הצלחתי לשמור שבת :)
נכתב ב- 28/09/2010, 00:47
וכן, לפי הדת לצאת נגד הדת יגרום לבדיוק מה שאמרת . ויותר מזה גם.
מה איכפת לך, אין כלום אחרי זה אז מה זה משנה ?
נכתב ב- 28/09/2010, 00:50
חיים רק פעם אחת.
וכמובן שלא קיבלתי תשובה ממך על החרדים שלא הולכים לצבא.
צפוי.
נכתב ב- 28/09/2010, 01:07
חיים רק פעם אחת? טעות . כי אם כן חיים פעם אחת ואין שכר ועונש וגם ככה שאתה מת אתה כביכול לא שווה כלום, אז מה מונע ממני בתיאוריה לקום ולרצוח אותך עכשיו ? חיים רק פעם אחת . אתה אולי תיחיה פעם אחת, אני לא (מקווה בכל מקרה).
אתה משועבד כלכך שאין לך מושג .
נכתב ב- 28/09/2010, 01:14
אז אני אשאל את זה שוב ובגדול שגם עיוור יראה את זה:
למה לכל הרוחות לחרדים יש פריבילגיה להשתחרר מהצבא והחילונים חייבים ללכת כפי שאומר החוק?!!?!
ואם חרדי בברוקלין עובד למה חרדי כאן לא יכול!?
מה מונע ממך? אני מקווה מאוד שלא בגלל שיש עולם הבא אלא בגלל המוסר.חיים רק פעם אחת? טעות . כי אם כן חיים פעם אחת ואין שכר ועונש וגם ככה שאתה מת אתה כביכול לא שווה כלום, אז מה מונע ממני בתיאוריה לקום ולרצוח אותך עכשיו ? חיים רק פעם אחת . אתה אולי תיחיה פעם אחת, אני לא (מקווה בכל מקרה).
ותעשה לי טובה, אתה בטח צוחק על המוסלמים שהם מאמינים ששהידים מקבלים 72 בתולות בגן עדן (אני לפחות כן).
אני רוצה הוכחות שיש עולם הבא ולא איזה רב שמטיף ואומר את זה בשביל החזרה בתשובה.
ולמי אני בדיוק משועבד?
אף אחד לא מחליט בשבילי מה ללמוד או עם מי להתחתן או למי להצביע בבחירות הקרובות.
נכתב ב- 28/09/2010, 01:19
עזוב את המוסר עכשיו וכל זה תלך למקום בסיסי יותר. מה מונע ממני ? כלום לפי השקפתך.
עוד פעם העיניין הזה של הרב המטיף, אז מה אתהה רוצה שאני יביא איזה פרופסור או דוקטור שיבסיר את זה שהוא בעצמו לא מאמין הזה ?! אתה מטריף אותי עם זה .!
מספיק כבר להיות אטום ותקשיב למה שנותנים לך אחרי זה תגיד שאתה לא רוצה, מטיף מטיף מטיף , יאללה דיי.
אין לך מושג עד כמה אתה משועבד לחברה שאתה חי בה .ז עוד משהו אחר שאין לי בכלל כוח לדבר עליו.
נכתב ב- 28/09/2010, 01:20
קיצר אין לך תשובה.
לילה טוב
נכתב ב- 28/09/2010, 01:28
חרדים לא מתגייסים לצבא בגלל הרבה מאוד סיבות .בגלל הפריצות, מקום בעיקרו שנוגד את כל תפישת העולם שלהם . זילזול בקב"ה . הציונות(החילונית) שולטת שם .-דבר שהוא בניגוד מוחלט אפילו לדתי, לא לחרדי, שמבין דבר .
אחד נלחם ואחד לומד עליו, לפי האמונה בנאדם לא נלחם את מלחמתו אלא הקב"ה ולכן צריך גם שילמדו תורה בכדי שהמלחמה תצליח. כי אין דבר כזה אצלם" כוחי ועוצם ידי" כלומר לבטל את הקב"ה . וללמוד זה לא הכוונה איזה חצי שעה, אלא 12 שעות ביום ואולי גם יותר . תלוי יכול להיות גם 10 שעות לפעמים .
זה פחות או יותר, נו תגיד עכשיו שזה שטויות, אמרתי לך מראש שאתה לא תאמין.
נכתב ב- 28/09/2010, 03:20
"אין לי כח", "אתה לא תבין".
קיצר אין לך תשובה.
לילה טוב
רותם
אתה לא מודע לזה שאתה נשמע ..(.איך להגיד את זה בלי לפגוע?) ...מוזר קצת?
אל תרתח על המקלדת ותנסה לקרוא לאט ובבטחה.
תסלח לי שאני מתערב..אבל אתה בכלל לא ניגש בצורה רציונלית לעניין היהדות.
בכדי לבדוק אם העניין שווה, נכון, אמיתי.
לא מתחילים אף פעם משאלות על התנהגותם של אנשים או על איך שהם תופסים את העולם.
אתה (וכל שאר המקשים למיניהם) כל הזמן מסתובבים סביב עניין ה- "הולכים לצבא לא הולכים לצבא" "לובשים שחור או לא לובשים שחור"
משתמטים או לא משתמטים...מה הקשר?
אתה צריך לוודא
א. שהתורה נתונה מהשמים - כן או לא
ב. שיש בורא לעולם - כן או לא
ואח"כ ..אם חס וחלילה תחזור בתשובה ,תעשה אתה את מה שהכי טוב בשביל ה' ובשביל עצמך.
מה היכפת לך איך מתנהגים חסידים שחורים או ירוקים? ואיזה מן קשר יש לזה לראיה על תורת ה' , אם היא אמת או שקר?
אתה תהיה הראשון להתנהג הכי טוב על פי התורה!!
זה נראה כאילו אתה נתקע בכל מיני פינות ושולף את הקלף הזה..שלדעתך הוא קלף מנצח כאילו שהוא מוכיח משהו...
והוא לא מוכיח שום דבר מלבד דרך התנהגותם של חסידים מסויימים.
גבריאל מנסה להסביר לך את דעתם ואת שיקוליהם והוא עושה בזה טעות מכיוון שהוא מבין מצויין את החששות של הדתיים שלא מתגייסים ואילו אתה , לא רואה בגיוס בני ישיבות בעיה בכלל. למה? כי אתה לא מכיר את התורה ולא מבין את הפחד מעבירה ולא מבין את הבסי של חיי העולם הזה.
כי לפי הבנתך...העולם הזה הוא העולם הזה וגם העולם הבא.
העולם הזה עם כל אי השלמות שבו מראה בבירור בעצם העניין של אי שלימות כמה שהבריאה צועקת שיש בורא ומנהיג לעולם.
כי זה שיש אי צדק וזה שיש מחלות ויסורים שחיים כתף ליד כתף לצד שמחות והצלחות
זה עצמו מראה על סדר . ויש מישהו שם למעלה ..שמחלק את המכות או נותן את המתנות.
למה הוא עושה ככה?
כי האדם בא לכאן לזמן קצוב- לעמוד במשימות
לחשל את עצמו ולהרוויח עמידה בניסיונות ומיצוות
ואח"כ
עם כל התוכן הזה שהוא מכניס בהוויה הפנימית שלו (הנשמה) הוא יוכל להינות בעולם הבא שהוא עולם נצח.
אגב ההערה של גבריאל והשאלה למה בא אדם לעולם
יש אומנם מושג של תיקון נשמה וכו' ... אבל תעזבו את זה כרגע כי זה דבר גבוה מאוד וקשה לתפוס אותו בפשטות.
האדם בא להינות בעולם הזה ולהתענג
ותענוג אמיתי זה התגברות על עצמך ועשיית מצווה
ראיה פשוטה
תראו כמה מאושר הוא פותח האשכול שהצליח לשמור בסה"כ 3/4 שבת.
ועכשיו תבין כמה נעים ללמוד תורה בלי הקונפליקט של "אני חילוני ואני לא רוצה לוותר על צורת החיים שלי"
-------
דבר נוסף
שורש הנשמה של היהודי מקושר ישירות בה'
ולכן הוא רודף אחרי כל דבר שמזכיר קדושה
אם הוא דתי , הוא רץ אחריה
אם הוא מתנגד, הוא רודף אותה להלחם בה.
אבל אדיש הוא לא יכול להשאר
וזו התשובה והסיבה שכל אשכול שקשור לדת, גורר אחריו מאות תגובות.
ואין דברים כאלה באף אומה בעולם..רק בישראל
נכתב ב- 28/09/2010, 04:22
רגע, איך יש חרדים שכן מתגייסים? (למרות שהם עושים שירות קצר יותר)טוב איך שאתה רוצה .
חרדים לא מתגייסים לצבא בגלל הרבה מאוד סיבות .בגלל הפריצות, מקום בעיקרו שנוגד את כל תפישת העולם שלהם . זילזול בקב"ה . הציונות(החילונית) שולטת שם .-דבר שהוא בניגוד מוחלט אפילו לדתי, לא לחרדי, שמבין דבר .
אחד נלחם ואחד לומד עליו, לפי האמונה בנאדם לא נלחם את מלחמתו אלא הקב"ה ולכן צריך גם שילמדו תורה בכדי שהמלחמה תצליח. כי אין דבר כזה אצלם" כוחי ועוצם ידי" כלומר לבטל את הקב"ה . וללמוד זה לא הכוונה איזה חצי שעה, אלא 12 שעות ביום ואולי גם יותר . תלוי יכול להיות גם 10 שעות לפעמים .
הציונות הרי שולטת בצבא...
נכתב ב- 28/09/2010, 08:33
וחוץ מזה, אם השמאלניים הקיצוניים היו מתגייסים בצבא, הם היו צריכים להילחם בעצמם, אתה לא חושב?
שזה ההפך הגמור מדעות החרדים (AKA "מוות לערבים").
וכמו שרותם אמר, לא אלוהים מגן עליכם, הצבא מגן עליכם.
נכתב ב- 28/09/2010, 11:12
יש חרדים שתגייסים, יש את הנח"ל החרדי שלשם מתגייסים אנשים שרוצים להתגייס ועם כמה שיותר תורה וכמה שפחות פריצות ודברים אחרים .-וזה לא מפריע .יש שם גם כמובן ביינישים רגילים ובכלל אנשים דתיים שרוצים לשמר את הדרך שלהם ככל הניתן.ד"א שמעתי שהם עברו עכשיו גיזרה, לאזור ג'נין נראה לי .(לא בטוח).רגע, איך יש חרדים שכן מתגייסים? (למרות שהם עושים שירות קצר יותר)טוב איך שאתה רוצה .
הציונות הרי שולטת בצבא...
Outwit, לא הבנתי אותך בכלל .
חוץ מזה שאני מכיר אנשים (לא שמאלנים) שגם לא מתגייסים כי הם חושבים שזה דופק להם את החיים כי הם יכולים להתחיל ללמוד או משהו כזה, באמת שאני מכיר כאלו לפחות 100.
בכל המדינה יש בהרבה הרבה יותר.
וכמו שאמרתי לרותם שהוא לא יבין אז כמובן שהתכוונתי לכל מי שבדעה שלו, שזה גם אתה. זה כבר משהו אחר .
שבורית זכוכה, 100%

נכתב ב- 28/09/2010, 17:38
יש אצלי במדור שני חרדים (כן, חרדים) ויש כמה בנות אצלנו.
זה אמנם מפריע להם, אבל הם מסתדרים.
למה לא כולם יכולים להתגייס ככה?
נכתב ב- 28/09/2010, 17:40
ולמה לא עושים?
כי אם אפשר להתבטל ולחיות על חשבון האחרים אז למה לא?
נכתב ב- 28/09/2010, 19:32
אני ידעתי שאתה תישאר בדעה שלך, חחחחח אתה מחליא אותי .
נכתב ב- 04/10/2010, 12:43
מה היה כ"כ רע לך בלהיות חילוני?
נכתב ב- 04/10/2010, 21:33
לפותח הדיון:
מה היה כ"כ רע לך בלהיות חילוני?
לא היה רע, בימינו זה נובע מ:
לחץ חברתי\לחץ חברתי\לחץ חברתי\לחץ חברתי\התגלות מ-ה'...
תבחר את התשובה הנכונה.
נכתב ב- 04/10/2010, 21:52
אותם אנשים מתווכחים על אותם נושאים שוב ושוב ונתקעים באותם קירות.
אילן ורותם: סלחו לי, אבל אתם פשוט לא מבינים כלום בדת (לפחות לא בדת היהודית) אז למה שלא תשבו קצת בשקט?
גבריאל: לצערי אתה עונה תשובות שגויות על שאלות נכונות חלקית, אם אתה כל כך חזק בקטע של להתווכח, עדיף שתמקצע.
שבורית זכוכה: אני חייב לומר שאתה מפתיע אותי לטובה. מישהו שמדבר לעניין סוף סוף חח
נכתב ב- 04/10/2010, 21:54
אולי זה יקח הרבה זמן, אבל יחסוך כאבי ראש בעתיד.
"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.
נכתב ב- 04/10/2010, 22:02
אבל הניסיון שלי לימד אותי שאני לא מספיק ״חזק״ בשביל לשכנע אנשים כמו רותם ואילן,
היו כמה אשכולות שניסיתי להתערב, ואפילו השתדלתי להתייעץ עם ההורים שלי לפני שעניתי תשובות (אם זכור לי נכון, זה היה כשעניתי לברק)..
אבל זה כאב ראש מיותר, אין לזה שום תועלת פה.
אם זה ממש חשוב לאנשים פה, והם מוכנים לתת את המילה שלהם שהוויכוח ישאר בגבולות מסויימים שנקבע מראש, אז ניתן עוד צ׳אנס אחרון.. אשכול זך ונקי.. שייועד למטרה זו.
נכתב ב- 04/10/2010, 22:06
ושוב מגיעים לאותם מסקנות..
אותם אנשים מתווכחים על אותם נושאים שוב ושוב ונתקעים באותם קירות.
אילן ורותם: סלחו לי, אבל אתם פשוט לא מבינים כלום בדת (לפחות לא בדת היהודית) אז למה שלא תשבו קצת בשקט?
גבריאל: לצערי אתה עונה תשובות שגויות על שאלות נכונות חלקית, אם אתה כל כך חזק בקטע של להתווכח, עדיף שתמקצע.
שבורית זכוכה: אני חייב לומר שאתה מפתיע אותי לטובה. מישהו שמדבר לעניין סוף סוף חח
סמוך עליי שאני יודע מה אני מדבר .
0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים