אתאיסטים?
נכתב ב- 27/10/2009, 15:59
חוץ מזה נראה לי ההורים שלי אטאיסטים גם. (אבא שלי נוצרי יאי).
נכתב ב- 27/10/2009, 16:09
אז אם הם ישמחו זה בסדר לצאת בחגיגות כשהם מתים?בוא נאמר שאני לא יבכה בגלל זה .
תאמין לי שהם לא רק שלא יבכו אם נקבל דום לב הם גם ישמחו.
"המורה אבל הוא התחיל...!"
נכתב ב- 27/10/2009, 16:16
ברור שהם ישמחו שאנשים כמוך ימותו.אז אם הם ישמחו זה בסדר לצאת בחגיגות כשהם מתים?בוא נאמר שאני לא יבכה בגלל זה .
תאמין לי שהם לא רק שלא יבכו אם נקבל דום לב הם גם ישמחו.
"המורה אבל הוא התחיל...!"
נכתב ב- 27/10/2009, 16:20
ושמי שרוצה במותי, סבבה לו.
זה לא אומר שאשמח כשהוא ימות.
נכתב ב- 27/10/2009, 16:42
חזק חחאוקי אז לא הוכחתי שקיימים חייזרים בחוטיני שרוקדים כרגע על השמש אז זה קיים !!!
גם היה איזה דתי שהתווכחתי איתו על זה, הוא אמר אותו דבר אפילו את הדוגמא עם הכלב.
למרות שלא הבנתי איך זה גורם לך להאמין ביהדות... אבל בסדר.
ד"א גבריאל, קיים זה משהו שהוכח כקיים, לא משהו שלא הוכח כלא קיים =\
Shout4Heaven
נכתב ב- 27/10/2009, 17:41
"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 27/10/2009, 19:16
כמו שאמרתי.גבריאל, עכשיו ברצינות, בעולם שבו התנ"ך לא היה קיים, הייתה לך איזושהי סיבה להאמין באלוהים?
תוסיף לפחית XL (ריקה!) תנ"ך משלה וקיבלת אלוהים או דרך יותר קלה, פשוט כל מילה כמו אלוהים, יהוה וכו' תשנה ל"פחית XL(ריקה!)", תחכה 1000 שנה ותראה כמה מיליונים של אנשים מתפללים לפחיות XL ריקות.
נכתב ב- 27/10/2009, 20:56
גבריאל, עכשיו ברצינות, בעולם שבו התנ"ך לא היה קיים, הייתה לך איזושהי סיבה להאמין באלוהים?
מה זאת אומרת "בעולם שבו לא היה קיים תנך" ?
אני הייתי חילוני גמור ואתאיסט מוצהר, אחרי זה הבנתי כמה חרטא זה וחזרתי בתשובה.
נכתב ב- 27/10/2009, 22:50
אני אומר ברצינות, מה גרם לך וכו'...
ד"א מה הכוונה אתאיסט מוצהר?
כאילו הסתרת את זה או משהו לפני, כי אומרים את זה על הומואים לרב.
Shout4Heaven
נכתב ב- 28/10/2009, 00:23
אז באמת בוא תלמד אותנו איך הגעת למסקנות האלה במקום למכור סלוגנים גזעניים ונאציים.
אני אומר ברצינות, מה גרם לך וכו'...
*****ד"א מה הכוונה אתאיסט מוצהר?
כאילו הסתרת את זה או משהו לפני, כי אומרים את זה על הומואים לרב.
זה יהיה טיפ טיפה ארוך, אבל עדיין לא יכסה הכל בכלל.-תקרא עד הסוף .
*****חחחח זה פשוט אומר שהשווצתי בזה לכולם וכשראו אותי אשכרה היו אומרים "הנה האתאיסט שלנו".
איך נוצרנו, למה נוצרנו ?מערכת כל כך אדירה של תיאום מושלם, חיים לא שקטים וחסרי משמעות, רגעיות עצומה . שאלות כמו, למה באנו לכאן?, בשביל ללמוד באוניברסיטה, להוציא תואר במשהו מסוים, אחרי זה לפתח את זה לתואר שני וכו' לאכול לישון לבלות במסיבות וכל זה בשביל מה, גם ככה אני ימות וכל זה יעלם(באותו זמן לא האמנתי בעולם הבא) כלא היה, ויותר מזה גם זה לא יעזור לי במשהו בכלל, כי הרי אני מת. דברים מהסוג הזה הם שהביאו אותי ללכת לשיעורי תורה ולצעוק על כל רב שאני מכיר בפנים ושלא לדבר על לצחוק עליהם ולומר" יא מסכנים, חיים בעוני, ולא דואגים לאף אחד ולכלום חוץ מללמוד תורה" וכל זה מול איזה 70 אנשים בתוך בית כנסת בערב יום שישי.
דברים שאני עכשיו חושב עליהם, אני לא מאמין איפה הייתי מונח.
אחרי שהבנתי שהחיפוש הבלתי פוסק שלי אחר האמת על תיאוריות מדעיות כאלו ואחרות(כמעט כל מה שתגיד חקרתי לפניך, ויחסית לעומק) לא שווה כלום, כי באמת העולם הזה הוא נפלא כשלעצמו ובחיים לא נספיק לחקור 1% ממה שיש לו להציע . אלו היו דברים מרתקים ביותר שריתקו אותי שעות על גבי שעות ימים על גבי ימים לאינטרנט לאנציקלופדיות ומה לא, כי רציתי לדעת היה לי צמא מטורף-העיקר רציתי עובדות ורק עובדות, שנאתי את הדת בצורה לא תאמן או כל אמונה כלשהי בכלום, באויר, בפנטזיות של אנשים מטורפים שכל הסיפור שלהם הוא מתוך ספר מסכן שירד מהשמיים .
וכל מה שמצאתי עדיין לא סיפק אותי, מה היה המקור ? איך זה שאנחנו יכולים לחשוב ? ואיפה יושבים המחשבות? או הדבר הזה שנקרא זיכרון, עכשיו אני יודע איפה אתה חושבים שזה נמצא, אבל איך זה שמשהו כלכך מופשט כמו שנאה, אהבה, כאב, זיכרון "נדבק", נשאר, נתפס, נצמד לחתיכת בשר ????
במוח, המעבד הכי גדול שיהיה אי פעם, איך הוא נוצר, הוא הוא פועל ? כלומר, חתיכת בשר מסכנה מה גורם לה לזוז ? לפעול ? ובצורה הטובה ביותר ללא שום טעות עם יכולות אדירות בגודלן שבחיים לא נבין אותן או נמצה יותר מכמה אחוזים מסכנים ממנו. מה יצר את זה ?
אם היה מפץ גדול(דבר שפעלתי על פיו) למה נוצרו רק שתי סוגים של אדם ? גבר ואישה,ובכלל, אך זה שהוא יצר לנו דרך מתאימה ומופלאה ביותר להתרבות ? איך זה יצר דברים שפועלים בתיאום כלכך מושלם ועדין, שאם יופרו תנאים אלו, ניפול כולם על הריצפה ונמות ?
ואצל כל בנאדם, המערכות הן זהות וגם הבדיל בין האישה לגבר במערכות אלו.
ואם כבר יצר אותנו, זה גם יצר בשבילנו דברים שנאכל,ונשתה בכדי שנוכל להתקיים.
הרי, היום כל בנאדם הגיוני שתגיד לו מי יצר דבר הכי פשוט ותגדיר מה , הוא יגיד לך את בעל המקצוע שלו, שחשב ועשה ככה עם מחשבה ותכנון לפני זה.
כל זה בחיים לא יכול להיווצר בפתאומיות-לא משנה כמה זמן תביא לו כדי להיווצר.
אלו מקצת הדברים ששאלתי וחקרתי-אך לאחר אין ספור שאלות ששאלית, ולאחר שפגשתי את הדת הבנתי הכל ונעתי על הכל בצורה הפשוטה ביותר .
כבר לא היה לי סיבה להישאר חילוני גמור, אני לא אחד שישאל עוד ועוד שאלות עד אין סוף, כדי לנסות "להפיל" איכשהו את הדת .
בהתחלה חשבתי שסתם בזבזתי זמן בניסון להבין את היש מיש , וזה בקושי .אז מה עם, יש מאין ?
חשבתי שכל עולמי היה שקר אחד גמור ושחייתי חיים לא כלכך טובים בלשון המעטה . לכלום לא היה משמעות או רבדים נוספים מתחת רק שטחיות.
וזה אני אומר לך אחרי ששאלתי כמות שאלות נכבדה ביותר שלא תבייש אף מחקר רציני,ברצינות.
אחרי הכל, וכעבור כמה זמן התחלתי ללכת לשיעורים נוספים והכל הסתדר בצורה מושלמת כלכך שזה היה מדהים.
לאחר מכן שמרתי שבת, בפעם הראשונה וזה היה מדהים, עדיין לא הלכתי לבית כנסת או התפללתי, רק הפסקתי לראות טלויזיה או לשחק
במחשב, או לנסוע בשבת, להדליק אור או אש וכיוצא בזה, כמובן הכל בהדרגתיות .אחרי שהבנתי למה כל דבר בנפרד הוא אסור.
כאן בפורום, אי אפשר בחיים להעביר מידע בצורה נורמלית כי אתה לא רואה את הבנאדם שמולך ולאיכול לדבר איתו כמו שצריך לדבר .
אז אולי לא תבינו כמה דברים או תפרשו את הדברים שלי בצורה שונה, וככה זה. זה אינטרנט ומה לעשות, זה קורה.
כל הסיפור הזה הוא ממש על קצה המזלג בהכללה מטורפת היו רבדים נוספים להכל , אבל זו התמצית של זה-יש עוד הרבה דברים שלא אמרתי .
כל זה במהלך הזמן, כמה כמה שנים טובות.
ד"א אני חזרתי בתשובה מעצמי בלי אף אחד שתמך בי, ההפך הוא הנכון רק הקשו עלי. או לא בגלל משהו שקרה לי שהיה קשה לי או דברים כאלו.
ממש לא .חשבתי שייתיחסו אליי שונה או שיסתכלו עליי בצורה שונה, בהתחלה זה היה נכון וזה היה יותר מזה אבל אח,כ הכל הסתדר לטובה .
זה היה הדבר הכי קשה שעשיתי בחיים ואני תמיד יזכור את הדבר הזה .
אני עכשיו מבין איפה הייתי ואיפה אני עכשיו ועל זה אני מודה לקדוש ברוך הוא שזיכה אותי.
גבריאל .
נכתב ב- 28/10/2009, 15:19
היו בפניך שתי דרכים, דרך המדע המחקר והידע - הדרך הקשה, או דרך האמונה והדת - הדרך הפשוטה.
בהתחלה ניסית את הדרך הקשה, ניסית למצוא את כל העובדות, וזה לא הסתדר לך בראש, אז פתאום גילית את הדת, שבה הכל פשוט, ה' עשה הכל וזהו.
החיפוש אחר משמעות עצמית גרם לך למצוא את מקומך בדת, כי היא אכן מסבירה ונותנת תכלית מסוימת לחיינו, אבל התכלית האמיתית והבסיסית ביותר של כל זן בעולם, היא לשרוד.
מצוות הפרו ורבו היא אמצעי של הדת להשפיע על האנשים בדיוק במקום הזה.
מתי תבינו, שאנחנו בני האדם, בעלי חיים כמו העופות, הדגים והזוחלים בדיוק, וההבדל היחידי הוא רמת האינטיליגנציה שהתפתחה במשך מיליוני שנים, לאט, אבל בטוח.
לאט לאט עלינו מעל שרשרת המזון ואף יצאנו מגבולותיה, אף חיה לא הייתה מסוגלת להתגבר על הידע והאינטיליגנציה שלנו, במקביל גם התחלנו להבין איך להתמודד עם מחלות מסוימות ואיך להימנע מלהידבק בהן.
כאן החלה התפנית, שגרמה להתפשטות נרחבת שלנו על כדור הארץ והתפתחות הגוף והאינטיליגנציה שלנו אף יותר. בשלב מסוים כבר לא היינו תלויים בטבע כמו שאר החיות, למדנו לגדל את הצמחים בעצמנו במקום לחפשם שעות על גבי שעות, ולמדנו לביית את בעלי החיים לצרכינו.
בני האדם מצאו דרך להתמודד עם המוות בשלב כלשהו על ידי המצאת "העולם הבא" שנותן לחייהם כאן "משמעות" מסויימת. אם אכן קיים עולם הבא, למה אנחנו לא פשוט נמצאים שם כבר מההתחלה?
בוא ניקח לדוגמא את איבוד השיניים בשלבים הראשונים של הילדות, זה אירוע שיכול להפחיד ילדים, במיוחד בפעמים הראשונות, וכדי לגרום לילדים להתגבר על הפחד הזה, המצאנו את "פיית השיניים" לדוגמא, וכך אותו ילד רואה את נפילת השיניים כדבר חיובי ולא כדבר שלילי, אך זה ברור לכולם שאותה פייה לא קיימת.
עוד פעם אני חוזר, נורא פשוט להאמין באלוהים, כי זה פותר לנו את כל השאלות, כל דבר לא מובן אפשר לנקוף לזוכותו או לרעתו ולהמשיך בחיינו, אך מעצם היותנו בני אדם אינטיליגנטיים, שמסוגלים לשאול שאלות ולהבין מעבר לנראה במבט ראשוני, זוהי חובתנו ללמוד ולהבין את המעבר, ולא להישאר תקועים בעבר, עם אמונות תפלות שאין להם שחר וביסוס כלשהו, וללכת בדרך הקשה והמפותלת כדי להגיע לאמת.
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 28/10/2009, 15:28
טיעונים שנשמעים הגיוניים למישהו אחד יכולים להישמע מופרכים למישהו אחר. למה? לא כולם נולדו באותו מקום וגדלו ליד אותם אנשים.
נכתב ב- 28/10/2009, 15:35
http://www.youtube.c...E...F15&index=1
חלק ממנו קשור לנצרות אבל בטוח יש פה גם נוצרים מאמינים בפורום.
ואני חושב שכן אפשר לשכנע, אבל כל הדתיים והחרדים פה לא הביאו אפילו טיעון אחד הגיוני, שאדם בעל מחשבה צלולה יאמין לו..
- סטיבן ויינברג..
ע
נכתב ב- 28/10/2009, 15:39
לא בא לך על דת? סבבה.
זאת הסיבה שלא תשמע ממני טיעונים הגיוניים חח
וכמו שאמרתי לגבריאל אלפי פעמים, יש אנשים מוסמכים שיודעים לטפל בעניינים כאלו.
ואנו לא כאלה.
אם אתה באמת מחפש טיעונים הגיוניים, אל תחפש אותם בפורומים באינטרנט.
נכתב ב- 28/10/2009, 16:06
סליחה, התגובה לא הייתה מכוונת אליך BUT לגבריאל. כי היו לו הרבה בקשות כמו "שהגויים ימותו" ועוד שטויות. ככה שאמרתי שהם ישמחו אם הוא(גבריאל) ימות לא שאני מייחל חס וחלילה.הם, הכוונה ל...?
ושמי שרוצה במותי, סבבה לו.
זה לא אומר שאשמח כשהוא ימות.
גבריאל זה כמו הערבים והנוצרים זה הישראליים. גבריאל(הערבים) מייחל לגויים למות אז מובן שהישראליים(גויים) ישמחו(הרוב) אם גבריאל(הערבים) ימותו.
נכתב ב- 29/10/2009, 08:34
אז אם תרשה לי, אני יקצר ויסכם את דבריך.
היו בפניך שתי דרכים, דרך המדע המחקר והידע - הדרך הקשה, או דרך האמונה והדת - הדרך הפשוטה.
בהתחלה ניסית את הדרך הקשה, ניסית למצוא את כל העובדות, וזה לא הסתדר לך בראש, אז פתאום גילית את הדת, שבה הכל פשוט, ה' עשה הכל וזהו.
החיפוש אחר משמעות עצמית גרם לך למצוא את מקומך בדת, כי היא אכן מסבירה ונותנת תכלית מסוימת לחיינו, אבל התכלית האמיתית והבסיסית ביותר של כל זן בעולם, היא לשרוד.
מצוות הפרו ורבו היא אמצעי של הדת להשפיע על האנשים בדיוק במקום הזה.
מתי תבינו, שאנחנו בני האדם, בעלי חיים כמו העופות, הדגים והזוחלים בדיוק, וההבדל היחידי הוא רמת האינטיליגנציה שהתפתחה במשך מיליוני שנים, לאט, אבל בטוח.
לאט לאט עלינו מעל שרשרת המזון ואף יצאנו מגבולותיה, אף חיה לא הייתה מסוגלת להתגבר על הידע והאינטיליגנציה שלנו, במקביל גם התחלנו להבין איך להתמודד עם מחלות מסוימות ואיך להימנע מלהידבק בהן.
כאן החלה התפנית, שגרמה להתפשטות נרחבת שלנו על כדור הארץ והתפתחות הגוף והאינטיליגנציה שלנו אף יותר. בשלב מסוים כבר לא היינו תלויים בטבע כמו שאר החיות, למדנו לגדל את הצמחים בעצמנו במקום לחפשם שעות על גבי שעות, ולמדנו לביית את בעלי החיים לצרכינו.
בני האדם מצאו דרך להתמודד עם המוות בשלב כלשהו על ידי המצאת "העולם הבא" שנותן לחייהם כאן "משמעות" מסויימת. אם אכן קיים עולם הבא, למה אנחנו לא פשוט נמצאים שם כבר מההתחלה?
בוא ניקח לדוגמא את איבוד השיניים בשלבים הראשונים של הילדות, זה אירוע שיכול להפחיד ילדים, במיוחד בפעמים הראשונות, וכדי לגרום לילדים להתגבר על הפחד הזה, המצאנו את "פיית השיניים" לדוגמא, וכך אותו ילד רואה את נפילת השיניים כדבר חיובי ולא כדבר שלילי, אך זה ברור לכולם שאותה פייה לא קיימת.
עוד פעם אני חוזר, נורא פשוט להאמין באלוהים, כי זה פותר לנו את כל השאלות, כל דבר לא מובן אפשר לנקוף לזוכותו או לרעתו ולהמשיך בחיינו, אך מעצם היותנו בני אדם אינטיליגנטיים, שמסוגלים לשאול שאלות ולהבין מעבר לנראה במבט ראשוני, זוהי חובתנו ללמוד ולהבין את המעבר, ולא להישאר תקועים בעבר, עם אמונות תפלות שאין להם שחר וביסוס כלשהו, וללכת בדרך הקשה והמפותלת כדי להגיע לאמת.
בוא אני יאמר לך שהדת היא הדרך הקשה . כנראה לאהבנת את מה שאמרתי.מתי תבינו שהדת זה יותר קשה פי מיליון מהמדע ???
וכן גם אני אומר שאתה בחיים לא תקבל תשובות שיספקו אותך ממני, למה ? כי ככה אני הייתי. עד שפגשתי רבנים והלכתי לשיעורים.
הכי קל לחקור צד אחד (המדע) מה אם הוא צודק, אבל אין לו תכלית. בוא"תחקור" גם את הצד השני(הדת) ותראה ואז תחליט את זה אני בטוח שלא עשית, ולכן אין לך זכות דיבור בכלל או לכל אחד פה שלא ניסה לפחות את הדת .
בנאדם צלול בדעתו, מנסה את שני הדברים ולא אחד, יש שני צדדים למטבע.
אבל כמו שאמרתי, עד שלא תלך לשיעור אחד או שניים ותעז לדבר שם, אז לא תבין כלום ותישאר באותה דעה .
WIRE MAN התגובה שלך לא ראויה בכלל לתגובה .
נכתב ב- 29/10/2009, 13:56
אאאקיצר בנאדם צלול בדעתו, לדעתי זה לא בן אדם שהיה אתאיסט ודתי, זה בן אדם שהגיע למסקנה באיזה דרך הוא בוחר כשהוא היה בוגר מספיק, יש כאלה שסתם קובעים אני דתי/אתאיסט
וסתם לא באמת בודקים את שני הדרכים, אני אישית ראיתי באתאיזם כנכון יותר והגיוני יותר או יותר נכון לא הבנתי למה להאמין במשהו לא מוכח, תכלס אין הוכחה לה' יש טיעונים כאלה ואחרים
בתנ"ך אבל אף אחד מהם לא חותם לי ומוכיח לי בבירור שיש אלוהים.
וד"א שתהיה בעניין אני התווכחתי עם כמה דתיים/מאמינים ובכללי נורא מעניין אותי התנ"ך בגלל הסיפורים הנהדרים שיש שם, ונחמד כזה לפרש דברים וכו'... מה שאני מנסה להגיד שיש לי ידע
מסויים בתנ"ך אני לא אתאיסט על "עיוור" בוא נגיד.
Shout4Heaven
נכתב ב- 29/10/2009, 14:13
וחוץ מזה, לא בטוח, אבל לפי מה שמשתמע מדבריך, היכרותך עם התורה היא מצומצמת ביותר .
שלא כמו לגבי, שהכרותי עם המדע היא באמת נרחבת מאוד,בהרבה מאוד תחומים, כל זה לא אומר כלום לגבי אמונתי בה' אני רואה מה הוא יצר וזה כיף-אבל לא יותר מזה, אין תכלית .
אני עוד פעם אומר, במדע אתה לא יכול להאמין זה לא תורה אלא רק הנחות ומסקנות למינהן .
הכל טוב ויפה, ועובדה שיש אנשים דתיים לחלוטין שהם פרופסורים לכל מיני דברים, וגם ידועים.
אמרתי כבר, המדע הוא דבר יפה הוא מלמד אותך כביכול איך העולם פועל, עובד וכיוצא בזה .
אבל תביט מעבר לזה, ותראה משהו פי מיליארד יותר יפה ואז תנסה, תחליט.
לפחות כך אני עשיתי.
בכלל אני מציע לכולם להיכנס לאתר שבחתימה שלי(אתר שופר) ופשוט לראות דברים, להאמין או לא, זה כבר אתם תחליטו.
לפעמים אנשים מפחדים להיכנס לדת בגל מה שאחרים חושבים או יחשבו עליהם, אבל זה החיים שלך לא שלו.
יום טוב לכולם .
נכתב ב- 29/10/2009, 14:22
בוא נגיד ככה אם תשים מולי יהודי(ישראלי) או גוי(נוצרי) אז הם שווים 100%. אין אחד יותר טוב או "נבחר יותר ".
2 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 2 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים