הוא צודק בכל מילה ומילה.אני מציע לא להתבלבל. המחאה החברתית בישראל היא המחאה הכי לא-אלימה שקיימת. לא רק בהשוואה לעולם (תיזכרו את הפצועים, הביזה, וההצתות ביוון, ספרד או לונדון), אלא גם בהשוואה להפגנות אחרות בישראל שגולשות לאלימות. הרי על מה אנחנו מדברים פה? כבר שנה יוצאים לרחובות מיליונים, במצטבר, דורשים צדק חברתי, ועד אתמול בלילה לא רק שאיש לא נפגע חלילה בגלל המפגינים, אלא ששום חלון לא נשרט, פח לא הופל, תמרור לא נחבל. אין דברים כאלה. זו מחאה מופתית, דמוקרטית, מדהימה בעוצמתה השקטה. אתמול בלילה קרה ארוע חריג של פגיעה ברכוש, שאני מגנה אותו בתוקף. אסור שזה יקרה ומי ששבר חלון צריך להיענש. חד משמעית. אבל הרוב המכריע של המפגינים אתמול, כמו בכל ההפגנות בשנה האחרונה, לא גילו אפילו שמץ, קמצוץ, של אלימות. ברוב המכריע של המקרים, אם היתה איזו אלימות, היא היתה כלפיהם, גם מצד שוטרים שהפעילו כוח מופרז, כפי שראיתי במו עיניי שלשום. עכשיו מנסים לעשות למחאה דה-לגיטימציה. להדביק לה תוויות מאיימות ומרתיעות. ולכן, אחרי שבית המשפט הורה לשחרר את העצורים ודחה את טענות המשטרה, אני אומר: לא לאלימות. אני מכבד את המשטרה אבל אומר לה שצריך להילחם עד חורמה באלימות של שוטרים כלפי אזרחים. אני חלק מהמחאה ואני אומר למפגינים להמשיך להקפיד שלא תיפול שערה מראשו של הזולת ולא ייפגע רכושו. ולכולנו אני אומר: כן למחאה החברתית, כן לדמוקרטיה
אתה הבאת לי קישור שמראה שהמשטרה עצרה כהניסטים, אז לידיעתך הארגון של כהנא מוגדר בארץ ובעולם כארגון טרור ואסור ללמד את כתביו.
הפעילים היו סך הכל מאחורי דף פייסבוק להפגנות לא-אלימות שהיו וזימנו אותם למשטרה מבלי שהפרו על שום חוק, רק בגלל שלפי המודיעין שלהם הם עתידים לארגן הפגנות.
ההפגנות של ההתנתקות היו אלימות מאוד, וראינו עימותים בין שוטרים ומפגינים, ועדיין אנשי שמאל הגונים יצאו נגד שוטרים אלימים שהשתמשו באלימות.
אני לא יודע מה מזכ"ל שלום עכשיו אמר בזמן הפגנות על ההתנתקות. אני מעולם לא התיימרתי לייצג אותו.
אנרכיזם זאת השקפת עולם שדוגלת בביטול ההירכיות והסדר החברתי. תאמין או לא, אבל יש אנשים רציניים ולא אלימים שמחזיקים בהשקפת העולם הזו, שלדעתי היא מוטעית לחלוטין.
גם המעטים שניפצו את חלון הבנק לא פעלו כנראה מתוך השקפת עולם אנרכיסטית, אלא הם השתמשו בונדליזם שמגונה כמעט ע"י כל הגורמים במחאה הזו.