עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אתאיסטים?

• אנא התחבר בכדי להגיב
183 תגובות לנושא זה

סקר: האם אתם אתאיסטים? (88 משתמשים הצביעו)

הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#121 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:23

זכותך לחשוב ככה :)

#122 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:25

בוא נאמר שאני בוגר מספיק בשביל לקבוע איך אני רוצה לחיות.
וחוץ מזה, לא בטוח, אבל לפי מה שמשתמע מדבריך, היכרותך עם התורה היא מצומצמת ביותר .
שלא כמו לגבי, שהכרותי עם המדע היא באמת נרחבת מאוד,בהרבה מאוד תחומים, כל זה לא אומר כלום לגבי אמונתי בה' אני רואה מה הוא יצר וזה כיף-אבל לא יותר מזה, אין תכלית .
אני עוד פעם אומר, במדע אתה לא יכול להאמין זה לא תורה אלא רק הנחות ומסקנות למינהן .
הכל טוב ויפה, ועובדה שיש אנשים דתיים לחלוטין שהם פרופסורים לכל מיני דברים, וגם ידועים.
אמרתי כבר, המדע הוא דבר יפה הוא מלמד אותך כביכול איך העולם פועל, עובד וכיוצא בזה .
אבל תביט מעבר לזה, ותראה משהו פי מיליארד יותר יפה ואז תנסה, תחליט.
לפחות כך אני עשיתי.
בכלל אני מציע לכולם להיכנס לאתר שבחתימה שלי(אתר שופר) ופשוט לראות דברים, להאמין או לא, זה כבר אתם תחליטו.
לפעמים אנשים מפחדים להיכנס לדת בגל מה שאחרים חושבים או יחשבו עליהם, אבל זה החיים שלך לא שלו.
יום טוב לכולם .

לכל אדם בישראל יש ידע מסוים על התנ"ך מכיוון שכל אדם לומד אותו 11 שנה חובה (אני בעד זה, התנ"ך הוא חלק בלתי נפרד מהמסורת היהודית), אבל לא לכל אדם בישראל יש ידע על תורת האבולוציה או המפץ הגדול.

#123 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:39

מה שמלמדים בבית ספר, זה לא תורה ולא כלום, זה ידע בסיסי ביותר(אבל ביותר) ועוד מבחינה חילונית על התורה שלנו, והיא מעוות את התורה לגמרי.
אז ככה שה 11 שנים הללו, מתבטלים ובערך לא שווים כלום .חוץ מדבר אחד, שאנשים ידעו שיש דבר כזה שנקרא תנ"ך .
אם זכרוני אינו מטעה אותי הם מדברים שם על כל מיני תאריכים של אירועים שקרו לנו בתור עם, ועשו מזה ספר היסטוריה לכל דבר, 722 לפני הספירה 586 לפני הספירה, נכון ? איזה ספירה ? שלנו או של הנוצרים ? איך ככה אפשר ללמד תנך ? בחייאת ?

#124 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:47

מה שמלמדים בבית ספר, זה לא תורה ולא כלום, זה ידע בסיסי ביותר(אבל ביותר) ועוד מבחינה חילונית על התורה שלנו, והיא מעוות את התורה לגמרי.
אז ככה שה 11 שנים הללו, מתבטלים ובערך לא שווים כלום .חוץ מדבר אחד, שאנשים ידעו שיש דבר כזה שנקרא תנ"ך .
אם זכרוני אינו מטעה אותי הם מדברים שם על כל מיני תאריכים של אירועים שקרו לנו בתור עם, ועשו מזה ספר היסטוריה לכל דבר, 722 לפני הספירה 586 לפני הספירה, נכון ? איזה ספירה ? שלנו או של הנוצרים ? איך ככה אפשר ללמד תנך ? בחייאת ?

סליחה, לא ציטטתי את הציטוט הנכון.
זה הציטוט הנכון

בנאדם צלול בדעתו, מנסה את שני הדברים ולא אחד, יש שני צדדים למטבע.
אבל כמו שאמרתי, עד שלא תלך לשיעור אחד או שניים ותעז לדבר שם, אז לא תבין כלום ותישאר באותה דעה .

כמה מהחרדים במאה שערים הולכים לשיעורי מדע? אפילו הבסיסי ביותר? כמה מהחרדים בבני ברק הלכו להרצאה על תורת האבולוציה?
עכשיו, כמה מהחילוניים שגרים במדינת ישראל יודעים ידע בסיסי על התנ"ך ועל אלוהים? 100 אחוז!
לפי הנתונים האלה, עושה רושם שדווקא החרדים לא צלולים בדעתויהם, ולא רואים שיש שני צדדים למטבע, ועד שלא ילכו לשיעור אחד או שניים, הם ישארו באותה הדעה.

#125 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:53

תכלס גבריאל מה שאילן אומר אמת לאמיתה.
ומה זה שיעורי מדע, פיזיקה וביולוגיה לא מלמדים אותך את האבולוציה.

כרגע בארץ כן יש שיעור תנ"ך אבל אין שיעור אבולוציה אז לרב האנשים לא יוצא לראות את שני הצדדים.
אפילו שלימודי התנ"ך בבית-הספר הם מעטים הם יותר ממה שיש לך או לי מושג על האבולוציה ועל כל התאוריות סביב.

Shout4Heaven

#126 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎14:55

זה הציטוט הנכון

אבל כמו שאמרתי, עד שלא תלך לשיעור אחד או שניים ותעז לדבר שם, אז לא תבין כלום ותישאר באותה דעה .

כמה מהחרדים במאה שערים הולכים לשיעורי מדע? אפילו הבסיסי ביותר? כמה מהחרדים בבני ברק הלכו להרצאה על תורת האבולוציה?
עכשיו, כמה מהחילוניים שגרים במדינת ישראל יודעים ידע בסיסי על התנ"ך ועל אלוהים? 100 אחוז!
לפי הנתונים האלה, עושה רושם שדווקא החרדים לא צלולים בדעתויהם, ולא רואים שיש שני צדדים למטבע, ועד שלא ילכו לשיעור אחד או שניים, הם ישארו באותה הדעה.

איך מתפתח ב"גשמי" מה שהמדע אומר זה נכון, על כל מיני דברים. אתה יודע למה זה ? כי ככה אתה רואה וזה נכון.
אם היית יודע מה רשום בתורה, אז כל המדענים היו באים לחפש תשובות אצל החרדים בבני ברק שלא הלכו לשיעור אחד בתורת האבולוציה .

#127 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎15:18

זה הציטוט הנכון

איך מתפתח ב"גשמי" מה שהמדע אומר זה נכון, על כל מיני דברים. אתה יודע למה זה ? כי ככה אתה רואה וזה נכון.
אם היית יודע מה רשום בתורה, אז כל המדענים היו באים לחפש תשובות אצל החרדים בבני ברק שלא הלכו לשיעור אחד בתורת האבולוציה .

הרגע ציינתי שכל האנשים בארץ שחונכו בארץ למדו תנ"ך במשך 11 שנים, ומכירים את רוב סיפורי התנ"ך.

#128 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎15:28

אתה לא מכיר 1 % מ"סיפורי התנך" . רק מה שסיפרו לך בבית ספר, שזה כלום. ועוד מבחינה חילונית.-אבסורד.
וכל זה בשביל הציון הטוב שתקבל.

#129 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎15:39

אתה לא מכיר 1 % מ"סיפורי התנך" . רק מה שסיפרו לך בבית ספר, שזה כלום. ועוד מבחינה חילונית.-אבסורד.
וכל זה בשביל הציון הטוב שתקבל.

אתה מוזמן לבחון אותי.
וגם 1 אחוז זה יותר ממה שהחרדי הממוצע יודע על המדע.
וזה לא משנה מה אני יודע, רוב הדתיים לא צלולים בדעותיהם לפי החשיבה שלך (הם לא בודקים את שני הצדדים).

#130 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:11

כל הדתיים אוהבים להתכחש לתורת האבולוציה, למרות שכבר הוכחה, ואין טעם להתווכח עליה בכלל.
בכל אופן, אם הייתי דתי, הייתי רואה את תורת האבולוציה כמשהו שרק מחזק את כוחו של אלוהים, שאלוהים לא ברא יצורים סטאטיים שלא משתנים ולא מתפתחים.
אבל כיוון שביחד עם תורת האבולוציה באות מסקנות נוספות, המנוגדות לדברים רבים הכתובים בתנ"ך, בין אם זו הבריאה, יצרת האדם ובעלי החיים וכו', הדתיים מתנגדים בתוקף לדבר שהוכח..

"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#131 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:11

יש להם כבר את שני הצדדים-הרי מאיפה יצא המדע ? מהתורה.הכל רשום בתורה!

אופק אתה יכול להראות לי את ההוחכה הזו ?

#132 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:14

אתה מוכן לתת דוגמאות? זה שאתה אומר שהכל רשום בתורה לא אומר לי כלום..

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#133 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:17

תראה את הסרט הזה אם לא ראית: http://www.sratim.co...w.aspx?id=80105

ועוד פעם אני חוזר, בניגוד לדעת רבים, תורת האבולוציה לא שוללת את קיומו של אלוהים..

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#134 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:17

המדע יצא מהתורה? הרשה לי לגחך. המדע הוא בדיוק ההפך מכל מה שהדת מייצגת, והיא חוקרת ומתפתחת עם השנים, במקום להמציא דבר כלשהו שברא את הכל ויצר הכל ועושה הכל ואחראי לכל הדברים בעולם.

#135 WireMan

WireMan

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 648 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎16:23

זכותך לחשוב ככה :)

זאת עובדה שהם שווים.

#136 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎17:03

תראה את הסרט הזה אם לא ראית: http://www.sratim.co...w.aspx?id=80105

ועוד פעם אני חוזר, בניגוד לדעת רבים, תורת האבולוציה לא שוללת את קיומו של אלוהים..

הרשה לי לומר לך דבר אחד על דארווין.
מה הוא רשם בעצמו. כל עוד לא מצאו את ה"חורים" ואת כל מה שבאמצע בין הקוף לאדם, הרי תורתי (שהיא לא באמת תורה, אלא תיאוריה) אינה נכונה.
מה זאת אומרת? שאם לא ימצאו את רצף הדברים שהיה מהקוף עד לאדם, סימן שזו התפתחות נבדלת ויצירה שונה לגמרי, לבנתיים זה כך, אז עד עכשיו התיאוריה שלו לא הוחכה.(מצאו כמה תתי מינים של קופים עד עכשיו שחושבים שהם תחילת הקשר מהקוף, בינתיים זה רק עוד קוף, סוג שונה לחלוטין).

ובקשר לדבר השני, ברור שלא.הרי ה' ברא הכל כמו שזה נראה עכשיו.ולכן זה נראה לנו כיום כמו אבולוציה וכביכול שהעולם הוא בן13.7 מיליארד שנה .

המדע יצא מהתורה? הרשה לי לגחך. המדע הוא בדיוק ההפך מכל מה שהדת מייצגת, והיא חוקרת ומתפתחת עם השנים, במקום להמציא דבר כלשהו שברא את הכל ויצר הכל ועושה הכל ואחראי לכל הדברים בעולם.

המדע הוא לא הפוך מהתורה, אלא הוא חלק קטן ביותר ממנה, והיא רשומה כולה בתורה.
דוגמאות לכך:
1.מולד הירח.
2.כוח הכבידה.
3. העולם עגול.
4.מזג אויר משפיע על תכונות פיזיות באדם.
5.מקומות בכדור הארץ עם מאפיינים שידענו אותם וגילינו אותם רק לפני כמה עשרות שנים או מאות.
6.מספר כוכבים במקומות בחלל שבלי טלסקופים של היום וציוד אלקטרוני בשווי מיליארדים, לא היינו יכולים לדעת את המספר המדויק.
7.מספר הכוכבים המדויק בחלל.
יש עוד מיליון ואחד דברים שבחיים לא היינו יכולים להגיע לזה לפני אלפי שנים בלי ציוד מתקדם כמו שיש לנו כיום.
ממליץ לראות את הסרט הבא:
הסרט עובד ב IE .

#137 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎17:36

הנה דברים ממש יפים .בריכוז וקל לנגישות.(מכסה גם הרבה מאוד תחומים).

http://www.shofar.net/site/faq.htm

#138 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎17:53

הכל טוב ויפה גבריאל, הרבנים האלה בסרטונים יודעים לשכנע טוב טוב ולעשות שטיפת מוח לאנשים מאוד טוב.
הוא סיפר לדוגמא סיפור בסרטון הארוך של ה3 שעות, שאיזה בלש במשטרה בא אליו ושאל אותו איך אתה יודע שהיה מתן תורה מול מיליונים של אנשים, אז הרב הזה מתחיל להסביר שהחגים שאנחנו חוגגים היום נחגגים כבר אלפי שנים לזכר אותם אירועים (מה אני יגיד לך, כבר חידש לי) ושזאת ההוכחה שהם קרו. הוא גם שאל שעוד 10 דורות איך אנשים יאמינו שהייתה שואה? הרי זה אותו הדבר מבחינתו, אבל זה לא.
אותם חגים לא באמת נחגגו משנה לאחר האירוע ועד היום, אותם אירועים נכתבו כמצוות בתורה שיש למלא ולחגוג את אותם חגים, ולכן אנחנו חוגגים אותם.

בוא ניקח לדוגמא את רפורמת יאשיהו, אני מניח שאתה יודע על מה אני מדבר.
לפי ספר מלכים, אותו יאשיהו בשנה ה18 למלכותו מצא את ספר התורה (שכביכול היה ספר דברים) ורק אז החל את הרפורמה וחגג את חג הפסח לפי אותו הספר.
לפי זה אתה יכול לראות שאפילו המלכים בתנ"ך התבססו על ספרים שנכתבו לפני תקופתם שניתן לפקפק באמינותם.

עוד משהו, לפי מה שהבנתי, הגישה המסורתית אומרת שכל ספר התורה נכתב על ידי משה וכל ספר מלכים על ידי ירמיהו, אתה באמת חושב שזה אפשרי??

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#139 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎18:21

כרגע אני לחוץ בזמן, אז לא אוכל לענות.
אבל אני שואל דבר כזה, יהיה שלב מסוים כאן שאתה תגיד " כן אתה צודק ?"
ד"א אתה לא מאמין במה שהוא אמר שם ? יש שם עובדות מדעיות מוכחכות.

#140 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎29/10/2009‏, ‎18:49

לא קראתי את כל האשכול.

אופק: מה שאמרת פה על חג פסח הוא כל כך שגוי..
לא יודע מאיפה הוצאת את זה.

פסח חגגנו כבר מהשנה הראשונה שיצאנו ממצרים.
זה לא "התחיל" פתאום אצל "מלך" כי הוא מצא "ספר".

בקשר לכתיבת הספרים:
משה כתב את כל הספרים עד אמצע דברים, משם המשיך יהושוע.
את ההמשך כתב שמואל. ומשמואל ואילך אני עדיין לא יודע מי כתב..
יום יבוא ואדע, {יש לי סדר לימוד של נ"ך בשבת חח (עם האברבנל) והכל כתוב שם.}
יש בפירש הנ"ל הקדמה לכל ספר, בין היתר רשום שם מי כתב אותו, ועוד המון דברים מעניינים (חלוקת הפרקים וכ"ו)
אתה מוזמן לבדוק את זה, זה ממש מעניין.

קיצר, לא יודע מי ממציא לך כל מיני שטויות.. אבל זאת לא האמת.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים