אני שמח שלא מגיבים לי לתגובה, כנראה או שזה מהתעלמות כי האמת כואבת, או שאין יותר מידי למה לתת קונטרה.
אני לא מבין חלק מן הדברים שנאמרו פה.
אפילו שאני אנני מכיר את שלושת החטופים הימים שעברו שלאחר שנודע שהם נרצחו היו שחורים ועברו לי ברע.
ההרגשה בכל רגע הכתה בי ואני בטוח שגם בחלק מכם אבל אני לא יכול לומר זאת על כולכם לפי התגובות של חלקכם.
אני רואה תגובה שאסור לנו לאבד צלם אנוש, נכון בהחלט, אך למה אנחנו צריכים כל הזמן להמשיך ולחטוף את הכאב הזה?
הכאב שלי הוא לא קמצוץ מכאבם של המשפחות אשר איבדו את יקיריהם, אז אני שואל, עד מתי?
עד מתי אנחנו נמשיך לספוג את המכות הללו ונמשיך לחרוק את השיניים? הרי זה ידוע שזה משהו שיתפרץ ביום מן הימים שהטרור חוגג בעזה ומסתלבט על ישראל בימים האחרונים על כך שהוא
מפציץ חולות ועוזר למחבלים בחפירת הבורות להטמעת הקאסמים באותו המקום או בקירבה.
אנחנו מדינה, יש לנו חיילים, המורל של כולנו יורד, וכשהמורל יורד ומאבדים אמון במערכת הביטחון, זה מגיע, המעשה הנפשע של אותו יהודי שרצח את הפלסטיני רק בשביל הנקמה ו"העלת המורל".
אבל עוד פעם, הפלסטיני הוא בכלל לא האישיו.
למה שלי דדון נרצחה? למה המשפחה שלה צריכה לסבול ואנחנו נמשיך להיות יפי נפש ונגיד שאנחנו לא צריכים לאבד צלם אנוש?
למה כתובות הנאצה לא מסוקרת בתקשורת? התקשורת כולה איננה אובייקטיבית, ראו ערך ארד ניר, ראו ערך עיתונאים ישראלים שמנצלים את הכח התקשורתי שלהם בשביל לחזק את עמדתם ודעתם.
במזה"ת כשאתה מפגין חולשה, תצפה לקבל "הפתעות".
אז כן, אני בהחלט מסכים עם זה שלא צריך להגיב ברצח של חפים מפשע, אך השאלה הפשוטה שלי היא: מה הפתרון שאתם מציעים הפעם? עוד פעם להבליג ולחפש את השקט ולא להכנס למערכה ולחכות לחטוף או לרצח הבא?
מה? לא מספיק עברנו בכדי להבין שתמיד ששקט מאוד אז מגיעה הסערה הגדולה?
אנחנו במלחמה, בכל יום של שקט קיימת מלחמה מאחורי הקלעים שהיא מתפרצת כל כמה חודשים.
התמימות של חלקכם פה קיימת גם אצל אנשי תקשורת, אני לא אתפלא אם היא גם הגיעה מהם וזו הסיבה שנחרטה בראשכם דעה שהנכם חושבים שהיא שלכם אך אתם לא זוכרים שזו דעה של מישהו מהטלויזיה שהצליח לשכנע אתכם והטמעתם זאת בזכרונכם מבלי לשים לב.
למה מחבלים שנתפסו והוכנסו לכלא, אוכלים יותר טוב מאנשים שאני מכיר שאין להם איך לסיים את החודש? או מניצולי שואה שחיים בצורה זוועתית? המחבלים יוצאים משכילים יותר מכל סטודנט שמתקשה להוציא תואר כי הוא משלב עבודה ולימודים יחד.
אל תתאמצו לענות אני אעשה זאת בשבילכם:
כי אנחנו צריכים להיות הומניים כי אחד הרוצחים מתכוון לשבות רעב ואז אנחנו חייבים שלא לאבד את צלם האנוש שלנו ולשחרר אותו כי אז הוא יגווע מרעב, ימות ואז התקשורת תחגוג, יסקרו את זה בכל כלי התקשורת בעולם על כך שישראל לא שיחררה את הרוצח ששבת רעב.
זה מתחיל בכך שישראל בצורה לגיטימית ביותר כולאת מחבלים כמו כל מדינה אחרת: ארה"ב, רוסיה, גרמניה, רק שבישראל מערכת המשפט לא שווה כלום כי מחר אותו מחבל יכול למצוא את עצמו מחוץ לכלא אם יהיה לו קצת כח רצון ויתאפק מעט על מנת לא לאכול כמה ימים או שבועות.
אף אחד מאיתנו לא מרגיש את הכאב שהמשפחות שעד היום איבדו את יקיריהם מרגישות, גם אם אתם או אפילו אני יודעים כמה, אז אני אומר לכם שאתם כולל אני לא יכולים בכלל לתאר.
המדינה חייבת לבצע מהלך, מהלך הרתעתי, מוות למחבלים, מוות למתכנני פיגוע, חייבת להיות חוקה במדינה הזו (גם אם חוקית אנחנו לא יכולים תמיד ניתן לשנות את החוקים).
אני באמת מנסה להסביר על מנת שתוכלו להגיע לסף דעתי אבל אחרי קריאה של מה שרשמתי אני חושב שעדיין לא הצלחתי, בכל זאת אולי מישהו יבין.
רק תשימו לב לתג מחיר שפרסמתי אתמול פה באשכול, אם אלו היו מתנחלים שהיו מרססים תג מחיר על המגזר הערבי, בתקשורת (בארץ כמובן) היו מסקרים זאת כמה שעות לפחות.