וואוו.רותם,
זה שנתן לך את ההרגשה שאתה חכם עשה עבודה מעולה.. (בהקשר ישיר ל-"השרצה")
אגב, קראת לי פעם פרזיט כי אני לא משרת את בעלי המדינה שבה אני חיי, ושמגינה עליי וכ"ו
בוא נעשה Zoom Out קטן,
אתה פרזיט יותר גדול ממני, אתה לא משרת את בעל העולם שבו אתה חיי, את "ההוא" שברא לך מערכת חיסונית שתגן עליך וכ"ו..
אלא מה? אתה לא מאמין שיש אחד כזה? יפה לך,
גם אני לא מאמין שהמדינה מגינה עליי.
אתה מאמין שאני חיי מהכסף שלך? אני לא מאמין בזה.
אה, פתאום לא מעניין אותנו מי מאמין למה?
ישב מישהו ואסף עובדות במיוחד בשבילך..
הוא מראה לך את התקציב שהולך לחרדים לעומת איזו אגודת שח-מט..
ומה התשובה שלך?? "זה מפתח את השכל".
גמרא מפתחת את השכל יותר משח-מט, אבל בלי קשר לזה.. אתה תוציא כסף "הכרחי" מאנשים בשביל "מותרות" של אחר?!
ברור שכן, האנשים הראשונים הם חרדים.. אז למה לא? הם גם ככה רק משריצים ילדים..
רותם,
אתה מרובע סגור.
אתה לא מוכן לשמוע אף דעה שהיא לא מתאימה בול למה שאתה חושב..
ולצערי אני ואחרים חייבים לענות על כל גחמה קטנה וטיפשית שלך, מפני שיש קוראים אחרים שעלולים להיות מושפעים מדבריך.
יש ימים שבהם כל כך בא לי לסגור את פורום יהדות, רק בשביל שלא תוכל לזהם אותו יותר..
אני חשבתי חרדי נורמלי, אבל הדברים שלך עיצבנו אותי לגמרי.
קודם כל, ההשוואה המגוחכת בין אמונה לבין עובדות.
צה"ל קיים בשביל להגן עליי ועליך, ואפשר רק לנחש איך המדינה שלנו הייתה נראית בלעדיו.
אתה לא מאמין שמשלמי המיסים מממנים חרדים? פחח.
חלק נכבד מהמיסים הולכים לפרזיטים, לא כאלה ש"מכחישים" אל, אלא אוכלי חינם.
אתה טוען שכל מי שמכחיש את אלוהים הוא פרזיט? יש לך בכלל מושג כמה אלים אתה מכחיש?!
ולמזלנו, אנחנו לא קובעים תאוריות על פי איך שזה נראה, כי שגורים בתוכנו המון דעות קדומות וחינוך שגוי, אלא על ראיות, ויש אין-ספור ראיות שסותרות את הספר העתיק בין 5000 השנה.
אני, ועוד הרבה אחרים, מעדיפים להסתמך על ראיות ולא על ספר עתיק בן 5000 שנה שרצוף סתירות ואי-דיוקים היסטוריים.
אם אתה בוחר להתבדל בכוונה, ללמוד את אותו ספר, לא לעבוד ולגדל בעוני להקת ילדים, זכותך, אבל אל תצפה שמישהו ירצה לממן אותך.