חברה, למען האמת אני חושב ודעתי האישית היא שלאנשים כמו שלי יחימוביץ' ויאיר לפיד בכלל לא אמורים להצביע עבורם..
תחשבו לכמה רגעים, אתם באמת רוצים שעיתונאי ינהל לכם את המדינה? מה הם יודעים בכל הקשור לבטחון, כלכלה, והשאר?
אל תשווה את שלי יחימוביץ' ליאיר לפיד.
שלי יחימוביץ' היא עיתונאית רצינית, שכשבזמן שהייתה עיתונאית הקדישה את עצמה לנושא החברתי-כלכלי הסוציאל-דמוקרטי.
היא הצטרפה לכנסת לפני כמה שנים למפלגה שחשבה שחשבה שתייצג בה את הציבור בצורה הטובה ביותר, ונבחרה באופן מסודר למקום ריאלי במפלגה.
בתור חברת כנסת היא פעלה רבות לנושאים שהיא מאמינה בהם, חוקקה חוקים, והייתה אלטרנטיבה ראויה לקפיטליזם החזירי של ביבי ושל אולמרט.
היא ראויה לנהל את המדינה ולהיות ראש הממשלה. כמובן שהיא לא מושלמת (שיתוף הפעולה עם עיני וחולדאי, חוסר במשנה מדינית סדורה), אבל מבין המתמודדים במפלגות הגדולות, היא השפויה היחידה והיחידה שתועיל למדינת ישראל.
לעומתה, יאיר לפיד הוא לא יותר מקריין חדשות. הוא מעולם לא הביעה עמדה עקרונית, ותמיד הקפיד שהדעה שלו תהיה בקונצנזוס. יום אחד הוא החליט להקים מפלגה ולהתמודד במפלגה משלו, בלי שום נסיון או ידע.
מעבר לכך, יאיר לפיד טועה בכל מילה שנייה שהוא כותב או אומר, והאידאולוגיה הכלכלית שלו דומה מאוד לזאת של נתניהו, ולא במקרה הוא מכנה את שלי "שמאל רדיקלי". יאיר לפיד יישב בממשלה של ביבי, וקול אליו לא שונה מהותית מקול לליכוד.
תהיו ריאלים חברים, אני לא אומר תלכו תצביעו ביבי (שזה דרך אגב מה שאעשה) כי מה לעשות אין שום אלטרנטיבה אחרת שהוכיחה את עצמה בעבר או כזו שמפגינה בטחון בכך שאצביע עבור מישהו אחר.
לצערי שאני מסתכל על העתיד, לא רואה כרגע לפחות מנהיג חזק שיוכל להנהיג את עם ישראל ואני מקווה שזה לא יפגע בנו, תמיד חייב שיהיה לנו מנהיג חזק, עם אישיות ותעוזה בגלל שמסביבנו חיים מדינות שלא רוצות בקיומנו!
אני באמת לא מבין איך במדינה שלנו ואני מכיר הרבה אנשים שחושבים להצביע עבור שלי יחימוביץ' או יאיר לפיד באמת חושבים עליהם כעל אלטרנטיבה..
זה יהיה אסון לאומי.. זה יהיה טרגדיה עבור מדינת ישראל!
אלו אנשים שלא ידעו להתמודד עם בעיות, מן הסתם ראשי ממשלות שהיה ויש להם ניסיון לא הצליחו אז מי הם בכלל?
הם "יצליחו" להתמודד עם הבעיות בכך שימכרו את ישראל.. "מי שלא מבין את ההיסטוריה, גורלו שיחזור עליה".
בוודאי שיש אלטרנטיבה לשלטון הימין-מתנחלים-חרדים. האלטרנטיבה היא שלטון של מרכז-שמאל סוציאל-דמוקרטי.
בשלטון כזה האזרחים הם העיקר ולא אמצעי להעברת כסף למדינה. שלטון כזה ידאג לבריאות ראויה, חינוך ראוי, דיור ציבורי ולרווחת כל האזרחים.
מצחיק בעיני שאתה מתאר את ביבי מנהיג חזק. אמנם הקואליציה שלו יציבה ואם הוא היה רוצה הוא היה מעביר את התקציב הנוראי שהוא מתכנן להעביר אחרי הבחירות, אבל תכלס, הוא ראש הממשלה החלש בתולדות המדינה.
זה ראש ממשלה ששר החוץ שלו לא מפסיק לדבר בעולם בניגוד לעמדת ישראל הרשמית, ובכך גורם לנזק עצום למדינת ישראל. זה ראש ממשלה שנלחץ בכל הכיוונים - המתנחלים משתלטים לו על המפלגה, החרדים מונעים ממנו להעביר חוק שיוויון בנטל (גם כשאין להם כח בקואליציה בכלל) והוא אפילו לא מסוגל להגיע למשא ומתן עם הפלסטינים.
אני לא מבין איך אנשים בישראל מסוגלים להצביע ליכוד בראשות נתניהו. זו אותה מפלגה שדופקת אותם, מעלה להם מסים ומקשה עליהם את החיים.
כשהאלטרנטיבה היא להצביע למפלגה שמה שחשוב לה זו רווחת האזרחים, אין ספק בכלל שהיא לוקחת.
דרך אגב... הבחירות האישיות בוטלו ב2003. היום מצביעים למפלגה ולא לראש הממשלה.
אלו אנשים שכל הזמן יורדים על "החרדים", מגדירים אותם כהבעיה של מדינת ישראל, נכון שיש בעיה בעיניין התקציבים שקשור אליהם, אבל בחיית, הם הבעיה היחידה?
גם כאן, אתה מאשים גם את יאיר לפיד וגם את שלי יחימוביץ' בחטא שהוא רק של יאיר לפיד.
יאיר לפיד שואל "איפה הכסף?", ומאשים בכך את החרדים שלוקחים את כל התקציב. האמת היא רחוקה מכך.
התקציבים (הלא מוצדקים!) שהחרדים מקבלים הם חלק זעום ולא מורגש מהתקציב.אפשר להתווכח על קצבאות הילדים, על מימון האברכים ועל תקציב היציבות, אבל אנחנו מדברים על כמה מיליוני שקלים מתוך תקציב ענק של מיליארדי שקלים.
לא שם נמצא הכסף. הכסף נמצא גם בתקציב הבטחון הענק וגם בהנחות המס שעושים לטייקונים. כמובן שיאיר לפיד לא מעוניין לדבר על כך (הוא הרי תומך תמיד בעמדת מערכת הבטחון ונאו ליברל מובהק).
למה אני לא שומע אותם מדברים על ערביי ישראל שהם הבוגדים מספר 1 שחיים בארץ שלנו וחיים על חשבוננו שלנו האזרחים, ערביי ישראל הם אחוז נכבד מאיתנו האזרחים שיש להם גם
זכות הצבעה.. למה הערבים חיים על חשבוני? כדאי שאני אשלם להם והם יוכלו להפיץ מידע לחברים שלהם בגדה שיבצעו פיגועים?
או שאם אני אגיע לירושלים אני צריך לחשוש שפתאום איזה ערבי יבוא אליי מאחור עם גרזן ופתאום אולי יפגע בי?
ערביי ישראל הם לא בוגדים ולא גיס חמישי. אלה אנשים שנולדו כאן, שאבותיהם ואבות אבותיהם חיו כאן ושיש להם אזרחות בדיוק כמו שלך יש. הם רוצים את מה שאתה רוצה - לחיות בכבוד.
לומר שהערבים חיים על חשבונך זה הדבר הכי מופרך שאפשר להגיד. האוכלוסיה הערבית היא האוכלוסיה המקופחת ביותר בישראל. העוני והפשע בשכונות שלהם חוגג. אפילו את השירות הבסיסי ביותר שנותנים לאזרחי המדינה - אכיפת החוק, המדינה לא נותנת בערים הערביות ובכפרים. תראה את נצרת: המון פשע, המון נשק, רציחות, והמשטרה לא עושה את תפקידה ואפילו לא נכנסת לאיזור כדי לאכוף את הפשע.
ושלא נדבר על כך שלא נבנה יישוב ערבי מאז 1948, על בתי הספר שלהם ועל ההשקעה של המדינה בכל תושב ערבי.
תלמד לחיות במדינה דמוקרטית שכל האזרחים שלה הם שווי זכויות ולא במדינת פריבילגיות ליהודים.
בשורה תחתונה, מה שניסיתי להסביר במשפטים האחרונים הוא, שיחימוביץ' ולפיד מדברים הרבה על תקציב החרדים אבל אף פעם לא הזכירו איום לא פחות חשוב...
האיום הוא האיום הבטחוני שלנו האזרחים שחיים במדינת ישראל.
ברגע שאחד הליצנים הללו יהיו ראשי ממשלות, הם ככל הנראה יורידו מתקציב הבטחון...
וכשלא יהיה בטחון, שאר המדינות מסביבנו יצמצמו פערים.... אז הבעיה שכרגע אולי ממוזערת מעינינו תופיע "בבום" אחד גדול!
האיום הבטחוני חשוב הרבה פחות, והרבה פעמים נועד כדי להפחיד את אזרחי ישראל ולהסיט את דעתם מהמצב הכלכלי ומהיותנו מדינה כובשת.
אני מקווה מאוד ששלי יחימוביץ' תוריד את תקציב הבטחון (אם כי יאמר לרעתה שהיא מתחמקת מלהתייחס לכך). תקציב הבטחון הוא מנופח וחסר פרופורציה, כמעט במונחים סובייטים (שמה שגרם לקריסה שלהם בסופו של דבר זה תקציב הבטחון המופרז שלהם).
תקציב הבטחון גדל כל שנה, ובכל שנה תקציב הבטחון חורג מהתקציב שלו, והמדינה נאלצת לתת לו עוד 10-15 מיליארד שקלים (שזה 20 אחוז מהקתציב שלו).
כמעט חצי מהתקציב הולך על משכורות, שהולך כמעט אך ורק לאנשי הקבע שהשכר שלהם גבוה משמעותית מהממוצע במשק ושיש להם פנסיה מוקדמת. עיקר ההוצאות על השכר הולכות על הפנסיה המוקדמת הזו.
ניתן להגן על מדינת ישראל ללא תקציב בטחון מופרז כל-כך. עיקר האיומים על מדינת ישראל הם הפלסטינים וכנופיות איסלמיות מדרום ומצפון. סוריה יצאה מהמשחק, ואם מצרים תתקוף היא תאבד את כל הסיוע שלה מארצות הברית.
צריך לזכור שכל שקל שהולך לבטחון הוא שקל שלא הולך לחינוך, לבריאות, לדיור ולרווחה.