כתבה יפה מYNET: לחלק את הכותל
נכתב ב- 13/07/2010, 23:57
הכותבת מציעה חלוקה לסדר-יום לזרמים מסוימים.
כתבה מאוד מעניינת לדעתי, מה אתם חושבים?
נכתב ב- 14/07/2010, 01:52
וכמובן שגם מהכותל החרדים מוצאים דרך לעשוק בכסף.
נכתב ב- 14/07/2010, 06:10

נכתב ב- 14/07/2010, 09:26
נכתב ב- 14/07/2010, 09:59
אני חושב שזו פשרה טובה כי המצב שכרגע, שאנשים שמקיימים פולחן דתי נעצרים, לא יכול להמשך!
נכתב ב- 14/07/2010, 10:16

נכתב ב- 14/07/2010, 10:37
אז אתה מעדיף, ביג דיל. גם אני לא חושב שהכותל קדוש ואלוהים מקשיב משם, אבל המצב ששורר שם הוא בעייתי מאוד.אני מעדיף שהכותל המערבי ייפול וייחרב מאשר הקיר הלא-תומך בחדר שלי.
היום יש המון חילונים, רפורמים ונשים מאמינים שמופלים לרעה בכותל שקדוש גם להם.
נכתב ב- 14/07/2010, 10:40
ושלנשים אסור להיות מקדימה באוטובוסים זה סבבה?
ככה זה. טאף לאק. עד שהדת הזו לא תיחלש או תשתנה זה ישאר ככה וכתבה בYNET לא תשנה דבר.

נכתב ב- 14/07/2010, 10:46
מתי אמרתי שזה בסדר? גם זה שלנשים אסור להיות מקדימה באוטובוס זה לא סבבה.ככה זו הדת. דפוקה.
ככה זה. טאף לאק. עד הדת הזו לא תיחלש או תשתנה זה ישאר ככה וכתבה בYNET לא תשנה דבר.
אני מסכים איתך ביותר מ100 אחוז שהדת דפוקה, אז מה נעשה?
ניתן את השליטה לזרם אחד שהם יוכלו לעשות מה שהם רוצים?
לא נרשה לאנשים להתפלל לפי הזרם הפחות מקובל?
יש גם חילונים שהולכים לכותל ומאמינים שהוא קדוש, למה שבני זוג לא יוכלו ללכת ביחד?
למה אחוז המגיעים לכותל הוא 50 אחוז גברים ו50 אחוז נשים כשהחלק לנשים הוא כשישית ויוצא שהן לא מסוגלות בכלל לגעת בו!
כתבה בYNET יכולה לעלות רעיון, והרעיון שהיא הציעה הוא מצוין ופיתרון טוב לכ-ו-ל-ם.
נכתב ב- 14/07/2010, 14:25
אתה לוקח את הזרם הכי קיצוני שקיים ביהדות והופך את המעשים שלהם לציווי הדת. גם אני לפעמים (בתור דתי- לאומי) חושב שהם מגזימים..
נכתב ב- 14/07/2010, 15:12
מה קשור אסור לנשים לשבת מקדימה?!
אתה לוקח את הזרם הכי קיצוני שקיים ביהדות והופך את המעשים שלהם לציווי הדת. גם אני לפעמים (בתור דתי- לאומי) חושב שהם מגזימים..
איזו דוגמה רצית שאקח? את הלא קיצונית? כזו שלא ממחישה את הטענה שלי?
יש המון (המוןןןןן) דתיים שאני מת עליהם. מתגייסים לצה"ל. חברמנים ופתוחים.
כמובן שלא עליהם אני מדבר.
אני מדבר על הפנאטים.

נכתב ב- 14/07/2010, 16:41
הגברים הדתיים מחוייבים ב3 תפילות ביום, ובכותל יש מנייני תפילה 24 שעות ביממה.
תעשו 1+1, אין לי כח להסביר.
נכתב ב- 14/07/2010, 17:37
מעניין שהחרדים לא מביעים דיעה בשיט לגבי החיים שלכם , בבלויים שלכם, בהתנהלות של המועדונים, לא בסדרים של כוכב נולד, ולא בכל מה שאתם "מקדשים" (כמו אווטאר ומשחקי מחשב)מתי אמרתי שזה בסדר? גם זה שלנשים אסור להיות מקדימה באוטובוס זה לא סבבה.ככה זו הדת. דפוקה.
ככה זה. טאף לאק. עד הדת הזו לא תיחלש או תשתנה זה ישאר ככה וכתבה בYNET לא תשנה דבר.
יש גם חילונים שהולכים לכותל ומאמינים שהוא קדוש, למה שבני זוג לא יוכלו ללכת ביחד?
למה אחוז המגיעים לכותל הוא 50 אחוז גברים ו50 אחוז נשים כשהחלק לנשים הוא כשישית ויוצא שהן לא מסוגלות בכלל לגעת בו!
כתבה בYNET יכולה לעלות רעיון, והרעיון שהיא הציעה הוא מצוין ופיתרון טוב לכ-ו-ל-ם.
ואתם דוחפים את האף הארוך לתוך הקרביים של האמונה שלהם ומנסים לשנות אותם כפי שנראה לכם.
אז מי כאן הפשיסט?
נכתב ב- 14/07/2010, 17:40
לך תראה את חב"ד ברמת אביב איך הם מתערבים ומחזירים בתשובה.
נכתב ב- 14/07/2010, 21:54
איפה אמרתי שהכותל לא קדוש לדתיים?הכותל קדוש לדתיים מפני שהוא הזכר האחרון לבית המקדש.
הגברים הדתיים מחוייבים ב3 תפילות ביום, ובכותל יש מנייני תפילה 24 שעות ביממה.
תעשו 1+1, אין לי כח להסביר.
למה אתה חושב שדתיים אורתודוקסים הם יותר דתיים מדתיים קונסרביטיבים?
אתה מודע לעובדה שעד שהאורתודוקסים עלו היהדות כל הזמן השתנתה והתאימו אותה לזמנם?
בקיצור, הכותל הוא קדוש וחשוב להמון יהודים, וזה לא הוגן שנותנים אותו למגזר חשוך ופרימטיבי.
על מה אתה מדבר?מעניין שהחרדים לא מביעים דיעה בשיט לגבי החיים שלכם , בבלויים שלכם, בהתנהלות של המועדונים, לא בסדרים של כוכב נולד, ולא בכל מה שאתם "מקדשים" (כמו אווטאר ומשחקי מחשב)מתי אמרתי שזה בסדר? גם זה שלנשים אסור להיות מקדימה באוטובוס זה לא סבבה.ככה זו הדת. דפוקה.
ואתם דוחפים את האף הארוך לתוך הקרביים של האמונה שלהם ומנסים לשנות אותם כפי שנראה לכם.
אז מי כאן הפשיסט?
הכותל הוא חשוב להמון יהודים, ותתפלא, לא כל היהודים אורתודוקסים חשוכים ממשטרת הצניעות.
יש הרבה חילונים שמאמינים באלוהים, שרוצים פשוט ללכת לכותל ולשים פתק, באפליה הזאת אתה אוסר עליהם לעשות זאת.
תקח ידידה שלך ותבקש ממנה לגעת בכותל, אני רוצה לראות תוך כמה זמן היא תצליח.
ווודאי שאנחנו חייבים להתערב ולהתקומם ברגע שאישה נעצרת על קיום פולחן דתי במקום יהודי שנמצא בשליטתנו.
זה מראה עד כמה עקום המצב כיום ולהזכירך, אנחנו מדינה יהודית-דמוקרטית, לא אורתודוקסית.
נכתב ב- 15/07/2010, 03:12
2. אישה יכולה להתפלל בעזרת הנשים ולנשק ולהתפלל כמה שהיא רק רוצה.
3. ה' אומר בתורה - כי יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך . ועניין ההפרדה היה מאז ומתמיד.
4. בתור יהודי שקיבל את התורה וההוראות לחיים ישירות מבורא עולם,.מעניין את הסבתא איזו מדינה או שילטון יש כאן.
וזאת לא הגזמה כי ככה נהגו תמיד היהודים..תחת כל שילטון וכל אומה או קלגס, שמרו על המורשת ללא שום שינוי.
נכתב ב- 15/07/2010, 13:32
כל מה שאמרת כאן זה נכון מאוד ואני יותר מאשר תומך בזה !! תאמין לי .
נכתב ב- 15/07/2010, 13:48
1. לידיעתך, הלבוש החרדי הוא לבוש של אצילים פולנים מאירופה.1.זאת בורות איומה לטעון שענייני הצניעות בעם היהודי מחודשים. עיון קצר בספרי ההלכה הראשונים מאז ימי האמוראים והתנאים (כ-2000 שנה מהיום) יחשוף לנגד עינייך עקביות בלתי מתפשרת בעניין הזה. אם יש דתיים לאומיים (מתחלנים למיניהם שטוענים שטוב להם בעירבוביה) זה בגלל הירידה שלהם ולא בגלל העליה של החרדים.
2. אישה יכולה להתפלל בעזרת הנשים ולנשק ולהתפלל כמה שהיא רק רוצה.
3. ה' אומר בתורה - כי יראה בך ערוות דבר ושב מאחריך . ועניין ההפרדה היה מאז ומתמיד.
4. בתור יהודי שקיבל את התורה וההוראות לחיים ישירות מבורא עולם,.מעניין את הסבתא איזו מדינה או שילטון יש כאן.
וזאת לא הגזמה כי ככה נהגו תמיד היהודים..תחת כל שילטון וכל אומה או קלגס, שמרו על המורשת ללא שום שינוי.
אין כל סיבה להתלבש בלבוש הזה בחום הארצישראלי.
כמובן שחוקי הצניעות השתמרו, ותתפלא לדעת שהיהודים פעם היו יותר דומים לדתיים הלאומיים ולא לחרדים.
2. מתי בפעם אחרונה ביקרת בכותל?
האם ראית את השטח ה"פיצי" שמקבלות הנשים?
האם ראית את השטח הענק שמקבלים הגברים?
תגיד לי, זה שיוויוני בעינך?
מה שגם שיש זרמים שונים ביהדות, שמפרשים את התורה וההלכה שונה ממה שאתה מפרש, ולדעתם לא צריכה להיות כל הפרדה.
3. אתה צודק, כל הזמן הייתה הפרדה.
אבל אם תלך לכל ההיסטוריה היהודית, תראה שינוי מתמיד בחוקים והתאמה לזמן.
כיום, בתקופה שערך השיוויון בין נשים וגברים הוא חשוב מאוד בעולם, יש להתאים את התורה לזמננו ולבטל את ההפרדה.
אתה צריך להבין שהמצב שהחוקים לא משתנים הוא נדיר, ולא להפך.
4. אם אתה חושב שלא היה שום שינוי מאז שקיבלנו את התורה ועד היום, אז אתה הבור.
תקרא את מצוות התורה וודא בעצמך כמה מהם אתה לא מקיים לפי המילים שרשומות שם.
הנצרות היא פיתוח של היהדות וההלכה, בדיוק כפי שההלכה היא פיתוח היסטורי של ציווי התנ"ך.
גבריאל, באותה מידה אני יכול להגיד על החרדים שיותר קרובים לעובדי כוכבים ומזלות מאשר ליהודים.
אני יהודי, ההורים שלי יהודים, למדתי על ההיסטוריה היהודית וגם על ההלכה היהודית, ואתה, יקירי, לא תקח את זה ממני.
נכתב ב- 15/07/2010, 13:57
שבורית זכוכה, הזכר של האנשים כאן ליהדות שלהם הוא קלוש ביותר ! הם למעשה יותר נוצרים מאשר יהודים . הם לא יקבלו דבר ממה שתאמר להם .
כל מה שאמרת כאן זה נכון מאוד ואני יותר מאשר תומך בזה !! תאמין לי .
ההורים שלי יהודים. ההורים שלהם יהודים. אני יהודי ב-100 אחוזים... מי אתה שתקבע, תזכיר לי בבקשה.
זה שאני עובד, משלם מסים ולא משריץ ילדים הופך אותי לנוצרי? זה שאני לא עושה הפגנות? מה הופך אותי לנוצרי?
הדתיים הם עול על המדינה. (אוף, כמובן שאני לא מדבר על כולם. כמובן שיש יוצאים מן הכלל)

נכתב ב- 15/07/2010, 13:58
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים