עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

שאלה קטנה לגבי אלוהים =\

• הנושא נעול הנושא נעול
120 תגובות לנושא זה

#1 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎28/05/2009‏, ‎18:47

סתם שאלה שעניינה אותי מאוד.
במידה ואלוהים באמת מושלם, למה הוא צריך את העולם?
למה הוא צריך לעשות משהו? הוא מושלם, הוא לא צריך כלום, הוא לא צריך לעשות ולא צריך ולא צריך...
רק מה שאני מנסה להסביר במידה וישנו אלוהים הוא לא, פשוט היה לי על זה וויכוח עם איזה דתי.
בכל אופן איזה הוכחה או טענה יש לכך שהוא כן יכול להיות מושלם? אין, ובמידה ויש טעות בתורה הוא לא נכון, נכון?
אני לא בקיא בנושא התורה כל מה שאמרתי עכשיו מתבסס על וויכוח שלי עם איזה דתי.

Shout4Heaven

#2 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎28/05/2009‏, ‎23:57

הוא לא צריך את זה, הוא משתמש בזה לשעשוע
כמו Zoo Tycoon

#3 izik2008

izik2008

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 5 הודעות

נכתב ב- ‎30/05/2009‏, ‎07:42

אוקיי התעורר ויכוח על אלוקים , אז כך.

אתה מכיר את המשל על הילד הערבי ? , אמ טוב אני יספר..

שני ילדים היו בחוץ , ילד יהודי וילד ערבי..

הילד הערבי אמר : אלוקים לא קיים , אני לא רואה אותו אז הוא לא קיים !
הילד היהודי אמר : אני לא רואה את השכל שלך משמעו מוח , אז אין לך מוח ?!
-------------
מכאן צריך להבין שלא הכל נגלה על העין ויש דברים נסתרים שאנחנו לא מסוגלים להבין מדוע ולמה ?!

#4 אורח_Live at Leeds_*

אורח_Live at Leeds_*
  • אורחים

נכתב ב- ‎30/05/2009‏, ‎15:15

אוקיי התעורר ויכוח על אלוקים , אז כך.

אתה מכיר את המשל על הילד הערבי ? , אמ טוב אני יספר..

שני ילדים היו בחוץ , ילד יהודי וילד ערבי..

הילד הערבי אמר : אלוקים לא קיים , אני לא רואה אותו אז הוא לא קיים !
הילד היהודי אמר : אני לא רואה את השכל שלך משמעו מוח , אז אין לך מוח ?!
-------------
מכאן צריך להבין שלא הכל נגלה על העין ויש דברים נסתרים שאנחנו לא מסוגלים להבין מדוע ולמה ?!

גאוני

#5 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎30/05/2009‏, ‎19:46

האלוקים הוא טוב .ורוצה להעניק טוב .וכדי להעניק טוב , הוא צריך שיהיה למי להעניק,ולכן הוא ברא את העולם .
רוצה לדעת למה אתה צריך אלוקים ?, הוא מושלם ואתה לא , זה נכון , 100 אחוז !
בלי האלוקים אתה לא שווה בכלל ואף אחד אחר לא מגן עליך .
רוצה דוגמא הכי טובה ,?השואה, הייתה הסתרת הפנים היחידה של אלוקים ותראה מה קרה ?,כמעט ונכחדנו.,ואני בכלל לא מדבר על זה שלא היה בכלל אלוקים,אלא "רק" הסתרת פנים ,ואנחנו כבר לא שווים כלום .

#6 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎14:08

אוהו לא ולא
"אלוהים" לא עושה טוב, בכלל לא.
את האמת, עם האלוהים אתה לא מוגן בכלל.
הנה אני יכול להביא לך דוגמא:
בארה"ב לפני כמה שנים נרצחו שלושה רופאים שכל ה"פשע" שלהם היה לעשות את מה שהלקוחות שלהם ביקשו - הפלות.
בן אדם מסוים החליט שאסור לבצע הפלות, ולכן החליט לקחת את החוק לידיים שלו ולרצוח שלושת רופאים אלו על לא עוול בכפם.
אנשים אשר מונחים ע"י דתות אלו ואחרות לעתים מגיעים למצב אשר בו הם מחליטים מה טוב לעולם ומה לא, לעומת אנשים נאורים אשר מונחים אך ורק על ידי חוקים רציונאליים שנקבעו בצורה דמוקרטית.
ודרך אגב איציק:
מדוע שילד ערבי לא יאמין באלוהים? על פי דת האסלם אלוהים קיים בדיוק כמו ביהדות, כך שמשל זה אינו נכון בבסיסו.
אף אם היית שם במקום ילד ערבי זה ילד אתיאיסטי, מה שהיה מקובל יותר, ילד אתיאיסטי הוא כנראה ילד חכם יותר, אשר מבסס את דעותיו על השקפותיו הדתיות בעומק רב יותר מאשר "ישנם דברים נסתרים אז בוא נאמין בהם".
כך במשלך אתה בוחר להציג את הצד האתיאיסטי כטיפש בבסיסו, ובצורה זו ברור שהצד הדתי יוצג בחוכמה ובפיקחות.
רק חשוב לי להציג את צש היידע, ושלא יוצג רק הצד הלא חושב והולך אחר הלא מודע בעוורות.
פטריוטיזם היא דרכו של האוויל לומר שארצו נעלה על האחרות רק מכיוון שנולד בה.

#7 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎14:16

אלוקים ברא את העולם כדי להיטיב.
כי אלוקים הוא טוב. ומשמעות המילה "טוב", זה מי שמשתף את הטוב שבו. (הוא בן-אדם טוב = הוא עושה טוב לאנשים.)
(אני חוזר כמו תקליט אחרי מה שגבריאל אמר, שאגב - זה מה שלומדים במחשבת ישראל..זאת לא סתם תשובה מצוצה)

לאלוקים לא "משעמם" - אנחנו לא ה- Zoo Tycoon שלו חח
מיסטר אביב העל. (נדלקתי על הניק, מהיום אני קורא לך ככה)

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#8 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎16:00

הבעיה היא שאין אלוהים, לא משנה אם אתה מאמין באסלם, בנצרות, ביהדות או בבודהיזם.
האמונה באלוהים היא תוצר לוואי של האבולוציה, וכנראה חינכו אותך על פי דעה שגויה זו על הדת, כך שאני מצטער מעומק לבי אבל אין לי אפשרות לעזור לך ולעולם כולו בכך שאגאל אותך מהסבל של להאמין ביהדות, משום שזהו רק פורום והחינוך שקיבלת לא מאפשר לי, אני מקווה בשבילך שבהמשך חייך תשתנה לטובה.

#9 Michaelzy

Michaelzy

Superb תעזור לי...

• רשומים
  • 1,998 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎16:14

האמונה באלוהים היא תוצר לוואי של האבולוציה, וכנראה חינכו אותך על פי דעה שגויה זו על הדת, כך שאני מצטער מעומק לבי אבל אין לי אפשרות לעזור לך ולעולם כולו בכך שאגאל אותך מהסבל של להאמין ביהדות, משום שזהו רק פורום והחינוך שקיבלת לא מאפשר לי, אני מקווה בשבילך שבהמשך חייך תשתנה לטובה.

אז אתה אומר שאתה בא מהקוף לא!
בטח שיש אלוהים והוא זה שבחר בנו לעם הנבחר!
אתה יודע כמה עולמות הוא החריב עד שאנחנו הגענו...
אני לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזאת "אין אלוהים".
רק תיזהר שמשהו רע לא יקרה לך :P
Posted Image

#10 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎17:08

בלי להעליב, באמת שלא .
אבל אתה לא מאמין איך התחלתי לצחוק פה , ממש להקרע מצחוק .
אתה באמת חושב שאין אלוקים ?
שאם חיי השתנו "לטובה" זה ע"י כך שאני אעזוב את הדת הקדושה שלנו ? אני לא מאמין איזה עיוור אתה יכול להיות .
תראה כמה שיעורים תלמד כמה דברים ותבוא אלינו אח"כ .,אני באמת לא רוצה להעליב .
אבל אתה נשמע לי בנאדם שמתכחש למה שנמצא לנגד עינך תמיד וזה ,
היופי בבריאה של ה' יתברך .,
יש מצב חזרת בשאלה ?,אני ההפך הגמור ממך,אני חזרתי בתשובה .,ותאמין לי שאתה מפספס ,בלשון המעטה ,את הדבר הטוב ביותר בעולם.

#11 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎17:18

לא, לא חזרתי בשאלה, ואני שמח שההורים שלי לא גידלו אותי כדתי =]
וזאת השאלה היחידה שברצוני לענות לך, כי על השאר אין סיבה שאני אגיב משום שכך ייווצר וויכוח אינסופי שהוא וויכוח לשם וויכוח, ושלא ישנה את הדעה של אף אחד מאיתנו אפילו לא במעט, משום שבפורום אין באמת דרך להעביר דעות לצערי.
כך שאם אין לך שאלות אחרות לשאול אותי, אני לא אגיב כאן.

#12 Gamma

Gamma

צנחן טועה - צנחן מת, תותחן טועה - צנחן מת...

• רשומים
  • 1,481 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎17:28

סיבה אחת ששמעתי: ה' רוצה להמליך את שמו בעולם ולכן בורא יצורים קטנטנים
(שקראו להם הדרדסים, סתם חח) שאלה בני האדם. שעל ידיהם זה מה שיקרה...

בגדול... תפתח נביאים אחרונים ותקרא בעתיד לבוא!

#13 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎17:45

אהלן Cokegod (וכן לקהל הרחב שמתעניין).
לפני שאתה "מתייאש" סופית מהדת..
אני מבין שיש לך הרבה שאלות קשות שלכ' מראות לך שהכל בולשיט.
ר' יהודה הלוי (ריה"ל) כתב ספר בשם "הכוזרי".
אני באמת ממליץ לך לקרוא אותו.

הוא מדבר על ההשוואה בין הדתות..הוא מביא הרבה התנצחויות בין "החבר" (הרב היהודי) ל"מלך" (מדובר במלך כוזר).
אתה תתפלא על כמה שאלות הוא עונה שם..
הכל בצורה חכמה ויפה..שממש כיף לקרוא.
זה ספר עמוק. כתוב בלשון קצת קשה..אבל התועלת שלו מעולה.

גם אם אתה לא מתעניין בדת בכלל..אם אתה טיפטיפה אוהב דברי חוכמה..תן מבט בספר הזה.

זה מה שיש לי לומר לך...
קיצר, שיהיה לך רק טוב בחיים אחי.

1411724.png

#14 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎18:18

מיכאל: זה באמת לא המקום לפרט לך את התאוריה בשלמותה מדוע האבולוציה נכונה ומדוע הדת היא אך ורק תוצר לוואי של האבולוציה, אם כבר התחילו להמליץ פה על ספרים הייתי ממליץ לך ולכל שאר מי שקורא את זה לקרוא את "יש אלוהים?" (The God Delusion) מאת ריצ'ארד דוקינס, שם הוא מסביר בפרוט על דברים אלו ועל דברים אחרים.

ואברהם: תודה על ההמלצה, אם יהיה לי זמן פנוי אקרא ספר זה, ואם יהיו שם כמה דברים אשר אינם לרוחי אשמח להאיר את מחשבתך לתמונה הכוללת.

#15 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎18:40

אני יכול לומר דבר אחד (או שניים) .
המדע יכול לבוא ולהסביר ,או לנסות להסביר את עצם קיומך,או איך נוצר העולם(פיצוץ עלק) ,ותאמין לי שאני בחור משכיל, למדתי מקצועות חול ברמה גבוהה מאוד ,וכן למדתי גמרא ,ואני עדיין לומד , תורה וכו' ,ושום דבר מדברי ההבל שלהם לא יכול ולא יגיע לרמה של הגדולה של הגמרא והתורה הקדושה שלנו,הם מנסים להביא פה דברם שהם בכלל לא ראו ,(תראה לי את הפיצוץ הזה בבקשה , לא איזה חצי הוכחה ,אלא את הפיצוץ עצמו אתה יכול ?, אתה לא יכול, איך אתה מאמין בו אז ?,כך לפחות אני חושב שאתה .
בהרצאה אחת ,הרב אמנון יצחק אמר כך"תיזרוק קופסת דיו באויר ואני רוצה שייצא האות א' באופן ברור .לאחר מכן תזרוק עוד פעם קופסת דיו ,ושייצא האות מ' לידו באופן ברור ולא עולה על האות א' ,וכך הוא ממשיך ורוצה שתגיע לשם,אמנון"-לא בדיוק מילה במילה ,אבל זה העיקר.,אתה יכול ?,אתה מאמין שיכול להיות דבר כזה ?אין דבר כזה ולא יהיה דבר כזה,הסיכויים לזה הם אפילו לא יותר גדולים מ 0 גמור ומוחלט. .,אז אתה רוצה להסביר לי דבר אחד ?, איך שאחרי הפיצוץ ,עצום ככל שיהיה ,ולאחר שהשתחררו באותה חלקיק שנייה כל "חומרי היסוד" של היקום הזה ,נאספו והצטברו בדיוק על המילימטר הנכון כדי שייצרו פה חיים ?,כדי שלא תישרף מהשמש ?,כדי שלא תקפא מקור ובכלל לא תוכל להתקיים ,אם כדו"א היה רחוק קצת מהשמש ?, כל הסדר המופלא הזה נראה לך סתם ככה מפיצוץ ?,משהו דומם יכול ליצור משהו חי ?, כמוך כמוני ?, נראה לי שאלה השטויות הכי גדולות ששמעתי היום .

#16 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎19:53

בנוגע לאיך נוצרו כאן חיים ישנה תאוריה שפיתחתי אבל אני אשאיר את זה בצד כרגע.
ובנוגע לקופסת הדיו, אם תזרוק אותה מילאירדי פעמים, או אפילו יותר, בסוף תגיע לכך שייכתב השם "אמנון".
ובכן, כאן הרשה לי לפנות אליך באותה צורה שפנית אליי,
בני האדם ראו שיש מעל מיליארד כוכבים, וכאן אני לא מגזים, כך שהיו לפחות מיליארד סיכויים להיווצרות החיים.
האם אי פעם ראית בן אדם זורק כמיליארד פעמים קופסת דיו ושלא יצא לו השם "אמנון"? אני משער שלא, כך שגם אם הסיכויים להיווצרות החיים הם מתקרבים מאוד ל-0, הם עדיין לא 0, וכפי שאתה לא ראית את הפיצוץ, אתה גם לא ראית בן אדם זורק מיליארד פעמים קופסת דיו.

#17 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎22:29

התחמקות נחמדה .
בני האדם לא רק שלא ראו שיש מיליארד כוכבים,אתה טועה בגדול ,אלא הם חשבו שיש בערך 4000 כוכבים זה מה שהם הצליחו לספור ,אבל אנחנו היהודים יודעים כבר לפני אלפי שנים את המספר המדויק(!) של הכוכבים שיש בעולם,רק היום עם כל הטכנולוגיה וכל מה שלא תרצה הם מנסים להתקרב רק אלינו, וזה גם נוגע לכך שאנו יודעים שכדור הארץ עגול כבר ממזמן,שיש דבר כזה כוח כבידה ,וזה עוד "בקטנה", על מה אתה מדבר הגמרא ,מביאה סודות עצומים שאתה לא יכול בכלל להתחיל לחשוב עליהם.
אתה אומר שהם ראו מיליארד כוכבים,והיו מיליארד אפשרויות להיווצרות חיים,ואני אומר לך שאין חיים על אף כוכב מתוך המיליארד האלה .
גם אם תזרוק את הקופסה הזו מיליארד וכמה פעמים לא יצא לך כמו שצריך .
אתה חי בעולם כלכך גשמי שזה מדהים.

#18 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2009‏, ‎23:59

כל אותם אלו ששוללים את קיומו של אלוקים תוך עיוורון אקטיבי רצוני , עושים זאת על מנת להתיר להם חיי הפקר . נקודה סוף ציטוט מעצמי מלפני דקתיים .
ואני שואל :....מהיכן ומי הביא את הנקודה הראשונה ? את אותו החלקיקון שכבודו כל כך מסתמך עליו . את אותה אבולוציה שמדרולוציה קרצולוציה ..מהיכן הופיעה ידידי ?
אל תשיב זו שאלה להגיון בלבד והיא תעייף אותך בדיוק כמו שמעייפת ללא תכלית את גדולי המדענים מאז תקופת הרנסנס .
אגב רבותיי הנכבדים
אין מצווה להוכיח למי שלא רוצה ,עיינו בנעוץ בבקשה .

#19 Ariel Yahalom

Ariel Yahalom

נער הייתי, גם זקנתי

• Q-Fame
  • 2,237 הודעות

נכתב ב- ‎01/06/2009‏, ‎00:46

נער הייתי וגם זקנתי ועוד לא שמעתי שום הוכחה חותכת לקיומו או לשלילתו של א-לוהים.
מנגד, ישנה שאלה כבדת משקל על שתי השיטות כאחד שאין עליה תשובה חד משמעית
- מנין הכול החל? בין אם זה אותו גרעין פרימטיבי שממנו החל הכול לפי תורת האבולוציה לכל סוגיה,
ובין אם זה הא-לוהים - מהיכן הוא בא?

לדעתי כשמגיעים למצב שכזה, יש לנהוג לפי ההגיון הבסיסי, שהוא.
כשם שבחיי היום-יום, אם אראה יצירה מורכבת, לא אתחיל לתהות אולי היא נוצרה מעצמה, ושלא לומר שאם
לא אמצא את היוצר, אחליט משום כך שהיא נוצרה מעצמה, כך גם אני נוהג בעניין בריאת העולם.
אני מבכר לנהוג לפי ההגיון הפשוט והבסיסי שמשמש אותי בכל תחומי החיים, אשר אומר "ליצירה יש יוצר".

#20 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎01/06/2009‏, ‎00:50

לשאלתך יש תשובה..
היא לא הכי מובנת בעולם...אבל היא תשובה.
העולם לא תמיד היה פה..לכן שייך לשאול..איך הוא הגיע? מי יצר אותו? - העולם נמצא במה שאנו קוראים לו "מימד הזמן".
לעומת זאת. אלוקים לא נמצא במימד הזמן בכלל..אז לכ' זה הגיוני שהוא תמיד היה פה.

1411724.png

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים