עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למה אתאיזם זה מחלה קשה.

• אנא התחבר בכדי להגיב
148 תגובות לנושא זה

#81 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:28

והיסטוריה חשובה מאוד, כדי שנוכל להימנע מטעויות העבר, נצטרך ללמוד אותן קודם, ועדיף שנלמד מדף מאשר על בשרנו (ככה אני רואה את זה).

פתחת כאן תיבת פנדורה קטנה נראה לי:D

למה?

"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#82 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:32

תקבל הסבר מחר בצהריים או שמשהו אחר כבר יעשה את העבודה:D

#83 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:35

תקבל הסבר מחר בצהריים או שמשהו אחר כבר יעשה את העבודה:(

אוקיי :D

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#84 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:39

הנה אנלוגיה מעניינת שהגה ברטראנד ראסל, שמטרתה להפריך את הטיעון שגורס כי במקרה של אמונה דתית, שאינה ניתנת להפרכה, נטל ההוכחה עובר אל הספקן, ועליו להוכיח שהאמונה אינה נכונה:

"אילו הייתי טוען שבין כדור הארץ לשמש מסתובב קנקן תה במסלול אליפטי, לא היה ניתן להפריך את הטענה שלי כל עוד הייתי דואג לציין שמידות הקנקן כה קטנות, כך שלא ניתן לצפות בו אף בטלסקופ החזק ביותר שיש ברשותנו. אך אילו הייתי ממשיך בטיעון, ואומר כי מכיוון שלא ניתן להפריך את הטענה, תהיה זאת עזות מצח מצד ההיגיון האנושי לפקפק בה, אחשב בצדק למי שמדבר שטויות. אם, לעומת זאת, יטענו לעצם קיומו של קנקן תה שכזה בטקסטים עתיקים, ילמדוהו כאמת מקודשת בכל יום ראשון, ויחדירוהו לראשיהם של תלמידי בית ספר, אזי פקפוק באמונה כזאת ייחשב לסימן לחריגות, ועלול להוביל את המפקפק לטיפול פסיכיאטרי בעידן הנאור, או לאינקוויזיציה בעידן קדום יותר."

למי שלא מכיר.

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#85 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:49

הידיעות מורכבות מהמון פרטי מידע שנוגעים בין אם זה להלכה (שזה לדעתי לא ממש מעניין אותך עכשיו) ובין אם זה למוסר והשקפה (שזה דווקא עשוי לעניין אותך ולהועיל ליהודי שבך)

אגב, לחרדים אין שום רצון לשלוט על המדינה הזאת ומי שאומר שכן פשוט חסר הבנה בסיסית בחרדים ובהשקפתם על המדינה.

#86 YoRt3m

YoRt3m

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎01:50

אגב, על פי השקפתי ...מי שלימד אותך שספר התנ"ך הוא ספר היסטוריה הוא פשוט בור ועם הארץ. (ואני מורה בפועל וסטודנט לחינוך מיוחד)

אופק.. עכשיו אתה סתם לא מדבר לעניין , יכולת להגיד אותו דבר על ספר הסטוריה ... אבל בחרת להגיד תנ"ך... שים לב.
"מה יעזור לי לקרוא על איזה מישו בן 30 שכבש הרבה ארצות ???"

למה לא לעניין? יש ערך כלשהו בלימוד על חוקי עבדים ושפחות במאה ה21 בישראל?
או על חוקים המתקשרים לחקלאות, כאשר אני בכלל לא חקלאי? או הקשורים לבית המקדש? וכו' וכו' וכו'

ולא אמרתי שכל מה שכתוב בתנ"ך לא שווה שיסתכלו עליו, יש בהחלט סיפורים ומעשיות שמלמדים דבר או שניים, אבל לא צריך להתייחס אליהם מעבר לזה.
אולי לכל היותר בערכים ספרותיים או היסטוריים, אבל לא באופן דתי.

והיסטוריה חשובה מאוד, כדי שנוכל להימנע מטעויות העבר, נצטרך ללמוד אותן קודם, ועדיף שנלמד מדף מאשר על בשרנו (ככה אני רואה את זה).

אולי בגלל שהתנ"ך מופנה לאנשים שמאמינים? ומי שמאמין סביר להניח שמאמין גם שנצטרך את החוקים האלה כשהמשיח יבוא...?
בקשר ללמוד מטעויות... כמו שאמרת ש"חלק" מהתנך הוא שווה לקרוא וחלק לא... אז אותו דבר לגבי הסטוריה... אני בטוח שאתה לא הולך לעשות שום דבר ממה שעושים בספרי ההסטוריה (לכבוש מדינות , לייסד את ארץ ישראל וכל שאר הדברים האלה... איפה יש לטעות בדיוק?)

That's the way the cookie crumbles

#87 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎02:08

הלפ, בשבילך - http://whywontgodhealamputees.com/

וYoRt3m, לא התכוונתי שגם כל מה שלומדים בהיסטוריה תהיה לו חשיבות מתישהו בעתיד, אך לחלק כן.
מה גם שעצם תיעוד ההיסטוריה מונע ממך להאמין בדברים שקריים.
ובמקרים מסוימים זה גם יכול להיות מעניין :D

ואתה גם שואל שאלות קשות חח, כאילו אני מינימום בעל דוקטורה להיסטוריה.

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#88 YoRt3m

YoRt3m

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎02:17

וYoRt3m, לא התכוונתי שגם כל מה שלומדים בהיסטוריה תהיה לו חשיבות מתישהו בעתיד, אך לחלק כן.

חלק כן... כמו בתנ"ך... אז למה נתת דוגמא לתנ"ך ולא להסטוריה ? זה מה שאמרתי בדיוק מהתחלה.

בכל מקרה , גם למקרים בתנ"ך כמו קריעת ים סוף ועשרת המכות יש "תיעודים" וכל מיני ממצאים שמוכיחים את זה. (הפפירוס המצרי למשל)

#89 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎02:34

חלק כן... כמו בתנ"ך... אז למה נתת דוגמא לתנ"ך ולא להסטוריה ? זה מה שאמרתי בדיוק מהתחלה.

בכל מקרה , גם למקרים בתנ"ך כמו קריעת ים סוף ועשרת המכות יש "תיעודים" וכל מיני ממצאים שמוכיחים את זה. (הפפירוס המצרי למשל)

נתתי דוגמא לתנ"ך, כי יש לי בגרות בתנ"ך שבוע הבא, וזה מה שעלה לראשי באותו הרגע.

בוודאי שיש תיעודים וכו', הרי זה מאוד קל לאדם פרימיטבי שחי לפני 2000 שנה, לחשוב, שגאות ושפל היא מעשה ידי ה', ושכשנהר הנילוס הופך אדום, בגלל סחף של תמסים חומים ואדומים שמקורם בסלעים הנמצאים דרומה יותר ביבשת אפריקה, קל לאותו אדם לחשוב שזהו דם, ואני לא מאשים אותו, הרי לא הייתה להם דרך ממשית לבדוק האם זהו דם או לא.

האם בתנ"ך עשו בדיקות לנהר, ובדקו את ההרכב הכימיקלי שלו לפני שקבעו חד משמעית שהוא הפך לדם? לא נראה לי.

אך מנקודת מבטו של האדם המודרני והאינטיליגנט, שלא שטפו את מוחו עשרות בשנים, מאוד רציונאלי וקל להגיע למסקנות האלו.

וד"א, מה אתה? אתאיסט \ חילוני \ דתי \ חרדי ?

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#90 YoRt3m

YoRt3m

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎03:03

נתתי דוגמא לתנ"ך, כי יש לי בגרות בתנ"ך שבוע הבא, וזה מה שעלה לראשי באותו הרגע.

בוודאי שיש תיעודים וכו', הרי זה מאוד קל לאדם פרימיטבי שחי לפני 2000 שנה, לחשוב, שגאות ושפל היא מעשה ידי ה', ושכשנהר הנילוס הופך אדום, בגלל סחף של תמסים חומים ואדומים שמקורם בסלעים הנמצאים דרומה יותר ביבשת אפריקה, קל לאותו אדם לחשוב שזהו דם, ואני לא מאשים אותו, הרי לא הייתה להם דרך ממשית לבדוק האם זהו דם או לא.

האם בתנ"ך עשו בדיקות לנהר, ובדקו את ההרכב הכימיקלי שלו לפני שקבעו חד משמעית שהוא הפך לדם? לא נראה לי.

אך מנקודת מבטו של האדם המודרני והאינטיליגנט, שלא שטפו את מוחו עשרות בשנים, מאוד רציונאלי וקל להגיע למסקנות האלו.

וד"א, מה אתה? אתאיסט \ חילוני \ דתי \ חרדי ?

דתי.
ושלא תחשוב שאני מנסה כמו פותח האשכול ועוד כמה פה "להחזיר בתשובה" פשוט מעניין ומצחיק אותי כל הקטע לש ההאתאיסטיות...

וזה לא יכול להיות שנתת דוגמא לתנ"ך בגלל שיש לך בגרות בתנ"ך ... אתה פשוט לא שם לב למה שאתה מגיב הא? אין לי אפילו כח להסביר למה אני אומר את זה... בכל מקרה.
אני לא יודע מאיפה הבאת את הסיפור על ה"סחף של תמסים חומים ואדומים שמקורם בבלה בלה בלה..." אבל אני בטוח שגם את זה אפשר להפריך...
לא שבא לי עכשיו ...

ואין לי מושג מה זה "תמסים"

#91 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎03:42

תמס - חומר המומס במי הנהר.
בקשר לזה, אני לא יודע אם ניתן להוכיח שכך זה היה, הרי לא היה תיעוד של כזה דבר, מכיוון שאנשים באותה התקופה לא היו מודעים לתופעה שכזו,
אך תסכים איתי, ובבקשה, אל תתפתה לחשוב על אלוהים לרגע, מה יותר רציונאלי והגיוני? שהנהר הכי גדול בעולם (או השני הכי גדול, זה לא משנה), באורך אלפי קילומטרים, הפך לשפך עצום של דם, או שתמסים שונים מסלעים בקרבת מקום מוצאו של הנהר שינו מעט (או קצת יותר ממעט) את צבעו של הנהר לגוון אדמדם?

אם תרצה לראות דוגמא של נהר שצבעו אינו רגיל, תוכל לקרוא על הנהר הצהוב שבסין.
אתה הרי לא מאמין שבנהר הזה זורם שתן, נכון?

ולמה זה לא יכול להיות שנתתי את הדוגמא בגלל הבגרות? אני עניתי בכנות..
למען האמת, הפריע לי הנושא הזה כל-כך, עד שכמעט הלכתי למורה והתעמתתי איתה על הנושא, אך בסופו של דבר הבנתי שאין טעם להשקיע על זה זמן ומאמץ, ופשוט הנחתי לזה.

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#92 YoRt3m

YoRt3m

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎04:07

אם אני לא טועה אי אפשר לקרוא ל"תמס" ברבים "תמסים" כי זה חומר...
ואתה לא יכול לשאול אותי שאלה שאני אענה אליה "בלי לחשוב על אלוהים לרגע" כי אתה משאיר אותי עם תשובה אחת בלבד , זאת שאתה רוצה... אבל אתה לא מבין שאצל אנשים מאמינים אי אפשר שלא לקשר תופעות מוזרות כאלה בלי "אלוהים"... כי מבחינתו לא הכל מדעי.
מה שמחזיר אותנו להתחלה... אתה מתבסס על מה יותר הגיוני או מה נראה לך קרה ... אתה לא באמת נותן לי הוכחה לזה .... ואני לא חושב שבכלל אפשר להוכיח דבר כזה בגלל כמו שאתה אומר... לא היה מדע והם לא באמת היו יכולים לדעת שזה "תמס" שהפך את הנהר לאדום.

אז אם לא איכפת לך , אני אשאר עם התיאוריה שלי שזה היה דם :D

ואני אגיד לך עוד משה , נגיד ותאמר שמכת צפרדע לא באמת הייתה "נס" או מעשה אלוקים... אלא שהצפרדים באו מסיבה מסויימת הנובעת מהטבע \ מדע הגיוני ... זה גם לא יכול לשלול את זה שה' גרם לכך.. כי ה' יכול בקלות לעשות נס בדרך שלא נראית כמו נס... לגרום לצפרדים בדרך טבעית .. הרי אתה לא מצפה מה' להקפיץ צפרדעים מהשמיים <_< (גם אם זה באמת מה שקרה , סתם דוגמא)..

אז אני אומר לך , לא בתור רב או מישהו שבאמת מבין (כי אני באמת לא מבין בדברים האלה) שאולי יש הסבר הגיוני יותר לזה שהנהר הפך לדם ואנחנו פשוט לא יודעים <_<
מי יודע אולי היה רצח המוני במקום מסויים וזרקו גופות למים , והגופות שקעו במים והדם הקל , זרם יחד עם הזרם לאורך כל הנהר וכך זה היה נראה לאנשים באותו מקום שהנהר הפך לדם , וכך גם הוא חזר לצבעו הנורמלי לאחר זמן מסויים מאותה סיבה ... הרי הדם לא יישאר שם לנצח... , אולי זה באמת מה שקרה... אבל איך אתה יודע שה' לא גרם לזה לקרות ? <_<)
קיצר , סתם השערה שחשבתי עליה....
ואני אומר , אני באמת לא מבין ויכול להיות שאני סותר חלק מהרבנים או חכמים ואם אני כן סותר אז אני בטוח טועה.. פשוט נתתי דוגמא לזה שמה שאתה מחשיב כ"לא הגיוני" כי זה מעשה אלוקים יכול להיות כן הגיוני.

ואני דווקא לא נוהג לכתוב הודעות ארוכות.. :(

#93 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎04:13

עוד פעם, אתה לא מבין את הפואנטה, מה יותר הגיוני ורציונאלי?!?!

זה כמו שאתה לא מאמין בפיית השיניים, אך זה לא מכיוון שיש אפשרות לא להוכיח את קיומה, כי מעצם הגדרתה היא בלתי נראית ואין אפשרות למצוא אותה, פשוט מעצם היותנו אנשים רציונאלים אתה מבין שהיא לא קיימת והיא הומצאה על ידי הורים שרצו למתן את הפחדים שחשו ילדיהם כשנפלו להם השיניים.

זזתי לישון.

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#94 YoRt3m

YoRt3m

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎04:16

לא ראית שערכתי את ההודעה שלי , כל הוויכוח הזה לא באמת משנה משהו.... סתם לדבר.. :D שיהיה לילה טוב.

#95 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎05:29

קראתי חלק מהדיון.
אני לא חושב שאתאיסט יהודי זה סותר ואני מגדיר את עצמי כאחד כזה.
והלפי, צריכים להעיף אותך לכל הרוחות מניהול הפורום הזה!
בושה היחס שלך כלפי אנשים, אני בטוח שגם כל רב היה נוזף בך. איכס.

#96 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎06:58

איזה נוזף, הוא היה מחבק אותו ואומר לו להמשיך.
ככה מלמדים אותם אילן...

אגב, לחרדים אין שום רצון לשלוט על המדינה הזאת ומי שאומר שכן פשוט חסר הבנה בסיסית בחרדים ובהשקפתם על המדינה.

רצון או לא, שנינו יודעים שזה יקרה עוד כמה זמן ושנינו יודעים מה הם יעשו למי ששונה מהם.
IRAN HERE WE COME!

#97 YoRt3m

YoRt3m

• רשומים
  • 1,464 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎08:10

איזה נוזף, הוא היה מחבק אותו ואומר לו להמשיך.
ככה מלמדים אותם אילן...

רצון או לא, שנינו יודעים שזה יקרה עוד כמה זמן ושנינו יודעים מה הם יעשו למי ששונה מהם.
IRAN HERE WE COME!

אוי רואים שאתה לא מבין באמת את ההתנהלות.
ואני גם מתנגד להתנהגות של המנהל של הפורום.

#98 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎09:23

למרבה הצער מנהל הפורום הזה משוכנע שהאמת אחת ואין בלתה, ואותה אמת נשגבת טמונה אצלו בכיס. מיותר לציין שזו גישה שהופכת כל דיאלוג למיותר מיסודו, ומעקרת כל צורך בקיום המדור הזה בפורום.

1h9roi.gif

#99 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎10:01

למה כל ויכוח על דת הופך להיות מגעיל באיזשהו שלב??
אם הדבר היה תלוי בי, הייתי סוגר את פורום יהדות לאלתר; הוא תורם רק להרס.

כל כמה זמן מגיע איזה אדיוט שמלהים את כל הפורום עם איזה סרטון שטותי (כן, שטותי).
אני נורא מצטער, לא באים לאטאיסטים עם סרטונים "שמסבירים הכללל" ומצפים מהם לקבל אותו כאילו היה פירה.
אתם אומרים שהמטרה היא לא להחזיר בתשובה, נכון? אז תעזבו אותם בשקט וזהו.
אם באמת אכפת לכם מהאנשים האלה, אל תרחיקו אותם עוד יותר בעזרת השטויות שלכם.

הנה, גם אותי הצלחתם לעצבן.

למתעניינים:
אני חרדי, ואין לי שום מטרה "לשלוט במדינה".
אני חרדי, ואני לא מקלל ומרביץ לשוטרים.
אני חרדי, ואני יכול להמשיך עם עובדות כאלו עד מחר חח..
אני חרדי, ואם מישהו פה שונא אותי: אז הוא מפגר.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#100 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎31/05/2010‏, ‎11:32

קראתי חלק מהדיון.
אני לא חושב שאתאיסט יהודי זה סותר ואני מגדיר את עצמי כאחד כזה.
והלפי, צריכים להעיף אותך לכל הרוחות מניהול הפורום הזה!
בושה היחס שלך כלפי אנשים, אני בטוח שגם כל רב היה נוזף בך. איכס.

קראת חלק מהדיון...
אני חושב שאני יודע את איזה חלק קראת.
אתה יכול בבקשה לפרט איפה היחס שלי היה איכסה או פיכסה?
האם אתה מוכן לפרט היכן זה "כל הרוחות"?
האם התכוונת למוות?
האם אתה מסית לרצח , ממש בפועל?
האם אי פעם בחיים שלך דיברת עם בני אדם חרדים מבלי לשלב במוחך באותו הרגע דימיונות על ניסורם לפתיתים?

ולמה אתה חושב שרב היה נוזף בי?

האם פגעתי בך?

האם פגעת בי?

אדוני היקר או נער יקר , אני ניגשתי להתערב באשכול לאחר שרבנים כונו כאן באשכול כחולי נפש
ומשתמשים דתיים כונו כאן כשחצנים
והסברתי בצורה ברורה שמי שרוצה להגיב יכול להגיב בצורה עניינית לנאמר בסירטון ולמי שאין תגובה שימלא פיו מים או לחילופין ישפוך טענותיו בפורום אחר
אני לא רוצה ולא מסכים שאשכול בפורום שאני מנהל יהפוך לזירת התגוששות.
ובטח שלא כשאני יודע בוודאות שחלק מהאנשים שנכנסים דרך קבע לאשכולות הללו , עושים זאת עם מטרה חבלנית.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים