לא, אני סך הכל רוצה שישראל שישראל תתחייב לעשות את מה שהיא חתמה והתחייבה לעשות וכל מדינה דמוקרטית בעולם עושה.
כליאת וגירוש פליטים ומבקשי מקלט עומדת בניגוד לאמנת הפליטים העולמית, אמנה שישראל הצעירה רצתה מאוד לקדם כדי למנוע מצב כמו שהיה בתקופת השואה, ובגללה כל המדינות הדמוקרטיות בעולם קולטות פליטים ומבקשי מקלט, בודקות את המצב שלהם פרטנית ונותנות להם סטטוס. כך, למשל, שיעור האריתראים שמקבלים מעמד פליט באירופה הוא מעל ל-80 אחוז, כאשר במדינות המסוימות הוא אפילו 99 אחוז. אף אחד לא חושב שם על בניית הכלא הגדול ביותר לאריתראים בעולם וגירוש שלהם. אף אחד לא מסית נגד הפליטים כי שם זו התאבדות פוליטית.
אירוני שדווקא מדינת היהודים, המדינה שהוקמה ע"י פליטים מאירופה היא זו ששמה זין על אמנת הפליטים העולמית והיא זו שבונה את בית הכלא הגדול ביותר לפליטים בזמן ששר הפנים שלה מדבר כל הזמן על הצורך לגרש אותם.
וזה שאני חושב שהם צריכים להשאר במקום עובדים זרים נוספים שיבואו זה כדי לפתור בעיה נוספת בישראל, ששר הפנים שלה כל שנה עושה חלופה של העובדים הזרים, דבר שגורם להפסד לכולם פרט לחברות כח האדם.
שלא נדבר על כך שזה יקל על תושבי דרום תל-אביב ושאר השכונות שבהן מתגוררים הפליטים. הם לא צריכים להיות שם. הם צריכים להיות מפוזרים בכל הארץ.
וכמובן שהוצאת הפליטים מהשכונות הקשות לא תפתור את הבעיות של השכונות האלה שהיו קשות גם לפני שבא לשם הפליט הראשון. בשביל לשקם את השכונות האלו צריך להכניס אליהן כסף ולשקם אותם. אבל מה לעשות, הרבה יותר קל וזול להסית את התושבים שלהם נגד "איום" חיצוני.
אילן יש כ"כ הרבה דברים שאתה פשוט לא מבין.. יש לי הרבה לרשום לך אבל אני אפרט רק את הדברים הבסיסיים ביותר. (וגם הבסיסיים בלבד זה יקח לי הרבה) חח.
ראשית, אל תשווה בבקשה את השואה למה שהיום ואסביר למה..
לכל אחד מהמסתננים, פליטים או מגורשים מהמדינות שלהם הם בני-אדם מלאום כזה או אחר שיש לו מדינה ריבונית..
לדוגמא: אותו מסתנן סודני שהגיע לישראל יש לו מדינה.. לא יודע מה הסיבה לבריחתו או גירוש אותו אדם מארצו.. אנחנו לא הפתרון.. מעניין שמכל המדינות מסביבנו מגיעים אלינו.. (לא נראה לך שמנסים לנצל את המצב בו ישראל חייבת להכניס מסתננים? אנחנו לא היחידים שיודעים זאת שישראל מחוייבת להכניס מסתננים מהגרים או תקרא להם איך שתרצה) אבל יש גבול לכמות המסתננים.
הבעיה היא, שיש כאן מסתננים שנכנסים עם מחלות מכל הסוגים והם מהווים סיכון לביטחון אזרחי מדינת ישראל בין אם באונס, רצח והדבקת אזרחים בנגיפים שונים ועוד אלפי סיבות מסוכנות שנתקלו בהם בשנה האחרונה לפחות.. חס וחלילה אני לא מאחל זאת לאף אחד אבל אם יקרה דבר כזה של רצח או אונס של מישהו שהוא בעד כל ההכנסת מסתננים הזאת אני רוצה לשמוע את דעתו אחר כך, או איך ההרגשה אחרי זה..
אנשים איבדו את יקיריהם בין אם בין חיים למוות או בין אם באונס ומקרי חרדה ביום יום ואתה מדבר לי על אמנת הפליטים?
אתה בכלל יכול להשוות בין היהודים ביום השואה שלא הייתה להם מדינה לבין פליטי סודן או ארתיראה שיש להם מדינה משלהם ובכל זאת מנסים להסתנן הנה?
זה לא שאין להם לאן ללכת ידידי..
מה שמצחיק לא שמעתי איזה שמאלני עושה רעש על כך שצבא מצריים יורה במסתננים שמנסים להגיע אל הגבול ישראל ובמקרים מסויימים החיילים שלנו מסכנים את נפשם בהצלת אותו מסתנן (מעשה בהחלט מבורך שמצילים אדם) אבל לא תמיד זה מצליח ההצלת נפשות הזאת.. והחיילים המצרים יורים בהם.. אז איפה ארגוני זכויות האדם של השמלאנים בארץ שיגנו את מצרים באו"ם? אה שכחתי ישראל לא אשמה אז אין מה לגנות!!!!
נכון תקרא לזה כלא, זו הפרה של ריבונות, אם אני אכנס רגלית למדינה ואנסה להסתנן אליה ויתפסו אותי אז אתה חושב שיבואו אליי ויפתחו לי שולחן ויזמינו אותי לבית ראש הממשלה או יתנו לי לשהות בבית מלון 20 כוכבים? ממש!!!! מן הסתם שיכניסו אותי לכלא יתחקרו אותי ואז יבוא הגירוש..
הבעיה שלי עם הדת בישראל היא שהיא כופה את עצמה על הלא-דתיים.
יותר מפריע לי שאין בישראל תחבורה ציבורית בשבת ושיהודים לא יכולים להתחתן בדרך אחרת חוץ מהרבנות הראשית. אלה שמשתייכים לציבור היהודי אבל הם לא יהודים ע"פ ההלכה האורתודוקסית (למשל 300 אלף דוברי רוסית בארץ) לא יכולים להתחתן בארץ בכלל.
לא כל-כך אכפת לי אם הרבנות תהיה מתונה יותר. אני רוצה אופציה לכל אלה שמבקשים להתחתן בדרך אחרת ולאלה שאין להם אפשרות להתחתן ברבנות. הפתרון הוא נישואים אזרחיים.
אני רוצה שהדת תופרד מהמדינה. אני ממש לא רוצה שהיא תופרד מהשיח הפוליטי בישראל.
ואתה יודע מה מצחיק אותי?
מצד אחד אתה אומר את זה:
שישראל תתחייב לעשות את מה שהיא
חתמה והתחייבה לעשות וכל מדינה דמוקרטית בעולם עושה.ומצד שני אתה אומר שאתה רוצה שהדת תופרד מהמדינה...
מדינת ישראל הוקמה בראש ובראשונה כמדינה יהודית, זה לא אומר שהיא כופה על מישהו להיות דתי חרדי להאמין באלוהים בדת כזו או אחרת.
היא בראש ובראשונה מדינה יהודית, היהדות היא הסיבה שבזכותה הוקמה המדינה היהודית הראשונה והיחידה, אז כל אדם שהוא אתאיסט מטומטם שמחפש רק איך להוכיח ולהיכנס לדיון שאלוהים לא קיים או סתם
אדם ששונא חרדים או דתיים או את העם היהודי בפרט שיחפש מדינה אחרת ויפסיק לנסות לשכנע אנשים להיות כמוהם.
היהדות היא הסיבה לקיומו של מדינת ישראל ושהותם שלי ושלך פה במדינה, נקודה.
דרך אגב, אני לא דתי ולא כופים עליי שום דבר..
ולגבי חתונה, מה לעשות שיש חוקים במדינת ישראל שאי אפשר לשנותם בתוך יום (שכחת שאנחנו מדינה דמוקרטית פתאום), ויכול להיות שבעתיד זה ישתנה..
בין אם אני מסכים עם חתונה של לא יהודיים בארץ או בין אם לא זה לא משנה זה כרגע החוקה וצריך לכבד אותה בין אם אתה רוצה ובין אם לא.
חוק אי אפשר לשנות בין רגע.
זה ממש לא הדבר היחידי שמטריד את מדינת ישראל, יש דברים הרבה יותר חשובים וראויים בסדר עדיפות עליונה מזו... שהיא חשובה במידה מועטה מהסיבה ששוב פעם המדינה הוקמה כמדינה יהודית וחוקיה במדינת ישראל חוקקו על בסיס היהדות מהעבר.
ועכשיו לקינוח..
אתה רושם דבר כזה:
ולהגיד שרוב הישראלים אינם גזענים פנאטים ופשאיסטים שיבושם לו. רק מי שעושה את זה פשוט משלה את עצמו ומתעלם מהבעיה, שהצעד הראשון בלפתור אותה הוא לזהות אותה.
רוב הישראלים גזענים?
לא כי ערבים במזה"ת ובמדינה שלנו (אלו שיוצאים להפגנות במרכז הארץ כגון יפו העתיקה כי המדינה תחת כיבוש) ממש אוהבים אותנו..
מה אני יגיד לך הם לא גזענים בכלל.
תגיד לי עכשיו ברצינות,סוריה או מצרים או אירן, או לבנון או ירדן, או ערב הסעודית או קטאר.. (תבחר את אחת המדינות האלה)
אם אני נוסע לאחת מהן ויודעים שאני יהודי ורוצחים אותי מבלי לשאול שאלות (כי הם רוצים להרעיף עליי את אהבתם) זה נחשב גזענות בעינייך?
כי אם כן אנחנו לא המדינה הגזענית היחידה במזה"ת, יש עוד מדינות מסביבנו. (וזה יהיה ממש פתטי ובגבול הטמטום מבחינתך אם תחשוב שאנחנו המדינה הגזענית היחידה בעולם)
לא יגיד לך שאין בישראל גזענות, יש!, כמו בכל מדינה בעולם, יש אנשים גזענים ויש שלא, להכליל את ישראל כולה או את רובה כגזענית זה פשוט בושה מבחינתך לומר דבר כזה מבלי להכיר אפילו 90 אחוז מאוכלוסיית ישראל (ואני עוד הולך לקראתך עם האחוזים), אתה ניזון מטלויזיה, סקרים שקריים או לא מדוייקים (לדעתי אין בכלל מה להתייחס לסקרים) וניזון מאנשים כמו אחמד טיבי זחאלקה וגברת זועבי "המקסימה ביופייה"! (מקווה שאתה לא באמת מתייחס לשלושת האישים הבזויים האחרונים למרות שהזכרתי אותם כאופצייה שאולי אתה ניזון מהם).
אנשים שרוצים בהרעת המדינה ומחפשים כל מקום בעולם על מנת להכפיש את ישראל כולה כמדינה גזענית.
אני בטוח שגזענות יש בכל מקום בעולם, ארה"ב בריטניה, רוסיה, סלובניה, סרביה, קרואטיה, וכו'.
גזענות תמיד תהיה, אבל צריך לדעת איך למגר את התופעה המגעילה הזאת.
ערביי ישראל שחיים במדינת ישראל, מזדהים יותר עם ארצות ערב מאשר איתנו היהודים ישראלים.. ואם הם יאמרו לך אחרת אני לא מאשים אותם הם הרי רוצים לחיות בשלום במדינת ישראל..
הרי תסתכל במדינות מסביבנו הם הורגים אחד את השני.
פה בארץ זה לא קורה, מעניין למה, אולי בגלל שאנחנו הומניים ונותנים יותר חופש, וחופש ביטוי מאשר במדינות מסביבנו - רק אולי.
אילן תלמד עובדה לחיים, יותר קל ליצור בלאגן במדינה מסודרת שנותנת במה לכל אדם באשר הוא, מאשר ליצור בלאגן במדינה שכבר שורר בה כאוס אחד שלם, זאת עובדה.
אני לא מתיימר לדעת יותר ממך או מכל אדם אחר אבל אתה מנסה לייפות דברים ולהציג כאילו אנחנו המדינה היחידה בעולם שצריך לתקן ואנחנו היחידים שלא בסדר בעולם.
אין מה לעשות, זה נכון שיש דברים שהייתי משנה במדינה, זה לא אפשרי לשנות את פני המדינה ביום אחד לטובת כולם.
תהיה בטוח שבמדינות גדולות וקטנות יותר מישראל יש גם דברים לא פחות גרועים שאתה פשוט לא מודע להם ביום יום כי אין את הגופי עיתונות השמאלנים שמאכילים לוקשים לאזרחים שאוהבים לקרוא 90% שטויות בבוקר בעיתון כי זה מבדר אותם.
שבוע טוב..