אפשר לשאול ספויילר לספרים?
השאלה בספויילר בגלל שאני לא יודע לאיזה ספר היא, ואולי עצם השאלה היא ספויילר, אז בבקשה מי שלא קרא הכל שלא יכנס
שוב, אני מבקש לא לכנס אם לא קראתם הכל כי זאת שאלה קשה.
ספוילר לספר 5 + תאוריות וקונספירציות שכנראה יתממשו בספרים הבאים (על אחריותכם בלבד):
תשובותיי בפנים - אזהרה חוזרת. מי שלא קרא את ריקוד עם דרקונים. לא להיכנס
Spoilerאז ככה. ג'ון סנואו הוא לא הבן של המלך המטורף, אלא של בנו, הנסיך ראהיגר, הלוא הוא אחיה של דאינריז, שנרצח על ידי רוברט בראתיאון במכת פטיש בקרב ב-Trident.
אמא של ג'ון סנואו היא לא אחרת מאשר ליאנה סטארק, אחותו של נד, וזו בדיוק הייתה ההבטחה שליאנה ביקשה מנד לתת לה: שיגדל את ג'ון כאילו היה בנו ולא יספר על כך לאף אחד כל חייו.
בהמשך לכך, בנוגע לשלושת הדרקונים, תנסה לעקוב:
בספר החמישי אנחנו מגלים שבנו של ראהיגר, אאיגון, שלכאורה נרצח על ידי "ההר" יחד עם אחותו ואמו (אליה, אחותו של אוברין מארטל), בעצם חי והוסתר לאורך כל השנים על ידי חבר של אביו, בשיתוף פעולה הדוק עם לורד ואריז. אאיגון שואף לחשוף את עצמו בפני דאינריז, להתחתן איתה (כנהוג במשפחת טארגריין) ולכבוש יחד איתה את ווסטרוז.
עד כמה שידוע, רק מי שבדמו זורם דם דרקונים (בן טארגריין) יכול לרכוב על דרקונים, ולכן ההימור שלי הוא ששלושת האנשים שירכבו על הדרקונים יהיו דאינריז, אאיגון וג'ון סנואו, שהוא בעצם אחיו הממזר של אאיגון, וגם אצלו זורם דם דרקונים.תשובה : תיאוריה מאוד מעניינת שי, אבל צריך לשים לב שהספר מלא הטעיות כל הזמן. אהבתי את ההשערות שלך, אבל מצד שני בספר הראשון של "ריקוד עם דרקונים" נאמרים מספר דברים שסותרים כל הזמן את עצמם. באשר לג'ון סנו, כאשר דאבוס עוצר בטירת אחותון (באיזור האצבעות בדרך לנמל הלבן ) לורד גודריק מספר לו שבמרד בטארגאריינים נד סטארק הוברח ע"י בת דייג מעיר שחף. הוא השאיר לה שק כסף וממזר בבטן. ממזר שהיא קראה לו ג'ון, ע"ש ג'ון ארין. צריך לזכור גם שג'ון מגלה סימנים של מחליף עור לזאב... לא זכור שמישהו מהטארגאריינים היה קשור לזאבים. אם כבר רק בני סטארק מהצפון היו מחוברים במידה כזו לזאבים (בראן ,אריה לפעמים וכד ) . הקשר לזאב בלהות חזק מדי לדעתי בשביל לקשור את ג'ון למשפחת דרקונים. מצד שני יתכן והקשר נובע אולי לאו דווקא מנד סטארק אלא מאילונה סטארק וזה אולי מסתדר עם התיאוריה שהעלית. אני בכל מקרה יודע שאצל מרטין כל השערה סופה להתברר כטעות - לכן אני מחכה למוצא פיו. ואפרופו מוצא פיו, גם אז יש לפקפק במה שנכתב. לדוגמא: בשיחה בין טיריוןן לגריף (המתגלה כג'ון קוניגטון מאוחר יותר ) טיריון מודה שהוא רצח את אביו ואת אחיינו ג'ופרי (ברעל ). האם להאמין לטיריון, בעיקר לאחר שנאמר שהזקנה אולאנה ואצבעון הם שעמדו מאחורי ההרעלה? שוב, אין לדעת. מרטין מטיל כל הזמן חחכות מטעות לאורך כל הסיפור בתקווה שפתיים כמונו יבלעו אותם. למעשה הוא משחק עם הקוראים במשחקי הכס ומסביר לנו כל הזמו שרק הוא בלבד הוא המלך היחיד של הסיפור כולו.
ספוילר לספר 5 וכו'.
עניין נוסף שמחזק את ההשערה שליאנה ילדה זה שכשנד הגיע אליה בזמן שגססה, מתואר שהיא הייתה In a pool of blood או משהו בסגנון, שככה מרטין נוהג במקרים שונים לתאר נשים שיולדות.
יש עוד כל מיני חיזוקים לתאוריה, פשוט הספקתי כבר לשכוח מהם כי לא התעסקתי בזה יותר מדי בזמן האחרון.
בקשר למה שהיה עם דאבוס, זאת לדעתי סתם אגדה אורבנית שמסתובבת, כמו ההשערה שאשארה דיין היא אמו של ג'ון (הרי היה בחור שסיפר שאותה מיינקת הניקה אותו ואת ג'ון אחרי שאשארה ילדה אותו).
בקשר לטיריון, הוא רוצה שיחשבו שהוא יותר מאיים ואכזרי ממה שהוא, וגם ככה כולם כבר חושבים שהוא קטל את שאריו, אז הוא כבר זורם עם הסיפור הזה ומפיץ אותו. עד כמה שזכור לי במרבית ההזדמנויות טיריון מזכיר רק את זה שרצח את אביו ולא את ג'וף, ואחרי הפרקים האחרונים בסדרה, אין כבר ספק שאצבעון ואולאנה טיירל עמדו מאחורי ההרעלה בחתונה.
ועוד משהו שנזכרתי, נראה לי שזה היית אתה שרשמת שהודור הוא צאצא של דאנקן הגבוה. לא יודע על מה זה מבוסס. מה שיותר רווח זה שלבריאן יש איזשהו קשר משפחתי אליו (היא ציירה על המגן שלה את הסמל של דאנקן וטענה שראתה את הסמל בנשקייה של אביה בילדותה).