התחלה - כריסטופר נולאן
נכתב ב- 24/07/2010, 21:44
נכתב ב- 24/07/2010, 22:02
סאיטו הוא בעצם היוצר..והכל רואים מנקודת מבט שלו, והוא בעצם מפעיל את תרגיל מר. צ'ארלס על קוב.תסביר את התאוריה הזו שהבאת למעלה במילים שלך.
לדוגמא כשסאיטו בהתחלה אומר בחלום בדירה, שהוא ידע שהכל זה חלום כבר, ושהוא מנסה לבחון אותם ולראות אם הם יכולים לעמוד במשימה - שהוא יביא להם עוד מעט, אז שם רומזים כביכול שסאיטו הוא המושך בחוטים, וכל הסרט מהנקודת מבט שלו, ואיך שהוא שולט על כל דבר שקורה לקוב, קח גם לדוגמא את זה שבמומבאסה בדיווווק סאיטו בא להציל את קוב, כשעמדו לתפוס אותו..כי הוא השולט בזה..(זה לפי הכותב, הוכחה עיקרית לתאוריה הזאת..
עכשיו את הפסקה הזאת לא נראה לי שהבנתי כראוי, כי היא לא נראת לי הגיונית התובנה שלי
Informing them that they failed the audition plants the initial seed of inception in Cobb's mind; that there is a surefire way he can get home to his children. It is that belief that comes to define Cobb for the rest of the film.
הוא בעצם השתיל לו את הרעיון במח, שיש דבר כזה השתלה ? ויש דבר בטוח שהוא יכול לעשות בשביל לחזור לילדים שלו ?
נכתב ב- 24/07/2010, 22:05
נכתב ב- 24/07/2010, 22:15
למרות שהטיעון של תיאוריה 1 יפה מאוד, אני עדיין הולך עם תיאוריה 6. (הסביבון יפול!)
בקשר לחורים.
*אם אני לא טועה הם השתמשו בשני שחקנים לכל ילד (כדי להראות שעבר זמן), וקוב נעדר לשנתיים.
*אכן יש בעיות עם הלימבו. אבל לדעתי כדי לצאת מהלימבו צריך פשוט למות שם. הבעיה היא שכשאתה בלימבו אתה חושב שזה המציאות (כמו שקרה לסאיטו). אף פעם לא הזכירו מישהו שהיה תקוע בלימבו לנצח, וגם ראינו שסאיטו הזדקן שם, לכן אפשר להניח שניתן למות שם.
*השינויים בכבידה ברובד 2 הם תוצאה מהשינויים ברובד 1. נראה לי שקוב אמר משהו על זה שהשינויים ילכו ויחלשו ככל שנכנסים יותר עמוק...
הדבר היחיד שבאמת לא הבנתי זה איך פישר לא זיהה את סאיטו במטוס. (בחלום ניחא... זה חלום)
שוב, צריך לצפות שוב.

נכתב ב- 24/07/2010, 22:15
Informing them that they failed the audition plants the initial seed of inception in Cobb's mind; that there is a surefire way he can get home to his children. It is that belief that comes to define Cobb for the rest of the film.
כאשר הוא מודיע להם שהם נכשלו במשימה, זה השלב הראשון בהשתלה של קוב, שיש דרך בטוחה לחזור לילדיו.
כי כאמור, יש מס' שלבים להשתלת רעיון במוחו של בנאדם, ולא רק שלב אחד.
עריכה: אני בטוח שיש תרגום טוב יותר לחלק עם הזרע. עריכה2: ניסיתי. עריכה3: קראתי את התאוריה, כאב ראש אחד גדול.
נכתב ב- 25/07/2010, 00:20
לגבי השאלה שלך:תיאוריה די מופרכת לדעתי, כי אין לה שום ביסוס. מורדוק, אתה יודע אנגלית, תן ריפרוף...
למרות שהטיעון של תיאוריה 1 יפה מאוד, אני עדיין הולך עם תיאוריה 6. (הסביבון יפול!)
בקשר לחורים.
*אם אני לא טועה הם השתמשו בשני שחקנים לכל ילד (כדי להראות שעבר זמן), וקוב נעדר לשנתיים.
*אכן יש בעיות עם הלימבו. אבל לדעתי כדי לצאת מהלימבו צריך פשוט למות שם. הבעיה היא שכשאתה בלימבו אתה חושב שזה המציאות (כמו שקרה לסאיטו). אף פעם לא הזכירו מישהו שהיה תקוע בלימבו לנצח, וגם ראינו שסאיטו הזדקן שם, לכן אפשר להניח שניתן למות שם.
*השינויים בכבידה ברובד 2 הם תוצאה מהשינויים ברובד 1. נראה לי שקוב אמר משהו על זה שהשינויים ילכו ויחלשו ככל שנכנסים יותר עמוק...
הדבר היחיד שבאמת לא הבנתי זה איך פישר לא זיהה את סאיטו במטוס. (בחלום ניחא... זה חלום)
שוב, צריך לצפות שוב.
פישר זיהה אותו אבל חשב שבגלל שהוא ראה אותו מקודם(לפני שחלם) הוא ראה אותו בתת מודע, כמו שאר הנוכחים בטיסה.
ולפי התיאוריה שאני וחברים חשבנו: בסוף הסרט הם לא התעוררו, אלא הם התקדמו לרובד נוסף שבו הם חלמו על המציאות
נכתב ב- 25/07/2010, 10:25
כפיר נראה לי שיש משמעות אחרת למשפט עם ההשתלה..לא מצליח לראות אותו כהגיוני אבל..
דוק, בכל זאת אם קוב נעדר לשנתייים, והילדים שלו נשארו עם אותה חולצה (לפי המאמר), ובדיוק איך שהם היו, זה אומר שהוא בעצם עדיין בחלום..והתאוריה שהסביבון ימשיך היא נכונה..
איתמר, מה ? המפגש הראשון בין פישר לסאיטו, שאנחנו רואים, הוא במטוס, ואז רק הם התחילו להיכנס לרובדים, איך הוא לא זיהה אותו במטוס ?
ותסביר יותר על התאוריה שלך ? למה להם לפתוח עוד רובד של מציאות ?
נכתב ב- 25/07/2010, 13:04
הוא כן זיהה אותו. אבל הוא לא יחס לזה חשיבות כי הוא חשב שבחלום הוא ראה את קוב והשאר בגלל שהם היו איתו במטוס.קוב לא אמר שהשינויים ייחלשו..הוא אמר שהכאב של סאיטו יפחת ככל שנכנסים יותר עמוק ברבדים..
כפיר נראה לי שיש משמעות אחרת למשפט עם ההשתלה..לא מצליח לראות אותו כהגיוני אבל..
דוק, בכל זאת אם קוב נעדר לשנתייים, והילדים שלו נשארו עם אותה חולצה (לפי המאמר), ובדיוק איך שהם היו, זה אומר שהוא בעצם עדיין בחלום..והתאוריה שהסביבון ימשיך היא נכונה..
איתמר, מה ? המפגש הראשון בין פישר לסאיטו, שאנחנו רואים, הוא במטוס, ואז רק הם התחילו להיכנס לרובדים, איך הוא לא זיהה אותו במטוס ?
ותסביר יותר על התאוריה שלך ? למה להם לפתוח עוד רובד של מציאות ?
ולדעתי, הם פתחו רובד נוסף של מציאות כי הם פיספסו את הקיק. וחשבו שהם יתקעו בזמן ההוא למלא זמן.
וממקום זה הם העדיפו לפתוח רובד חדש שהוא פשוט חלום. שהוא המשך של המציאות, ובגלל זה הסביבון הסתובב, והילדים לא התבגרו.
נכתב ב- 27/07/2010, 12:28
נכתב ב- 27/07/2010, 13:16
חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
http://www.avimeller...
נכתב ב- 27/07/2010, 13:39
לא אהבת את הסרט?חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
נכתב ב- 27/07/2010, 14:36
לא אהבת את הסרט?חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
אהבתי רצח..אדיר..התגובה שלי היתה על זה :
"מדובר בבמאי הקולנוע האמריקני המחונן, האחראי בין השאר על סרטים מתוחכמים ומצליחים כ"ממנטו", "האביר האפל" ו"יוקרה", ואשר סרטו האחרון – Inception - בישראל תרגמו זאת כ"התחלה", מסתמן כבלוק באסטר מארץ השלאגרים, להיט קולנועי אדיר בקופות ואצל המבקרים."
פה הוא פשוט מוציא את עצמו אפס - "כמו ביצירה הקולנועית המבריקה והגאונית (ביכולתה להעלים מן הצופים את עובדת היותה כל כך חלולה, סרת טעם, חסרת פשר ומייגעת)"
כאילו כמה מפגר יכול להיות בנאדם !? חלולה ?? חסרת טעם ?? מייגעת ?? אחד הסיפורים העמוקים, הגאוניים והמרתקים שנוצרו..
נכתב ב- 27/07/2010, 14:46
זאת דעתו, לדעתו הסרט הוא מופרך ומשעמם.לא אהבת את הסרט?חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
"מדובר בבמאי הקולנוע האמריקני המחונן, האחראי בין השאר על סרטים מתוחכמים ומצליחים כ"ממנטו", "האביר האפל" ו"יוקרה", ואשר סרטו האחרון – Inception - בישראל תרגמו זאת כ"התחלה", מסתמן כבלוק באסטר מארץ השלאגרים, להיט קולנועי אדיר בקופות ואצל המבקרים."
פה הוא פשוט מוציא את עצמו אפס - "כמו ביצירה הקולנועית המבריקה והגאונית (ביכולתה להעלים מן הצופים את עובדת היותה כל כך חלולה, סרת טעם, חסרת פשר ומייגעת)"
כאילו כמה מפגר יכול להיות בנאדם !? חלולה ?? חסרת טעם ?? מייגעת ?? אחד הסיפורים העמוקים, הגאוניים והמרתקים שנוצרו..
הפסקה שציטטת זאת רק פתיחה שכולם מסכימים עליה, רק אחר כך הוא קוטל את הסרט.
נכתב ב- 27/07/2010, 16:01
בטח שזה מופרך ראבק זה מדע בדיוני מה הוא ציפה לראות דרמה עם מיילי סיירוס ??זאת דעתו, לדעתו הסרט הוא מופרך ומשעמם.לא אהבת את הסרט?חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
וכן אני יודע פעם ראשונה שקראתי קראתי רק את הפסקה הראשונה ולא המשכתי הלאה..
נכתב ב- 27/07/2010, 16:11
נכתב ב- 27/07/2010, 16:31
זה עדיין צריך להיות בגבולות ההיגיון.בטח שזה מופרך ראבק זה מדע בדיוני מה הוא ציפה לראות דרמה עם מיילי סיירוס ??זאת דעתו, לדעתו הסרט הוא מופרך ומשעמם.לא אהבת את הסרט?חחח נחמד נחמד יש בנינו הבנה..ביקורת של אבי מלר (פרשן הכדורגל של ערוץ הספורט) על הסרט:
וכן אני יודע פעם ראשונה שקראתי קראתי רק את הפסקה הראשונה ולא המשכתי הלאה..
לא ראיתי את הסרט, אבל גם אני אוהב אותו אני לא אקרא למי שלא אהב "אפס".
נכתב ב- 27/07/2010, 17:37
פוסטר ראשון

פוסטר שני

פוסטר שלישי

פוסטר רביעי

פוסטר חמישי

פוסטר שישי

האמת שפוסטר רביעי וחמישי נראים לי הכי פחות. מהו הפוסטר האהוב עליכם?
נכתב ב- 27/07/2010, 17:43
האמת שהראשון, הכי פשוט הכי קלאסי הכי יפה.
נכתב ב- 27/07/2010, 17:44
נכתב ב- 27/07/2010, 17:49
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים