עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

תעשיית הבשר, החלב והביצים - לא מה שחשבתם.

• אנא התחבר בכדי להגיב
831 תגובות לנושא זה

#61 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎13:45

אילן יא טמבל בטח שאם תשחט תרנגולת באמצע הרחוב זה יפריע לאנשים, מה אתה מאמא עוף?
אם אתם חושבים שזה יתפתח או יהיה שינוי חברתי, תמשיכו לחיות בסרט...
לא ראיתי את הסרטון, והאמת שלא כלכך מפריע לי, אני יודע מה עושים לפרות (חבר של אבא שלי הוא בן הסוחרי בקר הכי גדולים בארץ)
וזאת דרכו של עולם,
ואם אתם חושבים שאני אכזרי אני מחרבן על היפות נפש שלכם,
סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו.
  • orelzor אוהב את זה

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#62 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:00

אילן, ראיתי את הסרטון בתחילת האשכול ועוד רבים אחרים וכולם זיעזעו אותי. אבל בסופו של דבר, כאשר מגישים את השניצל על הצלחת שלי, אני מתנתק מהרגש הזה וכל מה שמעניין אותי באותו הרגע הוא לאכול את השניצל. ואם אתה מעיד על עצמך שאתה מכור למוצרי החלב והבשר ולא מסוגל להתנתק למרות הדברים שאתה יודע והדברים שראית, כנראה שאתה כמוני. ויודע מה, אני מתקן את עצמי. אנחנו כנראה הרוב.

ואני אגיד שוב, זה לא ישנה הרבה אם אנשים ידעו שזה לא הכרחי להם, כמו שכל האנשים יודעים שלעשן סיגריות ולשתות אלכוהול זה לא טוב, ועדיין רבים עושים את זה.
תמונה שפורסמה

#63 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:07

לא יודע מה אתכם, כל פעם שאני נכנס לאשכול הזה יש לי חשק מטורף לאנטריקוט.
  • SnirJa, HomerSimpson ו orelzor אוהבים את זה

#64 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:12

אני כמוך, וזאת אחת ההצלחות הגדולות של תעשיית הבשר והחלב (בחלב יש אפילו חומר כימי שגורם לנו להיות מכורים אליו שנועד כדי שהעגל ירצה לצרוך אותו כמה שיותר) - הם מצליחים להפריד בין מה שמוגש לנו על הצלחת לבין התהליך שעובר עד שזה מוגש לנו בצלחת.
ההבדל בינינו הוא שאתה עושה רציונלזיציה, וחושב שהבשר הוא הכרחי לקיום שלנו ואני כבר הבנתי שלא. ממליץ לך לצפות באחת ההרצאות שהביאו כאן באשכול (של גארי או בהרצאה של "לצאת מהמטריקס"), אחריהן תהיה לך דעה מבוססת יותר לגבי מוצרים מן החי.

הבעיה עם עישון סיגריות ושתיית (כמו גם עם אכילת חטיפים ושתיית קולה) היא בריאותית ולא מוסרית. אין דבר לא מוסרי בשתיית אלכוהול (כל עוד אתה לא נוהג אחרי זה).
הבעיה עם צריכת בשר היא שהיא לא מוסרית, ובגלל שיש צריכה כזאת מאסיבית של בשר, יש המון בעלי חיים שנשחטים וסובלים ללא שום סיבה אמיתית.
  • Murdock ו eladfo אוהבים את זה

#65 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:21

אתה קורא בכלל את התגובות שלי? אני כבר אמרתי שאני יודע שבשר הוא לא הכרחי לקיום שלי.
קשה מאוד לאנשים להיגמל מאכילת בשר ומוצרי חלב בגלל הקטע המוסרי. כולם יודעים שחיות נרצחות בשביל הבשר הזה, אבל כל עוד זה לא קורה קרוב אליך ואתה מקבל את הבשר בצורה כל כך נוחה, מאוד קשה להתחבר לרגש הזה ובאמת לעשות את המעבר לטבעונות רק בגלל המוסריות שבדבר. בקשר לבריאות כבר הבהרתי את הנקודה שאנשים אוכלים מה שטעים להם ולא משנה אם זה לא בדיוק הדבר הכי בריא בשבילם.
והנה משפט שאמרו פה שאני די בטוח שרוב האנשים מחזיקים בו: "סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו."
לא שאני אומר שאני מזדהה עם המשפט הזה, אבל אני חושב שרוב האנשים כן.
תמונה שפורסמה

#66 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:23

אנשים כ"כ רוצים לחיות, שהם שוכחים בסוף לחיות.
די לפחד מכל דבר קטן שלא בריא,
לחיות עם חיוך יותר בריא מבנאדם שחי נכון ודואג כל הזמן.

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#67 CLIPSE

CLIPSE

ג'ינג'יות, רדיוהד, אפוקליפטו.

• ותיקים
  • 11,442 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎14:33

בכל אוכל היום יש חומרים מזיקים אם כבר אנחנו נכנסים לשיחה מה בריא ומה לא.
אפילו הפירות והירקות מכילים חומרים לא בריאים שהמגדלים משתמשים בהם בשביל שיגדל מהר יותר ולמניעת חרקים.

בגלל זה עגבניה של היום זה לא עגבניה של פעם.
היית יכול להריח עגבניה מקילומטר, היום אין ריח ואין טעם, וגם לא בריא,
  • Murdock אוהב את זה

#68 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎15:41

אתה קורא בכלל את התגובות שלי? אני כבר אמרתי שאני יודע שבשר הוא לא הכרחי לקיום שלי.
קשה מאוד לאנשים להיגמל מאכילת בשר ומוצרי חלב בגלל הקטע המוסרי. כולם יודעים שחיות נרצחות בשביל הבשר הזה, אבל כל עוד זה לא קורה קרוב אליך ואתה מקבל את הבשר בצורה כל כך נוחה, מאוד קשה להתחבר לרגש הזה ובאמת לעשות את המעבר לטבעונות רק בגלל המוסריות שבדבר. בקשר לבריאות כבר הבהרתי את הנקודה שאנשים אוכלים מה שטעים להם ולא משנה אם זה לא בדיוק הדבר הכי בריא בשבילם.
והנה משפט שאמרו פה שאני די בטוח שרוב האנשים מחזיקים בו: "סטייק זה סטייק, ואם אתם לא תאכלו אותו, מישהו אחר יאכל אותו."
לא שאני אומר שאני מזדהה עם המשפט הזה, אבל אני חושב שרוב האנשים כן.

סליחה, לא שמתי לב.
כנראה שהתבלבלתי בין הטיעונים שלך (שבני אדם לא יגיעו למסקנה שעדיפה להם תזונה טבעונית) ולבין הטיעונים של ספארקלס (שתזונה טבעונית היא לא מעשית במובן הפרקטי ולכן מזון מן החי הוא הכרחי).

אני מסכים עם שניר שצריך לחיות ולא לפחד לחיות בגלל דברים לא-בריאים.
יש פתגם ברוסית שאומר "מי שלא מעשן ולא שותה מת בריא".

#69 BeBest

BeBest

• רשומים
  • 1,784 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎16:42

אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.

http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8

אני אוכל בשר ומוצרים מן החי כי זה טעים, ויהיו ההשלכות על הגוף שלי אשר יהיו. ד"א הייתי אצל תזונאי כמה חודשים ולא הייתה לו שום בעיה עם זה שבחלק ניכר מהארוחות שלי במהלך היום יש בשר ושאר דברים מן החי. הכל עניין של מינון (גם אם בשורה התחתונה עדיף להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, אני עדיין מעדיף אוכל שטעים לי בהרבה).
אני חושב שבזה שאני לא מעשן סיגריות\נרגילה או שותה אלכוהול, ואני אוכל מסודר ובמינון נכון, עשיתי את שלי מבחינת שמירה על הגוף. לא צריך להתנזר מבשר.
ובקשר להתעללות בחיות... באמת שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).

סרטון מעולה, חידש לי הרבה.

אגב, לדעתי אנשים לא מפסיקים לאכול בשר ממספר סיבות:
1. רגילים לאכול בשר
2. עלויות החלופות (אני מניח שכל המוצרים האלו שמדמים בשר עולים בערך פי 2 או יותר).

#70 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎16:58

אני לא בטוח לגבי העלויות, אבל כמעט בטוח שאתה צודק. ולגבי ההרגל, אתה בוודאות צודק.

#71 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎17:19

לפי מה שהבנתי, תחליפי הבשר עולים יותר מבשר אמיתי כי אנחנו מסבסדים את המחיר של הבשר, כך שבחנויות הוא יהיה זול יותר. העלות של יצירת בשר גבוהה הרבה יותר מהעלות של יצירת תחליפי בשר.
אני חושב שאפשר גם להוסיף את הסיבה שאנשים מאמינים שצריכת בשר היא חיונית. לא כולם ראו את ההרצאה של גארי ולא כולם יודעים שתזונה מהצומח מזינה ומספיקה לכל בן אדם.

#72 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎19:33

אלו השיטות של הגויים, אצל היהודים זה אחרת לגמרי, לפי ההלכה.
כמה שפחות סבל לחיות.

http://www.youtube.com/watch?v=nYZwyF6dTv8

אני אוכל בשר ומוצרים מן החי כי זה טעים, ויהיו ההשלכות על הגוף שלי אשר יהיו. ד"א הייתי אצל תזונאי כמה חודשים ולא הייתה לו שום בעיה עם זה שבחלק ניכר מהארוחות שלי במהלך היום יש בשר ושאר דברים מן החי. הכל עניין של מינון (גם אם בשורה התחתונה עדיף להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, אני עדיין מעדיף אוכל שטעים לי בהרבה).
אני חושב שבזה שאני לא מעשן סיגריות\נרגילה או שותה אלכוהול, ואני אוכל מסודר ובמינון נכון, עשיתי את שלי מבחינת שמירה על הגוף. לא צריך להתנזר מבשר.
ובקשר להתעללות בחיות... באמת שאין הרבה מה לעשות.
הדבר היחידי שעוד אפשר ורצוי וחייבים להיאבק עליו הוא שבעלי חיים לא יעברו התעללות מיותרת ושיינתן להם מוות מהיר וחלק.
אני מקווה שבעתיד יכניסו פתרונות הרבה יותר הומניים כמו מכות חשמל ודברים בסגנון (וממש לא הזוועה של השחיטה הכשרה ושאר הדברים המזעזעים שעושים).

סרטון מעולה, חידש לי הרבה.

אגב, לדעתי אנשים לא מפסיקים לאכול בשר ממספר סיבות:
1. רגילים לאכול בשר
2. עלויות החלופות (אני מניח שכל המוצרים האלו שמדמים בשר עולים בערך פי 2 או יותר).

אכן, ממליץ לך גם לבדוק את שאר הסרטונים בערוץ. ערוץ איכותי ביותר.
תמונה שפורסמה

#73 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎22:43

ההפך!
בן אדם שאוכל בריא ולא מתרכז בזה יותר מידי לא צריך לשים לב לכל דבר קטן.
אתה מוקף בהמון מאכלים רעילים צריך לשים לב ואם אתה לא שם לב עכשיו , אז בגיל 30-40 שהרופא יגיד לך שכל העורקים שלך סתומים ויהיו לך בעיות בריאות ובכבד תשים לב לכל גרגר...
אגב בין חלב לבין סרטן נמצא קשר לא עקיף.... הטבלה של צריכת חלב ושל תחלואה בסרטן (מדינות ) כמעט חופפת.
התמנים מובלים את העולם (כן כן תימני ישראל, הנערים שבהם) בסכרת נעורים, שואל למה ?
כי בתימן הם היו כולם דתים אדוקים ושמרו על כשרות. פרות לא היו שם וערבים שתו רק חלב גמלים שהוא לא כשר ליהודים לכן התימנים לא צרכו חלב. כשהם הגיעו לכאן הם התחילו לשתות חלב ... זה השינוי הכמעט יחידי שהם עברו בתזונה שלהם ותראה למה הוא גרם.

#74 SnirJa

SnirJa

Rolling Supreme

• ותיקים
  • 10,533 הודעות

נכתב ב- ‎10/07/2012‏, ‎23:08

ההפך!
בן אדם שאוכל בריא ולא מתרכז בזה יותר מידי לא צריך לשים לב לכל דבר קטן.
אתה מוקף בהמון מאכלים רעילים צריך לשים לב ואם אתה לא שם לב עכשיו , אז בגיל 30-40 שהרופא יגיד לך שכל העורקים שלך סתומים ויהיו לך בעיות בריאות ובכבד תשים לב לכל גרגר...
אגב בין חלב לבין סרטן נמצא קשר לא עקיף.... הטבלה של צריכת חלב ושל תחלואה בסרטן (מדינות ) כמעט חופפת.
התמנים מובלים את העולם (כן כן תימני ישראל, הנערים שבהם) בסכרת נעורים, שואל למה ?
כי בתימן הם היו כולם דתים אדוקים ושמרו על כשרות. פרות לא היו שם וערבים שתו רק חלב גמלים שהוא לא כשר ליהודים לכן התימנים לא צרכו חלב. כשהם הגיעו לכאן הם התחילו לשתות חלב ... זה השינוי הכמעט יחידי שהם עברו בתזונה שלהם ותראה למה הוא גרם.

עובדה מעניינת.
אבל מה ההודעה קשורה למה שכתבתי?

gg1209191.jpg

בית"ר

במאבק עיקש ואכזר,

בדם ויזע,

לא נחנו אף רגע,

שיחקנו עם הלב והנשמה,

בוגרים וגם נוער,

גביע ותואר,

נרומנה בעוז והדר.

#75 yosefddd

yosefddd

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 480 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎01:57

דוגמא לסכנה שיש בחלב שאתה מתעלם ממנה ומבטל אותה בלי שום ביסוס .

#76 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎07:56

הנה פוסט מעולה בבלוג שנתקלתי בו לפני מס' חודשים, אני ממליץ בחום לקרוא את הפוסט במלואו.

#77 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎15:07

כל מי שמתכחש לעובדות המצביעות במובהק על היות החלב מזיק לבריאותנו, פשוט משלה את עצמו. תעשיית החלב מגלגלת מיליארדים רבים, ומפרנסת בעלי-אינטרסים לאינספור, שבריאותכם, איך לומר, ממש לא בראש מעיניהם (קחו דוגמה מקומית, מכאלה שאף הגדילו לעשות, כמו תנובה, והוסיפו חומרים מסרטנים לחומר המסרטן כשלעצמו, שהוא החלב, בדמות הסיליקון).

הם יכולים להרשות זאת לעצמם, כיוון שההתפרצות של הנזקים הללו היא כעבור שנים, ולא באופן מיידי, כי אם כתוצאה מהצטברות הרעלנים. אולם, האמינו לי, אין אחד שבאמת רוצה לחוות את התוצאות הנוראיות של המחלות שה-"מזון" הזה נושא בטעמו....

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#78 Geralt of Rivia

Geralt of Rivia

• רשומים
  • 1,147 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎16:00

זה נכון שחלב לא ממש בריא ואנחנו לנו אמורים לשתות אותו, אבל אל תגזימו. זה לא רעל.
תמונה שפורסמה

#79 אבי ד

אבי ד

• מתרגמי רשת
  • 3,208 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎16:46

זה נכון שחלב לא ממש בריא ואנחנו לנו אמורים לשתות אותו, אבל אל תגזימו. זה לא רעל.

אם ההגדרה שלך לרעל זה - חומר שגורם למוות בייסורים קשים מיד לאחר שתייתו, אז זה לא.

אם ההגדרה שלך לרעל זה - חומר שגורם למוות בייסורים קשים שנים לאחר שתייתו, זה בהחלט כן.

[אתר סטייל-ויקי עבור מתרגמים חדשים וותיקים - מתרגום לתרגום]

06cb46e4f9bcb808d0844a474824420c.png

#80 N.S

N.S

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 311 הודעות

נכתב ב- ‎11/07/2012‏, ‎17:34

לא יעזור כלום, זה לא שעכשיו אהפוך לצמחוני בגלל מה שראיתי, ממש אבל ממש לא!
כן, קצת קשה לראות מה שעושים להם, כמו שנאמר מעליי (או כמה דפים אחורה), כל עוד זה לא קורה ליי מה אכפת לי...

תמיד, אוכל בשר וחלב (בנפרד, כמובן) :P

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים