עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

• אנא התחבר בכדי להגיב
221 תגובות לנושא זה

סקר: למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20?

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.

למי תצביע/י בבחירות לכנסת ה-20? (מהמפלגות שעל סף אחוז החסימה)

אינך יכול לראות את תוצאות הסקר לפני שהצבעת. אנא התחבר והצבע לסקר בכדי לראות את תוצאותיו.
הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#61 d1f2

d1f2

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎16:11

חברה, אתם מבינים שאם מרצ לא עוברת את אחוז החסימה לא נראה יותר את הפרצוף של תמר זנדברג!?!?!

ומי ה7 פה שהצביעו עלה ירוק? (אני לא אחד מהם)

בשאלה העליונה 15 סימנו שהם בחרו בתשובה למטה.

בשאלה התחתונה 18 סימנו תשובות.

יש לי הרגשה שהשלושה הנוספים הצביעו גם למעלה וגם לעלה ירוק כשהיו תחת השפעה של משהו...

• Nikita אוהב את זה

#62 Asailow

Asailow

אני בחבר'ה

• Q-Fame
  • 574 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎16:12

הצבעתי עלה ירוק

תמונה שפורסמה

#63 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎21:17

אתה לא בן 17? o.O

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#64 Asailow

Asailow

אני בחבר'ה

• Q-Fame
  • 574 הודעות

נכתב ב- ‎11/03/2015‏, ‎22:54

אני בן 18

תמונה שפורסמה

#65 Dolevv

Dolevv

Shut up and sit down, you big, bald fuck

• ותיקים
  • 10,323 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎00:27

רק ש"ס תביא שלום

• dorel310 אוהב את זה

#66 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎12:29

אני בן 18

ואתה מעשן? o.O מה תעשה בצבא? בגיל שלך הייתי אנטי.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#67 Asailow

Asailow

אני בחבר'ה

• Q-Fame
  • 574 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎12:55

הצבעתי עלה ירוק, כי אני לא יודע למי עוד להצביע.

והבנתי שמריחואנה עוזרת לחולים, אז למה לא להצביע להם?

תמונה שפורסמה

#68 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎13:58

אין לי בעיה עם זה שאתה מצביע עלה ירוק, למעשה אין לי בעיה גם עם זה שאתה מעשן מריחואנה,

פשוט חשבתי שאתה בן 17, שמעשן קנאביס, ולדעתי זה פסול לילדים....

בקשר ללמה לא להצביע להם, אני לא אומר לא להצביע לאף אחד, כמו שאני לא רוצה שיזיינו לי בשכל על מה שאני מצביע אני לא אזיין לאף אחד אחר, אבל בתאכלס הם בדיוק כמו מרץ...

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#69 obeh

obeh

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,757 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎14:54

שכחתם לשים אופציה של פתק לבן

#70 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎15:13

שכחתם לשים אופציה של פתק לבן

לא מצביע ופתק לבן זה בדיוק אותו הדבר - רק מחזק את אלי ישי ומרצ.

הכי מטומטם לצאת מהבית, להגיע לקלפי, לחכות בתור ולהכניס בסוף פתק לבן.

• Sparkles אוהב את זה

#71 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,056 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎15:18

פתק לבן זה מביך ומיותר.

בחייאת, תצביעו. חייבים לחזק את המפלגות המרכזיות (ליכוד/עבודה/בית יהודי/יש עתיד/כחלון), כדי שלא יהיה יותר מדי ייצוג למפלגות הקיצוניות משני הצדדים, מה שיקטב מאוד את הכנסת ויחליש את הממשלה.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#72 nir1001

nir1001

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 150 הודעות

נכתב ב- ‎12/03/2015‏, ‎19:13

האמת שעד עכשיו התלבטתי לכיוון שמאל, בין מרצ למחנה הציוני. כרגע אני הכי בנטייה לעלה ירוק. גם ככה מערכת הבריאות אצלנו קרובה לקריסה ונראה שהשנה הם התעלו על עצמם. גם אם אני לא אצביע להם, מקווה שיעברו את אחוז החסימה..

+ פחות סבל לאנשים שסובלים ממחלות כרוניות או סרטן.

+ למשטרה יהיה יותר קל להתרכז במעצרים של פשעי שנאה, שחיתויות, מעצרים של עולם תחתון.

+ נותנים אור ירוק לתחבורה ציבורית בשבת, מה שישפר את התחבורה הציבורית אחרי הזנחה של שנים, יחזק את הפריפריה.

+ יחד עם האפשרות לתחבורה ציבורית יעילה יותר, יפעלו גם יותר למען הסביבה. השילוב של שני אלה ימתן את זיהום האויר במטרופוליטן המרכז לאורך הזמן ובאיזורים אחרים בהם גם כן קיים זיהום אויר גבוה. בכלל, אחריות סביבתית גדולה יותר תאפשר חינוך אחראי יותר לדעתי.

#73 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎13/03/2015‏, ‎12:02

לא הבנתי אותך.

מרצ היא המפלגה היחידה שמקדמת את כל הנושאים (החשובים) שהזכרת כבר שנים. למה שלא תצביע לה במקום להסתכן על עלה ירוק שגם בסיכוי הקלוש שבו הם עוברים אין לך מושג איך הם יפעלו? אתה מבין שבהצבעה חסרת האחריות הזאת אתה מסכן את מרצ לא לעבור את אחוז החסימה, ושלא תשאר אפילו מפלגה אחת בישראל שתדאג לכל התחומים שציינת?

#74 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎12:36

הזוי שעדיין אנשים מצביעים לעלה ירוק. בבחירות הקודמות, הייתי מתומכיהם (אך לא הצבעתי להם). אבל דחיל רבאק, העלו את אחוז החסימה (ובצדק), ובניגוד גמור לבחירות הקודמות - הפעם אין לטמבלים הללו סיכוי קלוש לעבור את אחוז החסימה. 
רוב מצביעי מפלגות הטראש הללו הם חסרי דעה, ופחות אידאולוגים. כאלה שמתאימים למפלגות אופנה שישרתו אותם. אם אתם בעד לגילזציה - יש לכם מפלגות רבות שיכולות לשרת אתכם בספקטרום הפוליטי, החל ממרצ וכלה ביש עתיד .(כן, יש עתיד). אם אתם אנשי שוק חופשי, ליברלים ולא מזדהים עם הימין המתנחל - תצביעו לכחלון. אם אתם רוצים להעיף את ביבי, ונמצאים במרכז הפוליטי, ימינה ממרצ, ומאידך לא מספיק פראיירים לתת את קולכם עבור מועמד כושל כמו יאיר לפיד - תצביעו למחנה הציוני. אם אתם רואים עצמכם כאנשי שמאל אידאולוגים - תצביעו למרצ. זה הכל. 

• IlanVic אוהב את זה

#75 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎16:22

זה הכל. כאילו הדעה שלך היא הכי נכונה והכי טובה לכולם. תבין, מרץ, עם כל התמיכה שלה בליגיליזציה לא באמת תקדם את הנושא ואם נסתמך עליהם אז לא תהיה פה לגיליזציה בעשר שנה הקרובות, מעבר לזה שמבחינה מדינית הם שמאל רציני (רציני מבחינתי, עדי בלי בצל) ככה שאני אישית לא הייתי מצביע להם. אז למה אני מצביע עלה ירוק? פשוט מאוד - ביבי יהיה רה"מ ככה או ככה, אם לבד ואם בממשלת אחדות, אבל הוא יהיה ראש הממשלה ושום דבר לא ימנע את זה לדעתי. ובנוגע לאחוז חסימה, אני אומר שהם כן עוברים ובוודאות אני אומר שהם יקבלו יותר קולות מבבחירות הקודמות.

ואילן, אתה אומר שאין לנו מושג איך הם יפעלו. נכון. אז מה? למה לא לתת צ'אנס למפלגה חדשה איפה שכל השאר כשלו? המדינה הזאת נראית כמו פח כבר עשור, אז למה לא לעשות שינוי?

#76 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎16:46

אורפז,

זה שמרצ מבחינתך "הזויים ביטחונית" זו לא טענה ראויה לא להצביע להם. צריך להתמקד במה שאתה חושב שהם יעשו בתוך הממשלה. בשום ממשלה שבה מרצ ישבו עד עכשיו (ממשלת רבין וממשלת ברק) מרצ לא דרשה תיקים מדיניים או ביטחוניים. התיקים שהיא דרשה וקיבלה היו חברתיים בלבד - משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד הרווחה, משרד הפנים, משרד הקליטה ומשרד איכות הסביבה. במשרדים שהיא קיבלה היא עשתה רק דברים טובים, וקרוב לוודאי שגם מרצ הנוכחית (שהנבחרת שלה לדעתי מרשימה יותר מבממשלות ההן) תדרוש רק תיקים כאלה בממשלה העתידית. לצערי, לא יהיה לה SAY בשום עניין מדיני או ביטחוני בכל ממשלה עתידית ולא היא תקבע אם לאפשר הקלות לפלסטינים או לפנות התנחלויות. לעומת זאת, היא יכולה לעצור את ההפרטה בשירותי הבריאות והרווחה, להתחיל ללמד אבולוציה בבתי הספר ולעבור למקורות אנרגיה ירוקים יותר. אם זה מה שחשוב לך, אז פשוט אין בחירה טובה יותר.

לגבי זה שנתניהו בכל מקרה ראש הממשלה הבא - זה פשוט לא נכון. הגושים המובהקים כרגע שווים בגודלם (עם יתרון קטן לשמאל) וכחלון (שמסרב לומר למי הוא ממליץ) הוא שובר השיוויון. אין לדעת מה יהיה אחוז ההצבעה במגזר הערבי, ואם הוא יעלה כמו שחלק מהתחזיות אומרות, הרשימה המשותפת יכולה לקבל 15 מנדטים שישנו את התמונה. יש שלוש מפלגות שמתנדנדות סביב אחוז החסימה, ובמצב שבו אחת המפלגות לא עוברת נוצר מצב של 2-3 מנדטים שעוברים לגוש הנגדי. בסקרים רואים מגמה הולכת וגדולה של מצביעים מהימין שעוברים בעקביות לגוש המרכז-שמאל. הסיכוי לממשלה בראשות הרצוג כרגע נראה לא נמוך בכלל.

והְתשובה לשאלה שלך היא שלא כולם כשלו. חלקם היו באופוזיציה בלי יכולת לעשות שינוי אמיתי. אם תחזק את אותם גורמים באופוזיציה אז תביא אותם לממשלה וגובר הסיכוי שתראה שינוי אמיתי מהממשלה. במקרה הגרוע הם ימשיכו להלחם מהאופוזיציה.

#77 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎16:50

אורפז - ראשית, לא כיוונתי את הודעתי לעבר מצביעי ימין, שלבטח יצביעו לליכוד ולבנט במקום למפלגה ההזויה שלך. אתה עוסק בהתחבטויות מיותרות שמובילות אותך (בעיני) למסקנה שגויה. את סטירת הלחי שלך מהמציאות תקבל ב-18 למרץ, עוד ארבעה ימים, כשמפלגתך תהיה היסטוריה. 

#78 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎17:13

זה הכל. כאילו הדעה שלך היא הכי נכונה והכי טובה לכולם. תבין, מרץ, עם כל התמיכה שלה בליגיליזציה לא באמת תקדם את הנושא ואם נסתמך עליהם אז לא תהיה פה לגיליזציה בעשר שנה הקרובות, מעבר לזה שמבחינה מדינית הם שמאל רציני (רציני מבחינתי, עדי בלי בצל) ככה שאני אישית לא הייתי מצביע להם. אז למה אני מצביע עלה ירוק? פשוט מאוד - ביבי יהיה רה"מ ככה או ככה, אם לבד ואם בממשלת אחדות, אבל הוא יהיה ראש הממשלה ושום דבר לא ימנע את זה לדעתי. ובנוגע לאחוז חסימה, אני אומר שהם כן עוברים ובוודאות אני אומר שהם יקבלו יותר קולות מבבחירות הקודמות.

באף אחד מהסקרים עלה ירוק לא עוברת את אחוז החסימה. נכון, אולי במדינת תל אביב היא מקבלת 10 מנדטים אבל בבני ברק, בית"ר עלית וצפת היא מקבלת 0. בשורה התחתונה הם לא עוברים. נכון לעכשיו יש 5-6 מנדטים של אנשים שלא החליטו. הסטטיסטיקה אומרת שרובם יחלקו את הקולות בין המפלגות המובילות או יתנו את הקולות למפלגות שנמצאות במומנטום (כמו יש עתיד בבחירות הקודמות). המומנטום היחיד שעלה ירוק נמצאת בה זה על אנשים שפורשים מהמפלגה.

בבחירות הקודמות מפלגת ארץ חדשה עשתה כל כך הרבה רעש. כל היום דיברו עליה בתקשורות, סרטוני השיטה קיבלו מאות אלפי צפיות וקבוצת הפייסבוק שלהם (שהכילה 60 אלף איש) הייתה סופר פעילה ובתוצאות האמת המפלגה קיבלה רק 30 אלף קולות.

בבחירות האלה אף אחד לא מדבר על עלה ירוק. בעמוד הפייסבוק של עלה ירוק יש 84 אלף ליקיים ולעמוד קנאביס (של העומד בראשות המפלגה כיום) יש 53 אלף. נניח שאין לייקים כפולים למרות שמדובר באותו קהל, רק אם כל אלה שעשו לייק לעמודים, יש למפלגה סיכוי לעבור את אחוז החסימה. לאור המספרים, ניסיון העבר של המפלגה וה"נוסחה" של חצי מכמות הלייקים של ארץ חדשה במפלגות כאלה שבנויות על הכוח של צעירים חילונים, אני מנבא 50-60 אלף מצביעים לעלה ירוק - וזה רחוק מאוד מאחוז החסימה למרות שהמפלגה עדיין מחזקת את כוחה ב25%.

#79 אורפז.

אורפז.

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎17:33

קודם כל בנוגע לעלה ירוק, נחכה כמה ימים ונראה אם אני צודק או לא. וגם אם לא אני לא אתחרט על ההצבעה שלי כי כרגע שום מועמד לא שווה במאה אחוז את הקול שלי.

מרץ היא מפלגה שכל קיומה והיותה היא שמאל בישראל. העבודה (הטובה) שהם עושים בכנסת לא מפצה על מצע המפלגה שלהם והרעיונות שלהם בנוגע למצב המדיני. אני לא מעוניין להצביע למפלגה שסותרת את דעותיי בצורה כה חמורה והאמת שאני גם לא רואה עם זה בעיה. בוא נחליף עכשיו את הבית היהודי במרץ, הבית היהודי עושים לדוגמא המון המון בנושא החברתי כלכלי ואשכרה עשו שינוי במדינה, אתם באמת רואים את כל מצביעי השמאל מצביעים לבית היהודי? לא. כי כמה שהנושא החברתי כלכלי והדתי חילוני כן הפכו לחשובים יותר במדינה, אין אפשרות להפריד את הנושא המדיני משיקולי ההצבעה.

דניאל בקשר לסקרים, פרסמתי בעמוד הקודם את זה:

https://www.facebook...?type=1

באופן עקבי מוציאים את עלה ירוק מהסקרים ולא סופרים אותם. נכון, זו לא תהיה מפלגת הגמלאים הבאה והם לא יקבלו 7 או 8 מנדטים אבל זה ממש לא אומר שהם לא יעברו את אחוז החסימה. אני חושב שכן, וגם אם לא אז לא נורא.

#80 d1f2

d1f2

• חבר של כבוד
  • 9,731 הודעות

נכתב ב- ‎14/03/2015‏, ‎17:52

דניאל בקשר לסקרים, פרסמתי בעמוד הקודם את זה:

https://www.facebook...?type=1

באופן עקבי מוציאים את עלה ירוק מהסקרים ולא סופרים אותם. נכון, זו לא תהיה מפלגת הגמלאים הבאה והם לא יקבלו 7 או 8 מנדטים אבל זה ממש לא אומר שהם לא יעברו את אחוז החסימה. אני חושב שכן, וגם אם לא אז לא נורא.

אתה יודע כמו מה נשמעת ההתבכיינות הזאת? כמו ליברמן שאומר שהחקירה של השחיתות בישראל ביתנו זה רק בגלל הבחירות. ב-ר-ו-ר.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים