אני חושב שהמסקנה של דקסטר בסופו של דבר הייתה מתבקשת, ולדעתי נכון היה לסיים את הסדרה ככה. דב וריטה מתו בגללו, הוא לא רוצה שזה יקרה להריסון או להאנה. הבעיה היא שזה לא נבנה מספיק טוב. משפט וחצי של ווייס אובר זה פשוט לא מספיק, לא שנייה אחרי שהיית להוט במשך כמה ימים לנסוע לארגנטינה.
הסדרה הזאת איבדה את הכיוון שלה מזמן ואין ספק שזה נטל הרבה מהחשיבות של הפינאלה והתחושות שלנו. יש לא מעט סדרות שנגמרו הרבה הרבה אחרי שהן "קפצו מעל הכריש", ותמיד בפינאלה יש אותה תחושה מוזרה של "פעם הדמויות האלה ממש עניינו אותי".
אז דב מתה, דמות שללא ספק אהבתי, אבל זה לא עשה לי הרבה. בכלל, הקטע של להרוג דמויות בפרק האחרון הרגיש מאולץ. הרי הסדרה מעולם לא הייתה בנויה כמקשה אחת (כמו למשל שובר שורות - לאורך כל הסדרה ישנו סיפור מסוים וקווי עלילה שלא תמיד חופפים עם סידור העונות). לכאורה לעונה הזו היו המאפיינים שיש בכל עונה - מרדף אחרי רוצח סדרתי כלשהו, בשלב מסוים זה הופך להיות אישי, ובפרק האחרון דקסטר הורג את הרוצח + גילוי על דברים מהעבר של דקסטר + שימוש מסיבי של דברה ב-F word. בעקבות כך, לעונה לא היה טון סיום סדרה של ממש, זה פשוט הרגיש כמו מנה נוספת של משהו שכבר אכלנו. היא הרגישה כמו עוד עונה רגילה, ואקורד הסיום שהוכנס לפרקים האחרונים הרגיש מאולץ מאוד.
אני לא יודע איזה שינויים עברו על צוות הכותבים החל מהעונה החמישית, אבל זה פשוט זוועה. העונות הראשונות הצליחו לעשות פלאים עם קווי עלילה לא כאלה וואו, ודווקא האירוע עם הפוטנציאל הכי גדול בסדרה (דברה מגלה שדקסטר רוצח) טופל בצורה כושלת ולא מעניינת. היו צריכים לסיים אותה לפני כמה שנים טובות, ואני מניח שצריך להודות על העובדה שסיימו עכשיו ולא עשו עוד עונות.
ביוש, דקסטר.
נ"ב - אני לא יודע עם מי שכבה השחקנית ששיחקה את הבת של מאסוקה כדי שיכתבו לה את הדמות הזאת, אבל בעיניי זה קו העלילה הכי מיותר בהיסטוריה של היקום הטלוויזיוני. כל פעם שהראו אותה תהיתי מה יהיה הקטע שלה, ובסוף זה נראה כמו קו עלילה ששאול מ"השיר שלנו". כל הכבוד.