למה אתאיזם זה מחלה קשה.
נכתב ב- 31/05/2010, 19:15
צריך לבטא דעות אבל להישאר עם טעם טוב .
נכתב ב- 31/05/2010, 19:16
כשאנשים חושבים שאנחנו חולי נפש ומפגרים אל תצפה מאתנו (לפחות ממני) לכבוד.
נכתב ב- 31/05/2010, 19:19
או שאפשר לקיים אותו בלי לנסות להחזיר בתשובה.לדעתי צריך לנעול את פורום יהדות.
אני דווקא חושב שהוא חיוני למי שרוצה ללמוד דברים מסוימים על היהדות.
נכתב ב- 31/05/2010, 20:23
רואים שלא הבנת ולו מילה מהתגובה שלי.אותו אחד שרשם שלפני כך וכך שנים כולם היו אתאיסטים.... אתה אומר את זה כי זה מה שאתה מאמין. אנחנו מאמינים בבריאת העולם ובזה שהאדם הראשון היה אדם "מאמין" כמו שאומרים. ולא אתאיסט.תגיד אילן
א.אתה מסוגל להפסיק לעשות סלט מהתגובות של אופק ולטעון שאני אמרתי אותם?
ב.אני לא אמרתי שאתה בור , אמרתי שמי שלימד אותך שהתנ"ך זה ספר היסטוריה , הוא בור.
ג. אם מישהו רוצה לנהל את הפורום הוא מוזמן לדבר עם שלוגי, אני אשמח לפנות את הבמה למישהו ראוי.
ד. עדיין לא הבנתי איך הייתי אמור להגיב יותר טוב מאיך שהגבתי.
ה. אני בהחלט סובר שמי ששונא דתיים או חרדים +עושה הכללות מכוערות +שמדרבן אלימות מילולית ופיסית, הוא אנטישמי!
ו. אני גם סובר שהכתב של הארץ שהעלית במכוון על מנת לנגוח, אנטי-דתי ברמה נאצית והמאמר שלו מגיע ממקום לא טוב.
ז. ואם אחד כמוך העלה את זה לכאן אז הוא גם הצליח, הזבל.
אז זה מאוד מצחיק מה שאמרת... כאילו נתת לי תשובה שרק אתאיסטים מסכימים איתה, אז איפה זה משכנע בדיוק...
מה שאמרתי זה שכולכם, הדתיים, אתאיסטים (לא מאמינים) כלפי אמונות ודתות ששלטו בעולם לפני אלפי שנים, כגון: האלים היוונים, אלילים ופסלים, האלים הנורווגים, ועוד אין ספור, רובם עוד לפני שנוצרה הדת היהודית, ושנעלמו מהעולם, ואתם גם אתאיסטים כלפי דתות אחרות שקיימות היום בעולם.
אנחנו "האתאיסטים הבורים", פשוט מאמינים באל אחד פחות, מתוך אלפים שגם אתם לא מאמינים בהם.
"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 20:31
נכתב ב- 31/05/2010, 21:15
ואו , זה שטויות , אין דבר כזה אתאיסט רק "לחלק"רואים שלא הבנת ולו מילה מהתגובה שלי.אותו אחד שרשם שלפני כך וכך שנים כולם היו אתאיסטים.... אתה אומר את זה כי זה מה שאתה מאמין. אנחנו מאמינים בבריאת העולם ובזה שהאדם הראשון היה אדם "מאמין" כמו שאומרים. ולא אתאיסט.תגיד אילן
א.אתה מסוגל להפסיק לעשות סלט מהתגובות של אופק ולטעון שאני אמרתי אותם?
ב.אני לא אמרתי שאתה בור , אמרתי שמי שלימד אותך שהתנ"ך זה ספר היסטוריה , הוא בור.
ג. אם מישהו רוצה לנהל את הפורום הוא מוזמן לדבר עם שלוגי, אני אשמח לפנות את הבמה למישהו ראוי.
ד. עדיין לא הבנתי איך הייתי אמור להגיב יותר טוב מאיך שהגבתי.
ה. אני בהחלט סובר שמי ששונא דתיים או חרדים +עושה הכללות מכוערות +שמדרבן אלימות מילולית ופיסית, הוא אנטישמי!
ו. אני גם סובר שהכתב של הארץ שהעלית במכוון על מנת לנגוח, אנטי-דתי ברמה נאצית והמאמר שלו מגיע ממקום לא טוב.
ז. ואם אחד כמוך העלה את זה לכאן אז הוא גם הצליח, הזבל.
אז זה מאוד מצחיק מה שאמרת... כאילו נתת לי תשובה שרק אתאיסטים מסכימים איתה, אז איפה זה משכנע בדיוק...
מה שאמרתי זה שכולכם, הדתיים, אתאיסטים (לא מאמינים) כלפי אמונות ודתות ששלטו בעולם לפני אלפי שנים, כגון: האלים היוונים, אלילים ופסלים, האלים הנורווגים, ועוד אין ספור, רובם עוד לפני שנוצרה הדת היהודית, ושנעלמו מהעולם, ואתם גם אתאיסטים כלפי דתות אחרות שקיימות היום בעולם.
אנחנו "האתאיסטים הבורים", פשוט מאמינים באל אחד פחות, מתוך אלפים שגם אתם לא מאמינים בהם.
אתאיסט = אחד שלא מאמין באף אל אלא במדע בלבד.
אם אני מאמין באל אחד לפחות אני כבר לא אתאיסט , אז על מה אתה מדבר?
בתור אתאיסט אתה אמור לדעת את זה

That's the way the cookie crumbles
נכתב ב- 31/05/2010, 21:25
אתה וכל שאר היהודים הדתיים, לא מאמינים באף אחד מהאלים והמסורות ששלטו בעולם לפני אלפי שנים, וגם לא בכל שאר הדתות הקיימות כיום.
מה שאני מנסה להגיד זה שבסופו של דבר, אתם לא מאמינים ב99.9999% מהאלים שהמציאו בני האדם במשך אלפי שנים של ציוויליזציה, בעוד שאנחנו האתאיסטים, לא מאמינים ב100% מהאלים הללו, מובן?
אנחנו לוקחים את זה רק אל אחד קדימה..
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 21:27
אז זהו שיש הבדל עצום בין להאמין באל אחד לבין לא להאמין בכלל... אין באמת מישהו שמאמין בכל ה"אלים".אוקיי, אז אני אנסח את עצמי בצורה שונה, כי אני רואה שאתה מתחמק מהפואנטה שאני מנסה להביע.
אתה וכל שאר היהודים הדתיים, לא מאמינים באף אחד מהאלים והמסורות ששלטו בעולם לפני אלפי שנים, וגם לא בכל שאר הדתות הקיימות כיום.
מה שאני מנסה להגיד זה שבסופו של דבר, אתם לא מאמינים ב99.9999% מהאלים שהמציאו בני האדם במשך אלפי שנים של ציוויליזציה, בעוד שאנחנו האתאיסטים, לא מאמינים ב100% מהאלים הללו, מובן?
ובכל מקרה.. לא הבנתי למה זה כל כך משנה.
בכל מקרה, אני לא רואה למה הדיון הזה נחוץ בכלל.
אז תסלח לי אם לא אגיב פה יותר.
נכתב ב- 31/05/2010, 21:27
נכתב ב- 31/05/2010, 21:29
אין שום הבדל בינם לביניכם, זה מה שמשנה לי.
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 21:30
נכתב ב- 31/05/2010, 21:45
טוב, זה כמו לדבר לקיר.אבל אמת יש רק אחת, זה שמישהו מאמין במשהו לא אומר שזה נכון, תלוי למי יש הוחכות . ולמי אין .
פשוט מצער אותי לחשוב על כל אותם מיליארדים שמאמינים באמונות שווא, מבזבזים את זמנם היקר, ועושים מעשים שאין להם היגיון או בסיס ששווא לעשות אותם עבורו, כולל היהודים.
שתבין שאפילו במשפחה שלי עושים שטויות כאלה, הנה דוגמא: היום עשו בבית של סבא וסבתא שלי "טקס בדיקת מזוזות על ידי רב" (ככה אני קורא לזה, לא יודע מהו בדיוק המונח) מאחר וסבא שלי חולה כבר זמן רב, ובתקווה שזה יעזור לו להחלים.
בכל אופן, מתוך כבוד והערכה למשפחה, הלכתי, הראתי נוכחות והשתתפתי במאורע, ולא הראתי את התנגדותי הנחרצת לכזה דבר, אבל לבזבז זמן ומשאבים על דבר שטותי שכזה גורם לי לקוות שבעתיד הדת תימחק מהעולם.
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 21:56
עובדה שהיהדות החזיקה מעמד הכי הרבה זמן.לא אמרתי שיש אחד כזה, כוונתי ההייתה להראות, שבמשך אלפי שנים, היו אנשים רבים כמוכם, אדוקים בדתם, שהאמינו בכל ליבם שאמונתם באל שלהם הייתה האמיתית, האחת והיחידה, ושלא הייתה אמת אחרת.
אין שום הבדל בינם לביניכם, זה מה שמשנה לי.
ואני לא רואה אותה נפסקת בזמן הקרוב.. (והרחוק)
נכתב ב- 31/05/2010, 21:57
אבל אתה יודע מה האבסורד כאן, שאתה תגיד שזה אפילו לא בגלל זה אלא בגלל שזה "סתם עבר לו" . בעזרת ה' אחי שסבא שלך יבריא מהמחלה שיש לו ושים אותה במוח של ארדואן וחבירו .
נכתב ב- 31/05/2010, 22:00
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 31/05/2010, 22:01

נכתב ב- 31/05/2010, 22:04
חלאס, מה שיקרה יקרה
אין קשר לאלוהים, זה קשור לביולגיה.
אתה רוצה לא להאמין בבקשה.
תעשה טובה גבריאל (וגם אופק ואילן) תפסיקו כבר עם הויכוח הזה כי אף צד לא ישכנע את השני
רפואה שלמה לסבא שלך אופק
נכתב ב- 31/05/2010, 22:07
נכתב ב- 31/05/2010, 22:08
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים