עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#81 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎18:00

בנט עשה דברים טובים בתחום הכלכלי? אתה צוחק, נכון? אותו אדם שמתחת לרדאר העביר מאות מיליונים להתנחלויות המבודדות? ששר השיכון מהמפלגה שלו בונה (כמעט) רק בהתנחלויות ומגביר את משבר הדיור? אותו אחד שקבר את חוק הדיור הציבורי של רן כהן סופית ושדד מאות דירות ציבוריות שעברו לעמותות פרטיות? אותו אחד שסירב לעזור אפילו במעט למפעלים בדרום ובגללו יש (ויהיו) אלפי מפוטרים? אותו אחד שלא רוצה לאפשר לעובדים לשבות וטוען שלא צריך ועדי עובדים כי "המנכ"ל צריך להיות האבא של העובדים"? אסור לטעות. בנט ומפלגתו הם קפיטליסטים חזירים לא פחות (אם לא יותר) מנתניהו, ואת אותה חבורה ששולטת כבר יותר מעשור במדינה צריך להחליף. מזמן זה לא היה נראה כל כך קרוב, וכל קול חשוב.

• Sparkles ו Cokegod אוהבים את זה

#82 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎18:20

בנט עשה דברים טובים בתחום הכלכלי? אתה צוחק, נכון? אותו אדם שמתחת לרדאר העביר מאות מיליונים להתנחלויות המבודדות? ששר השיכון מהמפלגה שלו בונה (כמעט) רק בהתנחלויות ומגביר את משבר הדיור? אותו אחד שקבר את חוק הדיור הציבורי של רן כהן סופית ושדד מאות דירות ציבוריות שעברו לעמותות פרטיות? אותו אחד שסירב לעזור אפילו במעט למפעלים בדרום ובגללו יש (ויהיו) אלפי מפוטרים? אותו אחד שלא רוצה לאפשר לעובדים לשבות וטוען שלא צריך ועדי עובדים כי "המנכ"ל צריך להיות האבא של העובדים"? אסור לטעות. בנט ומפלגתו הם קפיטליסטים חזירים לא פחות (אם לא יותר) מנתניהו, ואת אותה חבורה ששולטת כבר יותר מעשור במדינה צריך להחליף. מזמן זה לא היה נראה כל כך קרוב, וכל קול חשוב.

למה המפלגה הנאורה שלך ממנה ג'ובים פוליטיים בקק"ל? כשכל מפלגה דואגת לעצמה / לציבור שלה - אל תבוא בטענות על מפלגות אחרות.

שר הכלכלה כן שיפר את התנאים הסוציאלים לעובדי הקבלן. הוא הצהיר בעבר שהוא רוצה לסייע גם לעצמאים. לגבי ועדי העובדים הוא דיבר על ועדי עובדים בהייטק, בחברות שכל העובדים מרוויחים מעל לשכר החציוני. אם בחברת הייטק שכולם מרוויחים הרבה יש ועד עובדים - ההנהלה לא יודעת לנהל ולדאוג לעובדים.

בקשר לועדי העובדים, למה מרצ ומפלגת העבודה כל כך דאגו לעובדי רשות השידור? מדובר באלפיים עובדים שהרוויחו בממוצע 18 אלף שקלים בחודש על חשבון תוכן שהיה אמור להגיע לכלל הציבור. ההנהלה עשתה טעויות? אולי. לא צריך לפטר את כולם? אולי. אבל כששר התקשורת ושר האוצר באו עם הצעה, בואו נתחיל מההתחלה, נבנה את הכל מאפס, חברי הכנסת של מרצ והעבודה עשו הכל כדי למנוע מהמהלך לצאת לדרך. מסוף השנה הקרובה הציבור יפסיק לשלם 350 ש"ח בשנה ויתחיל לקבל תוכן אמיתי כמו שהתחלנו לקבל מהרגע שהחוק עבר.

• Reckoner אוהב את זה

#83 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎18:40

א. לא נמאס כבר מהטיעון הזה שכל הכספים הולכים להתנחלויות? נכון, שפיר עשתה על זה קריירה, אבל זה פשוט לא נכון. בדיוק שבוע שעבר פורסמה כתבה שמראה הפוך מזה.

ב. "קפיטליסטים חזירים"? להפך - סוציאליסטים כמו העבודה ומרצ הם החזירים שרוצים להעלות את המיסים ולגרום לעזיבת כל המפעלים והחברות מפה.

מתי אנשים יבינו שסוציאליזם זו שיטה שפשוט לא עובדת? תראה מה היה בצרפת - העלו את המיסים ותוך יום כל המפעלים והחברות עזבו אותם, ובעקבות זה הורידו את המיסים בחזרה.

כמו שD1F2 אמר, ועדי העובדים וההסתדרות הורסים את המדינה ועושקים את כל האזרחים, וכמובן שהעבודה ומרצ תומכים בהם בשם הסוציאליזם.

לכן אני אצביע לבנט, בנאדם שמנסה להילחם בהם ולעשות שוק חופשי בישראל.

#84 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:09

טולו קורה מבין עיניכם, "הבית היהודי" היא מפלגת סוציאליזם מגזרי שתכליתה הוא תקצוב המגזר שלה על חשבון משלם המיסים; ראש מפלגתה אשכרה מתגאה בהעלאה של שכר המינימום. בנט הוא מיניסטר כושל וברברן חסר תקנה. הוא העלה את שכר מינימום, הוסיף רגולציה על עסקים, העלה את הסבסוד על לחם, תמך בחוק התלושים, חוקק את חוק הפופקורן המדופלם ועוד. תומכיו הם האחרונים שיכולים להלין על סוציאליזם.
מצטער שאני מנפץ לכם את האשליות עם קצת עובדות.

#85 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:15

d1f2,

יש הבדל בין דאגה לציבור שלך באמצעים כשרים, ויש הבדל בין דאגה לציבור שלך בחוסר שקיפות לעמותות פרטיות, ומכירה של דירות ציבוריות לעמותות פרטיות שחלקן גם עמותות דת. הדבר הראשון הוא לגיטימי (אך בעייתי - השאיפה מבחינתי היא להצביע למפלגה שדואגת לכלל הציבור ולא סקטוריאלית), והדבר השני הוא שחיתות לכל דבר ועניין. פרשת "ישראל ביתנו" היא גם פרשת "הבית היהודי". אריה דרעי הורשע על דברים הרבה פחות חמורים מאלה.

דבר שני - אין סיבה לאדם שלא גר בהתנחלות מבודדת שיצביע למפלגה ההזויה הזו שמעבירה מתחת לשולחן מאות מיליונים להתנחלויות, והפיתרון שלה לכל נושא הוא בנייה בשטחים. אם אתה רוצה לחזק את מעלה יצהר, תצביע להם בכיף. הבעיה היא שבנט לוקח מספר לא מבוטל של מנטים של מצביעים חילונים שהם טיפשים מדי בשביל להבין שמדובר במפלגה דתית-לאומנית חשוכה שדואגת אך ורק לסקטור המתנחלי (ששואב כספים הרבה מכל סקטור אחר בציבור הישראלי, הרבה מעבר לחרדים), ופועלת להקים כאן מדינת הלכה.

Reckoner,

אף אדם לא טען ש*כל* הכספים הולכים להתנחלויות. הטענה היא שמאות מיליונים של שקלים הולכים לשם מתחת לשולחן, הרבה מעבר למשקלן היחסי באוכלוסיה. סתיו שפיר עשתה מזה קריירה כי זה נכון. היא ישבה באותן ועדות שסלומיאנסקי העביר מיליונים להתנחלויות, עשתה הכל כדי למנוע את ההעברה ותיעדה זאת ברשת. סתיו שפיר זו חברת כנסת ששווה את המשכורת שאנחנו משלמים לה, והלוואי שתהיה בממשלה הבאה.

השיטה הקפיטליסטית הקיצונית שבה דוגלים נתניהו, בנט והרפובליקנים בארצות הברית לא עובדת, וזה לא מקרי שהעולם המערבי הולך שמאלה מבחינה כלכלית. המחשבה ההזויה שברגע שתוריד מסים מהתאגידים הגדולים הרווח מהמסים יעלה כבר הוכחה המון פעמים כלא נכונה. התוצאה של ההזיה הזו היא שהחברות הגדולות במשק בקושי משלמות 5 אחוז מסים למדינה שעליה הם נשענים, ומשאבי הטבע של המדינה הופרטו לתאגידים כמעט בחינם, והחובות של הטייקונים נמחקו. ככה עובדת השיטה - הרווחים לכיס הפרטי של הטייקון, אבל ההפסדים הם על חשבון הציבור.

ההסתדרות היום היא בעייתית. לא בגלל שהיא דואגת לעובדים, אלא בגלל שהיא נשלטת על-ידי הועדים הגדולים והיא לא דואגת מספיק לעובדי הקבלן, לעובדים הלא-מאוגדים ולועדים הקטנים. לא הגיוני שההסתדרות משלימה עם מצב שיש כל כך הרבה עובדים במגזר הציבורי שהם עובדי קבלן. בהחלט יש צורך לעשות רפורמה בהסתדרות כך שתדאג לכלל העובדים. אגב עובדי קבלן - ממש לא מספיק להעלות את התנאים הסוציאליים שלהם. זאת אפילו לא חצי נחמה. הפיתרון היחיד לבעיית עובדי הקבלן הוא העברה של כל עובדי הקבלן להעסקה ישירה. לא הגיוני שבזמן שבכל מדינה מערבית מתקדמת אין יותר מאחוז או שניים עובדים קבלן במגזר הציבורי, בישראל כמעט שליש מהעובדים הם עובדי קבלן.

Pamidor,

בנט לא העלה את שכר המינימום. שכר המינימום עלה אחרי קמפיין ארוך של האופוזיציה על "מינימום 30" שהממשלה התנגדה להצעה זו עד שהוקדמו הבחירות, ואז אותה ממשלה הגיעה להסכם עם ההסתדרות על ההעלאה (לא מספיקה) של שכר המינימום.

#86 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:17

אילן, נכון שהאופוזיציה יזמה את המהלך, אך בנט הוא זה שבסופו של דבר יישם אותו.

#87 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:24

דניאל בקשר לסקרים, פרסמתי בעמוד הקודם את זה:

https://www.facebook...?type=1

באופן עקבי מוציאים את עלה ירוק מהסקרים ולא סופרים אותם. נכון, זו לא תהיה מפלגת הגמלאים הבאה והם לא יקבלו 7 או 8 מנדטים אבל זה ממש לא אומר שהם לא יעברו את אחוז החסימה. אני חושב שכן, וגם אם לא אז לא נורא.

אתה יודע כמו מה נשמעת ההתבכיינות הזאת? כמו ליברמן שאומר שהחקירה של השחיתות בישראל ביתנו זה רק בגלל הבחירות. ב-ר-ו-ר.

איזה התבכיינות? אתה אומר שבסקרים הם לא מועמדים אפילו לעבור את אחוז החסימה, אני מראה לך שהסקרים אפילו לא בודקים את עלה ירוק כחלק מהאפשרויות בסקר. על איזה התבכיינות אתה מדבר? שוב, אני לא אומר שהם יגיעו ל7-8 מנדטים אלא לדעתי יעברו את אחוז החסימה ויעמדו על 4-5 מנדטים. זו כמובן צפייה מאוד אופטימית ואני מקווה שאני לא אתבדה.

מה קורה איתך גבר? כתבתי לדוגמא. בכוונה לקחתי את בנט כי זו המפלגה הכי פחות חברתית בכנסת. זו הייתה דוגמא להראות שגם אם הם היו חברתיים עדיין מצביעי השמאל לא היו מצביעים להם וזו הסיבה שאני לא מצביע למרץ.

#88 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:26

טולו קורה מבין עיניכם, "הבית היהודי" היא מפלגת סוציאליזם מגזרי שתכליתה הוא תקצוב המגזר שלה על חשבון משלם המיסים; ראש מפלגתה אשכרה מתגאה בהעלאה של שכר המינימום. בנט הוא מיניסטר כושל וברברן חסר תקנה. הוא העלה את שכר מינימום, הוסיף רגולציה על עסקים, העלה את הסבסוד על לחם, תמך בחוק התלושים, חוקק את חוק הפופקורן המדופלם ועוד. תומכיו הם האחרונים שיכולים להלין על סוציאליזם.

מסכים אתך שבנט לא קפיטליסט מושלם. גם אני התעצבנתי מהרבה מהלכים סוציאליסטים שהוא עשה, אבל מה לעשות שמבין שאר הקומוניסטים-סוציאליסטים בכנסת שלנו, הוא הכי מתקרב לקפיטליסט? במיוחד עכשיו כשפייגלין לא יהיה יותר בכנסת, בנט בין האחרונים שנשארו(וגם ישראל כץ).

אגב, גם קפיטלסט צריך לעשות מדי פעם מהלכים סוציאליסטים פופוליסטים כדי שיראה טוב בתקשורת.

אילן, אתה יכול להראות לי בבקשה מקור שמראה שהתנחלויות מקבלות יותר כסף ממה שמגיע להם? ובבקשה שהמקור לא יהיה מYNET. תודה.

אורפז, הבית היהודי המפלגה הכי פחות חברתית בכנסת? באמת? הם עשו הרבה יותר מהרבה מפלגות האחרות שמזיינות את השכל כל הזמן עם סיסמאות ריקות מתוכן(אהמ יש עתיד).

#89 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:30

מסכים אתך שבנט לא קפיטליסט מושלם. גם אני התעצבנתי מהרבה מהלכים סוציאליסטים שהוא עשה, אבל מה לעשות שמבין שאר הקומוניסטים-סוציאליסטים בכנסת שלנו, הוא הכי מתקרב לקפיטליסט? במיוחד עכשיו כשפייגלין לא יהיה יותר בכנסת, בנט בין האחרונים שנשארו(וגם ישראל כץ).

אגב, גם קפיטלסט צריך לעשות מדי פעם מהלכים סוציאליסטים פופוליסטים כדי שיראה טוב בתקשורת.

אילן, אתה יכול להראות לי בבקשה מקור שמראה שהתנחלויות מקבלות יותר כסף ממה שמגיע להם? ובבקשה שהמקור לא יהיה מYNET. תודה.

לא מגיע להם כלום. אם אני החלטתי פתאום להקים ווילת ענק בעזה זה אומר שאני צריך לקבל 5 מיליון שקל מהמדינה? ממש לא. ומה שהם עושים זה בדיוק אותו הדבר.

#90 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:31

וואלה? למה, הם לא אזרחים? ועוד פעם, אם הם מקבלים יותר ממה שמגיע להם זה לא בסדר, אני טוען שהם מקבלים כמו כל אזרח אחר במדינה.

#91 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎19:55

אזרחים שגרים במאחז מבודד מחוץ לגבולות המדינה. מבחינתי הם לא תושבי המדינה. אולי יש להם אזרחות אבל הם לא גרים במדינת ישראל.

#92 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:06

Reckoner,

http://www.calcalist...3640313,00.html

ההשקעה הממוצעת של הממשלה בתושב התנחלות לא-חרדית עומדת על 3,213 שקל בשנה, לעומת 1,892 שקל בלבד בעיירות הפיתוח ו-1,683 שקל ב-15 הערים הגדולות בארץ.

בנוסף לכך שבעזרתו של מפלגתו של בנט ההתנחלויות, מועצת יש"ע והחטיבה להתיישבות (שצריך להזכיר שהן עמותות פרטיות) קיבלו מאות אחוזים מעבר למה שמגיע להם בתקציב.

אורפז,

אם המפלגה היחידה בכנסת שהייתה פועלת למען התחום החברתי והאזרחי במדינה לכלל האזרחים הייתה מפלגה שלא הייתי מסכים איתה מבחינה מדינית-ביטחונית והייתי יודע שלא תהיה לה השפעה בתחום הזה בממשלה שבה היא יכולה לשבת, הייתי מצביע לה. הייתי סותם את האף, אבל מצביע. אבל שוב, זה לא מקרי שהמפלגות היחידות שבאמת מיישמות את האג'נדה החברתית ואת הליברליזם האזרחי אלה מפלגות שלא מעוניינות להמשיך לשלוט בעם אחר. לא סתם הליברלים הבודדים בליכוד נטשו אותה או ננטשו על-ידי מתפקדיה.

#93 Reckoner

Reckoner

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 389 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:12

ומה תגיד על זה: http://www.nrg.co.il...2/681/175.html?

#94 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:18

כאן אתה רואה שמי שנהנה מהגידול של מאות האחוזים בתקציב החטיבה הזו זה "מרחב מרכז", כלומר יהודה ושומרון.

#95 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:23

Reckoner,

http://www.calcalist...3640313,00.html

ההשקעה הממוצעת של הממשלה בתושב התנחלות לא-חרדית עומדת על 3,213 שקל בשנה, לעומת 1,892 שקל בלבד בעיירות הפיתוח ו-1,683 שקל ב-15 הערים הגדולות בארץ.

מה שבחרת להעלים מהכתבה זה שהנתונים נבדקו במשך שני עשורים, במהלכם רבין, פרס, ברק ואולמרט היו בשלטון במשך כמעט עשור במצטבר.

הישובים הערביים כן קיבלו תקציב גבוה שמתקרב להתנחלויות (לא זהה אבל עדיין לא פער כל כךךךךךךךך משמעותי). בקשר להשקעה בישובים הגדולים: כשצריך להקים כביש, לכביש יש עלות קבועה. גם אם יש 10,000 תושבים וגם אם יש 100,000 תושבים העלות היא אותה עלות. ככל שיש יותר תושבים כך העלות לכל תושב יורדת לכן לא מפתיע שבממוצע הערים הגדולות מקבלות פחות פר תושב, כי ההשקעה הקבועה לא משתנה.

ה-3,213 להתנחלויות הלא חרדיות זה בגלל השקעה במערכות חינוך. עובדה שהתנחלויות חרדיות מקבלות פחות משאר הישובים כי אין להם תקציב לחינוך מהמדינה. מה שאומר שהמדינה משקיעה בחינוך של המתנחלים - ממש מטרה נוראית. אולי אם המתנחלים קצת ישכילו הם יהפכו לשמאלנים, לך תדע...

#96 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:41

ומה תגיד על זה: http://www.nrg.co.il...2/681/175.html?

סלח לי אם אני לא סומך בעיניים עצומות על הנתונים שמביא עיתונאי שהוא במקרה גם עבריין מורשע שהיה חבר בארגון הטרור הלאומני "המחתרת היהודית" שחבריה תכננו לפוצץ את מסגד אל אקצע.

אני לא אנטי התנחלויות כמו השמאל, אבל כן, לא לגמרי ברורה לי ההשקעה הגבוהה יחסית בהקמה והרחבה של יישובים בשטח שאינו מסופח למדינת ישראל מאז שנמצא בשליטתה.

#97 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎20:41

אף אחד לא טוען שההעדפה להתנחלויות התחילה מאז שבנט נכנס לתפקיד. ההעדפה הזאת הייתה בכל ממשלה עד עכשיו והיא התחזקה הרבה יותר ברגע שבנט קיבל כח לא פרופורציונאלי יחסית למספר המתנחלים (350 אלף). מדינת ישראל לדורותיה עודדה את אזרחיה לעבור לגור בהתנחלויות, והקימה שם את מדינת הרווחה מעבר לקו הירוק. שם בונים דירות והמחירים זולים, התשתיות טובות, שירותי הרווחה עדיפים ובתי הספר והגנים מתוקצבים יותר. הסיסמה "כסף לשכונות ולא להתנחלויות" הומצאה בשנות ה-70 אם אני לא טועה. בזמן שישראל פיתחה יותר ויותר את מדינת הרווחה בהתנחלויות, היא פירקה את מדינת הרווחה שבגבולות ישראל.

#98 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎23:03

אם בנט לא היה ימני יכול מאוד להיות שהייתי בוחר בו. הוא באמת משתדל שלא לחטאות בפופוליזם בשיח הכלכלי, אבל אין לו ברירה לנוכח השיח בישראל. כל הפתרונות שמפלגות השמאל מציעים הם בסך הכל לשחק בתקציב המדינה ולהעביר תקציבים ממקום אחד לאחר או להעלות מיסים על מנת לממן הוצאה ציבורית נוספת. מעבר לכך שמשחק שחלק גדול מהקצבאות, הסבסודים והפטורים ממסים שמפלגות השמאל הכלכלי מאמינות בהם בדרך כלל פוגעות מאוד לכלכלה, מפלגות השמאל לא מציעות שום דרך להקטנת הבירוקרטיה, העלאת התחרות בשוק, התאמת השוק להצלחה בזירה הגלובלית והקטנת הריכוזית הרצחנית במשק הישראלי. דברים שהפולטקאים הימנים יותר כן מציעים.

הבעיה של בנט היא שהוא הרסני למדינה מבחינה מדינית וביטחונית, אם נמשיך בדרך שהוא ושאר מפלגות הימין מטוות לנו נסיים בקרוב בקטסטרופה לא רק מדינית וביטחונית, אלא גם כללית בגלל הבידוד שהדרך מובילה אילו.

לצערי הרב היום בשמאל הישראלי אין שום מפלגה שמצליחה לצאת מגובלות הפופליזים בשיח הכלכלי. בעקבות זאת שהסכסוך הישראלי פלסטיני נמצא בראש מעינותיי אני מצביע מרץ. אבל בעולם ללא הסכסוך ככל הנראה הייתי מצביע לאחת ממפלגות הימין.

#99 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎23:42

אם בנט לא היה ימני יכול מאוד להיות שהייתי בוחר בו. הוא באמת משתדל שלא לחטאות בפופוליזם בשיח הכלכלי, אבל אין לו ברירה לנוכח השיח בישראל. כל הפתרונות שמפלגות השמאל מציעים הם בסך הכל לשחק בתקציב המדינה ולהעביר תקציבים ממקום אחד לאחר או להעלות מיסים על מנת לממן הוצאה ציבורית נוספת. מעבר לכך שמשחק שחלק גדול מהקצבאות, הסבסודים והפטורים ממסים שמפלגות השמאל הכלכלי מאמינות בהם בדרך כלל פוגעות מאוד לכלכלה, מפלגות השמאל לא מציעות שום דרך להקטנת הבירוקרטיה, העלאת התחרות בשוק, התאמת השוק להצלחה בזירה הגלובלית והקטנת הריכוזית הרצחנית במשק הישראלי. דברים שהפולטקאים הימנים יותר כן מציעים.

הבעיה של בנט היא שהוא הרסני למדינה מבחינה מדינית וביטחונית, אם נמשיך בדרך שהוא ושאר מפלגות הימין מטוות לנו נסיים בקרוב בקטסטרופה לא רק מדינית וביטחונית, אלא גם כללית בגלל הבידוד שהדרך מובילה אילו.

לצערי הרב היום בשמאל הישראלי אין שום מפלגה שמצליחה לצאת מגובלות הפופליזים בשיח הכלכלי. בעקבות זאת שהסכסוך הישראלי פלסטיני נמצא בראש מעינותיי אני מצביע מרץ. אבל בעולם ללא הסכסוך ככל הנראה הייתי מצביע לאחת ממפלגות הימין.

מעניין. אני זוכר אותך כשמאלן רדיקלי, עוד מהקיץ בימי צוק איתן.

#100 Cokegod

Cokegod

• רשומים
  • 2,321 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎23:52

מפתיע אותי שכולם פה מדברים רק על מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית אבל אף אחד לא מדבר נגיד על הפרדת דת ומדינה, זה הרי עניין שלאורך השנים מופיע די הרבה בכותרות. לי נגיד זה עניין מאוד חשוב. הרי אפשר להתווכח מי עדיף מבחינה חברתית-כלכלית ומי עדיף מבחינה בטחונית וכבר שמעתי טיעונים לשני הצדדים, אבל עדיין לא שמעתי טיעון למה לא צריך תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים (כולל ללהט"בים) שבאמת מחזיק גם אם אני מתייחס אליו בתור אדם חילוני ולא אדם דתי (אם מישהו פה חושב שיש לו טיעון כזה, שינסה אותי, את רוב הטיעונים כבר שמעתי ורובם לא באמת מחזיקים...).

והרי בכל הזמן הזה שהימין בשלטון לא נעשה אפילו לא מאמץ קטן בעניין הפרדת הדת מהמדינה (אם כבר אז להפך), בזמן ששאר העולם המערבי רק מתקדם עם זה. הבית היהודי לדוגמא יצאו ממש לא מזמן עם סרטון שלגמרי מתנגד לנישואים ללהט"בים, ואני ממש לא רואה אותם מצביעים בעד תחבורה ציבורית בשבת או נישואים אזרחיים. זאת נגיד סיבה שגם בלי קשר לדעה שלי בקשר לעניינים הבטחוניים או החברתיים-כלכליים אני לא הולך להצביע למפלגה מהימין, כי לי חשוב שלא נהפוך למדינת דת אלא נתקדם ביחד עם שאר העולם המערבי.

• Sparkles ו Asailow אוהבים את זה
פטריוטיזם היא דרכו של האוויל לומר שארצו נעלה על האחרות רק מכיוון שנולד בה.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים