נכתב ב- 14/11/2012, 23:30
ואין לי בעיה שיפול בחצר הכנסת גם, לא אמרתי את זה. אמנם בתל אביב ההשפעה על האוכלוסייה תהיה גדולה יותר, אבל גם נפילה בירושלים יכולה רק לעזור.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:35
הם כל כך עיוורים שהם אפילו לא שמים לב לאלטרנטיבה והם לא מוכנים אפילו לדון איתם באופן עקרוני, למרות שלמעשה דנו איתם כשרצינו לשחרר את גלעד שליט. כנראה שלהביא שקט לתושבי הדרום זו מטרה פחות מקודשת.
עדיף להם לצאת לפעולה צבאית שלא תוביל לכלום כדי לספק את הבוחר הישראלי שרוצה לראות דם.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:38
עם מי לדון? ארגון טרור? שלא מוכן להכיר בך? עם שדואג לחנך את הילדים שלו על שנאת יהודים וצמא לדם?קליפס, העובדה שאף אחד אחר לא הצליח לפניהם לא הופכת את הכשלון שלהם להתמודד עם ירי הטילים להצלחה.
הם כל כך עיוורים שהם אפילו לא שמים לב לאלטרנטיבה והם לא מוכנים אפילו לדון איתם באופן עקרוני, למרות שלמעשה דנו איתם כשרצינו לשחרר את גלעד שליט. כנראה שלהביא שקט לתושבי הדרום זו מטרה פחות מקודשת.
עדיף להם לצאת לפעולה צבאית שלא תוביל לכלום כדי לספק את הבוחר הישראלי שרוצה לראות דם.
נו באמת...אתה לא מציאותי.
- obeh ו Nikita אוהבים את זה
נכתב ב- 14/11/2012, 23:38
אתה יודע מה יהיה טוב? אם יפול איזה גראד או פאג'ר על אל אקצה, זה יהיה מושלם!דוראל אתה מדבר כאילו פיגועים לא קרו לעולם בבאר שבע. תאמין לי שאני זוכר יופי כאלה.
ואין לי בעיה שיפול בחצר הכנסת גם, לא אמרתי את זה. אמנם בתל אביב ההשפעה על האוכלוסייה תהיה גדולה יותר, אבל גם נפילה בירושלים יכולה רק לעזור.

(אגב, אומרים "מעולם", לא "לעולם", שמתי לב שזו טעות שחוזרת על עצמה...)
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:39
לא אמרתי שלא היו פיגועים בבאר שבע, רק רציתי להזכיר לכל אלה שטוענים שתושבי תל אביב גם חוו על בשרם את הטרור בגלל הסכמי אוסלו הכושלים וגם לפני, וגם אז לא היו פתרונות מיידיים מצד ממשלות ישראל, כך שאני לא בטוח שאם היו נופלים בתל אביב זה בהכרח היה משנה את מדיניות הממשלה.דוראל אתה מדבר כאילו פיגועים לא קרו לעולם בבאר שבע. תאמין לי שאני זוכר יופי כאלה.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:41
- cRaZy-BoY ו Nikita אוהבים את זה
נכתב ב- 14/11/2012, 23:42
אני בהחלט חושב שזה אפשרי. אני חושב שהחמאס יסכים לכך. הם לא מתחילים בחלק משמעותי מהסבבים האלו, ואני חושב שהם יסכימו להתחייב לא לירות ולמנוע ירי אם אנחנו נתחייב לא לירות.
ואני חושב שאי אפשר לוותר על הנתיב הזה שהוא היחיד שיכול לגרום להפסקת הירי על תושבי הדרום מלבד כיבוש הרצועה. "להנחות עליהם מכה כבדה" לא עבד, לא עובד ולא יעבוד אף פעם. גם בעופרת יצוקה הנחתנו עליהם מכה כבדה, ותראה - המצב חוזר על עצמו ותושבי הדרום לא היו באמת מוגנים ב-4 השנים שחלפו מאז. השיא הוא היום והימים הקרובים.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:49
אלו ספוקלציות, יכול להיות שכן ויכול שלא, הנקודה היא שאתם טוענים שתושבי תל אביב והמרכז חיים בבועה כאילו הם תמיד חיו בביטחון כשברור לכולנו שזה לא תמיד היה ככה והטרור הטיל אימה גם עליהם ובמשך הרבה שנים בלי פתרון.אם זה יהיה באופן יומי אז תהיה בטוח שכן.
הטענות שלכם (המוצדקות) על כך שלא פותרים את זה צריכות להיות לממשלה בלבד ולא לתושבי המרכז ותל אביב.
- ravit אוהב את זה
נכתב ב- 14/11/2012, 23:49
בטח, עם מורסי שהחזיר את השגריר.אפשר לדון איתם דרך המצרים כמו שעשינו בשחרור גלעד שליט. לא חובה להפגש איתם ישירות. צריך להגיע איתם להסכמות הדדיות שלא יורים.
אני בהחלט חושב שזה אפשרי. אני חושב שהחמאס יסכים לכך. הם לא מתחילים בחלק משמעותי מהסבבים האלו, ואני חושב שהם יסכימו להתחייב לא לירות ולמנוע ירי אם אנחנו נתחייב לא לירות.
ואני חושב שאי אפשר לוותר על הנתיב הזה שהוא היחיד שיכול לגרום להפסקת הירי על תושבי הדרום מלבד כיבוש הרצועה. "להנחות עליהם מכה כבדה" לא עבד, לא עובד ולא יעבוד אף פעם. גם בעופרת יצוקה הנחתנו עליהם מכה כבדה, ותראה - המצב חוזר על עצמו ותושבי הדרום לא היו באמת מוגנים ב-4 השנים שחלפו מאז. השיא הוא היום והימים הקרובים.
תבין, אולי אפשר עוד להתווכח אם אבו-מאזן הוא פרטנר וליזום שיחות לשלום.
חמאס הוא לא פרטנר. נקודה. סליחה, לא, סימן קריאה!
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 14/11/2012, 23:50
המצב חוזר על עצמו כי הם בוחרים לעשות את זה, לא אנחנו.אפשר לדון איתם דרך המצרים כמו שעשינו בשחרור גלעד שליט. לא חובה להפגש איתם ישירות. צריך להגיע איתם להסכמות הדדיות שלא יורים.
ואני חושב שאי אפשר לוותר על הנתיב הזה שהוא היחיד שיכול לגרום להפסקת הירי על תושבי הדרום מלבד כיבוש הרצועה. "להנחות עליהם מכה כבדה" לא עבד, לא עובד ולא יעבוד אף פעם. גם בעופרת יצוקה הנחתנו עליהם מכה כבדה, ותראה - המצב חוזר על עצמו ותושבי הדרום לא היו מוגנים ב4 השנים שחלפו מאז..
אנחנו תמיד בעד הפסקת אש, ישראל לא מעוניינת במלחמות.
יש השלכות, מה אתה מצפה שלא נעשה כלום?
אם מישהו יתגרה בך שוב ושוב, בסוף תאבד את הסבלנות ולא תיהיה לך ברירה אלא לתקוף ולהגיב בהתאם למצב.
- dorel310 אוהב את זה
נכתב ב- 14/11/2012, 23:58
אבו-מאזן זה עניין אחר בכלל. אבו-מאזן הוא פרטנר להסדר מדיני ולהסכם שלום בינינו לפלסטינים. אף אחד לא מציע לדבר עם חמאס כדי להגיע איתם להסדר מדיני. אני מציע לדבר איתם רק כדי להגיע להפסקת אש.
קליפס: איך ישראל יכולה להיות בעד הפסקת אש אם היא מסרבת לדון, אפילו בעקיפין, עם החמאס?
אני צריך להזכיר לך שישראל תקפה ברצועת עזה וחיסלה מחבלים גם בתקופות של שקט, מה שהביא למעגל דמים ממושך?
אף אחד לא אמר לא לעשות כלום. להפך. מצב שבו יורים על ערים שלנו הוא מצב שאסור לעבור עליו לסדר היום ואסור להתעלם ממנו, ואפשר להשתמש גם באופציה צבאית במקרה כזה.
האופציה הצבאית לדעתי צריכה לבוא אחרי שהמאמצים הדיפלומטים נכשלו, ואחרי האופציה הצבאית צריכים לחזור למאמצים הדיפלומטיים. זו הדרך היחידה שתושבי הדרום יחיו בשקט. להפציץ את עזה אולי נראה טוב בטלוויזיה, אבל זה לא עוזר בשיט לתושבים שבמקלטים בגלל התגובה אליה.
נכתב ב- 15/11/2012, 00:00
- d1f2 ו cRaZy-BoY אוהבים את זה
נכתב ב- 15/11/2012, 00:06
הם לא מעוניינים בהסדרים למיניהם ובשלום, הם מעוניינים לחסל ולהרוג אותך.
גם אם תגיע להסכמה תיהיה בטוח שהם לא יעמדו בה.
ראה ערך הסכמי אוסלו, כל שני וחמישי פיגוע רצחני...גם כן הסכם.
נכתב ב- 15/11/2012, 00:09
איזה עוד הוכחות צריך בשביל להראות שלב החמאס הוא בכלל לא בעזה, ושאין שום דרך להכריע אותו שם?
איזה עוד הוכחות צריך בשביל להבין ששום דבר לא ישתנה מפעולה צבאית, מלבד מספר הישראלים והפלסטינים שיחיו אחרי שכל זה יגמר ומספר המנדטים של ביבי בבחירות?
קליפס: היו לנו הפסקות אש מוצלחות עם החמאס שנמשכו תקופה ארוכה, למשל הפסקת האש שהייתה אחרי עופרת יצוקה.
החמאס אינו פרטנר לשלום, אך אפשר וחובה להגיע איתו, בעזרת תיווך המצרים, להפסקת אש. מי שלא מנסה את האופציה הזו לא אכפת לו מתושבי הדרום, שהם הנפגעים העיקריים של כל הסלמה כזו.
הסכם אוסלו מעולם לא מומש בשני הצדדים, הוא לא דוגמה לכלום, ובטח לא להפסקות אש עם ארגוני טרור, שאם יופרו אני תומך בפעולה צבאית.
כל מה שאמרתי באשכול כמובן לא תקף אם אתם רוצים לשטח את עזה ולרצוח את מיליון וחצי האנשים שחיים בה. זה יעצור את הטילים שנורים לדרום מעזה (אם כי עלולים לירות אלינו ממקומות אחרים).
אם אתם תומכים בביצוע פשעי מלחמה וברצח אוכלוסיה אזרחית בכוונה תחילה אין לי איתכם שפה משותפת, ואני לא מעוניין להתדיין עם מי שתומך בזה.
נכתב ב- 15/11/2012, 00:26
נכתב ב- 15/11/2012, 00:29
מחסל אותנו כלכלית, אבל כמובן חיי אדם קודמים לכל
- IlanVic אוהב את זה
נכתב ב- 15/11/2012, 00:31
נכתב ב- 15/11/2012, 00:32
איך הגעת למיליונים? עלות כל טיל ירוט 30 אלף דולר.רק לחשוב שעלות רקטה שלהם זה נניח 10 ש"ח ועלות רקטת כיפת ברזל זה כמה מיליונים.
וזה גם לא ממומן על חשבון המדינה, אלא על ארצות הברית.
נכתב ב- 15/11/2012, 00:34
איזה חמוד, זה על חשבון המיסים שאתה משלם. לדוד סם לא חסר חוב כלפי שאר המדינות, הוא לא יכול לממן את כל טיל שאנחנו משגרים.איך הגעת למיליונים? עלות כל טיל ירוט 30 אלף דולר.
רק לחשוב שעלות רקטה שלהם זה נניח 10 ש"ח ועלות רקטת כיפת ברזל זה כמה מיליונים.
צודק, בדקתי וזה עולה 50,000 דולר. זה עדיין מלא
נכתב ב- 15/11/2012, 00:37
אתה טועה אח שלי, אולי בתחילת הפרויקט...היום זה מגיע ל-30 אלף דולר.איזה חמוד, זה על חשבון המיסים שאתה משלם. לדוד סם לא חסר חוב כלפי שאר המדינות, הוא לא יכול לממן את כל טיל שאנחנו משגרים.
איך הגעת למיליונים? עלות כל טיל ירוט 30 אלף דולר.
רק לחשוב שעלות רקטה שלהם זה נניח 10 ש"ח ועלות רקטת כיפת ברזל זה כמה מיליונים.
צודק, בדקתי וזה עולה 50,000 דולר. זה עדיין מלא
וארצות הברית ממנה אחוזים גדולים מהפיתוח, לא ממזמן קראתי על זה כתבה גדולה ויפה בעיתון.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים