עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

כדאי להיות חרדים

• אנא התחבר בכדי להגיב
144 תגובות לנושא זה

#101 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎13:40

שני ההורים שלי במקור ממשפחות דתיות ועד היום יש מסורתיות מסוימת בבית (בעיקר קידוש, חגים וכשרות). בעל כורחי, יוצא לי מס' פעמים בשנה גם להיכנס לבית כנסת (אזכרות).

לפי מה הבנת מהדברים שלי שקבעתי שאין בורא עולם? זאת שאלה שנשגבת מבינתי ויכולתי לענות עליה, וכך גם כל אדם בעולם הזה כולל הרבנים והמדענים הכי חכמים, מווילנה או מכפר סבא.

תפיסת העולם שלי מנוגדת לתפיסה הדתית, לפיה צריך לשמור על כל ה"מצוות" וללמוד תורה. גם אם יוכיחו מחר את קיומו של אלוהים, אני לא מאמין שרצונו הוא שנכלה את חיינו בלימודי תורה ובשמירות "מצוות". זה אולי יישמע קצת לא מכובד, אבל בשביל שאני אאמין שצריך לשרוף כ"כ הרבה זמן בלימוד טקסט ובשמירה על "מצוות" ביזאריות, אלוהים עצמו או אחד משליחיו יצטרך לרדת מהשמיים ולהגיד לי שככה אני צריך לעשות.

והרבה אנשים התקרבו לדת וחזרו בתשובה, החבר שלך שבישיבה הוא בסה"כ עוד אחד מהם. גם אני מכיר אנשים שחזרו בתשובה. זה שמישהו אחד "ראה את האור" לא אומר שזאת הדרך הנכונה. באותה מידה אני יכול להגיד לך שאני מכיר חרדי שהיום הוא חילוני תל אביבי מן המניין, זה אמור להשפיע עליך?

"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#102 OhAd^S

OhAd^S

WwW.HoRaDoT.Net

• רשומים
  • 666 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎14:05

מהתגובות שלך כאן אפשר להסיק שאתה לא מאמין בבורא עולם.
בגלל זה כתבתי ככה.. אתה מאמין?

אם כן למה אתה לא עושה מצוות?

ויש כאלה חרדים שנושרים.. לא יודע מהסיפור לא מכיר מקרים כאלה אלא רק מהעיתונות.
תיקח את העצה ברצינות ותחקור על זה קצת, לטובתך!

מקס' תגלה שבאמת אין בורא לעולם.. תראה לכל החבר'ה את המחקר שלך :q:
תמונה שפורסמה

#103 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎14:22

את מי צריך לזיין בשביל לנעול את האשכול הזה?

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#104 OhAd^S

OhAd^S

WwW.HoRaDoT.Net

• רשומים
  • 666 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎14:23

למה לנעול?

דיון לא?

מאיתך, אתה מאמין בה'?
תמונה שפורסמה

#105 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎14:37

מהתגובות שלך כאן אפשר להסיק שאתה לא מאמין בבורא עולם.
בגלל זה כתבתי ככה.. אתה מאמין?

אם כן למה אתה לא עושה מצוות?

ויש כאלה חרדים שנושרים.. לא יודע מהסיפור לא מכיר מקרים כאלה אלא רק מהעיתונות.
תיקח את העצה ברצינות ותחקור על זה קצת, לטובתך!

מקס' תגלה שבאמת אין בורא לעולם.. תראה לכל החבר'ה את המחקר שלך :q:

לא קראת מילה ממה שכתבתי?

קודם כל, אמרתי שאני לא סגור על האמונה אבל כן מקווה שיש משהו מעבר. אבל במה שאני בטוח לא מאמין זה בכל ה"חכמים" שבמשך מאות ואלפי שנים קובעים את כל ההלכות ואת כל ה"מצוות" וכו'. הם בטוח לא בוראי עולם, אז מי הם בכלל שיקבעו מה זה מצווה? מי הם שיקבעו מהו רצונו של בורא העולם (אם הוא קיים)?

ומהתגובות שלי ממש לא ניתן להבין דבר על האמונה שלי, אלא רק על התפיסה שרואה בחרדים נטל כלכלי וחברתי על אזרחי ישראל האחרים.

ולגבי המחקר - אם אתה באמת לא יודע, דת ותאולוגיה זה אחד התחומים הנחקרים ביותר, ואם היה ניתן למצוא הוכחה לאלוהים היו מוצאים את זה גדולים ממני. כל "מחקר" שאפשר לעשות (כולל החבר שלך שחזר בתשובה) הוא סתם קריאת דעות ופילוסופיות של אנשים. יצא לי לשמוע בחיי ללא מעט הטפות ודרשות ושאר שטויות, ולא השתכנעתי. ככה שלא קיים הטקסט שישכנע אותי לחזור בתשובה, וכמו שאמרתי בהודעתי הקודמת, אלוהים עצמו יצטרך לרדת ולהגיד לי שככה צריך לעשות.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#106 arielp11

arielp11

אני מושעה מ-torec.ואתם?

• רשומים
  • 1,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎14:55

למה לנעול?

דיון לא?

מאיתך, אתה מאמין בה'?

אם מישהו מתעניין/ירצה לחזור בתשובה יש לו הרבה יותר מקומות טובים מפורום תרגומים...
זה לא נראה לי מנומס לדחוף חזרה בתשובה לכל מקום.
אין על דוראן דוראן!!! אין על "איש בארד"

#107 Nexus

Nexus

טרול בנפש

• חבר של כבוד
  • 1,524 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎16:11

יש לך פה חיים שלמים!
יש אלפי סיפורים מזעזעים שאנשים הקריבו ת'חיים שלהם כדי לעשות מצוות ללמוד תורה וכו'.
אתה מדמיין לעצמך שזה הגיוני שעשו את זה רק כ'שטיפת מוח'? אב עושה לבנו וכך הלאה עד לדור שלנו?
זה יוצא כ-4000 שנה!! לא מאמין שהצליחו לעשות שטיפה כזו רצינית..

אני לא יודע בן כמה אתה אבל אם אתה לא יודע, העולם נהפך לחילוני יותר ויותר בגלל חדירת הלאומיות לארץ (שקרה בערך במאה ה-16, אני לא זוכר)
הכנסייה עשתה את הנוצרים טיפשים. הם לא ידעו לקרוא ולכתוב והם הפחידו אותם לפי המראה של הכנסיות במאות הראשונות (כמובן שיש עוד המון סיבות).
המדע התחיל לחדור לעולם, הם נתנו יותר תשובות מאשר כל דת אחרת וככה נולד החילון. כל זה השפיע גם על היהדות.
העולם נהיה חכם יותר וכתוצאה מכך, יותר ויותר אנשים הופכים להיות חילוניים / אתאיסטים.

#108 samg

samg

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 61 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎16:30

י לא יודע בן כמה אתה אבל אם אתה לא יודע, העולם נהפך לחילוני יותר ויותר בגלל חדירת הלאומיות לארץ (שקרה בערך במאה ה-16, אני לא זוכר)
הכנסייה עשתה את הנוצרים טיפשים. הם לא ידעו לקרוא ולכתוב והם הפחידו אותם לפי המראה של הכנסיות במאות הראשונות (כמובן שיש עוד המון סיבות).
המדע התחיל לחדור לעולם, הם נתנו יותר תשובות מאשר כל דת אחרת וככה נולד החילון. כל זה השפיע גם על היהדות.
העולם נהיה חכם יותר וכתוצאה מכך, יותר ויותר אנשים הופכים להיות חילוניים / אתאיסטים.

בס"ד

זו הצרה של רוב היהודים שלא מכירים את היהדות.
הם חושבים שיהדות דומה לנצרות.
היא לא.
יהדות היא הדת היחידה שדורשת מהאדם להחכים, ללמוד לקרוא, להבנת הנקרא ולחקר האמת.
"יגעת ומצאת - תאמין. לא יגעת ומצאת אל תאמין" ויש עוד המשך.

על כל פנים אין מקום להשוואה בין נצרות ליהדות כמו שאין מקום להשוואה בין משטר טוטאליטרי של רודן אכזר כנגד מלך אהוב.

#109 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎16:40

אשמח אם תענה לתגובה הקודמת שלי.

וסתם שתדע, אין הבדל רב בין היהדות לנצרות. נקודת המוצא של שתי הדתות דומה מאוד אם לא זהה, והשאר זה פיתוח של אנשים. זה מראה לך כמה הדת במבנה המוכר שלה היא המצאה ופיתוח של אנשים בלבד.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#110 OhAd^S

OhAd^S

WwW.HoRaDoT.Net

• רשומים
  • 666 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎17:06

יש לך פה חיים שלמים!
יש אלפי סיפורים מזעזעים שאנשים הקריבו ת'חיים שלהם כדי לעשות מצוות ללמוד תורה וכו'.
אתה מדמיין לעצמך שזה הגיוני שעשו את זה רק כ'שטיפת מוח'? אב עושה לבנו וכך הלאה עד לדור שלנו?
זה יוצא כ-4000 שנה!! לא מאמין שהצליחו לעשות שטיפה כזו רצינית..

אני לא יודע בן כמה אתה אבל אם אתה לא יודע, העולם נהפך לחילוני יותר ויותר בגלל חדירת הלאומיות לארץ (שקרה בערך במאה ה-16, אני לא זוכר)

נהיה חילוני יותר ויותר?

אז אתה טועה, אני מנתניה ואני יודע ספציפית לגבי נתניה שיש שיעורי תורה לבתי ספר חילוניים!
שיעורי תורה כן. לא מזמן חגגו שנתיים לשיעור הזה (מהמבצע של עופרת יצוקה - יעני ע"י זה שיהיה כמה שיותר שיעורי תורה אמורים להתבטל עונשים וכו'.. זה היה הסיבה שעשו את זה.
) אז התחילו את השיעור בבית הספר החילוני הזה
והגיעו 300 איש. 150 בנים ו150 בנות.

מה אתה אומר על זה?

אגב, שלא תתבלבל השיעור לא בבית ספר.
יש איזה בית כנסת שנרתם לעניין..:q:

אשמח אם תענה לתגובה הקודמת שלי.

וסתם שתדע, אין הבדל רב בין היהדות לנצרות. נקודת המוצא של שתי הדתות דומה מאוד אם לא זהה, והשאר זה פיתוח של אנשים. זה מראה לך כמה הדת במבנה המוכר שלה היא המצאה ופיתוח של אנשים בלבד.

על מה אתה מדבר התפתחות?

תן דוגמאות.
תמונה שפורסמה

#111 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎17:33

אני מדבר על הפרשנות של הטקסטים והפיכתם לדת. למיטב ידיעתי, לא ברור מאיפה הגיע התנ"ך ואיך נכתבו הסיפורים שבו ועל ידי מי, אז רק לצורך הדיון נניח שהתנ"ך בא מאלוהים (או שמא רק התורה הגיעה מאלוהים? לא משנה).
ההלכה, הגמרא, התלמוד והתורה שבעל פה (ואם פספסתי משהו עמך הסליחה) אלו דברים שנכתבו ופותחו ע"י אנשים. זה אומר שהדת כפי שאתה מכיר אותה, היא כולה פיתוח של אנשים. בתנ"ך לא כתוב להתפלל 3 פעמים ביום, בתנ"ך לא כתובות רוב ה"מצוות" שאתה מקיים, וכו'...

לדוגמא, בתנ"ך כתוב "לא תבשל גדי בחלב אמו". זה כל מה שכתוב בתורה על בשר וחלב. מזה אנשים הסיקו שכוונת המשורר היא לכל שילוב של בשר וחלב. אני למשל הייתי מסיק מזה שהכוונה היא לא לבשל גדי (ורק גדי) בחלב של אמא שלו (בחלב של גדי אחר כן מותר, וכמובן בחלב של חיות אחרות). בתנ"ך כתוב לשמור 6 שעות בין בשר לחלב? בתנ"ך כתוב שצריך שני כיורים בבית וכלים אחרים לבשר וחלב? כל הנושא של בשר וחלב הוא פרשנות של אנשים בשר ודם כמוני וכמוך, בהתבסס על הפסוק הקטן הזה.

יש הרבה כתבי קודש משותפים ליהודים ולנוצרים. לא יודע ולא מעניין אותי לדעת מה בדיוק התחום החופף, אבל כדוגמא אני זוכר שרק לפני חודש תרגמתי משהו שהופיע בו טקס דתי נוצרי ונאמרו בו פסוקים מהתנ"ך שלנו (לא מהברית החדשה). אז כמו שאצלנו, "חכמי הדור" פיתחו את מבנה הדת כפי שאתה מכיר אותה, גם אצל הנוצרים קרה תהליך דומה. וכיוון שמדובר באנשים שונים במקומות שונים ובזמנים שונים, יצא משהו שונה מהרבה בחינות, למרות שהבסיס ונקודת המוצא היו די זהים.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#112 avihai23

avihai23

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,247 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎17:45

נהיה חילוני יותר ויותר?

אז אתה טועה, אני מנתניה ואני יודע ספציפית לגבי נתניה שיש שיעורי תורה לבתי ספר חילוניים!
שיעורי תורה כן. לא מזמן חגגו שנתיים לשיעור הזה (מהמבצע של עופרת יצוקה - יעני ע"י זה שיהיה כמה שיותר שיעורי תורה אמורים להתבטל עונשים וכו'.. זה היה הסיבה שעשו את זה.

מה אתה אומר על זה?

יש איזה בית כנסת שנרתם לעניין..

יאמה אוהד איזה ישן אתה.

#113 Nexus

Nexus

טרול בנפש

• חבר של כבוד
  • 1,524 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎17:49

י לא יודע בן כמה אתה אבל אם אתה לא יודע, העולם נהפך לחילוני יותר ויותר בגלל חדירת הלאומיות לארץ (שקרה בערך במאה ה-16, אני לא זוכר)

בס"ד

זו הצרה של רוב היהודים שלא מכירים את היהדות.
הם חושבים שיהדות דומה לנצרות.
היא לא.
יהדות היא הדת היחידה שדורשת מהאדם להחכים, ללמוד לקרוא, להבנת הנקרא ולחקר האמת.
"יגעת ומצאת - תאמין. לא יגעת ומצאת אל תאמין" ויש עוד המשך.

על כל פנים אין מקום להשוואה בין נצרות ליהדות כמו שאין מקום להשוואה בין משטר טוטאליטרי של רודן אכזר כנגד מלך אהוב.

אז בוא אני אגיד לך ככה, מה שאתה אומר זה נכון שהיהדות אומרת שהבן אדם צריך להחכים אבל מרוב החוכמה שלו עכשיו, אין הרבה מאמינים כמו פעם.
אני לא בא ואומר שהנצרות היא כמו היהדות, אתה ראית שרשמתי דבר כזה? מה שאמרתי שמתחילת הלאומיות, יותר ויותר אנשים נהיים חילוניים (יהודים, מוסלמים ונוצרים).

נהיה חילוני יותר ויותר?

מה אתה אומר על זה?

יש איזה בית כנסת שנרתם לעניין..:q:

אני ממש לא טועה. זה שהגיעו המון לבית כנסת לא אומר כלום ביחס למדינת ישראל ולעולם. (אני גר בירושלים כל החיים שלי ואני מרגיש את זה)
אני יכול לתת לך דוגמה כל כך טובה שבימי הבניים, אולי 99% מהאוכולוסייה הייתה ממש מאמינה ועכשיו, רק 40% (אני לא ממש זוכר אבל קרוב למספר הזה) מהיהודים צמים ביום כיפור.

#114 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎18:03

אני מדבר על הפרשנות של הטקסטים והפיכתם לדת. למיטב ידיעתי, לא ברור מאיפה הגיע התנ"ך ואיך נכתבו הסיפורים שבו ועל ידי מי, אז רק לצורך הדיון נניח שהתנ"ך בא מאלוהים (או שמא רק התורה הגיעה מאלוהים? לא משנה).
ההלכה, הגמרא, התלמוד והתורה שבעל פה (ואם פספסתי משהו עמך הסליחה) אלו דברים שנכתבו ופותחו ע"י אנשים. זה אומר שהדת כפי שאתה מכיר אותה, היא כולה פיתוח של אנשים. בתנ"ך לא כתוב להתפלל 3 פעמים ביום, בתנ"ך לא כתובות רוב ה"מצוות" שאתה מקיים, וכו'...

לדוגמא, בתנ"ך כתוב "לא תבשל גדי בחלב אמו". זה כל מה שכתוב בתורה על בשר וחלב. מזה אנשים הסיקו שכוונת המשורר היא לכל שילוב של בשר וחלב. אני למשל הייתי מסיק מזה שהכוונה היא לא לבשל גדי (ורק גדי) בחלב של אמא שלו (בחלב של גדי אחר כן מותר, וכמובן בחלב של חיות אחרות). בתנ"ך כתוב לשמור 6 שעות בין בשר לחלב? בתנ"ך כתוב שצריך שני כיורים בבית וכלים אחרים לבשר וחלב? כל הנושא של בשר וחלב הוא פרשנות של אנשים בשר ודם כמוני וכמוך, בהתבסס על הפסוק הקטן הזה.

יש הרבה כתבי קודש משותפים ליהודים ולנוצרים. לא יודע ולא מעניין אותי לדעת מה בדיוק התחום החופף, אבל כדוגמא אני זוכר שרק לפני חודש תרגמתי משהו שהופיע בו טקס דתי נוצרי ונאמרו בו פסוקים מהתנ"ך שלנו (לא מהברית החדשה). אז כמו שאצלנו, "חכמי הדור" פיתחו את מבנה הדת כפי שאתה מכיר אותה, גם אצל הנוצרים קרה תהליך דומה. וכיוון שמדובר באנשים שונים במקומות שונים ובזמנים שונים, יצא משהו שונה מהרבה בחינות, למרות שהבסיס ונקודת המוצא היו די זהים.

זה בדיוק מה שאני שונא.
שהאנשים הולכים אחרי ה-"חכמים" שפשוט לקחו את הפסוקים לכיוון שלהם.

#115 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎19:30

הסנדק, אני מסכים איתך כמעט לחלוטין:

שני ההורים שלי במקור ממשפחות דתיות ועד היום יש מסורתיות מסוימת בבית (בעיקר קידוש, חגים וכשרות). בעל כורחי, יוצא לי מס' פעמים בשנה גם להיכנס לבית כנסת (אזכרות).

לפי מה הבנת מהדברים שלי שקבעתי שאין בורא עולם? זאת שאלה שנשגבת מבינתי ויכולתי לענות עליה, וכך גם כל אדם בעולם הזה כולל הרבנים והמדענים הכי חכמים, מווילנה או מכפר סבא.

תפיסת העולם שלי מנוגדת לתפיסה הדתית, לפיה צריך לשמור על כל ה"מצוות" וללמוד תורה. גם אם יוכיחו מחר את קיומו של אלוהים, אני לא מאמין שרצונו הוא שנכלה את חיינו בלימודי תורה ובשמירות "מצוות". זה אולי יישמע קצת לא מכובד, אבל בשביל שאני אאמין שצריך לשרוף כ"כ הרבה זמן בלימוד טקסט ובשמירה על "מצוות" ביזאריות, אלוהים עצמו או אחד משליחיו יצטרך לרדת מהשמיים ולהגיד לי שככה אני צריך לעשות.

+1
במיוחד על המודגש. אני לא מאמין שאלוהים (אם הוא קיים) רוצה שנלמד תורה כל היום.
הוא כן רוצה שנשמור על המוסר, ובשביל זה יש את חוקי המדינה ואת החוקים המובנים מאליהם כמו עשרת הדיברות.

כאן אני לא מסכים איתך.
אני חושב שהיהדות מחנכת ליותר מוסריות וחוכמה - כמו "ואהבת רעך כמוך" וכו'...

בכלל, אני חושב שהבסיס של היהדות מאוד טוב, גם המנהגים של החגים תורמים למשפחתיות ולתחושת אחווה, אבל החרדים פשוט לקחו את זה בקיצוניות מטורפת, ועוד עוברים על התורה כשהם זורקים אבנים ופוגעים ביהודים אחרים.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#116 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎19:36

מה הקשר לאמונה באלוהים לויכוח?
הויכוח הוא לא על אמונה באלוהים. אין לי ולשאר האנשים כאן בעיה עם אנשים שמאמינים באלוהים.
הבעיה מתחילה כשאנשים מנצלים את האמונה באלוהים כדי להתבטל שאפילו הרמב"ם אמר שזה אסור.
אם אתה מאמין אז שיהיה לך בכיף, כל עוד אתה לא משתין על החברה שאתה חי בקשת.

ואוהד, התגעגתי!

#117 Godfather

Godfather

GoodFella

• Q-Fame
  • 6,775 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎20:11

כאן אני לא מסכים איתך.
אני חושב שהיהדות מחנכת ליותר מוסריות וחוכמה - כמו "ואהבת רעך כמוך" וכו'...

בכלל, אני חושב שהבסיס של היהדות מאוד טוב, גם המנהגים של החגים תורמים למשפחתיות ולתחושת אחווה, אבל החרדים פשוט לקחו את זה בקיצוניות מטורפת, ועוד עוברים על התורה כשהם זורקים אבנים ופוגעים ביהודים אחרים.

ולמה הנוצרים מחנכים, לחוסר מוסריות ולבורות? Love thy neighbor קיים בדיוק כמו "ואהבת לרעך כמוך".
אתה מכיר אנשים נוצרים באופן אישי, וחושב שהם פחות מוסריים וחכמים?

גם האיסלאם כדת לא מחנכת לדברים רעים. פשוט אצל המוסלמים, הפנאטיים הם לא מיעוט קטן ויש להם במה ענקית.

ובסך הכל, הפרט הקיצוני ימצא דרך להצדיק את המעשים הרעים שלו בשם בדת. המחבלים עושים "מלחמת קודש" בשם הדת. החרדים לא מתגייסים בשם הדת. זה לא הופך את הדת עצמה לרעה, אלא רק את האנשים הספציפיים.

-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק

#118 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎20:26

דרך אגב, הנוצרים מחנכים רק למוסריות, הם ביטלו את הפורמליות של היהדות והשאירו רק את המצוות בין אדם לחברו.
אולי הם מתפללים פעם בשבוע, אבל זה כלום לעומת היהדות. העיקר בלהיות נוצרי זה להיות אדם טוב, לפי הסטנדרטים שלהם.
הרעיון טוב ויפה, אולי גם יותר טוב מהיהדות שמקדשת את הפורמליות בשמירת שבת או שמירת כשרות ופחות בלהיות אדם טוב, הבעיה היא שהמוסר שלהם קבוע ולא משתנה.
כך, למשל, הנוצרים האדוקים מתנגדים להפלות כשהיום אנחנו יודעים שאין בהם שום דבר רע.

#119 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎20:29

ש"ס תוקפת חזרה: אהובה תומר אשמה באסון
http://www.ynet.co.i...4010016,00.html
מפלגה נאצית.

ח"כ זאב הוסיף: "האסון אירע בגלל טעות אנוש וגזירה משמיים שאי אפשר לבין אותם.

נו, תראו אלו אנשים מייצגים אותנו בכנסת.
במדינה נורמלית היו מעיפים אותם.

#120 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎06/01/2011‏, ‎20:43

רק באמת תיקון קטן.
התורה שבע"פ גם באה לנו מהר סיני, איפה שמעת שהיא לא באה לנו משם ?
הרי ממה שרשום בתורה בכתב לא היית יכול להבין כמעט אף מצווה מכל התרי"ג.
סתם למשל, ברית מילה, בתורה רשום רק שצריך לעשות ולא רשום איפה .
רק בתורה שבע"פ רשום איפה צריך לעשות.
זה אחד מיני רבים מאוד .
עריכה:
הסנדק, אתה אומר שרק אם אלוקים ירד או אחד משליחיו אליך ויאמר לך שצריך לשמור כך וכך .
זה לא "עובד" כך, זה לוקח לך את זכות הבחירה וזה הדבר החשוב ביותר שיש לך. הרי אם זה יקרה כל הדברים שתעשה לא ייתנו לך שום דבר.
כי עכשיו אתה יודע ולא מאמין, וכביכול מחויב לעשות הרי אתה כבר יודע שזה קיים וכל מה שמדברים עליו נכון ואמת.
ממש קשה להסביר דברים כאלו דרך אינטרנט ובטוחני שזה לא יעזור בכלום אבל בעיקרון אלו הדברים .
החכמה היא להאמין ולא לדעת. הידיעה באה מכוח האמונה.

dLORI9W.png  

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים