עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

דובר צה"ל: מתקפה נרחבת נגד הטרור בעזה

עופרת יצוקה 2

• אנא התחבר בכדי להגיב
718 תגובות לנושא זה

#61 BeBest

BeBest

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:05

או שתחכו לחנוכה..
זה כבר ניהיה "טרנד" שבחנוכה מפציצים את עזה..
  • rotembal אוהב את זה

#62 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:07

אני מבין אתכם, אך לעניות דעתי זה קצת מטומטם שאתם מאחלים שת"א תספוג פגיעה... :unsure:

תסביר את עצמך

#63 מישמיש

מישמיש

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• רשומים
  • 2,332 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:08

אני מבין אתכם, אך לעניות דעתי זה קצת מטומטם שאתם מאחלים שת"א תספוג פגיעה... :unsure:

אז כנראה שכדי שיבינו אותנו ויתחילו לשים עלינו זין, צריך להיות "מטומטם".

כשאנחנו אנשי הדרום מייחלים זאת, אנחנו לא בדיוק מייחלים איך שזה באמת נשמע.
לא מעוניינים חס וחלילה שיפגע בנפש חיה, אבל שתהיה נפילה כמובן בשטח פתוח בת"א, ואם אפשר ליד כל החיים בסרט השמלאנים.
  • orelzor אוהב את זה

#64 Nikita

Nikita

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 846 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:10

שימו פול ווליום ותרגישו מה תושבי באר שבע מרגישים באופן יומי ואז תחשבו שוב לפני שאתם מביעים את דעתכם.

• cRaZy-BoY ו as2330 אוהבים את זה

#65 Coquelin

Coquelin

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 250 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:19

תמונה שפורסמה

#66 FreshMan

FreshMan

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 499 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:28

הרצון לטילים על ת"א הוא לא כי אנחנו רוצים שגם אחרים יפגעו, אנחנו בסך הכל רוצים שהמציאות תפנצ'ר את הבועה,
ומדינת ישראל סופסוף תקיים את הבטחתה להגן על תושבי ישראל.
תושבי הדרום הם אזרחים סוג ז' שפוליטיקאים באים אליהם להביע "הזדהות" בביקור של חצי שעה ובריחה חזרה לאזור המוגן במרכז הארץ או בירושלים.
כשמשבחים את תושבי הדרום על "העמידה האיתנה" זה בעצם
"תודה שאתם שם חוטפים במקומנו ולא מאלצים אותנו לפעול."
"תודה שאתם מסכימים להצטלם איתנו לאות הזדהות אתכם."
"אנחנו יודעים שזה קשה לחיות כך, אבל בחייאת אביכם, רק עוד 10 שנים בערך, כשהעולם אולי סופסוף יבין אותנו ויאשר להתגונן."
"אבל בינינו, אנחנו יודעים שאין לכם ברירה, טילים לא טילים אתם תקועים פה, אחרת הייתם עוברים דירה לבועה במרכז, אז אל תרעישו הרבה אחרי כל טיל. אנחנו יודעים שזה לא נעים, מפחיד, אפילו מסוכן, אבל דייי באמממת, כמה שנים אפשר להתלונן?! קיבלתם כיפת ברזל וכמה בטונדות עם גרפיטי של עצים יפים עליהם, 'תקדמו!"
"רק כי אנחנו לארג'ים, נשלח אליכם את שלי לפני הבחירות ואפילו נדחוף את ביבי לרכבת לבאר שבע צפון חיחיחי."

#67 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:37

בועת ברזל...

#68 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:43

מקווה שהטילים לא יגעו לאזור ראשון...

גועל נפש של תגובה.
10 שנים ישנת ברוגע ובנחת ופתאום רועדות לך הביצים? מה עם קצת סימפטיה לתושבי הדרום אה?
התגובה שלך מראה שאכפת לך רק מעצמך.
נ.ב: אני עם דולב. בתור תושב ראשון שמסתובב הרבה בת"א, אפשר לראות שהם מנותקים ממה שקורה בדרום. אני חושב שטיל אחד ללא נפגעים יעיר אותם

מה הקשר? בגלל שהם סובלים, גם אנחנו צריכים לסבול? איזה מין היגיון מעוות זה?
זה שאנחנו מקווים שלא ישלחו טילים עלינו (כלומר לראשון), לא אומר שאין לנו סימפטיה. מה, לי אין משפחה באשקלון? אני לא מבין מה שקורה שם?
תפסיקו להיות ראש בקיר ולהוציא עצבים על כל מה שזז.

ואתם חיים בסרט, ברגע שיגיע טיל אחד לת"א, יבואו אחריו עוד עשרות, אם לא מאות, ויהיו נפגעים, על בטוח.
הכל דיבורים יפים, אבל זה יקרה רק אם היינו בעולם אידאלי. אה רגע... :huh:
מה, לא מתכוננים עכשיו לכניסה לעזה? לא חיסלו את ג'אברי אחרי ההפצצות האחרונות? אז אתם רוצים להכניס לטווח הסכנה עוד מיליון תושבים ולגרום ללחצים מיותרים?

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#69 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:48

מקווה שהטילים לא יגעו לאזור ראשון...

גועל נפש של תגובה.
10 שנים ישנת ברוגע ובנחת ופתאום רועדות לך הביצים? מה עם קצת סימפטיה לתושבי הדרום אה?
התגובה שלך מראה שאכפת לך רק מעצמך.
נ.ב: אני עם דולב. בתור תושב ראשון שמסתובב הרבה בת"א, אפשר לראות שהם מנותקים ממה שקורה בדרום. אני חושב שטיל אחד ללא נפגעים יעיר אותם

מה הקשר? בגלל שהם סובלים, גם אנחנו צריכים לסבול? איזה מין היגיון מעוות זה?
זה שאנחנו מקווים שלא ישלחו טילים עלינו (כלומר לראשון), לא אומר שאין לנו סימפטיה. מה, לי אין משפחה באשקלון? אני לא מבין מה שקורה שם?
תפסיקו להיות ראש בקיר ולהוציא עצבים על כל מה שזז.

ואתם חיים בסרט, ברגע שיגיע טיל אחד לת"א, יבואו אחריו עוד עשרות, אם לא מאות, ויהיו נפגעים, על בטוח.
הכל דיבורים יפים, אבל זה יקרה רק אם היינו בעולם אידאלי. אה רגע... :huh:
מה, לא מתכוננים עכשיו לכניסה לעזה? לא חיסלו את ג'אברי אחרי ההפצצות האחרונות? אז אתם רוצים להכניס לטווח הסכנה עוד מיליון תושבים ולגרום ללחצים מיותרים?

אף אחד לא צריך לסבול. לא תושבי הדרום, צפון ומרכז. תסכים איתי שהיה עדיף לרשום "אני מקווה שיפסיקו לירות טילים על ישראל" מאשר את מה שהוא רשם.
ספארקס, בוא נהייה ריאלים ונודה שלצערנו תושבי הדרום במשך כל הזמן הזה הם אזרחים סוג ב'. יש לי הרגשה שטיל אחד על הקרייה בת"א נניח היה גורר להשטחת רצועת עזה תוך שבוע.
אף אחד לא רוצה הרוגים ופצועים, פשוט רוצים פתרון למצב הזה. אגב, אני חושד שכל הפעולה הזו נגרמה רק בגלל הבחירות הקרובות ולא מאכפתיות מתושבי הדרום

#70 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎22:54

העניין שיש פה לאנשים זיכרון קצר, להזכיר לכם כמה שנים היו פיגועים בתל אביב ובמרכז ברחובות, במסעדות ובאוטובוסים? אנשים פחדו ללכת ברחובות וסכנת המוות הייתה יותר ממשית. בפיגוע אחד מתו יותר אנשים מכל הטילים שנפלו על הדרום כל השנים ולקח גם הרבה זמן עד שהמדינה סיימה לעשות את גדר ההפרדה. אתם מציגים את זה כאילו תל אביב והמרכז תמיד היו מנותקים מהטרור ועובדתית זה לא נכון. הם חיים בבועה? תספרו את זה למשפחות הקורבנות מפיגועי הטרור הרצחניים.

גם בירושלים לא נופלים טילים, למה אף אחד לא אומר משהו על זה למשל? מה ההיטפלות הזאת דווקא לתל אביב? הרי ירושלים זה מעוז הממשלה והכנסת, אני חושב שאם היה נופל שם טיל היה יותר סיכוי שהממשלה הייתה מזרזת את ההחלטה לתקוף מאשר בתל אביב. (ולצורך העניין, אני לא בטוח שזה היה משנה בהכרח גם אז).

ולעניין, אני מקווה מאוד שיכנסו בעזה עד הסוף ובכל הכוח, היה צריך לעשות את זה ממזמן ואני מקווה שהפעם לא ירתעו.
  • ravit ו Sparkles אוהבים את זה

#71 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:02

תאמינו לי, חבל שעם ישראל מתאחד רק שיש מלחמות.
עוד מעט כולם יחזרו לאכול אחד את השני.
  • dorel310 ו as2330 אוהבים את זה

#72 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:05

אבל אילן לא נתן לגיטימציה לפגוע בארגון השלום העולמי חמאס.

זה שאני מבקר את האופציה הצבאית לא אומר שאני חושב שהחמאס הוא ארגון שלום, או שהרמטכ"ל שלהם אינו בן מוות.
כמובן שזכותה המלאה של ישראל לחסל את מי שפגע בה ובמי שיפגע בה. זכותה של כל מדינה להגן על עצמה.
אנחנו צריכים לשאול אם הייתה תועלת לחסל אותו דווקא עכשיו, ומהו השלב הבא. האם זו כניסה קרקעית לעזה והתפלשות בבוץ העזתי שוב?

ההיסטוריה הוכיחה שאי אפשר להפיל את החמאס צבאית. הסיבה היא שלב החמאס בכלל לא נמצא בעזה, אלא בדמשק.
כל סבבי הלחימה האלה רק מחזקים את המעמד שלהם באיסלאם הפונדמנטליסטי, ונותנים להם תמיכה כספית מאיראן ומשאר שונאינו.
כל הסלמה בדרום, וקל וחומר מבצע רחב היקף, פוגע בתושבי הדרום. את זה צריך להדגיש. ממשלת נתניהו (והממשלות הקודמות) נכשלו להגן על תושבי הדרום. הפעולות הצבאיות שנועדו למנוע את ירי הרקטות נכשלו.
ירי רקטות אליהן הוא פשע מלחמה שאסור לתת לו להמשך, וחבל לי בתור אזרח ישראל שממשלת ישראל מפקירה את תושבי הדרום הלא-ממוגנים בהרפתקאות צבאיות נוספות ולא מועילות.
הדרך היחידה שקיימת לכך היא דיפלומטית: שישראל תדבר עם חמאס (בין אם ישירות או בין אם דרך מצרים, כמו בשחרור גלעד שליט) ותגיע איתם להסכמות שהם לא יורים בנו ואנחנו לא יורים בהם. זה מה שקיים היום בלבנון מול החיזבאללה, ומאז מלחמת לבנון השנייה יש שם שקט.
אחרי כל הסבבים המלחמתיים הקודמים מול העזתיים, צריכים להיות תמימים בשביל לחשוב שכח הוא זה שיכניע אותם. האמת היא הפוכה: הכח מחזק אותם ונותן להם מוטיבציה, והוא ממש לא מפסיק את ירי הרקטות.
אז אני מציע שבמקום לחשוב איך החמאס ותושבי עזה נדפקים, נתחיל לחשוב איך תושבי הדרום יוכלו לישון בשקט בלילה. אם זה היה האינטרס של הממשלה הזו, לא היה צורך בפעולה צבאית.

#73 joepescinof

joepescinof

Cosa Nostra

• רשומים
  • 1,312 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:05

שתי אזעקות באשקלון עכשיו לפני כמה דקות.

#74 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:16

הדרך היחידה שקיימת לכך היא דיפלומטית: שישראל תדבר עם חמאס (בין אם ישירות או בין אם דרך מצרים, כמו בשחרור גלעד שליט) ותגיע איתם להסכמות שהם לא יורים בנו ואנחנו לא יורים בהם

אני מצטער אילן, אבל זה דורש

• d1f2, SnirJa ו dorel310 אוהבים את זה

#75 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:18

אני חייב להודות שאני לא רואה את המדינה עם מנהיגים אחרים.
מבחינת ביטחון, אין תחליף לנתניהו ולברק.

רק מלקבל פלאשבק מתקופת אולמרט ועמיר פרץ עושה לי רע.
אחרי שאמרתי שאני לא אצביע יותר, היום נראה לי שאני מתחרט על זה.

תראו איזה מנהיגים עלובים יש במפלגות האחרות, שלא נדבר על יאיר לפיד...זה פשוט בדיחה.

#76 as2330

as2330

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,076 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:24

תאמינו לי, חבל שעם ישראל מתאחד רק שיש מלחמות.
עוד מעט כולם יחזרו לאכול אחד את השני.

אני ראשון לאכול אותך XD הבשר שלך טעים לפחות?
  • CLIPSE ו Urix אוהבים את זה

MV5BNDcwOTkyODIwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTA5

#77 orelzor

orelzor

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 845 הודעות

וואי וואי אני גר באשדוד ושמעתי חתיכת בום הנפילה הייתה מאוד קרובה לביתי(כבר נפל שם פעם קרוב כנראה זה מסלול או משהו אנערף איך זה עובד).
מקווה שיהיה לילה שקט ואני באמת מקווה שיסיימו עם זה אחת ולתמיד וכבר ישתלטו על הרצועה עם משטר צבאי או משהו.
הא ואני מחזק את דולב ומורדוק ודעתי בעניין היא אותו דבר, נמאס כבר מכל השמאלנים היפי נפש האלה שיתעוררו כבר... רקטת השקמה מגיע להם(כמובן בלי נפגעים) שיבינו קצת מה עובר עלינו ולא רק ידברו...

#78 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

רותם, אתה באמת חושב שפעולה צבאית תושיע את תושבי הדרום? איך הסקת את זה? בפעמים הקודמות זה רק חיזק אותם.
אני חושב שההיגיון מפסיק לפעול ברגע שמבצע צבאי מתחיל. כולנו מתאחדים למען המטרה ובטוחים בצדקתה וביעילותה. רק עם הזמן אנחנו מתחילים להעלות ספקות, עד שמבינים שהיא הייתה מיותרת, ושאפשר היה להשיג פתרון דיפלומטי לפני שהתחילה.
במידה וצה"ל לא יכבוש את עזה (והוא לא), הדבר היחיד שייצא מהפעולה הצבאית הזו שיהיו פחות ישראלים ופלסטינים. חוץ מזה, הכל ישאר אותו דבר.
הפתרון היחיד הוא הפסקת אש עם החמאס. ישראל היום יכלה לבחור - הפסקת אש או מלחמה. היא בחרה במלחמה.

קליפס, אתה רציני?
איך נתניהו וברק הם מנהיגים טובים מבחינת ביטחון? הדרום מופגז כבר 4 שנים במשמרת שלהם (ועוד 4 במשמרת של ברק) והם לא עושים כלום בנידון.
אני אזכיר לך שתפקיד משרד הבטחון (שבמדינות מתוקנות נקרא משרד ההגנה) הוא להגן על אזרחי המדינה. התפקיד שלו הוא לא להרוג כמה שיותר אויבים שלנו ולא להפציץ ערים שמהם יוצאים גראדים לעברינו, אלא רק לספק בטחון לאזרחים.
במבחן הזה נתניהו וברק נכשלו כשלון חרוץ. הם לא הפסיקו את ירי הרקטות לעבר ישראל, והחיסולים שלהם גרמו למיליון אזרחים ישראלים להיות תקועים במקלטים. איפה ההצלחה?

#79 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:26

ישראל היום יכלה לבחור - הפסקת אש או מלחמה. היא בחרה במלחמה.

:huh: :blink:
  • d1f2, Dolevv, SnirJa ו-4 אחרים אוהבים את זה

#80 CLIPSE

CLIPSE

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎14/11/2012‏, ‎23:30

מי כן הצליח? מדובר בעניין מסובך מאוד.
להזכיר לך למה המצב ניהיה יותר בעייתי? אה כן....ההתנתקות המפורסמת.

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים