בכל אדם בריא יש רגשות אמפתיה וחמלה.
אדם שאין לו רגשות כאלה נחשב לפסיכופת - שזו הפרעת נפש חמורה, שבגללה אנשים מקבלים הקלה משמעותית בעונש.
גם מרבית האנשים שנמצאים בבתי הכלא הם בעלי חמלה, ובכל זאת חלקם (רוב האנשים שכלואים בבתי הכלא בעולם לא ביצעו עבירות נוראיות כמו אונס ורצח) בחרו לעשות מעשים נוראיים שעליהם הם משלמים.
כל מה שזה אומר שהיו גורמים אחרים שהתעלו על החמלה (וכן, זה גרוע פי כמה והעונש שלהם חמור הרבה יותר מפסיכופתים). כמו שאמרתי, אף פעם לא אמרתי שאנשים הם יצורים מלאי טוב שעושים רק דברים טובים, אלא שלאנשים יש יכולת לבחור בטוב ולא ברע. למרות זאת, האנושות גרמה וממשיכה לגרום לדברים נוראיים בחלקים נרחבים של העולם.
לכל אדם יש רציונל כלשהו, והרציונל, ביחד עם החינוך והערכים שרכש במשך השנים מונעים לעשות ממנו מעשים רעים. לכן תראה אוכלוסיות שלמות שמתנהגות כמו ברברים בעינך (והאמת היא שקראתי לא מזמן מאמר מאלף על שבטים אינדיאנים באמריקה ומוסר, וכמו שהוכח שם, מוסר הוא דבר מאוד שונה ממקום למקום.) קח לדוגמא את האסקימוסים, המוסר שלהם, מאות בשנים הוא להשאיר את הזקנים בחוץ לקפוא למוות כשהפסיקו להביא תועלת על מנת שלא יקחו מהם משאבים חיוניים, על מנת, לשרוד. בדיוק כפי החיות. בני אדם הם רק חיות עם רציונל, חוקים משלו וטאבו. ללא זה אנחנו בדיוק כמוהם. כל הבולשיט שמנסים למכור על החמלה של בני האדם היא שקר אחד גדול. מוסר הוא דבר יחסי ומשתנה מחברה לחברה.
תראו זה די דומה למה שהיה בכל הקשור לתעשיית הפרוות - ראשי-התעשיה טענו כי הפרוות הכרחיות לנו, כי הן מיוצרות מחומרים טבעיים ועוד טענות מוזרות אפילו יותר. הציד וההרג של בע"ח גרם להכחדה של זנים רבים ולאסון אקולוגי לא קטן. במקרה הזה, דעת-הקהל נרתמה בכל העולם המערבי וחנויות שמכרו פרוות הוחרמו! ידוענים שהעזו להופיע עם פרוות של בע"ח נודו, עד שהתופעה נעלמה.
מזון מן החי אינו בריא לנו - וזו עובדה! כל מי שמנסה לשכנע אתכם אחרת, פשוט מנסה למכור לכם שקר לתועלת חשבון הבנק שלו, ואת המחיר תשלמו לא רק בכסף...!
האמת היא שגם אם הוא לא בריא, העובדות בשבילי מדברות בשטח. משפחות של אבי עלתה לארץ לפני שנים רבות ממדינה פרימיטיבית שבה הם חיו בחווה, צרכו בכל בוקר כמויות עצומות של מוצרי חלב (ועד היום אני שומע אותם מתלוננים על איכות מוצרי החלב בארץ ועד כמה הרבה הם היו צורכים אותם בחו"ל) ואכלו כמויות אדירות של בשר. שבי שיבדל לימים ארוכים כיום בן 82 ללא היסטוריה של מחלות, כך גם סבתי והאחים של סבי. כולם הגיעו לשיבה ללא היסטוריה של מחלות.
אני כן מוכן להבין את הטענה שאומרת שההזרקות ותהליכי הפיסטור הם מזיקים מאוד, אבל עובדתית אני פשוט לא ראיתי הוכחה חיה לכך ולהפך.