התחלה - כריסטופר נולאן
נכתב ב- 24/07/2010, 14:54
נכתב ב- 24/07/2010, 18:03
איך סאיטו היה זקן בלימבו, וקוב היה צעיר? הרי פישר וסאיטו שניהם נכנסו ללימבו, וארידאנה הוציאה את פישר מהלימבו. קוב נשאר כדי לחפש את סאיטו. אז איך סאיטו היה שם זקן, כאשר הוא מת אחרי פישר?
נכתב ב- 24/07/2010, 19:38
אחד הסרטים הנדירים, אהבתי בטירוף.
זאת הייתה גם פעם ראשונה שלי ביס פלאנט,
קולנוע מעולה, מסך, סאונד, כיסאות מעולים ובכלל קולנוע טוב.
אני צופה לסרט הזה הרבה התמודדויות לפרסים באוסקר הקרוב.
נכתב ב- 24/07/2010, 19:46
לפי מה שהבנתי, הלימבו זה רובד המשותף לכולם (וגם "הרובד האחרון" כביכול). כלומר יש רק לימבו אחד. כיוון שפישר מת ועבר ללימבו, קוב וארדיאנה יכלו להיכנס לשם דרכו.תסבירו לי משהו לגבי סוף/תחילת הסרט.
איך סאיטו היה זקן בלימבו, וקוב היה צעיר? הרי פישר וסאיטו שניהם נכנסו ללימבו, וארידאנה הוציאה את פישר מהלימבו. קוב נשאר כדי לחפש את סאיטו. אז איך סאיטו היה שם זקן, כאשר הוא מת אחרי פישר?
אני לא כ"כ זוכר, אבל אם סאיטו מת באחד הרובדים לפני שפישר מת ברובד השלישי, אז הוא גם עבר ללימבו, אבל לפני פישר.
לכן הוא כבר היה בלימבו והספיק להזדקן בפרק הזמן שלקח בין המוות שלו למוות של פישר. (ומפני שהלימבו הוא הרובד האחרון, הזמן שם זז הכי לאט)
צריך לצפות בזה שוב כדי להיות בטוח, אבל מקסימום תתקנו אותי אם אני טועה.

נכתב ב- 24/07/2010, 19:51
זו בדיוק הנקודה, פישר מת מס' דקות לפני סיאטו! אז מה פשר עניין ההזדקנות שלו? מה פספסנו בעצם?לפי מה שהבנתי, הלימבו זה רובד המשותף לכולם (וגם "הרובד האחרון" כביכול). כלומר יש רק לימבו אחד. כיוון שפישר מת ועבר ללימבו, קוב וארדיאנה יכלו להיכנס לשם דרכו.תסבירו לי משהו לגבי סוף/תחילת הסרט.
אני לא כ"כ זוכר, אבל אם סאיטו מת באחד הרובדים לפני שפישר מת ברובד השלישי, אז הוא גם עבר ללימבו, אבל לפני פישר.
לכן הוא כבר היה בלימבו והספיק להזדקן בפרק הזמן שלקח בין המוות שלו למוות של פישר. (ומפני שהלימבו הוא הרובד האחרון, הזמן שם זז הכי לאט)
נכתב ב- 24/07/2010, 19:58
קוב הורג בתחילת הסרט את ארתור, ובמקום שארתור יכנס ללימבו, הוא עלה לרובד שמעליו, שגם כן היה חלום. אבל קוב הרי הסביר שברגע שמתים בחלום בתוך חלום, נכנסים ללימבו. אז מה קורה כאן?
עריכה: הנה הסבר טוב יותר:
המשימה של צוות הגנבים מסתבכת, כאשר מתגלה שמוות בעולם החלום הוא לא דרך לברוח מהחלום, בגלל שהמשימה שלהם כוללת מסע בין שכבות רבות של עולם החלום, מוות בעולם החלום משמעותו נפילה לשכבת הלימבו, שם החולם נתקע ולא יכול להתעורר.
מכאן נובע ש...
כאשר ארתור מת בחלום בתוך חלום (רובד של מס' חלומות בתחילת הסרט), הוא היה אמור להכנס למצב לימבו.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:10

נכתב ב- 24/07/2010, 20:13
בחיי, אני צריך לראות שוב את הסרט.
עריכה: אני צריך להתבייש שחשבתי שגאון כמו נולאן יכול לטעות. אני חושב שפשוט פספסנו משהו (בנוגע להזדקנות של סאיטו, בכל אופן).
נכתב ב- 24/07/2010, 20:22
ועוד משהו, איך קוב נסחף לחוף שלפני סאיטו? הרי הוא כבר היה בלימבו, ופעם אחרונה שראינו אותו הייתה עם אשתו המתה.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:23
רגע, אבל זה דווקא הגיוני שסאיטו מזדקן כל כך לא ? הרי שהכמה דקות האלה שסאיטו מת לפני פישר, זה בעצם מלא זמן כי זה הרבד האחרון לא ?ורגע רואים בכלל את פישר אחרי שאישתו של קוב נתנה להם אותו ? שמים לב אם הוא הזדקן ?זו בדיוק הנקודה, פישר מת מס' דקות לפני סיאטו! אז מה פשר עניין ההזדקנות שלו? מה פספסנו בעצם?לפי מה שהבנתי, הלימבו זה רובד המשותף לכולם (וגם "הרובד האחרון" כביכול). כלומר יש רק לימבו אחד. כיוון שפישר מת ועבר ללימבו, קוב וארדיאנה יכלו להיכנס לשם דרכו.תסבירו לי משהו לגבי סוף/תחילת הסרט.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:27
ואללה לא חשבתי על זה..רגע איך קוב יצא מהלימבו פעם ראשונה ?שאלה: שאנחנו רואים בסוף הסרט את סאיטו כזקן עם קוב הוא בא להחזיק אקדח, אז מה הוא עושה איתו? יורה בעצמו? יורה בקוב? ואיך זה מוציא אותם מהלימבו? הרי הם צריכים את ה"קיק", לא?
ועוד משהו, איך קוב נסחף לחוף שלפני סאיטו? הרי הוא כבר היה בלימבו, ופעם אחרונה שראינו אותו הייתה עם אשתו המתה.
והשאלה השניה שלך, החוף הזה זה חלק מהעולם שהוא בנה ביחד עם אישתו..נראה לי הוא פשוט קפץ כמו שאדריאנה ופישר קפצו, רק כשהוא פספס את הקיק, אז לשם זה הביא אותו..
נכתב ב- 24/07/2010, 20:28
אתה מתבלבל, אחי. זה ההפך. אם סאיטו היה מת לפני פישר, זה היה הגיוני מאוד. אבל פישר מת לפני סאיטו. ולגבי השאלה שלך, פישר לא הזדקן בכלל בלימבו.רגע, אבל זה דווקא הגיוני שסאיטו מזדקן כל כך לא ? הרי שהכמה דקות האלה שסאיטו מת לפני פישר, זה בעצם מלא זמן כי זה הרבד האחרון לא ?ורגע רואים בכלל את פישר אחרי שארדיאנה נתנה להם אותו ? שמים לב אם הוא הזדקן ?זו בדיוק הנקודה, פישר מת מס' דקות לפני סיאטו! אז מה פשר עניין ההזדקנות שלו? מה פספסנו בעצם?לפי מה שהבנתי, הלימבו זה רובד המשותף לכולם (וגם "הרובד האחרון" כביכול). כלומר יש רק לימבו אחד. כיוון שפישר מת ועבר ללימבו, קוב וארדיאנה יכלו להיכנס לשם דרכו.תסבירו לי משהו לגבי סוף/תחילת הסרט.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:31
אבל סאיטו כן מת לפניו לא ?? גם קוב בעצמו אמר שסביר להניח שסאיטו כבר מת, ואין לו מה לעלות למעלה..אנחנו לא יודעים מתי בדיוק סאיטו מת..אתה מתבלבל, אחי. זה ההפך. אם סאיטו היה מת לפני פישר, זה היה הגיוני מאוד. אבל פישר מת לפני סאיטו. ולגבי השאלה שלך, פישר לא הזדקן בכלל בלימבו.רגע, אבל זה דווקא הגיוני שסאיטו מזדקן כל כך לא ? הרי שהכמה דקות האלה שסאיטו מת לפני פישר, זה בעצם מלא זמן כי זה הרבד האחרון לא ?ורגע רואים בכלל את פישר אחרי שארדיאנה נתנה להם אותו ? שמים לב אם הוא הזדקן ?זו בדיוק הנקודה, פישר מת מס' דקות לפני סיאטו! אז מה פשר עניין ההזדקנות שלו? מה פספסנו בעצם?לפי מה שהבנתי, הלימבו זה רובד המשותף לכולם (וגם "הרובד האחרון" כביכול). כלומר יש רק לימבו אחד. כיוון שפישר מת ועבר ללימבו, קוב וארדיאנה יכלו להיכנס לשם דרכו.תסבירו לי משהו לגבי סוף/תחילת הסרט.
אני נראה לי הולך לקולנוע שוב.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:31
נכתב ב- 24/07/2010, 20:36
נכתב ב- 24/07/2010, 20:38
גם אני צריך לראות את הסרט שוב בקולנוע, כי:
א. לא הבנתי אותו מספיק, מסתבר בדיעבד.
ב. כי בעצמי שכחתי חלקים מהסרט, כמו למשל ששכחתי לא נכנסים למצב לימבו כשמתים בתוך חלום רגיל, אלא רק בגלל חומר ההרדמה החזק של יוסוף.
עריכה: אין תשובות בסרט לשאלות שלו, על כל פנים. אנחנו רק יכולים לשער.
נכתב ב- 24/07/2010, 20:41
זהו, אני דווקא את זה זכרתי חחניסיתי לענות, ואז התחלתי להתבלבל אחושילינג. גם אני צריך לראות את הסרט שוב בקולנוע, כי:
א. לא הבנתי אותו מספיק, מסתבר בדיעבד.
ב. כי בעצמי שכחתי חלקים מהסרט, כמו למשל ששכחתי לא נכנסים למצב לימבו כשמתים בתוך חלום רגיל, אלא רק בגלל חומר ההרדמה החזק של יוסוף.
אבל שכחתי את זה שסאיטו נשאר בעצם לשמור על אדריאנה ועל קוב כשפישר כבר היה מת..
עריכה : הם לא ענו על זה חד משמעית, אבל בדוק איכשהו היינו צריכים להבין איך הם בעצם יצאו משם..לא ?
נכתב ב- 24/07/2010, 20:56
נכתב ב- 24/07/2010, 21:22
יווו !! התיאוריה הזאת :Inception: Six Interpretations and Five Plot Holes
http://www.cinematic...ive-plot-holes/
Interpretation 3: Saito is the architect, pulls a Mr. Charles on Cobb.
Much has been discussed of deciphering what actually happened in Inception by identifying the layers of reality, but little has been said toward identifying character motivation. Ultimately there are only two characters who have objective-based motivations, Cobb and Saito. Everyone else is either in it for the money or the experience. From this viewpoint alone, everything is either based on Cobb's reality or on Saito's.
Cobb is under the impression that Saito hires him and his team to plant an idea into the mind of a rival corporation, and in turn Saito will arrange for his legal troubles to be cleared away and that he'll once again be able to live happily with his children. We are then under the assumption that the inception being performed is on Cobb's target, Fischer. However, it's not entirely illogical that everything that happens in the film is actually Saito's doing.
It makes some sense if you look at the first three dreams (Saito's limbo, dinner party and apartment) as being orchestrated not by Cobb, but by Saito. He's aware that the Cobol corporation has hired Cobb to steal the information regarding a new plant's opening, so half-way through their attempt to do so, Saito actually pulls a variant of Mr. Charles on Cobb by telling them that he knew about their plans all along, that he knows he is dreaming, and that it was all really just an audition for them to work for him instead. Informing them that they failed the audition plants the initial seed of inception in Cobb's mind; that there is a surefire way he can get home to his children. It is that belief that comes to define Cobb for the rest of the film.
Remember, Cobb believes that inception can work if the idea is born out of a desire for reconciliation. In his case, it's his desire to reconcile with his children that motivates him to accept Saito's challenge of planting the company-dissolving idea in Fischer's subconscious. We can assume that Saito really does want to break up this potential energy superpower, but, other than honor, what reason does he have to make Cobb a free man again? Instead of paying to have Cobb's record completely erased from government records, wouldn't it be cheaper to just create a course of action that leaves Cobb in limbo until his brain scrambles?
It's a stretch, no doubt, and I don't personally think that's what Nolan intended, but there is select evidence causing people to believe this is the case. The most crucial support for this theory being Cobb's trip to Mombasa, which is when A) Saito improbably saves the day by pulling up in a car right when Cobb needs him the most (this last-minute save being a real world continuation of the Saito-Mr. Charles gambit) and

חזקה אחושרמוטה..אהבתי רצח, בהחלט הגיונית..
נכתב ב- 24/07/2010, 21:32
גם הפלוט הול הראשון שרשום שם, באמת לא מצליח למצוא לו הסבר..
עריכה : לא, אחרי שקראתי שוב מה שהוא חושב, נראה לי הגיוני בהחלט..זה לא חור בעלילה..
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים