עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

הצלחתי לשמור שבת :)

• אנא התחבר בכדי להגיב
106 תגובות לנושא זה

#101 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎04/10/2010‏, ‎22:12

אתה עונה גם כשאנשים שואלים אותך שאלות שבכלל לא נוגעות לפואנטה של הדיון,
תשובות ״נקודתיות״ ולא כל כך עמוקות. טענות כמו ״גהינם״ ו-״סבל״.. קיצר.. אולי אני טועה, אבל אני חושב שאלו תשובות שגויות.

בוא ניקח את התגובות של שבורית זכוכה למשל, אותן אהבתי מאד.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#102 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎04/10/2010‏, ‎22:57

הבנתי למה אתה מתכוון .
אבל היכן שאני מכניס את הדברים האלו זה נדרש לדעתי..כי הרי באמת יש שכר ועונד ויש גן עדן וגיהנום ויש שכר ועונש .
וגם אני אוהב מאוד את התשובות של שבורית זכוכה. זה בדיוק מה שאני חושב על הדברים ...

#103 Gamma

Gamma

צנחן טועה - צנחן מת, תותחן טועה - צנחן מת...

• רשומים
  • 1,481 הודעות

נכתב ב- ‎04/10/2010‏, ‎23:46

שמע, גבריאל, אין טעם להפחיד את החבר'ה בשכר ועונש.
זו תוצאה של התקרבות/התרחקות מה' ותו לא.

אני עובד את ה' כי הוא ציווה.
לא כי אני מצפה לשכר רוחני/גשמי בעולם הזה/הבא.
אגב, עולם הבא לא מוזכר כלל בתנ"ך. למה? כי כנראה ה' לא רצה שיזכירוהו.

ואני רוצה לומר על הדרך, בתור אדם דתי מאמין, שהסרטונים של "אנשי המוות הקליני"
רק גרמו לי לרע, ועבודת השם שלי הייתה על הפנים מאז.
לא בהפחדות מחזירים אנשים.
אני לא אומר שאין שכר ועונש, אבל שוב, זה עניין של תוצאה של המעשים שלנו.

#104 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎04/10/2010‏, ‎23:57

בדיוק.

שכר ועונש מדבר אל קהל מסויים מאד של אנשים.. "הקהל של הרב אמנון יצחק".
אבל תכלס, לא על זה מתבססת היהדות.

1411724.png

#105 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎05/10/2010‏, ‎00:04

נודע לי שנוצר רושם שאני מתנגד לגבריאל בכוונה או משהו כזה.. בגלל שהוא לא מקובל פה ושאר שטויות..
קיצר, זה לא נכון.
יש נושאים שבהם אני מסכים איתו ויש נושאים שבהם אני לא, התגובות שלי בכל הנושאים הן "מקצועיות" לחלוטין.
אני מאד מחבב את גבריאל, אבל לצערי אני חולק עליו בגישה ובשיטה. זה הכל.

גבריאל: יכול להיות שגם אתה חשת את הרושם הזה, ועל זה אני נורא מצטער.

1411724.png

#106 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎05/10/2010‏, ‎01:32

שמע, גבריאל, אין טעם להפחיד את החבר'ה בשכר ועונש.
זו תוצאה של התקרבות/התרחקות מה' ותו לא.

אני עובד את ה' כי הוא ציווה.
לא כי אני מצפה לשכר רוחני/גשמי בעולם הזה/הבא.
אגב, עולם הבא לא מוזכר כלל בתנ"ך. למה? כי כנראה ה' לא רצה שיזכירוהו.

ואני רוצה לומר על הדרך, בתור אדם דתי מאמין, שהסרטונים של "אנשי המוות הקליני"
רק גרמו לי לרע, ועבודת השם שלי הייתה על הפנים מאז.
לא בהפחדות מחזירים אנשים.
אני לא אומר שאין שכר ועונש, אבל שוב, זה עניין של תוצאה של המעשים שלנו.

בס"ד
שמע צדיק ! זה לא גבריאל זה אח שלו ! אני במקרה ראיתי את דברי הכפירה שיצאו מפיך אז ...
דבר ראשון לכל "דתי " שיש בעיה עם הרב אמנון יצחק זה אומר שיש לו בעיה עם כל הרבנים של הדור כי יש צילום בקליפ בבשם רוב גדולי הדור אומרים בפרוש שהרב אמנון יצחק הוא מושיעה הדור ומציל את ע ם ישראל ומיישר אותם על דרך האמת וכו...
דבר שני לגבי הדבר הזה "שלא שרום על העולם הבא בתורה" לידיעתך תורה שבעל פה זה תורה ואנחנו לא רפורמים שמקימים רק תורה שבכתב אז אין מסכת כמעט שתורה שבעל פה שלא מדברת על עולם הבא !
דבר שלישי ג ם בתורה שבכתב מדובר על עולם הבא : בראשית פרק ב רש"י למטה. בראשית פרק יא רש"י למטה ... ועוד הרבה מאוד וזה תורה שבכתב ולמי שלא יודע רש"י שרשום שתורה שבכתב זה נחשב לתורה שבכתב ולכל מי שמעיז להגיד שדבר הכי קטן שבתורה שבעל פה או בתורה שבכתב אינו נכון הריי הוא ככופר בעיקר ואין לו חלב לעולם הבא כפי שמובא במסכת סנהדרין פרק חלק משנה 1 !
ולגבי "ההפחדות" כל גדולי המוסר וגם זה רשום מפורש בתורה שניצתוונו לירא את ה'
ויש 2 סוגים, יש יראת עונש ויש יראת חטא. ואת שניהם כל אדם חייב ואין גדול מוסר כולל הראשונים והאחרונים שלא מביא את זה בסיפרו פרקים שלמים על יראת עונש ויראת חטא וגם זה מובא הרבה בגמרא (תלמוד בבלי) שנימסר למשה מפי הקדוש ברוך הוא !
חייב גם יראת עונש וגם אהבת ה' בלי אחד מהם אין שלמות כמו שאומרים כל הפוסקים מי שרוצה מקורות לכל דבר, של המוסר וזה ואני ישב על זה יותר לעומק עכשיו 1 בלילה וצריך לקום לתפילה !!!
לגבי ההפחדות, הריי עזבו את הרבנים גם בתורה עצמה כמעט כל פרק ופרק או כל מסכת או כל ספר מוסר, מדובר שם על מה קורה לאדם שחוטא, מה עונשו ועוד הרבה דברים מפחידים לכאורה וכל זה בתורה . בגמרא. ובספרי מוסר ! ולא ברבנים ושלא נדבר על הזוהר שמי שיקרא אותו לא ישן בלילה וזה רשם רבי שמעון בר יוחאי לא הרב אמנון יצחק ! וגם מה שאומר הרב אמנון יצחק שמחזיר כך בתשובה, אוליי חזרה בתשובה מאהבה יותר מעלה גבוהה זה נכון אבל בדורנו לצערנו צריך הרבה מאוד מיראת עונש כי היצר הרע כל כך חזק וגם אמרו חז"ל אם היצר הרע תוקף את האדם ואינו מצליח לנצח את היצר אז תמיד יחשוב על יום המיתה שעתיד הוא למות וכך יחזור ללבו יראת שמים ולא יחטא! (דברי חז"ל ) אשריכם ישראל !

#107 שבורית זכוכה

שבורית זכוכה

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 757 הודעות

נכתב ב- ‎05/10/2010‏, ‎02:12

לאח של גבריאל
אשרייך .
אבל ...גם אתה חכם ויודע שלא אומרים כל דבר בכל מקום. כשם שיש מיצווה לומר , יש מיצווה שלא לומר היכן שהדברים לא מובנים כראוי.
אף אחד לא טוען שגבריאל אומר שקר או שטויות. רק מעירים שיתכן שיש (וודאי שיש) אנשים מסויימים שלא באו כרגע לחזור בתשובה ולהתחיל לקיים מצוות.
כמו לדוגמא , אם אתה חבר בכנסת או תלמיד ואתה מטייל במיסדרון באוניברסיטה...
....אתה לא רץ לכל אחד ואומר לו : תשמע יש גן עדן לצדיקים ואתה כרגע רשע גמור ובגיהנום ישרפו אותך.
ה' לא רוצה את זה.
גם כשקין חטא ורצח את אחיו, ה' ניגש אליו ושאל שאלה ואח"כ הוכיח וכנ"ל לאדם הראשון
וממנו למדנו שהשיטה הטובה לעורר בנאדם זה בעצם לתת לו להתבשל לבד ולחיות חייו כפי שהוא מבין. אם הוא יבין ב"ה ואם לא, זה לא גבריאל שיענש על מעשיו.

כאן בפורום מצתופפים ביחד המון סוגי אנשים מרבדים שונים בחברה...קצוות שונות לגמרי
יש מהמשותף ויש מהשונה
יש כאלה שאוהדים את מכבי וכאלה שאוהבים סרטי אימה
אבל אף אחד לא מנסה לשנות את השני שיאהב את מה שהוא אוהב

יש לגבריאל ולשאר הדתיים כאן הזדמנות פז להידברות בריאה (מה שברחוב לא ממש אפשרי) וחבל לקלקל אותה עם מרירות.

אני לא בעד לדחוף לאנשים בכוח את הדת לפרצוף
אם נשאלה שאלה, צריך לענות בסבלנות כי יש כאן אנשים שלא יודעים הרבה ויש כאלה שלא יודעים כלום. ואתה לא מתחיל איתם עם ה-צרחות והאיומים.

כשיש לך ילד קטן בבית אתה לא אומר לו שלא יפתח את הדלת כי עלול להכנס גנב או רוצח והוא ישחט אותך ויקיז לך את הדם
אתה אומר לו שיש אנשים לא טובים והילד מבין על פי הגיל שלו ועל פי ההבנה שלו מה זה רע ומה זה טוב
(ילד יבין שהאיש הרע שאבא התכוון ,ידרוך לו על הפאזל שהוא הרכיב או יקח לו את הצעצוע)
ושתדע לך עוד דבר..
גם אם אתה מדבר עם בעל תשובה אתה לא דוחף לו לקלבסה את המחלוקות של הגר"ח נאה והחזו"א בשיעורי כזית וביצה. ואתה לא מדקדק איתו ...תן לו לגדול והוא ילמד לבד.

והכי חשוב תמיד לזכור
שהפורום הזה לא בא להחזיר בתשובה
הוא בא להראות מהי יהדות ברובד הקליל ביותר ואולי אפילו כייפי.
למה?
כי אנשים באים לאתר הזה בכדי להרגע ולא בשביל מתח

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים