עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

ילד פלסטיני נהרג על ידי ישראל כל 3 ימים

• אנא התחבר בכדי להגיב
462 תגובות לנושא זה

#61 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎20:26

כשאנשים מעם כובש ,שאין לו סיבה לבצע טרור בעם נכבש במדוכא,  מבצעים פעילות טרור זה סיפור הרבה יותר ענק מטרור של עם נכבש.

במשך כל ההיסטוריה טרוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש והמניע לפעולות שלהם היה די מובן, לדוגמא נלסון מנדלה או האצ"ל במנדט. (אני לא מצדיק כלום).  פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא דבר חולניי לגמרי, אין לטרוריסטשום מניע לעשות את זה חוץ מצמא לדם. 

אתה חייב להתחיל להבין ששימוש בסיסמאות הוא ילדותי ואולי נשמע טוב, אבל אין לו כל קשר למציאות.

1. דבר ראשון המילה "במשך כל ההיסטוריה" - אני זוכר אמירות דומות של יוסי שריד שאמר שמעולם בהיסטוריה עם כובש לא הצליח לשלוט על עם כבוש. מעניין מה יאמרו על כך החיתים, האצטקים, הבבלים וכד'... סליחה, לא תשמע את דעתם, כי הם פשוט נכבשו והושמדו מעל פני האדמה.

2. "טירוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש"? - אתה חייב להבין שההיסטוריה היא סיפור המנצחים בסופו של דבר. אילו גרמניה הנאצית היתה מנצחת במלחמה, הפרטיזנים לא היו הופכים ללוחמי חופש, אלא לטירוריסטים. טירוריסט הופך להיות לוחם חופש ברגע שהוא ניצח. זאת האמת הפשוטה. אם שלטון האפרטהייד או המנדט הבריטי היה נותר אני מבטיח לך שמנדלה (וכאן ההשוואה ממש לא במקומה - כי מנדלה כמו גנדי תמך בהתנגדות לא אלימה )  כמו גם האצ"ל היו נותרים בהגדרתם כטרוריסטים.

3. אנשים מעם כובש לא יכולים להיות טרוריסטים.... הם יכולים לעשות פעולות לא אנשויות, אבל הם חלק מהשלטון ולכן לא יכולים להיות טירוריסטים בהגדרתם. לכן גם האמירה שלך "פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא חולנית לגמרי" ... היא פשוט לא הגיונית. הצד הכובש יכול לעשות פעולות עונשין, בטח לא פעולות התנגדות כנגד עצמו.

הבנתי את הטיעון שלך, אבל השימוש בסיסמאות נבובות הגיון נשמעות רע.

- אגב לגבי הדיון הקודם על כניסה לגן בו נמצאים ילדים.... אני מציע לכל "המומחים" לקרוא את הספר שמתמצת מבחינה פילוסופית ומשפטית את אמנת ז'נווה http://en.wikipedia....and_Unjust_Wars תתפלאו לראות שם שאחריות הצבא היא להודיע לאנשים לצאת ולפנות את המקום ןלנסות לנקוט בעוד כמה אמצעים מינימלים במטרה להוציא את הילדים מהגן. מרגע וקיים סיכון לחיי החיילים והם נקטו באמצעים מינימלים אלו, החובה לשמור על חייהם חשובה מחיי הילדים. האחריות על חיי הילדים נופלת על המחבלים (לא שממש אכפת להם כנראה ). בכל מקרה אמנת ג'נווה כבסיס משפטי-ערכי מצדיקה זאת. זה שבשנים האחרונות כל מיני וועדות קוראות לגינוי ישראל... זה כבר קשור לשימוש בסיסמאות שעפות בתקשורת כמו גם פה וגם קצת לשימוש שעושים אותם אנטישמים מודרנים בתקשורת. זה בטח לא קשור למושג המשפטי-ערכי של "מלחמה צודקת".

אני אתחיל עם 3, טרור היא פעולה שנועדה כדי להשרות פחד באוכלוסייה, בדיוק מה שהרוצחים של הנער הערבי (במקרה שזה באמת רק לואמני) ניסו לעשות. או אפילו מה שצה"ל קורא לו יכולת הרתעה. 

1. אני אשנה את זה לתקופה המודרנית ואשלח אותך לקרוא על אמפריליזים קולוניאליזם. דרך אגב הבדל ביננו לבין הדוגמאות שהבאת שאנחנו לא יכולים להשמיד עם אחר, אלה רק לכבוש אותו. 

2. בסה"כ אותה תשובה כמו התתחלה של 1.  פעיליות טרור שבאו מעמים כבושים לא זכו למעמד נורא ואפילו למעמד של לוחמי חופש. תן לי כיבוש אחד שהצליח מאתיים האחרונות ומחק לחלוטין את הנכבשים (אתה חייב להוכיח את זה בשביל להוכיח את הטענה שלך).

#62 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎20:47

כתבתי הודעה בדיוק כמו שדודו, אבל יש לו כבר מאקרו ללמחוק הודעות שלי.

בכל מקרה, לא לוקח את המילים שלי. מעניין לי את הביצה אם שצהל פיצץ בניין מת ילד ערבי,

תמשיכו לבכות על כל ילד ערבי שמת ונראה לאן נגיע, רק להזכיר לכם את השמחה לאיד שלהם עם הילדים שלנו? משפחת פוגל?

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#63 BeBest

BeBest

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎21:04

10514543_565198753600853_958058335690960

• אורפז. ו obeh אוהבים את זה

#64 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎21:09

שניר, אתה לא רואה שאתה (כמו דודו אגב) קצת קיצוני? אני לא מבין למה זה רלוונטי בכלל אם ילד הוא ערבי, יהודי, סיני או שוודי.

אני לא אומר שצריך ללכת ולשבת שבעה על כל ילד שנהרג בעזה. ואני יכול להבין אם כואב לך יותר כאשר מישהו מהעם שלך נהרג מאשר ילד בספרד...

אבל מפה ועד לעודד הרג ילדים רק בגלל שהם פלשתינים? זו גזענות לשמה. יש שיגידו שזה רוע לב. כמה שנאה צריך בשביל להוציא משפט כזה.

• obeh, liverpool, morinia ו-4 אחרים אוהבים את זה

#65 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,056 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎21:17

שניר, התחרפנת.

אתה יכול להגיד שלא אכפת לך ממוות של ילד פלסטיני, זה עוד בגבול הלגיטימי, אבל לקרוא בפה מלא לרציחת ילדים?! זה לא משנה לאיזה לאום הוא שייך, זה פשוט אסור. נקודה. הוא בסך הכל ילד!

אתה לא מבין שכשאתה אומר דבר כזה אתה בעצם יורד לרמה של הפלסטינאים? בחייאת, אל תעשה את זה, זה בדיוק מה שהם רוצים. אל תיפול בפח של הטרור.

• Cech אוהב את זה

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#66 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎22:20

התכוונתי בקטע שאם זה עוזר ומוריד מהטרור זה לא מזיז לי, אני לא בעד שעכשיו צהל יכנס לגן ילדים ויתחיל לטווח בכולם,

ואו אם יורים רקטות מגג גן ילדים וולהפציץ אותו יעלה את הממוצע למת כל יומיים במקום שלוש, על הזין שלי.

כמו שאומרים ב"מי מפחד מהזהב הרע" אם ירצה הגורל וימות  בדרך, לא תראה אותי בוכה.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#67 mad_clown

mad_clown

כבר זוכרים את השם שלי

• מתרגמי רשת
  • 486 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎23:05

כשאנשים מעם כובש ,שאין לו סיבה לבצע טרור בעם נכבש במדוכא,  מבצעים פעילות טרור זה סיפור הרבה יותר ענק מטרור של עם נכבש.

במשך כל ההיסטוריה טרוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש והמניע לפעולות שלהם היה די מובן, לדוגמא נלסון מנדלה או האצ"ל במנדט. (אני לא מצדיק כלום).  פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא דבר חולניי לגמרי, אין לטרוריסטשום מניע לעשות את זה חוץ מצמא לדם. 

אתה חייב להתחיל להבין ששימוש בסיסמאות הוא ילדותי ואולי נשמע טוב, אבל אין לו כל קשר למציאות.

1. דבר ראשון המילה "במשך כל ההיסטוריה" - אני זוכר אמירות דומות של יוסי שריד שאמר שמעולם בהיסטוריה עם כובש לא הצליח לשלוט על עם כבוש. מעניין מה יאמרו על כך החיתים, האצטקים, הבבלים וכד'... סליחה, לא תשמע את דעתם, כי הם פשוט נכבשו והושמדו מעל פני האדמה.

2. "טירוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש"? - אתה חייב להבין שההיסטוריה היא סיפור המנצחים בסופו של דבר. אילו גרמניה הנאצית היתה מנצחת במלחמה, הפרטיזנים לא היו הופכים ללוחמי חופש, אלא לטירוריסטים. טירוריסט הופך להיות לוחם חופש ברגע שהוא ניצח. זאת האמת הפשוטה. אם שלטון האפרטהייד או המנדט הבריטי היה נותר אני מבטיח לך שמנדלה (וכאן ההשוואה ממש לא במקומה - כי מנדלה כמו גנדי תמך בהתנגדות לא אלימה )  כמו גם האצ"ל היו נותרים בהגדרתם כטרוריסטים.

3. אנשים מעם כובש לא יכולים להיות טרוריסטים.... הם יכולים לעשות פעולות לא אנשויות, אבל הם חלק מהשלטון ולכן לא יכולים להיות טירוריסטים בהגדרתם. לכן גם האמירה שלך "פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא חולנית לגמרי" ... היא פשוט לא הגיונית. הצד הכובש יכול לעשות פעולות עונשין, בטח לא פעולות התנגדות כנגד עצמו.

- אגב לגבי הדיון הקודם על כניסה לגן בו נמצאים ילדים.... אני מציע לכל "המומחים" לקרוא את הספר שמתמצת מבחינה פילוסופית ומשפטית את אמנת ז'נווה http://en.wikipedia....and_Unjust_Wars תתפלאו לראות שם שאחריות הצבא היא להודיע לאנשים לצאת ולפנות את המקום ןלנסות לנקוט בעוד כמה אמצעים מינימלים במטרה להוציא את הילדים מהגן. מרגע וקיים סיכון לחיי החיילים והם נקטו באמצעים מינימלים אלו, החובה לשמור על חייהם חשובה מחיי הילדים. האחריות על חיי הילדים נופלת על המחבלים (לא שממש אכפת להם כנראה ). בכל מקרה אמנת ג'נווה כבסיס משפטי-ערכי מצדיקה זאת. זה שבשנים האחרונות כל מיני וועדות קוראות לגינוי ישראל... זה כבר קשור לשימוש בסיסמאות שעפות בתקשורת כמו גם פה וגם קצת לשימוש שעושים אותם אנטישמים מודרנים בתקשורת. זה בטח לא קשור למושג המשפטי-ערכי של "מלחמה צודקת".

אני אתחיל עם 3, טרור היא פעולה שנועדה כדי להשרות פחד באוכלוסייה, בדיוק מה שהרוצחים של הנער הערבי (במקרה שזה באמת רק לואמני) ניסו לעשות. או אפילו מה שצה"ל קורא לו יכולת הרתעה. 

1. אני אשנה את זה לתקופה המודרנית ואשלח אותך לקרוא על אמפריליזים קולוניאליזם. דרך אגב הבדל ביננו לבין הדוגמאות שהבאת שאנחנו לא יכולים להשמיד עם אחר, אלה רק לכבוש אותו. 

2. בסה"כ אותה תשובה כמו התתחלה של 1.  פעיליות טרור שבאו מעמים כבושים לא זכו למעמד נורא ואפילו למעמד של לוחמי חופש. תן לי כיבוש אחד שהצליח מאתיים האחרונות ומחק לחלוטין את הנכבשים (אתה חייב להוכיח את זה בשביל להוכיח את הטענה שלך).

2. כווית. לזכרוני עד 1961 היא לא היתה קיימת. קראו לה עירק. האינטרס האנגלי-אמריקאי יצר עם חדש באזור: כווית. ממלכת ירדן - לזכרוני עד 1919 בית האשם (השולט כיום ) היה השליט בחצי האי ערב (בית סעוד מרד בבית האשם וגירש אותו לחלוטין מחצי האי ולכן עד היום קוראים למקום ערב הסעודית : ערב של בית סעוד - אה... הנה ערבים שפשוט מחו את אחיהם מעל אדמתם וגירשו אותם בטרנספר ואיזה פלא - אף שמאלני יהודי לא צורח ובוכה על העוול ההיסטורי... ) . בהתאם לאינטרס האנגלי בית האשם עבר-גורש לאזורנו והוקמה הממלכה האשמית בעבר הירדן ואחת בסוריה ( את סוריה הם איבדו אח"כ ). גם בכווית וגם בירדן העם שהיה קיים גורש או הוכפף לרצון המעצמה שכפתה את ההסדר בדמות השליט-בובה. כל האזור שלנו מלא בכיבושים שהצליחו.... 

דוגמא מודרנית יותר - אלמלא הלחץ התקשורתי והתערבות האו"ם סביר מאוד להניח שבבוסניה אגב לא היה יותר עם בוסני. לא ההתנגדות המקומית היא שהצליחה להניא את הסרבים מהעלמת המוסלמים הבוסנים, אלא המעורבות הצבאית של נאט"ו ... בלחץ התקשורת.

וכמובן - הדוגמא מספר אחת : ברה"מ - היא כפתה על עמים שלמים כיבוש. כל התנגדות דוכאה ( הונגריה, צ'כוסלובקיה ). אף התנגדות לא הצליחה. ברה"מ התמוטטה כאימפריה מסיבות אחירות. שום תנועת התנגדות-טרור לשלטון הסובייטי לא הצליחה לדגדג את השלטון המרכזי.

הגיע הזמן שתלמד קצת עובדות ולא להסתכל על המציאות דרך סיסמאות.

1. תודה ששלחת אותי ללמוד על אימפריאליזים וקולוניאליזים, אבל כפי שששמת לב בשיעורים האלו כבר הייתי. אתה רוצה שאצטט גם מזכרוני את התיאוריות המרקסיסטיות שכנראה הושפעת מהם בדבריך?

לאן שלא תפנה, תמיד התחת ישאר מאחור

#68 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎23:12

פייי אכלתם את הראש, לא צריך להגיע למקומות של רצח ילדים לא משנה מי ומה,אבל אם זה במחיר של חיי יהודים, יהיה המחיר אשר יהיה...

אם הם היו מדינה היה לנו כל זכות להגיב ולא משנה מה העוצמה, אבל בגלל שהם מיעוט בתוך המדינה שלנו, כן כן עדי ואילן, שלנו היהודים! אז כל מוות שם זה אסון לאומי וטבח במיעוטים.

שיזדיינו הערבים, אין לרובם אלוהים לא משנה מה תגידו, שימו פלסטינאי באמצע ישראל ושימו יהודי באמצע עזה, נראה את התוצאות.

נראה אם יש עם מי לדבר...

תמונה שפורסמה

#69 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎23:21

בכל מקרה, לא לוקח את המילים שלי. מעניין לי את הביצה אם שצהל פיצץ בניין מת ילד ערבי,

תמשיכו לבכות על כל ילד ערבי שמת ונראה לאן נגיע, רק להזכיר לכם את השמחה לאיד שלהם עם הילדים שלנו? משפחת פוגל?

כלומר, אתה מתלונן על זה שהם מגיבים בשמחה לרצח חפים מפשע בהגבה בשמחה ובזלזול כשאנחנו הורגים להם חפים מפשע? אהבתי את הסטנדרטים הכפולים שלך. אתה מודע לזה שאם היית נולד ערבי היית בצד של החמאס, כן?

#70 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎23:24

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר:

כל העניין עדי, שאתה רק מגן ומגן על הפלסטינים ועל הילדים (ובצדק, אני חושב שכמו שנאמר פה מעליי רצח זה רצח, ואם יהודים רצחו את הנער הערבי לפני כמה ימים, הם צריכים לשבת בכלא). אבל אתה לא מגנה שום דבר שהם עושים. זאת אומרת שמבחינתי לא רחוק היום שתאמר אמירות כמו של זועבי (לדוגמא שרצח הנערים הישראליים זה לא טרור).

ועדי, סתם מעניין אותי לדעת, איפה אתה עומד מבחינת עונש מוות למחבלים? תומך, מתנגד נמנע? ולמה?

אני פשוט יושב וקורא משועשע איך אתה מדמיין דברים שאמרתי, ומסיק מהם מסקנות שלא טענתי, ואז מתווכח עם עצמך על דברים שכביכול הצהרתי ושולל אותם ובעצם מתווכח עם הטענות שלא היו בכלל מצידי. לטענות האלו אני בכלל לא אשיב. מה שכן חשוב לי זה לענות לשאלות שלך.

א. כן, חשוב לי פי מאה שהעם שלי יהיה יותר מוסרי מאויבינו. חד משמעית. קודם כל אני מאמין שהעליונות המוסרית שלנו היא מה שעושה אותנו צודקים, ואם נידרדר לרמת אויבינו נאבד רבות מהזכויות שאנחנו טוענים להן. ושנית, הפלסטינים אינם העם שלי, היהודים כן. לפלסטינים בעיני יש כשלים מוסריים איומים ונוראים שמאפילים על הקורבן שהם מקריבים. הם נוהגים בהמון מובנים חברתיים ומוסריים באופן שהייתי מתבייש בכל הכוח אם הייתי חלק מהעם שלהם. אני חושב שהם חברה חולה לגמרי, שבכלל לא בוחנת את עצמה, אלא מעדיפה להאשים את השכן בחולייה. אני שמח מאוד שאני לא חלק מהחברה הזו, ולכן לא מוכן להיות אחראי לדפיקויות שלה.

מה שכן אני מרגיש אחראי, זה להפרעות בחברה שלי. כשהפלסטינים שמחים שהורגים ילדים יהודים אני לא מצפה שיהיה להם מוסר. כשאנשים שלי שמחים שהורגים ילדים שלהם אני מתקומם, כי אני מצפה שלאנשים שלי כן יהיה מוסר! אנחנו אלו שכל ההיסטוריה סבלנו, חובתנו המוסרית לנסות שאחרים לא יסבלו. אנחנו דורות שאפנו לעצמאות ולהגדרה עצמית, חובתנו המוסרית בעיני לתת גם לאחרים זכות כזו ולא למנוע מהם. אני אחראי לצדק והמוסר לא של אחרים, אלא על אלו שלי - שלנו.

ב. אני נגד עונש מוות באופן גורף כלפי כל אחד וכל מקרה. אייכמן היה המקרה היחיד שנשפט בארץ למוות, ולא היה שום פשע שניתן להשוות לזה שלו, גם האכזריים ביותר. כמובן שישנם המון אנשים שבעיני היה יותר טוב אם היו מתים מאשר שיחיו, אבל עונש מוות הוא חוק שאינו ראוי למדינה דמוקרטית נאורה. אולי אני לא מדייק, אבל לדעתי חוץ מארה"ב אין שום דמוקרטיה מערבית שמפעילה מעשית עונש מוות.

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר:

ופאמידור, אני באמת לא מבין מה מסובך ומאיפה אתה מביא את התשובות האלה. מאוד פשוט.

רצח יהודים מתנחלים חפים מפשע על ידי פלסטינים לדעת עדי פחות חשוב מרצח ערבי פלסטיני חף מפשע. זאת דעתי על דעתו של עדי. לא מבוססת על שום דבר עובדתי, סתם דעתי. זה הכל. לא אמרתי שהוא מצדיק שום דבר או קורא לרצח. סה"כ מאמין שרצח אחד כואב לו יותר מהשני, זה הכל.

אני חייב שתסביר שוב:

בעצם בעיניך אתה חושב שיש דברים שאני לא אומר, אבל בעיניך אותם אני חושב.

זה לא מבוסס על מה שאמרתי, אלא דעתך על מה שלא אמרתי.

זה בעצם פנטזיות שלך שאתה מייחס אלי.

זה בעצם מה שאתה אומר? שאתה מכניס לי דברים לפה, דברים שאתה מדמיין שאני אומר למרות שאני לא?

אני כבר פגשתי אנשים שאכלו סמי הזיות קשים והיו הרבה יותר הגיוניים מזה.

טוב קודם כל פעם ראשונה בערך שאני מקבל ממך תגובה הגיונית ונורמלית, ושאני אומר תגובה אני מן הסתם מתכוון לחלק הראשון שלה. ונסכים לא להסכים בנוגע לעונש מוות.

בנוגע לחלק השני. אני עדיין לא מבין מה הסיפור ואיפה לא הייתי מובן. אני חושב (ועדיין לא אמרת אפילו שזה לא נכון) שלך יכאב יותר על פלסטיני שנרצח בידי יהודים מאשר על מתנחלים שנרצחו על ידי ערבים. עכשיו שוב, אמרתי שאני לא מבסס את זה על עובדות (=לא אמרת את זה בשום מקום) אלא על דעה אישית שלי שככה אתה חושב. למה אני חושב שזו דעתך? כי אתה שמאלני רדיקלי, שזו זכותך, כי אתה לא מגנה שום דבר שנעשה מצד הפלסטינים בימים האחרונים כלפינו, ובתוך זה הרצח של המתנחלים (ואילן, בהחלט יש צורך לגנות את המעשים האלה. כמו שאני גיניתי את הרצח של הנער, ככה גם שמאלני נורמלי אמור לגנות מעשים נתעבים שכאלה. זה לא משנה אם זה המקום שלו לגנות אותם או לא, אם זה מעניין מישהו או לא ואם זה ישפיע במאום על ההתרחשות הגלובלית או לא. בתור בן אדם הוא צריך לגנות אותם ופי כמה וכמה אם הוא אדם שתומך בזכויות לפלסטינאים, הוא צריך לומר בפה מלא שמעשים כאלו לא מקובלים בשום צורה שהיא, ואף להתייחס למקרה הזה), שזו גם זכותך, ובעיקר כי אני מעריך בצורה מאוד פשוטה שאתה חושב שמה שהמתנחלים עושים בעצם הבנייה וההתיישבות במקום שלא שלהם כביכול הוא פשע וגזילת אדמות.

בעזרת שלל הניתוחים המעמיקים האלה אפשר להניח שאתה לא מסמפט מתנחלים שהם מטבעם ימניים קיצוניים אפילו יותר משניר, ולכן הגיוני שתהיה פחות עצוב על המוות שלהם מאשר על מוות של פלסיטיני חף מפשע שכל פשעו היה שנולד לעם תחת כיבוש (לדעתך).

מאוד אשמח לראות אותך מציג את עמדתך בנושא פעם אחת ולתמיד בלי התחמקויות, ויודע מה? אני גם אשמח לגלות שטעיתי.

ולמי שעדיין לא הבין - ההנחה על עדי זה כמו שאני עכשיו אגיד על שניר שהוא ישמח יותר לראות ערבי מת מאשר יהודי. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה, גם אם הוא לא היה כותב את זה באופן מפורש.

כלומר, אתה מתלונן על זה שהם מגיבים בשמחה לרצח חפים מפשע בהגבה בשמחה ובזלזול כשאנחנו הורגים להם חפים מפשע? אהבתי את הסטנדרטים הכפולים שלך. אתה מודע לזה שאם היית נולד ערבי היית בצד של החמאס, כן?

ואם היית נולד הודי היית מאמין בבודהה, אז מה?

#71 Cech

Cech

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 565 הודעות

נכתב ב- ‎03/07/2014‏, ‎23:35

ההבדל הוא שאנחנו לא משתמשים בחפים מפשע כמגן, ולא שמים אותם במרכז העניינים כדי לצעוק לעולם "היי, תראו, הם הורגים לנו חפים מפשע".

כשצה"ל מוריד בניין של החמאס עם מחבלים והיה בו ילד אחד אתה תדע לעשות על זה מהומה, ועוד להשוות את זה למה שהם עושים.

#72 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎00:11

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 19:02, אמר:

כל העניין עדי, שאתה רק מגן ומגן על הפלסטינים ועל הילדים (ובצדק, אני חושב שכמו שנאמר פה מעליי רצח זה רצח, ואם יהודים רצחו את הנער הערבי לפני כמה ימים, הם צריכים לשבת בכלא). אבל אתה לא מגנה שום דבר שהם עושים. זאת אומרת שמבחינתי לא רחוק היום שתאמר אמירות כמו של זועבי (לדוגמא שרצח הנערים הישראליים זה לא טרור).

ועדי, סתם מעניין אותי לדעת, איפה אתה עומד מבחינת עונש מוות למחבלים? תומך, מתנגד נמנע? ולמה?

אני פשוט יושב וקורא משועשע איך אתה מדמיין דברים שאמרתי, ומסיק מהם מסקנות שלא טענתי, ואז מתווכח עם עצמך על דברים שכביכול הצהרתי ושולל אותם ובעצם מתווכח עם הטענות שלא היו בכלל מצידי. לטענות האלו אני בכלל לא אשיב. מה שכן חשוב לי זה לענות לשאלות שלך.

א. כן, חשוב לי פי מאה שהעם שלי יהיה יותר מוסרי מאויבינו. חד משמעית. קודם כל אני מאמין שהעליונות המוסרית שלנו היא מה שעושה אותנו צודקים, ואם נידרדר לרמת אויבינו נאבד רבות מהזכויות שאנחנו טוענים להן. ושנית, הפלסטינים אינם העם שלי, היהודים כן. לפלסטינים בעיני יש כשלים מוסריים איומים ונוראים שמאפילים על הקורבן שהם מקריבים. הם נוהגים בהמון מובנים חברתיים ומוסריים באופן שהייתי מתבייש בכל הכוח אם הייתי חלק מהעם שלהם. אני חושב שהם חברה חולה לגמרי, שבכלל לא בוחנת את עצמה, אלא מעדיפה להאשים את השכן בחולייה. אני שמח מאוד שאני לא חלק מהחברה הזו, ולכן לא מוכן להיות אחראי לדפיקויות שלה.

מה שכן אני מרגיש אחראי, זה להפרעות בחברה שלי. כשהפלסטינים שמחים שהורגים ילדים יהודים אני לא מצפה שיהיה להם מוסר. כשאנשים שלי שמחים שהורגים ילדים שלהם אני מתקומם, כי אני מצפה שלאנשים שלי כן יהיה מוסר! אנחנו אלו שכל ההיסטוריה סבלנו, חובתנו המוסרית לנסות שאחרים לא יסבלו. אנחנו דורות שאפנו לעצמאות ולהגדרה עצמית, חובתנו המוסרית בעיני לתת גם לאחרים זכות כזו ולא למנוע מהם. אני אחראי לצדק והמוסר לא של אחרים, אלא על אלו שלי - שלנו.

ב. אני נגד עונש מוות באופן גורף כלפי כל אחד וכל מקרה. אייכמן היה המקרה היחיד שנשפט בארץ למוות, ולא היה שום פשע שניתן להשוות לזה שלו, גם האכזריים ביותר. כמובן שישנם המון אנשים שבעיני היה יותר טוב אם היו מתים מאשר שיחיו, אבל עונש מוות הוא חוק שאינו ראוי למדינה דמוקרטית נאורה. אולי אני לא מדייק, אבל לדעתי חוץ מארה"ב אין שום דמוקרטיה מערבית שמפעילה מעשית עונש מוות.

אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר: אורפז., ב-03 יולי 2014 - 20:18, אמר:

ופאמידור, אני באמת לא מבין מה מסובך ומאיפה אתה מביא את התשובות האלה. מאוד פשוט.

רצח יהודים מתנחלים חפים מפשע על ידי פלסטינים לדעת עדי פחות חשוב מרצח ערבי פלסטיני חף מפשע. זאת דעתי על דעתו של עדי. לא מבוססת על שום דבר עובדתי, סתם דעתי. זה הכל. לא אמרתי שהוא מצדיק שום דבר או קורא לרצח. סה"כ מאמין שרצח אחד כואב לו יותר מהשני, זה הכל.

אני חייב שתסביר שוב:

בעצם בעיניך אתה חושב שיש דברים שאני לא אומר, אבל בעיניך אותם אני חושב.

זה לא מבוסס על מה שאמרתי, אלא דעתך על מה שלא אמרתי.

זה בעצם פנטזיות שלך שאתה מייחס אלי.

זה בעצם מה שאתה אומר? שאתה מכניס לי דברים לפה, דברים שאתה מדמיין שאני אומר למרות שאני לא?

אני כבר פגשתי אנשים שאכלו סמי הזיות קשים והיו הרבה יותר הגיוניים מזה.

טוב קודם כל פעם ראשונה בערך שאני מקבל ממך תגובה הגיונית ונורמלית, ושאני אומר תגובה אני מן הסתם מתכוון לחלק הראשון שלה. ונסכים לא להסכים בנוגע לעונש מוות.

בנוגע לחלק השני. אני עדיין לא מבין מה הסיפור ואיפה לא הייתי מובן. אני חושב (ועדיין לא אמרת אפילו שזה לא נכון) שלך יכאב יותר על פלסטיני שנרצח בידי יהודים מאשר על מתנחלים שנרצחו על ידי ערבים. עכשיו שוב, אמרתי שאני לא מבסס את זה על עובדות (=לא אמרת את זה בשום מקום) אלא על דעה אישית שלי שככה אתה חושב. למה אני חושב שזו דעתך? כי אתה שמאלני רדיקלי, שזו זכותך, כי אתה לא מגנה שום דבר שנעשה מצד הפלסטינים בימים האחרונים כלפינו, ובתוך זה הרצח של המתנחלים (ואילן, בהחלט יש צורך לגנות את המעשים האלה. כמו שאני גיניתי את הרצח של הנער, ככה גם שמאלני נורמלי אמור לגנות מעשים נתעבים שכאלה. זה לא משנה אם זה המקום שלו לגנות אותם או לא, אם זה מעניין מישהו או לא ואם זה ישפיע במאום על ההתרחשות הגלובלית או לא. בתור בן אדם הוא צריך לגנות אותם ופי כמה וכמה אם הוא אדם שתומך בזכויות לפלסטינאים, הוא צריך לומר בפה מלא שמעשים כאלו לא מקובלים בשום צורה שהיא, ואף להתייחס למקרה הזה), שזו גם זכותך, ובעיקר כי אני מעריך בצורה מאוד פשוטה שאתה חושב שמה שהמתנחלים עושים בעצם הבנייה וההתיישבות במקום שלא שלהם כביכול הוא פשע וגזילת אדמות.

בעזרת שלל הניתוחים המעמיקים האלה אפשר להניח שאתה לא מסמפט מתנחלים שהם מטבעם ימניים קיצוניים אפילו יותר משניר, ולכן הגיוני שתהיה פחות עצוב על המוות שלהם מאשר על מוות של פלסיטיני חף מפשע שכל פשעו היה שנולד לעם תחת כיבוש (לדעתך).

מאוד אשמח לראות אותך מציג את עמדתך בנושא פעם אחת ולתמיד בלי התחמקויות, ויודע מה? אני גם אשמח לגלות שטעיתי.

ולמי שעדיין לא הבין - ההנחה על עדי זה כמו שאני עכשיו אגיד על שניר שהוא ישמח יותר לראות ערבי מת מאשר יהודי. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה, גם אם הוא לא היה כותב את זה באופן מפורש.

ואם היית נולד הודי היית מאמין בבודהה, אז מה?

לאומנות חסרת רסן נשארת כזו ולא משנה מאיזה לאום היא יוצאת. לא כל פלסטיני חייב לתמוך בחמאס, אבל אדם כמו שניר שמכתיר את עצמו כחמאסניק יהודי לא היה מהסס לעשות את זה גם אם היה נולד לאמא בג'נין.

ההבדל הוא שאנחנו לא משתמשים בחפים מפשע כמגן, ולא שמים אותם במרכז העניינים כדי לצעוק לעולם "היי, תראו, הם הורגים לנו חפים מפשע".

כשצה"ל מוריד בניין של החמאס עם מחבלים והיה בו ילד אחד אתה תדע לעשות על זה מהומה, ועוד להשוות את זה למה שהם עושים.

"ההבדל הוא שאנחנו לא משתמשים בחפים מפשע כמגן" -  מתי אמרתי את זה?

"לא שמים אותם במרכז העניינים כדי לצעוק לעולם "היי, תראו, הם הורגים לנו חפים מפשע"." - אני חושב שהראנו לעולם לא מעט מהרצח של הנערים החפים מפשע השבוע כדי להראות עם איזה אויב אנחנו מתמודדים. 

"כשצה"ל מוריד בניין של החמאס עם מחבלים והיה בו ילד אחד אתה תדע לעשות על זה מהומה, ועוד להשוות את זה למה שהם עושים", עכשיו אתה מכניס לי איש קש, ואני לא אגיב על זה. הדיון פה הוא בכלל על רצח אקראי של חפים מפשע ולא על הרג מחבלים שבמקרה מסתירים איתם ילד בן 5.

#73 הנסיך המדליק

הנסיך המדליק

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 795 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎01:30

2. כווית. לזכרוני עד 1961 היא לא היתה קיימת. קראו לה עירק. האינטרס האנגלי-אמריקאי יצר עם חדש באזור: כווית. ממלכת ירדן - לזכרוני עד 1919 בית האשם (השולט כיום ) היה השליט בחצי האי ערב (בית סעוד מרד בבית האשם וגירש אותו לחלוטין מחצי האי ולכן עד היום קוראים למקום ערב הסעודית : ערב של בית סעוד - אה... הנה ערבים שפשוט מחו את אחיהם מעל אדמתם וגירשו אותם בטרנספר ואיזה פלא - אף שמאלני יהודי לא צורח ובוכה על העוול ההיסטורי... ) . בהתאם לאינטרס האנגלי בית האשם עבר-גורש לאזורנו והוקמה הממלכה האשמית בעבר הירדן ואחת בסוריה ( את סוריה הם איבדו אח"כ ). גם בכווית וגם בירדן העם שהיה קיים גורש או הוכפף לרצון המעצמה שכפתה את ההסדר בדמות השליט-בובה. כל האזור שלנו מלא בכיבושים שהצליחו.... 

דוגמא מודרנית יותר - אלמלא הלחץ התקשורתי והתערבות האו"ם סביר מאוד להניח שבבוסניה אגב לא היה יותר עם בוסני. לא ההתנגדות המקומית היא שהצליחה להניא את הסרבים מהעלמת המוסלמים הבוסנים, אלא המעורבות הצבאית של נאט"ו ... בלחץ התקשורת.

וכמובן - הדוגמא מספר אחת : ברה"מ - היא כפתה על עמים שלמים כיבוש. כל התנגדות דוכאה ( הונגריה, צ'כוסלובקיה ). אף התנגדות לא הצליחה. ברה"מ התמוטטה כאימפריה מסיבות אחירות. שום תנועת התנגדות-טרור לשלטון הסובייטי לא הצליחה לדגדג את השלטון המרכזי.

הגיע הזמן שתלמד קצת עובדות ולא להסתכל על המציאות דרך סיסמאות.

1. תודה ששלחת אותי ללמוד על אימפריאליזים וקולוניאליזים, אבל כפי שששמת לב בשיעורים האלו כבר הייתי. אתה רוצה שאצטט גם מזכרוני את התיאוריות המרקסיסטיות שכנראה הושפעת מהם בדבריך?

בריאה על התמונה הגדולה בסופו של דבר כל הכובשים התקפלו, כל אחד מסיבתו. לא טענתי שהטרור הוא מה שהפיל את השלטונות, אלא שהוא היה קיים כמעט תמיד.

• mad_clown אוהב את זה

#74 Superb

Superb

רציני? 10,000 הודעות!?

• Q-Fame
  • 17,865 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎03:19

התכוונתי בקטע שאם זה עוזר ומוריד מהטרור זה לא מזיז לי, אני לא בעד שעכשיו צהל יכנס לגן ילדים ויתחיל לטווח בכולם,

ואו אם יורים רקטות מגג גן ילדים וולהפציץ אותו יעלה את הממוצע למת כל יומיים במקום שלוש, על הזין שלי.

כמו שאומרים ב"מי מפחד מהזהב הרע" אם ירצה הגורל וימות  בדרך, לא תראה אותי בוכה.

אני מנסה להכנס לראש שלך, אבל חושב שאתה מפספס משהו מהתמונה הגדולה.

הרי אתה בעצם אומר שבמידה והורגים מחבלים ועל הדרך נהרגים ילדים, אז זה לא נורא מבחינתך (כי זה משיג את המטרה של הרג המחבלים).

אבל אם תחשוב לעומק, על כל ילד* שנהרג אתה לבטח מייצר 10 מחבלים חדשים ששונאים אותך אף יותר. בדיעבד אתה משיג מטרה הפוכה לגמרי ממה שהתכוונת.

* חף מפשע, כן? אני לא מדבר על בני 16 שזורקים בקבוקי תבערה.

וזה אחרי שניסיתי להכנס ללוגיקה שלך, כן?

אני אישית חושב שגם אם זה לא היה מייצר מחבלים חדשים, זה עדיין פסול.

חובתנו לשים לעצמנו גבולות ברורים יותר לגבי מה אנחנו מוכנים לעשות כדי לחסל מחבלים שמשתמשים בקהילה חפה מפשע (לא מעט פעמים) כמגן אנושי.

אנחנו חייבים להיות מוסריים יותר מהאנשים בהם אנו נלחמים.

יש שיקראו לזה יפי נפש, אבל לדעתי זה פשוט להיות בן אדם ולשמור על צלם אנוש. אם איבדנו את זה, כבר הפסדנו במערכה הכוללת.

• אורפז., liverpool, Sparkles ו-3 אחרים אוהבים את זה

#75 עדי-בלי-בצל

עדי-בלי-בצל

כנראה שלא כל כך

• Q-Subber
  • 3,252 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎06:02

אורפז., ב-04 יולי 2014 - 00:24, אמר:

אתה עושה את אותו היקש לוגי מטופש לחלוטין, ומתפלא למה אני לא מסכים איתך או מתכחש למסקנות שהגעת אליהן.

בעיניך אם מישהו שמאלני אז הוא מחזיק במכלול של דעות שאתה החלטת שיחד הן מגדירות "שמאל", ואם הוא חושב משהו מהן אז הוא חושב את כולן.

ההשלכה של דבר אחד על השני כבר נתונה, והיא בהתאם למערכת ההקשרים והערכים שאתה קושר ביניהם בתפיסתך שלך, בה יש שחור ולבן בלבד.

לדעתך אם קורה א' אז "טבעם של דברים" שההשלכה מכך תהיה ב' וזה קשור לאמונה נגזרת ב-ג', שמי שמאמין בה סימן שהוא הוא ד'.

למה? כי זו מערכת ההקשרים והמסקנות שהחלטת מראש, בלי קשר לכלום מלבד דעתך שלך. בקיצור, זה לא שאתה טועה בנקודה זו או אחרת, אלא בכל הילך המחשבה שלך, כל הדרך שבה אתה מסיק מסקנות פשוט שגוייה מיסודה.

למה? כי היא לא נגזרת של מה שנאמר או לא נאמר, אלא באיך שאתה מראש חושב שייאמר.

1h9roi.gif

#76 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎11:04

עדי במקום לזיין תמוח בנוגע לאיך אני חושב שאתה חושב כבר איזה 7 הודעות, תגיב פעם אחת לעניין כמו גבר ותענה מה שאתה באמת חושב על הנושא.

#77 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎15:30

קודם כל פמידור אני לא מכיר אותך בחיים לא ראיתי / דיברתי  איתך, אל תזיין בשכל על דברים שלא אמרתי ואל תכניס לי דברים לפה,

ובטח שאל תכניס לי מצבים שלא יכולים לקרות כמו "אם היית נולד ערבי"

אם ואם ואם ואם סבתא שלך הייתה עסוקה בלא להזדיין עם סבא שלך זה היה חוסך לנו את ההודעות הטיפשיות שאתה מגיב פה.

עשה טובה אתה לא מעניין אותי ואין לי זין לדבר איתך אתה מיותר ואני מחכה שתחזור לצבא לסגור 3 שבועות שיהיה קצת שקט ממל.

אחרי שאמרתי את זה, אל תצטט אותי ואל תשחק אותה מבין אותי, זדיין בשקט.

סופרב אחי היקר, רוצה להכנס להגיון שלי? בבקשה, אני בעד לעשות מה שפוטין עשה בצ'צ'ניה, לעשות טרנספר, לגרש, לא משנה מה,

השנאה שהם גודלים תהיה גם אם לא נהרוג להם אף אחד, הם עם של שנאה, חיות, החלק האחרון באבולוציה של האדם, הם הכי קרובים לחיות שראיתי.

השנאה קיימת מאז ומתמיד והיא לא תיפסק, לכן אני חושב שכח עדיף.

לפני 30 שנה היינו יכולים לעשות מה שאנחנו רוצים, טבחנו בהם ולא דיברו, ואז הגיע השמאל ומאז המעמד שלהם רק מתחזק. מאיפה השנאה?

יש לי לא מעט חברים שנפצעו, הם האויב, התכונה הזאת של הרחמים זאת החוליה החלשה שלנו והם מנצלים אותה טוב.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#78 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎15:34

חוץ מזה שפמידור טרול מפגר שאין לו דעה, מחפש לראות מה כולם מגיבים ואז להגיב אחרת, לא פלא שאתה מאוס פה ולאף אחד אתה לא חסר. וכל אשכול שאתה מגיב מישהו מתווכח איתך.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#79 Pamidor

Pamidor

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 465 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎19:15

שניר, נראה לי שזוועה גזענית, פאשיסטית וטיפשה כמוך יותר מאוסה כאן. ועצה קטנה; פעם הבאה שאתה מנסה לתקוף מישהו, תעשה את זה עם קצת פחות אד הומינם כדי שהטיעונים שלך יהיו ואלידים.

"ואני מחכה שתחזור לצבא לסגור 3 שבועות שיהיה קצת שקט ממל" - אני עתודאי, אז לצערך זה לא יקרה.

#80 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎04/07/2014‏, ‎19:56

הלוואי שהיה אפשר לעשות הצבעה והמפסיד אוכל באן :(

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,