לקריאת הכתבה המלאה כנסו--http://www.ynet.co.i...3670651,00.html"אתיופים? לא מוכרים להם. שיגורו במקום אחר"
מתווך שניסה למצוא דירה באשקלון עבור זוג עולים מאתיופיה הזדעזע לשמוע שבבניין יש מדיניות מוסכמת: לא מוכרים לאתיופים, "כי זה מוריד את ערך הדירות". סגן ראש העיר: לצערי הבעיה מוכרת, נתקלתי בה פעמים רבות
שמוליק חדד
פורסם: 13.02.09, 00:22
גזענות מכוערת באשקלון: ר', מתווך נדל"ן מהעיר, הגיע לאחרונה עם בני זוג עולים מאתיופיה לבניין באחת השכונות, ונדהם לשמוע כי שם "לא מוכרים דירות לאתיופים". בירור מעמיק יותר העלה כי מדובר במדיניות סדורה במקום, לה שותפים כנראה כל תושבי הבניין ואולי אף בניינים נוספים באזור - רובם ממוצא רוסי.
בשיחה שערך המתווך עם א', בעל הדירה, שאל א' לגבי הקונים, "איזה בני זוג?". כשנענה כי מדובר באתיופים, השיב מיד: "לא בא בחשבון... בדירה שלי לא מקובל, סליחה, אין שם אתיופים בכלל באזור הזה, אין ולא יהיו. זו מדיניות שלנו. אין לי שום בעיה שיגורו במקום אחר... כל אחד יכול לבוא, אבל לא אתיופים. זה כל הבניין ככה, אני מקווה לפחות, בשביל לשמור על ערך הדירה וערך הבניין".
בשיחה נוספת, שבה התבקש להגיב על כך, חזר א' על הדברים, והוסיף: "16 שנה שמרנו על הכלל לא למכור לאתיופים. אני לא יכול לענות עבור כל הבית, אבל מבחינתי
עוד כתבה בנושא אחר, תלמידים מפ"ת--http://www.ynet.co.i...3437682,00.html
אני שואל אותכם אתם כך קולטים עולים, לתרום למדינה הם תורמים ורובם הגדול קרבים(אני אוטוטו מתגייס לאחרת מיחידות החי"ר מקווה שאפול על גבעתי)
עצוב שאנשים כאלה מורידים לך את החשק לתרום למדינה שיורקת עלייך בחזרה אך מנגד יש הרבה אנשים במדינה הזאת שאני כול גאה בהם ועל היותי יהודי ישראלי, דילמה קשה ועצובה מאוד עומדת לפני עצוב פשוט עצוב.
צר לי אבל כשערבי לא נכנס למועדון הוא מצליח לתבוע ומקבל דמי הפיצוים על בושה שנגרמה לו, אבל אתיופי שלא נכנס למועדון של לבנים(סלחו לי אם פגעתי במישהו) ושנאמר לו שהמסיבה סגורה והיא לגייז בעוד רואים שבנות נכנסות לשם( לצורך העניין גם הן לבנות) והכול מתועד בכתבה של "עובדה", אין גבול לגזענות, אומנם היא לא כמו שנות ה20-90 של ארה"ב אך זה עדיין גזענות גלויה, נסתרת(מעיני הציבור) איך שלא תקרוא לה.
עוד יותר עצוב שזה מה שאומר מנכ"ל משרד החינוך בכתבה שנייה על הגזענות בה בוצע בפ"ת.
תופעה, האם זה תופעה? בשנות 30 המאוחרות הייתה תופעה, לא זה הייתה אנטישמיות גלויה שלצערי שאננות של גורמים בכירים קודם לתקופה הנוראה לא יכלו למגר או לרסן את כול האנטישמים המזדינים שלא אהבו אותנו בגלל היותנו שונים כן כן כמו במדנית ישראל של 2009 האם צבע העור/החיצוניות קובעת או נשפטת?מנכ"ל משרד החינוך: "ניאבק בתופעה שאינה מתקבלת על הדעת"
Lion King