עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

זיר"ה?! מה, זה החליף את אלי"ס?

הורדות.נט ירד

• אנא התחבר בכדי להגיב
171 תגובות לנושא זה

#141 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎04/01/2012‏, ‎14:14

קודם כל, תודה רבה על התגובה.

ולענייננו: זו בדיוק הנקודה שלי. אם אני מוריד סרט ששודר בחברת הכבלים אליה אני מנוי, אפשר לומר שעקרונית שילמתי עליו / מימנתי את הצפייה בו. כמו שאני זכאי להקליט את הסרט הספציפי מהטלוויזיה, מדוע זו עדיין תהווה הפרה להוריד אותו? ושוב, זאת בהנחה שההורדה מתבצעת מפלטפורמה ללא שיתוף הקובץ מהמחשב אליו הקובץ הורד, כדי למנוע הפרה של גולשים אחרים שלא ממנו באופן חוקי את הצפייה בתוכן.

ואגב, באותו עניין, מה לגבי סרטים מקוריים שרכשתי? אם יש לי אותם בעותק חוקי, מדוע הורדת הקובץ של אותו התוכן תחשב כהפרת זכויות יוצרים?

ולצורך העניין, נתייחס רק לתוכן שמוקרן בערוצים ללא פרסומות, מלבד פרומואים לתכנים נוספים. כך למעשה אין שום פגיעה גם בחברת הכבלים שאתה מנוי אליה, כיוון שאין אי-חשיפה לפרסומות פוטנציאליות.

#142 משפטן

משפטן

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 5 הודעות

נכתב ב- ‎04/01/2012‏, ‎15:53

קודם כל, תודה רבה על התגובה.

ולענייננו: זו בדיוק הנקודה שלי. אם אני מוריד סרט ששודר בחברת הכבלים אליה אני מנוי, אפשר לומר שעקרונית שילמתי עליו / מימנתי את הצפייה בו. כמו שאני זכאי להקליט את הסרט הספציפי מהטלוויזיה, מדוע זו עדיין תהווה הפרה להוריד אותו? ושוב, זאת בהנחה שההורדה מתבצעת מפלטפורמה ללא שיתוף הקובץ מהמחשב אליו הקובץ הורד, כדי למנוע הפרה של גולשים אחרים שלא ממנו באופן חוקי את הצפייה בתוכן.

ואגב, באותו עניין, מה לגבי סרטים מקוריים שרכשתי? אם יש לי אותם בעותק חוקי, מדוע הורדת הקובץ של אותו התוכן תחשב כהפרת זכויות יוצרים?

ולצורך העניין, נתייחס רק לתוכן שמוקרן בערוצים ללא פרסומות, מלבד פרומואים לתכנים נוספים. כך למעשה אין שום פגיעה גם בחברת הכבלים שאתה מנוי אליה, כיוון שאין אי-חשיפה לפרסומות פוטנציאליות.

כאשר אתה מוריד תוכן שקיים בכבלים אתה למעשה מתחרה בשירותי הVOD שלהם עליהם אנשים משלמים כסף. למעשה אתה יכול להוריד אותו משם בתשלום או בחינם באופן חוקי. פעולה שכזו עדיין מייצרת עותק מפר מבחינתך ומבחינת החוק גם אם זה פחות חמור ברמת הפיצוי שתאלץ לשלם אם זה מגיע לדיון. לו יכולת להעזר בשירותי הכבלים הרי היית עושה זאת.

אין בעיה עקרונית ביצירת עותק גיבוי של סרט שרכשת. אתה לא צריך להוריד אותו, אתה יכול ליצור עותק גיבוי איכותי מהדיסק אותו רכשת. הורדה שלו מהרשת שוב יוצרת עותק מפר ללא כל סיבה

#143 HomerSimpson

HomerSimpson

!Simpsons did it

• מתרגמי רשת
  • 2,149 הודעות

נכתב ב- ‎04/01/2012‏, ‎16:22

אבל כמו שאתה מציין, בחלק מהמקרים התוכן הוא בחינם וללא פרסומות. ובמקרים כאלה, אם אני מוריד את התוכן הזה מהרשת, אין שום הפסד לחברת הכבלים.

תמונה שפורסמה

#144 משפטן

משפטן

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 5 הודעות

נכתב ב- ‎04/01/2012‏, ‎18:21

אבל כמו שאתה מציין, בחלק מהמקרים התוכן הוא בחינם וללא פרסומות. ובמקרים כאלה, אם אני מוריד את התוכן הזה מהרשת, אין שום הפסד לחברת הכבלים.

השאלה היתה האם זה מנוגד לחוק ולא האם זה גורם הפסד והתשובה בהתאם. יתרה מזאת, זה גורם הפסד שהרי נוצר מצב שאנשים לא עושים מנוי לכבלים או לא רוכשים את התוכן בVOD ובכל אופן היוצר לא מקבל תמלוגים שזה הכי חשוב

#145 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎04/01/2012‏, ‎22:19

תראה, מה שאתה אומר זה נכון. אבל אני מדבר על תרחיש שבו מישהו מנוי לכבלים, שמוריד סרט שכבר הוקרן בחברת הכבלים אליה הוא מנוי, בערוץ ללא פרסומות לצורך העניין (מלבד פרומואים לתכנים אחרים). מדוע זו עדיין תחשב הפרת זכויות יוצרים מבחינת החוק? הרי שהורדת "עותק מפר" כהגדרתך, איננה באמת הפרה ולא גורמת להפסד בפועל, גם לא בעקיפין. כפי שציינתי, ההרדה מתבצעת בפלטפורמה שאיננה משתפת את הקובץ מהמחשב אליו הוא הורד, לדוגמה הורדות ישירות או דרך יוזנט. אני ארחיב עם דוגמה: הסרט "שודדי הקאריביים: סוף העולם" הוקרן מס' פעמים בטלוויזיה. נניח שאף הקלטתי אותו באחת הפעמים, בזמן שצפיתי בסרט. לפניו ואחריו הוקרנו פרומואים בלבד לתכנים אחרים, ללא פרסומות כלל. אם כך, לכאורה מימנתי את זכותי להקליט את התוכן ולצפות בו אינספור פעמים. זאת מכיוון שאני משלם תשלום חודשים לחברת הכבלי אליה אני מנוי, לצורך העניין מדובר בחברת HOT. נניח שכעת אני מוריד בדיוק את הסרט הנ"ל, כלומר "שודדי הקאריביים: סוף העולם" דרך ספק יוזנט מסוים. כלומר, לא מתבצע שיתוף של הקובץ על-ידי ואני מוריד אותו לצורך שימוש ביתי עצמי בלבד (כלומר אני גם לא תורם להפרה פוטנציאלית של אחרים). מדוע, מבחינת החוק, זו עדיין תחשב כהפרה? מה זה משנה מהו מקור הקובץ, אם הרי מימנתי את צפייתי בתוכן? הרי שבאותה מידה אני יכול לצפות בקלטת/דיסק שעליהם הוקלט התוכן מהטלוויזיה. ובכלל, לדעתי, אין ספק שמבחינה מוסרית אין שום הפרה של זכויות יוצרים בתרחיש הנ"ל.

ושאלתי גם על תרחיש דומה אך קצת שונה, בו רכשתי את התוכן המקורי, למשל בפורמט DVD או בלו-ריי (כלומר על תקליטור). מדוע, אם כך, גם הפעם מבחינת החוק ההורדה תהווה הפרה של זכויות יוצרים? אני מבין שכביכול הקובץ המורד נחשב כעותק מפר, מה שגורם ל"יצירת עותק מפר". אבל כאמור, אין באמת הפרה מעשית בפועל. למען הסר ספק, ההבדל בין התרחישים, הוא במימון הישיר או העקיף של התוכן ובצורת הקבלה שלו, זה הכל. כל השאר זהה לחלוטין. וגם כאן אני טוען שאין הפרת זכויות יוצרים, מבחינה מוסרית. ואם לחדד את השאלה, מדוע אני צריך להענש או להחשב כמפר זכויות יוצרים, גם אם במידה מועטה, כאשר בפועל אני לא? אני די בטוח שזה לא סובייקטיבי, מבחינת הדוגמאות שנתתי.

אני פשוט תוהה מדוע החוק כ"כ אטום, במקרים כגון אלו. ואני לא מנסה להתחכם או שואל על תרחישים היפותטיים, אלא על תרחישים אמיתיים. אני מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי בצורה קצת יותר מובנת, או שאני פשוט לא מבין את התשובה בעצמי.

ואגב, תהייה נוספת. הקלטה/העתקה של תוכן שהושכר מספריית DVD, היא אסורה מבחינת החוק? ואם כן, אז באותה מידה, גם הקלטת סרט שהושכר ב-VOD איננה אמורה להיות חוקית. הרי שאין הבדל אמיתי בין שני המקרים, לא בפועל, לא בעקיפין ולא מבחינה מוסרית. כך שאם מותר ואף לגיטימי להקליט סרט שהושכר ב-VOD, אזי שגם הקלטת תוכן שהושכר מספריית DVD היא לגיטימית ואיננה אמורה להחשב כהפרה.

ואגב, מבחינת החוק, אין איזשהו סעיף של "לשימוש ביתי בלבד" שמתיר ומאפשר לנהוג כפי שאני נוהג, בתרחישים הנ"ל?
  • Sparkles אוהב את זה

#146 YoRt3m

YoRt3m

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎05/01/2012‏, ‎00:03

תראה, מה שאתה אומר זה נכון. אבל אני מדבר על תרחיש שבו מישהו מנוי לכבלים, שמוריד סרט שכבר הוקרן בחברת הכבלים אליה הוא מנוי, בערוץ ללא פרסומות לצורך העניין (מלבד פרומואים לתכנים אחרים). מדוע זו עדיין תחשב הפרת זכויות יוצרים מבחינת החוק? הרי שהורדת "עותק מפר" כהגדרתך, איננה באמת הפרה ולא גורמת להפסד בפועל, גם לא בעקיפין. כפי שציינתי, ההרדה מתבצעת בפלטפורמה שאיננה משתפת את הקובץ מהמחשב אליו הוא הורד, לדוגמה הורדות ישירות או דרך יוזנט. אני ארחיב עם דוגמה: הסרט "שודדי הקאריביים: סוף העולם" הוקרן מס' פעמים בטלוויזיה. נניח שאף הקלטתי אותו באחת הפעמים, בזמן שצפיתי בסרט. לפניו ואחריו הוקרנו פרומואים בלבד לתכנים אחרים, ללא פרסומות כלל. אם כך, לכאורה מימנתי את זכותי להקליט את התוכן ולצפות בו אינספור פעמים. זאת מכיוון שאני משלם תשלום חודשים לחברת הכבלי אליה אני מנוי, לצורך העניין מדובר בחברת HOT. נניח שכעת אני מוריד בדיוק את הסרט הנ"ל, כלומר "שודדי הקאריביים: סוף העולם" דרך ספק יוזנט מסוים. כלומר, לא מתבצע שיתוף של הקובץ על-ידי ואני מוריד אותו לצורך שימוש ביתי עצמי בלבד (כלומר אני גם לא תורם להפרה פוטנציאלית של אחרים). מדוע, מבחינת החוק, זו עדיין תחשב כהפרה? מה זה משנה מהו מקור הקובץ, אם הרי מימנתי את צפייתי בתוכן? הרי שבאותה מידה אני יכול לצפות בקלטת/דיסק שעליהם הוקלט התוכן מהטלוויזיה. ובכלל, לדעתי, אין ספק שמבחינה מוסרית אין שום הפרה של זכויות יוצרים בתרחיש הנ"ל.

ושאלתי גם על תרחיש דומה אך קצת שונה, בו רכשתי את התוכן המקורי, למשל בפורמט DVD או בלו-ריי (כלומר על תקליטור). מדוע, אם כך, גם הפעם מבחינת החוק ההורדה תהווה הפרה של זכויות יוצרים? אני מבין שכביכול הקובץ המורד נחשב כעותק מפר, מה שגורם ל"יצירת עותק מפר". אבל כאמור, אין באמת הפרה מעשית בפועל. למען הסר ספק, ההבדל בין התרחישים, הוא במימון הישיר או העקיף של התוכן ובצורת הקבלה שלו, זה הכל. כל השאר זהה לחלוטין. וגם כאן אני טוען שאין הפרת זכויות יוצרים, מבחינה מוסרית. ואם לחדד את השאלה, מדוע אני צריך להענש או להחשב כמפר זכויות יוצרים, גם אם במידה מועטה, כאשר בפועל אני לא? אני די בטוח שזה לא סובייקטיבי, מבחינת הדוגמאות שנתתי.

אני פשוט תוהה מדוע החוק כ"כ אטום, במקרים כגון אלו. ואני לא מנסה להתחכם או שואל על תרחישים היפותטיים, אלא על תרחישים אמיתיים. אני מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי בצורה קצת יותר מובנת, או שאני פשוט לא מבין את התשובה בעצמי.

ואגב, תהייה נוספת. הקלטה/העתקה של תוכן שהושכר מספריית DVD, היא אסורה מבחינת החוק? ואם כן, אז באותה מידה, גם הקלטת סרט שהושכר ב-VOD איננה אמורה להיות חוקית. הרי שאין הבדל אמיתי בין שני המקרים, לא בפועל, לא בעקיפין ולא מבחינה מוסרית. כך שאם מותר ואף לגיטימי להקליט סרט שהושכר ב-VOD, אזי שגם הקלטת תוכן שהושכר מספריית DVD היא לגיטימית ואיננה אמורה להחשב כהפרה.

ואגב, מבחינת החוק, אין איזשהו סעיף של "לשימוש ביתי בלבד" שמתיר ומאפשר לנהוג כפי שאני נוהג, בתרחישים הנ"ל?

תמונה שפורסמה

That's the way the cookie crumbles

#147 ThUnDeR

ThUnDeR

משתמש סביר+

• ותיקים
  • 4,899 הודעות

נכתב ב- ‎05/01/2012‏, ‎10:00

^ הוצאת לי את המילים (והמבט) מהפה (מהפנים)

-

תמונה שפורסמה

#148 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2012‏, ‎22:21

חיפוש קטן בגוגל

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#149 Ran Landau

Ran Landau

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 748 הודעות

נכתב ב- ‎08/01/2012‏, ‎15:13

DDL-IL הודיעו שלא יחזירו את האתר יותר.

#150 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎08/01/2012‏, ‎16:39

DDL-IL הודיעו שלא יחזירו את האתר יותר.

ממש דיכאון, אתר אחד פחות להוריד תרגום מובנה שמקודד בצורה מזעזעת.
אני חושב שאין יותר טעם לחיים. מישהו יכול להביא לי חבל?
  • Superb ו HomerSimpson אוהבים את זה

#151 Gadi BittoN

Gadi BittoN

Gadi The King

• רשומים
  • 474 הודעות

נכתב ב- ‎08/01/2012‏, ‎22:48

זיפ ביינתים יש אחד הנה topdown
  • משפטן אוהב את זה
תמונה שפורסמה

#152 משפטן

משפטן

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 5 הודעות

נכתב ב- ‎09/01/2012‏, ‎11:19

התגובה והשאלות באמת ארוכות ומורכבות. אשמח לעזור אבל שאל יותר בבירור ובפשטות

#153 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎10/01/2012‏, ‎22:30

גם אתר dossinet הרגיש את נחת זרועו של אירגון זיר"ה ולמרות שהאתר לא נסגר, הוא מפרסם בעמוד הראשי את ההודעה הבאה:

בעקבות פעילות אכיפת זכויות יוצרים מטעם ארגון זכויות היוצרים "זירה" הוסרו התכנים הבאים סדרות ישראליות,סרטים ישראלים,ותוכני מקור ישראליים שהם בבעלות ארגון זירה, כל משתמש שיעלה תוכן כלשהוא מהתכנים שצויינו יורחק מיידית לצמיתות מהאתר!!! לפרטים נוספים ניתן לפנות במייל:
moti.zira@gmail.com

#154 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎10/01/2012‏, ‎23:37

dossinet קיים רק בשביל סרוגים...

#155 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎10/01/2012‏, ‎23:40

dossinet קיים רק בשביל סרוגים...

וגם את זה הוא בכלל מעתיק מאתר אחר... <_<

#156 ZIPC

ZIPC

ירוק לנצח.

• Q-Subber
  • 13,692 הודעות

נכתב ב- ‎11/01/2012‏, ‎10:57

אז החוק מטומטם ומיושן, וכמעט כל ילד מגיל 10 בישראל צריך לקבל תביעה.

#157 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎11/01/2012‏, ‎22:34

חחח זירה האלה חושבים שהפרטיות תעלם

בשביל סדרות ישראליות יש את tvnetil

וכל השאר טורנט

#158 משפטן

משפטן

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 5 הודעות

נכתב ב- ‎12/01/2012‏, ‎15:32

זיר"ה - זה רע

#159 as2330

as2330

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎13/01/2012‏, ‎18:51

זיר"ה - זה רע

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח 1+++++++++++++++=

#160 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎22/01/2012‏, ‎21:24

IFPI.co.il

זה לא האתר של זיר"ה.
זה גוף בינ"ל שעוסק בכלל במוזיקה ולא בסדרות / סרטים.
לזיר"ה האלה אין אתר בכלל (עד כמה שידוע לי).

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים