נכתב ב- 15/11/2012, 12:58
איך אני אמור לצאת ככה עכשיו לעבודה? כל 10 דקות אזעקה.
נכתב ב- 15/11/2012, 14:53
לא מתווכח עם הרעיון. רק מציין את העובדה הלא נעימה שבלתי אפשרי לחסל את החמאס בפעולה צבאית. זה פשוט לא עובד.אילן, הרעיון בפעולה קרקעית מבחינתנו היא לטהר את השטח מטרור ברצועת עזה, הבעיה היא שתמיד יחזור הטרור ברצועה, כי בעזה יש כל מיני עדות ופלגים שיוצרים חוסר איזון מהבחינה בעזה וזה פוגע בנו האזרחים.
מה שמעניין את צה"ל זה והממשלה זה שאורך החיים של אזרחי מדינת ישראל לא יפגע וכמובן שלא נפגע..
ברגע שאתה תתגייס אני מקווה שתתגייס לקרבי, ואתה בעצמך תהיה מודע עד כמה הוא הומני ואנושי ומנסה בכל יכולתו למנוע פגיעה באזרחים חפים מפשע.
נכון שהיו לא מעט נפגעים בעזה, אזרחים תמימים, אבל אני בטוח שזה לא חדש לך שמשתמשים בהם כמגן, הרי הם יודעים שצה"ל לא יעז לפגוע באזרחים חפים מפשע אז הוא משתמש בהם..
העלתי פה אחלה תמונה שהמחישה בדיוק איך הם משתמשים בילדים האלה, ואחרי זה מעלים לרשת תמונות של ילדים שנפגעו מאש חיה ואנשים כמוך אילן, אוכלים את זה.
ואתה צריך להבין, במלחמה יש הרוגים, גם אם תגיד לי שיש אנשים חפים מפשע בעזה ופעולה קרקעית לא באה בחשבון מבחינתך, מבחינתי היא כן, כי גם אני חף מפשע כמו רבים אחרים שרוצים רק לחיות ושגרת החיים שלהם נהרסת, לא הייתי רוצה לדעת איך היה זה לחיות עם הקאסמים והגראדים ללא צבע אדום או כיפת ברזל.. תאמין לי היו לנו הרבה יותר הרוגים ממה שנספו עד כה.
לגבי חמאס, אני לא יודע עכשיו בדיוק איפה הם יושבים ובטוח שגם אתה לא, אבל אני אחדש לך משהו שאני בטוח יודע אבל לוקח את זה גם בערבון מוגבל אם כי לא ראיתי בעיניי אז לא מאמין ב-100 אחוז כמו כל חדשות אחרות.
בין חמאס למשטר הסורי היה סכסוך והם עפו משם לפני מספר חודשים כך שאתה לא מעודכן הם כבר לא יושבים בסוריה.
לגבי העובדה שאמרת שבכירים בחמאס לא נמצאים בעזה, אז היום נוכחה לדעת עובדה אחרת והיא, שאחד הבכירים ביותר של חמאס היה בעזה אז אין לדעת איזה מהבכירים עוד עדיין בעזה ועל כן יש לטהר את עזה מטרור ולא רק מחמאס, אלא מכל הארגוני טרור שקיימים ברצועה.
שקט במדינת ישראל לא יהיה אף פעם, גם אם נחלק את המדינה לשתיים עדיין לא יהיה שקט, זה שאתה חי בעולם משלך וחושב שיהיה שקט זה כבר משהו אחר.
הטרור אף פעם לא יפסק, זו הסיבה שלעולם לא יהיה שקט.
עכשיו בלי שום קשר, יש לי בדיחה בשבילכם.
לפני מספר שעות נתקלתי בכתבה הזאת:
ממשלת סוריה מגנה את ''הפשעים הברברים שמבצעת ישראל כנגד הפלסטינים בעזה''
סוכנות הידיעות הסורית SANA:
"ממשלת סוריה מגנה את הפשעים הישראלים הברברים שמתבצעים על ידי ממשלת ישראל כנגד העם הפלסטיני ברצועת עזה"
"בהצהרה שפרסמה ממשלת סוריה היא קוראת לקהילה הבינלאומית ללחוץ על ישראל להפסיק את תוקפנותה כנגד העם הפלסטיני ומתחננת בפני האנשים ה"חופשיים והכנים" של העולם להתעמת עם העריצות הזו ולהדוף את ישראל שמפרה בצורה בוטה ועקבית את החוק הבינלאומי"
מקור: SANA
http://sana.sy/eng/2..._medium=twitter
בפעם הקודמת היו 1000 עזתים הרוגים והייתה פעולה קרקעית נרחבת שנמשכה זמן רב. החמאס ספג מכה קשה מאוד, אך בסופו של דבר התחזק אחרי העימות, וקיבל מעמד בארגוני הטרור העולמיים. כך יקרה גם הפעם (אם או בלי פעולה קרקעית).
אתה צריך להבין שהמטרה שלנו היא להביא שקט לתושבי הדרום. זו אמורה להיות מטרת משרד הבטחון. המטרה שלנו היא לא להעניש, לא להנחית מכה קשה, ולא להרתיע (וכמובן שלא לחזק את שר הבטחון בבחירות) - אלה יכולים להיות רק דרכים למטרה, אלא שהוכח יותר מדי פעמים שהדרכים האלה לא יעילות.
הדרך היחידה שיכולה להביא לשקט לדרום היא הפסקת אש טקטית עם החמאס. זה לא סוד שחמאס מעוניין בה, ושכנראה הוא ישמור עליה אם אנחנו נשמור (בפעמים הקודמות שהייתה הפסקת אש, דווקא אנחנו היינו אלה שהפרנו אותה).
הדבר היחיד שמלחמה תגרום זה לעוד הרוגים ישראלים (היום נהרגו שלושה ישראלים בגלל מלחמת הבחירות הזו) ולעוד הרוגים פלסטינים. מצער אותי ומעצבן אותי מאוד שאנשים כאן אשכרה מייחלים לטילים לתל-אביב ולפגיעת הבטחון של מיליון תושבים נוספים במדינה, רק כדי שעוד פלסטינים ימותו. אנשים כאן איבדו כל הגיון והם לא מזהים הבדל בין הדרך לבין המטרה. מבחינתם, שעוד ישראלים ימותו ויחיו תחת טילים (אם אני אדפק אז שכולם ידפקו), והעיקר בשבילם הוא שכמה שיותר פלסטינים ימותו, וזה יכול לבוא גם במחיר של הרוגים ישראלים.
אילן גילאון, אשדודי, במקלט:
לא רק זכותה של ישראל להגן על אזרחיה אלא שהיא מחוייבת לכך. לא רק שאחמד אלג'עברי הוא בן-מוות וזכותנו לבצע פגיעה ממוקדת, אבל כשמחסלים את רמטכ"ל חמאס, מתעוררת השאלה מה הוא השלב הבא? מי שמתיימרים להיות הקברניטים שלנו מזמינים תגובת שרשרת ומייצרים כניסה קרקעית מיותרת וכואבת. בסרט הרע הזה כבר היינו רק לפני ארבע שנים. גם אז העיתוי היה צמוד לבחירות ושר הביטחון שלנו היה בעמדת נחיתות פוליטית. נראה ששום דבר לא ממש השתנה מאז, ורק הפתרון נותר תלוי ועומד: הורדת מפלס הלהבות, פתיחה במגעים עם חמאס (ישירים או עקיפים) והכי חשוב, הבנה כי הפתרון הכולל לעזה יבוא דרך רמאללה. אילן גילאון, אשדוד
נכתב ב- 15/11/2012, 14:55
למה לא הגיוני?חה. בוואלה רושמים שפאג'ר יורט בדרך לגוש דן. מעניין אותי ע"י מה. וכמה חבל.
עריכה: אומרים שכיפת ברזל ירטה אותו. חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בסדר, מאוד הגיוני.
אתמול שמעתי בחדשות שזה אפשרי לא במאת האחוזים אבל מאוד אפשרי ליירט עם כיפת ברזל..
נכתב ב- 15/11/2012, 15:40
נכתב ב- 15/11/2012, 16:09
https://www.facebook...151172227829065dulce bellum inexpertis, אמר ארסמוס מרוטרדם. מתוקה המלחמה למי שלא התנסה בה. אבל אנחנו הרי מנוסים, לכן ניסוח יותר מדוייק למקרה הישראלי היה: מתוקה המלחמה ביום-יומיים הראשונים שלה. תמיד זה מתחיל בבום, בחיסול, בהפתעה, בתרגיל מבריק. על הפיצוצים התקשורת ממהרת לענות אמן, וההמונים מתגייסים לעמוד לצד ההנהגה. לצדו של צה"ל. בהצדעה. רק שאותם יום-יומיים עוברים, ולאט לאט, או לפעמים די מהר, עולה התשוקה "לחזור לשגרה". ככה זה: גם דברים מתוקים נמאסים אחרי זמן מה. או אז יש צורך להגיע להפסקת אש, ל"הבנות". כדי להגיע להפסקת אש יש צורך בתיאום עם ראשי האויב. לכן בדרך כלל מקפידים לא להרוג את ראשי האויב, גם אם הם פושעי מלחמה מנוולים (ע"ע הרצון הישראלי שאסד יישאר בשליטה).
האם מפקדם החדש של הכוחות המזויינים של חמאס מסוגל לכפות עליהם להפסיק את הירי? אולי. ואולי לא. אולי אין לו ולו קמצוץ הסמכות שהיתה לג'עברי, מנוול ככל שהוא היה. אולי אנחנו בפתח של אנרכיה בעזה, לפחות לשבועות, כאשר כל חוליית שיגור פותחת באש מתי שהיא רוצה. מצב כזה ישכיח מאיתנו מהר מאוד את מתיקותה של ההתחלה, ויחליף אותה בחמיצות, במרירות.
אבל מספיק. די לתבוסתנות, נכון? בטוח שנתניהו וברק חשבו על זה, ושיש להם דרך מהירה לא רק להתחיל את המלחמה הזאת, אלא גם לסיימה, לא? בקרוב נדע.
נכתב ב- 15/11/2012, 16:33
נכתב ב- 15/11/2012, 16:39
אין על רוסיה!!!
http://www.ynet.co.i...4306097,00.html
לא בסדר מצדנו להרוג להם לקוח...
מה שהם עשו בצצניה יותר גרוע אז שלא ידברו יותר מידי
נכתב ב- 15/11/2012, 16:49
נכתב ב- 15/11/2012, 16:51
כנראה טיל נפל באזור הגבול עם חולון.
כמו שאמרתי, רק עניין של זמן...
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 15/11/2012, 16:53
נכתב ב- 15/11/2012, 16:53
- rotembal אוהב את זה
נכתב ב- 15/11/2012, 16:54
נכתב ב- 15/11/2012, 16:55
נכתב ב- 15/11/2012, 16:55
סתם הקומוניסטים המזדיינים האלה אינטרסים.
אין על רוסיה!!!
http://www.ynet.co.i...4306097,00.html
לא בסדר מצדנו להרוג להם לקוח...
מה שהם עשו בצצניה יותר גרוע אז שלא ידברו יותר מידי
נכתב ב- 15/11/2012, 16:59
אוקיי...את סוף השבוע אני עושה בחיפה עם המשפחה וחברים

נכתב ב- 15/11/2012, 17:01
בפלמחים אין יותר קוקה קולה!אזעקה בראשון לציון?
אוקיי...את סוף השבוע אני עושה בחיפה עם המשפחה וחברים
נכתב ב- 15/11/2012, 17:06
רק בישראל מסוגלים להצטלם ולהתלהב שהם בשידור חי בטלויזיה, מלחמה, פיגוע...לא משנה להם.
"אחי אתה רואה אותי?!?!?" חחחחחח איזה אידיוטים.
פשוט עצוב אבל נכון
אתה גר בראשון?
נכתב ב- 15/11/2012, 17:12
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים