עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

ראש חסידות: הצונאמי - בשל מאסר חרדים ביפן

• אנא התחבר בכדי להגיב
116 תגובות לנושא זה

#61 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎27/03/2011‏, ‎22:45

אני חושב שצריך להיות אטום ועיוור כדי להיות כ"כ בטוח שאין אלוהים.

ואולי אתה עיוור שחושב שיש אלוהים?:)

#62 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎27/03/2011‏, ‎23:32

ואולי לא?

#63 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎27/03/2011‏, ‎23:45

גבריאל ו-armadilo, למה תמיד דעה שמנוגדת לשלכם היא אטומה ועיוורת?

כל אחד ודעתו שלו.
תפסיקו לנסות להשפיע על אחרים (גם רותם), הרי מדובר בטחינת מים.
וכמי שנאמר איש איש באמונתו יחיה. (צדיק צדיק באמונתו יחיה)

#64 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎27/03/2011‏, ‎23:49

ואולי לא?

ואולי כן? :)

#65 armadilo

armadilo

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 457 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎01:33

ערן, מילות המפתח בתגובה שלי הן "כל כך בטוח". אם מישהו חושב שאין אלוהים כי ככה נראה לו, מילא. זכותו, ואני לא חושב שהוא עיוור או אטום. אבל אם הוא כ"כ בטוח שאין אלוהים כי הוא לא רואה אותו, הוא עיוור או אטום. נראה לי הזוי לחשוב שכל העולם נברא "במקרה" כשהסיכויים שכל חלק בבריאה יקרה הם כ"כ קלושים (כלומר גם בלי בחינה מעמיקה של "הוכחות", לחשוב שאין בורא לעולם זה לא משהו כ"כ הגיוני).
בנוסף, מספיק להעיף מבט קל על הצופן התנכ"י כדי להבין שלא בן תמותה כתב אותו. יש גם כ"כ הרבה דברים שבטח שמעתם עליהם, שצריך לעבוד קשה כדי לחשוב שמדובר בצירוף מקרים. למשל: בפרשת לך-לך (בראשית, ט"ו, י"ז) מופיע המשפט "...אש אשר עברה בין הגזרים..." ואם תחברו את האותיות ותפרידו למילים חדשות תקבלו "אש אש רע ברבין ה גזר". רבין נרצח במוצאי שבת פרשת לך-לך. יש עוד הרבה דוגמאות כאלה ואחרות אבל אני לא מחפש להחזיר אנשים בתשובה או לעורר פה ויכוח שמהר מאוד יעלה פסים אישיים וטונים צורמים, אז נניח לזה.
רותם, מההיכרות הקצרה איתך על גבי הפורום, קיבלתי את הרושם שאי האמונה שלך באלוהים נובעת מעוולות שכביכול נעשות בשם הדת, החל ברב שזורק התבטאות אומללה לאוויר, וכלה בהמון מוסלמי היוצא למלחמת חורמה בשם הדת.
אם אלו פני הדברים, חבל. זה שמישהו מנצל את כוחה של הדת לרעה לא הופך את הדת לרעה, וזה שקבוצת חרדית לא משרתת בצבא ולא עובדת, לא הופך את אלוהים לקיים יותר או פחות. קיומו של אלוהים לא מותנה במעשים ובאמירות של אף אחד ופסילת קיומו של אלוהים על סמך "עוול" שכביכול נעשה בשמו - לא רלוונטית.
אם טעיתי בניתוחי, סליחה על החפירה.

#66 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎01:41

נוסטרדמוס חזה את עליית היטלר ונפילת התאומים, פול התמנון חזה את תוצאות המונדיאל. אני מבין שהם נביאים נכון?
נו ברצינות, כל השטויות האלה של חיבור אותיות או אותיות באלכסון זה הבלים.
אי האמונה שלי נובעת מהרבה דברים, כמו כל העוולות שקורות לאנשים צדיקים.
לא יכול להיות שילד בן 3 שלא חטא ילך לתאי הגזים בשואה.
ואל תספר לי על תיקון נשמה או גלגול נשמות.
אני מאמין במה שאני רואה.
יש לך הוכחה מוצקת שיש גלגול נשמות? לא, זו רק השערה (שאולי נכונה כמובן).
וגם אם יש אלוהים, אני מסרב להיות עבד שלו 24 שעות ביממה.
אני לא באתי לעולם כדי להעביר את חיי בכוללים ובסבל.

רותם, מההיכרות הקצרה איתך על גבי הפורום, קיבלתי את הרושם שאי האמונה שלך באלוהים נובעת מעוולות שכביכול נעשות בשם הדת, החל ברב שזורק התבטאות אומללה לאוויר, וכלה בהמון מוסלמי היוצא למלחמת חורמה בשם הדת.

זה לא קשור לאי האמונה שלי, זה כבר קשור להרס שיש בדת.
90 אחוז מהמלחמות שהיו עד עכשיו היו נמנעות אם הדבר הזה שנקרא דת לא היה קיים.

#67 armadilo

armadilo

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 457 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎02:19

אני באמת לא רוצה להיכנס לוויכוח כי עברתי אותו כבר 200 פעם בערך... אני אענה בקצרה ובשטחיות לנקודות שהעלית:
פול התמנון חזה משהו בהסתברות של 1 ל256. לא כזה מטורף...
לגבי נוסטרדמוס, שמעתי את השם אבל אין לי מושג מיהו ומהו (חור בהשכלה?)
אם מבחינתך הצופן התנ"כי זה שטויות אז אין מה להגיד לך. אתה בוחר מה אתה רוצה לראות ומה לא. אתה החלטת שהצורה שבה הצופן עובד (דילוג מאות לאות במרווחים שווים - אין פה שום אלכסונים) לא מקובלת עליך, כאילו אלוקים היה חייב לכתוב הכל באופן מפורש.
גלגול נשמות זה תחום שנחקר בכלים מדעיים, אז אני ממש לא מבין למה אתה מזלזל גם בזה. תקרא קצת על רגרסיה.
אם אתה מאמין רק במה שאתה רואה אז אתה לא אמור "להאמין" באטומים, חשמל וכו'.
אף אחד לא אמר לך לסבול בכוללים. החרדים בארץ הם זן מיוחד - בחו"ל כולם עובדים.
אם אתה לא רוצה להיות "עבד" של אלוהים אל תהיה. זה לא קשור לקיום שלו.

בעניין ההרס שיש בדת, תשים לב שאתה מערבב כאן את כל הדתות ביחד. החלק של היהודים במלחמות לאורך ההסטוריה היה אפסי.

בוא נעצור את הדיון הזה כאן, כי שנינו יודעים שלא נצליח לשכנע אחד את השני.

#68 Lightning

Lightning

In Relation to Animals, all Humans Are Nazis

• חבר של כבוד
  • 7,623 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎07:02

גבריאל, למה בכלל חזרת? לא אמרת שאתה פורש מהפורום?
תמונה שפורסמה

#69 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎10:57

לא חזרתי. סתם הגעתי לראות מה חדש.

#70 assassnake

assassnake

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 71 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎19:29

ברק תזכיר לי כשיוצאת המשלחת ביוני לעלות איתך ביוני לקליפורניה הבירה :)
גועל נפש :S יש צונאמי כי שני סוחרי סמים בכלא O.ם.
עובדיה לא שונה ממכם, גם אבא שלו אמר לו שיש אלוהים, גם הוא לא השתמש בשכל שהקדוש ברוך הוא לעד! נתן לו והקדיש את כל חייו לאגדה.
מעניין אם איי פעם אנשים יקלטו שזה אבא שלהם אמר להם, וזה שיש עוד אנשים שממאמינים ועוד הם אפילו סופר מאמינים(רבנים), לא עושה את אלוהים הכל יכול שבחיים לא ראיתי בעיניי לאמיתי.

חחחחחחחח.....
ומה אתה שונה? אבא שלך אמר לך שיש אלוקים ואתה חקרת ובררת ומצאת שלא?
המשפט האחרון שלך בכלל אינפנטילי: "אלוהים שבחיים לא ראיתי". זה לא קשקוש שמפסיקים להגיד אחרי כיתה ג'? אתה מאמין רק למה שאתה רואה בעיניים?

אני חושב שצריך להיות אטום ועיוור כדי להיות כ"כ בטוח שאין אלוהים.

אבא שלי בחיים לא דיבר איתי על זה הוא לא הולך לבית הכנסת, אוכל ביום כיפור וכו' אבל אני דווקא חושב שהוא מאמין.
לא חקרתי את העניין לעומק, אבל כן ראיתי מספיק הוחכות שמראות כמה דברים הם לא הגיוניים שמופיעים בתנ"ך.
אני מקווה שאתה מבין שסיפור נוח לא אמיתי וההסבר של "ככה אלוהים עשה, עכשיו הוא מסתלבט, לא בא לו להתגלות" או "היה צונאמי והרג הרבה אנשים" עוד יותר אינפנטילי.
אגב אני בסכ"ה לומד פיזיקה וביולוגיה ברמה של תיכון, אז להוכיח בצורה מתמטית קצת קשה לי אבל לא צריך להיות גאון כדי להבין שהעולם נוצר לפני יותר מ6000 שנה.
ולמשפט האחרון שלי:
ת'אמת יכול להיות שאנחנו חיים בסוג של מטריקס שאלוהים הכניס לראש של המדענים את הפיזיקה שהיא בכלל שטות וכל מה שהוכחנו מתאים רק לתוך המטריקס ואלוהים הוא כל יכול.
יכול להיות שיש לך הסבר יותר טוב מהמטריקס שלי אבל כמו שאתה רואה המצאתי עכשיו בשניה הסבר לאלוהים שאם הייתי אומר אותו לפני 4000 שנה, אולי היום כולנו היינו חיים לפי דת המטריקס.
יכול להיות שיש אלוהים ויכול להיות שהוא יוצר צונאמי רק בגלל 2 סוחרי סמים.
הספק, הסיכוי הקטן שזה נכון, לא יגרמו לי לבזבז את חיי על תפילה, לא לאכול את מה שאני אוהב ולחתוך לבן שלי את הזין.

#71 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎20:22

תקרא "יש אלוהים?" של ריצ'רד דוקינס, הבורות שלך פשוט נשפכת מהתגובות שלך (לא מהדעה הלגיטימית שלך, אלא מחוסר הידע לגבי מה הלא-מאמינים חושבים ומאמינים).
הסיכוי לא למצוא רמזים לדברים שקרו בספר כל כך ארוך הוא אפסי, בטח שכשמשתמשים בשיטה שלך. גם בהארי פוטר אפשר למצוא רמזים לכל מה שקרה מראשית ההיסטוריה.
אני מאמין בראיות, וכשיש שתי תאוריות שמתנגשות - תאורית הבריאה ותאורית האבולציה, אני בוחר בזאת שיש לה יותר ראיות. כל מדען מתחיל יגיד לך מהי.
וההשוואה לאמונה באלוהים לבין אמונה באטומים לחשמל היא פתטית ומגוחכת.

על דילוגי אותיות בתורה:
http://www.hofesh.or...s/funskips.html

#72 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎21:15

הרי אתם מקיימים את מה שהתורה אומרת.
שבימות המשיח האמת תהיה נעדרת מן העולם.

#73 Lightning

Lightning

In Relation to Animals, all Humans Are Nazis

• חבר של כבוד
  • 7,623 הודעות

נכתב ב- ‎28/03/2011‏, ‎21:58

לא חזרתי. סתם הגעתי לראות מה חדש.

לבוא ולהגיב די הרבה בפורום זו ההגדרה המדויקת ללחזור.

ובכלל לא הגבת לנושא האשכול.
תמונה שפורסמה

#74 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎01:16

הרי אתם מקיימים את מה שהתורה אומרת.
שבימות המשיח האמת תהיה נעדרת מן העולם.

אם המשיח יבוא זה לא יהיה בתקופתי
אז למה צריך להיות אכפת לי?

#75 armadilo

armadilo

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 457 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎02:43

תקרא "יש אלוהים?" של ריצ'רד דוקינס, הבורות שלך פשוט נשפכת מהתגובות שלך (לא מהדעה הלגיטימית שלך, אלא מחוסר הידע לגבי מה הלא-מאמינים חושבים ומאמינים).
הסיכוי לא למצוא רמזים לדברים שקרו בספר כל כך ארוך הוא אפסי, בטח שכשמשתמשים בשיטה שלך. גם בהארי פוטר אפשר למצוא רמזים לכל מה שקרה מראשית ההיסטוריה.
אני מאמין בראיות, וכשיש שתי תאוריות שמתנגשות - תאורית הבריאה ותאורית האבולציה, אני בוחר בזאת שיש לה יותר ראיות. כל מדען מתחיל יגיד לך מהי.
וההשוואה לאמונה באלוהים לבין אמונה באטומים לחשמל היא פתטית ומגוחכת.

על דילוגי אותיות בתורה:
http://www.hofesh.or...s/funskips.html

כ"כ הרבה שטויות בתגובה אחת.
איפה הפגנתי בורות לגבי מה המאמינים והלא מאמינים חושבים? אם אתה מדבר על מה שכתבתי לרותם - זה היה מופנה רק כלפי רותם, לא כלפי עוד אנשים.
אם מישהו אומר שהוא מאמין רק למה שהוא רואה והוא לא מאמין באלוהים בגלל שהוא לא רואה אותו - זה מגוחך. לבוא ולהגיד לו: גם אטומים אתה לא רואה - זה ממש לא מגוחך, וזה שקבעת שזה מגוחך לא הופך את זה למגוחך.

הדוגמאות באתר חופש מטומטמות לחלוטין. ככה לא עובד הצופן התנכ"י. חלק מהמשפט שלהם מורכב מדילוגים וחלק ממנו הוא טקסט ש"נמצא בצד". לפני שאתה שולח אותי לקרוא ספרים של פילוסים, תקרא קצת מה זה בדיוק הצופן התנכ"י ואתה מוזמן לחפש בהארי פוטר ובעוד ספרים ארוכים ככל שיהיו מה שאתה רוצה. כשתמצא מספר כל כך גדול של אירועים, כמו מספר האירועים הרמוז בתורה, אני אוריד בפנייך את הכובע.

#76 assassnake

assassnake

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 71 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎07:27

אני זוכר שדווקא מצאו הרבה שטויות במובי דיק לפי אותו הסדר שמצאו בתנ"ך..
מה שעצוב שאתה חילוני שמאמין שאת התנ"ך כתב אלוהים עצמו בתקווה שבאמת ימצאו כל מיליון אותיות אות שתתאים למשפט.
מה שיותר עצוב שכל מי שלא מסכים עם הטענות המגוחכות הוא אומר שטויות, בור או סתם פילוס.
הכי עצוב זה שאתה מאמין באלוהים אמונה עיוורת, אבל לא קולט שאטומים אפשר להוכיח וגם לראות.
חוץ מזה נו באמת, לפני כמה תגובות אמרת שלא הגיוני ונראה לך שאנחנו מטומטמים אם מישהו חושב שהעולם ככה נברא "סתם",
אז כדי שתלך לקרוא קצת כמה תאוריות וגם אם לא, איך אלוהים נוצר? סתם? אבא שלו? O.ם

*אתה יכול לקרוא לי מטומטם, השורה האחרונה היא מפגרת בכוונה.

#77 armadilo

armadilo

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 457 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎11:08

אני זוכר שדווקא מצאו הרבה שטויות במובי דיק לפי אותו הסדר שמצאו בתנ"ך..
מה שעצוב שאתה חילוני שמאמין שאת התנ"ך כתב אלוהים עצמו בתקווה שבאמת ימצאו כל מיליון אותיות אות שתתאים למשפט.
מה שיותר עצוב שכל מי שלא מסכים עם הטענות המגוחכות הוא אומר שטויות, בור או סתם פילוס.
הכי עצוב זה שאתה מאמין באלוהים אמונה עיוורת, אבל לא קולט שאטומים אפשר להוכיח וגם לראות.
חוץ מזה נו באמת, לפני כמה תגובות אמרת שלא הגיוני ונראה לך שאנחנו מטומטמים אם מישהו חושב שהעולם ככה נברא "סתם",
אז כדי שתלך לקרוא קצת כמה תאוריות וגם אם לא, איך אלוהים נוצר? סתם? אבא שלו? O.ם

*אתה יכול לקרוא לי מטומטם, השורה האחרונה היא מפגרת בכוונה.

זה מופנה כלפי? כי לא זכור לי שהגדרתי את עצמי כחילוני או שקראתי למישהו בור (אם כבר אילן אמר שאני מפגין בורות). אם במקרה חשבת שב"פילוסים" התכוונתי לדמות מארץ נהדרת, אז תרשה לי לתקן אותך: מדובר בטעות הקלדה. המילה הנכונה היא "פילוסופים".
בשורה התחתונה חביבי, אתה מוזמן להאמין במה שאתה רוצה ולא להאמין במה שאתה לא רוצה. אני למדתי מספיק פיסיקה בחיים שלי, אז אני לא צריך לקרוא עוד ועד תאוריות על איך העולם נוצר (זה גם לא סותר את קיומו של אלוהים. אגב, גם אבולוציה לא, וגם זה שיש לעולם מנגנון מוגדר בדמות חוקי הפיסיקה - לא סותר את אלוהים). תבין, את כל השאלות הקשות האלה גם אני שאלתי את עצמי וחיפשתי תשובות. בשורה התחתונה, כשבנאדם בא עם דעות קדומות, קשה לשנות אותן, ולכן עדיף שנעזוב את הויכוח. אם אתה מרגיש שלם עם עצמך - סבבה לך. אם לא - אתה תמיד מוזמן ללכת לחקור ולברר.

#78 assassnake

assassnake

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 71 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎14:16

ההנחה שאתה חילוני היא כמובן כי אתה מדבר איתי דרך המכשיר המפלצתי-מחשב.
ברור לי שיש את אלה שקוראים לעצמם מסורתיים אבל זה בסך הכל חילוניים שעושים קידוש בשבת.
זאת אומרת שאתה או דתי לאומי או חילוני, הניחוש שלי הוא חילוני.
הבור סתם התלווה אל שאר ה"שטויות" אל תתפוס אותי במילה.
וצודק, צריך להפסיק לשנות דעות קדומות כל עוד יש לבן אדם ספר ורבי זה נכון מבחינתו.
אני בסכ"ה ילד נאיבי שהולך נגד הדת עם תקווה שככה יגמרו המלחמות המטופשות האלו, טעות שלי, אני חוזר בי, כל 1763 מילים בתנ"ך יראו לכם שהשריפה בכרמל הייתה ידועה לפני 2000 שנה.

#79 RuinSain

RuinSain

https://taamtov.net

• מתרגמי רשת
  • 2,407 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎14:35

אתה יודע מה הכי מצחיק?
שאתה חושב שאתה יודע הכול!
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

dLORI9W.png  

#80 assassnake

assassnake

אני קצת ביישן

• רשומים
  • **
  • 71 הודעות

נכתב ב- ‎29/03/2011‏, ‎14:43

הלוואי שהייתי,
אני שואף ללדעת הכל ולא לוקח הכל כמובן מאליו :)

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים