אולימפיאדת בייג'ינג
נכתב ב- 18/08/2008, 03:48
הישראלים:
דורון אגוזי (קליעה): סיים במקום ה-36 הכללי מתוך 50 משתתפים במוקדמות הירי מ-50 מ' ב-3 מצבים.
התחרות החלה במצב השכיבה, ואגוזי השיג תוצאה יפה של 396 מתוך 400. מצב העמידה הוריד אותו רבות בדירוג עם 375. מצב הכריעה לא הציל את המצב עם 384. אגוזי סיים עם 1155 נקודות.
לגמר עלו שמונה היורים הטובים, אותם הוביל דבווץ' הסלובני עם 1176 נק'. מתיו אימונס האמריקאי, זוכה מדליית הכסף מלפני יומיים ב-50 מ' שכיבה ובעלה של זוכת מדליית הזהב הראשונה במשחקי בייג'ין – הצכ'ית קטרינה אימונס – סיים שני את המוקדמות.
גיל סימקוביץ' (קליעה): סיים במקום ה-38 הכללי מתוך 50 משתתפים במוקדמות הירי מ-50 מ' ב-3 מצבים.
התחרות החלה במצב השכיבה, וסימקוביץ' השיג תוצאה יפה של 395 מתוך 400. מצב העמידה הוריד אותו רבות בדירוג עם 368. מצב הכריעה לא הציל את המצב עם 388. סימקוביץ' סיים עם 1153 נקודות.
לגמר עלו שמונה היורים הטובים, אותם הוביל דבווץ' הסלובני עם 1176 נק'. מתיו אימונס האמריקאי, זוכה מדליית הכסף מלפני יומיים ב-50 מ' שכיבה ובעלה של זוכת מדליית הזהב הראשונה במשחקי בייג'ין – הצכ'ית קטרינה אימונס – סיים שני את המוקדמות.
אלכס שטילוב (התעמלות): גם החלום הישראלי למדליה בהתעמלות נגוז היום. אלכסנדר שטילוב קיבל ציון של 14.125 נק' בגמר תרגיל הקרקע וסיים במקום האחרון.
שטילוב, שעלה שביעי למזרן, החל את התרגיל בצורה מצוינת, אך מה שעמד בעוכריו הייתה עצירה בסיבוב הרגליים ונפילה אחורנית בקפיצה האחרונה. שטילוב נזקק לתוצאה טובה מ-15.700 על מנת להגיע לאיזור מדליית הארד. התוצאה שקבע במוקדמות, 15.600 נקודות, הייתה מספיקה לשטילוב למקום החמישי אך לא הייתה מקנה לו מדליה.
"נגמרו לי הכוחות. לא יודע מה קרה לי, עוד לא הבנתי. התחלתי את התרגיל טוב, יכול להיות שהתרגשתי. אני לא יודע", סיכם שטילוב המאוכזב את הגמר.
"עכשיו אני מבין שהייתי יכול לעשות הרבה יותר. אם לא הייתי עושה טעות בסיבובים ובסוף אז אולי הייתי משיג אפילו מדליה אבל זה לא חשוב עכשיו, זה סתם שטויות. לא הסתכלתי על המתחרים שנפלו, התרכזתי במה שאני צריך לעשות. זו פעם ראשונה שאני נופל ככה, אני מקווה שזו פעם אחרונה. כעסתי על עצמי".
שטילוב בן ה-21, הישראלי הראשון שנכנס למעגל התחרויות בבייג'ין, העפיל בשבוע שעבר לגמר תרגיל הקרקע במהלך מוקדמות הקרב רב. זהו התרגיל החזק של המתעמל, מדליסט הארד מגביע העולם במוסקבה אשר סיים בשנה שעברה את אליפות העולם במקום החמישי.
פביאן המבושן הגרמני קיבל 15.650 נק', ואחריו זכה אהוב הקהל, זו קאי הסיני, ל-16.050 נק' - ניקוד שהעניק לו את מדליית הזהב. במדליית הכסף זכה הספרדי גרבאסיו דפר שקיבל 15.775 ובארד זכה הרוסי אנטון גולוסוצקוב עם ציון של 15.725 נק'.
שטילוב לא היה היחיד שמעד: מריאן דרגולסקו מרומניה, אלוף העולם מ-2007, נחת לא טוב באחת הקפיצות וקיבל ציון של 14.850. דייגו אייפוליטו מברזיל, הפייבורייט למדליית הזהב והמתעמל שקיבל את הציון הגבוה ביותר במוקדמות, נפל גם הוא וירד כשהוא ממרר בבכי וסיים עם ציון של 15.200.
ניקי פאלי (אתלטיקה, קפיצה לגובה): ניקי פאלי לא העפיל אחר הצהריים (ראשון) לגמר תחרות הקפיצה לגובה במשחקי בייג'ין. הישראלי הצעיר, שהעפיל לאולימפיאדה ברגע האחרון כשקבע 2.27 מ' בתחרות שהתקיימה בארץ, דווקא פתח טוב את שלב המוקדמות אבל אחרי שלוש פסילות בגובה של 2.25 מ' איבד סיכוי להעפיל לגמר, כשהרף שעליו היה לעבור הוא 2.32 מ' או לחלופין לקבוע תוצאה שתהיה בין 12 הטובות ביותר.
פאלי בחר להתחיל לקפוץ כבר בגובה של 2.10 מ' ועבר בקלות בניסיון הראשון. לאחר מכן המשיך ועבר 2.15 מ' בצורה חלקה ולא פסל גם ב-2.20 מ'. ב-2.25 מ' הגיעה הפסילה הראשונה כשההרצה של הישראלי בניסיון הראשון לא הייתה טובה, הוא ביצע קפיצה מצחיקה ועבר בין הרף למזרן. הניסיון השני כבר היה פחות רע, אבל הרף נפל וגם בניסיון השלישי הוא הפיל את הרף.
"כף הרגל התחילה לכאוב לי אחרי שעברתי 2.20", אמר פאלי המאוכזב בסיום. "הפציעה מלפני חודש התחילה להציק לי, וחבל, כי הייתי בכושר נהדר, הרגשתי שאני יכול לעבור 2.29 ולעלות לגמר. אני מאוכזב מהכאבים, אבל לא מכך שאני לא יכול לעבור גבהים כאלה, כי אני יודע שאני כן יכול".
בסך הכל התחרו 40 קופצים בשלב המוקדמות שחולק לשני בתים. פאלי שובץ בבית א', כשלצידו קופץ גם אלדין גזל הסורי (שום קשר לרביד). ספק אם זה ינחם את פאלי, אבל גם אלוף העולם דונאלד תומאס פסל 3 פעמים בגובה של 2.25 מ' ולא עלה לגמר.
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): אחרי שבעה שיוטים בדגם הניל פרייד (מתוך 11, בכללם שיוט המדליות) ואחרי שישה שיוטים בהם היה בפסגה, ירד היום שחר צוברי הישראלי למקום השלישי בדירוג הכללי, אחרי שסיים את שיוטים 6 ו-7 במקומות 6 ו-19 בהתאמה.
צוברי היה עדיין בראש אחרי השיוט השישי, כיוון שרוב מתחריו סיימו אחריו, אבל בשיוט השביעי איבד גובה, כשמתחריו הראשיים - דמפסי הבריטי, בונטמפ הצרפתי ואשלי מניו זילנד הקדימו אותו. יש לציין שהשיוט השביעי נערך בתנאי מזג אוויר קשים - רוחות חזקות וגשם.
צוברי עצמו הגיש ערעור על התוצאות בשיוט כשהוא טוען כי הגולש היווני, ניקוס קאקלמנאקיס, התנגש בו במצוף הראשון, אולם אחרי בדיקה של המארגנים החליטו לדחות את הערעור ולהשאיר את תוצאות השיוט על כנם. צוברי היה עצבני אחרי דחיית הערעור, ואמר: "אני מקווה למזג אוויר טוב יותר מחר ואז הצדק ייצא לאור בים. אני עדיין במצב טוב ויש בשביל מה לעבוד".
לצוברי כרגע 31 נק' שליליות, אחת יותר מלבונטמפ ושש יותר מלאשלי, שסיים שלישי את השיוט השביעי ועלה להוביל. דמפסי הבריטי, במקום הרביעי, מפגר בשתי נקודות בלבד מאחורי הישראלי. במקום החמישי מדורג סנטוס הברזילאי, שהפסיד לפרידמן ב-2004 את הזהב, עם 40 נק' שליליות.
הגולש מהונג קונג צ'אן, שהיה שני אחרי צוברי החל מהיום הראשון, סיים במקום ה-26 את השיוט השביעי וירד למקום השישי בדירוג הכללי, רחוק מאוד מהמובילים. קאקלמנאקיס, סיים 5 בשיוט השביעי ועלה למקום השביעי בדירוג הכללי.
הטבלה (אחרי השיוט השביעי):
1. אשלי 25 נק' שליליות
2. בונטמפ 30 נק'
3. צוברי 31 נק'
4. דמפסי 33 נק'
5. סנטוס 40 נק'
6. צ'אן 45 נק'
7. קאקלמאנקיס 46 נק'
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): גולשת הניל פרייד מעיין דוידוביץ' סיימה את השיוט השישי שלה במקום ה-14 ואת השיוט השביעי במקום ה-16, והיא מדורגת במקום ה-15 הכללי, במרחק גדול של 21 נק' מהמקום ה-10, שמוביל לשיוט המדליות המכריע.
נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): המתחרה בדגם הלייזר רדיאל, סיימה את השיוט השישי במקום ה-11 והיא מדורגת 15 בכללי.
לסיכום:
עוד יום חלש. הנפילה של שטילוב, הכאבים של פאלי וההחמצות של הקלעים.
גם בשייט היה די רע כשצוברי ירד מהמקום הראשון ודוידוביץ' ואדלמן לא התקדמו.. נקווה שישפרו מחר.
הישראלים שיופיעו מחר:
ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): יצאו מחר לשיוט המדליות בניסיון להבטיח מדליה ראשונה למשלחת הישראלית במשחקי בייג'ין. צמד שייטות ה-470 מדורגות במקום הרביעי ערב השיוט, כאשר הפער אותו הן צריכות לסגור עומד על 4 נקודות. ורד וניקה חייבות לסיים לפחות שני מקומות לפני פרננדה אוליביירה ואיזבל סואן הברזילאיות.
מיכאל קולגנוב (קיאקים): מדליסט הארד מסידני והאיש שנשא את דגל ישראל בטקס הפתיחה, יתחרה באזור השעה 10:30 במוקדמות הקיאקים ל-1,000 מטרים.
אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה (שחייה אומנותית): ייצגו אותנו במקצה המוקדמות לדואט בשחייה אומונתית באותן השעות בערך.
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): ינסה להתאושש מהיום החלש יחסית שלו ולשוב לפסגה בעזרת שיוטים 8 ו-9 בדגם הניל פרייד. צוברי, שמדורג במקום השלישי, ינסה לסגור את פער של 6 נקודות שליליות מהמוליך אשלי ולהישמר מדמפסי שנמצא 2 נקודות מאחור, במקום הרביעי.
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): מדורגת במקום ה-15, תנסה לסגור לפחות חלק מ-21 הנקודות שמפרידות בינה לבין המקום ה-10, שמוביל לשיוט המדליות.
ציפיות:
מדליה מקורניצקי ובוסקילה. איכזבו באתונה, עכשיו הזמן לתקן.
שקולגנוב יעפיל לגמר וגם גלושקוב ויופה.
ושצוברי יחזור למקום הראשון. דוידוביץ' נראלי גמרה את הסוס..
אירועים נוספים:
הפלא השמיני: פלפס זכה בזהב שמיני ב-100X4
מייקל פלפס הוא מזמן לא רק שחיין ענק, מהיום הוא אגדה. הפנומן האמריקאי אסף מדליית זהב שמינית ב-4X100 מעורב, ניפץ את שיאו של ספיץ מ-1972 והשלים היסטוריה.
בואו נספור ביחד: 400 מ' מעורב אישי, 4X100 חופשי, 200 חופשי, 200 פרפר, 4X200 חופשי, 200 מעורב אישי, 100 פרפר ואחרי היום (ראשון) גם 4X100 מעורב. תוסיפו לזה גם שבעה שיאי עולם. חברים, יש לנו שיאן מדליות זהב חדש וכל מי שעוקב אחרי משחקי בייג'ין כבר לא צריך היכרות. לאלו שלא חיו על כדור הארץ בשבוע וקצת האחרונים, קוראים לו מייקל פלפס. והיום הוא זכה במדליית זהב מספר 8 ושבר את שיאו בן 36 השנים של מארק ספיץ ממשחקי מינכן 72'.
פלפס וחבריו לנבחרת ארה"ב, ארון פירסול, ברנדן האנסן וג'ייסון לזאק, עצרו את השעון על 3:29.34 דק', שיא עולם חדש, והשלימו את הסיבה שבשבילה הפנומן הגיע לסין. מאזן המדליות הכללי שלו עומד כעת על 14 מזהב ועוד 2 ארד, שיא בריכה שכנראה לא יישבר בתקופה הקרובה. וגם הרחוקה. עוד שלוש מדליות, והוא יהפוך לספורטאי המעוטר ביותר בתולדות המשחקים.
אחרי שכל המצלמות התפנו לרגע מלתעד את פלפס, גילינו שהרביעייה האוסטרלית הגיעה במקום השני עם 3:30.04 דק', ושהיפנים לקחו את הארד (3:31.18).
100 נשים: פרייז'ר ראשונה, שתי רצות זכו יחדיו בכסף
שיא עולם לא קיבלנו, אבל ריצת הגמר ל-100 מטרים נשים עשתה הערב (ראשון) סוג של היסטוריה בפני עצמה: שלי אן פרייז'ר הג'מייקנית זכתה בזהב עם 10.78 שניות (שיא אישי), אבל הדרמה האמיתית התרחשה מעט מאחור. בנות ארצה שרון סימפסון וקרון סטיוארט חצו את קו הסיום יחדיו וגם לאחר דקות ארוכות של פיענוח תצלומים לא הצליחו המארגנים להכריע למי תלך מדליית הכסף.
לבסוף נקבע ששתי הג'מייקניות תתחלקנה במקום השני עם זמן זהה של 10.98 שניות וכך קיבלנו פודיום ג'מייקני שמח במיוחד. להוציא את שלוש הראשונות, אף אחת לא הצליחה לרדת מ-11 שניות. לוריין וויליאמס האמריקנית סיימה במקום הרביעי עם 11.03 שניות, מונה לי חמישית עם 11.07, ג'נט קווקיה הבריטית השיגה שיא אישי במקום השישי עם 11.14 שניות, דבי מקנזי פרגוסון ייצגה את איי הבהאמס עם 11.19 במקום השביעי וטורי אדוארדס האמריקנית השלימה את הרשימה עם 11.20.
המתעמלים הסינים ממשיכים לאגור זהב
ז'ו קאי ניצח בגמר הקרקע, שיאו קין בסוס הסמוכות. נשים: הונג און-ג'ונג מקוריאה הצפונית הפתיעה בסוס הקפיצות; סנדרה איזבסה מרומניה ניצחה בתרגיל הקרקע.
השליטה הסינית בתחרויות ההתעמלות לגברים נמשכה היום (ראשון) בגמרים האינדיבידואלים במכשירים. שני מתעמלים סינים זכו בזהב, ושמרו על מאזן מושלם של ארבע מדליות זהב עד כה. בין הנשים התחרות היתה מרתקת, ולא נרשמה דומיננטיות של מדינה כלשהי.
התחרות החלה בגמר הקרקע לגברים. כאשר שניים מהמועמדים הבכירים למדליה, מריאן דרגולסקו מרומניה ודייגו היפוליטו מברזיל נפלו בנחיתות שלהם, נותרה הזירה לז'ו קאי הסיני, שהוסיף מדליית זהב לזו בה זכה בתחרות הקבוצתית. הסיני גם היה המתעמל היחיד שזכה לציון שעבר את גבול 16 הנקודות (16.050 נקודות). ג'רבאסיו דפר מספרד, שעלה אחרון לתרגיל, סיים במקום השני כשהוא מקדים את הרוסי אנטון גולוטסוטסקוב.
שיאו קין מסין, אלוף העולם בסוס סמוכות, זכה בזהב עם תוצאה של 15.875 נקודות, והקדים את פיליפ אודה מקרואטיה ולואיס סמית מבריטניה.
אצל הנשים הונג און-ג'ונג מקוריאה הצפונית הפתיעה בתרגילי הקפיצות, שבהן הציון הסופי הוא ממוצע הציונים משתי הקפיצות, עם ציון 15.650 נקודות. למקום השני הגיעה המתעמלת המבוגרת בתחרות, אוקסנה צ'וסוביטינה בת ה-33, המייצגת את גרמניה (ב-1992 היא ייצגה את חבר העמים שהרכיבו את בריה"מ לשעבר וזכתה בזהב קבוצתי). הסינית צ'נג פיי זכתה בארד בשל נפילה שלה בסיום הקפיצה השנייה שגרעה ממנה ניקוד רב.
אנה פאבלובה מרוסיה דורגה אחרונה לאחר שהשופטות לא זיהו את הקפיצה השנייה ככזו בספר חוקת ההתעמלות והעניקו לה ציון אפס שהוריד את הממוצע שלה ל-7.812 נקודות בלבד.
שתי נציגות ארה"ב אכזבו בתרגיל הקרקע, כשסיימו במקום השני והשלישי. סנדרה איזבסה מרומניה זכתה בזהב עם תרגיל מצוין שנתן לה 15.650 נקודות, והקדימה את שון ג'ונסון (15.500 נקודות) ואת האלופה בקרב רב נסטיה ליוקין (15.425 נקודות). פאבלובה מרוסיה לא התאוששה מתרגיל הקפיצות וסיימה אחרונה גם בגמר הזה.
והסיכום הכללי:
שחייה:
סיפורים גדולים בהחלט לא היו חסרים ביום האחרון בבריכה. האמריקאית דארה טורס, בת 41 ואמא לילדה, שחתה 50 מ' חופשי ב-24.07 שנ', ופספסה במאית השנייה מדליית זהב היסטורית. בריטה סטפן הגרמניה גנזה את החלום של טורס 'הקשישה' (24.06, שיא אולימפי) ורק לצורך השוואה, במקום השלישי הגיעה קייט קמפבל בת ה-19 (24.17 שנ').
ותוך פחות מחצי שעה וטורס שוב קפצה למים, הפעם בגמר ה-4X100 מעורב. וגם שם היא היתה שותפה למדליית הכסף. השליחות האוסטרליות ניצחו בקרב ולקחו זהב עם תוצאה של 3:52.69 דק', האמריקאיות שברו גם הן את השיא הקודם עם 3:53.30. השליחות הסיניות הגיעו הרחק מאחור עם 3:56.11, תוצאה שהספיקה לארד.
ב-1,500 מ' חופשי לגברים, האוסטרלי גרנט האקט קיווה להיכנס למועדון האקסקלוסיבי של שחיינים שזוכים בזהב אולימפי שלישי ברציפות. רצה הגורל, וגם ועדת המשמעת, ואוסאמה מאלולי הטוניסאי חזר לבריכה אחרי השעייה של שנה וחצי בגלל שימוש בחומרים אסורים. האקט קבע 14:41.53 דק', והרס את הסרייה עם איחור של 69 מאיות. מאלולי, שאפילו לא לחץ את ידי המתחרים בסיום המשחה, לקח זהב עם 14:40.84. ראיין קוצ'ריין הגיע שלישי עם 14:42.69.
אתלטיקה:
באירוע המרכזי השני של היום, קנניסה בקלה האתיופי קבע שיא אולימפי וניצח בריצה ל-10,000 מטרים. ארבע שנים אחרי שאסף את הזהב באתונה, בקלה עצר את השעונים על 27:01.17 דקות והשיג ביותר משניה את בן ארצו, סילשי סיהין, שזכה בכסף. מיקה קוגו הקנייתי זכה במדליית הארד עם 27:04.11. היילה גברסילאיסי האגדי הצליח לסיים במקום השישי עם 27:06.68 דקות.
עוד קודם לכן, גולנארה סמיטובה גלקינה הרוסיה ניפצה את שיא העולם במרוץ ל-3000 מטרים מכשולים כשעצרה את השעונים על 8:58.81 דקות, שיפור של קצת פחות מ-3 שניות לשיא הקודם, שגם היה שייך לה. את מדליית הכסף לקחה יוניס ג'פקוריר הקנייתית עם 9:07.41 דקות ואת הארד יקטרינה וולקובה עם 9:07.64 דקות. הזמן של גלקינה, אגב, טוב ב-7 שניות מזה של איתי מגידי הישראלי.
פרנסואה אמבאנגו אטון זכתה בזהב שני ברציפות בקפיצה משולשת וקבעה שיא אולימפי עם 15.39 מטרים. הניסיון השני של הקמרונית היה זה שסידר לה את הניצחון, כאשר במקום השני סיימה טטיאנה לבדבה עם 15.32 מטרים. הריסופיי דבטזי היווניה לקחה את הארד עם 15.23 מטרים.
קוז'מוש פרימוז הסלובני זכה במדליית הזהב בידוי פטיש עם תוצאה של 82.02 מטרים. מבין ששת הניסיונות של פרימוז, השני היה המוצלח ביותר וזיכה אותו בניצחון. ואדים דוישטובסקי הבלארוסי לקח את הכסף עם 81.61 מטרים, 10 סנטימטרים בלבד רחוק יותר מבן ארצו, איבן טסיקאן, שסיים במקום השלישי. בסה"כ חמישה מתחרים הצליחו לעבור את קו ה-80 מטרים, אך אף אחד מהם לא הצליח להתקרב לשיא העולם של יורי סדיח (86.74 מטרים).
בחצי גמר ה-1,500 מטרים גברים נפלה הפתעה כאשר ברנארד לגאט, האמריקני ממוצא קנייתי שהיה מועמד חזק למדליה, סיים רק במקום ה-13 ונשאר מחוץ לגמר. לגאט עצר את השעונים על 3:37.59 דקות. הזמן שלו אמנם היה איטי רק ב-55 מאיות מזה של קיפרופ הקנייתי, שסיים ראשון, אך זה כאמור לא הספיק.
במרתון זכתה הרומניה קונסטנטינה טומסקו, שהביאה לארצה מדליה שישית בבייג'ין (3 מזהב), עם זמן של 2:26.44 ש'. "זו הייתה הופעה נהדרת, אני שמחה מאוד על המדליה". טומסקו הצטיינה לאורך השנים במרוץ הלא רשמי – חצי מרתון, והיא הוסיפה: "כולם אמרו שאני לא יכולה לרוץ. הוכחתי היום בדיוק מה אני יכולה לעשות".
הזהב של טומסקו הפתיע קצת את הפייבוריטית הגדולה, אלופת העולם קטרין נדרבה הקנייתית, שסיימה 22 שניות אחריה. נדרבה זכתה בכסף גם באתונה 2004: "אני מרגישה טוב ואני שמחה עם ההופעה שלי. אני מאושרת. כסף במשחקים האולימפיים זה לא משהו שאפשר להקל בו ראש".
ז'ו צ'יאונצ'יו הסינית, סגנית אלופת העולם, לקחה את מדליית הארד במרחק של 3 שניות אחרי נדרבה.
טניס:
רפאל נדאל זכה היום בתואר נוסף בשנה החלומית שעוברת עליו. הספרדי, שיעלה בלי קשר לאולימפיאדה לראש דירוג ה-ATP, ניצח בגמר טורניר הטניס בבייג'ין את פרננדו גונזאלס 3:6, 6:7, 3:6.
לאורך כל הטורניר שוחקו המשחקים בשיטת הטוב מ-3 מערכות, אך בגמר היה זה משחק של הטוב מ-5. זה לא שינה לנדאל, שהפסיד רק שתי מערכות בטורניר (אחת בסיבוב הראשון נגד סטראצ'ה האיטלקי ועוד אחת בחצי הגמר מול דיוקוביץ'). הוא שלט ביד רמה גם מול הצ'יליאני שניצח אותו בשלושה מששת המפגשים הקודמים ביניהם. כשהתקשתה במערכה השנייה ונקלע לראשונה במשחק למצב של נקודת שבירה לרעתו ב-6:5 ו-40:15 לטובת גונזאלס, נדאל הפגין אופי, שמר על הסרב והגיע לשובר שוויון בו ניצח בסטייל 2:7, בעזרת 4 טעויות בלתי מחויבות של יריבו בטיי ברייק.
זוהי מדליית זהב ראשונה אי פעם לספרד בטניס. נדאל, שניצח ב-38 מ-39 משחקיו האחרונים כולל זכיות ברולאן גארוס ו-ווימבלדון, גם קבע תקדים בכך שהיה הראשון אי פעם שזוכה בתואר האולימפי בגברים בהיותו אחד מחמשת המדורגים הבכירים, בטורניר שידע בעבר הפתעות רבות.
טריפל ראשון מסוגו במשחקים האולימפיים בבייג'ין נרשם היום כאשר רוסיה קטפה את מדליות הזהב, הכסף והארד בטורניר הנשים בטניס – הסוויפ הרוסי הראשון אחרי 100 שנים.
הבוקר החל עם המשחק על מדליית הארד בו נזקקה ורה זבונרבה, המדורגת 9 בעולם שהדיחה את שחר פאר מהטורניר, ל-70 דקות בלבד לפני שגברה על נא לי הסינית 0:6, 5:7.
בגמר היה זה קרב צמוד בין המדורגת 6 בעולם, דינארה סאפינה, למדורגת 7, בת ארצה אלנה דמנטייבה, שסיימה את היום עם מדליית הזהב והשיגה ניצחון אישי שלישי בקריירה על סאפינה ב-8 מפגשים. לדמנטייבה זו מדליה אולימפית שניה, אחרי שזכתה בכסף בסידני 2000.
סאפינה, שהופעת בכורה אולימפית, ניצחה במערכה הראשונה 3:6 אך דמנטייבה הוכיחה אופי רב כשהישוותה ל-1:1 במערכות עם ניצחון 5:7 בשנייה. מכאן ואילך הייתה זו דמנטייבה ששלטה במשחק, ניצחה 3:6 וזכתה בזהב הנכסף.
סאפינה הייתה עצבנית במהלך המשחק, שברה את המחבט פעם אחת ושלחה בזעם כדור אחר ליציעים. כ-1000 צופים חזו בתחילת המערכה הראשונה, אולם חששם של המארגנים מנוכחות דלה של צופים פג, כאשר בהמשך התמלאו כמעט לחלוטין 10,000 מקומות הישיבה במגרש.
את תואר הזוגות קטפו האחיות ונוס וסרינה וויליאמס. הוויליאמסיות גברו בגמר על הספרדיות אנאבל גריגאס מדינה ו-וירג'יניה רואנו פסקאל 2:6, 0:6. בארד זכו יאן ז'י וז'נג ג'י הסיניות שניצחו את האחיות אלונה וקטרינה בונדרנקו מאוקראינה 2:6, 2:6.
קפיצות למים:
גואו ז'ינגז'ינג נתנה הצגה בגמר הקפיצות מ-3 מטרים
הקופצת הסינית צברה 415.35 נקודות בשש הקפיצות שלה, והקדימה את יוליה פקאלינה מרוסיה. וו מינקשיה מסין זכתה בארד.
גואו ז'ינגז'ינג, אחת הספורטאיות המפורסמות בסין, שמרה על תוארה האולימפי בקפיצות למים ממקפצה בגובה שלושה מטרים, והעניקה לסין את מדליית הזהב החמישית בענף במשחקי בייג'ין.
ז'ינגז'ינג, מלכת הקפיצות למים, צברה 415.35 נקודות בשש הקפיצות שלה בגמר, והקדימה את יוליה פקאלינה מרוסיה (398.60 נקודות) שלפני ארבע שנים זכתה בארד.
זו מינקשיה, בת זוגה של ז'ינגז'ינג לזהב בקפיצות לזוגות, סיימה שלישית עם 389.85 נקודות.
טבלת המדליות:
מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 35 13 13 61
ארה"ב 19 22 24 65
בריטניה 11 6 8 25
גרמניה 9 6 6 21
אוסטרליה 8 10 11 29
דרום קוריאה 8 9 5 22
יפן 8 5 7 20
רוסיה 7 12 12 31
איטליה 6 6 6 18
אוקראינה 5 3 6 14
צרפת 4 9 12 25
רומניה 4 1 3 8
ספרד 3 2 1 6
סלובקיה 3 1 0 4
הולנד 2 4 4 10
פולין 2 3 1 6
צכיה 2 3 0 5
גמייקה 2 2 0 4
קנדה 2 1 4 7
צפון קוריאה 2 1 3 6
ניו זילנד 2 1 2 5
אתיופיה 2 1 0 3
שווייץ 2 0 3 5
גאורגיה 2 0 1 3
קובה 1 3 4 8
קזחסטאן 1 3 4 8
זימבבואה 1 3 0 4
אזרבייגאן 1 2 2 5
נורבגיה 1 2 1 4
אינדונזיה 1 1 3 5
סלובניה 1 1 2 4
בולגריה 1 1 1 3
פינלנד 1 1 1 3
מונגוליה 1 1 0 2
ברזיל 1 0 4 5
דנמרק 1 0 3 4
הודו 1 1 0 2
טוניסיה 1 0 0 1
קמרון 1 0 0 1
תאילנד 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
בלארוס 0 3 7 10
שבדיה 0 3 1 4
טורקיה 0 2 1 3
קניה 0 2 1 3
אוסטריה 0 1 2 3
יוון 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
קולומביה 0 1 1 2
אוזבקיסטאן 0 1 1 2
סרביה 0 1 1 2
קרואטיה 0 1 1 2
טרינידד וטובגו 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
אקוואדור 0 1 0 1
אסטוניה 0 1 0 1
צילה 0 1 0 1
מלזיה 0 1 0 1
סינגפור 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
טייפה 0 0 2 2
ארגנטינה 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ליטא 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1
נכתב ב- 18/08/2008, 08:36
כמעט מדליה:/
נכתב ב- 18/08/2008, 09:32
צוברי סיים את השיוט התשיעי במקום הראשון ועלה למקום הרביעי. עוד מעט השיוט העשירי. שיהיה לו בהצלחה
נכתב ב- 18/08/2008, 09:47
ואי אפשר.
אין מדליה סעמקקק
נכתב ב- 18/08/2008, 14:01
הלוואי שהוא יביא לנו תמדליה ועדיף שתהיה מזהב
נכתב ב- 19/08/2008, 01:27
הישראלים:
מיכאל קולגנוב (קיאקים): חותר הקיאק הישראלי סיים במקום החמישי במקצה המוקדמות מספר 2 ועלה לחצי הגמר במקצה ל-1,000 מ'.
קולגנוב עבר את המרחק ב-3:38.201 דק', הזמן ה-13 בטיבו מבין 21 המתחרים שעלו. רמי צור, שמייצג היום את ארה"ב אחרי שלא נשלח למשחקים בסידני מטעם ישראל, סיים מקום אחד אחרי קולגנוב. המוקדמות נערכו בשלושה מקצים של תשעה חותרים, כששבעת הראשונים מכל מקצה מעפילים לשלב הבא.
ביום רביעי בשעה 10:30 יפתח שלב חצי הגמר. מחר גם ישתתף קולגנוב במוקדמות במקצה החזק יותר שלו, ל-500 מטר.
אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה (שחייה אומנותית): השתיים פתחו עם תרגיל החובה וביצעו תרגיל נקי מטעויות שהביא אותם לציון של 43.585 נק', מה שהציב אותן זמנית במקום השלישי אחרי שבעה זוגות, ובסיום במקום ה-15 מתוך 24 זוגות. את התחרות מובילות דוידובה וארמקובה הרוסיות עם תוצאה מדהימה של 49.334 נק'.
מחר ייערכו תרגילי הרשות ורק בסופן ידעו השתיים אם הצליחו להעפיל לגמר התחרות, שייערך בסוף השבוע. 12 הזוגות המובילים אחרי שקלול תוצאות תרגילי החובה והרשות מעפילים לגמר. במקום ה-12 כרגע מדורגות הברזילאיות פיגויירה וטייצ'רה עם ציון של 44.334 נק'. במשחקים באתונה, אגב, סיימו יופה וגלושקוב במקום ה-16 הכללי.
ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): סיימו היום את שיוט המדליות בדגם ה-470 בבייג'ין במקום השני, ובדירוג הכללי במקום הרביעי, מרחק של שש נקודות בלבד מהצמד הברזילאי שניצח את השיוט ולקח את הארד. כדי לזכות במדליה היה צריך הצמד הישראלי לסיים במרחק של שני מקומות לפחות מעל הברזילאיות, אבל זה לא קרה.
למרות הכמעט, נראה הצמד הישראלי מסופק ומחויך מאוד. "אנחנו ממש שמחות, מרגישות ששיחקנו אותה", אמרה בוסקילה לשליחת אתר ספורט 5 מספר דקות אחרי השיוט האחרון. "היה לנו שבוע מעולה. כשראיתי את הברזילאיות חוגגות, נפל לי האסימון. התבאסתי, אמרתי 'אוף, כמעט אנחנו'".
קורניצקי, שחוגגת היום יומולדת 26, התאכזבה משאר הצוותים, שלא ממש איימו עליהן ועל הברזילאיות: "הן היו כל כך רחוקות וזה לא היה פייר פייט בכלל. זה אמנם נקרא מירוץ מדליות, אבל זה לא היה ככה. אנחנו חשבנו שהן יפשלו, אבל זה לא היה תלוי בנו. ניסינו לעשות כל מיני דברים כדי להכניס את שאר הצוותים למאבק, אבל זה לא עזר".
כשנשאלה אם אפשר להשוות את המקום הרביעי שלהן לזה של קדמי ופבריקנט ממשחקי סידני, אמרה קורניצקי: "אצלן זה היה בידיים, אצלנו זה אף פעם לא היה בידיים. אנחנו לא עשינו טעות".
הישראליות פתחו את השיוט האחרון לא טוב, אבל ההימור שלהם על המסלול הרחוק התברר כנכון כשהרוח שינתה פניה ודחפה אותן להוביל. הסירה של האיטלקיות עוד עשתה רושם כאילו תוכל להפריד בין הישראליות לברזילאיות, אבל סוון ואוליביירה עלו על המסלול של בוסקילה וקורנצקי ודהרו בעקבותיהן. אחרי המצוף השלישי לקחו הברזילאיות מסלול נכון ועלו להוביל, עד הסיום. הברזילאיות סיימו עם 60 נק' שליליות, לעומת ה-66 של קורנצקי ובוסקילה. האוסטרליות ראצ'יצ'י ופרקינסון לקחו את הזהב, ההולנדיות דה קונינג וברגהאוט את הכסף.
למרות האכזבה המובנת, קורנצקי ובוסקילה סיימו תחרות נהדרת. לפני המשחקים דיברו בוועד האולימפי הישראלי על הצלחה עם מקום בעשירייה הראשונה, אבל השתיים הגיעו הכי קרוב עד כה למדלייה בין חברי המשלחת הישראלית בבייג'ין.
זוהי הפעם השלישית שזוג ישראלי מסיים במקום הרביעי בתחרות שייט במשחקים האולימפיים. אלדד אמיר ויואל סלע סיימו במקום הרביעי במשחקים בסיאול ב-88', כשרק העובדה שבחרו לא לשוט ביום כיפור מפרידה אותם ממדליה. שני קדמי וענת פבריקנט סיימו במקום הרביעי במשחקים בסידני ב-2000.
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): צוברי החל מאוד לא טוב את היום, עם שיוט רע ומקום 18 שהוריד אותו למקום החמישי בדירוג הכללי, אולם בשיוט התשיעי תיקן מצוין עם מקום הראשון שהעלה אותו למקום הרביעי הכללי בתום 9 שיוטים. את השיוט הראשון סיים הישראלי במקום ה-19 בתחילה, אך ערעור שהביא לפסילתו של שייט אוקראיני העלה אותו מקום אחד והעניק לו נקודה נוספת בטבלה.
עד לשיוט המדליות, בו הניקוד כפול, נותר עוד שיוט אחד, שנדחה מהיום למחר (שלישי, מ-6:00 בבוקר שעון ישראל). הצרה של צוברי כרגע היא שמתחריו הישירים: הצרפתי בונטמפ, הניו זילנדי אשלי והבריטי דמפסי, סיימו במקומות גבוהים. צוברי מפגר כרגע ב-8 נק' אחרי הצרפתי בונטמפ שבמקום השלישי. שיוט המדליות ייערך ביום רביעי בבוקר.
צוברי אמר לאתר ספורט 5: "היו שני שיוטים, אחד גרוע אחד מצוין. יש עוד שיוט אחד. כל החמישה המובילים מאוד צמודים, הכל אפשרי. הרוח באה מהחוף ויש המון שינויים בכיוון שלה ובעוצמה. מי שקצת תופס רוח תופס פער די גדול. אני מוכן, הכל פתוח. נקווה לטוב".
צמרת הטבלה (אחרי 9 שיוטים):
1. אשלי 38 נק' שליליות
2. דמפסי 41 נק'
3. בונטמפ 42 נק'
4. צוברי 50 נק'
5. סנטוס 51 נק'
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): סיימה את השיוט השמיני במקום הרביעי ואת השיוט התשיעי במקום ה-9, מה שהעלה אותה למקום 10 בדירוג הכללי, ואם היא תשמור עליו בשיוט האחרון היא תוכל להשתתף בשיוט המדליות, למרות שאין לה כבר סיכוי מעשי לקחת אחת.
נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): מדורגת במקום ה-14 הכללי בלייזר רדיאל אחרי שסיימה את השיוט השמיני במקום ה-17.
לסיכום:
כמעט. אבל כמעט לא נחשב..
ראיתי את השיוט של קורנצקי ובוסקילה, הן הובילו עד המצוף השלישי והן פשוט עשו את כל מה שהיו צריכות, אבל הצוותים האחרים לא עזרו להם ואף אחד לא עקף את הברזילאיות..
בסוף זה כבר לא היה משנה והברזילאיות עקפו אותן ולקחו את הארד.. חבל. שוב כמעט.
צוברי חייב לסיים מחר במקום טוב כדי להכנס חזק יותר לתמונת המדליות ולשמור על הסיכוי לזהב. ברגע שהוא ירד למקום החמישי חשבתי שזה כבר אבוד אבל בשיוט הבא הוא סיים ראשון ועלה למקום הרביעי. הוא חייב לנצח בהפרש גדול את המובילים.
דוידוביץ' כמעט בטוח בשיוט המדליות, אבל בלי סיכוי ריאלי לזכות.
קולגנוב יכול לעלות גם לגמר. בסידני הוא הביא לנו ארד, אבל הפעם אין ממנו ציפיות.
גלושקוב ויופה יכולות להעפיל לגמר, אבל גם אם לא יעפילו זו לא תהיה אכזבה גדולה..
הישראלים שיופיעו מחר:
מיכאל קולגנוב (קיאקים): ייצא אל המים ויתחרה במוקדמות ל-500 מטרים בקייאק.
אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה (שחייה אומנותית): יבצעו תרגיל רשות במוקדמות הדואט בשחייה אומנותית.
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): שעת המבחן הסופי של שחר צוברי הולכת וקרבה. היום ייצא שייט הניל פרייד הישראלי לשיוט העשירי והלפני אחרון שלו וינסה לשפר עמדות לפני שיוט המדליות המכריע, שיתקיים מחר. צוברי קיבל זריקת עידוד מינמאלית בדמות נקודה נוספת שהוענקה לו לאחר ששייט אוקראיני נפסל ולמעשה לא נספר בתוצאות השיוט השמיני.
הצרה היא שמתחריו הישירים של הישראלי: הצרפתי בונטמפ, הניו זילנדי אשלי והבריטי דמפסי, סיימו את שיוטי היום במקומות גבוהים. צוברי מפגר כרגע ב-8 נק' אחרי הצרפתי בונטמפ שבמקום השלישי.
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): תנסה לשמור על הדירוג הנוכחי שלה (מקום עשירי) ולהקנות לעצמה כרטיס כניסה לשיוט המדליות.
ציפיות:
צוברי חייב לעלות בדירוג. חייב. תהיה אכזבה אדירה אם הוא לא יביא מדליה אחרי שחצי מהתחרות הוא היה במקום הראשון..
קולגנוב יעפיל לחצי הגמר ב500 מטרים לפי דעתי. וגלשקוב ויופה יכולות להעפיל לגמר.
אירועים נוספים:
משחקי בייג'ין 2008 הופכים גדולים יותר ויותר עם כל יום שעובר, והיום (שני) סיפקה קופצת המוט הרוסיה ילנה איסינבייבה עוד רגע בלתי נשכח באיצטדיון האולימפי 'קן הציפור', כשקבעה שיא עולם חדש, 5.05 מטרים, בקפיצה האחרונה שלה.
איסינבייבה, שיאנית העולם 23 פעמים לפני התחרות היום, ניצחה בקלות עם שתי קפיצות בלבד. היא עברה 4.70 מ' ו-4.85 מ' בלי לפסול, וראתה את כל יריבותיה יוצאות מהתחרות אחת אחרי השנייה. ואז, כשהזהב הובטח, היא התפנתה לנסות ולשבור את שיא העולם שלה, 5.04 מ', אותו קבעה רק לפני 20 יום במונאקו.
לפני שהעלתה את הרף ל-5.05 מ' פסלה פעמיים ב-4.95 מ' ועברה רק בניסיון השלישי. בינתיים הסתיימו כל התחרויות האחרות, אך 90 אלף הצופים באצטדיון המרהיב נותרו ישובים, מחכים רק לה. איסינבייבה פסלה פעמיים, אבל ממש כמו בסרט, בקפיצה השלישית שברה את שיא העולם ופצחה בריקוד המסורתי שלה. עוד רגע נדיר תוצרת בייג'ין 2008.
ג'ניפר סטוצ'ינסקי, היחידה שלפני התחרות הסתמנה כאיום כלשהו על איסינבייבה, אכזבה כשלא הצליחה לעבור יותר מ-4.80 מ', וגם זה אחרי שפסלה פעם אחת ב-4.75 מ'. סבטלנה פאופנובה זכתה בארד אחרי שעברה 4.75 מ' בקפיצה אחת.
שיאנג פרש מריצת 110 מ' משוכות
האלוף האולימפי דידה מחוץ למשחקי בייג'ין וגרם לאומה שלמה לבכות. מאמנו, שלא הצליח לעצור את הדמעות במסיבת העיתונאים: "אני חושב שהוא היה אמיץ מאוד"
טרגדיה בבייג'ין. טוב, קצת פרופורציות, אבל במונחים ספורטיביים בהחלט מדובר באסון לאומי. ליו שיאנג, האלוף האולימפי ב-110 מטר משוכות והספורטאי הנערץ ביותר במדינה, נאלץ לפרוש עוד לפני שרץ בסיבוב הראשון של המוקדמות בגלל מתיחה בגיד אכילס.
לפי הדיווחים בסין, כבר לפני המירוץ נפוצו שמועות כי שיאנג לא יתחרה. שיאנג התייצב על המסלול, אבל עוד לפני הזינוק החזיק את רגלו. ככל הנראה המתיחה החריפה במהלך הזינוק הראשון, שנפסל, ושיאנג הבין מיד כי הוא אינו מסוגל לרוץ וירד לחדרי ההלבשה. הצופים ב"קן הציפור", שמילאו כל פינה באיצטדיון המפואר, היו בהלם.
היטיב לבטא את התחושות סאן ייג'ון, סיני בן 30, שסיפר תוך שהוא ממרר בבכי: "באתי לכאן במיוחד כדי לראות אותו. אני הרוס. קניתי רק כרטיס אחד. האולימפיאדה נגמרה עבורי ועבור שיאנג".
"הוא נלחם ונלחם עד הרגע האחרון", אמר מאמנו של שיאנג, סאן הייפינג, תוך שהוא מזיל דמעות במסיבת העיתונאים. וואנג ווי, סגן נשיא הוועדה המארגנת של המשחקים, הוסיף: "אני חושב שהוא היה אמיץ מאוד. כל המדינה מאוכזבת, אבל הם גם הבינו שכאשר מישהו סובל מפציעה כזו אין מה לעשות".
קצת מידע על התופעה שנקראת ליו שיאנג. פרצופו התנוסס על אלפי שלטי חוצות שקידמו את האולימפיאדה, ובשנה האחרונה הוא הרוויח 12 מיליון ליש"ט מהסכמים שלו עם חברות ספורט מובילות.
לפני כן, גם טרנס טרמל האמריקאי, מי שהיה יכול לקרוא תיגר על שיאנג ושיאן העולם הקובני דיירון רובלס, נפצע במהלך הריצה שלו וסיים את דרכו במשחקים. את התוצאה הטובה ביותר במוקדמות קבע דייויד אוליבר - 13.30 ש'.
עוד זהב לסינים בהתעמלות: בטבעות ובמקבילים
שן ייבינג המשיך השליטה הסינית בתחרויות הגברים בהתעמלות מכשירים כאשר זיכה היום (שני) את נבחרתו במדליית הזהב החמישית ברציפות עם ניצחון בתחרות הטבעות. ייבינג הפך לסיני הראשון שזוכה במכשיר לאחר הזכייה של לי נינג, מדליק האבוקה האולימפית בטקס הפתיחה, במשחקי לוס אנג'לס 1984. ייבינג זכה לציון 16.600 נקודות, והקדים את בן ארצו יאנג וויי (16.425 נקודות) ואת האוקראיני אולקסנדר ווריבוב (16.325 נקודות).
תחרות המקבילים המדורגים היתה מתוחה מאוד, וזהות המנצחת במדליית הזהב נקבעה לפי ממוצעי הציונים של השופטים, כיוון שגם הא קקשין מסין וגם נסטיה ליוקין מארה"ב זכו לציון זהה – 16.725 נקודות. התרגילים של השניים עברו לשיפוט "שובר שוויון", ובו נקבע כי קקשין מסין תזכה בזהב, כיוון שביצעה פחות שגיאות שגררו הורדת נקודות מאשר ליוקין, שנאלצה להסתפק במדליית הכסף. יאנג יילין מסין זכתה בארד עם 16.650 נקודות.
ההגמוניה הסינית בתחרויות הגברים נקטעה בגמר הקפיצות, כאשר לז'ק בלאניק מפולין ניצח עם 16.537 נקודות – אותה תוצאה של מדליסט הכסף תומאס באוהיי מצרפת (כמו אצל הנשים, בלאניק טעה פחות בתרגיל וניצח בשובר שוויון). אנטון גולוטסוטסקוב מרוסיה הוסיף לאמתחתו מדליית ארד נוספת אחרי הארד בו זכה בקרקע. ביום שלישי יסתיימו תחרויות התעמלות המכשירים: מקבילים ומתח (גברים), קורה (נשים).
והסיכום הכללי:
אתלטיקה:
הבמה הייתה שייכת לסנסציה הצעירה פמלה ג'לימו, קנייתית בת 18, שסיימה ראשונה בריצה ל-800 מטר וזכתה במדליית הזהב. קשה היה לעשות את זה סמלי יותר, כאשר בריצת הגמר השתתפה גם מריה מוטולה בת ה-36, שזכתה בזהב ב-2000, וסיימה היום חמישית. ג'נט ג'פקוסגי בוסייני (קניה) וחסנה בנחאסי (מרוקו) זכו בכסף ובארד.
גם את ריצת ה-3000 מ' מכשולים ניצח קנייתי, ברימין קיפרופ קיפרוטו. קיפרוטו, מדליסט הכסף מאתונה ואלוף העולם, זכה בזהב עם זמן של 8:10.31 דק', אחרי ריצה מרתקת וסיום נהדר. מחיידין מקיסי הצרפתי לקח את הכסף עם שיא אישי כשהגיע 15 מאיות אחריו. ריצ'ארד קיפקמבוי מטילונג הקנייתי לא עמד בקצב במטרים האחרונים וסיים שלישי עם 8:11.01 דק'.
במקביל התרחש גמר הקפיצה למרחק בו זכה באופן לא מאוד מפתיע אירווינג סלדינו מפנמה. סלדינו אמנם פסל בשלוש מתוך שש הקפיצות שלו, אבל בניסיון הרביעי הוא קבע 8.34 מ', מרחק שהספיק לו לזהב. קוטסו מוקואנה, אלוף העולם באולמות, קפץ ל-8.24 מ' וזכה בכסף. איברהים קמחו הקובני זכה בארד (8.20).
אחרי מספר לא מבוטל של אכזבות אמריקאיות, זכתה היום ארה"ב לקצת נחת. ריצת ה-400 מ' משוכות, מאז ומעולם מעוז אמריקאי מובהק, הסתיים בזהב-כסף-ארד לארה"ב: אנג'לו טיילור זכה בזהב עם שיא אישי של 47.25 שנ', קרון קלמנט, אלוף העולם, הגיע 73 מאיות אחריו והקדים את ברשון ג'קסון, אלוף העולם מ-2005.
ארה"ב היתה אחראית גם להפתעה של היום, שהגיע דווקא בגמר הזריקה לדיסקוס נשים. סטפני בראון טרפטון, שלא הייתה מועמדת לכלום לפני התחרות, קבעה 64.74 מ' כבר בזריקה הראשונה וזכתה בזהב. מדליית הכסף הלכה לירליס בריוס הקובנית, מדליסטית הארד מאליפות העולם האחרונה, עם 63.64 מ'. אולנה אנטונובה האוקראינית הוותיקה זכתה בארד (62.59).
אם נאמר שאוסיין בולט, שיאן העולם הטרי ב-100 מטר, לא התאמץ בדרך לחצי הגמר ב-200, אנחנו נעשה צחוק מעבודה. כי הדרך בה הג'מייקני העפיל היום ל-16 האחרונים במקצוע הטבעי שלו דמתה יותר להליכה בפארק מאשר למאוץ אולימפי. כל יתר הפייבוריטים (לגמר, לא לזהב) העפילו גם הם, בהם האמריקאים וולטר דיקס, וואלאס ספירמון והאלוף האולימפי שון קרופורד.
בחצי גמר ריצת ה-100 מ' משוכות נשים אירעה דרמה קטנה, כשסוזאנה קאלור השבדית, אחת הפייבוריטיות, נתקלה במשוכה הראשונה במקצה שלה, נפלה ופרשה. לולו ג'ונס מארה"ב קבעה את הזמן הטוב ביותר, 12.43 ש'. לאמריקאיות יהיו 3 נציגות בגמר, לג'מייקה 2.
במוקדמות ה-400 מ' גברים, האלוף האולימפי ג'רמי וורינר לא התקשה להעפיל לחצי הגמר עם זמן של 45.23 ש'. לשון מריט, המתמודד העיקרי שלו, עלה גם הוא עם 44.96 ש'.
כדורסל, מחזור 5:
בית א':
אוסטרליה - ליטא 75:106
הליטאים הבטיחו את ראשות בית א' עוד לפני שריקת הפתיחה, וזאת הסיבה למשחק ההגנה הנרפה של שאראס וחבריו. אנדרו בוגוט קלע 23 נק' עבור האוסטרלים, שסיימו במקום ה-4 וייאלצו לפגוש את ארה"ב בשלב הבא. יאסיקביצ'יוס קלע 2 נקודות ומסר 5 אסיסטים ב-20 דקות.
קרואטיה - איראן 57:91
במשחק שלא שינה דבר עבור הקרואטים, מרקו תומאס ומארין רוזיץ' קלעו 16 נק' כ"א. ניקולה פרקאצ'ין הוסיף 15 משלו, והנבחרת של יסמין רפשה מסיימת את בית א' במקום ה-3 ותפגוש ברבע הגמר את אלופת העולם ספרד. מוחמד ניכאה הוביל את האיראנים עם 25 נק'.
ארגנטינה - רוסיה 79:91
דייויד בלאט ורוסיה שלו נפרדו מהטורניר המאכזב במיוחד מבחינתם עם הפסד 91:79 לארגנטינה, שסיימה במקום השני בבית. ג'ינובילי וחבריו פתחו כבר מהרבע הראשון פער דו-ספרתי בו הם החזיקו עד לסיום. לואיס סקולה היה בלתי-ניתן לעצירה עם 37 נקודות ב-75% מהשדה, אנדרס נוצ'יוני הוסיף 19 ומאנו תרם 12. בצד השני קירילנקו הוביל עם 23 וג'יי אר הולדן הוסיף 19 עבור אלופת אירופה.
בית ב':
ארה"ב - גרמניה 57:106
דירק נוביצקי וכריס קאמאן המאוכזבים ירצו לשכוח את הטורניר האולימפי, אחרי שלא הצליחו להעפיל לרבע הגמר. גם את המשחק מול קובי בראיינט וחבריו. האמריקאים פתחו בסערה, עלו ליתרון מהיר של 3:20 ו-17:47 ובמחצית 29:53.
ההפרש תפח והגיע ל-40 נקודות, 40:80, וגם עד לסיום המשיכו הפייבוריטים לזהב במופע ההטבעות שובה העין. דווייט האוורד קלע 22 נק' עם 9 ריב' למנצחים, לברון ג'יימס הוסיף 18, בראיינט 13, דוויין ווייד וכריס פול 10 כ"א, דרון וויליאמס 9.
נוביצקי סיים את ההשפלה עם 14 נק' ו-8 ריב'. ז'אן ז'אגלה הוסיף 10 לגרמנים, קאמאן שוב איכזב עם 6 נק' ו-5 ריב'. ארה"ב סיימה את משחקי הבתים עם הפרש ניצחונות ממוצע של 32.3 נק' וממוצע של 103 נק' למשחק.
סין - יוון 91:77
בקרב על המקום השלישי בבית ב' ניצחה סגנית אלופת אירופה את המארחת. הניצחון העניק ליוון את הזכות לפגוש את אוסטרליה, אחרי שזאת ניצחה את ליטא במשחק חסר משמעות עבור שאראס וחבריו, ושלח את הסינים למפגש מול אותה ליטא.
יאניס בורוסיס קלע 19 נק' (עם 9 ריב') כדי להוליך את רשימת הקלעים לצד ספאנוליס (עם 5 אס'). פוטסיס הוסיף 17. דימיטריוס דיאמנטידיס, כהרגלו, תרם בכל האספקטים עם 5 נק', 4 ריב', 3 אס' ו-3 חט'. יאו מינג סיים עם 16 נק' ו-5 ריב'. וואנג ז'יז'י שוב היה טוב עם 14 (3 מ-6 לשלוש) ו-8 ריב'.
ספרד - אנגולה 50:98
ניצחון קליל לאלופת העולם מול הנבחרת האפריקאית שהפסידה את כל משחקיה בהפרש ממוצע של 31.2 נק'.
פאו גאסול החליט להתעלל בשחקניה הסימפטים של אנגולה וסיים עם 31 נק' ו-9 ריב' ב-13 מ-14 מהשדה. חואן קרלוס (12), ברני רודריגז (11) וחורחה גרבאחוסה (10) קלעו גם הם בדו ספרתי.
משחקי רבע הגמר: ארה"ב - אוסטרליה, ליטא - סין, יוון - ארגנטינה, ספרד - קרואטיה.
כדורגל נשים, חצי הגמר:
ברזיל - גרמניה 1:4
נבחרת ברזיל בכדורגל נשים דרסה היום (שני) את אלופת העולם גרמניה 1:4 בחצי גמר הטורניר האולימפי והעפילה לגמר. הניצחון המרשים מהווה נקמה מתוקה במיוחד עבור הסלסאו, אחרי שאלה הפסידו לגרמניה בגמר הגביע העולמי ב-2007. גרמניה תאלץ להתמודד בפעם השלישית ברציפות על מדלית הארד. בשני המקרים האחרונים, אגב, היא ניצחה.
הראשונה לעלות על לוח התוצאות הייתה דווקא גרמניה, כשבריגיט פרינץ, מהשחקניות הגדולות והמעוטרות בתולדות המשחק, כבשה בדקה ה-10.
רק שתי דקות לסוף המחצית הצליחו הברזילאיות לנפץ את ההגנה הטובה בעולם, שלא ספגה שער בכל הטורניר עד אותו הרגע כשפורמיגה השוותה ל-1:1.
בפתיחת המחצית השנייה התנפלו כריסטיאן ומרתה (בדקות 49, 53) על גרמניה וגמרו את המשחק עם שערים נהדרים במתפרצות. בדקה ה-76 כריסטיאן חתמה את התוצאה הגבוהה.
ארה"ב - יפן 2:4
בגמר תפגוש ברזיל את ארה"ב שהביסה 2:4 את יפן. האמריקאיות הוכיחו הרבה אופי כשיצאו מפיגור 1:0 בתוך שלוש דקות. יפן הובילה 0:1 בדקה ה-17 משער של שינובו אונו, אולם אנג'לה יוקלס ולורי צ'אלופני בשער מרהיב הפכו את התוצאה בדקות 41 ו-44.
הת'ר אוריילי קבעה 1:3 19 דקות לסיום המשחק, ובדקה ה-81 כבשה יוקלס את שערה השני. שלוש דקות בתוך תוספת הזמן צימקו היפניות משער של אריקו אראקאווה, 2:4 בסיום.
טבלת המדליות:
מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 39 14 14 67
ארה"ב 22 25 25 72
בריטניה 12 7 8 28
אוסטרליה 11 10 12 33
גרמניה 9 7 7 23
רוסיה 8 13 15 36
דרום קוריאה 8 9 6 23
יפן 8 5 7 20
איטליה 6 6 6 18
אוקראינה 5 3 8 16
צרפת 4 11 13 28
רומניה 4 1 3 8
הולנד 3 5 4 12
ספרד 3 3 2 8
פולין 3 3 1 7
סלובקיה 3 1 0 4
קנדה 2 3 4 9
קניה 2 3 2 7
צכיה 2 3 0 5
גמייקה 2 2 0 4
צפון קוריאה 2 1 3 6
ניו זילנד 2 1 3 6
דנמרק 2 1 3 6
אתיופיה 2 1 0 3
שווייץ 2 0 3 5
גאורגיה 2 0 1 3
קובה 1 5 5 11
בלארוס 1 3 7 11
קזחסטאן 1 3 4 8
זימבבואה 1 3 0 4
אזרבייגאן 1 2 2 5
נורבגיה 1 2 2 5
אינדונזיה 1 1 3 5
סלובניה 1 1 2 4
בולגריה 1 1 1 3
פינלנד 1 1 1 3
מונגוליה 1 1 0 2
ברזיל 1 0 5 6
הודו 1 1 0 2
טוניסיה 1 0 0 1
קמרון 1 0 0 1
פנמה 1 0 0 1
תאילנד 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
שבדיה 0 3 0 3
טורקיה 0 2 1 3
אוסטריה 0 1 2 3
יוון 0 1 2 3
אוזבקיסטאן 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
קולומביה 0 1 1 2
סרביה 0 1 1 2
קרואטיה 0 1 1 2
דרום אפריקה 0 1 0 1
טרינידד וטובגו 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
אקוואדור 0 1 0 1
אסטוניה 0 1 0 1
צילה 0 1 0 1
מלזיה 0 1 0 1
סינגפור 0 1 0 1
פורטוגל 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
טייפה 0 0 2 2
ארגנטינה 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
מרוקו 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ליטא 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1
נכתב ב- 19/08/2008, 02:41
נכתב ב- 19/08/2008, 03:29
נכתב ב- 19/08/2008, 03:31
נכתב ב- 19/08/2008, 12:49
תראו כמה זהב.
אמריקה הרחק מאחור.

נכתב ב- 19/08/2008, 15:20

נכתב ב- 19/08/2008, 16:34
ויש זמן להביא עוד גול. איזה משחק
נכתב ב- 20/08/2008, 05:29
הישראלים:
מיכאל קולגנוב (קיאקים): מיכאל קולגנוב רשם היום (שלישי) הצלחה במוקדמות הקיאק 500 מ' כשעלה בקלות לחצי הגמר. הישראלי ניצח את המקצה שלו, הרביעי במספר, בזמן של 1:38.396 דקות. המקצה של קולגנוב היה החלש בין ארבעת המקצים. ואן קובנדן הקנדי הוביל את כל העולים לחצי הגמר בזמן של 1:35:588.
קולגנוב, שזכה במדלית הארד במשחקים האולימפיים בסידני באותו המרחק, התחיל חלש אבל השתפר בהמשך. אחרי 250 מטרים הוא היה במקום השלישי אבל הצליח לעלות להוביל ושמר על מקומו עד הסיום.
במקצה של קולגנוב התחרה גם רמי צור, שייצג בעבר את ישראל ועבר לארה"ב. צור הוביל בחצי המרחק וסיים לבסוף במקום השלישי, כשהוא גם מבטיח את מקומו בחצי הגמר.
מחר יתחרה קולגנוב בחצי הגמר ב-1,000 מ'.
אנסטסיה גלושקוב ואינה יופה (שחייה אומנותית): סיימו את תחרות השחייה הצורנית בבייג'ין. אחרי שאתמול, בתרגילי הרשות, סיים הצמד הישראלי במקום ה-15 הכללי (מתוך 24 זוגות), השתיים לא הצליחו לשפר את המיקום וסיימו במקום ה-16 הכללי אחרי תרגילי הרשות הבוקר. 12 הזוגות המובילים עלו לגמר.
הישראליות זכו לציונים בינוניים של 43.667 נק' על הביצוע הטכני ול-43.000 על התרשמות כללית ובסך הכל 43.334. הציון הזה הצטרף לציון אתמול של תרגיל החובה ונתן להן בסך הכל 86.667 נק', 3.3 נק' מהצמד השוויצרי שדורג 12 והעפיל לגמר. במקום הראשון היום שוב סיימו הצמד הרוסי - דוידובה וארמקובה, בציון נדיר של 49.50 (50 הוא ציון מושלם), בדיוק כמו בתרגיל החובה שלהן.
בכל זאת זוהי הופעה לא רעה עבור שתי הישראליות. הסיכוי שלהן להעפיל לגמר מראש היה נמוך. השתיים מסיימות בדיוק באותו מקום בו סיימו את משחקי אתונה 2004.
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): גולש הניל פרייד הישראלי שחר צוברי סיים הבוקר (שלישי) במקום הרביעי את שיוט מס' 10 והוא מדורג במקום הרביעי הכללי לפני השיוט המכריע מחר - שיוט המדליות אליו יוצאים רק עשרת הגולשים המובילים. הצרה של צוברי היא שהמובילים, הגולש הצרפתי ג'וליאן בונטמפ, הבריטי ניק דמפסי והניו זילנדי טום אשלי, מובילים עליו ב-8-9 נק' ורק סיום גבוה שלו מחר וכישלון של אחד מהשלושה יעלה אותו אל שלושת הראשונים.
צוברי כבר היה שני אחרי המצוף השלישי בשיוט היום, אבל הדרדר לרביעי בסיום. בונטמפ סיים שלישי ועלה להוביל בתחרות כולה, דמפסי חמישי ואשלי, שהגיע במקום ה-32 אבל ויתר כמעט מהפתיחה, זרק את השיוט (כל גולש יכול לזרוק מהניקוד הכללי את השיוט הכי גרוע שלו). בשיוט ניצח גולש סיני ואחריו הגיע גולש יפני, שלשניהם אין סיכוי למדליה. גם הברזילאי סנטוס, שהיה בתמונה אך סיים רק 33 היום, לא יוכל כבר לסיים במקום גבוה יותר מהמקום הרביעי.
לקראת השיוט המכריע, אמר צוברי: "הכל עדיין פתוח. השלישייה הראשונה מאוד צמודה, כך שאם אעשה שיוט טוב אני יכול לקחת מדליה בכל צבע. שלושת המדורגים ראשונים מאוד מתוחים ולחוצים, אני היחיד שעוד מאיים עליהם. אם אני אסיים ראשון ואחד מהם חמישי אז יש מדליה, אבל אף אחד לא פראייר".
צוברי נשאל האם הוא לא חושש שהגולשים ממקומות 5 עד 10, שכבר אינם יכולים להשיג מדליה, יוותרו מראש, ואמר: "יש הרבה גולשים שחשוב להם להתקדם, אף אחד לא יוותר. כולם יריבו על כל נקודה, הכל יכול לקרות. מחר זה עוד יום של גלישה, שאני יודע מה אני אמור לעשות בו".
בשיוט המדליות זוכים לניקוד כפול, מה שאומר שאת פער שמונה הנקודות ממקומות 2-3 יכול צוברי לסגור רק אם יסיים ארבעה מקומות לפני דמפסי או אשלי (במקרה הזה יהיה שוויון נקודות ומה שקובע הוא המיקום בשיוט המדליות עצמו), כדי לעבור את בונטמפ הוא צריך לסיים חמישה מקומות לפניו. צריך לזכור ששלושת המובילים צמודים מאוד ושדמפסי ואשלי ירצו לנצח את השיוט גם הם כדי לנסות ולעבור את הצרפתי.
גם אם צוברי ינצח מחר בשיוט זה לא יבטיח לו מדליה, אם שלושת המובילים יגיעו במקומות 2-4, אחריו. מצד שני, ובניגוד לשיוט המדליות של בוסקילה וקורנצקי, שם התחרות הייתה רק מול צמד ברזילאי, כאן, בגלל שמדובר בשלושה מתחרים, הסיכוי גדול יותר שאחד מהם לא יעמוד בלחץ ויקרוס. עם זאת, כל השלושה - בונטמפ בן ה-29 (כבר 17 שנים בתחרויות רשמיות), דמפסי בן ה-28 (מדליסט הארד מאתונה במיסטרל) ואשלי בן ה-24 (אלוף העולם הנוכחי בניל פרייד) - הם גולשים ותיקים ומנוסים מאוד. יש לזכור כי כמו שקרה אצל בוסקילה וקורנצקי; לצוותים שאיבדו סיכוי יש מעט מאוד מוטיבציה להפריע לאלה שזקוקים לניקוד, וכך צוברי לא יכול לסמוך יותר מדי על גולשים נוספים שיעשו בשבילו את העבודה.
צמרת הטבלה של צוברי (אחרי 10 שיוטים ולפני שיוט המדליות)
1. בונטמפ (צרפת) 45 נק' שליליות
2. דמפסי (בריטניה) 46 נק'
3. אשלי (ניו זילנד) 46 נק'
4. צוברי (ישראל) 54 נק'
5. סנטוס (ברזיל) 65 נק'
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): סיימה את השיוט העשירי היום במקום העשירי והצליחה לשמור על דירוג ה-10 הכללי, מה שהכניס אותה לשיוט המדליות היוקרתי מחר. דוידוביץ' רחוקה 22 נק' מהמקום התשיעי, מה שאומר שאין לה סיכוי לשפר את מיקומה גם נוכח שיטת הניקוד הכפול, אבל גם כך מדובר בהישג נאה מאוד עבור הגולשת בת ה-20.
לסיכום:
קולגנוב יכול להגיע לגמר ומשם הכל פתוח..
חבל שצוברי לא עלה לשלישיה הראשונה..
והופעה יפה של גלושקוב ויופה
הישראלים שיופיעו מחר:
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): האם סוף סוף נקבל מדליה ישראלית במשחקי בייגי'ן 2008? אם תהיה לשאלה הזו תשובה חיובית, אז כנראה שנדע אותה כבר הבוקר. שחר צוברי, התקווה גדולה שלנו לפודיום, ייצא בפעם ה-11 והאחרונה אל המים, לשיוט המדליות שיכריע האם הוא יאייש את המקום הרביעי והמאכזב או יעלה לפחות מקום אחד ויחזור מהמשחקים עם מזכרת מתכתית.
הסיפור פשוט יחסית. צוברי חייב להקדים אחד משלושת האנשים שנמצאים לפניו בדירוג הנוכחי: בונטמפ הצרפתי, דמפסי הבריטי או אשלי הניו זילנדי בארבעה מקומות לפחות. אם זה יקרה, העובדה שכמות הנקודות המוענקת בשיוט כפולה תאפשר לו לחלוף על פניהם בדירוג ולהיכנס לאחד משלושת המקומות הראשונים. הבעיה היא שגם אם צוברי ינצח את השיוט, לא בטוח שזה יספיק. אך במשלחת הישראלית בטוחים שאם הגולש הצעיר יעשה את העבודה שלו כמו שצריך, אחד מיריביו כבר יפשל.
השיוט אמור להתחיל בשעה 08:00 אבל כפי שקרה רבות בתחרות הנוכחית, יכול מאוד להיות שהיעדר רוח ידחה את הזינוק.
אלכס אברבוך (אתלטיקה, קפיצה במוט): לקראת סוף יום התחרויות באצטדיון האתלטיקה יחל שלב המוקדמות בקפיצה במוט ואת ישראל ייצג כמובן אלכס אברבוך, אלוף אירופה פעמיים. הוא אמור להיות מסוגל להעפיל לגמר, ושם - נוכח חוסר היציבות שמאפיין את הענף - אנחנו מקווים שבאמת הכל יכול לקרות שכן אברבוך כבר אינו בשיאו.
מיכאל קולגנוב (קיאקים): בשעה 10:30, יערך חצי הגמר לקיאק ל-1000 מטר, אליו העפיל מדליסט הארד (ב-500 מטר) מאתונה, מיכאל קולגנוב. הישראלי לא צפוי להעפיל לגמר ואם יעשה כן הרי שאפשר יהיה להגדיר זאת כהפתעה.
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): שהצליחה לסיים במקום ה-10 את עשרת השיוטים הראשונים, השתחלה גם היא לשיוט המדליות אבל אין לה סיכוי לסיים על הפודיום.
ציפיות:
מדליה מצוברי, גמר מאברבוך וגמר מקולגנוב.
אירועים נוספים:
בתפקיד דיברס: טרגדיה ללולו ג'ונס
מעדה במשוכה ה-9 אחרי שהוליכה וסיימה 7. הזהב להרפר.
לולו ג'ונס הייתה אמורה לזכות ב-100 מ' משוכות לנשים, והיא אכן הובילה הערב (שלישי) את ריצת הגמר בפער משמעותי אחרי 8 משוכות. אבל ממש כמו כוכבת העל גייל דיברס, שמעדה במשוכה ה-10 בגמר ב-92 וסיימה חמישית (ואח"כ סיימה רביעית ב-96 וכשלה בצורה דומה ולא העפילה לגמר ב-2000), ג'ונס נתקלה במשוכה הלפני אחרונה, התאוששה, אבל הצליחה לסיים רק במקום השביעי. עוד כישלון אמריקאי באתלטיקה, אבל הפעם אחד כואב במיוחד.
בזהב זכתה דון הרפר, גם היא מארה"ב, בזמן של 12.54 ש', המהווה עבורה שיא אישי. סאלי מקלארן האוסטרלית הפתיעה עם הכסף שהוכרע בפוטו פיניש אחרי שקבעה 12.64, בדיוק כמו פריסליה לופס-שליפ הקנדית, שזכתה בארד. דמו צ'רי האמריקאית הפסידה עוד מדליה למשלחת של ארה"ב בגלל מאית שניה וסיימה רביעית (12.65).
'פרודו' זכה בטריאתלון של בייג'ין 2008
כמעט שעתיים של ריצה, שחייה ורכיבה על אופניים התנקזו הבוקר לרגע של 5 שניות. בסיומו, יאן פרודנו הגרמני עקף ממש על קו הסיום את הקנדי סיימון וויטפילד וזכה במדליית הזהב בטריאתלון בייג'ין. 1:48:53 שעות לקח לאלוף החדש לחצות את קו הסיום, מדליסט הכסף עשה זאת ב-1:48:58. ביבאן דוקארטי האוסטרלי הגיע 7 שניות אחרי וויטפילד ולקח את הארד.
הטריאתלון הורכב מ-1.5 ק"מ שחייה, 40 ק"מ אופניים ו-10 ק"מ ריצה. וויטפילד, מדליסט הזהב מסידני, הוביל בשלבים המכריעים כשחאבייר גומז הספרדי, אחד הפייבוריטים לזכייה, נמצא בדבוקה מאחוריו. גומז ניסה אבל פשוט לא היה מסוגל לתת את הדחיפה האחרונה, ואת המירוץ סיים במקום הרביעי.
מי שכאמור הצליח הוא 'פרודו' בן ה-27, טייס חובב המתנשא לגובה של 1.91 מ' ושבכלל מתגורר בדרום אפריקה.
בראד קאלפלדט האוסטרלי, עוד אחד שהוזכר כפייבוריט, סיים רק במקום ה-16 בזמן של 1:50:36 שעות.
שון ג'ונסון התנחמה עם זהב בקורה
אחרי האכזבה בקרב רב, האמריקנית גברה על בת ארצה, נסטיה ליוקין. גברים: לי שיאופנג ניצח עם תרגלי מבריק במקבילים.
שון ג'ונסון מארה"ב, אלופת העולם בקרב רב, הצליחה לזכות במדליית הזהב היחידה שלה במשחקי בייג'ין בתחרות הגמר האחרונה של התעמלות המכשירים לנשים, כאשר הפגינה ביצוע מדויק על הקורה (16.225 נקודות). ג'ונסון הקדימה את אלופת הקרב רב בבייג'ין, בת ארצה נסטיה ליוקין (16.025 נקודות), ואת הסינית שנג פיי שזכתה בארד (15.950 נקודות).
השליטה הסינית בתחרויות הגברים נמשכה גם ביום התחרויות האחרון. לי שיאופנג, האלוף מסידני במקבילים, ניצח עם תרגיל מרהיב שלא הותיר למתחריו שום סיכוי (16.450 נקודות). הניצחון של לי העניק לו את מדליית הזהב הרביעית בקריירה האולימפית שלו. הסיני הקדים את יו וונצ'ול מדרום קוריאה (16.250 נקודות) ואת אנטון פוקין מאוזבקיסטן (16.200 נקודות).
זו קאי הסיני, שזכה בזהב בקרקע, ניצח בתחרות המתח עם 16.200 נקודות, והגדיל את מספר ניצחונות הגברים של סין בהתעמלות המכשירים לשבע מתוך שמונה מדליות זהב אפשריות. הוא הקדים את ג'ונתן הורטון האמריקאי (16.175 נקודות) ואת פביאן הומבושן הגרמני (15.875 נקודות).
זהב לשטיינר בהרמת משקולות
מתיאס שטיינר מגרמניה, אחד הספורטאים הכבדים ביותר במשחקים האולימפיים בבייג'ין (145.93 ק"ג), ניצח בתחרות האחרונה של הרמת המשקולות במשחקי בייג'ין – תחרות למתחרים מעל 105 ק"ג.
שטיינר הרים 461 ק"ג, והקדים את הרוסי ייבני צ'יגישב שהרים 460 ק"ג. במקום השלישי סיים ויקטורס שרבאטיס מלטביה שהרים 448 ק"ג.
הא צ'ונג מסין ניצח בתחרות הקפיצה למים ממקפצות בגובה 3 מטרים, ושמר על רצף מדליות הזהב המושלם של סין במשחקי בייג'ין – שש מדליות זהב. זו גם הפעם השלישית ברציפות, מאז סידני, שסין זוכה בתחרות הזו במדליית הזב.
והסיכום הכללי:
אתלטיקה:
כריסטין אורוגו, אלופת העולם בריצה ה-400 מ' לנשים, הפכה הערב גם לאלופה האולימפית אחרי שניצחה את הגמר בבייג'ין בזמן של 49.92 ש' הודות לסיומת אדירה בה חלפה על פני סניה ריצ'ארדס. האמריקאית, המועמדת הבכירה לזהב, פתחה חזק מדי, נחלשה, וסיימה רק שלישית (49.93), מוסיפה עוד כישלון לאמריקאים באתלטיקה. שריקה וויליאמס הג'מייקנית זכתה בכסף.
אחרי פתיחה חלשה יחסית למשחקים האולימפיים מבחינת המשלחת הרוסית, מאז שהחלו תחרויות האתלטיקה העבירו הרוסים הילוך והיום השיגו זהב רביעי באצטדיון "קן הציפור", הפעם בקפיצה לגובה, הודות לאנדריי סלינוב, שהיה היחיד לעבור 2.36 מ'.
רוסיה קטפה גם את הארד כשירוסלב ריבקוב, אלוף העולם באולמות ב-2006 (במוסקבה), עבר 2.34, אבל עם יותר פסילות מהפתעת התחרות, ג'רמיין מייסון הבריטי, שהזכה בכסף. סטפן הולם השבדי, מדליסט הזהב מאתונה, סיים רק רביעי אחרי שלא הצליח לעבור 2.34 בנסיון אחד, ו-2.36 בשני הנסיונות הנותרים.
גרד קאנטר האסטוני, אלוף העולם בדיסקוס, הפך היום לאלוף האולימפי כשזרק את החפץ ל-68.82 מטרים, בנסיון הרביעי. פיוטר מלצ'ובסקי הפולני השיג 67.82 מ' בזריקה הטובה ביותר שלו בדרך לכסף, שלושה ס"מ יותר מווירג'יליוס אלקנה הבלארוסי.
מעט מאוחר יותר אוסיין בולט המשיך להציג יכולת מזהירה בריצות הקצרות תוך שהוא מביע זלזול על פניו לאורך מרבית הריצה. הפעם הפגין את תצוגת התכלית הזו בחצי הגמר ל-200 מ', כשהעפיל לגמר עם התוצאה הטובה ביותר, 20.09 ש' תוך שהוא מקדים בקלות את שון קרפורד ו-וואלאס ספירמון האמריקאים, שאמורים לאיים עליו בגמר. קים קולינס, וולטר דיקס וכריסטיאן מקאלום יהיו בגמר גם. מרלון דבוניש לא.
נציגה אחרת של שבדיה, קרולינה קלופט, העפילה לגמר הקפיצה למרחק. קלופט, אגדת אתלטיקה והאלופה האולימפית באתונה, אלופת עולם בפריז, הלסינקי ואוסקה ואלופת אירופה במינכן וגוטנבורג בקרב 7, החליטה לנטוש את המקצוע המשולב ובבייג'ין מתחרה במקצועות בודדים.
אחרי שנכשלה להעפיל לגמר בקפיצה המשולשת קפצה היום 6.70 מ' למרחק והעפילה לגמר מהמקום החמישי. מאורין היגה מאגי הברזילאית סיימה ראשונה עם 6.79.
הגמר ייערך ביום שישי.
היום נערכו גם שני השלבים הראשונים בריצת ה-200 מ' לנשים, כשלא נרשמו הפתעות. אירוע מעניין אחד נרשם כשהאצנית רוקיה אל גסאר מבחריין, שרצה בבגדים ארוכים וכיסוי ראש, ניצחה את מקצה רבע הגמר שלה והעפילה לחצי הגמר.
כאמור, הפייבוריטיות כולן העפילו ל-16 האחרונות בהן, שרון סימפסון וקרון סטיוארט, הג'מייקניות המועמדות לזהב, האלופה המכהנת ורוניקה קמפבל-בראון והאמריקאית אליסון פליקס.
הגמר ייערך ביום חמישי.
באירוע שנעל את יום התחרויות ב"קן הציפור" היה זכה אלוף העולם לשעבר ראשיד ראמזי הבחרייני שזכה במדלית הזהב בתום גמר מרתק בריצה ל-1500 מ'. הוא הקדים את אסבל קיפרוטו קיפרופ, שניסה לסחוט מעצמו פיניש מדהים, אבל כשל מול הלחימה של ראמזי. ניקולס וויליס העניק ארד מפתיע במיוחד לניו זילנד. מי אמר שגברים לבנים אינם יכולים?
כדורגל, חצי הגמר:
ניגריה - בלגיה 1:4
ניגריה העפילה היום (שלישי) לגמר טורניר הכדורגל במשחקים האולימפיים בבייג'ין, אחרי שהביסה את בלגיה 1:4.
וינסנט אניימה, שלא שוחרר ע"י הפועל ת"א לאולימפיאדה כדי שישחק עמה בגביע אופ"א, לבטח ישב בבית והתבאס כשראה את חבריו מבטיחים מדליה ראשונה לניגריה במשחקים, אולי מוזהבת, עם הצגה גדולה. אלא שגם בלי אניימה, לישראל היה נציג שאפילו כבש במשחק. ביו אדפמי, שחקנה של בני לוד מהליגה הלאומית בעונה האחרונה ששיחק בעבר גם בהפועל ירושלים, הפועל ת"א והכח עמידר ר"ג, כבש את השער הראשון לזכות הנשרים בדקה ה-17.
השוער אמברוסה ונזקין מנע שוויון עם הדיפה פנטסטית אל המשקוף, אחרי שמוסא דמבלה נותר חופשי לבעיטה במרכז הרחבה.
צ'ינדה אוגבוקה, שחקנה של הופנהיים העולה החדשה לבונדסליגה, הגדיל את היתרון של האפריקאים עם צמד בדקות 59 ו-72. הראשון אחרי בישול נהדר של ויקטור אניצ'בה והשני בפצצה אדירה מחוץ לרחבה. צ'יבוזור אוקונקוו השלים את החגיגה עם עוד בעיטה מחוץ לרחבה בדקה ה-79. אניצ'בה עוד הספיק להחמיץ פעמיים, באחד מהמקרים בצורה מדהימה מול שער ריק, אבל זה לא שינה הרבה עבור חניכיו של המאמן סמסון סיאסיה, חלוץ צפרירים חולון בעבר. גם לא כאשר לורן סימן צימק עבור בלגיה בטיל נפלא בבעיטה חופשית בדקה ה-88.
ארגנטינה - ברזיל 0:3
ארגנטינה השילה מעליה 3 שנים של כישלונות מול ברזיל כשהביסה אותה הערב (שלישי) 0:3 בדרך לגמר הטורניר האולימפי בבייג'ין. סרחיו "קון" אגוארו היה הכוכב הגדול עם צמד והכשלה ברחבה, שהובילה לפנדל אותו ניצל היטב חואן רומן ריקלמה. הסלסאו של דונגה עוד ניסו לחזור אחרי השער הראשון אך איבדו את הראש וגם שני שחקנים, לוקאס לייבה וטיאגו נבס, שהורחקו. אחרי שתסיים לחגוג תתפנה ארגנטינה להכנות לגמר מול ניגריה.
מהלך המשחק:
לעיני דייגו מראדונה וקובי בראיינט ביציע פתחה ארגנטינה טוב יותר, אבל למצב הגדול הראשון הגיעה היריבה אחרי פריצה טובה של המגן הימני של שאלקה, ראפיניה. בצד השני, סרחיו אגוארו היה חייב בדקה ה-12 להעלות את ארגנטינה ליתרון, כשהכין לעצמו מצב נהדר אבל בעט שטוח החוצה. לאונל מסי נתן את ההברקה הגדולה שלו בדקה ה-41 עם מבצע אישי נפלא בו היתל בשלושה שחקני הגנה ובעט מתוך הרחבה בזווית קשה, אבל בריטו רנאן הדף.
אחרי מחצית מאופסת, ארגנטינה עלתה ליתרון מוצדק בדקה ה-52 כשאנחל די מריה, כובש שער הניצחון ברבע הגמר מול הולנד, העביר מצד שמאל ואגוארו הקדים את השומר שלו ועם הכתף דחק מקרוב פנימה. 0:1 לארגנטינה. מיד אחרי שנקלעה לפיגור, ברזיל התעוררה ודייגו בעט מחוץ לרחבה כדור שטוח שנעצר בקורה.
אלא שדווקא כשנראה היה שהנבחרת של דונגה סופסוף יוצאת מהמערך ההגנתי שלה, הגיע ה-0:2 של ארגנטינה. אסקיאל גאראי, בלם הרכש של ריאל מדריד שיושאל העונה לסנטאנדר, העביר מסירת רוחב ואגוארו שוב היה שם כדי לגלגל פנימה מול הרשת החשופה. צמד ל"קון", שהתחיל את המשחק ללא שער בטורניר.
בדקה ה-65 רונאלדיניו, במשחק פושר מאוד, סופסוף הראה מה הוא יודע עם בעיטה חופשית נהדרת לקורה. הכדור חזר לשחקן ברזילאי שבעט, תיאגו נבס המשיך פנימה מעמדת נבדל והשער המצמק נפסל. בדקה ה-75 אגוארו קיבל כדור ברחבה, ראפיניה שם רגל וגרם לעבירה. השופט פסק על פנדל וחואן רומן ריקלמה לא התקשה לכבוש מהנקודה הלבנה. 0:3 גדול לארגנטינה.
תשע דקות לסיום חאבייר מסצ'ראנו יצא קדימה, פרץ נהדר כשהוא לבדו מול כל ההגנה הברזילאי ולוקאס לייבה הוריד אותו מאחור בעבירה מכוערת. השופט שלף לקשר ליברפול אדום ישיר והשאיר את ברזיל המושפלת בעשרה שחקנים. שלוש דקות ועברו וגם טיאגו נבס ביצע עבירה מאחור על מסצ'ראנו וראה את האדום.
הרכב ארגנטינה: סרחיו רומרו, אסקיאל גאראי, לוסיאנו מונסון, פבלו סבאלטה, ניקולה פארחה, פרננדו גאגו, חאבייר מסצ'ראנו, חואן ריקלמה, אנחל די מריה, לאונל מסי, סרחיו אגוארו.
הרכב ברזיל: בריטו רנאן, ראפיניה, אלכס סילבה, מרסלו, ברנו, אנדרסון הרננס (תיאגו נבס, 61), אנדרסון, לוקאס לייבה, רונאלדיניו, דייגו (ז'ו, 71), רפאל סוביס (אלשנדרה פאטו, 61).
טבלת המדליות:
מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 43 14 19 76
ארה"ב 26 27 26 79
בריטניה 16 9 8 33
אוסטרליה 11 12 12 35
גרמניה 11 8 9 28
רוסיה 10 14 18 42
דרום קוריאה 8 10 6 24
יפן 8 6 8 22
איטליה 6 6 7 19
אוקראינה 5 4 8 17
צרפת 4 11 14 29
הולנד 4 5 4 13
רומניה 4 1 3 8
ספרד 3 4 2 9
פולין 3 4 1 8
סלובקיה 3 1 0 4
קנדה 2 6 5 13
קניה 2 4 2 8
צכיה 2 3 0 5
גמייקה 2 3 0 5
ניו זילנד 2 1 5 8
צפון קוריאה 2 1 3 6
דנמרק 2 1 3 6
אתיופיה 2 1 0 3
שווייץ 2 0 3 5
גאורגיה 2 0 1 3
קובה 1 5 5 11
בלארוס 1 3 7 11
קזחסטאן 1 3 4 8
זימבבואה 1 3 0 4
אזרבייגאן 1 2 2 5
נורבגיה 1 2 2 5
סלובניה 1 2 2 5
אינדונזיה 1 1 3 5
בולגריה 1 1 2 4
פינלנד 1 1 1 3
מונגוליה 1 1 0 2
אסטוניה 1 1 0 2
הודו 1 1 0 2
ברזיל 1 0 5 6
ארגנטינה 1 0 1 2
טוניסיה 1 0 0 1
קמרון 1 0 0 1
פנמה 1 0 0 1
תאילנד 1 0 0 1
בחריין 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
שבדיה 0 3 0 3
טורקיה 0 2 1 3
אוזבקיסטאן 0 1 3 4
אוסטריה 0 1 2 3
יוון 0 1 2 3
ליטא 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
קולומביה 0 1 1 2
סרביה 0 1 1 2
קרואטיה 0 1 1 2
דרום אפריקה 0 1 0 1
טרינידד וטובגו 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
אקוואדור 0 1 0 1
צילה 0 1 0 1
מלזיה 0 1 0 1
סינגפור 0 1 0 1
פורטוגל 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
טייפה 0 0 2 2
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
מרוקו 0 0 1 1
איראן 0 0 1 1
לטביה 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1
נכתב ב- 20/08/2008, 08:54
נכתב ב- 20/08/2008, 16:29
19.30 ב200 מטר!!!!! שיא עולם חדש!!!!!!!!
רק שתבינו זה קצב של 9.65 ל100!!! שזה גם שיא עולם אבל לא נחשב!
איזה אדם נסגדדדדדדדדדד
ועוד הייתה רוח מול הפנים שלו אז תחשבו מה הוא יכול לעשות עם רוח גבית!
נכתב ב- 20/08/2008, 18:30
רק שתבינו זה קצב של 9.65 ל100!!! שזה גם שיא עולם אבל לא נחשב!
יותר מהיר מהרבה מכוניות בשוק

נכתב ב- 20/08/2008, 18:58
שיא לא יאומן ובאמת לא חשבתי שאני אראה אותו קורה.
איך הוא רץ.....פשוט לא יאומן.
נכתב ב- 21/08/2008, 04:49
הישראלים:
שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): יש מדליה לישראל! ארד, ושוב בשייט. שחר צוברי סיים היום במקום השלישי הכללי בתחרות הניל פרייד בבייג'ין והבטיח שישראל תביא גם מהמשחקים האולימפיים 2008 מדלייה אחת לפחות, ותשמור על רצף נאה מאז משחקי ברצלונה.
צוברי הציג בשיוט המדליות המכריע יכולת מצויינת, סיים במקום השני וניצל את השיוט הרע של ניק דמפסי הבריטי, שסיים שביעי, כדי לעקוף אותו בדירוג הכללי. טום אשלי הניו זילנדי לקח את מדליית הזהב, ג'וליאן בונטמפ הצרפתי את הכסף.
זוהי מדלייה שביעית לישראל בהיסטוריה, החמישית מארד (זהב היה לגל פרידמן, כסף ליעל ארד) והשלישית בענף השייט אחרי שתי המדליות של פרידמן.
מהלך השיוט:
השיוט החל עם דרמה, כאשר השופטים סימנו כי אחד מהגולשים פסל, מה שייתן לו אוטומטית 20 נקודות שליליות, אחרי דקות ספורות הסתבר כי זה היה הגולש היווני קאקלמנאקיס, מה שלא עזר לצוברי, שזינק חלש.
את המצוף הראשון עקף צוברי במקום השלישי, אחרי גולש מהונג קונג ואחרי אשלי, אבל החדשות הטובות היו שדמפסי הבריטי הגיע רק שביעי, וצוברי עלה למקום השלישי הכללי.
הישראלי שמר על המקום הגבוה ועלה למקום השני, כשההונג-קונגי ממשיך להוביל. בינתיים אשלי הניו זילנדי שמר על המקום השלישי, ובונטמפ הצרפתי קצת נתקע עם המקום החמישי, אבל השיוט הספורטיבי של הגולש הסיני וואנג ושל הברזילאי סנטוס, שהצליחו לסיים לפני דמפסי הבריטי, העניקו בסיום לצוברי את הארד.
צוברי סיים עם 58 נק' שליליות, שתיים פחות מלדמפסי. בונטמפ סיים עם 53 ואשלי עם 52.
מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): הגולשת בת ה-20, שעשתה תחרות יפה מאוד בעצם התברגותה לעשירייה הראשונה, סיימה את השיוט האחרון במקום ה-7, אבל מראש לא היה לה סיכוי לשפר את מיקומה טרם השיוט - מקום 10 בדירוג הכללי.
בשיוט עצמו הייתה דרמה לא קטנה, כשהגולשת הסינית יין ז'יאן, שהייתה ראשונה לפני השיוט ונתמכה בעידוד מסיבי של הקהל בצ'ינגדאו, פיגרה לאורך כל השיוט והייתה קרובה לאבד את הזהב לאיטלקיה הוותיקה אלסנדרה סנסיני בת ה-38. רק במצוף האחרון הצליחה ז'יאן לעלות למקום השלישי, מה שהספיק לה כדי לקחת את הזהב, במרחק של נקודה אחת מסנסיני, שזכתה בכסף (מדליה רביעית ברצף במשחקים אולימפיים, אחרי ארד באטלנטה, זהב בסידני וארד באתונה). הגולשת הבריטית ברייאוני שואו לקחה את הארד.
מיכאל קולגנוב (קיאקים): הישראלי מיכאל קולגנוב לא הצליח להעפיל לגמר המקצה ל-1,000 מטרים, אחרי שסיים רק במקום השמיני מבין תשעה בחצי הגמר.
קולגנוב רשם זמן של 3:43.108, מרחק של 11 שניות מהמנצח, מקס הוף הגרמני. הוף עלה לגמר יחד עם יאניץ' הקרואטי ובוקו ההונגרי מהמקצה של הישראלי. וואלאס האוסטרלי, פוהי מניו זילנד ואוסקרסון השבדי עלו מהמקצה השני, בו היה הזמן של קולגנוב מספיק לו למקום השישי בלבד.
"אני שמח להתחרות עבור מדינת ישראל", אמר קולגנוב אחרי המירוץ. "הרגשתי טוב בהתחלה ובאמצע, אבל זה לא הרגיש טוב טכנית. אני לא רגיל להתחרות ב-1000 מטר. מחר זו תחרות אחרת. אני לא יכול להגיד לך מה יהיה מחר, אני לא אלוהים. אני שמח מאוד בשביל שחר צוברי, סוף סוף יש מדליה למדינת ישראל".
המקצה ל-1,000 מטרים הוא המקצה החלש יותר של קולגנוב, ומחר הוא יעלה לחצי הגמר במקצה הטוב יותר שלו - 500 מ', בו יש לו סיכוי גבוה יותר להעפיל לגמר. ב-500 מ' זכה קולגנוב במדליית הארד במשחקים בסידני.
בשיוט הראשון התחרה רמי צור, שמייצג את ארה"ב מאז 2004. צור סיים במקום השביעי וגם הוא לא העפיל לגמר. צור אמר לאתר ספורט 5: "500 זה המקצה החזק שלי ואני מאמין שאעשה תוצאה יותר טובה מחר. בסך הכל היה כיף".
אלכס אברבוך (אתלטיקה, קפיצה במוט): הקופץ במוט הישראלי סיים את דרכו במשחקים האולימפיים בבייג'ין במהירות כשהודח כבר במוקדמות.
אברבוך החליט לפתוח את הקפיצות שלו בגובה של 5.45 מטרים ופסל בניסיון הראשון, כשאפילו לא הצליח לעלות עד לגובה הרף. את הניסיון השני שלו באותה הגובה ביצע אברבוך בצורה טובה יותר, אך נגע ברף עם רגליו והפיל אותו. כשנותר לו ניסיון אחד בלבד, התעלה על עצמו הקופץ בן ה-34 בניסיון האחרון באותו הגובה, כשעלה גבוה מעל לרף ונשאר בתמונה.
לאחר מכן החליט אברבוך לפסוח על גובה של 5.55 מטרים ולעבור ישירות ל-5.65 מטרים, שם פסל בכל שלושת הניסיונות שלו. הניסיון האחרון שלו, שהיה קרוב ביותר לעבור את הרף, נפרד אברבוך מהקהל וביצע את הסלטה המסורתית שלו.
"13 אנשים עברו 5.55 מ', להיות מקום 14 או 28 זה לא משנה", הסביר אברבוך את ההחלטה הטקטית שלו. "רציתי להיות בגמר, ידעתי ש-5.65 מ' יספיק, אבל היו לי העונה כאבים באכילס וצריך להיות בריא ב-100 אחוז. זה סוף לתחרות שלי בצורה מקצוענית, אקפוץ עוד שנה בשביל הכיף ובשביל הישראלים. זאת האולימפיאדה האחרונה שלי וזה קצת קשה. אני רוצה לומר שזה כבוד בשביל לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים".
על המשך חייו אמר אברבוך: "התחלתי לחפש כבר עבודה אחרת. יש לחץ, כואב שזה הסוף. אני לא מסיים קריירה, אולי מתחיל חדשה, אולי מאמן בחדר כושר. עכשיו אני פנוי, עכשיו יכולים לבקש עזרה מאלכס. אני רוצה לעזור לאתלטיקה הישראלית".
לסיכום:
מדליה ראשונה (וכנראה אחרונה) לישראל בבייג'ינג 2008!
ידעתי ששחר יצליח לעשות את זה! הלוואי שהוא ילך בעקבות פרידמן ויביא גם זהב ב2016. ואולי אף יצליח להיות שייט יותר גדול מפרידמן ולהביא מדליה גם ב2012.
אברבוך איכזב, חבל שהוא פורש.. רציתי שהוא לפחות יהיה בגמר כי היה לו סיכוי..
קולגנוב לא התחרה במקצוע החזק שלו אז לא נורא ומעיין דוידוביץ' היא הפתעה טובה מאוד ויש מצב למדליה ב2012 אם היא תשתפר.
הישראלים שיופיעו מחר:
בת אל גטרר (טאקוונדו): כבר מוקדם בבוקר בת אל גטרר תשתלב במוקדמות טורניר הטאקוונדו (עד 57 ק"ג). אם היא תעפיל לחצי הגמר, היא תתחרה גם בצהריים.
מיכאל קולגנוב (קיאקים): לקראת הצהריים מיכאל קולגנוב ינסה להעפיל לגמר הראשון שלו במשחקים במקצה הקיאק ל-500 מטרים. לחצי הגמר מדליסט הארד מסידני עלה אחרי שהתחיל חלש, אבל השתפר בהמשך. אחרי 250 מטרים הוא היה במקום השלישי אבל הצליח לעלות להוביל ושמר על מקומו עד הסיום.
במקצה של קולגנוב התחרה גם רמי צור, שייצג בעבר את ישראל ועבר לארה"ב. צור הוביל בחצי המרחק וסיים לבסוף במקום השלישי, כשהוא גם הבטיח את מקומו בחצי הגמר.
אירה ריסנזון (התעמלות אומנותית): תתחרה גם גם במוקדמות התרגיל האישי וגם בקבוצתי.
נטע ריבקין (התעמלות אומנותית): תתחרה גם גם במוקדמות התרגיל האישי וגם בקבוצתי.
ציפיות:
אם בת אל תנצח שלושה קרבות היא תזכה במדליה. אף אחד לא חושב שיש סיכוי אבל אני מאמין שהיא תעבור את הקרב הראשון לפחות..
קולגנוב יכול לעלות לגמר ואני מקווה שגם המתעמלות יעלו.
אירועים נוספים:
ארבעה ימים אחרי שהשאיר את כולנו פעורי פה, אוסיין בולט עשה זאת שוב. הג'מייקני ניפץ את שיא העולם הבלתי אפשרי של מייקל ג'ונסון בגמר ה-200 מטרים (19.32 שנ') כשעצר את השעון על 19.30 מטורף, חולני, על אנושי. בולט הפך לאדם הראשון בהיסטוריה ששובר את שיא העולם ב-100 ו-200 באותם משחקים אולימפיים.
בדומה לריצת ה-100, כבר מהפתיחה היה אפשר להבין שהולכים לקראת ריצה גדולה. בולט עקף את מתחריו עוד לפני חצי הפנייה וכאשר הגיע לישורת לא היה אף אחד קרוב אליו. משם זה כבר היה קרב נגד השעון וגם לו לא היה ממש סיכוי מול האיש המרחף. הפעם הוא לא חגג לפני הסיום אלא נשאר מרוכז עד הסוף ורק לאחר שחצה את קו הסיום הירשה לעצמו לזרוק מבט הצידה אל השעון ולפרוס את ידיו הצידה, אות ראשון לעוד חגיגה ספקטקולרית.
גם מאחורי בולט התפתח חתיכת סיפור. השניים שסיימו במקומות השני והשלישי היו צ'ורנדי מרטינה ו-וואלאס ספירמון, אולם האמריקני נפסל דקות ספורות לאחר סיום הריצה בטענה שהוא חדר למסלול שמימינו. כשלוש שעות לאחר המרוץ גם מרטינה נפסל בטענה דומה וכך נוצר מצב ששני האמריקנים שסיימו במקומות 4 ו-5 (שון קורופורד ו-וולטר דיקס) קיבלו את מדליות הכסף והארד בהתאמה.
לודמילה בלונסקה נתפסה על סמים
מדליסטית הכסף בקרב 7, האוקראינית לודמילה בלונסקה, נתפסה על שימוש בסטרואידים. הוועד האולימפי הבינלאומי מבצע כעת חקירה בעניינה ומחר יקבע האם לשלול לה את המדלייה ולהרחיק אותה מהמשחקים האולימפיים.
בלונסקה נלקחה לבדיקת סמים שגרתית יום לאחר הזכייה במדליה בתחילת השבוע, ובמבחנת A שלה נמצאו שרידים של סטרואידים אנאבוליים. מאוחר יותר היום תיפתח המבחנה השנייה ובמידה וגם בה ימצאו סטרואידים, בלונסקה צפויה לקבל הרחקה לכל החיים עקב העובדה שבעבר היא כבר הורחקה על שימוש בסמים וחזרה להתחרות ב-2005 אחרי השעייה לשנתיים.
ביום שבת, לאחר שזכתה במדלייה, הגיבה בלונסקה לטענות שספורטאים שנתפסו על שימוש בסמים צריכים להיות מושעים מהאולימפיאדה: "כל מה שעשיתי הוא בעבר. טעיתי אבל חזרתי וכל מי שטוען שצריך להשעות אותי, צריך לתת מבט טוב במראה".
והסיכום הכללי:
אתלטיקה:
15 דקות לאחר שבולט חישמל את איצטדיון 'קן הציפור', נערך גמר ה-400 מטר משוכות באווירה של אנטי-קליימקס. מלאני ווקר הג'מייקנית שאבה השראה מבן ארצה ושברה את השיא אולימפי עם 52.64 שניות. שינה טוסטה האמריקנית לקחה את הכסף עם 43.70 וטשה דנברס הבריטית זכתה בארד (53.84).
גם בחצי הגמר ל-200 בנשים, השליטה הייתה ג'מייקנית ללא עוררין. האלופה האולימפית, ורוניקה קמפבל בראון העפילה לגמר עם הזמן הטוב ביותר 22.19, מעט לפני בת ארצה, קרון סטיוארט, אחת משתי זוכות מדליית הכסף בריצה ל-100 מטרים. גם השניה, שרון סימפסון, תהיה בגמר. לי, פליקס והוקר דאגו לנוכחות אמריקנית משולשת ואל ה-6 שמנינו תצטרפנה דבי פרגוסון מקנזי מהבהאמאס וסידוני מותרסיל מאיי קיימן.
מוקדם יותר היום דיירון רובלס לא התקשה להעפיל לגמר המרוץ ל-110 מטרים משוכות. שיאן העולם הקובני (12.87 ש') סיים ראשון במקצה שלו עם 13.12 שניות, והוא בהחלט עשוי לספק שיא עולם חמישי במשחקים מחר. מלבד רובלס, גם דייויד פיין ודייויד אוליבר האמריקנים הבטיחו את מקומם בגמר.
בגמר הנשים ביידוי פטיש אקנאסה מיאנקובה הבלארוסית זכתה בזהב עם עם שיא אולימפי (76.34 מטרים), שלא השאיר סיכוי למתחרות. ייפסי מורנו לקחה את הכסף עם 75.20 ו-וונשיו שאנג הסינית הוסיפה עוד מדלייה לסינים עם 74.32.
כדורסל, רבע הגמר:
ארגנטינה - יוון 78:80
באולימפיאדת אתונה ארגנטינה הייתה זו שפוצצה את הבועה שנקראה נבחרת הכדורסל של ארה"ב. אז, כשדאנקן, לברון, בוזר, אייברסון, אנתוני, ווייד ומריון פיארו את הסגל שלה, היא הוכתה בחצי הגמר על ידי מאנו ג'ינובילי ושות'.
אחרי שהארגנטינאים הדיחו את היוונים ברבע הגמר עם 78:80 דרמטי, תהיה לדרים טים המחודשת והדורסנית הזדמנות לסגור חשבון במשחק מול הדרום אמריקנים. המשחק של האלופה האולימפית מול החבורה של ינאקיס היה צמוד מההתחלה ועד הסוף. עם פתיחת הרבע האחרון, ארגנטינה רצה ל-7 הפרש בעזרת הפצצות של דלפינו מעבר לקשת, אבל האופי היווני עשה את שלו וכפה סיום מותח.
במצב של 75:78 לזכות ארגנטינה, ג'ינובילי לקח את הכדור לסל, ועשה שתי נקודות כמו שרק הוא יודע. ואסילופולוס ירה שלשה משוגעת מן העבר השני והוריד ל-2 הפרש, אבל ספאנוליס החטיא זריקת ניצחון בהתקפה האחרונה ונתן את האות לחגיגות.
ג'ינובילי הוליך את הנבחרת שלו עם 24 נקודות, דלפינו הוסיף 23 (5 מ-8 לשלוש). אדוניס פוטסיס 17 קלע 17 ליוונים, צארצאריס קלע 13.
ארה"ב - אוסטרליה 85:116
לפני הטורניר האולימפי בבייג'ין השאלה המעניינת הייתה איזו נבחרת תוכל לתת פייט לארה"ב. אחרי משחק או שניים של הדרים טים, הסוגייה הבוערת הפכה להיות במשך כמה דקות תחזיק היריבה של האמריקנים עד ההתפרקות.
היום, ברבע הגמר, אוסטרליה דווקא נתנה פייט עד אמצע הרבע השלישי, אבל אז ארה"ב רצה ל-3:19 בראשות קובי בראיינט וסגרה את הסיפור עם 85:116 סולידי. היינו אומרים לכם שבחצי הגמר זה יהיה קשה יותר כי ארגנטינה ויוון, שתיהן יריבות קשות, אבל בינינו, כרגע נראה שהשמות של חניכי ששבסקי כבר כתובים על מדליות הזהב.
קובי לקח מנהיגות וסיים עם 25 נקודות, כשלברון מוסיף 16 ו-9 ריבאונדים. פטריק מילס קלע 20 לאוסטרליה, גלן סאביל 13. דווקא דייויד אנדרסן ואנדרו בוגוט נעצרו על 2 ו-4 בהתאמה.
ספרד - קרואטיה 59:72
הספרדים פגשו במשחק הראשון של היום את הקרואטים, ופתחו פער מן הפתיחה, כשפאו גאסול תופס פיקוד עם 20 נק' ו-10 ריב'. היתרון של הספרדים התבטא בריצת 1:12 ברבע הראשון, ומשם לא מצאו הקרואטים תשובה. פליפה רייס הוסיף 13 נק' לספרד, וחוזה קלדרון קלע 10. מרקו באניץ' הוביל את קרואטיה עם 15.
ליטא - סין 68:94
הליטאים לא מצאו יריב ראוי בדמות המארחת מסין, שעצם העפלתה לרבע הגמר היוותה הופעה יפה לנבחרת של יאו מינג. ליטא, שעברה בקלות את השלב הראשון, פתחה פער מוקדם, ירדה למחצית ביתרון 30:41 והמשיכה באותו קצב עד הסיום. שאראס המשיך בטורניר המצוין שלו וקלע 23 נק' עם 6 אס'. שישאוסקאס וקלייזה הוסיפו 15 כ"א. מינג סיים עם 19 לסינים.
טבלת המדליות:
מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 45 14 20 79
ארה"ב 26 28 28 82
בריטניה 16 10 11 37
רוסיה 13 14 18 45
אוסטרליה 11 12 13 36
גרמניה 11 8 9 28
דרום קוריאה 8 10 6 24
יפן 8 6 9 23
איטליה 6 7 7 20
אוקראינה 5 5 8 18
צרפת 4 12 14 30
הולנד 4 5 4 13
גמייקה 4 3 0 7
רומניה 4 1 3 8
ספרד 3 5 2 10
פולין 3 4 1 8
ניו זילנד 3 1 5 9
סלובקיה 3 1 0 4
קנדה 2 6 5 13
קניה 2 4 2 8
בלארוס 2 3 8 13
צכיה 2 3 0 5
צפון קוריאה 2 1 3 6
דנמרק 2 1 3 6
אתיופיה 2 1 0 3
שווייץ 2 0 3 5
גאורגיה 2 0 2 4
קובה 1 6 6 13
קזחסטאן 1 3 4 8
זימבבואה 1 3 0 4
אזרבייגאן 1 2 2 5
נורבגיה 1 2 2 5
סלובניה 1 2 2 5
טורקיה 1 2 1 4
אינדונזיה 1 1 3 5
בולגריה 1 1 3 5
פינלנד 1 1 1 3
הודו 1 1 1 3
מונגוליה 1 1 0 2
אסטוניה 1 1 0 2
ברזיל 1 0 5 6
תאילנד 1 1 0 2
ארגנטינה 1 0 1 2
מכסיקו 1 0 1 2
טוניסיה 1 0 0 1
קמרון 1 0 0 1
פנמה 1 0 0 1
בחריין 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
שבדיה 0 3 0 3
אוזבקיסטאן 0 2 3 5
אוסטריה 0 1 2 3
יוון 0 1 2 3
ליטא 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
קולומביה 0 1 1 2
סרביה 0 1 1 2
קרואטיה 0 1 1 2
דרום אפריקה 0 1 0 1
טרינידד וטובגו 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
אקוואדור 0 1 0 1
צילה 0 1 0 1
מלזיה 0 1 0 1
הרפובליקה הדומיניקנית 0 1 0 1
סינגפור 0 1 0 1
פורטוגל 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
טייפה 0 0 3 3
ישראל 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
מרוקו 0 0 1 1
איראן 0 0 1 1
לטביה 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ונצואלה 0 0 1 1
אפגניסטן 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1
נכתב ב- 22/08/2008, 02:38
הישראלים:
בת אל גטרר (טאקוונדו): נכנסה הבוקר לתחרות אך נוצחה כבר בסיבוב המוקדמות הראשון של טורניר הטקוואנדו (עד 57 ק"ג) ע"י מרטינה זובצ'יץ' הקרואטית. זובצ'יץ', שהעפילה לחצי הגמר ועוד הייתה יכולה לעשות לגטרר "טובה" ולהעפיל לגמר, ובכך לסדר לישראלית הצעירה כרטיס לבית הניחומים, הפסידה בשלב הזה ליריבה הטורקיה בקרב מותח וגמרה סופית את הסיפור של גטרר.
גטרר בת ה-20 הפתיעה בחודש ינואר האחרון כשהשיגה את הקריטריון האולימפי בטורניר באיסטנבול. עשרות ישראלים ביציעים האולם בבייג'ין עודדו את הלוחמת הישראלית מהיישוב כוכב יעקב, אולם זה לא עזר.
נועה שמידע, המאמנת של גטרר, סיכמה: "בת אל התמודדה היטב והייתה לדעתי טובה יותר מהקרואטית. זה מאוד מתסכל. ממה שהבנתי מאנשים ומהזווית שלי הבעיטה לראש לא הייתה משמעותית. גם בת אל אמרה שלא הייתה פגיעה. ביחס למתחרות האחרות, בת אל הציגה רמה שבהחלט ברמה של מדליה".
גטרר פתחה היטב את הקרב והוליכה 0:1. בסיום הסיבוב הפותח עמדה התוצאה על 1:1. כ-50 שניות לסיום הסיבוב השני שלחה גטרר בעיטה מצוינת לגופה של הקרואטית, אלופת אירופה לשעבר, ועלתה ליתרון 1:3.
למרות היתרון המבטיח, גטרר נראתה רע בהרבה בסיבוב השלישי. זובצ'יץ' הצליחה לצמק ל-2:3 בתחילת הסיבוב האחרון, ואז השלימה את המהפך כששלחה בעיטה לראשה של גטרר, שהעניקה לה 2 נק' קריטיות וקבעה את התוצאה הסופית: 4:3 לקרואטית.
מיכאל קולגנוב (קיאקים): מיכאל קולגנוב סיים הבוקר את חלקו במשחקי בייג'ין 2008, ולמעשה את הקריירה האולימפית שלו, כאשר הגיע רביעי במקצה מספר 3 בחצי גמר החתירה ל-500 מ' בקיאק יחיד, מיקום שלא הספיק כדי לעלות לגמר.
קולגנוב, שנשר באותו השלב גם במקצה ל-1000 מ', עבר את המרחק בזמן של 1:43.145 דק', שהיה מקנה לו את המקום השלישי במקצה הראשון. עם זאת, בדירוג הכללי מבין 27 משתתפי חצי הגמר סיים קולגנוב במקום ה-10. בגמר ישתתפו תשעה חותרים.
שלושת הזמנים הטובים ביותר נקבעו במקצה של קולגנוב: סטיפן יאניץ' הקרואטי קבע זמן של 1:41.689 דק'; אריק וראס לארסן הנורבגי 1:41.927; ואקוס ורצ'קיי ההנוגרי 1:42.155.
קולגנוב בן ה-34, שזכה בארד ב-500 מ' במשחקי סידני 2000, יכול לסכם קריירה אולימפית מפוארת שכללה השתתפות בשלושה משחקים (סידני, אתונה ובייג'ין), מדליה אחת, גמר (רביעי ב-1000 מטר בסידני) ושני חצאי גמר.
אירה ריסנזון (התעמלות אומנותית): ריסנזון מדורגת תשיעית בדירוג הכללי עם ציון מצטבר של 33.900. ההכרעה בנוגע לזהות העולות לגמר תתקבל רק מחר, אחרי חלקו השני של שלב המוקדמות. 10 הראשונות תעלנה לשלב הגמר.
ריסנזון ביצעה קודם את תרגיל החישוק וזכתה לציון 17.100, שהציב אותה במקום השמיני בתרגיל זה.
ריסנזון זכתה לציון חלש במעט בתרגיל השני שלה עם החבל, 16.800, שהציב אותה במקום התשיעי.
נטע ריבקין (התעמלות אומנותית): ריבקין במקום ה-11 עם 33.325. ריבקין דורגה 12 אחרי תרגיל יפה עם החבל, עליו זכתה לציון 16.500.
ריבקין קיבלה ציון משופר במעט עם החישוק לעומת זה שקיבלה בתרגיל החבל, 16.825, שהציב אותה במקום ה-10.
נבחרת ישראל (התעמלות אומנותית): נבחרת ישראל ביצעה היום את תרגילה הראשון במוקדמות, והיא מדורגת במקום ה-11 מתוך 12, לאחר שהבנות הפילו את החבל. מחר ייערך תרגיל האלות והחישוקים, שיקבע את זהות שמונה העולות לגמר.
"עשינו תרגיל ממש טוב עד הנפילה", אמרו הבנות. "זה היה מבאס שהחבל נפל, אבל מחר יש עוד יום ואפשר לתקן. עד הנפילה זה היה תרגיל ששווה גמר. ברגע הנפילה חשבנו על ההמשך, לא נוותר מהר כל כך".
המאמנת אירה ויגדורצ'יק: "אין טעם להתייחס לתרגיל עד עכשיו. הכל יכול להשתנות ברגע של חוסר ריכוז. מה שחשוב זה מה שיהיה מחר".
לסיכום:
חבל שבת אל לא הגיעה לבית התנחומים אפילו:/ לא נורא, יש לה פוטנציאל ללונדון 2012, היא רק ילדה..
אני מקווה שריסנזון וריבקין יעפילו לגמר ושהנבחרת גם.
קולגנוב סיים קריירה מפוארת, באמת כל הכבוד לו.
הישראלים שיופיעו מחר:
אירה ריסנזון (התעמלות אומנותית): ב13:00 תתחרה בחלק השני של המוקדמות ותנסה להתברג בין 10 הראשונות שמעפילות לגמר.
נטע ריבקין (התעמלות אומנותית): ב13:00 תתחרה בחלק השני של המוקדמות ותנסה להתברג בין 10 הראשונות שמעפילות לגמר.
נבחרת ישראל (התעמלות אומנותית): ב15:30 תתחרה בחלק השני של המוקדמות ותנסה להתברג בין 8 הראשונות שמעפילות לגמר.
ציפיות:
לפחות שמישהי אחת תעפיל לגמר ושהנבחרת תשפר את הדירוג שלה ותנסה להשתחל לגמר בכל זאת..
אירועים נוספים:
האתלטים האמריקאיים לא מפסיקים לאכזב במשחקי בייג'ין 2008, והיום התווספו לרשימה כמה כישלונות כבדים מאוד כך שקשה להחליט מי מהם חמור יותר: הקריסה של האלוף האולימפי ג'רמי וורינר בגמר ה-400 מטר, או המפלות של רביעיות השליחים ב-100X4.
היו שבנו על וורינר, אלוף העולם שמחזיק בתוצאה השלישית בטיבה בהיסטוריה ב-400 מטר, כעל מי שמסוגל לנפץ את שיא העולם של מייקל ג'ונסון (43.18 ש'), אבל אחרי פתיחה טובה הוא האט בצורה מוזרה בישורת וסיים שני בזמן חלש עבורו, 44.74 ש'. לשון מריט, שניצח אותו במבחנים האמריקאיים למשחקים בבייג'ין, סיים ריצה נהדרת של 43.75 ש' (שיא אישי) עם מדליית הזהב. דייויד נוויל השלים פודיום אמריקאי עם 44.80 ש'. וזה הדבר הטוב היחיד שקרה לארה"ב היום באיצטדיון 'קן הציפור'.
על מה שהוא אולי הכישלון הגדול מכולם חתום אלוף העולם ב-100, 200 ו-100X4 מ', טייסון גיי. האצן, שסיים את ריצת השליחים במוקדמות ה-100X4, הפיל את המקל והביא לפסילתה של נבחרתו. כך נמנע הקרב הגדול שהיה צפוי בגמר מול ג'מייקה של אוסיין בולט ואסאפה פאוול. לגיי, שהגיע למשחקים עם פציעה, מדובר בכישלון שני אחרי שאפילו לא הצליח להעפיל לגמר ב-100 מ'.
אבל לא רק האמריקאים אכזבו; גם בריטניה, האלופה האולימפית, לא תהיה בגמר לאחר שכשלה במקצה המוקדמות השני. הבריטים הובילו לפני הג'מייקנים, אולם העברת המקל האחרונה בוצעה מעבר לקו המותר, מה שהביא לפסילתם. ניגריה השלימה יום שחור לנבחרות שעלו על הפודיום באתונה, כאשר הרביעייה שלה פסלה ביחד עם האמריקאים במקצה הראשון. ג'מייקה, בלי אוסיין בולט שקיבל מנוחה, עלתה בקלות.
האתלטים האמריקאיים לא מפסיקים לאכזב במשחקי בייג'ין 2008, והיום (חמישי) התווספו לרשימה כמה כישלונות כבדים מאוד כך שקשה להחליט מי מהם חמור יותר: הקריסה של האלוף האולימפי ג'רמי וורינר בגמר ה-400 מטר, או המפלות של רביעיות השליחים ב-100X4.
היו שבנו על וורינר, אלוף העולם שמחזיק בתוצאה השלישית בטיבה בהיסטוריה ב-400 מטר, כעל מי שמסוגל לנפץ את שיא העולם של מייקל ג'ונסון (43.18 ש'), אבל אחרי פתיחה טובה הוא האט בצורה מוזרה בישורת וסיים שני בזמן חלש עבורו, 44.74 ש'. לשון מריט, שניצח אותו במבחנים האמריקאיים למשחקים בבייג'ין, סיים ריצה נהדרת של 43.75 ש' (שיא אישי) עם מדליית הזהב. דייויד נוויל השלים פודיום אמריקאי עם 44.80 ש'. וזה הדבר הטוב היחיד שקרה לארה"ב היום באיצטדיון 'קן הציפור'.
על מה שהוא אולי הכישלון הגדול מכולם חתום אלוף העולם ב-100, 200 ו-100X4 מ', טייסון גיי. האצן, שסיים את ריצת השליחים במוקדמות ה-100X4, הפיל את המקל והביא לפסילתה של נבחרתו. כך נמנע הקרב הגדול שהיה צפוי בגמר מול ג'מייקה של אוסיין בולט ואסאפה פאוול. לגיי, שהגיע למשחקים עם פציעה, מדובר בכישלון שני אחרי שאפילו לא הצליח להעפיל לגמר ב-100 מ'.
אבל לא רק האמריקאים אכזבו; גם בריטניה, האלופה האולימפית, לא תהיה בגמר לאחר שכשלה במקצה המוקדמות השני. הבריטים הובילו לפני הג'מייקנים, אולם העברת המקל האחרונה בוצעה מעבר לקו המותר, מה שהביא לפסילתם. ניגריה השלימה יום שחור לנבחרות שעלו על הפודיום באתונה, כאשר הרביעייה שלה פסלה ביחד עם האמריקאים במקצה הראשון. ג'מייקה, בלי אוסיין בולט שקיבל מנוחה, עלתה בקלות.
כ-20 דקות אחרי הכישלון של הגברים, הנשים האמריקאיות החליטו לחקות אותם. גם כאן התקלה קרתה בהעברת המקל האחרונה כשטורי אדוארדס לא הצליחה להגיש את המקל כראוי ללוריין וויליאמס. וויליאמס הרימה את המקל ועצרה את השעון על 48.95 ש', אבל כמובן שהתוצאה הזו היא רק לפרוטוקול. הבלגיות ניצחו את המקצה ואחריהן הגיעו בריטניה, ברזיל וניגריה.
מוייסייב הרוסי שמר על התואר בקרב 5 מודרני
אנדריי מוייסייב מרוסיה שמר על תואר האולימפי בקרב 5 מודרני, כאשר ניצח בתום יום ארוך ומעייף את יריביו בתחרות שהמציא הוגה הקמת התנועה האולימפית, הברון פייר דה קוברטן. תכלית הענף, לפי ממציאו, היא תחרות במיומנויות שבהן נמדד האביר הלוחם בשדה הקרב.
הפירוט של התחרויות במתכונת הנוכחית: ירי באקדח אוויר ממרחק 10 מטר לעבר 20 מטרות; קרבות סיף (דקר), שבהם כל המתחרים התחרו נגד כולם בקרב על דקירה אחת; 200 מטר חופשי; הוסיפו רכיבת מכשולים על סוסים שאינם מכירים; ריצת שדה. ארבע התחרויות הראשונות מעניקות ניקוד. זה מעובד ללוח זמנים, שמציב את המתחרים לקראת הריצה כשהם יודעים מהו הפער בינם לבין המוביל. כל המתחרים מוזנקים למירוץ, ובסיום נגרע מהם הפער ביחס למקום הראשון.
מויסייב זינק לריצת השדה עם יתרון של 21 שניות על פני הבא אחריו בתום ארבע התחרויות הראשונות, ותוצאותו הספיקה לו כדי לשמור על הבכורה. במקום השני סיים אדווינאס קרונגלוקס מליטא ובמדליית הארד זכה אנדריוס זאנדרפרובסקיס מליטא.
הענף, שאינו מהפופולאריים בתוכנית האולימפית ואחד הקטנים שבהם, מוגן יחסית מפני הדחה מהמשחקים בגלל הייחוס הקוברטני שלו. יש לציין כי תחרויות קרב 5 המודרני עברו מספר שינויים מאז הוצגו בפעם הראשונה ב-1912: עד 1952 היו רק תחרויות אישיות ומסידני 2000 גם נשים הצטרפו למעגל התחרויות (תחרות נפרדת).
בעבר גם היתה התחרות נפרשת על יותר מיום אחד, אבל בעידן הטלוויזיוני, התחרות היא מהירה ומכווצת ליום עמוס אחד והיא רק לבודדים. התנועה האולימפית ניסתה גם להעתיק את התחרות הזו למשחקי החורף, ומהיוזמה הזו נותרה תחרות הביאתלון (קרוס קאונטרי וירי ברובה למטרות).
זהב לקניסקינה מרוסיה בהליכה ל-20 ק"מ
הרוסיה שברה שיא אולימפי בזמן של 1:26.31 שעות. פלאצר הנורבגית זכתה במדליית הכסף, ריגאדו מאיטליה עם הארד. הסינית ליו הגיעה רק רביעית
אולגה קניסקינה מרוסיה זכתה הבוקר במדליית הזהב בתחרות ההליכה ל-20 ק"ג לנשים.
קניסקינה קבעה שיא אולימפי חדש, כשגמעה את המרחק בזמן של 1:26.31 שעות. התחרות, אותה החלו 48 הולכות וסיימו 43 בלבד, התקיימה תחת גשם שוטף ברחובות בייג'ין.
במדליית הכסף זכתה טיסה-קירסטי פלאצר מנורבגיה בזמן של 1:27.07 שעות. במקום השלישי ובמדליית הארד תסתפק אליסה ריגאדו מאיטליה (1:27.12 שעות) שהקדימה בחמש שניות את הונג ליו הסינית. אנסטסיה צומלקה היווניה, מדליסטית הזהב מאתונה, סיימה תשיעית.
תחרויות השחייה בבייג'ין ננעלו הבוקר עם זכייתו של מרטן ואן דר וויידן במדליית הזהב במרתון 10 הקילומטרים במים. ואן דר וויידן סיים בזמן של 1:51.51 שעות, שנייה וחצי מהר יותר מדייויד דייויס הבריטי שהסתפק במדליית הכסף. תומאס לורז הגרמני זכה בארד.
והסיכום הכללי:
אתלטיקה:
ג'מייקה זכתה בזהב החמישי שלה בתחרויות האתלטיקה, אחרי שוורוניקה קמפבל בראון שמרה על תוארה מאתונה בגמר ה-200 מטר עם שיא אישי של 21.74 ש'. אליסון פליקס, אלופת העולם והתקווה האמריקאית האחרונה בספרינטים, סיימה שנייה עם 21.93 ש'. קרון סטיוארט זכתה בארד עם 22.00 כשהקדימה במאית את מונה לי.
אחד האירועים האחרונים של היום הזה אמור גם היה להיות נקודת השיא באצטדיון האתלטיקה מבחינת הסינים, אבל כמו שכולנו זוכרים, ליו שיאנג, האלוף האולימפי ושיאן העולם לשעבר ב-110 מ' משוכות, לא התחיל כלל את הריצה במוקדמות ונטש בגלל פציעה, כשהוא משאיר את הבמה לשיאן העולם דיירון רובלס הקובני.
ורובלס לקח, כל הדרך לזהב. די בקלות, האמת. הוא קבע 12.93 והקדים את דייויד פיין האמריקאי, שקבע שיא אישי עם 13.17. גם הארד הלך לארה"ב עם ה-13.18 של דייויד אוליבר.
בזמן שכל העיניים היו נשואות למסלול הריצה, שני גמרים איכותיים ודרמתיים התרחשו בשולי האצטדיון. בגמר הטלת הכידון לנשים ניצחה בארובה ספוטקובה (צ'כיה) עם 71.42 מ', התוצאה השנייה בטיבה בהיסטוריה, אותה קבעה רק בזריקה השישית והאחרונה שלה. עם הזריקה הזו היא עקפה את מריה אבקומובה הרוסייה, שבזכות ה-70.78 מ' שקבעה בזריקה הרביעית (שיא רוסי) הוליכה עד אותו רגע. הארד הלך לכריסטינה אוברגפול הגרמנייה.
תחרות איכותית במיוחד העניקו קופצי המשולשת, בסופה הוכתר נלסון אבורה הפורטוגלי, אלוף העולם, כאלוף האולימפי עם 17.67 מ'. פיליפ אידוו הבריטי הוביל אחרי שקפץ 17.62 מ', לפני שאבורה עבר אותו בחמישה ס"מ. ליבן סאנדס מהבהמאס היה קרוב אליהם אבל נאלץ להסתפק בארד (17.59 מ').
בראיין קליי האמריקאי מוביל את טבלת הקרב 10 אחרי חמישה מקצועות עם 4521 נקודות, לפני אנדריי קראוצ'נקה מבלארוס (4433) וטריי הרדי מארה"ב (4428). האלוף האולימפי ושיאן העולם, רומן שברלה הצ'כי, מדורג רק חמישי בתום היום הראשון עם 4321 נקודות.
בחצאי הגמר ב-800 מטרים גברים נפלו שתי הפתעות כאשר יורי בורזקובסקי, האלוף האולימפי, ואבו באקר קקי, אלוף העולם באולמות מהשנה, לא העפילו לגמר, בו אמורים שני הקנייתים, ווילפרד בונגיי ואלפרד ייגו, לשלוט בקצב.
כדורגל נשים, הגמר והמשחק על הארד:
ארה"ב - ברזיל 0:1
נבחרת כדורגל הנשים של ארה"ב זכתה היום במדליית זהב, לאחר שגברה 0:1 בגמר על ברזיל לאחר הארכה, בשחזור משחק הגמר מאולימפיאדת אתונה 2004. גם אז זה נגמר בניצחון אמריקאי על הסלסאו (1:2), גם אז לאחר הארכה.
ארה"ב הפגינה לחימה אדירה ומשחק הגנה יוצא מן הכלל. הברזילאיות, שדרסו 1:4 את גרמניה בחצי הגמר, היו הנבחרת הטכנית ביותר בטורניר עם מרתה המצוינת, אבל הפעם זה לא היה היום שלהן בעיקר כשהשוערת האמריקאית סולו הייתה במיטבה.
לארה"ב הייתה הזדמנות להכריע את המשחק בדקה ה-90, אבל ברברה הדפה ניסיון של איימי רודריגז להקשתה מעליה באחת על אחת. המשחק הלך להארכה וואז הגיעה הדקה ה-96 וקרלי לויד, הקשרית בת ה-26, כבשה בבעיטה טובה מ-16 מטר והכניעה את ברברה. לויד כמעט השלימה צמד כשבעטה לקורה, אבל בדקות הסיום היו אלו הברזילאיות שהפעילו לחץ כבד אך לא הצליחו למצוא מענה לפיגור.
גרמניה - יפן 0:2
מוקדם יותר זכתה גרמניה במדליית הארד, עם 0:2 על יפן. פטמירה באיירמאיי, ילידת קוסובו, כבשה צמד בדקות 67 ו-87.
כדורסל נשים, חצי הגמר:
ארה"ב - רוסיה 52:67
נבחרת הנשים של ארה"ב בכדורסל נתקלה היום במכשול הרציני הראשון שלה בטורניר בבייג'ין, אבל התגברה עליו וניצחה 52:67 את רוסיה בדרך לגמר מול אוסטרליה.
במחצית הוליכה הגרסה הנשית של הדרים טים והאלופה האולימפית, שניצחה את כל משחקיה בסין עד כה בהפרש ממוצע של 43 נקודות, רק בנקודה, 32:33, אבל אלופת אירופה נשברה לבסוף ותיאבק על הארד, בו זכתה באתונה.
המשחק עצמו התאפיין בהגנות חזקות שכפו איבודי כדור רבים (ארה"ב 22, רוסיה 18) על שתי הקבוצות. מריה סטפנובה החזיקה את הרוסיות בתמונה עם 14 נקודות. דיאנה טוראסי קלעה 21 לאמריקניות.
אוסטרליה - סין 56:90
בשחזור של גמר אתונה, האמריקניות יפגשו את אוסטרליה, שדרסה 56:90 את סין. רבע שני של 7:21 נתן לאוזיס יתרון בלתי מחיק, כשבעשר הדקות האחרונות מארחת המשחקים הושפלה בריצת 17:33. בלינדה סנל קלעה 16 לאוסטרליות. לאן ביאן הובילה את הסיניות עם 20.
כדורעף נשים, חצי הגמר:
גמר טורניר הכדורעף לנשים (שבת ב-15.00 שעון ישראל) יפגיש את ארה"ב וברזיל, שהעפילה בפעם הראשונה בתולדותיה לקרב על התואר האולימפי. בחצי הגמר השני הביסה ברזיל את סין, האלופה האולימפית היוצאת, 0-3 (25-27, 22-25, 14-25).
נבחרת הנשים של ארה"ב בכדורעף חוללה את אחת ההפתעות הגדולות בכדורעף בעשור האחרון, כאשר הדיחה את קובה בחצי הגמר בשלוש מערכות (20-25, 16-25, 17-25), ועלתה לגמר לראשונה מאז 1984. קובה, שזכתה בזהב האולימפי בברצלונה, אטלנטה וסידני, נסוגה כבר לפני ארבע שנים למקום השלישי, ושאיפתה היתה לשוב לצמרת הכדורעף האולימפי.
בשלב הבתים היא ניצחה את כל יריבותיה וברבע הגמר הביסה את סרביה, אך האמריקניות קטעו את השאיפה הזו במהירות ובחדות. הקהל הסיני עודד ללא הפסקה את האמריקאיות ואת המאמנת שלהן, ג'ני לאנג פינג, שלפני 24 שנים הובילה את סין כשחקנית למדליית הזהב בתחרויות בלוס אנג'לס בגמר בו ניצחה סין את ארה"ב.
טבלת המדליות:
מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 46 15 22 83
ארה"ב 29 34 32 95
בריטניה 17 12 11 40
רוסיה 16 16 19 51
אוסטרליה 11 13 14 38
גרמניה 11 8 12 31
דרום קוריאה 10 10 6 26
יפן 9 6 9 24
איטליה 6 7 9 22
הולנד 6 5 4 15