים הפוכים. מזון מן החי מזיק לנו מאד. וזה ודאי.
אולי זה מזון לא בריא, אבל הוא גם לא מזיק.
כמובן שהכל בתנאי שאוכלים במידה הגיונית ולא מפריזים (כמו האמריקאים).
אם כבר, אז המזון הצמחי הוא זה שמזיק לנו, הרי חסרים בו המון ערכים תזונתיים, ויטמנים וכל מיני דברים אחרים. זו הסיבה שהמון צמחונים וטבעונים לוקחים תוספי מזון וזה לא בריא.
- פיני95 אוהב את זה
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 09/07/2012, 14:04
את לא מבין כלום בנושא הזה ומדבר כאילו אתה כבר דוקטור.בולשיט.
"מחקר סין", מחקר ענק שנערך יותר מארבעה עשורים, כפי שכבר ציינתי, מצא דברים הפוכים. מזון מן החי מזיק לנו מאד. וזה ודאי.
אם כבר, אז המזון הצמחי הוא זה שמזיק לנו, הרי חסרים בו המון ערכים תזונתיים, ויטמנים וכל מיני דברים אחרים. זו הסיבה שהמון צמחונים וטבעונים לוקחים תוספי מזון וזה לא בריא.
נכתב ב- 09/07/2012, 14:05
אני לא יודע למה בכלל זה צריך להיות השיקול. מזיק או לא, חיות נרצחות בשביל זה. אם זה לא מספיק, הן עוברות התעללות במשך כל החיים שלהן. מהרגע שהן נולדות ועד המוות המתוק שגואל אותן. היי, אם ראיתם את הסרטן במלואו ועדיין בוחרים לאכול בשר (וחלב וביצים), זה כבר נשגב מבינתי.מצטער אבל להיות אוכל בשר זה הבחירה שלי ולא בגלל שזה מזיק (או לא, ברזל וזה) אלא נטו בגלל הטעם (המדהים יש לומר) של בשר. להיות טבעוני? באמת שאני מעדיף לחיות 5 שנים פחות ולא לאכול נבטים וחיטה דוחים כל החיים שלי.
אתה מוכן לחיות עם העובדה שהמון יצורים חיים חוויים את הזוועות הללו שיותר גרועים משואת העם היהודי (כן, כן)? רק משום שטעים לך? OK.
- אבי ד אוהב את זה
נכתב ב- 09/07/2012, 14:08
בולשיט.
"מחקר סין", מחקר ענק שנערך יותר מארבעה עשורים, כפי שכבר ציינתי, מצא דברים הפוכים. מזון מן החי מזיק לנו מאד. וזה ודאי.
הנה, ידידי המלומד, במיוחד בשבילך :
מחקר התזונה המקיף ביותר בעולם
ד"ר ט. קולין קמפבל, ביו-כימאי אמריקני ידוע שעמד בראש המחלקה לביו-כימיה באוניברסיטת קורנל, פרסם למעלה מ-300 עבודות מדעיות במהלך 40 שנות מחקר תזונתי בבני אדם ובבעלי חיים. קמפבל הוביל את "מחקר סין" - המחקר התזונתי המקיף ביותר שנערך אי פעם ופורסם בספר תחת אותו שם ב-2005, והגיע למסקנה מובהקת כי שכיחות המחלות הכרוניות הייתה גבוהה ביותר בקרב אנשים שהרבו לצרוך מזונות מהחי (בשר, חלב ומוצריו, ביצים ודגים).
במהלך המחקר הצביעו הממצאים על מסקנות ברורות: מזונות מן הצומח קשורים לרמות נמוכות יותר של כולסטרול בדם ולשכיחות נמוכה יותר של סרטן השד.
במחקרים שנעשו בבעלי חיים נמצא כי קזאין (קבוצת חלבונים ממקור חלב) מעודד את התהליך הסרטני. הבטאון הרשמי של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב התעניין במחקרים של קמפבל ופרסם בהבלטה חלק מהממצאים, שכולם הצביעו על דפוס אחיד: רכיבים תזונתיים שמקורם במזונות מהחי מגבירים את התפתחות הגידולים ואילו רכיבים תזונתיים שמקורם במזונות מן הצומח מצמצמים אותה.
לכתבה המלאה :
http://www.ynet.co.i...3889028,00.html
נכתב ב- 09/07/2012, 14:26
אור, העובדה שאין לצמחוניים או טבעוניים מה לאכול היא מיתוס ("לאכול נבטים וחיטה דוחים כל החיים שלי"). אפשר למצוא בגוגל לא מעט בלוגים עם מתכונים ותמונות, אנשים תמיד מופתעים מחדש. כתבת שאתה מוכן להפסיד 5 שנים מהחיים שלך, שתכלס זו הצהרה ממש ריקה מתוכן. האם היית מוכן לחוות בעצמך את מה שהפרות (למשל ובין היתר) חוות מרגע לידתן ועד מותן, בשביל התענוג שבאכילת בשר? אתה יכול לומר שכן, אבל כולנו יודעים את התשובה האמיתית.
אני לא פתחתי את האשכול כדי לחנך אף אחד או על מנת להטיף לכם. ובכל זאת, יש תגובות מסויימות שאי-אפשר לתעלם מהן. המטרה שלי הייתה לשתף, כי לדעת ולראות זה ממש לא אותו דבר.
נכתב ב- 09/07/2012, 14:31
נכתב ב- 09/07/2012, 14:38
אין לי הרבה מה להגיד מעבר לכך, אולי זה צביעות אני לא יודע אבל זה באמת כואב לי כשאני חושב על זה, הרעיון הוא שאני מנסה לא לחשוב.
אגב, רק לידע אישי, מורדוק אתה צמחוני או טבעוני?
ואגב, זו ממש לא הצהרה ריקה מתוכן, לדעתי אנשים טבעוניים מפסידים חלק חשוב מאוד בחייהם שזו חלק הטעם. אולי אני טועה אבל בשר ומוצרי חלב פשוט טעימים יותר מנבטים וחיטה, ולי אישית הטעם ואוכל הוא חלק מאוד מרכזי בחיים, חלק שגורם לי המון הנאה ולא הייתי מוותר עליו.
- פיני95 ו orelzor אוהבים את זה
נכתב ב- 09/07/2012, 14:50
כמה שפחות סבל לחיות.
נכתב ב- 09/07/2012, 15:05
אשמח לשמוע על מרכיב תזונתי אחד שלא ניתן לקבל מהצומח (חוץ מ-B12)בולשיט.
CLIPSE,
בכל מקום שיש תעשיית בשר/חלב/ביצים, זה המצב.. ראיתי במו עיניי שזה ככה גם בארץ.
וההלכה עד כמה שידוע לי מדברת רק על השחיטה עצמו, ולא על אופן גידול החיות.
נכתב ב- 09/07/2012, 15:16
אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.
אל תשטה בעצמך, מה שעובר על בעלי-החיים המסכנים האלה זה סבל, התעללות וייסורים שלא ניתן אפילו להעלות על הדעת.
אולי מצחיק, אבל בטוח נכון...
"מקדונלדס הודיעה שהיא שוקלת לבחור בדרך אנושית יותר לשחוט את בעלי החיים שבהם היא משתמשת. הידעתם שהם מפטמים אותם ואחר כך הורגים אותם? אתם יודעים, בעצם זה בדיוק מה שהם עושים ללקוחות שלהם, לא?" (ג'יי לנו)
- Murdock אוהב את זה
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים