קראתי באינטרנט שג'ון סנו הוא הבן של המלך המטורף.... - תשובה: לא ברור מי היא אימו של ג'ון סנו (יש שמועות של אצילה בשם אשארה דיין שהתאבדה ובפרק אחר מדובר על אישה פשוטה שנד שכב איתה בזמן המרד במלך המטורף ... בקיצור שמועות לפה ולשם ) מה שבטוח הוא שאביו הוא נד סטארק. הקשר היחיד הידוע בין ג'ון סנו למלך המטורף הוא שאאימון, המלומד הזקן של החומה, הוא אחיו של המלך המטורף אאריז טארגריאן.
היה כתוב שנד סטארק תמיד דיבר על הבטחה לאחותו, וששואלים אותו מה ההבטחה והוא אומר שזה להביא את העצמות שלה,
עכשיו זה לא כ"כ הגיוני כי זה לא היה ממשיך להפריע לו אחרי שהוא הביא אותה, אז כנראה ההבטחה היא לא לגלות שג'ון הוא בעצם הבן שלה.
תשובה : ההבטחה היחידה שזכורה לי בנושא ליאנה סטארק היא שלאחר מותה -כנראה נאנסה ע"י יורש העצר ראיגר טארגאריין הבן של המלך המטורף- רוברט באראתיאון שאהב אותה ונד סטארק שרצה לנקום גם על מותו של אחיו ואביו בידי המלך המטורף החלו במרד נגדו (יחד עם ג'ון ארין - הימין בעלה של ליסה שמת מהרעלה לאחר מכן ). כל עצמות סטארק הובאו לקבורה במערות וינטרפל וליאנה לא יוצאת מהכלל. נד שילם מחיר יקר על ליאנה. בנוסף לאובדן אחותו, גם אחיו ואביו שהלכו להביא את עצמותיה הוצאו להורג באכזריות רבה ע"י המלך המטורף. נד גם הוכרח לשאת לאישה את קייטלין שהובטחה לאחיו וויתר למעשה על נישואיו לאהובתו אשארה דיין (שכנראה התאבדה בגלל זה ) - מכאן שהמחיר ששילם נד על מותה של ליאנה מסתכם ב: אובדן אחות, אבא, אח, אישה לעתיד ונישואים לאישה שהוא לא אהב במקום. בנוסף הוא יצא למרד כדי לנקום את נקמתו ואיבד חברים רבים בקרב. אני מאמין שזה מחיר מספיק ולא צריך להעלות תיאוריות נוספות.
זהירות קטע זה והלאה מכיל ספויילרים לספר 5
עכשיו אומרים את זה גם על הגמד, ואומרים שהגמד הצטרף לזאת עם הדרקונים דאינריז (אני עילג רצח בשמות שלהם)
תשובה: הגמד אכן מגיע למירין בסוף ספר 5 ודווקא אז דאינאריז מעופפת לה למקום אחר (למעשה היא כמעט נרצחת והדרקון הוא שאוסף אותה מהעיר ומחלץ אותה ממש ברגע האחרון מניסיון רצח ). הם לא ממש נפגשים ועושים היכרות (הגמד שהפך לעבד בנתיים יודע מי היא, היא בכלל לא שמה לב אליו ). האם הגמד מעופף על דרקונים? נכון לסוף ספר 5 עדיין לא ואין רמז או כיוון שכך יקרה, כי הדרקונים ברחו להם. אין לי מושג מה יקרה בהמשך ואם הגמד יצטרף לדאינאריז כי הספר השישי עוד לא נכתב.
ואומרים שיהיה 3 אנשים עם דרקונים, מי השלישי???
תשובה: בעבר 7 הממלכות נכבשו ע"י הטארגריינים ע"י 3 דרקונים שרכבו עליהם 3 בני טארגאריין שונים. האם חייבים לרכב 3 ? לא בטוח, אבל נראה די הגיוני. בכל מקרה נכון לסוף ספר 5 מלבד דאינאריז אין עוד שום מועמדים אחרים שירכבו על שני הדרקונים הנותרים. גם לי יש חשד שהגמד יחבור לדאינאריז ויגיע על דרקון, אבל זה כאמור סתם תחושה (שסביר שלא תתאמת... ככה זה עם מרטין. הכיף שלו זה להטעות את הקוראים ). נכון לסוף ספר 5 אין שום מועמד לרכב על הדרקונים ובכל מקרה רק דאינאריז בסוף הספר רוכבת על הדרקון השחור (הוא ממלט אותה מבור המוות ). על השניים האחרים עדיין איש לא עלה.
ולמה דאינריז צריכה אנשים שיקבלו דרקון?
תשובה: ראה תשובה קודמת. לא כתוב או נרמז על כך דבר וכנראה מדובר בהנחה בלבד, משום שלפני 300 שנה שלושה בני טארגאריין הגיעו על 3 דרקונים שונים.