אני דתי לאומי.זאת אומרת שאתה או דתי לאומי או חילוני, הניחוש שלי הוא חילוני.

ראש חסידות: הצונאמי - בשל מאסר חרדים ביפן
נכתב ב- 29/03/2011, 15:23
נכתב ב- 29/03/2011, 18:06
הפגנת בורות כמעט בכל מה שכתבת, זה ברור שאתה לא מבין את תאוריית האבולוציה.כ"כ הרבה שטויות בתגובה אחת.תקרא "יש אלוהים?" של ריצ'רד דוקינס, הבורות שלך פשוט נשפכת מהתגובות שלך (לא מהדעה הלגיטימית שלך, אלא מחוסר הידע לגבי מה הלא-מאמינים חושבים ומאמינים).
הסיכוי לא למצוא רמזים לדברים שקרו בספר כל כך ארוך הוא אפסי, בטח שכשמשתמשים בשיטה שלך. גם בהארי פוטר אפשר למצוא רמזים לכל מה שקרה מראשית ההיסטוריה.
אני מאמין בראיות, וכשיש שתי תאוריות שמתנגשות - תאורית הבריאה ותאורית האבולציה, אני בוחר בזאת שיש לה יותר ראיות. כל מדען מתחיל יגיד לך מהי.
וההשוואה לאמונה באלוהים לבין אמונה באטומים לחשמל היא פתטית ומגוחכת.
על דילוגי אותיות בתורה:
http://www.hofesh.or...s/funskips.html
איפה הפגנתי בורות לגבי מה המאמינים והלא מאמינים חושבים? אם אתה מדבר על מה שכתבתי לרותם - זה היה מופנה רק כלפי רותם, לא כלפי עוד אנשים.
אם מישהו אומר שהוא מאמין רק למה שהוא רואה והוא לא מאמין באלוהים בגלל שהוא לא רואה אותו - זה מגוחך. לבוא ולהגיד לו: גם אטומים אתה לא רואה - זה ממש לא מגוחך, וזה שקבעת שזה מגוחך לא הופך את זה למגוחך.
הדוגמאות באתר חופש מטומטמות לחלוטין. ככה לא עובד הצופן התנכ"י. חלק מהמשפט שלהם מורכב מדילוגים וחלק ממנו הוא טקסט ש"נמצא בצד". לפני שאתה שולח אותי לקרוא ספרים של פילוסים, תקרא קצת מה זה בדיוק הצופן התנכ"י ואתה מוזמן לחפש בהארי פוטר ובעוד ספרים ארוכים ככל שיהיו מה שאתה רוצה. כשתמצא מספר כל כך גדול של אירועים, כמו מספר האירועים הרמוז בתורה, אני אוריד בפנייך את הכובע.
ומה לעזאזל זה משנה למי הופנתה ההודעה שלך?
ההשוואה בין אטומים לאלוהים היא מאוד מגוחכת, מהסיבה הפשוטה שיש מכשירים שרואים שניתן לראות בהם אטומים והוכיחו שהם קיימים, ולעומת זאת הראיות לקיומו של אלוהים לא מספיקות בכלל, כך שאין מקום להשוואה.
נכתב ב- 29/03/2011, 19:55
מי אתה בדיוק שתקבע שאין לי מושג באבולוציה? ומי אתה שתקבע שאני מפגין בורות? ומי שמך להיות זה שקובע מה מגוחך ומה לא?הפגנת בורות כמעט בכל מה שכתבת, זה ברור שאתה לא מבין את תאוריית האבולוציה.כ"כ הרבה שטויות בתגובה אחת.תקרא "יש אלוהים?" של ריצ'רד דוקינס, הבורות שלך פשוט נשפכת מהתגובות שלך (לא מהדעה הלגיטימית שלך, אלא מחוסר הידע לגבי מה הלא-מאמינים חושבים ומאמינים).
הסיכוי לא למצוא רמזים לדברים שקרו בספר כל כך ארוך הוא אפסי, בטח שכשמשתמשים בשיטה שלך. גם בהארי פוטר אפשר למצוא רמזים לכל מה שקרה מראשית ההיסטוריה.
אני מאמין בראיות, וכשיש שתי תאוריות שמתנגשות - תאורית הבריאה ותאורית האבולציה, אני בוחר בזאת שיש לה יותר ראיות. כל מדען מתחיל יגיד לך מהי.
וההשוואה לאמונה באלוהים לבין אמונה באטומים לחשמל היא פתטית ומגוחכת.
על דילוגי אותיות בתורה:
http://www.hofesh.or...s/funskips.html
איפה הפגנתי בורות לגבי מה המאמינים והלא מאמינים חושבים? אם אתה מדבר על מה שכתבתי לרותם - זה היה מופנה רק כלפי רותם, לא כלפי עוד אנשים.
אם מישהו אומר שהוא מאמין רק למה שהוא רואה והוא לא מאמין באלוהים בגלל שהוא לא רואה אותו - זה מגוחך. לבוא ולהגיד לו: גם אטומים אתה לא רואה - זה ממש לא מגוחך, וזה שקבעת שזה מגוחך לא הופך את זה למגוחך.
הדוגמאות באתר חופש מטומטמות לחלוטין. ככה לא עובד הצופן התנכ"י. חלק מהמשפט שלהם מורכב מדילוגים וחלק ממנו הוא טקסט ש"נמצא בצד". לפני שאתה שולח אותי לקרוא ספרים של פילוסים, תקרא קצת מה זה בדיוק הצופן התנכ"י ואתה מוזמן לחפש בהארי פוטר ובעוד ספרים ארוכים ככל שיהיו מה שאתה רוצה. כשתמצא מספר כל כך גדול של אירועים, כמו מספר האירועים הרמוז בתורה, אני אוריד בפנייך את הכובע.
ומה לעזאזל זה משנה למי הופנתה ההודעה שלך?
ההשוואה בין אטומים לאלוהים היא מאוד מגוחכת, מהסיבה הפשוטה שיש מכשירים שרואים שניתן לראות בהם אטומים והוכיחו שהם קיימים, ולעומת זאת הראיות לקיומו של אלוהים לא מספיקות בכלל, כך שאין מקום להשוואה.
מה שכתבתי לרותם היה ניתוח שלי לגבי מה גרם לו אישית להיות לא מאמין (על סמך תגובות עבר שלו) וכמו שכתבתי שם, יכול להיות שאני טועה בניתוח. אם מזה הסקת שלדעתי כל מי שהגיע למסקנה שאין אלוהים - זה מאותן סיבות כמו רותם, אז שאלוהים יעזור לך...
אין לי כוח להגיב לכל השטויות שאתה כותב. מצאת בתורה בדילוגים "ביי באיי אילת", "שפן כשר חכם בלילה" (ומלבד זה שאלו ממצאם דביליים, הם גם לא עומדים ב"סטנדרטים" של הצופן התנכ"י - הצופן פשוט לא עובד ככה. זה לא סתם דילוג של אותיות) והחלטת לפסול את הצופן התנכ"י. אתה לא ממש שווה את הויכוח כי אתה פוסל טענות לגיטימיות על ידי זה שאתה טוען שהן מגוחכות.
זה שיש תצפיות שמאמתות תיאוריה לפיה החומר מורכב מאטומים - לא מוכיח שיש אטומים. לפני מאה שנה, כל התצפיות תאמו את חוקי ניוטון, אבל היום אנחנו מכירים תופעות רחבות יותר שאין בכוחה של הפיסיקה הניוטונית להסביר.
מבחינתי, הצופן התנכ"י הוא סוג של תצפית המאששת את קיומו של אלוהים, בדיוק כמו שתצפיות וניסויים מסויימים מאששים את התאוריה האטומית. לא יכול שהתורה נכתבה על ידי אדם אם היא מכילה צופן רב אינפורמציה שכזה.
זו ההודעה האחרונה שלי בכל הנושא הזה. אין לי כוונות להתווכח עם מישהו שלא יודע לתת כבוד לצד השני וחושב שהוא יודע הכל.
נכתב ב- 29/03/2011, 20:03
המדע פועל על תאוריות על גבי תאוריות על גבי תאוריות. אם לא יודעים מה קורה, מפתחים השערה ומחפשים לה ראיות. אם תאוריה מקובלת הופרכה, אז זה אומר שיש תאוריה אחרת שהיא נכונה, ויש לחפש לאחרת ראיות שתומכות.
כרגע, לתאוריית האבולוציה יש אינסוף ראיות ותצפיות שמאשרות אותה והיא בגדר עובדה. את הפרטים המדויקים לגבי אבולציית האדם אנחנו לא יודעים במדויק, אבל זאת לא סיבה להפסיק לחפש.
וכן, יש המון דברים שלמדע אין תשובה, אבל זה לא אומר שצריך לגשת לפיתרון הקל - שיש אלוהים, אלא לחפש תשובה הגיונית אחרת שעומדת במבחן הראיות.
ההשערה שלך היא שנוצרנו ע"י תיכנון תבוני? בבקשה - תאסוף לכך ראיות.
המציאות היום היא שלתאוריית האבולציה יש יותר ראיות.
יש לי כבוד לצד השני, אתה זה שאין לו כבוד, אתה אפילו לא טורח לקרוא במה הצד השני להאמין אבל פוסל אותו ואומר שהוא מגוחך.
נכתב ב- 29/03/2011, 20:50
אתה טוען שהחילונים עיוורים ואטומטים, כשאתה בדיוק כזה.דבר אחד פשוט מאוד:
בחיים לא יהיו מספיק הוכחות בשבילכם לאלוקים.
וגם אם היו, אז כבר לא הייתה לכם בחירה, כי אם אתם יודעים שיש, איפה האמונה כאן?
מה שאתה יודע לעשות זה להגיד שכולם בורים ואתה צודק.
איפה הנימוקים והראיות לטענות שלך?
נכתב ב- 29/03/2011, 21:26
הוא הלך וחקר והגיע למסקנות
תראו את ההבדל בין החילונים לחרדים...
נכתב ב- 29/03/2011, 21:56
מה אתה מנסה להגיד בזה? לא טענתי בשום מקום שאם נכון להיום לתופעה מסויימת אין הסבר מדעי - יש בזה משום הוכחה לאלוהים.כשלניוטון נפל תפוח על הראש הוא לא אמר "זה אלוהים".
הוא הלך וחקר והגיע למסקנות
תראו את ההבדל בין החילונים לחרדים...
כל מה שאמרתי לגבי תוצאות של ניסויים זה שהם לא ראייה של 100% לקיום של משהו. במשך 300 שנה כל ניסוי פיזיקלי תאם את תורת ניוטון. מאוחר יותר, התגלו תופעות שלא ניתן להסבירם בעזרת הפיזיקה הניוטונית. לא טענתי לרגע שאצבע אלוקים היא. ואילן יכול להגיד עד מחר שאני לא מבין כלום בתאוריות מדעיות. בינתיים אני זה שלמדתי הנדסת חשמל בטכניון (ובשנתיים הראשונות גם תואר בפיזיקה - כולל כל תורת הקוונטים), כך שנראה לי שאני יותר מוסמך ממנו להחליט בעניינים הללו.
נכתב ב- 29/03/2011, 23:47
טוב לדעת.
לא אכפת לי מה למדת - אתה לא חושב בצורה מדעית.
נכתב ב- 30/03/2011, 00:24
משום מה נראה לך שאתה תקבע לי אם אני מבין משהו במדעים ואם צורת החשיבה שלי מדעית.
משום מה נראה לך שמכיוון שקראת ספר פילוסופי על אמונה באלוהים ואתה יודע מה עובר לכל לא-מאמין בראש.
צא מהר מהסרט שאם אתה חוזר על אותה אמירה 100 פעם היא הופכת לנכונה. כשיהיה לך אחוז מהידע שלי, תוכל להתחיל לתת ביקורת על צורת החשיבה שלי ועל הבורות שלי. עד אז תמשיך לקרוא ספרי פילוסופיה ולחשוב שאתה מנהל את העולם.
(וכמובן שבשום מקום לא טענתי שיש הוכחה של 100 אחוז לקיום אלוהות, כולל הצופן התנכ"י - בניגוד לאיך שניסית להציג את דבריי תוך סילופם.)
זאת תגובה אחרונה בהחלט שלי בכל מה שנוגע אלייך ולטענותייך. אין לי עניין להתווכח עם מישהו שחושב שהוא יודע הכל והאחר לא יודע כלום, למרות שהשכלתו של האחר מעידה אחרת. כשתשנה את היחס שלך אשנה את שלי. עד אז, לא לכבוד שלי ולא לבריאות שלי להתייחס לבחורצ'יק שטוען שאין לי מושג במדע.
נכתב ב- 30/03/2011, 00:47
הוכחת בורות מדעית בתגובה שלך לרותם. עצם ההשוואה בין אלוהים לאטום היא טיפשית וילדותית.
הספר שהמלצתי לך הוא לא ספר פילוסופי, הוא ספר מדעי שמסתכל על אלוהים, דת ומוסר מזווית מדעית.
FYI - תנאים להווצרות חיים נוצרו במקרה, אבל משם הכל היה חייב להתרחש (לפי האבולוציה), אבל כמו שאני אומר לאנשים כמוך, אל תתן לעובדות לבלבל אותך. כנ"ל בצופן התנ"כי המגוחך, הכל עניין של הסתברות ( http://news.nana10.c...rticleID=124720 ).
דרוזנין, מצידו, הודיע שכשמבקריו יצליחו למצוא הודעה על רצח של ראש-ממשלה בספר "מובי דיק" הוא יאמין להם. המתמטיקאי ברנדן מקיי (McKay) נענה לאתגר ומצא במובי דיק רמזים לא רק לרצח רבין, אלא גם לרציחתם של גאנדי, טרוצקי, מרטין לות'ר קינג, ג'ון קנדי, לינקולן, ועוד כמה מנהיגים חשובים. את תגובתו של דרוזנין לגילויים לא ניתן היה להשיג מאז.
נכתב ב- 30/03/2011, 01:48
אטומים? עיוורים? לא אני ולא אתם.אתה טוען שהחילונים עיוורים ואטומטים, כשאתה בדיוק כזה.דבר אחד פשוט מאוד:
על מה לעזאזל אתה מדבר?
אני את ההוכחות שלי קיבלתי. עכשיו אני עם אמונה.
איפה אמרתי כולם בורים ורק אני צודק בתגובה הזו???
אתה רוצה הוכחות שבחיים לא תקבל. ומצידי, באמת שלא אכפת מה תעשה עם עצמך. זה בערך הדבר האחרון שמעניין אותי.
אתם בחיים לא תעשו את קפיצת האמונה הזו שנדרשת.
תישארו עם המתמטיקה שלכם ועם הראש בקיר! (כן, כן, ידע, התפתחות, ושאר מיני בולשיט שלא יובילו אתכם למקום של ממש).
נכתב ב- 30/03/2011, 12:35
מתנצל, ייחסתי לך תגובה של מישהו אחר כאן.אטומים? עיוורים? לא אני ולא אתם.אתה טוען שהחילונים עיוורים ואטומטים, כשאתה בדיוק כזה.דבר אחד פשוט מאוד:
על מה לעזאזל אתה מדבר?
אני את ההוכחות שלי קיבלתי. עכשיו אני עם אמונה.
איפה אמרתי כולם בורים ורק אני צודק בתגובה הזו???
אתה רוצה הוכחות שבחיים לא תקבל. ומצידי, באמת שלא אכפת מה תעשה עם עצמך. זה בערך הדבר האחרון שמעניין אותי.
אתם בחיים לא תעשו את קפיצת האמונה הזו שנדרשת.
תישארו עם המתמטיקה שלכם ועם הראש בקיר! (כן, כן, ידע, התפתחות, ושאר מיני בולשיט שלא יובילו אתכם למקום של ממש).
עצם כך שאתה לא מקשיב לאחרים ומגיב בהתחמקות,
משתמע שאתה לא מקבל דעות של אחרים וחושב שרק אתה צודק.
לא נעשה קפיצת אמונה שכזו? איך הגעת למסקנה?
כיום, גם האנשים הנוראיים ביותר חוזרים בתשובה או בשאלה.
לא ניתן לדעת מה ילד יום.
אתה צריך להיות פתוח לדעות של אחרים ולא לפסול ישר על הסף.
מצטער, אבל זוהי אטימות לשמה.
נכתב ב- 30/03/2011, 16:50
"ברק אתה שפל", "אתה חושב שאתה יודע הכל" וירידות ולא בנימוק הדעה שלך.
נכתב ב- 30/03/2011, 18:11
ברק, אתה בושה וחרפה למין האנושי!
איך בדיוק?ברק, אתה בושה וחרפה למין האנושי!
ואם אתה מצדיק אותו, אתה בדיוק כמוהו!
חלאה ולא יותר. ובחיים לא תגיעו מעל הפורום הזה.
לא עברתי על כל ההודעות שלך בשרשור.
וזו לא הפעם היחידה שבה כתבת על אחרים שהם לא שווים דבר. ("לא תגיעו מעל הפורום הזה")
נכתב ב- 30/03/2011, 18:46
ברק, אתה בושה וחרפה למין האנושי!
אם אתה חושב שזו מחמאה, תדחוף אותה לתחת עמוק עמוק יא חתיכת הומו שמאלני מסריח!
העניין הוא ברק(ואמן שיפגע בך אחד), שאתם לא מציגים סתם דעה נגד הדת
אתה פשוט אידיוט מושלם, זה מה שאתה.
אתה סתם שמאלני מזדיין(בתחת) שמסווה את עצמו לימני מתון כי אתה יודע שלהיות שמלאני זה ז-י-ן.
יא חתיכת מוצץ מזדיין לסטיב ג'ובס שעם כול הכסף שלו עכשיו משהו זוחל לו בתוך הגוף ואוכל את הזין הזה מבפנים.
אתה דומה לו, כחוש ומסכן, עם פה מטונף שלא ברא הג'ובס...
ברק, אתה חתיכת אפס מאופס.
קולע בול עליך!-חתיכת אפס!
וזה רק אלי ואחרי מספר לא מבוטל של עריכות.
למה אתה כ"כ מגן על האלוהים שלך? למה הוא לא מגן על עצמו?
למה אתה כ"כ רוצה שאנשים יפנו אל התורה, למה לא מספיק לך שאתה שם?

נכתב ב- 30/03/2011, 19:39
לשפוט בנאדם לפי איך שהוא מצטייר, ועוד מדברים שהם על דפי האינטרנט?יש אנשים שככה הם מצטיירים לי. וזה מה שאמרתי.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים