עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.

• אנא התחבר בכדי להגיב
831 תגובות לנושא זה

#141 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎02/08/2012‏, ‎20:32

http://www.haaretz.c...azine/1.1792123

#142 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎03/08/2012‏, ‎02:46

ראיתי לפני מס' ימים את ההרצאה, פשוט מדהים. באותו יום גם שמעתי שהוא מגיע לארץ, אבל כל הכרטיסים נמכרו כבר.

#143 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎05:59

הלולנים זועמים על האיסור להרעיב תרנגולות

"יוסי אדוני מבהיר, כי אם תיאסר הרעבת התרנגולות, הדבר לא רק ייקר את המחיר של כל ביצה בכשש אגורות, אלא גם יגדיל את מספר המטילות שיומתו ואת מספר האפרוחים הזכרים שיומתו מיד עם בקיעתם מהביצים, מאחר שמטבע הדברים, לא ניתן לגדל אותם בענף המטילות."

http://www.mynet.co....4264579,00.html

הוא מגדיר מחדש את המושג "איום אלגנטי".

#144 eladfo

eladfo

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎17:49

שאלה לי אליכם,
ידוע שבסויה מצוי הורמון נשי.
האם צריכה מרובה של סויה ומוצריה, יכולה להשפיע עלינו הגברים?

Be the change you want to see in the world - Gandhi

#145 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,056 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎19:29

כן.
אבל עליך לא תהיה השפעה, אתה כבר נשי.

באםםםם

חח, סתם, לא נראה לי שכמות כזו תוכל להשפיע, אבל אני סתם ממוצע, חכה לתשובה ממישהו שמבין.
  • eladfo אוהב את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#146 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎21:10

שאלה לי אליכם,

האנשים חלוקים אם זה עובר את מיצי העיכול ונספג בגוף או לא.
אבל בכל מקרה כמות מזערית, וחשוב לציין שגם בנים צריכים את ההורמון הזה יש ולה אותו הוא עוזר בקליטה של סידן ועוד כמה דברים...

#147 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎23:06

שאלה לי אליכם,

האנשים חלוקים אם זה עובר את מיצי העיכול ונספג בגוף או לא.
אבל בכל מקרה כמות מזערית, וחשוב לציין שגם בנים צריכים את ההורמון הזה יש ולה אותו הוא עוזר בקליטה של סידן ועוד כמה דברים...

תוכל להגדיר מזערית?
אני שותה קבוע כוס חלב סויה ביום, וצורך לפעמים גם טופו או פתיתי סויה בארוחות השונות

#148 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎08/08/2012‏, ‎23:15

כוס חלב סויה לא תהרוג אותך ואפילו תשפר את הבריאות שלך, רק שים לב לכמות הסוכר שיש בחלב ( יש כאלה שמגיעים עד לי 20 % ז"א כ-8 כפיות סוכר לכוס אחת! ).
פתיתי סויה וטופו הם מעובדים ויקרים ביחס לעלות החומר הגולמי,אבל גם אז הכמות הזאת לא תשפיע עליך אל תדאג . רק תסתכל על הרכיבים של זה.אם אתה רוצה תקנה סויה יבשה (כ-8 ש"ח לק"ג) ואתה מכין אותם כמו כל קטניות. השרייה במים במשך 12 שעות, ואז בישול על אש נמוכה עם איזה תבלינים שאתה רוצה ( הסויה נטולת טעם ;) ) למשך 4 שעות. אבל חפש מתכונים באינטרנט שם זה מפורט וטעים יותר .

#149 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎08:51

כוס חלב סויה לא תהרוג אותך ואפילו תשפר את הבריאות שלך, רק שים לב לכמות הסוכר שיש בחלב ( יש כאלה שמגיעים עד לי 20 % ז"א כ-8 כפיות סוכר לכוס אחת! ).
פתיתי סויה וטופו הם מעובדים ויקרים ביחס לעלות החומר הגולמי,אבל גם אז הכמות הזאת לא תשפיע עליך אל תדאג . רק תסתכל על הרכיבים של זה.אם אתה רוצה תקנה סויה יבשה (כ-8 ש"ח לק"ג) ואתה מכין אותם כמו כל קטניות. השרייה במים במשך 12 שעות, ואז בישול על אש נמוכה עם איזה תבלינים שאתה רוצה ( הסויה נטולת טעם ;) ) למשך 4 שעות. אבל חפש מתכונים באינטרנט שם זה מפורט וטעים יותר .

אני שותה חלב סויה של תנובה.
אני מניח שהוא לא הכי בריא שיש, אבל גם לא מזיק. לא יכול לדעת כמה סוכר, אבל יש שם 50 קלוריות ל100 מ"ל.
מה שאתה קורה סויה יבשה, אני מתכוון פתיתי סויה. זה עולה לי 13 ש"ח לקילו. לא יקר בכלל, מספיק לי לחודש לפחות.
משהו קטן לגבי הפתיתים שאני קונה, יש בהם 78 גרם חלבון ל100 גרם. אני עדיין מופתע מהכמות זה לא נתפס.
אני כבר חודשיים בתחום ככה שאני מבשל לא מעט. אז קבלו כמה אתרים.

אתר שמרכז 10-15 אתרים ובלוגים על מתכונים צמחוניים וטבעוניים
http://www.veganism....an_recipes.html

ויש גם את האתר הבא והמועדף עלי. מכיל בתוכו המון מתכונים בנושא, החלק האהוב עלי שאנשים מדרגים ואפשר לדעת מה ממולץ יותר ומה פחות.
http://www.recipesbook.co.il/

#150 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎08:54

אני מניח שהוא לא הכי בריא שיש, אבל גם לא מזיק. לא יכול לדעת כמה סוכר, אבל יש שם 50 קלוריות ל100 מ"ל.
מה שאתה קורה סויה יבשה, אני מתכוון פתיתי סויה. זה עולה לי 13 ש"ח לקילו. לא יקר בכלל, מספיק לי לחודש לפחות.
אני כבר חודשיים בתחום ככה שאני מבשל לא מעט. קבלו כמה אתרים.

ויש גם את האתר הבא והמועדף עלי. מכיל בתוכו המון מתכונים בנושא, החלק האהוב עלי שאנשים באמת מדרגים ואפשר לדעת מה ממולץ יותר ומה פחות.

איפה שאתה מוצא עם סוכר אתה יכול למצוא גם לייט שזה בלי סוכר, והאמת היא שאני בקושי מרגיש הבדל בטעם, שווה לנסות (בחלב סויה רגיל יש טונות של סוכר וזה הדבר האחרון שאתה רוצה לצרוך בבוקר).
תמונה שפורסמה

#151 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎09:20

אני כבר חודשיים בתחום ככה שאני מבשל לא מעט. קבלו כמה אתרים.

ויש גם את האתר הבא והמועדף עלי. מכיל בתוכו המון מתכונים בנושא, החלק האהוב עלי שאנשים באמת מדרגים ואפשר לדעת מה ממולץ יותר ומה פחות.

איפה שאתה מוצא עם סוכר אתה יכול למצוא גם לייט שזה בלי סוכר, והאמת היא שאני בקושי מרגיש הבדל בטעם, שווה לנסות (בחלב סויה רגיל יש טונות של סוכר וזה הדבר האחרון שאתה רוצה לצרוך בבוקר).

אוקי תודה, אני אבדוק את הנושא

עריכה: זה יכול להסביר אולי למה השמנתי טיפה בזמן האחרון.
כן אני אוכל יותר פחמימות (אבל תמיד מלאות), אבל אני עדיין מתאמן.
מצד שני גם הרבה יותר ירקות ופירות.
מוזר לי הקטע הזה.

#152 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎09:46

אם אתה ממש בעניין אפשר גם להכין חלב סויה זה יוצא בטעם של מים עם פירורי קרטון, אבל גם הליט זה בסדר אני משתמש בזה של אלפרו הוא יותר זול.
רק תזכור לאכול הרבה שומנים - שקדים אגוזים שמן זית, ובכמויות! אל תדאג זה לא משמין

#153 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎12:15

אני מאד ממליץ שלא להשתמש בסוכר בכלל! הסוכר המעובד הוא לא פחות מסוג של רעל לגוף. במקומו רצוי מאד להשתמש בסילאן, שזה דבש-תמרים, יותר טעים מסוכר ומאד בריא לגוף!

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#154 eladfo

eladfo

• רשומים
  • 2,104 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎15:23

אני מאד ממליץ שלא להשתמש בסוכר בכלל! הסוכר המעובד הוא לא פחות מסוג של רעל לגוף. במקומו רצוי מאד להשתמש בסילאן, שזה דבש-תמרים, יותר טעים מסוכר ומאד בריא לגוף!

אבי באיזה חלב סויה אתה משתמש? (אם בכלל)

#155 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎15:44

תנסה ALFRO או שתכין אחד

#156 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎18:45

אבי באיזה חלב סויה אתה משתמש? (אם בכלל)

לא משתמש בחלב סויה. צורך חלב לעתים נדירות בלבד.

#157 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎20:45

אלעד, אתה טבעוני?

ואפרופו, אני שותה חלב סויה "במתיקות מופחתת" של תנובה. הבעיה היא שאני שותה אותו בכמויות, בסביבות הליטר ביום. כדאי לי להפחית בכמות מסיבות בריאותיות כאלו ואחרות? למשל בגלל ההורמון שדיברתם עליו, כמות סוכר, סכנת השמנה וכיוצא באלה.

#158 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎20:53

וואי אתה שוטה ליטר חלב סויה ביום? יש בזה טונה של אסטרוגן זה כלל וכלל לא מומלץ בכמויות גדולות..
כוס ליום נגיד זה בסדר.. מבחינת קלוריות זה כמו חלב רגיל ותאכלס אני לא צמחוני אבל אני מכין לי את הקפה עם זה כי זה יותר טעים לי :D
עריכה: שכחתי לציין שהתופעות לוואי נדירות יחסית וזה נדיר שזה יקרה אבל בכל זאת זה סיכון, זה קורה בעקבות כך שצריכת סויה מרובה מורידה את רמות הטסטוסטרון...
אבל לא לא ליטר זה בסדר, בדקתי שוב בPUBMED וכל אתרי המחקרים והרמות טסטוסטרון יורדות בעקבות צריכה מרובה(נורא מרובה) בכמויות של משהו כמו 10 ליטר חלב ליום... ככה שליטר זה בסדר מצטער על כך שהטעתי והתבססתי על זכרוני.
יש גם חלב אורז שהוא הרבה יותר טעים ובריא...
שכחתי לציין שאלת לא רק על ההורמון אלא גם על סכנות נוספות, ליטר חלב סויה זה בסביבות ה500-600 קלוריות שזה דיי הרבה זה כמו טבלת שוקולד שלמה(צריכה קלורית יומית לגברים נעה בד"כ בין 1800-2600 לאנשים ממוצעים)

#159 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎20:57

מה מסמל ברכיבים את האסטרוגן?

#160 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎09/08/2012‏, ‎21:02

מרדוק, הדעות חלוקות בנושא של הסויה, אבל יש תחליפים אחרים שהם מאד בריאים. חלב-קוקוס, למשל. ניתן גם לדלל אותו, והוא מהווה בסיס לאינספור משקאות מאד טעימים ומזינים!
  • yosefddd אוהב את זה

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים