כדאי להיות חרדים
נכתב ב- 05/01/2011, 18:57
נכתב ב- 05/01/2011, 18:58
אנחנו לא נלחמים בגלל אמונה, אבל הם כן, וזה לא יגמר..זאת לא מלחמה על אמונה, אנחנו לא נלחמים בערבים כדי לייהד אותם ושיאמינו באלוהים, לא מבין מאיפה המצאת את השטות הזאת.
אם לא נלחם, הם (המחבלים) ישלטו בעולם והעולם לא יהיה חופשי יותר.
אנחנו צריכים להלחם כי אני לא רוצה לדמיין מצב שהם יהרגו לנו אנשים ואנחנו נעמוד ונשתוק.
מה אתה מציע?
ד"א, צה"ל נותן פטור לאנשים פציפיסטים.
ואני לא מוצא שום פתרון לבעיה, אבל להמשיך להילחם בהם בטוח לא יעזור.
מה אתה רוצה? אין ברירה.
לפחות יש איזשהי התקדמות איטית - השגנו הסכם שלום עם מצרים, אח"כ עם ירדן.
עכשיו מדברים על התחלת איזשהו מו"מ עם סוריה, וגם זאת התקדמות מסויימת, גם אם קטנה מאוד.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 05/01/2011, 19:03
זה בגלל האיסלאם ועד שלא תשיג הסכם שלום ממוחמד תמיד יהיו זרמים שיתקפו את ישראל.
נכתב ב- 05/01/2011, 19:28
אם במצב כזה אין צורך לצאת למלחמה, אז מתי יש?
ובוודאי שמלחמה תעזור, רק בגלל שהאופציה השנייה היא להתעלם, ואתה מוזמן רק לנחש מה היה קורה לנו אם היינו מתעלמים (רמז - לא היית מגיב פה היום).
גם אם תמיד יתקפו את ישראל, זאת לא סיבה להפסיק להגן כי פשוט אין ברירה אחרת.
נכתב ב- 05/01/2011, 20:25
יהדות לא מסתכמת בדת, וגם לא בתרבות, זה הלאום שלך וזה אינו דבר שהוא פרי בחירה.
העולם רואה אותך כיהודי וכך גם אתה צריך לראות עצמך. יפה שאתה אתאיסט, גם אני, אז מה?
זה לא פוטר אותך משום דבר.
מבחינתי, אתה סתם נאד נפוח עם רעיונות מאוד טיפשיים וחסרי הגיון ואתה בהחלט יכול להתחפף מכאן ביחד עם החרדים,
אתה ושכמותך והם ושכמותם לא צריכים להיות פה אם אינכם מכירים בכורח המציאות.
When You Do Something You've Never Done Before,
No matter how poorly it turns out,
You're on your way to doing it better next time
נכתב ב- 05/01/2011, 21:00
מבחינה עובדתית, אם לא נילחם, האוטובוסים והמסעדות שלנו יחזרו להתפוצץ.
אז מה אתה אומר, בגלל שהם אשמים אז אתה לא אמור להילחם? אתה יודע מה קורה לילדים בבי"ס שלא רוצים לרדת לרמה של הביריון? הם חוטפים מכות.זה לא העניין. עשינו משהו לסוריה, מצרים, או ירדן שהיינו צריכים להיות במלחמה איתם?
זה בגלל האיסלאם ועד שלא תשיג הסכם שלום ממוחמד תמיד יהיו זרמים שיתקפו את ישראל.
"אני לא יכול להשתנות! אני כמו זיקית - תמיד לטאה!"
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 05/01/2011, 21:17
יותר מזה אין לי מה להגיד כי בעיקרון אתם צודקים, עם ישראל תפסיק להילחם היא לא תתקיים, אבל אני מדבר על עצמי ולא על כולם.
זכותו של כל אחד לעשות את הבחירות שלו תסכימו איתי בזה...
ואתם יכולים לקרוא לי אגואיסט זה מפריע לי, ככה אני מרגיש.
אולי זה יעזור לכם להבין אותי-
http://www.imdb.com/...uotes?qt1117365
ציטוט ממשחק אמנם, אבל חומר למחשבה..
ואני מדבר על החצי הראשון.
נכתב ב- 05/01/2011, 22:15
שכן אתה בעצמך מכיר בצורך הלחימה, או קיום מערך הלחימה הזה על כל תחומיו (כלומר, מודיעין תקשוב וכן הלאה).
אז השאלה היא: האם אתה מתנגד לשרת בצה"ל ככלל, ובמקרה זה אתה סתם עוד נטל על החברה הזו,
או שאתה חש נכונות לשרת בצה"ל אך מתנגד לשימוש בנשק, ובמקרה זה אתה פשוט עוד יפה נפש שגם אותם אני לא במיוחד מחבב
אבל יכול עוד איכשהו לכבד.
אם המקרה הראשון הוא עמדתך, הייתי מציע לך לבקש שישללו לך את האזרחות הישראלית כי אינך ראוי לה.
When You Do Something You've Never Done Before,
No matter how poorly it turns out,
You're on your way to doing it better next time
נכתב ב- 05/01/2011, 22:41
איך בכלל מצגר מעז לדבר ככה? מי הם חושבים שהם בכלל... חצופים הרבנים האלו.
איך הוא בכלל משווה בין הכאב של הלבנת הפנים של אלי עם משפחות ההרוגים?
יש לסוג האנשים האלו מוח מעוות. איזה חבורה של מטומטמים.
טוב מאוד שהעיפו את אלי משם.
ואתם עוד בכיתם כשנקפתי בשמו של האלוהים שלכם.
תסתכלו באיזה חוג אתם נמצאים, איך אתם לא נסים משם?
כשנכנסת התורה יוצאת כל צלילות הדעת מהגוף שלכם?
עם אנשים כאלו מי צריך אויבים.
איכס.

נכתב ב- 05/01/2011, 23:12
+1הרבנים הראשיים: "המשפחות הלבינו את פני ישי"
איך בכלל מצגר מעז לדבר ככה? מי הם חושבים שהם בכלל... חצופים הרבנים האלו.
איך הוא בכלל משווה בין הכאב של הלבנת הפנים של אלי עם משפחות ההרוגים?
יש לסוג האנשים האלו מוח מעוות. איזה חבורה של מטומטמים.
טוב מאוד שהעיפו את אלי משם.
ואתם עוד בכיתם כשנקפתי בשמו של האלוהים שלכם.
תסתכלו באיזה חוג אתם נמצאים, איך אתם לא נסים משם?
כשנכנסת התורה יוצאת כל צלילות הדעת מהגוף שלכם?
עם אנשים כאלו מי צריך אויבים.
איכס.
דוסים מפגרים, יום הדין שלכם קרוב.
נכתב ב- 05/01/2011, 23:39
סליחה מראש אם אומר מה שלא מוצא חן בעינכם, אבל נראה לי שאני בעמדת מיעוט.
מאיך שהאשכול הזה התפתח בולטת בעיקר השנאה שלכם לחרדים, ואחריה בורות מוחלטת לכל מה שקשור למסורת יהודית.
אני לא חרדי, למרות שיש בי חלקים שרוצים להיות. אני חילוני למהדרין שמגיל 26 מצא אמת בתורת משה ומאז אני מחוייב בה, ומאז משתדל לקיים כמה שיותר מצוות ולהמנע מכמה שיותר עברות.
ממה שלמדתי בשנים האחרונות אני יכול לומר לכם : רב הנסתר על הגלוי. וזה לא איזה טיעון מיסטי. זה המציאות הפשוטה שכולם כבר גיבשו דיעות ויודיעם מי צודק מבלי שהם קלטו אפילו מחצית מהעובדות.
הציונות הלא דתית עשתה המוווווון במהלך ההיסטוריה הקצרה של מדינת ישראל כדי לפגוע באוכלוסיה המאמינה בעם,(וחשוב לציין, זה לא תירוץ בשביל החרדים שלא להתערב בחילונים או חס וחלילה לנשק את אחמדניג'ד הארור) והתוצאה די ברורה - הכפשה של הציבור המאמין בכל דרך על ידי התקשורת שמובילה לניכור בין שכבות באוכלוסיה. נכון שזה קצת חזק לצעוק "קונספירציה" אבל זה המצב.
מספרים לכם חצאי אמיתות (גרוע משקר), בודקים בציציות דווקא למי שלובש אותם, ומה שאסור לעשות בחדרי חדרים מוציאים לכם ברוב חוצות
ואתם כציבור צרכנים נאמן קונים מהר לפני שייגמר.
יכול להיות שאתם צודקים בכל מה שנוגע לגיוס, ויכול להיות שלא. אבל אם גבר גיבשתם דעה והיא מוחלטת מוטב שתביעו איזו מחאה ולא פוסט בפורום דיוני.
קיומה של מדינת ישראל היא שילוב של הכרח ומציאות. המציאות היא שאנחנו יהודים, ויירדפו אותנו בכל מקום בעולם, וגם אם בחמישים שנה האחרונות היה שקט (יחסי)
זה לא אומר שהשנאה כלפנו השתנתה ולא תתהפך ברגע (עיין ערך גרמניה הנאצית של טרום מלה"ע ה-1).
ההכרח הו להלחם על הבית. בכל דרך. אם זה ע"י פעילות מבצעית של צה"ל ואם זה ע"י לימוד תודה ושימור המסורת וערכי היהדות.
אני מזכיר לכם את חנוכה. היוונים לא רצו להרוג אותנו. רק שנפסיק להיות יהודים.
אז אם אתם לא מבינים שיש לנו חזית שכזו שצריך לשמור על מי שאנחנו (ולפי חלק מהתגובות כאן יש כאן חלק גדול שלא מבין את זה) - בחזית אחת כבר נוצחנו.
אם אתם לא רואים את הקרע שיש לנו בעם ישראל שבין השכבות - או לחלופין אם אתם מגדילים את הפער ואי ההידברות - אז גם אתם חלק מהבעיה.
אאאאאחחחחחח, מה אני אגיד, נגמרו לי המילים כבר, אני אוהב אותכם אחיי היקרים אבל עוד לא מספיק. אני צריך לאהוב אותכם עוד.
אני באמת מאמין שאהבת ישראל תנצח את הכל, לא משנה מי אוייבינו, מבית ומחוץ אז בבקשה
תהיו חלק מהפתון ולא מהבעיה
כל טוב, ובהצלחה
נכתב ב- 06/01/2011, 00:17
אולי בעבר היה צורך, משום שאז (וכמו בדוגמא שלך, חנוכה) היהודים נרדפו בגלל דתם, רוב הזמן היו אלו נוצרים שרצו שהיהודים יתנצרו, ואם יהודי היה מתנצר לא היו רודפים אותו, לכן היה איזשהו ערך לדת ולתרבות היהודית שלך.
אך ממלחמת העולם השנייה זה שונה. להזכירך, לנאצים לא היה איכפת מה הדת שלך או במה אתה מאמין, הם המציאו לעצמם תורה שמנסה להסביר למה היהודים נחותים מבחינה מדעית. כלומר, היהודים נרדפו בלי קשר לאמונתם, והנאצים בכלל לא ניסו למנוע מהיהודים לקיים את המצוות שלהם, זאת לא הייתה המטרה שלהם.
כך שהשנאה שקיימת ליהודים לא קשורה לתרבות שלהם ספציפית, אלא למוצאם, ולכן מטרת השנאה איננה לגרום לנו לא לשמור על "מי שאנחנו", ולכן שמירת ה"זהות" היהודית לא תעזור לנו בכלל מול אנשים אלו.
ד"א, יופי של דוגמא הבאת, חנוכה.
אי אפשר למצוא סיבה חד משמעית לגזירות אנטיוכוס ע"פ הראיות שקיימות לנו, חלק מההיסטוריונים אומרים שאנטיוכוס באמת פחד מהיהודים, אבל חלק אומרים שהוא בכלל היה משוגע, ויש גם דעה שאומרת שהמרד פרץ לפני הגזירות (ולכן בעצם היהודים "אשמים").
נכתב ב- 06/01/2011, 02:10
זה עוד דיון תיאולוגי:
הסיבות לשנאת יהודים.
יו סיי טומטו אי סי טומאטו
אתה קורא לזה :כל רודפי היהודים היו פשוט מטורפים, או שהיהודים הביאו את זה על עצמם.
ואני קורא לזה השגחה עליונה.
זה לא משנה את התוצאה הסופית:
לא משנה כמה תכחיש - תשאר יהודי. לא משנה מה הסיבות- רודפים יהודים.
שורה תחתונה: אנחנו צריכים זה את זה בכל המישורים, הפיסי והנפשי. הצבאי והתורני.
נכתב ב- 06/01/2011, 03:40
ברור לך ש"הדברים האלה" זה מניעת אוטובוסים מתפוצצים וסורים על הגדר, כן? אף אחד לא נלחם על דת, אנחנו נלחמים על החיים.מה אני יגיד לכם, אני באופן אישי לא רוצה להילחם בשביל הדברים האלה, זכותי כבן אדם.
אתה לא רק אגואיסט, אתה סתם ילד עצלן בן 18 שמנסה להצדיק את העצלנות שלו בפילוסופיות בשקל. יש איזה אתר שמאפשר לך לשלוח מייל לעצמך בעתיד - תקשר לאשכול הזה ותשלח את זה לעצמך בעוד 3 שנים, ואני בטוח שתגיד, "מה? אני אמרתי את השטויות האלה? אין מצב".יותר מזה אין לי מה להגיד כי בעיקרון אתם צודקים, עם ישראל תפסיק להילחם היא לא תתקיים, אבל אני מדבר על עצמי ולא על כולם.
זכותו של כל אחד לעשות את הבחירות שלו תסכימו איתי בזה...
ואתם יכולים לקרוא לי אגואיסט זה מפריע לי, ככה אני מרגיש.
טוב, קודם כל נתחיל מזה שהפילוסופיה הזאת, כמו הרבה דברים, אולי נשמעת טוב על הנייר אבל היא לא באמת יכולה לעבוד היטב (היא גם לא הכי קשורה לדיון אבל נתעלם מזה לרגע). אנחנו קיימים כחברה, וקפיטליזם מוחלט (בסגנון איין ראנד, הפילוסופיה האמיתית שמניעה את הדמות הבדיונית שציטטת) זה דבר שלא יכול לעבוד בצורה שמכבדת את כולם. העשירים רק יהפכו לעשירים יותר והעניים רק יהפכו לעניים יותר. זה דבר שהיה קיים באופן מסוים מאות שנים אחורה ובאופן בלתי נמנע הביא למצבים של חוסר שוויון כמו פיאודליזם, עבדות ועוד.אולי זה יעזור לכם להבין אותי-
http://www.imdb.com/...uotes?qt1117365
ציטוט ממשחק אמנם, אבל חומר למחשבה..
ואני מדבר על החצי הראשון.
שנית, אם אתה מגיע למצב שאתה מצטט אותו אתה גם כנראה יודע שבמקרה שלו זה לא הכי עזר לו, ראפצ'ור קרסה חברתית (עשירים נהיו עשירים יותר ועניים נהיו עניים יותר), זאת לפני הכאוס המוחלט שהיה שם, שקצת פחות קשור לפילוסופיה הזאת אלא יותר כדי שיהיה לנו מעניין לשחק. בנוסף, המוח שלו זכה להכיר מקרוב מקל גולף. זה המשחק היחידי שאפשר לדסקס על הפילוסופיה שלו אז לא היה אכפת לי לחפור עליו קצת.
ודבר שלישי והכי חשוב - כל תפיסות העולם המגניבות האלה לא שוות כלום כל עוד הצד השני לא חושב כך! אתה חושב שמחבל לא יתפוצץ באוטובוס שלך כי אתה פצפיסט, קפיטליסט, איין-ראנדיסט או מטאליסט? תחשוב שוב. לכן זאת החובה שלך כאזרח ישראלי להתגייס לצבא ולתת 3 שנים בדיוק כמו כולם, אחרת - אתה משתמט, ואלף תיאוריות ופילוסופיות בשקל לא יצדיקו את זה.
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 06/01/2011, 12:26
סליחה, אבל אם אתה רוצה למצוא אשמים אז אל תאשים את בן גוריון.זה ידוע שהחרדים הרסו כל חלקה טובה במדינה הזו.
רק בן גוריון אשם שהוא נתן ל-400 שמנים פטור מהצבא... ותראו מה קרה.
אומנם הוא התחיל עם העניין, אבל הוא הגביל את הפטור ל-400 אנשים בלבד, בגין הוא זה שהוריד את ההגבלה, בגלל בגין קיימים כל כך הרבה אנשים עם פטור בגלל הדת שלהם.
כל הקצבאות האלה לחרדים זה לא מבגין, זה מבן גוריון.
או שיש לך מקור שאומר אחרת ?
לשניר
אתה אמרת שאתה לא מכבד אנשים שמוצצים את דמה של המדינה ואינם עובדים
אני עובד
למה אתה מתעב אותי?
ואם אתה כל כך לא מעוניין לקרוא הודעה פרטית שלי שנשלחה אליך רק בגלל שלא לפגוע בך לעיני כולם
אתה מציג אותה כאילו ביקשתי ממך ג'ויינט מאחרי הקלעים
אני אפרסם אותה כאן
וכשמדברים על אנשים לא מנומסיםכדאי מדי פעם להביט בתגובות הלא ענייניות שלכם
אתם תוקפים אותי באישי
לא בגלל שאני משתמט - כי אינני גם לפי תפיסתכם משתמט
אני עובד ומשלם מיסים כדבעי
אני שירתתי בצבא ובמילואים ולא בקריה בת"א ...ממש לא
אז למה אני כזה מכוער בעיניכם? פשוט מאוד כי אני מגן או מסביר או אומר דברים טובים מבלי לחשוש על הציבור החרדי
זה כל הפשע שלי
אז כשמדברים על פתיחות...בבקשה לבדוק קודם כל אצלכם
כל מי שלא מעוניין לדבר לעניין מתבקש לעזוב את האשכול וסאלאמת לו ולבני ביתו
לסנדק
אמת בדבריך שהנתון נכון לגבי כל משפחה מרובת ילדים נורמלית
המעניין הוא שהסוקרים בחרו במשפחות חרדיות
למה?
פשוט מאוד. ...(ת'ה יודע מה ,תנסה לבד לחשוב למה בחרו אותם)
לגבי המיצ"ב
קח בקטנה
עד כאן ראינו שהישגי החילונים היו בחשבון 72 ובעיברית 70
ומה עם החרדים?
בבקשה
עד כאן דו"ח של תשס"ד
נעבור לדו"ח של תשס"ה
חינוך חילוני
ובמגזר החרדי
ערבים
לרותם המלומד
פשש ..מצאת אצלי שגיעת חתיב ..וואוו שיהיה לך שמייח
תזהר שאני לא אתכיל לחפש אצלך. אני אגב מסתדר עם השגיעות חטיב שלי ועם השגיעות של כול החברים שלי
העיקר שיהיו בני אדם חביבים ולא אלימים
חזק וברוך ידידי

אם אפשר להוסיף על דבריך.. שמעתי שרוצים עכשיו שגם הציבור החרדי יעשה מבחני מיצ"ב וכוד'.
למה?
כי המדינה מדורגת אי שם בדירוג העולמי לא הישגים ולא כלום..
אז הם רוצים שגם החרדים יעשו... כי החרדים מפתחים ת'מוח עם הגמרא אז הם מצליחים.
ככה שמעתי.
מפחיד, הרוב פה לא מאמינים בכלל בה'.
נכתב ב- 06/01/2011, 12:31
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 06/01/2011, 12:38
-טרייסי ג'ורדן, 30 רוק
נכתב ב- 06/01/2011, 12:46
אני מתאר לעצמי שאתה לא גדלת בדיוק בבית דתי.. פעם ניסית באמת לחקור את כל העניין הזה?
את הדתות?
הדת היהודית, האיסלאמית, הנוצרית?
עפ"י מה אתה קובע שלא נראלך שיש בורא לעולם?
יש לך פה חיים שלמים!
יש אלפי סיפורים מזעזעים שאנשים הקריבו ת'חיים שלהם כדי לעשות מצוות ללמוד תורה וכו'.
אתה מדמיין לעצמך שזה הגיוני שעשו את זה רק כ'שטיפת מוח'? אב עושה לבנו וכך הלאה עד לדור שלנו?
זה יוצא כ-4000 שנה!! לא מאמין שהצליחו לעשות שטיפה כזו רצינית..
אני מכיר לפחות בנאדם אחד (חילוני שהיום הוא דתי ובישיבה) שעשה באמת בדיקה רצינית על זה.. ואם
הוא עכשיו בישיבה לפני צבא זה אומר כבר מה הוא הבין לא?
שמעת פעם על הגאון מוילנא? הגר"א?
בנאדם שהוא פשוט גאון עצום חי לפני 200 שנה בערך, הוא ידע הכל.. באמת הכל.
לפני שהוא מת הוא בכה שאין לו עוד קצת זמן לעשות מצוות .. כי בעולם הזה בן-אדם יכול לקנות את כל העולם שלו בשנייה אחת .
יש פתגם ידוע: "יש קונה עולמו בשנייה אחת.."
חביבי, אני פה בא בשבילך.
כדאי לך לבדוק שלא תצטער לעתיד..
אוהד.
נ.ב.
יש לי מסנג'ר אם אתה מעוניין הייתי שמח לדבר איתך שם.
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים