אלו טיעונים שמאוד קל להתמודד איתם...
1) שימוש בצבע להדגשת תמות ומעברים? אתה מודע לזה שמאז בשנת 2000, כשהאחים כהן השתמשו לראשונה בצביעה דיגיטלית של סרט שלם, אין היום סרט או סדרה או סרטון אחד שלא עובר צבע דיגיטלי?
היה גוון שונה גם ב"באטמן נגד סופרמן" לכל אחד מהם. הגוון בפלאשבקים של הג'וקר ב"יחידת המתאבדים" היה יותר ירוק, בשונה מהאפור שקיבלו רוב שאר החברים ב"יחידה". שלא לדבר על "האביר האפל", ששם עם צבעים של פילם (בלי דיגטלי כמעט) נולאן הצליח ליצור סצנות שצבועות אחרת לבאטמן ולג'וקר. אפילו בסדרה פשוטה כמו "הדיפנדרס" כל דמות ראשית קיבלה צבע קצת שונה.
2) לא אמרתי שהוא אנטי פמניזם, אמרתי שהוא מחורטט. יש שם נוכחות נשית נטו, לרוב של נשים שנראות כמו דוגמניות, בלי שום מסר מעבר. אפשר לשכתב את התסריט הזה ככה שכולם יהיו גברים תוך 10 דקות. אין אובייקטיזציה, אבל במקרה כל הנשים כוסיות על שגם יודעות להילחם, נו באמת. אל תשכח שבסוף הסרט הגבר מציל את העניין, ודיאנה לא שורדת בלי שיהיה איתה גבר.
3) סצנות האקשן היו עשויות כמו שהיה נהוג באזור "300" ב-2006. המון slow motion, מעט אמנויות לחימה. לקחו את החלקים הכי קלים וזולים מ"מטריקס" ומיחזרו. די הפסיקו עם זה מאז, אפילו ב"באטמן נגד סופרמן".
4) הדיאלוגים היו איומים, במיוחד הבדיחות המביכות של דיאנה מגלה את עולם הגברים. לא ראיתי הרבה מבקרים שהיללו את הסרט על הדיאלוגים, גם בביקורות הכי חיוביות שלו.
5) אתה לא יכול להגיד על DC שהם מעכבים את העלילה בשביל להכיר לנו את הדמויות. זה מה שעושים סרטי המקור של מארבל. באמת התחברת למקום של האמזונות ואתה רוצה לראות עוד ממנו? או שאתה יודע לשרטט מפה שלו בערך? מה אתה יודע על דיאנה חוץ מזה שהיא רוצה להשמיד את אל המלחמה כי אומנה לזה תמיד? כי על טוני סטארק אני יודע שהוא היה מכור לסמים ואלכוהול, יודע מה מניע אותו, יודע בערך את מבנה הבית שלו, וכל זה רק מ"איירון מן" הראשון. עוד דוגמאות משאר הסרטים של DC לעומת סרטי המקור של מארבל. ועוד קצת.
6) הייתה כימיה, וגל יפהפייה עם כריזמה. שחקנית היא לא. גם מרלין מונרו הלכה ללימודי משחק לפני הסרטים הגדולים שלה, אבל גל לא. היא לא הצליחה לשכנע אותי לרגע שהיא באמת וונדרוומן, וזה לא בגלל מבנה הגוף שלה. הילדה מ"קיקאס" עשתה עבודה משמעותית יותר טובה ממנה עם מבנה גוף פחות מרשים למכות.
7) הרעים יצאו מסרט דיסני גרוע.
8) דווקא המבטא הוא מהדברים הבודדים שלא הפריעו לי. לוונדר וומן אמור להיות מבטא זר ולא ברור (אמזונה, אחרי הכל).