עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#101 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎00:16

מפתיע אותי שכולם פה מדברים רק על מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית אבל אף אחד לא מדבר נגיד על הפרדת דת ומדינה, זה הרי עניין שלאורך השנים מופיע די הרבה בכותרות. לי נגיד זה עניין מאוד חשוב. הרי אפשר להתווכח מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית וכבר שמעתי טיעונים לשני הצדדים, אבל עדיין לא שמעתי טיעון למה לא צריך תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים (כולל ללהט"בים) שבאמת מחזיק גם אם אני מתייחס אליו בתור אדם חילוני ולא אדם דתי (אם מישהו פה חושב שיש לו טיעון כזה, שינסה אותי, את רוב הטיעונים כבר שמעתי ורובם לא באמת מחזיקים...).

והרי בכל הזמן הזה שהימין בשלטון לא נעשה אפילו לא מאמץ קטן בעניין הפרדת הדת מהמדינה (אם כבר אז להפך), בזמן ששאר העולם המערבי רק מתקדם עם זה. הבית היהודי לדוגמא יצאו ממש לא מזמן עם סרטון שלגמרי מתנגד לנישואים ללהט"בים, ואני ממש לא רואה אותם מצביעים בעד תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים. זאת נגיד סיבה שגם בלי קשר לדעה שלי בקשר לעניינים הבטחוניים או החברתיים-כלכליים אני לא הולך להצביע למפלגה מהימין, כי לי חשוב שלא נהפוך למדינת דת אלא נתקדם ביחד עם שאר העולם המערבי.

כל עוד החרדים יהיו בכל קואליציה בפנים, לא יהיה אף שינוי חיובי בנושא של דת-מדינה. כשסוף סוף מפלגה לא חרדית שלטה בנושאי הדת, כן היו שינויים לטובה בנושא הרבנות וההכרה בלהט"בים.

התקיפה של השמאל על הבית היהודי מוצדקת אבל גם בשמאל יודעים ששום שינוי לא יקרה כשהחרדים בפנים. סתם מנגחים כדי להעביר קולות למרכז.

#102 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎02:43

מפתיע אותי שכולם פה מדברים רק על מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית אבל אף אחד לא מדבר נגיד על הפרדת דת ומדינה, זה הרי עניין שלאורך השנים מופיע די הרבה בכותרות. לי נגיד זה עניין מאוד חשוב. הרי אפשר להתווכח מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית וכבר שמעתי טיעונים לשני הצדדים, אבל עדיין לא שמעתי טיעון למה לא צריך תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים (כולל ללהט"בים) שבאמת מחזיק גם אם אני מתייחס אליו בתור אדם חילוני ולא אדם דתי (אם מישהו פה חושב שיש לו טיעון כזה, שינסה אותי, את רוב הטיעונים כבר שמעתי ורובם לא באמת מחזיקים...).

והרי בכל הזמן הזה שהימין בשלטון לא נעשה אפילו לא מאמץ קטן בעניין הפרדת הדת מהמדינה (אם כבר אז להפך), בזמן ששאר העולם המערבי רק מתקדם עם זה. הבית היהודי לדוגמא יצאו ממש לא מזמן עם סרטון שלגמרי מתנגד לנישואים ללהט"בים, ואני ממש לא רואה אותם מצביעים בעד תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים. זאת נגיד סיבה שגם בלי קשר לדעה שלי בקשר לעניינים הבטחוניים או החברתיים-כלכליים אני לא הולך להצביע למפלגה מהימין, כי לי חשוב שלא נהפוך למדינת דת אלא נתקדם ביחד עם שאר העולם המערבי.

כל עוד החרדים יהיו בכל קואליציה בפנים, לא יהיה אף שינוי חיובי בנושא של דת-מדינה. כשסוף סוף מפלגה לא חרדית שלטה בנושאי הדת, כן היו שינויים לטובה בנושא הרבנות וההכרה בלהט"בים.

התקיפה של השמאל על הבית היהודי מוצדקת אבל גם בשמאל יודעים ששום שינוי לא יקרה כשהחרדים בפנים. סתם מנגחים כדי להעביר קולות למרכז.

גם הרבנים המטורללים של תקומה, שהרבה יותר קיצונים מכל זרם חרדי דומיננטי, לא יאפשרו (וכבר ראינו זאת בכנסת הנוכחית) שום שינוי של דת ומדינה. 

#103 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎10:37

אם בנט לא היה ימני יכול מאוד להיות שהייתי בוחר בו. הוא באמת משתדל שלא לחטאות בפופוליזם בשיח הכלכלי, אבל אין לו ברירה לנוכח השיח בישראל. כל הפתרונות שמפלגות השמאל מציעים הם בסך הכל לשחק בתקציב המדינה ולהעביר תקציבים ממקום אחד לאחר או להעלות מיסים על מנת לממן הוצאה ציבורית נוספת. מעבר לכך שמשחק שחלק גדול מהקצבאות, הסבסודים והפטורים ממסים שמפלגות השמאל הכלכלי מאמינות בהם בדרך כלל פוגעות מאוד לכלכלה, מפלגות השמאל לא מציעות שום דרך להקטנת הבירוקרטיה, העלאת התחרות בשוק, התאמת השוק להצלחה בזירה הגלובלית והקטנת הריכוזית הרצחנית במשק הישראלי. דברים שהפולטקאים הימנים יותר כן מציעים.

הבעיה של בנט היא שהוא הרסני למדינה מבחינה מדינית וביטחונית, אם נמשיך בדרך שהוא ושאר מפלגות הימין מטוות לנו נסיים בקרוב בקטסטרופה לא רק מדינית וביטחונית, אלא גם כללית בגלל הבידוד שהדרך מובילה אילו.

לצערי הרב היום בשמאל הישראלי אין שום מפלגה שמצליחה לצאת מגובלות הפופליזים בשיח הכלכלי. בעקבות זאת שהסכסוך הישראלי פלסטיני נמצא בראש מעינותיי אני מצביע מרץ. אבל בעולם ללא הסכסוך ככל הנראה הייתי מצביע לאחת ממפלגות הימין.

מעניין. אני זוכר אותך כשמאלן רדיקלי, עוד מהקיץ בימי צוק איתן.

אני מתנגד לכיבוש וחושב שהדרך המדינית של הימין היא פשוט פיגור טהור והרסני לכל בני האדם בין הים לירדן. פשוט בנוגע לפן הכלכלי השמאל חוטא בפופליזים וסוציאליזם (שהוכח מליון פעם כקוטל כלכלות). 

#104 BeBest

BeBest

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎12:26

ומה תגיד על זה: http://www.nrg.co.il...2/681/175.html?

סלח לי אם אני לא סומך בעיניים עצומות על הנתונים שמביא עיתונאי שהוא במקרה גם עבריין מורשע שהיה חבר בארגון הטרור הלאומני "המחתרת היהודית" שחבריה תכננו לפוצץ את מסגד אל אקצע.

אני לא אנטי התנחלויות כמו השמאל, אבל כן, לא לגמרי ברורה לי ההשקעה הגבוהה יחסית בהקמה והרחבה של יישובים בשטח שאינו מסופח למדינת ישראל מאז שנמצא בשליטתה.

המטרה היא סיפוח ישובים אלו למדינת ישראל, על מנת לא לוותר על עוד שטחים לטובת הסכמי "שלום" שאנחנו רק מקבלים מהם חרא בסופו של דבר.

#105 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎12:32

סלח לי אם אני לא סומך בעיניים עצומות על הנתונים שמביא עיתונאי שהוא במקרה גם עבריין מורשע שהיה חבר בארגון הטרור הלאומני "המחתרת היהודית" שחבריה תכננו לפוצץ את מסגד אל אקצע.

אני לא אנטי התנחלויות כמו השמאל, אבל כן, לא לגמרי ברורה לי ההשקעה הגבוהה יחסית בהקמה והרחבה של יישובים בשטח שאינו מסופח למדינת ישראל מאז שנמצא בשליטתה.

המטרה היא סיפוח ישובים אלו למדינת ישראל, על מנת לא לוותר על עוד שטחים לטובת הסכמי "שלום" שאנחנו רק מקבלים מהם חרא בסופו של דבר.

המטרה סיפוח? כבר 48 שנה אנחנו שולטים בשטח ועוד לא סיפחנו אותו, לא שמיר, לא בגין ולא ביבי. ונגיד ונספח, שכחת שיש עוד כשני מיליון ערבים ביהודה ושומרון? מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות לגביהם?

גם אני לא מאמין שניתן להגיע לשלום בעת הזאת, אבל ההתערבבות עם האוכלוסיה הפלסטינית היא לא פיתרון מבחינתי, אלא רק מסבכת את העניינים.

#106 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎12:54

המטרה סיפוח? כבר 48 שנה אנחנו שולטים בשטח ועוד לא סיפחנו אותו, לא שמיר, לא בגין ולא ביבי. ונגיד ונספח, שכחת שיש עוד כשני מיליון ערבים ביהודה ושומרון? מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות לגביהם?

גם אני לא מאמין שניתן להגיע לשלום בעת הזאת, אבל ההתערבבות עם האוכלוסיה הפלסטינית היא לא פיתרון מבחינתי, אלא רק מסבכת את העניינים.

מה אתה מציע?

ברגע שאתה מספח שטח, אתה קובע עובדה.

זה שטח ישראל, גרים פה אזרחים ישראליים ולא מפנים אותם בשום מחיר (או שרוצים לחזור על טעות ההתנתקות בפעם השניה).

מה בנוגע לערבים? הם לא מפריעים, אין בעיה לתת להם אזרחות ישראלית בתנאי שבאמת יאכפו את החוק ומי שפעיל טרור (בכל צורה שהיא - מימון / תכנון וכו') תשלל אזרחותו באופן מיידי וכמובן יגורש משטח ישראל.

הבעיה שבגלל בג"צ ושאר ארגוני שמאל זה לא באמת יקרה ולכן צריך לטפל בבעייה מהשורש - לא יתכן שבג"צ מנהל את המדינה.

#107 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎13:07

אם בנט לא היה ימני יכול מאוד להיות שהייתי בוחר בו. הוא באמת משתדל שלא לחטאות בפופוליזם בשיח הכלכלי, אבל אין לו ברירה לנוכח השיח בישראל. כל הפתרונות שמפלגות השמאל מציעים הם בסך הכל לשחק בתקציב המדינה ולהעביר תקציבים ממקום אחד לאחר או להעלות מיסים על מנת לממן הוצאה ציבורית נוספת. מעבר לכך שמשחק שחלק גדול מהקצבאות, הסבסודים והפטורים ממסים שמפלגות השמאל הכלכלי מאמינות בהם בדרך כלל פוגעות מאוד לכלכלה, מפלגות השמאל לא מציעות שום דרך להקטנת הבירוקרטיה, העלאת התחרות בשוק, התאמת השוק להצלחה בזירה הגלובלית והקטנת הריכוזית הרצחנית במשק הישראלי. דברים שהפולטקאים הימנים יותר כן מציעים.

הבעיה של בנט היא שהוא הרסני למדינה מבחינה מדינית וביטחונית, אם נמשיך בדרך שהוא ושאר מפלגות הימין מטוות לנו נסיים בקרוב בקטסטרופה לא רק מדינית וביטחונית, אלא גם כללית בגלל הבידוד שהדרך מובילה אילו.

לצערי הרב היום בשמאל הישראלי אין שום מפלגה שמצליחה לצאת מגובלות הפופליזים בשיח הכלכלי. בעקבות זאת שהסכסוך הישראלי פלסטיני נמצא בראש מעינותיי אני מצביע מרץ. אבל בעולם ללא הסכסוך ככל הנראה הייתי מצביע לאחת ממפלגות הימין.

אני מתנגד לכיבוש וחושב שהדרך המדינית של הימין היא פשוט פיגור טהור והרסני לכל בני האדם בין הים לירדן. פשוט בנוגע לפן הכלכלי השמאל חוטא בפופליזים וסוציאליזם (שהוכח מליון פעם כקוטל כלכלות). 

גם הימין (בישראל; הליכוד, הבית היהודי) הוא סוציאל-דמוקרטי. פחות סוציאליסטי ממפלגות השמאל, אבל בהחלט סוציאל-דמוקרטי. שלא נדבר על ש"ס והמפלגה של אלי ישי - אלו מפלגות סוציאליסטיות טהורות. 

#108 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎13:55

גם הימין (בישראל; הליכוד, הבית היהודי) הוא סוציאל-דמוקרטי. פחות סוציאליסטי ממפלגות השמאל, אבל בהחלט סוציאל-דמוקרטי. שלא נדבר על ש"ס והמפלגה של אלי ישי - אלו מפלגות סוציאליסטיות טהורות. 

אתה צודק, מבחינה כלכלית הם הרע במיעוטו, ביבי היה אחד משרי האוצר הטובים ביותר בקדנציה שלו ב2002 וחבל שלא בחר להמשיך בדרך מאז וממשיך להלחם כמו אז בקבוצות לחץ וכוח כמו אז. אבל אם הגישה המדינית והביטחונית שלהם כל התחום הכלכלי ככקליפת השום. אנחנו בקלות יכולים למצוא את עצמו בבידוד בעולם הגלובלי של היום (בלי להזכיר את האפשרות למדינה דו לאומית שכנראה תיגמר במלחמת אזרחים או בקטסטרופה אחרת). 

אם הסכסוך לא היה כל כך חשוב לי כנראה שהייתי בוחר בכחלון, היחיד שלא חייב שום דבר לטייקונים, איגודי עובדים או קבוצות כוח אחרות ונראה שבאמת מתכוון לעשות רפורמות חשובות במשק. 

#109 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎15:37

מה אתה מציע?

זה שטח ישראל, גרים פה אזרחים ישראליים ולא מפנים אותם בשום מחיר (או שרוצים לחזור על טעות ההתנתקות בפעם השניה).

מה בנוגע לערבים? הם לא מפריעים, אין בעיה לתת להם אזרחות ישראלית בתנאי שבאמת יאכפו את החוק ומי שפעיל טרור (בכל צורה שהיא - מימון / תכנון וכו') תשלל אזרחותו באופן מיידי וכמובן יגורש משטח ישראל.

הבעיה שבגלל בג"צ ושאר ארגוני שמאל זה לא באמת יקרה ולכן צריך לטפל בבעייה מהשורש - לא יתכן שבג"צ מנהל את המדינה.

אני לא מתיימר להציע פיתרון סופי לסכסוך כי אי לי את הידע הנדרש לגבי הסדרי ביטחון, אבל אני לא רוצה לספח שני מיליון פלסטינים למדינה, לדעתי זה יהיה אסון.

בכל מקרה, מאחר וגם ככה לא נראה שהסטטוס קוו הנוכחי ביהודה ושומרון הולך להשתנות בקרוב, אני לא מצביע על הטיקט המדיני/ביטחוני בבחירות הקרובות אלא על הטיקט החברתי/כלכלי.

• cRaZy-BoY אוהב את זה

#110 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎15:52

אגב מצב חברתי / כלכלי, התקשורת פשוט משקרת לכולנו.

לא מפסיקים לספר לנו על "יוקר המחיה", לנגח את התחבורה הציבורית, את שירותי הרפואה, לספר לנו שהמשכורות פה הם משכורות רעב...והחלק העצוב הוא שאנחנו מאמינים לכל הכתבות האלה בלי לבדוק את העובדות.

לדוגמה, היום ראיתי בynet כתבה על רופאה שמתלוננת על השכר שלה.

כמובן שב-ynet דאגו לספר לנו שהיא מריווחה משכורת בסיס של 7,313 ש"ח "בלבד", אבל דאגו להסתיר מאיתנו את השעות הנוספות, בונוסים, ועוד הטבות כך שהמשכורת של הרופאה ה"מסכנה" היא לפחות 20,000 ש"ח. - לא סתם שיאני השכר במגזר הציבורי הם רופאים (http://www.themarker...ealth/1.2222526)

אבל כמובן לישראל המצוי הכי נוח לבכות שהמצב חרא - כי הוא מאמין לשקרים שהתקשורת מאכילה אותו.

אז נכון, יש נושאים שדורשים טיפול ונושאים שכבר בתהליכי טיפול, עשו (ועושים) רפורמות יפות בכל הקשור לתחום התקשורת, בקרוב יתחילו רפורמות בנמלים ובקיצור - אנחנו בכיוון הנכון.

• Reckoner אוהב את זה

#111 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,376 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎16:04

לא מפסיקים לספר לנו על "יוקר המחיה", לנגח את התחבורה הציבורית, את שירותי הרפואה, לספר לנו שהמשכורות פה הם משכורות רעב...והחלק העצוב הוא שאנחנו מאמינים לכל הכתבות האלה בלי לבדוק את העובדות.

כמובן שב-ynet דאגו לספר לנו שהיא מריווחה משכורת בסיס של 7,313 ש"ח "בלבד", אבל דאגו להסתיר מאיתנו את השעות הנוספות, בונוסים, ועוד הטבות כך שהמשכורת של הרופאה ה"מסכנה" היא לפחות 20,000 ש"ח. - לא סתם שיאני השכר במגזר הציבורי הם רופאים (http://www.themarker...ealth/1.2222526)

אבל כמובן לישראל המצוי הכי נוח לבכות שהמצב חרא - כי הוא מאמין לשקרים שהתקשורת מאכילה אותו.

אז נכון, יש נושאים שדורשים טיפול ונושאים שכבר בתהליכי טיפול, עשו (ועושים) רפורמות יפות בכל הקשור לתחום התקשורת, בקרוב יתחילו רפורמות בנמלים ובקיצור - אנחנו בכיוון הנכון.

אמרתי לעצמי שלא אכתוב פה כלום. אבל התגובה שלך כל כך מפגרת שאני חייב להגיב.

דבר ראשון, בן כמה אתה? אתה יוצא מהבית לאוויר העולם? או שאתה סגור בחדר וכל האינפורמציה שלך מגיעה מהאינטרנט? 

דבר שני, אף אחד לא צריך לספר לנו על יוקר המחיה, על התחבורה הציבורית ועל משכורות הרעב אנשים חיים את זה יום-יום. 

אנשים כל יום חיים על משכורת של 6000 אלף שקל במקרה הטוב, עם שכר דירה של 3000 שקל ו600 שקל בחודש על אוכל ועוד עשרות דוגמאות כאלו וכאלו שמוכיחות שהמחירים גבוהים והשכר נמוך מדיי, ומגיעים לעבודה באוטובוסים שאם הייתה תחבורה נורמלית בארץ היו יכולים להגיע בשליש מהזמן לעבודה. סתם דוגמא: בעבודה הקודמת שלי, מהבית לעבודה לקח לי להגיע בתחבורה ציבורית בערך שעה ו10 דקות עם הליכה של קילומטר וחצי. באוטו - 7 דקות. יותר מזה? (עכשיו בעבודה זה יוצא סביר כי במקרה נפלתי על ציר טוב).

אף אחד לא צריך לספר להם על המצב העגום של האנשים בארץ. הם מרגישים וחיים את זה בעצמם.

• IlanVic, dorel310 ו Pamidor אוהבים את זה

#112 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎16:07

תמנונוני (נוני מוזס) רק הוכיח שהעיתון שלו והאתר הנצפה ביותר בישראל לא פחות גרועים מהפראבדה של נתניהו אם לא יותר גרוע.

כותרות ראשיות של ynet שתוקפות את נתניהו כל הזמן גם על דברים קלושים (על ידיעות אני בכלל לא מדבר), פרסום שיווקי באחת מהידיעות המשניות שמתחלף כל יום בסביבות השעה 13:00 (היום מדובר בכתבה על יהדות ישראלית בחסות עמותת שקרכלשהו) ועוד.

האלטרנטיבות לא כאלה טובות. הארץ - בתשלום ולא מאוזן בכלל. mako - אתר רכילות לכל דבר. בינתיים עברתי לוואלה עד שגם הם יעשו משהו.

• מישמיש אוהב את זה

#113 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎16:11

איזה כיף זה להתלהם ולחשוב שאתה מעל כולם...

בן 23, עובד כבר שנה וחצי בפ"ת, מרחק של 20 דקות מהבית באוטו, שעה ו-40 דקות בתח"צ.

מה שאני אומר באופן כללי זה שהמצב שלנו לא כל כך גרוע כמו שהתקשורת מציירת אותו, אם כל יום יגידו לך שאתה מכוער, כנראה שתאמין לזה בסוף. וזה בדיוק מה שהתקשורת עושה.

אגב, אפשר לוותר על כמה מותרות עד שתסתדר קצת יותר בחיים, איפה אתה שוכר דירה ב3000 ש"ח? שוכר לבד? עם שותפים?

למה יש משפחות שמחזיקות 3 רכבים פרטיים ואין להם שקל לסגור את החודש?

#114 cRaZy-BoY

cRaZy-BoY

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,376 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎16:29

איזה כיף זה להתלהם ולחשוב שאתה מעל כולם...

בן 23, עובד כבר שנה וחצי בפ"ת, מרחק של 20 דקות מהבית באוטו, שעה ו-40 דקות בתח"צ.

מה שאני אומר באופן כללי זה שהמצב שלנו לא כל כך גרוע כמו שהתקשורת מציירת אותו, אם כל יום יגידו לך שאתה מכוער, כנראה שתאמין לזה בסוף. וזה בדיוק מה שהתקשורת עושה.

אגב, אפשר לוותר על כמה מותרות עד שתסתדר קצת יותר בחיים, איפה אתה שוכר דירה ב3000 ש"ח? שוכר לבד? עם שותפים?

למה יש משפחות שמחזיקות 3 רכבים פרטיים ואין להם שקל לסגור את החודש?

ממש לא חושב שאני מעל כולם. וממש לא מתלהם. התגובה הקודמת שלך הייתה מפגרת. לא אני אשם בזה, נכון?

תנסה לשכור דירה בירושלים והסביבה אחי, תראה את המצב העגום. המחירים לדירה מתחילים ב2500 שקל, לא משנה איפה באיזור. ואני מדבר על דירה קטנה. בלי חשמל ומים, בלי הוצאות בכלל 2500 שקל!!

לא אומר שיש המון ישראלים עם בחירות גרועות (וגם אני חוטא בזה לפעמים, אבל התחלתי ללמוד). זה מתחיל עם 3 מכוניות (שפה גם התחבורה הציבורית, שאם הייתה נורמלית זה היה מוריד המון מכוניות מהכביש), וזה ממשיך בשלא בכבוד שלו לנסוע באוטו קטן וחסכוני, והשם ישמור ידני!! איכס!. וממשיך עם כל שנה לקנות אייפון איך שהוא יוצא ב4000 שקל כי זה מגניב ויפה... אה וכמובן שכל מה שהוא עושה שם זה לשחק פיפא וב"מה נשמע" וקצת בטלפון, ולא מנצל רבע ממה שהטלפון החכם יכול להציע... אה כן, גם הוא קונה ג'ינס ב400 שקל כי רשום על זה דיזל או מה שזה לא יהיה.... ואני יכול להמשיך עוד שעות.

לא אומר שאין כאלה אנשים, אבל יש המון גם שהם לא. והם קורסים תחת יוקר המחייה..... אף אחד לא צריך לספר להם על זה בחדשות!

אגב: 

אני אישית גר עם ההורים כי אני חוסך ללימודים. לא רואה טעם בזמן שאני חוסך לשכור דירה גם עם שותפים ולהוציא עוד 2000 שקל בחודש במקרה הטוב...

כמה שזה מבאס לגור עם ההורים - לפעמים אין ברירה.

#115 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎15/03/2015‏, ‎17:34

מה אתה מציע?

זה שטח ישראל, גרים פה אזרחים ישראליים ולא מפנים אותם בשום מחיר (...) הבעיה שבגלל בג"צ ושאר ארגוני שמאל זה לא באמת יקרה ולכן צריך לטפל בבעייה מהשורש - לא יתכן שבג"צ מנהל את המדינה.

לא סתם ש"לא ייתכן" אלא לא ייתכן אחרת. לזה בדיוק מתכוונים בכך שאנחנו מדינת חוק. במדינת חוק מי שבסופו של יום מחליט הוא בית המשפט, ולא פוליטיקאי מקרי זה או אחר, או חלילה וחס איש צבא שישתלט על השלטון בכוח. מישהו ישן בשיעורי אזרחות בתיכון?

הסיבה שהמדינה לא מספחת שטחים היא פשוטה מאוד, והיא שזה לא יתקבל בברכה בקרב התומכות הפוליטיות שלנו לא פחות מאשר כל מי שאינו תומך בנו, מה עוד שישראל חתומה על כל מיני הסכמים בינלאומיים (למשל אמנת ז'נבה) שאוסרים עליה מעשה כזה.

• Sparkles אוהב את זה

1h9roi.gif

#116 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,056 הודעות

נכתב ב- ‎16/03/2015‏, ‎18:52

הנה עוד סיבות מדוע לא כדאי להצביע לליכוד בראשות נתניהו:

1. מחיר הכישלון.

2. פול קרוגמן, זוכה פרס נובל לכלכלה, על הסיבה האמיתית לנאום של נתניהו בקונגרס - אי השיוויון שובר השיאים 

המאמר של קרוגמן מומלץ במיוחד, מאיר עיניים.

יפה, אמרת הכל. שעות נוספות. לי יצא לבקר לא מעט בבתי חולים לצערי, ואני רואה רופאים טרוטי עיניים שטוחנים שעות על גבי שעות, ברציפות.

ברור לי שהשכר שלהם גבוה מאוד ביחס לממוצע, אבל אתה שוכח שהם עברו 7 שנות לימוד והתמחות, ובנוסף לזה עובדים קשה מאוד.

וכן, המצב חרא. רק לפני שבועיים היה פיצוץ בבתי החולים, וחדר המיון תל השומר הגיע ל-300% תפוסה!!! זה מטורף, וזה מגיע בגלל מדיניות מכוונת של נתניהו שלא מגדיל באופן משמעותי את תקציב מערכת הבריאות הציבורית

ההשקפה הכלכלית שלי היא יותר קפיטליסטית מאשר סוציאליסטית, אבל מה שנתניהו עושה כאן פשוט מגוחך ולא באמת עובד. זה מאלץ אותי להצביע למחנה השמאל שנוטה להיות יותר סוציאליסטי, וצר לי על כך.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#117 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎16/03/2015‏, ‎19:35

חבר'ה, כל אלו שמתלבטים אם לתת את קולם ליאיר לפיד, אנא מכם - אל. זה או לפיד - או מהפך. שתי מנדטים פחות ללפיד, ולא יקרה כלום. שתי מנדטים יותר למחנה הציוני - ויהיה מהפך. חשבו טוב על זה. 

#118 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎16/03/2015‏, ‎20:28

חבר'ה, כל אלו שמתלבטים אם לתת את קולם ליאיר לפיד, אנא מכם - אל. זה או לפיד - או מהפך. שתי מנדטים פחות ללפיד, ולא יקרה כלום. שתי מנדטים יותר למחנה הציוני - ויהיה מהפך. חשבו טוב על זה. 

ההצעה שלי לאלה שמצביעים יאיר לפיד קצת פחות פוליטיקלי קורקט, תתאבדו. 

#119 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎17/03/2015‏, ‎00:23

הדבר שהכי מפריע לי, מפקד בצה"ל ואטוטו קצין זה העניין שלי תחבורה ציבורית. להורי אין את הכסף והצורך בלהחזיק אוטו, אני בקושי רואה בית אז המצב דומה. למה גם ביומיים שלוש המועטים שאני בבית, אני לא יכול להתנייד? כאילו פארקים קניונים עסקים אתרי נופש נועדו רק לאנשים עם כסף? זה כ"כ זועק ומעווט. לגבי הסכסוך אני לא חושב שיהיה פתרון, אבו מאזן לא מסוגל לכפות הסכם על הפלסטינים, כל הסכם שהוא יביא לא יתקבל יש לזכור שהוא בכלל לא ראש ממשלה מכהן, הוא פשוט מחזיק בשלטון בכוח שכן כבר כמה שנים שמחכים שם לבחירות. בעניין הכלכלי? נדמה שהמשחק מכור מראש אז בוזי יתן יותר לרווחה, ועל הדרך ההסתדרות תעשוק אותנו, ביבי יתן יותר לרפורמות ויפסיד את הכספי פנסיה שלנו, מרגיש כאילו הם לא באים באמת לשנות? למה כי הם שם כ"כ הרבה זמן. זה למה הגעתי למסקנה שרק מי שמתחדש, שמגיע עם צורך להצדיק יעבוד, יאיר לפיד ניסה לעבוד, חלק טעה חלק עשה בסדר. כנ"ל בנט אפשר להתווכח איתו על אלף, אבל הבן אדם עושה, זז, חי ומשנה. לכן ההתלבטות שלי היא בין בנט לכחלון. ואיך אפשר בלי השמחה שש"ס מתפרקת

#120 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎17/03/2015‏, ‎00:28

הדבר שהכי מפריע לי, מפקד בצה"ל ואטוטו קצין זה העניין שלי תחבורה ציבורית. להורי אין את הכסף והצורך בלהחזיק אוטו, אני בקושי רואה בית אז המצב דומה. למה גם ביומיים שלוש המועטים שאני בבית, אני לא יכול להתנייד? כאילו פארקים קניונים עסקים אתרי נופש נועדו רק לאנשים עם כסף? זה כ"כ זועק ומעווט. לגבי הסכסוך אני לא חושב שיהיה פתרון, אבו מאזן לא מסוגל לכפות הסכם על הפלסטינים, כל הסכם שהוא יביא לא יתקבל יש לזכור שהוא בכלל לא ראש ממשלה מכהן, הוא פשוט מחזיק בשלטון בכוח שכן כבר כמה שנים שמחכים שם לבחירות. בעניין הכלכלי? נדמה שהמשחק מכור מראש אז בוזי יתן יותר לרווחה, ועל הדרך ההסתדרות תעשוק אותנו, ביבי יתן יותר לרפורמות ויפסיד את הכספי פנסיה שלנו, מרגיש כאילו הם לא באים באמת לשנות? למה כי הם שם כ"כ הרבה זמן. זה למה הגעתי למסקנה שרק מי שמתחדש, שמגיע עם צורך להצדיק יעבוד, יאיר לפיד ניסה לעבוד, חלק טעה חלק עשה בסדר. כנ"ל בנט אפשר להתווכח איתו על אלף, אבל הבן אדם עושה, זז, חי ומשנה. לכן ההתלבטות שלי היא בין בנט לכחלון. ואיך אפשר בלי השמחה שש"ס מתפרקת

כמו בנושא הלהט"בים, כל עוד החרדים יהיו בכל קואליציה אז לא יהיו שינויים לטובה בנושא דת ומדינה. להתעסק בתחבורה ציבורית בשבת זה לא רלוונטי כל כך, עם כל הצער שבדבר...

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים