אני מצטער אבל עוד לא ראיתי מישהו מתעסק בתרגום של מישהו אחר כל כך הרבה זמן ועוד טוען שהוא טוב מאוד.
מה נעשה שיש דברים שפשוט מרתיחים אותי, ואני לא יכול להימנע מלהתעצבן ולהגיב.
מטרת התיקון הייתה להוכיח טענה, זה הכול. לפוצץ את האגו בשמיים שלהם.
הנה מובאה של תגובתי שם, לאחר התרסות חוזרות ונשנות מצד ד"ר סאב, לאנשים שלא עשו לו עוול:
אם פיך וליבך שווים, יש ביכולתי לספק את משאלתך.
נתתי צפייה בפרק בשנית, מכיוון שאף פעם לא יצא לצפות בתרגום שנכתב על ידך, מתוך סקרנות, רצון ללמידה ועל מנת לבחון את טענותיכם.
מצפייה מהירה בפרק הצלחתי לדוג בחכתי כ-150 הצעות שיפור לתרגומך, שבהן נכללים: טעויות כתיב, טעויות ניסוח, שגיאות הבנה, פיסוק, שגיאות הקלדה וכו'.
זאת אך מצפייה ידנית, חד פעמית, ובהסתמכות על שמיעה בלבד.
כפי שאני רואה זאת, לתרגומכם יש עוד מרחק רב ללכת לפני שתוכל לדבר מהמקום של שחצנות, גאון ועוז, ממנו אתם מדברים כה בקלות, בעיקר פוקסי, אל עבר אנשים אחרים שעמלו קשה באותה מידה כמוכם, אם לא יותר.
באופן אירוני, לעיתים אתם מזכירים לי את אותם פושטקים, שבאים לכאן השקם וערב, ומתלוננים על קצב תרגומכם, ושאר ירקות אחרות.
אותם אנשים שאתם גם כה נהנים ליירט על גסותם כלפיכם ובצדק.
התייחסות שמבחינתי היא אותו פשפש, רק שהצדדים, במקרה זה, התהפכו על פיהם.
אזדרז להבהיר, ומכיוון שאני לא גר בבועת זכוכית, שחס וחלילה לי מלהותיר את הרושם השגוי שתרגומו של ד"ר סאב הוא מוצר פגום, אך כמו כל הדברים בעולם הוא טעון שיפור, ואל לכם לדבר בארוגנטיות יתרה.
חלק נכבד מהתיקונים ניתן לכנותם "העדפתי האישית" בלבד, בנוסף על כך, אינני מורה ללשון, וסבירות גבוהה שאף הכנסתי שגיאות שהן ממנת חלקי.
אני אפרסם את התיקון ביום ראשון/שני, או אשלח את הקובץ המתוקן בה"פ, לד"ר הטוב, במידה ויחפוץ בכך.
אתה יכול לעשות בעצותיי, שהינן אך בגדר עצות, כאוות נפשך. אין צורך גם לתת לי קרדיט בעניין.
עכשיו... לפני שיתחילו לזרוק עלי נעלים, ונפתח בחזית Q גרסא 2.0, אני אפסיק לדבר, אם רק הצליח לנצור את הצלופח החלקלק בפי ( מחזיק אצבעות, אם כי רצוי שתקנו אטמי אזניים, על כל מקרה שיבוא... ).
אני אסגור בחיזוק חיובי ענק ותמיכה מלאה בכל דבריהם, באופן גורף, של שלושת השמעונים עד כה.
מאופן דיבורם והתייחסותם כלפיכם, חרף דבריכם והצלפותיכם הלא מניחות, פעם אחר פעם, מדובר באנשים משכמם ומעלה. כן ירבו.