בס"ד
אני עדיין לא התנסתי בפורמט החדשת אבל נראה שזה כמעט ובכלל לא הנושא של האשכול.
אז משיטוטים פה בפורום אפשר לראות שלפנות לטורק לא עוזר (צנזור הודעות בפורום של טורק וכו)
לא להוריד מטורק זה רעיון נחמד אבל לא הכי אפקטיבי בגלל שהוא עדיין יהנה מטראפיק גבוה באתר שלו, אם זה הפניות של גוגל ואם זו העובדה שאכן קל לנווט בטורק.
עדיין רוב הטראפיק זה לא אנחנו (אם כי ההשתדלות שלנו היא הכרח)
השאלה הנשאלת היא מה אנחנו בתור גולשים \ צרכנים למוצר אותו אתם מספקים כן יכולים לעשות כדי להשפיע?
או לחלופין איזה דרכים נוספות יש כדי להגיע לשקט?
אני מניח שאתם בתור צוות כבר מיציתם את האפשרויות, אבל אני מסרב לקבל את זה ש"זה מה יש".
כי בסופו של דבר לדעתי (העניה בהחלט) ככה הוא ניצח.
"הנה צוות Q פוגע בגולשים" כלשונו.
ואל תבינו אותי לא נכון, אני מאמין שאם החלטתם להלחם - אז עד הסוף, לא עד איזה קו אמצע שמפספס את 2 המטרות גם ככה.
במקומכם הייתי שוקל לפתוח בשביתה - לגמרי דווקא חודש אל תוך עונת הסדרות.
4 פרקים לעונה כשבכל תרגום תרשמו לפי מספר הפרק "עוד שבועיים לשביתה, פרטים ב qsubs.org" וכו - ואז שביתה.
כל התרגומים נשארים אצלכם, למשך חודש ולאחריו שחרור לרשת בפורמט SRT.
ואל תתביישו לרשום בכל תרגום ותרגום - "חיכיתם חודש תודות לטורק" או משהו.
אולי קצת אובר קיל אבל באמת ישיג ת'מטרה של הגברת המודעות.
יש עוד פתרונות אחרים שאפשר לחשוב עליהם , כששחרור של פורמט קשה הוא לא אחד מהם.
שאלה נוספת - בילד הוא איש אחד. אתם צוות שלם. יש לכם מישהו אחד שיכול לדבר בשם כולכם?
עושה רושם יש לכם היכרות אישית עם הבחור. מה עם איזה פגישה אחד על אחד?
וכן, אני יודע שיש מצב שאני סתם טוחן מים, אבל כמו שאמרתי, אני לא מקבל את זה ש "זה מה שיש"
כל מה שרשמת זה טוב ויפה בתאורייה, וכבר ניסו זאת.
אבל מה שקורה בפועל זה שאתר טורק ובילד לוקחים את תרגומי Q ללא רשות הצוות (פשוט מורידים אותם מאתרים מתחרים),
עורכים קרדיטים וגם ייערכו דברים שהצעת לרשום ומעלים לטורק.
לכן יצרו את התרגומים המוצפנים, כי זהו הפתרון היחיד שבעל השפעה אמיתית.
הצרכנים מורידים תרגומים ומקבלים אותם כמו שצוות Qsubs שתרגם ועמל עליו כל כך קשה, רוצה שהם ייראו.
בלי פגיעה בקרדיטים ובלי שום בלאגנים.
ולדעתי זה עובד יופי בנתיים וזה רק עניין של זמן עד שבילד יבין שאין לו ברירה ולפרוש מהמאבק הזה כי הוא רק מפסיד יותר עם כל יום שעובר.
הוא מפסיד גולשים, והוא מפסיד את אמינות האתר.
כל יום-יומיים מגיעים כמה כמוך לפורום, שאיכשהו נתקלו במאבק הזה ורוצים ללמוד,
או כאלה שפשוט קולטים שתרגומים לסדרות שלהם מתעקבים והם מנסים לברר למה.
נכנסים לפורום, לומדים קצת על המאבק, ומבינים שטורק הוא הבעיה בכל הסיפור.
מצטרפים למאבק לצד Q וזה מעולה.
אגב כן יש מקום לנסות לבטא את עצמך בטורק, לא בצורה אגרסיבית בקטע של לצאת בהאשמות כי בילד יבהל וימחק תהודעה,
אבל בצורה אובייקטיבית בתור גולש של טורק לבוא ולהביע דיעה ולנסות להבין למה הוא מתנהג ככה,
זה משפיע. אולי לא תראה אתזה, אבל כשבילד יצטרך למחוק/לראות כל יום 5-10 הודעות כאלה הוא כבר יבין לבד את השפעת המאבק על האתר שלו.