אוי, נו באמת. מה כבר סאבסנטר עשה למתרגמים העצמאיים שאנשים פורשים בגללו?
ומה אנחנו נגיד? לפי הסטנדרטים האלה, בגלל בילד לא רק שהיינו פורשים, אלא גם שוברים את המחשב וקוטעים לעצמנו את האצבעות.
ידוע לי שהנהלת Q מחשיבה את המתרגמים העצמאיים כקליפת השום ("לא צריך לכלול אותם בדיונים, הם יקבלו את כל מה שאנחנו נחליט"),
אבל אתה לא צריך להתבלבל בין חוסר הכבוד שלך או אחרים מקבוצתך אלינו (לא זוכר בדיוק מי אמר את הדברים שציטטתי) לערך האמיתי שלנו.
מה כתבתי ומה הגבת...
זה אכן נשמע כמו ציטוט מאוד לא מדויק שלי. אני גם לגמרי עומד מאחורי זה ואם אני אתן קצת קונטקסט יהיה ברור למה - המשפט הזה נאמר לאחד ממנהלי אקסטרים, באחת הפעמים שניסיתי ללא הצלחה לשדל אותם להצטרף למאבק שלנו בטורק, שכידוע פוגע בהם בדיוק כמו שהוא פוגע בנו, והרבה יותר משסאבסנטר אי פעם פגע או יפגע בהם.
במקום לדון נקודתית על הנושא הזה, הגישה הכללית של אקסטרים זה ליצור "שיחות לשלום ואחווה עולמית" בין כל מתרגמי הסצינה. רעיון לא רע בהחלט, אבל לוגיסטית זה פשוט לא קורה, כי יש יותר מדי פערים בין הקבוצות. כך שבפועל, בגלל שאין הסכמה אבסולוטית על הכל, אין שום סיכוי לשיתוף פעולה נקודתי במשהו שכן יש עליו הסכמה. זו לא גישה בריאה לחיים. נגיד שהליכוד מתנגדים לתחבורה ציבורית בשבת והמערך בעד, ובמקביל, יש הצבעה על אישור התקציב, ששתי המפלגות מסכימות עליו. האם זה אומר שצריך לתקוע את התקציב עד שלא תושג הסכמה בנושא התחבורה הציבורית בשבת?
אבל אבל אבל, עד כמה שזה מסורבל וסביר להניח שלא נגיע להסכמה כוללת על כל הנושאים, אמרתי "שיהיה" וזרמתי. סבבה, ננסה להגיע להבנות כוללות, אולי ייצאו מזה דברים טובים. ואז הוא רצה להכניס לעניין את העצמאיים - מסורבל אפילו יותר! מי בדיוק יהיה הנציג שלהם, אתה? הרי כל הקטע של עצמאיים זה שאין קבוצה ואין נציגים, אז איך זה בדיוק אמור לעבוד? וגם ככה, זאת לא ועידת יאלטה, בסה"כ הכיוון היה ליצור "כללי משחק" בין כולם, ואני לא רואה סיבה שדעתם של העצמאיים תהיה שונה משל שלושת הצוותים, במיוחד לאור העובדה שנדיר שיש תחרויות בין העצמאיים לצוותים ונראה שכל ה"התנגשויות" בין העצמאיים אלינו הם דיונים היפותטיים בינך לבין חי שמתרחשים אצלנו. אבל גם עם זה זרמתי, ואמרתי שאין לי בעיה, ומצדי שיארגן נציג לעצמאים. הרתיעה שלי הייתה רק מחמת הסרבול, ונראה שצדקתי - כי אכן שום דבר לא זז בנושא.