חח זה בדיוק מה שאמרתי ואתה רק אמרת את זה ביותר מורחב.
אתה אומר שאין לזה כל קשר להיות חלק מהזרם אבל נותן דוגמא לא להיות "ממש בעניינים". זה בדיוק הכוונה שלי ומה שאמרתי.
מי אמר שחייב להיות בדיון של סדרה/סרט כאלו ואחרים?
דודו, אתה לא חייב שום דבר - זו החלטה שלך, וכל אחד ודרכו שלו לצפות בכל דבר שהוא בוחר. אני עצמי, כאשר אני בוחר לצפות ביצירה קולנועית שהיא חלק ממארג שלם של עלילות, דמויות, התרחשויות, ניואנסים והתפתחויות שחוצות לעתים גם מדיומים שונים (סרטים, ספרים, סדרות וכו'), והמדובר הוא בפסיפס כולל מכל שניזכר לעיל - מוצא את עצמי נהנה הרבה יותר כאשר אני מעורה בכמה שיותר מכל אלה, כיוון שיש ביכולתי לקשור בין דברים שונים, שנראים לעתים גם משונים לאלה שאינם מצויים בנבכי אותו מארג של יצירה, ולעתים גם נדמה שכלל אינם ניתנים לקשירה.
עניין של גישה והעדפה, אני מניח.
עולם הקומיקס הוא עולם עשיר מאד. ניתן בהחלט לצפות בו כלקטן של סדרה או סרט - אך זה מתגמל בהרבה, לטעמי, להיות חלק מהעולם היצירתי שהוא מציע, בכללותו.
ואם ניצמד לדוגמה של סטאר-וורס - אזי אני מבטיח לך שאפשר שהיית נהנה מהפרק האחרון של המנדלוריאן בעונה השניה אם לוק סקייווקר הגיע לאוזנך כשמועה בלבד (או כמושא להתעניינות) קודם לצפייה בפרק, אולם אם חווית את הדמות על כל גלגוליה (או רובן), אזי מובטח לך שהתגמול הרגשי שלך היה עמוק בהרבה ושונה בתכלית מסתם צפייה בפרק נוסף - מוצלח ככל שיהיה.
מצד שני, אם הדרה של עצמך מצפייה בתכנים שמזוהים על ידך כ"צפיית עדר" גורמת לך להרגיש יחיד ומיוחד, מי אני שאהרוס לך.