ולעניין אחר לחלוטין, שנאתי את עונה 1 של המכשף, אם מישהו רואה את עונה 2 ויכול להגיד את דעתו עליה בהשוואה, אודה
בדיוק סיימתי. אז ככה, אני אישית כן אהבתי את העונה הראשונה אז אנסה לדבר באופן כללי יותר.
ההבדל הגדול בין העונות הוא שבעונה 2 העלילה מתחילה ועונה ראשונה הייתה יותר בשביל להציג את האוריג'ין של הדמויות.
בעונה 2 אין צירי זמן שונים, הכל בהווה (אולי קצת פלאשבאקים לעבר). רואים יותר את הפוליטיקה של הקוסמים ואת ההשפעה שלהם על הממלכות, המניע של נילפגארד בכל המלחמה הזאת, הסיפור של האלפים (שבקושי הוצגו בעונה הראשונה) מתרחב, ואיך סירי קשורה לכל העסק הזה. באופן כללי יש יותר מיסתורין בעונה השניה מאשר בראשונה.
בנוסף, יש את גראלט שנקלע לכל המאבקים האלה בעקבות מה שקרה בעונה הראשונה שיש לו חובה להגן על סירי והיא כמו בת בשבילו. גם כאן נכנסים יותר לעולם של המכשפים ומציגים יותר את "המסדר" שלהם אם לקרוא לזה ככה. על יינפר אני לא רוצה להגיד משהו כי כל דבר שאגיד יהיה ספויילר.
אני חושב שכדאי שתנסה, מקסימום הפסדת 8 שעות ותראה את הריקאפ לעונה הראשונה לפני.
דעה קטנה שלי בלי קשר:
אין ספק שהם מתקדמים לאט עם העלילה, לפי סוף העונה השניה נראה שאנחנו ממש בהתחלה.
עוד נקודת זכות ליוצרים: הם לא מחסירים פרטים. בין אם זה הטירות והנופים ובין אם זה צבע העיניים של יינפר / גראלט (רבאק, בספרים של משחקי הכס זה צבע העיניים של דאינאריז.. כמה קשה היה להם לעשות את זה?! הטארגריינים מתוארים עם עיניים סגולות והסטארקים עם אפורות, אבל למי אכפת הא D&D?).
אם למשל נעמיד את המכשף מול מחזור כישור הזמן, בחיי שאין לי שמץ של מושג לאן הלך תקציב העתק של אמזון.. לדעתי המכשף לוקחת בהליכה בכל האספקטים.
לגבי המשחק והשחקנים, אני אישית חושב שהנרי קאוויל עושה את התפקיד מושלם. הוא מעיד על עצמו שהוא פאנבוי שחרש על הספרים והמשחקים ונלחם כדי לקבל את התפקיד, ובנוסף הוא עוזר להם על הסט עם כל הידע שלו. (הרבה hmm במהלך הסדרה זה אילתורים שלו, וזה פשוט מדויק).
גם כאן, אם נעמיד מולה את מחזור כישור הזמן, המשחק של רוב הדמויות הרבה יותר משכנע.
יצא ארוך וחופר, סורי.
סגור, טנקס. יש מצב שאתן לה צ'אנס אז.
אגב, עוד לא ראיתי את שני הפרקים האחרונים של כישור הזמן, אבל היא בינתיים דיי חמודה