כשאנשים מעם כובש ,שאין לו סיבה לבצע טרור בעם נכבש במדוכא, מבצעים פעילות טרור זה סיפור הרבה יותר ענק מטרור של עם נכבש.
במשך כל ההיסטוריה טרוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש והמניע לפעולות שלהם היה די מובן, לדוגמא נלסון מנדלה או האצ"ל במנדט. (אני לא מצדיק כלום). פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא דבר חולניי לגמרי, אין לטרוריסטשום מניע לעשות את זה חוץ מצמא לדם.
אתה חייב להתחיל להבין ששימוש בסיסמאות הוא ילדותי ואולי נשמע טוב, אבל אין לו כל קשר למציאות.
1. דבר ראשון המילה "במשך כל ההיסטוריה" - אני זוכר אמירות דומות של יוסי שריד שאמר שמעולם בהיסטוריה עם כובש לא הצליח לשלוט על עם כבוש. מעניין מה יאמרו על כך החיתים, האצטקים, הבבלים וכד'... סליחה, לא תשמע את דעתם, כי הם פשוט נכבשו והושמדו מעל פני האדמה.
2. "טירוריסטים מעמים נכבשים זכו למעמד של לוחמי חופש"? - אתה חייב להבין שההיסטוריה היא סיפור המנצחים בסופו של דבר. אילו גרמניה הנאצית היתה מנצחת במלחמה, הפרטיזנים לא היו הופכים ללוחמי חופש, אלא לטירוריסטים. טירוריסט הופך להיות לוחם חופש ברגע שהוא ניצח. זאת האמת הפשוטה. אם שלטון האפרטהייד או המנדט הבריטי היה נותר אני מבטיח לך שמנדלה (וכאן ההשוואה ממש לא במקומה - כי מנדלה כמו גנדי תמך בהתנגדות לא אלימה ) כמו גם האצ"ל היו נותרים בהגדרתם כטרוריסטים.
3. אנשים מעם כובש לא יכולים להיות טרוריסטים.... הם יכולים לעשות פעולות לא אנשויות, אבל הם חלק מהשלטון ולכן לא יכולים להיות טירוריסטים בהגדרתם. לכן גם האמירה שלך "פעילות טרור שבאה מהצד הכובש היא חולנית לגמרי" ... היא פשוט לא הגיונית. הצד הכובש יכול לעשות פעולות עונשין, בטח לא פעולות התנגדות כנגד עצמו.
הבנתי את הטיעון שלך, אבל השימוש בסיסמאות נבובות הגיון נשמעות רע.
- אגב לגבי הדיון הקודם על כניסה לגן בו נמצאים ילדים.... אני מציע לכל "המומחים" לקרוא את הספר שמתמצת מבחינה פילוסופית ומשפטית את אמנת ז'נווה http://en.wikipedia....and_Unjust_Wars תתפלאו לראות שם שאחריות הצבא היא להודיע לאנשים לצאת ולפנות את המקום ןלנסות לנקוט בעוד כמה אמצעים מינימלים במטרה להוציא את הילדים מהגן. מרגע וקיים סיכון לחיי החיילים והם נקטו באמצעים מינימלים אלו, החובה לשמור על חייהם חשובה מחיי הילדים. האחריות על חיי הילדים נופלת על המחבלים (לא שממש אכפת להם כנראה ). בכל מקרה אמנת ג'נווה כבסיס משפטי-ערכי מצדיקה זאת. זה שבשנים האחרונות כל מיני וועדות קוראות לגינוי ישראל... זה כבר קשור לשימוש בסיסמאות שעפות בתקשורת כמו גם פה וגם קצת לשימוש שעושים אותם אנטישמים מודרנים בתקשורת. זה בטח לא קשור למושג המשפטי-ערכי של "מלחמה צודקת".
אני אתחיל עם 3, טרור היא פעולה שנועדה כדי להשרות פחד באוכלוסייה, בדיוק מה שהרוצחים של הנער הערבי (במקרה שזה באמת רק לואמני) ניסו לעשות. או אפילו מה שצה"ל קורא לו יכולת הרתעה.
1. אני אשנה את זה לתקופה המודרנית ואשלח אותך לקרוא על אמפריליזים קולוניאליזם. דרך אגב הבדל ביננו לבין הדוגמאות שהבאת שאנחנו לא יכולים להשמיד עם אחר, אלה רק לכבוש אותו.
2. בסה"כ אותה תשובה כמו התתחלה של 1. פעיליות טרור שבאו מעמים כבושים לא זכו למעמד נורא ואפילו למעמד של לוחמי חופש. תן לי כיבוש אחד שהצליח מאתיים האחרונות ומחק לחלוטין את הנכבשים (אתה חייב להוכיח את זה בשביל להוכיח את הטענה שלך).