תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.
נכתב ב- 10/07/2012, 13:45
אם אתם חושבים שזה יתפתח או יהיה שינוי חברתי, תמשיכו לחיות בסרט...
לא ראיתי את הסרטון, והאמת שלא כלכך מפריע לי, אני יודע מה עושים לפרות (חבר של אבא שלי הוא בן הסוחרי בקר הכי גדולים בארץ)
וזאת דרכו של עולם,
ואם אתם חושבים שאני אכזרי אני מחרבן על היפות נפש שלכם,
סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו.
- orelzor אוהב את זה
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 10/07/2012, 14:00
ואני אגיד שוב, זה לא ישנה הרבה אם אנשים ידעו שזה לא הכרחי להם, כמו שכל האנשים יודעים שלעשן סיגריות ולשתות אלכוהול זה לא טוב, ועדיין רבים עושים את זה.
נכתב ב- 10/07/2012, 14:07
- SnirJa, HomerSimpson ו orelzor אוהבים את זה
נכתב ב- 10/07/2012, 14:12
ההבדל בינינו הוא שאתה עושה רציונלזיציה, וחושב שהבשר הוא הכרחי לקיום שלנו ואני כבר הבנתי שלא. ממליץ לך לצפות באחת ההרצאות שהביאו כאן באשכול (של גארי או בהרצאה של "לצאת מהמטריקס"), אחריהן תהיה לך דעה מבוססת יותר לגבי מוצרים מן החי.
הבעיה עם עישון סיגריות ושתיית (כמו גם עם אכילת חטיפים ושתיית קולה) היא בריאותית ולא מוסרית. אין דבר לא מוסרי בשתיית אלכוהול (כל עוד אתה לא נוהג אחרי זה).
הבעיה עם צריכת בשר היא שהיא לא מוסרית, ובגלל שיש צריכה כזאת מאסיבית של בשר, יש המון בעלי חיים שנשחטים וסובלים ללא שום סיבה אמיתית.
- Murdock ו eladfo אוהבים את זה
נכתב ב- 10/07/2012, 14:21
קשה מאוד לאנשים להיגמל מאכילת בשר ומוצרי חלב בגלל הקטע המוסרי. כולם יודעים שחיות נרצחות בשביל הבשר הזה, אבל כל עוד זה לא קורה קרוב אליך ואתה מקבל את הבשר בצורה כל כך נוחה, מאוד קשה להתחבר לרגש הזה ובאמת לעשות את המעבר לטבעונות רק בגלל המוסריות שבדבר. בקשר לבריאות כבר הבהרתי את הנקודה שאנשים אוכלים מה שטעים להם ולא משנה אם זה לא בדיוק הדבר הכי בריא בשבילם.
והנה משפט שאמרו פה שאני די בטוח שרוב האנשים מחזיקים בו: "סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו."
לא שאני אומר שאני מזדהה עם המשפט הזה, אבל אני חושב שרוב האנשים כן.
נכתב ב- 10/07/2012, 14:23
די לפחד מכל דבר קטן שלא בריא,
לחיות עם חיוך יותר בריא מבנאדם שחי נכון ודואג כל הזמן.
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 10/07/2012, 14:33
אפילו הפירות והירקות מכילים חומרים לא בריאים שהמגדלים משתמשים בהם בשביל שיגדל מהר יותר ולמניעת חרקים.
בגלל זה עגבניה של היום זה לא עגבניה של פעם.
היית יכול להריח עגבניה מקילומטר, היום אין ריח ואין טעם, וגם לא בריא,
- Murdock אוהב את זה
נכתב ב- 10/07/2012, 15:41
סליחה, לא שמתי לב.אתה קורא בכלל את התגובות שלי? אני כבר אמרתי שאני יודע שבשר הוא לא הכרחי לקיום שלי.
קשה מאוד לאנשים להיגמל מאכילת בשר ומוצרי חלב בגלל הקטע המוסרי. כולם יודעים שחיות נרצחות בשביל הבשר הזה, אבל כל עוד זה לא קורה קרוב אליך ואתה מקבל את הבשר בצורה כל כך נוחה, מאוד קשה להתחבר לרגש הזה ובאמת לעשות את המעבר לטבעונות רק בגלל המוסריות שבדבר. בקשר לבריאות כבר הבהרתי את הנקודה שאנשים אוכלים מה שטעים להם ולא משנה אם זה לא בדיוק הדבר הכי בריא בשבילם.
והנה משפט שאמרו פה שאני די בטוח שרוב האנשים מחזיקים בו: "סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו."
לא שאני אומר שאני מזדהה עם המשפט הזה, אבל אני חושב שרוב האנשים כן.
כנראה שהתבלבלתי בין הטיעונים שלך (שבני אדם לא יגיעו למסקנה שעדיפה להם תזונה טבעונית) ולבין הטיעונים של ספארקלס (שתזונה טבעונית היא לא מעשית במובן הפרקטי ולכן מזון מן החי הוא הכרחי).
אני מסכים עם שניר שצריך לחיות ולא לפחד לחיות בגלל דברים לא-בריאים.
יש פתגם ברוסית שאומר "מי שלא מעשן ולא שותה מת בריא".
נכתב ב- 10/07/2012, 16:42
אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.
http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8
אני אוכל בשר ומוצרים מן החי כי זה טעים, ויהיו ההשלכות על הגוף שלי אשר יהיו. ד"א הייתי אצל תזונאי כמה חודשים ולא הייתה לו שום בעיה עם זה שבחלק ניכר מהארוחות שלי במהלך היום יש בשר ושאר דברים מן החי. הכל עניין של מינון (גם אם בשורה התחתונה עדיף להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, אני עדיין מעדיף אוכל שטעים לי בהרבה).
אני חושב שבזה שאני לא מעשן סיגריות\נרגילה או שותה אלכוהול, ואני אוכל מסודר ובמינון נכון, עשיתי את שלי מבחינת שמירה על הגוף. לא צריך להתנזר מבשר.
ובקשר להתעללות בחיות... באמת שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).
סרטון מעולה, חידש לי הרבה.
אגב, לדעתי אנשים לא מפסיקים לאכול בשר ממספר סיבות:
1. רגילים לאכול בשר
2. עלויות החלופות (אני מניח שכל המוצרים האלו שמדמים בשר עולים בערך פי 2 או יותר).
נכתב ב- 10/07/2012, 16:58
נכתב ב- 10/07/2012, 17:19
אני חושב שאפשר גם להוסיף את הסיבה שאנשים מאמינים שצריכת בשר היא חיונית. לא כולם ראו את ההרצאה של גארי ולא כולם יודעים שתזונה מהצומח מזינה ומספיקה לכל בן אדם.
נכתב ב- 10/07/2012, 19:33
אכן, ממליץ לך גם לבדוק את שאר הסרטונים בערוץ. ערוץ איכותי ביותר.
אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.
http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8
אני אוכל בשר ומוצרים מן החי כי זה טעים, ויהיו ההשלכות על הגוף שלי אשר יהיו. ד"א הייתי אצל תזונאי כמה חודשים ולא הייתה לו שום בעיה עם זה שבחלק ניכר מהארוחות שלי במהלך היום יש בשר ושאר דברים מן החי. הכל עניין של מינון (גם אם בשורה התחתונה עדיף להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, אני עדיין מעדיף אוכל שטעים לי בהרבה).
אני חושב שבזה שאני לא מעשן סיגריות\נרגילה או שותה אלכוהול, ואני אוכל מסודר ובמינון נכון, עשיתי את שלי מבחינת שמירה על הגוף. לא צריך להתנזר מבשר.
ובקשר להתעללות בחיות... באמת שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).
סרטון מעולה, חידש לי הרבה.
אגב, לדעתי אנשים לא מפסיקים לאכול בשר ממספר סיבות:
1. רגילים לאכול בשר
2. עלויות החלופות (אני מניח שכל המוצרים האלו שמדמים בשר עולים בערך פי 2 או יותר).
נכתב ב- 10/07/2012, 22:43
אנשים כ"כ רוצים לחיות, שהם שוכחים בסוף לחיות.
ההפך!
בן אדם שאוכל בריא ולא מתרכז בזה יותר מידי לא צריך לשים לב לכל דבר קטן.
אתה מוקף בהמון מאכלים רעילים צריך לשים לב ואם אתה לא שם לב עכשיו , אז בגיל 30-40 שהרופא יגיד לך שכל העורקים שלך סתומים ויהיו לך בעיות בריאות ובכבד תשים לב לכל גרגר...
אגב בין חלב לבין סרטן נמצא קשר לא עקיף.... הטבלה של צריכת חלב ושל תחלואה בסרטן (מדינות ) כמעט חופפת.
התמנים מובלים את העולם (כן כן תימני ישראל, הנערים שבהם) בסכרת נעורים, שואל למה ?
כי בתימן הם היו כולם דתים אדוקים ושמרו על כשרות. פרות לא היו שם וערבים שתו רק חלב גמלים שהוא לא כשר ליהודים לכן התימנים לא צרכו חלב. כשהם הגיעו לכאן הם התחילו לשתות חלב ... זה השינוי הכמעט יחידי שהם עברו בתזונה שלהם ותראה למה הוא גרם.
נכתב ב- 10/07/2012, 23:08
אנשים כ"כ רוצים לחיות, שהם שוכחים בסוף לחיות.
ההפך!
בן אדם שאוכל בריא ולא מתרכז בזה יותר מידי לא צריך לשים לב לכל דבר קטן.
אתה מוקף בהמון מאכלים רעילים צריך לשים לב ואם אתה לא שם לב עכשיו , אז בגיל 30-40 שהרופא יגיד לך שכל העורקים שלך סתומים ויהיו לך בעיות בריאות ובכבד תשים לב לכל גרגר...
אגב בין חלב לבין סרטן נמצא קשר לא עקיף.... הטבלה של צריכת חלב ושל תחלואה בסרטן (מדינות ) כמעט חופפת.
התמנים מובלים את העולם (כן כן תימני ישראל, הנערים שבהם) בסכרת נעורים, שואל למה ?
כי בתימן הם היו כולם דתים אדוקים ושמרו על כשרות. פרות לא היו שם וערבים שתו רק חלב גמלים שהוא לא כשר ליהודים לכן התימנים לא צרכו חלב. כשהם הגיעו לכאן הם התחילו לשתות חלב ... זה השינוי הכמעט יחידי שהם עברו בתזונה שלהם ותראה למה הוא גרם.
עובדה מעניינת.
אבל מה ההודעה קשורה למה שכתבתי?
בית"ר
במאבק עיקש ואכזר,
בדם ויזע,
לא נחנו אף רגע,
שיחקנו עם הלב והנשמה,
בוגרים וגם נוער,
גביע ותואר,
נרומנה בעוז והדר.
נכתב ב- 11/07/2012, 01:57
נכתב ב- 11/07/2012, 15:07
הם יכולים להרשות זאת לעצמם, כיוון שההתפרצות של הנזקים הללו היא כעבור שנים, ולא באופן מיידי, כי אם כתוצאה מהצטברות הרעלנים. אולם, האמינו לי, אין אחד שבאמת רוצה לחוות את התוצאות הנוראיות של המחלות שה-"מזון" הזה נושא בטעמו....
נכתב ב- 11/07/2012, 16:46
אם ההגדרה שלך לרעל זה - חומר שגורם למוות בייסורים קשים מיד לאחר שתייתו, אז זה לא.זה נכון שחלב לא ממש בריא ואנחנו לנו אמורים לשתות אותו, אבל אל תגזימו. זה לא רעל.
אם ההגדרה שלך לרעל זה - חומר שגורם למוות בייסורים קשים שנים לאחר שתייתו, זה בהחלט כן.
נכתב ב- 11/07/2012, 17:34
כן, קצת קשה לראות מה שעושים להם, כמו שנאמר מעליי (או כמה דפים אחורה), כל עוד זה לא קורה ליי מה אכפת לי...
תמיד, אוכל בשר וחלב (בנפרד, כמובן)

0 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים