עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אולימפיאדת בייג'ינג

• אנא התחבר בכדי להגיב
118 תגובות לנושא זה

#81 DBA

DBA

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2008‏, ‎12:01

אה הבנתי אחי תודה.

#82 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎14/08/2008‏, ‎19:49

חן הוא Olympics FREAK :rolleyes:
אתה אש :P

#83 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎15/08/2008‏, ‎02:59

סיכום היום השישי:

הישראלים:

אריק זאבי (ג'ודו): עוד חלום על מדליה לישראל נגוז: אריק זאבי הודח מתחרות הג'ודו בבייג'ין אחרי שהפסיד בקרב הראשון בבית התנחומים לאלוף העולם לוצ'יאנו קוראה. זאבי בן ה-31, מדליסט הארד מאתונה, ניצח אמנם בקרב הראשון שלו מול פרדריק דמונטפקון הצרפתי, אך בהמשך נכנע לאלוף אירופה, ההולנדי הנק חרול, ולברזילאי לוסיאנו קוראה.
"לא הצלחתי להפסיק לבכות אחרי שהודחתי. בימים האחרונים אני בוכה יותר מדי, אני מרגיש כמו אישה בהריון, כל ההורמונים קופצים. מקווה לא לבכות עד החתונה שלי", אמר זאבי כשהתראיין לתקשורת, לאחר שהסתגר שעה ארוכה בחדר ההלבשה. "לא הייתי אני. הרגשתי נורא עייף. גם בתקופה שלפני האולימפיאדה לא הרגשתי בטוח בעצמי. לא חושב שהייתי צריך להנמיך ציפיות לפני, אני לא מאמין בגישה הזאת. אני מאמין בלהגיד 'אני הולך על המקום הראשון'.
"אני לא חושב שזה חוסר רעב. הייתי רעב, אין מדלייה שרציתי יותר. לפני כל תחרות התגברתי על לחצים וחשבתי שזה יעבוד גם פה, אבל זה לא קרה. לא הייתי מי שאני בדרך כלל, וקשה לנצח ככה. צריך לבוא עם משהו מבפנים ולא היה לי את זה. אם הייתי עם רצח בעיניים, זה היה שונה. הייתה בי טיפת אדישות, וככה אי אפשר לנצח. הייתי בתחושה טובה, אבל בשורה התחתונה זו התחרות הכי גרועה שהייתה לי בחיים. כל מה שרציתי אחרי הקרב זה לפרוש, אבל נחכה עוד קצת".
על עתידו הוסיף הג'ודוקא בן ה-31: "יש סביבי סימן שאלה, קשה לי להמשיך בגיל שאני נמצא בו. כרגע אני לא מרגיש מספיק טוב בשביל להמשיך ואמרתי פעם שאם ארגיש ככה, לא אמשיך. אסתכל על ההיבט השני, הכלכלי, כי אחרי מדלייה הכל היה יכול להיות קל יותר. אני רוצה להגיד די, אבל אני לא רואה את עצמי פורש אחרי תחרות גרועה כזו. אמרתי שאמשיך לעוד אליפות עולם אחרי שהחמצתי שתיים, אבל אני לא מתחייב לכלום".

גל נבו (שחייה): השחיין הישראלי סיים הבוקר (חמישי) במקום ה-13 הכללי ב-200 מ' מעורב אישי, ויסתפק בעצם ההעפלה למעמד הבהחלט המכובד ובשיא הישראלי שקבע במוקדמות.
נבו שחה את המרחק בזמן של 2:00.43 דקות, 2.73 שנ' אחרי ראיין לוכטה האמריקאי שקבע את התוצאה הטובה ביותר בחצי הגמר (1:57.69 דק'). מייקל פלפס הגדול קבע את התוצאה השניה בטיבה עם 1:57.69 דק', תיאגו פריירה הברזילאי שלישי עם 1:58.06 דק'.

אלון מנדל (שחייה): השחיין הישראלי שאביו נהרג לפני כשבוע ימים, קפץ לבריכה למשחה מוקדמות 100 מטרים פרפר וקבע שיא ישראלי חדש ומרשים.
מנדל סיים שני במקצה וקבע זמן של 52:99 שניות, תוצאה שלא הספיקה לו להעפיל לחצי הגמר. מנדל אמר השבוע כי אם יעלה מהמוקדמות "ישרוף את הכרטיס" חזרה ארצה, אבל לאחר שהודח מיהר לאסוף את דבריו כדי להספיק לטיסה. אלא שהמארגנים לא ממש התחשבו בו ועיכבו אותו לבדיקת סמים לאחר ששמו עלה בהגרלה. במשלחת הישראלית דאגו לעכב את הטיסה כדי שמנדל לא יפספס את הטיסה ויחזור ארצה במהרה כדי לשהות עם משפחתו.
מייקל פלפס היה בין אלו שעלו לחצי הגמר, כשבמקצה המוקדמות שלו קבע מילוראד קאביץ' הסרבי שיא אולימפי חדש - 50:76 שניות.

השיוטים באתר האולימפי בצ'ינדגאו שהיו אמורים להתקיים הבוקר (חמישי) נדחו למחר בשל היעדר רוחות ותנאי ראות לקויים. לאחר מספר שעות של התלבטות, החליטו המארגנים להודיע על ביטול יום התחרויות ודחיית השיוטים למחר.
אודי גל, שהגיע יחד עם חברו גידי קליגר עם ציפיות גבוהות למשחקים, מנסה להישאר אופטימי על אף הפתיחה החלשה. "שוב דבר לא נגמר, נשארו עוד ארבעה שיוטים רגילים. אני רוצה להיות גם בשיוט מדליות", הבהיר השייט הישראלי.
"אנחנו רוצים לבוא ולתת כל מה שיש עד הסוף, זה סוג של שליחות וזה מה שאנחנו צריכים לעשות. זאת המחויבות שלנו כווינרים, כספורטאים שמייצגים את ישראל וזה מה שאנחנו צריכים לעשות", אמר. הצמד הישראלי במקום ה-16 בדירוג הכללי, לאחר שישה שיוטים.
נופר אדלמן (מפרשיות לייזר רדיאל) וגולשי הרוח שחר צוברי ומעיין דוידוביץ' (ניל פרייד) ימתינו יממה נוספת עד לחזרתם למים.

לסיכום:

יום יבש מאוד. כל כך חבל לי על אריק זאבי שזו הייתה האולימפיאדה האחרונה שלו..
היה לו יום לא טוב וחבל, כי הוא יכול לנצח כל אחד שם. הוא תמיד יזכר כספורטאי שהביא לנו את מדליית הארד באתונה, אלוף עלום ואלוף אירופה.
בבריכה יום סביר, נבו סיים 13 בכללי שזה אחלה מקום ואלון מנדל שיפר את השיא הישראלי.
בשייט הכל התבטל בגלל התנאים, אני מקווה שזה לא יפריע לצוברי.

הישראלים שיופיעו מחר:

גיל סימקוביץ' (קליעה): יעלה למוקדמות הירי ברובה מ-50 מטרים בשכיבה כבר בסביבות 4-5 בבוקר. הגמר במקצה הנ"ל יתקיים כבר ב-06:30 בבוקר, אם יעפיל אליו.

גיא סטריק (קליעה): יעלה למוקדמות הירי ברובה מ-50 מטרים בשכיבה כבר בסביבות 4-5 בבוקר. הגמר במקצה הנ"ל יתקיים כבר ב-06:30 בבוקר, אם יעפיל אליו.

אניה גוסטומלסקי (שחייה): באזור השעה 13:30 תשחה במקצה השמיני של מוקדמות 50 מטרים חופשי, מסלול אחד ליד הסורית באייאן ג'ומה, בת 14 בלבד.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): ב7:00 השיוט החמישי ולאחר מכן השיוט השישי בהם ינסה לשמור על המקום הראשון שלו.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): ב7:00 השיוט החמישי ולאחר מכן השיוט השישי בהם תנסה לעלות עוד כמה מקומות.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): ב8:00 השיוט השביעי ולאחר מכן השיוט השמיני בהם ינסו להתקרב לעמדת איום על אחד המקומות הראשונים.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470): שיוטים מס' 7 ו-8 יחלו בשעה 08:00. גל וקליגר פסלו בשיוט האחרון, וכתוצאה מכך נסגרו סיכוייהם לזכות במדליה.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): ב7:00 השיוט השביעי ולאחר מכן השיוט השמיני בהם תנסה לעלות עוד כמה מקומות.

ציפיות:
יש סיכוי דיי טוב למדליה מהקליעה. גיא סטריק השווה את שיא העולם (600 נק' שזה המקסימום) השנה והוא כבר וותיק באולימפיאדות, אך ללא הצלחה.
אני מקווה שהוא וסימקוביץ' ייצגו אותנו בכבוד ויביאו מדליה אחת לפחות.
אני מקווה שגוסטומלסקי תשפר את השיא הישראלי ולפחות תסיים ב20 הראשונות אם לא תעפיל לחצי הגמר.
מחר שיוטי מפתח של שחר צוברי ואם הוא ישמור בהם על המקום הראשון כמעט בטוח שהוא חוזר לכאן עם מדליה.
הלוואי שקורנצקי ובוסקילה יכנסו סוף סוף לשלישייה הראשונה (הן כרגע רביעיות) ויאיימו יותר על המדליות.

אירועים נוספים:

מתאבק שבדי זרק מדליית ארד במחאה על שיפוט עוין
ארה אברהימן נטש את דוכן המנצחים: "הגיע לי לזכות בזהב".
המתאבק השבדי ארה אברהמיאן, שזכה במדליית הארד בתום הקרבות במשקל עד 84 ק"כ בסגנון יווני-רומי, השליך את המדליה שקיבל ונטש את דוכן המנצחים בעת טקס הענקת המדליות.
השבדי מחה על כך שהשופט קיפח אותו, לטענתו, בקרב חצי הגמר. "הגיע לי מדליית הזהב ולא הארד. המדליה הזו לא חשובה לי בכלל", טען אברהמיאן בן ה-33, שלפני ארבע שנים זכה במדליית הכסף.
בתום המחאה שלו אברהמיאן אמר בשיחת טלפון לבני משפחתו כי זה היה הקרב האחרון שלו בקריירה, וכי ההחלטה להשתתף במשחקי בייג'ין היתה שגויה.

השר השיכור מבלגיה עשה בושות בבייג'ין
מישל דארדן, שידוע בחיבתו לשתייה, הרעיש עולמות בטורניר הטניס והצליח לעצבן גם את דויד נלבנדיאן.
מישל דארדן, שר הספורט הוואלוני מבלגיה, גרם לאנשים רבים להרים גבה במהלך טורניר הטניס האולימפי כאשר הגיע שתוי למשחק והרעיש עולמות בצעקותיו, שלא היו קשורות כל כך למתרחש על המשטח.
סגן הנשיא של הממשלה הוואלונית ידוע כאדם מוחצן וכחובב אלכוהול, אבל הפעם הוא הציג זאת ביציע. השר הגיע לעודד את אוליבייה רוחוס וסטיב דארסי במשחק הזוגות שלהם מול דויד נלבנדיאן וגיז'רמו קניאס הארגנטינים ועשה כל כך הרבה רעש, שנלבנדיאן צעק לעברו: "תגיד, אתה מכיר בכלל את החוקים של הטניס?!".
"לדארדן יש בעיה אמיתי של אלכוהוליזם, זה ידוע לכולם", אמר ברט אנסיו, שר הספורט הפלמי. הוואלוני כבר הופיע מספר פעמים בטלוויזיה כשהוא שתוי וגם הפעם נראה שזה היה המצב.

שליטה סינית בהתעמלות: זהב לוויי בקרב רב
המתעמל שהוביל את הגברים הסינים למקום הראשון בתחרות הקבוצתית השלים דאבל פרטי עם 94.575 נק'. אוצ'ימורה קוהיי מיפן סיים שני, הצרפתי המפתיע בנואה קארנוב זכה במדליית הארד.
יאנג וויי מסין השלים היום (חמישי) דאבל פרטי כאשר ניצח בגמר הקרב רב האישי בהתעמלות מכשירים, יומיים אחרי שהוליך את נבחרתו לזהב הקבוצתי. וויי צבר בשישה מכשירים 94.575 נקודות, והקדים את היפני אוצ'ימורה קוהיי (91.975 נקודות) ואת הצרפתי המפתיע בנואה קארנוב שסיים עם 91.925 נקודות.
יאנג, שסיים שני במשחקי סידני, לא התחרה באתונה והמתין כל העת על מנת לזכות בזהב מול הקהל הביתי. מתחילת התחרות הציג יאנג יכולת יציבה והוביל על מתחריו. לקראת התרגיל במכשיר האחרון שלו, המתח, שאג הקהל באולם לעברו של יאנג שהגיב בתרגיל סביר שהבטיח לו את מדליית הזהב.
יאנג טה יונג מקוריאה, שעמד לפני ארבע שנים במוקד השערורייה שבסיומה הוכתר פול האם האמריקאי במקום הראשון, דורג רוב התחרות במקום השני אבל בסוס הסמוכות הוא נתקל בקשיים וסיים בתוצאה נמוכה יחסית של 14.300 נקודות, שמנעה ממנו זכייה במדליה.
המאבק על המקום השלישי, בו זכה קראנוב, היה צמוד מאוד – המדורג עשירי רפאל מרטינז מספרד סיים עם 91.500 נקודות – והתחרות האינטנסיבית הביאה לפציעות רבות, כאשר המתעמלים ניסו לבצע תרגילים עם דרגות קושי גבוהות כדי להשיג ציונים גבוהים ולעבור את יריביהם.

והיום מתחילות תחרויות האתלטיקה!!

והסיכום הכללי:

כדורסל, מחזור 3:

בית א':

רוסיה - ליטא 86:79
דייויד בלאט ורוסיה שלו, אלופי אירופה להזכירכם, ספגו הפסד שני ברציפות, הפעם 86:79 לליטא. הרוסים אמנם עדיין לא בסכנה ממשית של אי עלייה לרבע הגמר, אבל מחכים להם עוד מפגשים לא פשוטים מול ארגנטינה ואוסטרליה. הליטאים היו דומיננטיים יותר מהרבע השני כשבשורותיהם בלט אקס גליל עליון, רימאס קאוקינאס, שקלע 20. שאראס הוסיף 12 עם 5 אסיסטים. הולדן הוליך את החבורה של בלאט עם 25. קירילינקו עשה את שלו עם 17 נק', 6 ריב' ו-6 אס'.

אוסטרליה - איראן 68:106
הסיפור נגמר כבר ברבע הראשון אותו ניצחו האוזיס 15:28, כשדווקא שני הנציגים ביורוליג, מאט נילסן ודייויד אנדרסן, סיימו משחק מאופק עם 8 ו-10 נקודות בהתאמה. בראד ניולאי קלע 24. את האיראנים הוביל מוחמדסמד ניקחה עם 23. חמאד חדאדי הוסיף 15.

ארגנטינה - קרואטיה 53:77
נבחרת ארגנטינה, האלופה האולימפית, פתחה את המשחקים עם הפסד לליטא, אך היום השיגה ניצחון שני ברציפות כשניצחה בקלות את נבחרת קרואטיה, שהפסידה לראשונה בטורניר, 53:77 (21:40).
ארגנטינה ניצחה בעיקר בזכות משחק הגנה מצוין, וניצלה את חוסר הריכוז של הקרואטים. האדומים-לבנים קלעו רק 21 נק' במחצית.
מאנו ג'ינובילי היה מצוין עם 14 נק' ו-8 אס'. קרלוס דלפינו (18) ואנדרס נוצ'יוני (17) בלטו גם הם. אצל הקרואטים החלשים, שאיכזבו אחרי הניצחון הנהדר על רוסיה, אף אחד לא הגיע לדאבל-פיגרס. מרקו באניץ' ומרקו תומאס קלעו 9 נק' כ"א.

בית ב':

ארה"ב - יוון 69:92
נבחרת ארצות הברית בכדורסל רשמה הערב (חמישי) ציון דרך חשוב במיוחד במסעה להשבת ההגמוניה האמריקאית בכדורסל העולמי כשהביסה 69:92 את נבחרת יוון במשחק במסגרת שלב הבתים של טורניר הכדורסל האולימפי בבייג'ין. המשחק הזה היה חשוב במיוחד לארה"ב, והניצחון המשכנע על סגנית אלופת העולם, והדרך בה הושג, מהווים נקמה מתוקה על מי שהעיפה את ארה"ב בחצי גמר אליפות העולם האחרונה.
רבע טוב במיוחד אחד, השני, הספיק לארה"ב כדי לפתוח פער שנע בין 15 ל-25, עליו יוון לא הצליחה לאיים ולו לרגע קט. דוויין ווייד שוב הצטיין עם 17 נק' ברגעים חשובים. קובי ברייאנט וכריס בוש, שתפקד נהדר נוכח בעיית העבירות אליה נקלע דווייט הווארד בשלב מוקדם, הוליכו את הקלעים עם 18 נק' כ"א. לברון ג'יימס הוסיף 13, לצד לא מעט פעולות מצוינות בניהול המשחק ובהגנה, כהרגלו. פפאלוקאס עם 15 וספאנוליס עם 14 היו היחידים בדו ספרתי בשורות יוון.

ספרד - גרמניה 59:72
דירק נוביצקי מאוד רצה להגיע לאולימפיאדה. הוא אפילו בכה חצי שעה בחדר ההלבשה אחרי שגרמניה השיגה את הכרטיס לבייג'ין. גם עכשיו סביר להניח שהוא מבסוט מהאווירה, אבל בטוח שקצת פחות מההגנות היריבות שמחסלות אותו על בסיס סדרתי.
אחרי שסיים עם 13 מול יוון, היום (חמישי) הגיע תור ספרד לחסל את כוכב המאבס שקלע 11 (5 מ-15 מהשדה) בהפסד הגרמנים 72:59. המכונה של אאיטו עבדה טוב, השאירה את היריבה על פחות מ-20 נקודות ב-3 רבעים ועלתה למאזן 0:3. עכשיו רק נשאר לראות מה היא שווה מול הדרים טים. התשובות ביום שבת.
חוסה קלדרון הוביל את אלופת העולם וסגנית אלופת אירופה עם 15 נקודות, אלכס מומברו הוסיף 14. סטפן המאן תרם 15 לגרמנים, שנראה שייאבקו על המקום הרביעי בבית המוות.

סין - אנגולה 68:85
סין שמרה על סיכוי להתברג לרבע הגמר אחרי שטיילה ל-68:85 מול אנגולה. דווקא אחרי רבע ראשון גדול של המארחת (15:28), הנבחרת האפריקנית שהצליחה לשמור (בערך) על כבודה מול ארה"ב, חזרה לעניינים וירדה בפיגור של שתי נקודות בלבד למחצית. התעוררות של יאו מינג, שסיים עם 30 נקודות (91 אחוז מהשדה) ו-7 ריב', השאירה את הניצחון בבית. גומס הוליך את האנגולים עם 17 נקודות.

טניס, רבע הגמר:

הפתעה ענקית היום (חמישי) ברבע גמר טורניר הטניס באולימפיאדה. רוג'ר פדרר הפסיד 6:4, 7:6 לג'יימס בלייק. ההדחה של השוויצרית כואבת במיוחד, מאחר ולאחר המשחקים האולימפיים הוא גם יאבד, בלי קשר להפסד היום, את המקום הראשון בעולם לרפאל נדאל, שאף יגדיל את הפער שלו בדירוג הקרוב אם ימשיך להתקדם בטורניר. זאת הפעם הראשונה שהטורניר האולימפי מעניק ניקוד לדירוג ה-ATP והמנצח יקטוף 400 נקודות.

עבור בלייק מדובר בהישג אדיר, עם ניצחון ראשון בקריירה על פדרר לאחר שמונה הפסדים. האמריקאי היה דומיננטי מאוד במערכה הראשונה והמשיך את המומנטום גם בשנייה ליתרון 0:3. פדרר חזר, הצליח להגיע לשובר שוויון אבל בצורה כל כך לא פדררית, הובס 7:2 בטיי ברייק. עוד סימן ברור לכך שזהו לא אותו פנומן שהכרנו.

יריבו של בלייק בחצי הגמר יהיה פרננדו גונזאלס הצ'יליאני, שעבר את פול-הנרי מתיו הצרפתי עם 4:6, 4:6. רפאל נדאל, שכבר השלים את המהפך בפסגה ובדירוג ה-ATP הקרוב כבר יתפוס את המקום הראשון בעולם, גבר בקלות על יורגן מלצר האוסטרי 4:6, 0:6 ברבע הגמר ויפגוש את מספר 3 בעולם, נובאק דיוקוביץ', לקרב ענקים אמיתי. הסרבי ניצח את גאל מונפיס הצרפתי 6:4, 1:6, 4:6 ויעשה לספרדי חיים קשים בחצי הגמר.

גם טורניר הנשים ייצר סוג של הפתעה כאשר הגמר הכל-וויליאמסי לו ציפו כולם נמנע תודות לילנה דמנטייבה (5), שגברה 6:3, 4:6, 3:6 על סרינה (4) בתום 125 דקות. 67 טעויות בלתי מחוייבות ביצעה האחות הקטנה לעומת 15 ווינרים בלבד. הרוסיה תפגוש בחצי הגמר את ורה זבונרבה, מדיחתה של שחר פאר, שעברה גם את סיביל באמר אחרי 3:6, 6:3, 3:6 בקץ 124 דקות.

מאוחר יותר הושלם היום הקשה עבור משפחת וויליאמס, כשוונוס הפסידה 7:5, 7:5 לנה לי הסינית. האחרונה ממשיכה להסעיר את הקהל הביתי ותפגוש בחצי הגמר את המנצחת בקרב בין ילנה יאנקוביץ' לדינארה סאפינה, שנדחה.

שחייה:

שיא העולם ב-100 מ' חופשי הפך ביומיים האחרונים לסוג של פיקציה. אלן ברנאר הצרפתי החזיק בו לפני המשחקים האולימפיים, אימון סאליבן שבר אותו בתחרות השליחים, ברנאר החזיר לעצמו את השיא בחצי הגמר ותוך שתי דקות השיא שוב נשבר על ידי, איך לא, סאליבן. הבוקר (חמישי) האוסטרלי והצרפתי עמדו ראש בראש בגמר. המנצח: אלן ברנאר.

הצרפתי, שאיכזב בגדול בגמר השליחים, עצר את השעון על 47.21 שנ'. סאליבן הגיע שני עם 47.32 שנ', ג'ייסון לזאק (ארה"ב), גיבור משחה השליחים, זכה בארד משותף עם הברזילאי סזאר פיליו (47.67 שנ'). פיטר ואן דן הוגנבנד הותיק, בהופעתו האולימפית האחרונה, פספס במעט את המדליה עם 47.75 שנ'.

קוסוקה קיטאג'ימה, היפני הנפלא, השלים דאבל כשאחרי הזהב ב-100 מ' חזה הגיע ראשון גם ב-200. שיאן העולם קבע שיא אולימפי של 2:07.64 דק', והקדים ביותר משנייה את ריקארד ברנטון (2:08.88 דק') ויוז דובוסק (2:08.94).

ראיין לוכטה הגיע ראשון בחצי גמר ה-200 מ' מעורב אישי, המשחה בו התחרה גל נבו הישראלי. לוכטה עצר את השעון על 1:57.69 דק', והקדים את מייקל פלפס. בחצי גמר 200 מ' גב, הפייבוריטים האמריקאים ארון פירסול וראיין לוכטה לא התאמצו יותר מדי בדרך לקרב בגמר. פירסול עצר את השעון על 1:55.26 דק', לוכטה על 1:55.40 דק'.

שיא העולם המרשים של היום נקבע ב-4X200 חופשי לנשים, כשהרביעייה האוסטרלית השאירה מאחור את הסיניות והאמריקאיות ושיפרה בכמעט 6 שניות (!) את השיא שקבעו שליחות ארה"ב במרץ של שנה שעברה. סטפאני רייס, ברונטה באראט, קיילי פאלמר ולינדה מקנזי סיימו את המשחה ב-7:44.31 דק', הסיניות עשו זאת ב-7:45.93 דק' והאמריקאיות הספקו בארד עם 7:46.93 דק'.

ג'סיקה שיפר, שיאנית העולם והפייבוריטית בגמר ה-200 מ' פרפר, גילתה כמה קשה להתחרות מול קהל ביתי. האוסטרלית פתחה חזק מאוד אבל דחיפה אדירה מהטריבונות הביאה את זיגה ליו לשיא עולם של 2:04.18 דק' ומדליית זהב. ליואנג ז'יאו זכתה בכסף (2:04.72). שיפר המאוכזבת הסתפקה בארד עם תוצאה של 2:06.26.

דרמה אדירה היתה בחצי גמר 100 מ' חופשי לנשים. שיאנית העולם ליבי טריקט העריכה לא נכון את הזמנים והגיעה רביעית במקצה שלה עם תוצאה של 54.10 שנ'. בסיום המקצה השני דורגה האוסטרלית במקום ה-9 ולא עלתה לגמר, אולם תזוזה על המקפצה של פנג ג'יאנג הסינית (שקבעה את התוצאה הטובה ביותר) הביאה לפסילתה ופינתה לטריקט מקום בגמר. התוצאה הטובה אחרי פסילתה של פנג שייכת לאמריקאית נטלי קופלין - 53.70 שנ'.

ליזל ג'ונס האוסטרלית, שיאנית העולם ב-200 מ' חזה, עשתה את שלה כשקבעה את התוצאה הטובה ביותר בחצי הגמר - 2:23.04 דק'.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 22 8 5 35
ארה"ב 10 9 15 34
גרמניה 7 2 3 12
דרום קוריאה 6 7 3 16
איטליה 6 4 3 13
אוסטרליה 5 4 7 16
יפן 5 3 3 11
רוסיה 3 8 3 14
צרפת 2 7 6 15
בריטניה 2 2 3 7
צכיה 2 1 0 3
גאורגיה 2 0 1 3
קובה 1 3 2 6
צפון קוריאה 1 2 4 7
הולנד 1 2 4 7
אזרבייגאן 1 2 1 4
רומניה 1 1 2 4
סלובקיה 1 1 0 2
מונגוליה 1 1 0 2
אוקראינה 1 0 4 5
שווייץ 1 0 3 4
פינלנד 1 0 1 2
ספרד 1 0 1 2
תאילנד 1 0 0 1
הודו 1 0 0 1
הונגריה 0 3 1 4
זימבבואה 0 3 0 3
קזחסטאן 0 2 2 4
שבדיה 0 2 1 3
אוסטריה 0 1 1 2
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
טורקיה 0 1 1 2
נורבגיה 0 1 0 1
ויאטנם 0 1 0 1
קולומביה 0 1 0 1
סלובניה 0 1 0 1
ארמניה 0 0 4 4
ברזיל 0 0 3 3
אינדונזיה 0 0 2 2
טייפה 0 0 2 2
בלארוס 0 0 2 2
קרואטיה 0 0 1 1
ארגנטינה 0 0 1 1
אוזבקיסטאן 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ליטא 0 0 1 1
בולגריה 0 0 1 1
דנמרק 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1

#84 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎15/08/2008‏, ‎14:07

ורד בוסקילה וניקה קורניצקי סיימו במקום ה 3 ו-ה 1 את השיוט היום ועלו למקום השלישי.

שחר צוברי לעומת זאת עם שיוט חלש ביותר ( 17 ) אך עדיין נשאר במקום הראשון ( +6 נקודות מהמקום השני ).

#85 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎15/08/2008‏, ‎14:50

לקחנו מדליהההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
הההההה

(חלמתי שכן ,חבל)

#86 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎15/08/2008‏, ‎15:07

אל תדאג עוד ניקח..

#87 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎15/08/2008‏, ‎18:13

סיכום היום השביעי:

הישראלים:

גיא סטריק (קליעה): סטריק, האוחז במשותף עם עשרות קלעים בשיא העולם (600 נק'), סיים במקום ה-12 עם 594 נקודות מ-600 אפשריות. "הרגשתי קרוב", אמר הקלע המאוכזב, "היה לי קשה בהתחלה, אולי טיפה התרגשתי. הפסדתי שתי נקודות על ארבעת הכדורים הראשונים וגם בעשירייה האחרונה הפסדתי שתי נקודות שעלו לי במקום בגמר". מאמנו של סטריק, יאיר דוידוביץ', הוסיף: "זה מאוד אכזרי".

גיל סימקוביץ' (קליעה): דורג 22 עם 592 נקודות. במוקדמות הירי בשכיבה מ-50 מטרים השתתפו 56 קלעים. בשלב המוקדמות השיג ארתור אבאזיאן האוקראיני עם 599 נקודות.
8 קלעים עלו לגמר, אך התוצאות שהשיגו הישראלים לא הספיקו.

אניה גוסטומלסקי (שחייה): אניה גוסטומלסקי קבעה היום שיא ישראלי במשחה ה-50 מטרים חופשי, האחרון בו תשתתף בבייג'ין. גוסטומלסקי ניצהח במקצה שלה ועצרה את השעונים על 25.23 שניות, שיפור של 25 מאיות לשיא הקודם, מה שלא הספיק לה למקום בחצי הגמר. גוסטומלסקי סיימה במקום ה-19 הכללי, והיתה רחוקה 16 מאיות ממקום בחצי הגמר.
המסלול שליד גוסטומלסקי נשאר יתום לאחר שהשחיינית סורית שהייתה מיועדת לאייש אותו, ג'ומה באיאן, החליטה שלא להשתתף מסיבות פוליטיות. אניה מסיימת את דרכה במשחקים האולימפיים עם שני שיאים ישראלים אבל ללא העפלה לשלב חצי הגמר.
את הזמן הטוב ביותר קבעה קייט קמפבל האוסטרלית שעצרה את השעון על 24.20 שנ'. מרלין ולהדויס ההולנדית (24.38)ודארה טורס האמריקאית (24.58) הגיעו אחריה.
"הייתה לי תחרות טובה, עשיתי שיא אישי כמעט בכל מקצה", אמרה גוסטומלסקי בסיום. "למזלי הרע, כולם עשו קפיצת מדרגה של שנייה וחצי מאליפות העולם האחרונה ולא הצלחתי להיכנס לאף חצי גמר".
כשנשאלה על הסיבות לאינפלציית השיאים באולימפיאדה אמרה: "מבלי להזכיר סמים, יש לי שני הסברים. קודם כל בגדי הים החדשים שאין ספק שהם עוזרים ומשפרים. בנוסף, המוקדמות בערב וזה עוזר. אנשים לא מתפקדים. ב-19:00 בערב באים עירניים וכולם מפציצים".

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): השיוט החמישי של גולשי הניל פרייד סופסוף התקיים היום אחרי עוד כמה שעות של עיכוב. שחר צוברי, שבארבעת השיוטים הראשונים סיים פעמיים במקום ה-1 ופעמיים במקום ה-3, סבל מיום רע והגיע רק במקום ה-17. עם זאת, הישראלי נותר במקום הראשון עם יתרון של 6 נק' על פני יריב מהונג קונג, בזכות העובדה כי השיוט החלש ביותר של כל גולש אינו נחשב. השיוט השישי יתקיים בשבת יחד עם שיוטים מס' 7 ו-8.
צוברי אמר לאתר ספורט 5: "התחלתי טוב, אין לי הסבר מיוחד, היה לי אולי קצת חוסר מזל. בחרתי את הצד הלא נכון, עכשיו אני צריך לעשות שיוטים יותר זהירים. העובדה שחיכינו כל כך הרבה לשיוט הזה לא השפיעה עליי".
שניים מהיריבים של שחר צוברי החמיאו לו מאוד. טום אשלי הניו זילנדי אמר: "אולי לגל פרידמן היה יותר ניסיון, אבל לשחר יש לא פחות כישרון. הוא היום בין חמשת הטובים בעולם ויש לו סיכוי טוב לקחת את התחרות".
ריקארדו 'בימבה' סנטוס הברזילאי, מוותיקי הגולשים שהתחרה באולימפיאדת אתונה בגל פרידמן, אמר: "אולי אתכם שחר מפתיע, אבל אותי ממש לא. הוא כישרון גדול, ממש כמו פרידמן בזמנו. קליל, חזק ובעיקר חזק בראש. הבנתי שהוא הסיכוי היחיד שלכם למדליה".

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): סיימה את השיוט החמישי שלה בניל פרייד במקום ה-13 ונותרה במקום ה-13 בדירוג הכללי.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): סיימה את השיוט הרביעי במקום ה-13 ומדורגת 12 בכללי בדגם הלייזר רדיאל.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): ורד בוסקילה וניקה קורניצקי בטווח המדליות. צמד שייטות ה-470 עלו היום (שישי) למקום השלישי בדירוג הכללי, לאחר שנהנו יום מוצלח מאוד. את השיוט השביעי הן סיימו במקום השלישי ובשיוט השמיני ניצחו. הישראליות מדורגות במקום השלישי בסיכום הכללי כשנותרו שני שיוטים בלבד וסיכוייהן למדליה ריאליים למדי.
לבוסקילה וקורניצקי 36 נק' חובה והן מקדימות ב-11 נק' את פרננדה אוליביירה ואיזבל סוואן מברזיל שמדורגות במקום הרביעי. במקום השני נמצאות מרסליאן דה קונינג ולובקה ברחהוט ההולנדיות כשלהן 29 נק'. את התחרות מובילות אליס ראצ'יצ'י וטזה פרקינסון האוסטרליות עם 20 נק'.
"היה לנו יום ארוך מאוד בים", אמרה בוסקילה בסיום השעות, "אבל התחלנו את השיוט הראשון כאילו אנחנו רק שעה במים. זה היה יום מדהים. אין עלינו שום לחץ כי גם קודם לא הרגשנו בקייטנה. אין ספק שהיכולת שלנו טובה ואנחנו תלויות בעצמנו ותמיד היינו תלויות בעצמנו".
ניקה קורניצקי הוסיפה: "אנחנו לא אוהבות את המושג שלא ספרו אותנו קודם, זה לא מושג מקצועי. היו תנאים שבדר"כ קשים לנו. התעלינו על עצמנו ובשביל ימים כאלה עובדים קשה כל כך על כושר גופני. אנחנו לא מתעסקות בחישובים בשלב הזה".

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470): הגברים בדגם ה-470, אודי גל וגידי קליגר, המשיכו לאכזב כשסיימו את השיוט השביעי במקום ה-15 ונותרו רק במקום ה-16 בדירוג הכללי. השיוט השמיני שלהם נדחה. "היה שיוט מאוד מוזר עם רוחות משתנות שזה דבר שקורה בשייט", אמר גל לאתר ספורט 5. "התחלנו איום ונורא ולאור ההתחלה שלנו המקום ה-15 בהחלט מכובד, אבל הוא לא מוביל אותנו לכלום. נקווה שיהיה יותר טוב".

לסיכום:
שיא ישראלי נוסף בשחייה ו16 מאיות מחצי גמר זה אחלה.
הקליעה הייתה מאכזבת.. אם אחד מהם היה עולה לגמר הוא היה עם סיכוי של 1 מ8 למדליה.
בשייט צוברי חייב להיזהר שלא לאבד את המקום הראשון וקורנצקי ובוסקילה סוף סוף בשלישיה הראשונה! אני מקווה שהם יגיעו למקום השני לפחות מחר.

הישראלים שיופיעו מחר:

איתי מגידי (אתלטיקה, 3000 מטרים מכשולים): ב4:20 בערך יתחיל המוקדמות ו15 רצים יעלו לגמר.
אני מקווה שמגידי לפחות ישבור את השיא האישי שלו (והישראלי) אם לא יעפיל לגמר.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): בערך ב7 או 8 יתחיל להתחרות בשיוטים 6, 7 ו8. אם ישאר אחריהם ראשון עם הפרש גבוה הוא יזכה במדליה.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): בערך ב7 או 8 תתחיל להתחרות בשיוטים 6, 7 ו8.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): ב8:00 בערך יתחילו להתחרות בשיוטים התשיעי והעשרי שהם למעשה האחרונים לפני שיוט המדליות שיתקיים ביום ראשון.

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470): ב8:00 בערך יתחילו להתחרות בשיוטים התשיעי והעשרי שהם למעשה האחרונים לפני שיוט המדליות. הסיכוי שישתתפו בשיוט המדליות הוא אפסי.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): ב8:00 בערך תתחיל להתחרות בשיוטים החמישי והשישי.

ציפיות:
שמגידי ישבור תשיא שלו ויאיים על הגמר.
שצוברי ישמור על המקום הראשון ושקורנצקי ובוסקילה יעלו למקום השני.

אירועים נוספים:

הסמים הגיעו לבייג'ין.
2 מדליות נשללו מג'ונג' סו קים, קלע צפון קוריאני, עקב שימוש בחומרים אסורים. גם מתעמלת וייטנאמית הורחקה.

דוברת הוועד האולימפי הבינלאומי, ג'יזל דייויס הודיעה היום במסיבת עיתונאים שנערכה בבייג'ין, כי בבדיקת סמים שנערכה לקלע הצפון קוריאני, ג'ונג' סו קים, הוא נמצא חיובי ועקב כך נשללות ממנו שתי המדליות שזכה בהם במשחקים.
קים זכה במדליית הכסף בירי באקדח ל-50 מטרים ובמדליית הארד בירי ברובה אוויר ל-10 מטרים. על פי דייויס, קים השתמש בחומר פרופראנולול שמוריד את קצב פעימות הלב ומונע רעידות, דבר שמשפר בצורה משמעותית את הדיוק בירי.
קים הוא לא הספורטאי היחיד שהושעה היום מהמשחקים, גם המתעמלת הויאטנמית, תאי נגאן תאונג דו, שסיימה במקום ה-59 בתחרות הקרב רב בהתעמלות מכשירים נמצאה חיובית בשימוש בפורוסמיד, חומר שמשמש להסתרה של סמים ממריצים.

אחרי יום של הפוגה, שוב מייקל פלפס!
עוד בוקר שגרתי בבריכה של בייג'ין: מייקל פלפס עם שיא עולם ומדליית זהב נוספת - השישית במספר. הפנומן האמריקאי עשה הבוקר (שישי) צעד נוסף אל עבר ההיסטוריה כאשר השמיד את התחרות במשחה הגמר ל-200 מטרים מעורב אישי. פלפס עצר את השעונים על 1.54:23 (57 מאיות שיפור מהשיא) דקות והשאיר את שני היריבים הגדולים שלו, לאסלו צה וראיין לוכטה, הרחק מאחור.
כבר מהזינוק נפתח פער של חצי גוף בין פלפס לבין שאר השוחים כאשר באף נקודה במהלך המשחה לא הצליח איש לאיים עליו. ב-50 המטרים האחרונים כבר היה ברור שאנחנו הולכים לקראת שיא עולם שישי ובגד הים המדובר לא איכזב גם הפעם. צה נגע בקיר שתי שניות תמימות אחרי פלפס והקדים במאייה אחת בלבד את לוכטה.
כעת פלפס נזקק לשני משחים נוספים כדי להנציח את עצמו כגדול בכל הזמנים ומי יעז להמר נגדו? כמה דקות לאחר מכן האמריקני זינק שוב במשחה לחצי גמר ב-100 מטרים פרפר. השעונים נעצרו על 50:97 שניות בדרך לגמר וכנראה לזהב נוסף.
הזהב הבא: 100 מטר פרפר – יום שבת 05:10

תחרויות האתלטיקה בבייג'ין נפתחו היום, ואין דרך טובה יותר מאשר ריצת ה-100 מ' לגברים. אוסיין בולט, טייסון גיי ואסאפה פאוול צפויים להגיע לאחד הגמרים המבטיחים בתולדות המשחקים האולימפיים, ועד עכשיו הם בדרך הנכונה ובלי הרבה מאמץ. אחרי שטיילו במוקדמות, השלושה עשו את שלהם גם ברבע הגמר.
שלושה מתוך חמשת המקצים הגיעו להזנקה שנייה בגלל פסילה. בולט, שיאן העולם הג'מייקני, נראה בכושר מצויין כשאחרי כ-50 מ' הוריד הילוך ועדיין עצר את השעון על הזמן הטוב ביותר - 9.92 שנ'. פאוול קבע 10.02, גיי הסתפק ב-10.09 והגיע שני במקצה שלו.
צ'ורונדה מרטינה וריצ'ארד תומפסון קבעו את התוצאה השניה והשלישית בטיבה - 9.99. סמואל פרנסיס קיבל את הכרטיס האחרון אחרי שהגיע רביעי במקצה שלו אבל קבע את התוצאה הטובה ביותר מבין האצנים שהגיעו במקומות 4 - 10.11 שנ'.
חצי הגמר והגמר ייערכו ביום שבת. המקצים הראשונים צפויים בסביבות 15:05 שעון ישראל, הגמר הגדול יתקיים ב-17:30.

זהב לנסטיה ליוקין מארה"ב בקרב רב
נסטיה ליוקין ושון ג'ונסון האמריקאיות עצרו את ההשתלטות הסינית על אולם ההתעמלות כשסיימו ראשונות בקרב רב. ליוקין, בתו של אלוף אולימפי לשעבר, זכתה בזהב; ג'ונסון, אלופת העולם, הסתפקה בכסף.
נסטיה ליוקין מארה"ב קטעה היום (שישי) את רצף הניצחונות של נבחרת סין בתחרויות התעמלות המכשירים, לאחר שהפגינה קור רוח, השראה ותרגילים מדויקים בתחרות הקרב רב האישית.
ליוקין, בתו של האלוף האולימפי לשעבר ואלרי ליוקין, הוסיפה זהב משפחתי והרבה גאווה לאביה שהוא גם מאמנה, כשסיימה ראשונה עם 63.325 נקודות והקדימה את אלופת העולם והמועמדת לניצחון, בת ארצה שון ג'ונסון (62.725), ואת הסינית יאנג יילין (62.650).
האמריקנית החלה את התחרות עם קפיצה סבירה בסוס הקפיצות, ולא היתה בין הראשונות בסיום המכשיר הזה. התרגיל השני הוא המכשיר המוביל שלה, המקבילים המדורגים. עוד לפני המשחקים יצר לה אביה תרגיל בדרגת קושי גבוהה, שללא טעויות בביצוע מקרב אותה לטווח 17 הנקודות. ליוקין לא אכזבה, וצברה 16.650 נקודות. ג'ונסון, שהובילה אחרי הקפיצות, ביצעה תרגיל נטול השראה ודמיון ונסוגה למקום החמישי בתום תרגיל המקבילים. יילין, שביצעה תרגיל מדויק, עקפה את ליוקין ועברה למקום הראשון בדירוג הכללי.
בתרגיל הקורה הפגינה ליוקין יכולת מרשימה שהעלתה אותה למקום הראשון (16.125 נקודות). ג'ונסון, שהצטיינה בתרגיל הקורה גם במוקדמות ובגמר הקרב רב הקבוצתי, היתה יציבה פחות אך עדיין סיימה עם ציון טוב מאוד (16.050 נקודות). בתרגיל הקרקע הפגינה המנצחת כוריאוגרפיה נאה וביצוע מלוטש בדרך לזהב. ג'ונסון, בקפיצות גבוהות ונחיתות כמעט ללא תזוזות, עלתה למקום השני והשלימה השתלטות אמריקאית על במת המנצחות.

והסיכום הכללי:

שחייה:

רבקה סוני בת ה-17 הגיעה משום מקום והפתיעה את ליסל ג'ונס בגמר ל-200 מטרים חזה. עם שיא עולם מדהים של 2:20.54 זכתה בזהב ואילצה את האוסטרלית המצויינת להסתפק בכסף. עוד הפתעה נרשמה במשחה ל-100 מטרים חופשי, כאשר הגרמניה בריטה סטפן הפתיעה את שיאנית העולם, ליבי טריקט ואת נטלי קופלין האמריקנית וגנבה את הזהב עם 53.12 שניות, 4 מאיות בלבד מהיר יותר מהאוסטרלית שלקחה את הכסף. קופלין תסתפק בארד עם 53.39 שניות.

לוכטה הצעיר יסתפק במדליית זהב ב-200 מטרים גב שהוא השיג דקות ספורות לפני הגמר במעורב אישי, כאשר עצר את השעונים על שיא עולם של 1:53:94 דקות, 39 מאיות מהר יותר מארון פירסול, שיסתפק בכסף.

אתלטיקה:

רשימת העולחם לחצי הגמר ב100 מטר:
אוסיין בולט (גמ'ייקה) - 9.92
צ'ורנדי מרטינה (האיים ההולנדים) - 9.99
ריצ'רד תומפסון (טרינידד וטובאגו) - 9.99
אסאפה פאוול (ג'מייקה) - 10.02
דרוויס פאטון (ארה"ב) - 10.04
מארק ברנס (טרינידד וטובאגו) - 10.05
קים קולינס (סיינט קיטס) - 10.07
וולטר דיקס (ארה"ב) - 10.08
טייסון גיי (ארה"ב) - 10.09
מייקל פרייטר (ג'מייקה) - 10.09
פרנסיס אוביקוולו (פורטוגל) - 10.09
אדגר טיירון (בריטניה) - 10.10
סמואל פרנסיס (קטאר) - 10.11
דריק אטקינס (איי הבאהמה) - 10.14
מרטיאל מבאנדג'וק (צרפת) - 10.16
נאוקי טסוקאהרה (יפן) - 10.23

10,000 מטר נשים:
בגמר ריצת ה-10,000 מ' נשים לא נפלו הפתעות, כשהאתיופית דיבאבה אג'גאיו המשיכה להפגין עליונות על מתחרותיה וזכתה בזהב עם שיא אולימפי של 29:54.66 דק'. לא מעט רצות ראו את דיבאבה עוקפת אותן בסיבוב, אלבאן אביילגסה הטורקית זכתה בכסף (29:56.34), שליין פלנאגן האמריקאית בארד (30:22.22).

גמר הדיפת כדור ברזל:
תומאס מאג'בסקי הביא זהב ראשון לפולין, כשזריקה למרחק של 21.51 מ' הספיקה לו למקום הראשון בגמר הדיפת כדור ברזל. כריסטיאן קנטוול האמריקאי זכה בכסף עם 21.09, אנדיי מיכנביץ' הבלארוסי בארד (21.05). ריס הופה האמריקאי, שנחשב לפייבוריט, פסל בשלוש זריקות והגיע רק במקום השביעי (20.53).

טניס:

גונזאלס, מדליסט הארד מאתונה שזכה גם בזהב בזוגות ביחד עם ניקולאס מאסו, הבטיח לעצמו מדלייה ויחכה בקרב על הזהב לרפאל נדאל או נובאק דיוקוביץ' שייפגשו מאוחר יותר אחרי ששרד את המותחן מול האמריקני.
במשחק מלא יצרים, כמו שקורה לא פעם אצל הצ'יליאני, עיקר העניין התרכז למערכה האחרונה, בה שני השחקנים היו עייפים אבל הצליחו לספק לא מעט רגעים גדולים. גונזאלס שבר במשחקון ה-19 והגיש לניצחון. בלייק יקווה לארד, אבל זה לא יהיה פשוט. יריבו יהיה המפסיד בין נדאל לדיוקוביץ'.

אצל הנשים נרשמה הפתעה כשילנה יאנקוביץ' הפסידה לדינארה סאפינה ברבע הגמר. הרוסיה ניצחה 2:6, 7:5, 3:6 במשחק צמוד שארך כמעט שעתיים וחצי ותפגוש בחצי הגמר את הסינית המפתיעה, נה לי.

אחרי ההדחה מהיחידים, פדרר נמצא מרחק ניצחון ממדליה בזוגות. הצמד השוייצרי, שכולל את פדרר ואת סטניסלס ווארינקה עלו לחצי הגמר עם 2:6 4:6 על ההודים, מאהש בופטי וליאנדר פאאס. בנשים, האחיות וויליאמס, שגם הן כבר לא יזכו מדליה ביחידות, העפילו לרבע גמר טורניר הזוגות עם ניצחון 5:7 2:6 על הצמד היפני, איומי מוריטה ואי סוגיאמה. בשלב הבא מחכות להן ורה זבונרבה ואלנה וסנינה, הרוסיות המדורגות במקום השביעי.

כדורגל נשים, רבע הגמר:

ברזיל - נורבגיה 1:2
44 דקות חיכו הברזילאיות לשער הראשון, ובהחלט היה שווה לחכות. דניאלה לקחה כדור 30 מ' אלכסונית השער, הניפה את הרגל ושלחה בעיטה אדירה שנעצרה רק ברשת של אריקה סקארבו. מרתה, הנחשבת לכדורגלנית הטובה בעולם, ניצלה טעות בהגנה הנורבגית כדי לסגור את הסיפור עם הקפצה אלגנטית מעל השוערת בדקה ה-57. סירי נורדבי צימקה בפנדל (83), הנורבגיות חוזרות הביתה.
הברזילאיות יפגשו בחצי הגמר את המנצחת בין גרמניה לשבדיה.

ארה"ב - קנדה 1:2
תחת הגשם הכבד שהביא לעצירת המשחק שהוכרע רק בהארכה, האמריקאיות העפילו לחצי הגמר עם שערים של אנגלה רוכלס (12) ונטאשה קיי (101). כריסטינה סינקלייר (30) השוותה זמנית לקנדיות.

סין - יפן 2:0
הומארה סאווה (15) ויוקי נגאסטו (80) כבשו וניפצו את החלום של הנבחרת המארחת.
יפן תפגוש את ארה"ב בחצי הגמר.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 26 8 7 41
ארה"ב 14 13 18 45
גרמניה 8 2 4 14
דרום קוריאה 6 9 3 18
איטליה 6 4 4 14
יפן 6 4 3 13
אוסטרליה 5 7 8 20
רוסיה 3 8 8 19
צרפת 3 8 7 18
בריטניה 3 2 3 8
סלובקיה 3 1 0 4
אוקראינה 3 0 4 7
צכיה 2 2 0 4
גאורגיה 2 0 1 3
קובה 1 3 4 8
הולנד 1 2 4 7
אזרבייגאן 1 2 1 4
צפון קוריאה 1 1 3 5
רומניה 1 1 2 4
פולין 1 1 0 2
מונגוליה 1 1 0 2
שווייץ 1 0 3 4
פינלנד 1 0 1 2
ספרד 1 0 1 2
תאילנד 1 0 0 1
הודו 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
קזחסטאן 0 3 2 5
זימבבואה 0 3 0 3
שבדיה 0 2 1 3
בלארוס 0 1 3 4
אוסטריה 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
טורקיה 0 1 1 2
סלובניה 0 1 1 2
נורבגיה 0 1 1 2
אוזבקיסטאן 0 1 1 2
ויאטנם 0 1 0 1
קולומביה 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
ברזיל 0 0 4 4
אינדונזיה 0 0 2 2
טייפה 0 0 2 2
קרואטיה 0 0 1 1
ארגנטינה 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ליטא 0 0 1 1
בולגריה 0 0 1 1
דנמרק 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1

#88 אילן מינדל

אילן מינדל

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 113 הודעות

נכתב ב- ‎16/08/2008‏, ‎17:07

שיא עולם חדש 9:69

#89 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎16/08/2008‏, ‎17:40

שיא עולם חדש 9:69

מאוד מפורט..
מי עשה?
במה עשה?

הייתי מהמר על ריצה כלשהי.

#90 quicki

quicki

I'll laugh until my head comes off

• חבר של כבוד
  • 4,912 הודעות

נכתב ב- ‎16/08/2008‏, ‎19:36

הוא שבר שיא בריצת 100 מטר גברים
שמו הוא BOLT Usain.

בולט הביא לג'מיקה מדלית זהב.

#91 kob317

kob317

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,004 הודעות

נכתב ב- ‎16/08/2008‏, ‎21:56

איזה ריצה מדהימה בשבילו שהוא מתחיל לחגוג עם הידיים ולהאט באיזה 15 מטר לסיום ועדיין שובר את השיא העולם בגדול.
פשוט אצן מדהים,ואני מאמין שהוא יכול לשפר את השיא ולהוריד אותו לכיוון ה9.62

#92 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎16/08/2008‏, ‎23:24

האא
בולט
נכון :rolleyes:
ראיתי את החצי גמר, עשה 9.85 ובסוף ראו שהוא לא התאמץ ממש, היה דיי ברור שהוא ישבור שיא עם התאמצות בסוף.

#93 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎05:04

סיכום היום השמיני:

הישראלים:

איתי מגידי (אתלטיקה, 3000 מטר מכשולים): איתי מגידי התחרה הבוקר (שבת) בבייג'ין במוקדמות מרוץ ה-3000 מ' מכשולים. הישראלי, שהשתתף במקצה מס' 3, סיים אחרון מבין 13 הרצים במקצה עם תוצאה של 9:05.02 דקות וכמובן לא העפיל לגמר.
מגידי, שהשתרך אחרון כבר מהפתיחה כשיתר הרצים פותחים ממנו פער עצום, גילה כי כבר ביום שלישי האחרון החל לחוש כאבים בברכו ואף שקל לא להתחרות. "ביום שלישי באימון האחרון נפצעתי", אמר לאתר ספורט 5 כשהוא על סף דמעות. "מאז הצוות הרפואי ניסה להכשיר אותי ולא הייתי בטוח שאזנק. תודות לטיפול הצלחתי לסיים את הריצה, אבל זה לא נראה טוב. היו לי כאבים בצד החיצוני של ברך ימין, לא ממש הצלחנו למצוא את האבחנה. לא חלמתי שזה יקרה לי".
הזמן שקבע הישראלי רחוק בכ-41 שניות משיאו האישי שעומד על 8:24:14 דקות. "לא רצתי כל כך גרוע כבר שנים", הודה, "בטח בתחרות גדולה. אני מאוד מאוכזב אבל זה נותן לי מוטיבציה להצליח יותר באולימפיאדה הבאה". מגידי סיים במקום ה-35 מתוך 40 רצים בדירוג הכללי. הארבעה שסיימו אחריו היו פיני שלא התחיל, סלובני שפסל, איטלקי שלא סיים, ורץ מערב הסעודית שפשוט רץ לאט יותר.

ניקה קורניצקי וורד בוסקילה (שייט, 470): צמד שייטות ה-470, סיימו את 10 השיוטים במקום הרביעי בדירוג הכללי, לאחר יום לא מוצלח בצ'ינגדאו. בוסקילה וקורניצקי, שפתחו את היום במקום השלישי, סיימו במקומות ה-11 ו-15 את שני השיוטים האחרונים לפני שיוט המדליות המכריע, שייערך ביום שני. השתיים רחוקות כעת 4 נקודות מהמקום השלישי ו-6 מהחמישי. על מנת לזכות במדליית הארד, הן יצטרכו לסיים שני מקומות לפני הברזילאיות, פרננדה אוליביירה ואיזבל סואן, בשיוט המדליות, בו הניקוד כפול.
"אנחנו מאוכזבות, אבל זה לא סוף העולם", אמרה קורניצקי לאתר ספורט 5. "אחנו עושות את המקסימום, באמת. שלא יתחילו לפרשן שפתאום נלחצנו. פשוט הלך לנו היום פחות טוב. אתמול אמרנו שהכל תלוי בנו וזה עדיין תלוי בנו, אבל עכשיו גם בבריזלאיות". יהודה מעיין, יו"ר איגוד השייט, התייחס למצבן של השייטות ואמר: "מצבנו טוב. יום לפני המדליות אנחנו במקום הרביעי, וזה אומר שאנחנו עדיין בטווח המדליות".

אודי גל וגידי קליגר (שייט, 470): נציגי הגברים בדגם ה-470, אודי גל וגידי קליגר, שסיימו הבוקר את השיוט השמיני במקום השני והתקרבו עד כדי 9 נקודות מהמקום העשירי הכללי, לא הצליחו לשמור על המומנטום ואת השיוט התשיעי סיימו רק במקום ה-12. גם בשיוט האחרון הגיעו השניים במקום ה-12, שדירג אותם בסוף התחרות במקום ה-14 הכללי.
"זו הרגשה מגעילה באמת", אמר אודי גל לאתר ספורט 5. "אני לא מאחל לאף אחד להיות במצב כזה, שאתה שם לעצמך מטרה מסוימת בחיים ונכשל בה. זה לא כיף.
"עכשיו נוציא אוויר, עברנו תקופה לא קלה עשינו עונה מצוינת ונפלנו בסוף שלה. צריך לנשום עמוק ולהתאושש ממה שקורה פה עכשיו, ולצאת מזה יותר מחוזקים", ניסה גל לעודד את עצמו, "כשהתכוננו אז התכוננו לכל מצב, רק לא לחוסר הצלחה שכזה. בארבע השנים האחרונות היו שתי תחרויות שלא הצלחנו בהן. בכל השאר עשינו הישגים מדהימים, בעיקר בתחרויות מטרה", סיכם.

לסיכום:
יום חלש. מגידי היה פצוע אז אין מה לבוא אליו בטענות.. מאכזב אבל ככה זה בחיים.
אני מקווה שקורנצקי ובוסקילה יביאו מדליה בסופו של דבר.

הישראלים שיופיעו מחר:

גיל סימקוביץ' (קליעה): החל מ-04:00 יצאו לדרך המוקדמות לרובה שלושה מצבים מ-50 מטר. עד כה משלחת הקליעה איכזבה, וזאת ההזדמנות האחרונה של הישראלים בתחום.

דורון אגוזי (קליעה): החל מ-04:00 יצאו לדרך המוקדמות לרובה שלושה מצבים מ-50 מטר. עד כה משלחת הקליעה איכזבה, וזאת ההזדמנות האחרונה של הישראלים בתחום.

אלכס שטילוב (התעמלות): באולם ההתעמלות יעלה אלכס שטילוב לגמר תרגילי הקרקע, שיחל ב-13:00. המתעמל הישראלי העפיל למעמד מהמקום השמיני עם ציון 15.600 ויקווה להפתיע את יריביו.

ניקי פאלי (אתלטיקה, קפיצה לגובה): הנציג הישראלי השני באתלטיקה ייכנס למעגל התחרויות באיצטדיון "קן הציפור" החל מ-15:20. ניקי פאלי, שקבע 2.27 מ' כדי להשיג את הקריטריון האולימפי, ישתתף במוקדמות הקפיצה לגובה, כאשר לפני תחילת התחרות נקבע הקריטריון להעפלה לגמר על גובה 2.32 מ', אולם נראה כי גם תוצאה נמוכה יותר תספיק.

שחר צוברי (שייט, ניל פרייד): יקווה לערוך סוף-סוף את השיוטים השישי, השביעי והשמיני (החל מ-07:00), לאחר שהמקצים בגלשני הניל פרייד בוטלו בימים האחרונים. הגולש הישראלי מדורג עדיין במקום הראשון בין הגברים.

מעיין דוידוביץ' (שייט, ניל פרייד): תקווה לערוך סוף-סוף את השיוטים השישי, השביעי והשמיני (החל מ-07:00), לאחר שהמקצים בגלשני הניל פרייד בוטלו בימים האחרונים. דוידוביץ' נמצאת במקום ה-13 בדירוג הכללי בנשים.

נופר אדלמן (שייט, לייזר רדיאל): ב-07:00 יחל השיוט השישי במפרשיות לייזר רדיאל לנשים, שם תנסה נופר אדלמן לטפס מהמקום ה-16 בדירוג הכללי ולהשאיר לעצמה סיכוי להגיע לשיוט המדליות. מאוחר יותר אמורים להתקיים גם השיוט השביעי והשמיני.

ציפיות:
מהשייטים - כמו בכל יום. מהקליעה לפחות העפלה לגמר.
מפאלי העפלה לגמר או לפחות 2.30 מטר ומשטילוב אולי לקוות למקום 5.

אירועים נוספים:

מייקל פלפס עשה את זה, אבל כמה קשה זה היה. הבוקר (שבת) בגמר ה-100 מ' פרפר זכה השחיין האמריקאי הפנומנלי במדליית הזהב השביעית שלו במשחקי בייג'ין והשווה את שיאו של מרק ספיץ האגדי מאולימפיאדת מינכן ב-1972.
הפעם, פלפס לא שבר את השיא העולמי והסתפק בשיא אולימפי, אלא שהדרמה הייתה פשוט מטורפת. מילוראד צ'אביץ' הסרבי הוביל לאורך כל המקצה, אחרי 50 מ' פלפס אפילו לא היה בין שלושת הראשונים ודורג רק שביעי, אך היה ברור לכולם שהפיניש המצוין שלו יגיע.
צ'אביץ' הוליך, אך הפער הלך והצטמצם במטרים האחרונים כשפלפס זורק את עצמו מהר יותר אל הקיר ומקדים את הסרבי במאית השנייה עם זמן של 50.58 שניות לעומת 50.59 של צ'אביץ' ההמום שאיבד את הזהב ואת ההזדמנות להיכנס לספרים כשמי שהרס לפלפס את ההישג ההיסטורי. אגב, צ'אביץ' עוד הגיש ערעור לגבי הפוטו פיניש בתקווה שהמדידה האלקטרונית טעתה בזהות המנצח, מה שלא עזר לו. לפחות הוא הביא לסרביה מדליה ראשונה בבייג'ין.
את הארד אגב, לקח אנדרו לוטרסטין האוסטרלי כשהוא מקדים במאית שנייה את איאן קרוקר האמריקאי, שיאן העולם במשחה שהוגדר כיריב הגדול של פלפס ב-100 מ' פרפר ונותר לבסוף בלי מדליה.
"אני מתרגש", אמר פלפס מיד אחרי המשחה. "זה דבר לא ייאמן להשוות את השיא של ספיץ. אנשים אמרו שזה לא אפשרי, אבל אני אף פעם לא חושב שמשהו הוא בלתי אפשרי. אני מרגיש קצת מהכל – הקלה, התרגשות. אין שמח ממני, זה פשוט דבר גדול שעליו חלמתי כל חיי".
מרק ספיץ, השאיש שרואה איך פלפס מנפץ את השיא שלו מ-1972, מפרגן בגדול: "ההישג הזה מוכיח שהוא לא רק השחיין הטוב בכל הזמנים והספורטאי האולימפי הטוב ביותר בכל הזמנים, אלא ככל הנראה הספורטאי הגדול בכל הזמנים. הוא המתחרה הטוב ביותר שאי פעם היה בכדור הארץ".
כעת נותר לפלפס רק המשחה ב-4X100 מעורב, שם הוא יהיה תלוי גם בחבריו לנבחרת השליחים האמריקאית, על מנת לשבור את השיא ולזכות במדליית זהב שמינית באולימפיאדה אחת.

בולט: "לא התכוונתי לשבור שיא עולם. הגעתי כדי לנצח"
אוסיין בולט הג'מייקני דגדג היום (שבת) את פסגת היכולת האתלטית האנושית בבייג'ין. האצן הפנומנלי הפך לראשון בהיסטוריה שיורד מ-9.70 שניות (ללא רוח גבית חזקה מהמותר) כאשר עצר את השעונים על 9.69 שניות בגמר האולימפי ל-100 מטרים באצטדיון קן הציפור, לעיניי 70 אלף צופים משתאים.
הקטע הבאמת מדהים הוא שמדליסט הזהב הטרי החל את חגיגות הניצחון שלו עוד לפני קו הסיום ועלה לעצמו בכמה מאיות לפחות. "החגיגות לא היו מתוכננות", אמר בולט לאחר סיום המרוץ, "המטרה שלי היתה לבוא ולנצח. כשראיתי את הזמן, חגגתי, אני מאושר. לא הגעתי הנה כדי לשבור את שיא העולם, כי החזקתי בשיא העולם לפני כן. הגעתי כדי לנצח".
אם תהיתם מה עושה האיש המהיר בהיסטוריה לפני שהוא מגיע לעבודה, הנה סדר היום של הפנומן: "קמתי ב-11 וירדתי לארוחת צהריים. חזרתי לחדר, ראיתי קצת טלוויזיה וישנתי שלוש שעות נוספות. קמתי, אכלתי עוד קצת והגעתי לאצטדיון".
"אוסיין היה בלתי ייאמן", הוסיף אסאפה פאוול, שהסתפק במקום החמישי והמאכזב מבחינתו, "אי אפשר היה לגעת בו הערב. הוא היה יכול לעשות תוצאה אפילו יותר מהירה אם הוא היה ממשיך לרוץ בקו ישר לחלוטין עד לסיום".
טייסון גאי, שהיה אמור להיות הצלע השלישית במאבק אבל נכשל כבר בחצי הגמר, היה מתוסכל בצורה מובנת: "אין לי תירוצים. פשוט לא הצלחתי לעשות את זה. שריר התאומים שלי הרגיש טוב, לא כאב לי. לא התרגשתי מהמעמד. כולם בבית תמכו בי והתפללו עבורי. אני בהחלט מרגיש שאיכזבתי אותם, אבל ניסיתי ונתתי את הכול. אולי פשוט עבר הזמן שלי".

והסיכום הכללי:

שחייה:

קירסטי קובנטרי עשתה זאת בגמר ה-200 מ' גב. השחיינית מזימבבואה עשתה זאת בגדול כשהיא זוכה בזהב עם 2:05.24 דקות ושוברת את שיא העולם של חברתה הטובה, מרגרט הולצר, שסיימה שנייה עם 2:06.23 דקות. את הארד לקחה היפנית רייקו נקאמורה.

שיא העולם מס' 23 בבריכת השחייה בבייג'ין הגיע ב-800 מ' חתירה לנשים. רבקה אדלינגטון הביאה לבריטניה את הזהב אחרי בצורת של 24 שנים ללא מדליות אולימפיות בשחייה עם 8:14.10 דקות, בפער משמעותי לפני אלסיה פיליפיני מאיטליה שהסתפקה בכסף עם 8:20.23. פריס לוטה מדנמרק לקחה את הארד.

בגמר ה-50 מ' חתירה לגברים הושגה הפתעה גדולה כאשר ססאר סיילו פיליו הברזילאי ניצח והשתולל משמחה עם שיא אולימפי של 21.30 שניות. אמאורי לבו הצרפתי לקח כסף עם 21.45, הצרפתים היו על הפודיום גם בארד עם אלן ברנאר, אחד הפייבוריטים, שסיים בזמן של 21.49. המפסיד הגדול היה אימון סאליבן, שיאן העולם שקבע את השיא במבחנים האוסטרליים לאולימפיאדה, אך סיים בגמר רק במקום השישי.

אתלטיקה:

נטליה דוברינסקה האוקראינית זכתה במדליית זהב יוקרתית במיוחד בקרב 7. האוקראינית המצויינת סיימה את היום האחרון כשבמאזנה 6733 נקודות, 33 יותר מבת ארצה לודמילה בלונסקה, שזכתה בכסף. היילי פונטיין, האמריקנית שהובילה לאורך רוב ימי התחרות, סיימה רק במקום השלישי עם 6619 נקודות. דוברינסקה ניצחה בסה"כ בשני אירועים מתוך השבעה (הדיפת כדור ברזל והטלת כידון) אבל הצליחה להשיג תוצאות מספיק טובות בשאר המקצים כדי לקחת את המקום הראשון הכללי.

וילי ואלרי הניו זילנדית אספה את הזהב בהדיפת כדור ברזל עם תוצאה של 20.56 מטרים. הניסיון הראשון של ואלרי הניב את התצואה הגבוהה ביותר וכמו שאר המתחרות, גם היא לא הצליחה לשחזר את התוצאה בשאר הניסיונות. נטליה מיכנביץ' הבלארוסית לקחה את הכסף עם 20.28 מטרים ואילו בת ארצה, נדזיה אוסטפצ'וק, זכתה בארד למרות שלא הצליחה לעבור את ה-20 מטרים (19.86 מטרים).

ילנה איסינבייבה, אתלטית העל הרוסיה, העפילה הבוקר לגמר תחרות הקפיצה במוט בקלות כשהייתה היחידה שעברה 4.60 מ', והיא עשתה זאת בקפיצה אחת. גובה המינימום לכניסה לגמר, שייערך מחרתיים, הוא 4.50 מ' ואיסינבייבה דילגה עליו ועל כל יתר גבהי החימום. ג'ניפר סטוצ'ינסקי האמריקאית, היחידה שבסיטואציה מסוימת יכולה לאיים על העילוי הרוסי, הייתה השנייה שהסתפקה בקפיצה אחת, אבל לא הרשימה במיוחד כשעברה את גובה המינימום.

במקביל התרחש האירוע הגדול השני של תחרויות הבוקר באצטדיון, מוקדמות ה-100 מטר נשים, שם רק הפתעה אחת נרשמה כשלאורה טרנר הבריטית, שקבעה בעברה 11.09 שנ', רצה את המרחק ב-11.65 שנ' ולא הייתה בין 40 הראשונות שהעפילו לרבע הגמר. את הזמן הטוב ביותר קבעה אולודמולה אסאיומי הניגרית, אלופת אפריקה, כשניצחה את המקצה האיכותי ביותר במוקדמות עם 11.13. גם שני הזמנים הבאים נקבעו באותו מקצה כשדבי פרגוסון-מקנזי (בהמאס) עם 11.17 ודריה קורז'ינסקה (פולין) קבעה שיא אישי עם 11.22. לוריין וויליאמס, טורי אדוארדס, כריסטין ארון, צ'נדרה סטרופ ויתר הכוכבות הגדולות עשו כולן את העבודה בקלות.

שבעת מקצי המוקדמות ב-400 מטר נשים הסתיימו גם הם ללא הפתעות. הכוכבת האמריקאית סניה ריצ'ארדס השיגה את הזמן הטוב ביותר עם 50.54. שריקה וויליאמס הג'מייקנית רצה את המרחק ב-50.57. חמש רצות נוספות ירדו מ-51 שניות. בתחרות ההליכה ל-20 ק"מ לגברים, ניצח ואלרי בורצ'ין הרוסי, סגן אלוף אירופה ב-2006. ג'פרסון פרז האקוודורי העניק למדינתו מדליה ראשונה במשחקים עם הכסף, ג'רד טאלנט מאוסטרליה סיים שלישי.

כדורגל, רבע הגמר:

ארגנטינה - הולנד 1:2
המבצע האישי הראשון של לאו מסי, בדקות הפתיחה, הסתיים עם עצירה של רויסטון דרנטה כמעט מקו השער. בפעם השנייה זה נגמר ברשת, בדקה ה-14, לא לפני שהפנומן הארגנטינאי חלף על פני כל ההגנה הכתומה, כולל השוער קנת ורמיר. איזה שחקן ענק.
ארגנטינה נרגעה ואפשרה להולנדים לתקוף, השוויון לא איחר לבוא. בדקה ה-37 נהדפה בעיטה חופשית של האוראנג' בהגנת ארגנטינה, אוטמן בקאל מצא את עצמו לבד מול אוסקר אוסטארי וכבש בקלילות. 1:1. זו גם הייתה תוצאת המחצית. בדקה ה-75 נאלץ באטיסטה לערוך חילוף בין הקורות, והכניס את רומרו במקום אוסטארי הפצוע. 3 דקות לסיום הגיע דרנטה למצב של אחד על אחד מול השער, אבל בעט מעל למשקוף של רומרו והחמיץ הזדמנות גדולה לגמור את המשחק.
בהארכה החליף לאבסי את אגוארו, אבל שוב היה זה מסי ששבר את ההגנה בכתום. כוכב בארסה מסר כדור מבריק לאנחל די מריה, שהמשיך לרשת מול השוער וולת'ויזן והבטיח כרטיס למפגש הענק מול ברזיל בחצי הגמר ביום שלישי.

ברזיל - קמרון 0:2
אחרי מחצית ראשונה מאופסת ומאכזבת למדי, נותרו האריות ב-10 שחקנים כבר בדקה ה-51. אלברט באנינג ראה את הצהוב השני והאדום השני שלו בסך הכל בטורניר. הקשר הקמרוני התקשה לעכל את ההחלטה.
הברזילאים המשיכו לאכזב והניסיונות שלהם לא נראו מסוכנים מספיק. המשחק נכנס להארכה. 10 דקות בתוך החלק הראשון הגיע סופסוף השער של הסלסאו: רפאל סוביס פרץ כמעט לבד וסיים בצורה נפלאה מול השוער, 0:1 לברזיל. ארבע דקות נוספות חלפו והמשחק היה גמור: הפעם הגיע תורו של מרסלו לנתב כדור עומק מצוין אל תוך השער עם ברכו, לא פחות ולא יותר. 0:2 לברזיל כבר בסיום החלק הראשון של ההארכה, זו גם הייתה תוצאת הסיום.

איטליה - בלגיה 3:2
בדקה ה-17 נתפס רוברטו אקוופרסקה האיטלקי מאחור ברחבה, על ידי תומאס ורמאלן. הבלם ראה את הכרטיס האדום והותיר את נבחרתו ב-10 שחקנים. ג'יוזפה רוסי ניגש לנקודה הלבנה והפציץ פנימה, 0:1 לסקוואדרה אזורה.
שש דקות חלפו והבלגים השוו אחרי כדור קרן מימין וכנראה עם עזרה גדולה מהקוון והשופט. מוסא דמבל נגח, ההרחקה מקו השער גרמה משום מה לקוון לרוץ לכיוון קו האמצע. 1:1. השליטה של האיטלקים נמשכה, הבלגים שוב עקצו והדהימו בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה. קווין מיראלס כבש מתוך הרחבה בסיבוב, עם בעיטה חלשה למדי. 1:2 מפתיע מאוד לבלגים בהפסקה.
במחצית השנייה נמשכו הטענות של האיטלקים לשופט. שער נוסף של רוסי נפסל בטענת נבדל, כשהחלוץ הוכשל בבירור ברחבה על ידי השוער הבלגי הוא ראה את הצהוב על התחזות. בדקה ה-73 קיבלה איטליה פנדל נוסף, אחרי שהמגן דה צ'ליה הוכשל חצי מטר בתוך הרחבה. רוסי דייק גם בפעם השנייה וקבע שוויון 2:2.
זה לא נגמר פה. הבלגים עלו ליתרון בפעם השנייה במשחק עם שער נוסף שהשוער האיטלקי, אמיליאנו ויויאנו, היה צריך לקחת. גם הפעם היה זה מוסא דמבל, עם בעיטה מ-20 מ', הפעם הכדור היה בפנים בוודאות. 2:3 בדקה ה-79. מיד אחרי השער התגרה כובש הצמד בויויאנו וזרק עליו את הכדור. בתמורה הופל על ידי האיש עם הכפפות, שהורחק על ידי השופט בהחלטה שערורייתית נוספת. גם איטליה נותרה ב-10 שחקנים, ועד לסיום לא ממש הצליחה לסכן את היתרון הבלגי. האדומים בחצי הגמר, הכחולים בחוץ.

ניגריה - חוף השנהב 0:2
פטר אודמווינגי כבש את השער לזכות הירוקים דקה לפני ההפסקה, אובינה הכפיל בפנדל בדקה ה-81 וסידר לנשרים מקום בחצי הגמר מול בלגיה המסוכנת. הנבחרת של סמסון סיאסיה נשארה הנציגה האחרונה של אפריקה בטורניר האולימפי.

כדורסל, מחזור 4:

בית א':

רוסיה - אוסטרליה 95:80
דייויד בלאט אמר שלום לטורניר. אחרי האופוריה בעקבות הזכייה המפתיעה באליפות אירופה, ימים קשים עוברים על ורוסיה. המאמן הישראלי נוצח הבוקר (שבת) 95:80 גם על ידי אוסטרליה, ספג הפסד שלישי בשלב הבתים ולא יעפיל לרבע הגמר.
ויקטור חריאפה (21 נקודות), ג'יי.אר הולדן (20 נקודות) ואלכסיי סברסנקו (16 נקודות) קלעו כמעט את כל הנקודות של הרוסים, אבל זה לא הספיק לדייויד בלאט מכיוון ששאר השחקנים לא ממש הופיעו למשחק. שאר השחקנים זה כולל אנדריי קירילנקו שסיים את המשחק עם 6 נקודו בלבד באחוזים מחרידים של 1 מ-10 מהשדה.
רק נס היה משאיר לרוסיה סיכוי להעפיל לרבע הגמר. הנס הזה היה אמור להיות ניצחון של איראן על ארגנטינה, אבל זה לא קרה.

איראן - ארגנטינה 97:82
מנו ג'ינובילי וחבריו גברו כצפוי 82:97 על האיראנים והבטיחו את המקום הרבע הגמר. מנו ג'ינובילי הגיע רשמית לבייג'ין עם 32 נקודות עם 10 מ-14 מהשדה. לואיס סקולה הוסיף 20 נקודות לאלופה האולימפית מאתונה.

ליטא -קרואטיה 73:86
במשחק מסקרן בבית A גברה נבחרת ליטא של שרונאס יאסיקביצ'יוס 73:86 על קרואטיה, שמרה על מאזן מושלם והבטיחה את המקום הראשון בבית לפני רבע הגמר. הקרואטים, שישחקו גם הם ברבע הגמר, יסיימו במקום שיאלץ אותם להתמודד ברבע הגמר מול ארה"ב או ספרד החזקות.

בית ב':

ארה"ב - ספרד 82:119
זה היה אמור להיות המבחן הרציני ביותר של נבחרת ארה"ב, מודל 2008, אבל העסק נגמר כבר אחרי 8 דקות. הדרים טים כנראה שמעו שלאלה עם הגופיות הלבנות ששיחקו מולם קוראים אלופי העולם, והשפילו את ספרד 82:119.
28 איבודים כפתה ההגנה של ששבסקי על החבורה של אאיטו שלא מצאה את הידיים והרגליים מול הפיזיות והאתלטיות של לברון, קובי ושות'. ארה"ב תסיים ראשונה את הבית ותפגוש כנראה את אוסטרליה ברבע הגמר, אבל כמו שהיא נראתה היום, משחקי ההדחה יהפכו לשלב הנוקאאוט, תרתי משמע.
לברון, שהיה אחראי על כמה מבצעים גדולים בהתקפה, סיים עם 18, 8 אסיסטים ו-5 ריבאונדים. ווייד הוסיף 16, כריס פול 14 ו-8 אסיסטים. פליפה רייס הוליך את ספרד עם 19, כשפאו גאסול תורם 13.

יוון - אנגולה 61:102
במשחק הראשון שנערך היום הביסה יוון את אנגולה האומללה 61:102 ועשתה צעד חשוב והכרחי במאבק על העלייה לרבע הגמר. ליאניס בורוסיס הוליך את החבורה של ינאקיס עם 22 נקודות.

גרמניה - סין 59:55
גרמניה נפרדה מהסיכוי לרבע הגמר אחרי הפסד 59:55 לסין. שני הכוכבים הגדולים, יאו מינג (25 נק', 11 ריב'), ודירק נוביצקי (24 ו-17), נתנו הצגות, אבל רק המארחת תישאר בטורניר ותפגוש ככל הנראה את הליטאים בשלב הבא.

טניס:

נובאק דיוקוביץ' זכה היום (שבת) במדליית הארד בטורניר הטניס האולמפי בבייג'ין עם ניצחון 3:6 6:7 (4) על ג'יימס בלייק. למרות ההפסד אתמול לרפאל נדאל, הסרבי יגיע ל-US OPEN במומנטום. בלייק? הוא בטח ישאל את עצמו איך ייתכן שהוא הדיח ברבע הגמר את רוג'ר פדרר רק כדי להפסיד פעמיים ברציפות ולשכוח מחלום המדליה.

סאפינה, המדורגת 6 בטורניר, גברה על הפייבוריטית המקומית נה לי 3:6, 6:7 במשחק מתיש שהסתיים רק אחרי שעתיים ועשר דקות ולא התעלה לרמה גבוהה. הסינית חבטה 69 (!) טעויות לא מחויבות, לעומת 36 של הרוסיה. סאפינה, שפרצה השנה לטופ 10, תנסה לזכות בתואר גדול ראשון אחרי שנוצחה בגמר הרולאן גארוס.

בנשים, האחיות וויליאמס הבטיחו מדלייה כשעלו לגמר עם 6:4, 4:6, 1:6 על האחיות בונדרנקו האוקראיניות. בגמר יפגשו ונוס וסרינה את הספרדיות וירג'יניה פסקואל ואנאבל גאריגואס, שגברו 4:6, 6:7 על הסיניות יאן ז'י וז'אנג ז'יי.

דמנטייבה (5), שהדיחה ברבע הגמר את סרינה וויליאמס, ניצחה את בת ארצה ורה זבונרבה 5:7, 6:7 בעוד משחק ארוך (126 דקות) ומותח. המאזן בין שתי הפינאלסטיות עומד על 2:5 לסאפינה, שניצחה גם בשלושת המפגשים השנה.

לא בטוח עד כמה זה מנחם אותו, אבל לרוג'ר פדרר יש מדליית זהב. ביחד עם שותפו לצמד השוייצרי, סטאניסלס ווארינקה, גבר היום מי שעד לא מזמן נחשב לטוב בעולם 3:6, 4:6, 7:6 (4), 3:6 על סימון אספלין ותומאס יוהנסון השבדים בגמר טורניר הזוגות.

טבלת המדליות:

מדינה זהב כסף ארד סה"כ
סין 27 13 7 47
ארה"ב 16 16 22 54
גרמניה 8 5 5 18
דרום קוריאה 7 9 4 20
אוסטרליה 7 8 10 25
יפן 7 5 5 17
בריטניה 7 3 7 17
איטליה 6 5 5 16
רוסיה 5 8 8 21
אוקראינה 5 2 5 12
צרפת 3 9 10 22
סלובקיה 3 1 0 4
צכיה 2 3 0 5
ניו זילנד 2 1 2 5
רומניה 2 1 2 5
שווייץ 2 0 3 5
גאורגיה 2 0 1 3
ספרד 2 0 1 3
קובה 1 3 4 8
זימבבואה 1 3 0 4
הולנד 1 2 4 7
אזרבייגאן 1 2 2 5
נורבגיה 1 2 1 4
צפון קוריאה 1 1 3 5
טורקיה 1 1 1 3
קנדה 1 1 1 3
פולין 1 1 0 2
מונגוליה 1 1 0 2
ברזיל 1 0 4 5
אינדונזיה 1 0 3 4
בולגריה 1 0 1 2
פינלנד 1 0 1 2
גמייקה 1 0 0 1
אתיופיה 1 0 0 1
תאילנד 1 0 0 1
הודו 1 0 0 1
הונגריה 0 4 1 5
בלארוס 0 2 6 8
קזחסטאן 0 3 3 6
שבדיה 0 3 1 4
אוסטריה 0 1 2 3
אלגיריה 0 1 1 2
קיריגיסטאן 0 1 1 2
סלובניה 0 1 1 2
אוזבקיסטאן 0 1 1 2
טרינידד וטובגו 0 1 0 1
קולומביה 0 1 1 2
סרביה 0 1 1 2
ויאטנם 0 1 0 1
אקוואדור 0 1 0 1
אסטוניה 0 1 0 1
ארמניה 0 0 5 5
טייפה 0 0 2 2
דנמרק 0 0 2 2
קרואטיה 0 0 1 1
ארגנטינה 0 0 1 1
מכסיקו 0 0 1 1
טגיקיסטאן 0 0 1 1
טוגו 0 0 1 1
ליטא 0 0 1 1
מצרים 0 0 1 1

#94 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎05:25

זהו!!!!!!! היסטוריה!!!!!!!!!!!!!!
8 מדליות זהב למייקל פלפס!!!!!!!!!!
7 שיאי עולם ועוד שיא אולימפי אחד!!!!!
איזה אלילללללללללללל

#95 kob317

kob317

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,004 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎06:22

פשוט הישג לא יאומן למייקל.
פשוט יכולת כמעט לא אנושית.
תחשבו כמה אולימפיאדות ייקח לישראל להגיע לשמונה זהב??הוא עשה את זה בתשעה ימים!!
פשוט הישג לא יאומן.

#96 sagi1984

sagi1984

מעריץ מספר 1 של ג'ון ווין

• ותיקים
  • 3,079 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎06:30

אין מה להגיד, פשוט בחור ענק!!!
תמונה שפורסמהתמונה שפורסמה
ג'ון וויין מלך המערבונים של כל הזמנים!!!
תמונה שפורסמה

#97 gggg

gggg

• ותיקים
  • 5,626 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎07:12

שחר צוברי עדיין מדורג במקום הראשון אחרי השיוט השישי.
עכשיו מתקיים השביעי ולאחריו השמיני.
דורון אגוזי וגיל סימקוביץ' סיימו במקומות ה36 וה38 במוקדמות הירי משלושה מצבים ובעצם סיימו את דרכם באולימפיאדה.

#98 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎17/08/2008‏, ‎20:42

צוברי התדרדר למקום ה 3 \:
ורד בוסקילה וניקה קורניצקי עדיין במקום הרביעי, כאשר המקום השלישי עם ניקוד גבוה ב 4 נקודות יותר מהן.

עדיין יש תקווה למדליה.

#99 DBA

DBA

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• טרולים
  • 1,708 הודעות

נכתב ב- ‎18/08/2008‏, ‎00:23

קיצר ניקי פאלי מסכן אחושרמוטה.
ובמסכן אני מתכוון למעפן, לא לביטוי של רחמים.

#100 יניב51

יניב51

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 947 הודעות

נכתב ב- ‎18/08/2008‏, ‎02:42

לדעתי זה היה ברור שהוא לא יעלה לגמר.

ו DBA, עשה טובה, קצת טיפה את החתימה \:

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים