מפתיע אותי שכולם פה מדברים רק על מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית אבל אף אחד לא מדבר נגיד על הפרדת דת ומדינה, זה הרי עניין שלאורך השנים מופיע די הרבה בכותרות. לי נגיד זה עניין מאוד חשוב. הרי אפשר להתווכח מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית וכבר שמעתי טיעונים לשני הצדדים, אבל עדיין לא שמעתי טיעון למה לא צריך תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים (כולל ללהט"בים) שבאמת מחזיק גם אם אני מתייחס אליו בתור אדם חילוני ולא אדם דתי (אם מישהו פה חושב שיש לו טיעון כזה, שינסה אותי, את רוב הטיעונים כבר שמעתי ורובם לא באמת מחזיקים...).
והרי בכל הזמן הזה שהימין בשלטון לא נעשה אפילו לא מאמץ קטן בעניין הפרדת הדת מהמדינה (אם כבר אז להפך), בזמן ששאר העולם המערבי רק מתקדם עם זה. הבית היהודי לדוגמא יצאו ממש לא מזמן עם סרטון שלגמרי מתנגד לנישואים ללהט"בים, ואני ממש לא רואה אותם מצביעים בעד תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים. זאת נגיד סיבה שגם בלי קשר לדעה שלי בקשר לעניינים הבטחוניים או החברתיים-כלכליים אני לא הולך להצביע למפלגה מהימין, כי לי חשוב שלא נהפוך למדינת דת אלא נתקדם ביחד עם שאר העולם המערבי.
כל עוד החרדים יהיו בכל קואליציה בפנים, לא יהיה אף שינוי חיובי בנושא של דת-מדינה. כשסוף סוף מפלגה לא חרדית שלטה בנושאי הדת, כן היו שינויים לטובה בנושא הרבנות וההכרה בלהט"בים.
התקיפה של השמאל על הבית היהודי מוצדקת אבל גם בשמאל יודעים ששום שינוי לא יקרה כשהחרדים בפנים. סתם מנגחים כדי להעביר קולות למרכז.