עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

NBA

• אנא התחבר בכדי להגיב
415 תגובות לנושא זה

#61 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎26/12/2010‏, ‎21:03

ג'ורדן באמת יותר גדול מברייאנט, אבל לברייאנט יש עוד כמה שנים לנסות לעקוף אותו (לא נראה לי שזה יקרה, אבל אי אפשר לדעת)

איפה אתה רואה שהשוותי את ברייאנט לג'ורדן?

בלי קשר, אני חושב שזה בכלל פיל ג'קסון שגרם לשיקגו ואחר כך הלייקרס להתאפס ולהפוך לקבוצות רצחניות.

"עבודה קשה משתלמת בעתיד, עצלנות משתלמת עכשיו"
- סטיבן רייט.

#62 dorel310

dorel310

Been dazed and confused for so long it's not true

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎26/12/2010‏, ‎21:08

ג'ורדן באמת יותר גדול מברייאנט, אבל לברייאנט יש עוד כמה שנים לנסות לעקוף אותו (לא נראה לי שזה יקרה, אבל אי אפשר לדעת)

איפה אתה רואה שהשוותי את ברייאנט לג'ורדן?

בלי קשר, אני חושב שזה בכלל פיל ג'קסון שגרם לשיקגו ואחר כך הלייקרס להתאפס ולהפוך לקבוצות רצחניות.

רק אם הוא יזכה בעוד 5 אליפויות עם הלייקרס, מבחינתי הוא יעבור אותו. לדעתי הוא כבר לא יזכה יותר.
ואני כבר עכשיו מרשה לעצמי שהשנה הלייקרס הולכים להגיד ביי ביי לתואר. שנה שעברה הם ניצחו 4-3 את בוסטון בשיניים וזאת בגלל יתרון הביתיות והעונה הסדירה הבינונית של בוסטון. השנה בוסטון יתחזקו ולדעתי גם יזכו, אני אגב לא בטוח שהשנה הלייקרס תגיע לגמר.

ועצם העובדה שאמרת ג'ורדן גדול יותר אבל ברייאנט יכול לעבור אותו זאת כן השוואה.

#63 אורפז.

אורפז.

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,623 הודעות

נכתב ב- ‎26/12/2010‏, ‎21:16

אף אחד בחיים לא יהיה גדול כמו ג'ורדן מה אתם מדברים בכלל משווים אותו לקובי.
לקובי יש זריקה מדהים, קלאצ' מטורף וגם הגנה לא חסרה לו, לדעתי הוא עם פחות פוטנציאל מלברון ואי אפשר ממש להשוות בינהם.
הקבוצה של מיאמי בכלל לא נופלת מזו של הלייקרס לדעתי, לברון עשה מהלך שהוציא אותו מלהיות בנשימה עם הגדולים ביותר, נכון ללברון כנראה יהיו תארים אבל המעבר לקבוצת הכוכבים ייזכר לו תמיד.

#64 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎26/12/2010‏, ‎21:48

חחחחח איזה טיעונים מצחיקים אתה מביא.
ג'ורדן לקח אליפות ראשונה בגיל 28, קובי לקח 5 אליפויות עד עכשיו, לברון לא לקח אף אליפות והוא רק בן 26. מסקנה = לברון יותר טוב מקובי.
אפשר לשאול מאיפה הלוגיקה הזאת באה?
ג'ורדן אולי לקח אליפות בגיל מאוחר, אבל הוא לא נכנע אחרי שלא הלך לו, הוא נשאר בקבוצה שלו ולא הצטרף ליריבים שלו.
האליפויות הראשונות של הלייקרס ועוד איך רשומות על קובי, על שאק וקובי ביחד, האליפויות האחרונות באמת רשומות על שמו יותר.
בנתונים סטטיסטיים לברון עולה עליו? Who cares? לצערך, כדורסל וכדורגל הם משחקים קבוצתיים, מי היה זוכר את מראדונה אם היה מבקיע הכי הרבה גולים ולא זוכה במונדיאל?

ללברון היה סיכוי להשתוות לקובי ואולי אפילו לעקוף אותו, אם היה ממתין בסבלנות לתור שלו לקחת אליפויות ולהיות ווינר, כמו שג'ורדן עשה, הרי את הכישרון היה לקליבלנד (מקום ראשון בעונה הסדירה).

#65 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎26/12/2010‏, ‎23:49

חחחחח איזה טיעונים מצחיקים אתה מביא.
ג'ורדן לקח אליפות ראשונה בגיל 28, קובי לקח 5 אליפויות עד עכשיו, לברון לא לקח אף אליפות והוא רק בן 26. מסקנה = לברון יותר טוב מקובי.
אפשר לשאול מאיפה הלוגיקה הזאת באה?
ג'ורדן אולי לקח אליפות בגיל מאוחר, אבל הוא לא נכנע אחרי שלא הלך לו, הוא נשאר בקבוצה שלו ולא הצטרף ליריבים שלו.
האליפויות הראשונות של הלייקרס ועוד איך רשומות על קובי, על שאק וקובי ביחד, האליפויות האחרונות באמת רשומות על שמו יותר.
בנתונים סטטיסטיים לברון עולה עליו? Who cares? לצערך, כדורסל וכדורגל הם משחקים קבוצתיים, מי היה זוכר את מראדונה אם היה מבקיע הכי הרבה גולים ולא זוכה במונדיאל?

ללברון היה סיכוי להשתוות לקובי ואולי אפילו לעקוף אותו, אם היה ממתין בסבלנות לתור שלו לקחת אליפויות ולהיות ווינר, כמו שג'ורדן עשה, הרי את הכישרון היה לקליבלנד (מקום ראשון בעונה הסדירה).

הוא עדיין יכול להשתוות/לעקוף אותו, ואמרתי שמבחינת יכולת אישית לברון שחקן טוב יותר. ברור שעד שהוא לא יזכה באליפות הוא לא יכנס לרשימה של הגדולים בכלל. אבל זה שאתה אומר שגם אם הוא יזכה ב7 אליפויות רצוף עם מיאמי הוא לא ישתווה לקובי, זה פתטי. כמו שציינתי לפני כן, אם אתה עושה השוואה בין העמדות של הלייקרס ומיאמי רק בעמדת הסמול פורוורד יש למיאמי יתרון, ואת זה כל פרשן כדורסל יגיד לך, גם ג'ורדן שיחק בקבוצה של כוכבים וגם קובי משחק בקבוצה של כוכבים. פיפן נבחר לאחד מ-50 השחקנים הגדולים בכל הזמנים, גאסול גם נחשב סופרסטאר ובוש הוא לא כזה ספורסטאר כמו שעשו ממנו.

כבר ציינתי שאת ג'ורדן הוא לא יעקוף. ואחי קובי היה מספר 2 ב3 האליפויות הראשונות, וזה מוריד הרבה מההישג שלו. אתה לא יכול להשוות את האליפויות האלה לאף אחת מהאליפויות שג'ורדן לקח. רק ה-2 האחרונות ניתנות להשוואה, וזה עדיין פחות מה-6 של ג'ורדן.

#66 King James

King James

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎00:39

חחחחחחחחחחחח דוראל הם הורגים אותי, כמה שטויות אנשים רושמים פה בלי טיפה של ידע...
קובי בראיינט בחיים לא יגיע לרמה של ג'ורדן, צאו מהסרט!
שאקיל היה הכוכב הגדול והעיקרי בלייקרס בשלושת האליפויות הראשונות שלהם, קובי היה מספר 2 מובהק.

הרבה פרשנים, שחקני עבר ואפילו מאמנים בליגה אמרו שדומיננטיות, פיזיות ויכולת כמו שמציג לברון בשנים האחרונות לא ראו אף פעם בליגה, אלא רק אם חוזרים לזמנו של ג'ורדן.
לברון מציג ביכולת שלו ובמאפיינים שלו ואיך שהוא משחק את המשחק, דימיון ענק למשחק והמאפיינים שהבדילו את ג'ורדן משאר שחקני הליגה..
יחסית למימדים של לברון הוא אמור להיות איטי יותר מרוב שחקני הליגה, אבל הוא פשוט נע כאילו הוא 40 קילו פחות. קופץ וזורק בקלילות כזאת שאי אפשר להסביר את התופעה הזאת...
הוא מפלצת של כישרון ויכולות אדירות בכדורסל, לדעתי כבר היום אין ספק שהוא הרבה יותר טוב מקובי, הוא מנהל את כל המשחק, איפה יכלתם לראות פורוורד שהסטטיסטיקה שלו בקריירה נושקת לטריפל דאבל?

האליפויות הם לא הדבר הכי קובע, נכון שיש להם משקל גדול על הגדרת השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה, אבל כמו שדוראל הביאו דוגמא מצויינת, ביל ראסל עם 11 אליפויות והוא ממש לא יותר טוב מג'ורדן שלו יש קצת יותר מחצי מהאליפויות של ביל ראסל.
לדרק פישר יש 5 אליפויות זה אומר שהוא וקובי באותה רמה? ממש לא!

דוראל, ללברון יש יומולדת 26 עוד 3 ימים ב30/12.
יש לו עוד לפחות שנתיים כדי להיות בקצב של ג'ורדן מבחינת אליפויות, נכון שג'ורדן שיחק במספר קטן של עונות יחסית כשהוא זכה באליפות הראשונה בעונה השביעית שלו בNBA הוא היה בן 28 ולברון שיחק את העונה השביעית שלו בגיל 25.
כמו שדוראל אמר, הרמה של הNBA היום הרבה יותר גבוהה מהרמה של שנות ה-80-90, היום יש הרבה הרבה יותר כוכבים, כל קבוצה כמעט יש לה לפחות סופרסטאר אחד...
אם יצמצמו את הליגה בשנים הבאות כפי שצפוי להיות ויאחדו כמה קבוצות לקבוצה אחת כמו שלברון הציע לפני כמה ימים אז יהיו קבוצות הרבה יותר חזקות כאשר סופרסטארים מ2 או 3 קבוצות יהיו באותה קבוצה ויהפכו לקבוצה אחת חזקה.

הויכוח הזה מיותר כי למי שלא כל כך מבין בכדורסל וצופה הרבה זמן במשחק או ששיחק אי פעם בקבוצה אז תקוע לו בראש מה שהוא קורא על כוכבים מסויימים ומה לעשות רוב הכתבות באתרים השונים הם כרגע בעד קובי ונגד לברון, אי אפשר לשנות את זה אם לא מגבשים דעה בעצמכם תוך כדי צפייה במשחקים ובמה שהולך על המגרש.

לדעתי לברון השחקן הטוב ביותר בעולם כרגע ואני מקווה מאוד שבקרוב תהייה לו אליפות כדי שהוא ישתיק את כל המבקרים ומשם הוא יתקרב כדי להילחם עם ג'ורדן על תואר השחקן הטוב ביותר אי פעם.
תמונה שפורסמה

#67 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎00:52

חחחחחחחחחחחח דוראל הם הורגים אותי, כמה שטויות אנשים רושמים פה בלי טיפה של ידע...
קובי בראיינט בחיים לא יגיע לרמה של ג'ורדן, צאו מהסרט!
שאקיל היה הכוכב הגדול והעיקרי בלייקרס בשלושת האליפויות הראשונות שלהם, קובי היה מספר 2 מובהק.

הרבה פרשנים, שחקני עבר ואפילו מאמנים בליגה אמרו שדומיננטיות, פיזיות ויכולת כמו שמציג לברון בשנים האחרונות לא ראו אף פעם בליגה, אלא רק אם חוזרים לזמנו של ג'ורדן.
לברון מציג ביכולת שלו ובמאפיינים שלו ואיך שהוא משחק את המשחק, דימיון ענק למשחק והמאפיינים שהבדילו את ג'ורדן משאר שחקני הליגה..
יחסית למימדים של לברון הוא אמור להיות איטי יותר מרוב שחקני הליגה, אבל הוא פשוט נע כאילו הוא 40 קילו פחות. קופץ וזורק בקלילות כזאת שאי אפשר להסביר את התופעה הזאת...
הוא מפלצת של כישרון ויכולות אדירות בכדורסל, לדעתי כבר היום אין ספק שהוא הרבה יותר טוב מקובי, הוא מנהל את כל המשחק, איפה יכלתם לראות פורוורד שהסטטיסטיקה שלו בקריירה נושקת לטריפל דאבל?

האליפויות הם לא הדבר הכי קובע, נכון שיש להם משקל גדול על הגדרת השחקן הטוב ביותר בהיסטוריה, אבל כמו שדוראל הביאו דוגמא מצויינת, ביל ראסל עם 11 אליפויות והוא ממש לא יותר טוב מג'ורדן שלו יש קצת יותר מחצי מהאליפויות של ביל ראסל.
לדרק פישר יש 5 אליפויות זה אומר שהוא וקובי באותה רמה? ממש לא!

דוראל, ללברון יש יומולדת 26 עוד 3 ימים ב30/12.
יש לו עוד לפחות שנתיים כדי להיות בקצב של ג'ורדן מבחינת אליפויות, נכון שג'ורדן שיחק במספר קטן של עונות יחסית כשהוא זכה באליפות הראשונה בעונה השביעית שלו בNBA הוא היה בן 28 ולברון שיחק את העונה השביעית שלו בגיל 25.
כמו שדוראל אמר, הרמה של הNBA היום הרבה יותר גבוהה מהרמה של שנות ה-80-90, היום יש הרבה הרבה יותר כוכבים, כל קבוצה כמעט יש לה לפחות סופרסטאר אחד...
אם יצמצמו את הליגה בשנים הבאות כפי שצפוי להיות ויאחדו כמה קבוצות לקבוצה אחת כמו שלברון הציע לפני כמה ימים אז יהיו קבוצות הרבה יותר חזקות כאשר סופרסטארים מ2 או 3 קבוצות יהיו באותה קבוצה ויהפכו לקבוצה אחת חזקה.

הויכוח הזה מיותר כי למי שלא כל כך מבין בכדורסל וצופה הרבה זמן במשחק או ששיחק אי פעם בקבוצה אז תקוע לו בראש מה שהוא קורא על כוכבים מסויימים ומה לעשות רוב הכתבות באתרים השונים הם כרגע בעד קובי ונגד לברון, אי אפשר לשנות את זה אם לא מגבשים דעה בעצמכם תוך כדי צפייה במשחקים ובמה שהולך על המגרש.

לדעתי לברון השחקן הטוב ביותר בעולם כרגע ואני מקווה מאוד שבקרוב תהייה לו אליפות כדי שהוא ישתיק את כל המבקרים ומשם הוא יתקרב כדי להילחם עם ג'ורדן על תואר השחקן הטוב ביותר אי פעם.

+1, מסכים עם כל מילה. אנשים פה שאני בספק אם בכלל רואים NBA מסתכלים רק על התארים, אמנם מרכיב חשוב אבל קובי באמת משחק בקבוצה אדירה, בכל עמדה יש ללייקרס שחקנים אדירים ספסל עמוק וקבוצה מחוברת שמשחקת בשבילו. לברון שיחק בקליבלנד לבד

אני לא חושב שקובי היה זוכה עם הקליבלנד. אני רוצה לראות את קובי סוחב קבוצה כמו קליבלנד על הגב שלו לבד למקום הראשון בעונה הסדירה שנתיים רצוף.

לא היה מעולם פורוורד כמו ג'יימס בNBA שיש לו תכונות של גארד ופורוורד מובהקים. אני מאמין שבסופו של דבר הוא יכנס להיכל התהילה כשני למייקל ג'ורדן, לברון צעיר ויש לו קריירה ארוכה ומזהירה לפניו והוא יזכה בהרבה תארים, אולי לא השנה, אבל מהשנה הבאה מיאמי תשלוט בליגה ללא עוררין.

#68 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎02:00

אי אפשר להגיד על שחקן שהוא הכי טוב בעולם שאין לו שום תואר, פשוט מאוד, בשום ענף.
לא משנה איזה תצוגות הוא מביא, איזה דאנקים מדהימים יש לו, עד שהוא לא זכה בשום תואר פשוט אי אפשר להגיד עליו שהוא הטוב בעולם!
זה כמו שתגידו שג'ורדן בן ה26 לפני האליפות היה הכי טוב בNBA באותו זמן, זה פשוט לא נכון.
קובי היה מרכזי מאוד באליפויות עם שאק, נכון ששאק היה מס' 1, אבל קובי היה ממש לא רחוק ממנו.

אחרי שלברון יקרע כמה זוגות נעליים ויזכה בכמה אליפויות יהיה אפשר לעשות את הויכוח הזה, למרות שככל הנראה שגם אז אחשוב שקובי גדול יותר, רק בגלל שלברון עשה את זה ביחד עם שני סופרסטארים וקובי עשה את זה עם סופרסטאר אחד (שאק ואחר כך גאסול). כרגע הויכוח הוא מיותר.

#69 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎04:32

לא משנה איזה תצוגות הוא מביא, איזה דאנקים מדהימים יש לו, עד שהוא לא זכה בשום תואר פשוט אי אפשר להגיד עליו שהוא הטוב בעולם!
זה כמו שתגידו שג'ורדן בן ה26 לפני האליפות היה הכי טוב בNBA באותו זמן, זה פשוט לא נכון.
קובי היה מרכזי מאוד באליפויות עם שאק, נכון ששאק היה מס' 1, אבל קובי היה ממש לא רחוק ממנו.

אחרי שלברון יקרע כמה זוגות נעליים ויזכה בכמה אליפויות יהיה אפשר לעשות את הויכוח הזה, למרות שככל הנראה שגם אז אחשוב שקובי גדול יותר, רק בגלל שלברון עשה את זה ביחד עם שני סופרסטארים וקובי עשה את זה עם סופרסטאר אחד (שאק ואחר כך גאסול). כרגע הויכוח הוא מיותר.

תגיד אתה מפגר או שאתה עושה את עצמך? כי לפי מה שאתה כותב פה בכלל לא קראת מה שאני וKING JAMES כתבנו.
מבחינת יכולת אישית לברון יותר טוב מקובי, ואת זה יגידו לך כל הפרשנים של הNBA. קובי שחקן ענק, אבל יש לו יתרון על לברון מהבחינה המנטלית בלבד. הוא כרגע יותר גדול מלברון רק בזכות התארים (ואני מתכוון ל2 האחרונים), לא בזכות הכישרון או היכולת האישית, ואם לברון לא יזכה באליפויות קובי גם ישאר יותר גדול על סמך העובדה שהוא זכה בתארים.

קובי בלי הסופרסטארים שהיו לידו לא היה זוכה באליפות אחת. קובי הגיע לאימפריה עם מאמן על, סופרסטאר סגל עמוק וחזק בעוד לברון הגיע לקבוצה מתחתית הליגה והפך אותה לקבוצה חזקה. קובי תלוי בשחקנים מסביבו, השחקנים מסביב לברון תלויים בו.

בינום, גאסול, ארטסט, קובי, פישר, אודום. כולם שחקנים מצוינים שניים כוכבים(קובי וגאסול)., ארטסט השומר הטוב בליגה, פישר קלעי מעולה, בינום ואודום חזקים ואפקטיבים. הספסל מעולה.

אצל מיאמי יש רק 3 שחקנים ברמה בניגוד לליקרס שיש 6 עם 2 סופרסטארים, כך שזה מתקזז, כל השאר במיאמי בושה. אילגאוסקאס סנטר בינוני, ארויו רכז חלש, הספסל היום ונורא, אם ראית את המשחק נגד הלייקרס שלשום הייתי רואה שהשחקנים מהספסל פשוט גרועים. בוש פחות טוב מגאסול, וויד פחות מבריינט, בינום ופישר טובים מאילגאוסקאס וארויו בהתאמה. רק בעמדת הסמול פורוורד יש למיאמי יתרון (כבר כבתבתי את זה פעמיים לפני כן אבל נראה שאתה נוטה להתעלם מזה)
הנקודה שלי שאם ג'יימס יזכה באליפות עם מיאמי היא תהיה שוות ערך לאליפות של קובי עם הלייקרס.

בקיצור קובי בזכות התארים כרגע גדול יותר, אם לברון יעקוף את מספר האליפויות של קובי עם מיאמי הוא יעקוף אותו ובהפרש גדול.

ויש לי שאלה נוספת: אתה לא באמת חושב שקובי גדול מג'ורדן או יהיה גדול ממנו נכון? כי לא יהיה שחקן גדול יותר מג'ורדן.

#70 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎12:51

תגיד אתה מפגר או שאתה עושה את עצמך? כי לפי מה שאתה כותב פה בכלל לא קראת מה שאני וKING JAMES כתבנו.
מבחינת יכולת אישית לברון יותר טוב מקובי, ואת זה יגידו לך כל הפרשנים של הNBA. קובי שחקן ענק, אבל יש לו יתרון על לברון מהבחינה המנטלית בלבד. הוא כרגע יותר גדול מלברון רק בזכות התארים (ואני מתכוון ל2 האחרונים), לא בזכות הכישרון או היכולת האישית, ואם לברון לא יזכה באליפויות קובי גם ישאר יותר גדול על סמך העובדה שהוא זכה בתארים.

קובי בלי הסופרסטארים שהיו לידו לא היה זוכה באליפות אחת. קובי הגיע לאימפריה עם מאמן על, סופרסטאר סגל עמוק וחזק בעוד לברון הגיע לקבוצה מתחתית הליגה והפך אותה לקבוצה חזקה. קובי תלוי בשחקנים מסביבו, השחקנים מסביב לברון תלויים בו.

בינום, גאסול, ארטסט, קובי, פישר, אודום. כולם שחקנים מצוינים שניים כוכבים(קובי וגאסול)., ארטסט השומר הטוב בליגה, פישר קלעי מעולה, בינום ואודום חזקים ואפקטיבים. הספסל מעולה.

אצל מיאמי יש רק 3 שחקנים ברמה בניגוד לליקרס שיש 6 עם 2 סופרסטארים, כך שזה מתקזז, כל השאר במיאמי בושה. אילגאוסקאס סנטר בינוני, ארויו רכז חלש, הספסל היום ונורא, אם ראית את המשחק נגד הלייקרס שלשום הייתי רואה שהשחקנים מהספסל פשוט גרועים. בוש פחות טוב מגאסול, וויד פחות מבריינט, בינום ופישר טובים מאילגאוסקאס וארויו בהתאמה. רק בעמדת הסמול פורוורד יש למיאמי יתרון (כבר כבתבתי את זה פעמיים לפני כן אבל נראה שאתה נוטה להתעלם מזה)
הנקודה שלי שאם ג'יימס יזכה באליפות עם מיאמי היא תהיה שוות ערך לאליפות של קובי עם הלייקרס.

בקיצור קובי בזכות התארים כרגע גדול יותר, אם לברון יעקוף את מספר האליפויות של קובי עם מיאמי הוא יעקוף אותו ובהפרש גדול.

ויש לי שאלה נוספת: אתה לא באמת חושב שקובי גדול מג'ורדן או יהיה גדול ממנו נכון? כי לא יהיה שחקן גדול יותר מג'ורדן.

יכולת אישית לא שווה כלום כשזה לא ממומש בתארים, כאשר מתווכחים מי השחקן הטוב בעולם.
איפה אמרתי שקובי היה זוכה באליפות בלי השחקנים המצוינים שלידו? אין לדעת, אולי היה זוכה בפחות ואולי לא היה זוכה בכלל.
הנקודה שלי היא שלברון יכל לקחת אליפויות עם קליבלנד, הקבוצה שם לא הייתה רעה בכלל ולא הייתה לו סיבה לעבור לקבוצת כוכבים כדי שזה יהיה קל יותר. כל המהלך הזה היה לא ספורטיבי בעליל.

אף פעם לא אמרתי שבראיינט יותר גדול מג'ורדן, הוא לא. היחיד שיש לו (או לפחות היה לו) סיכוי לעבור את ג'ורדן הוא לברון ג'יימס בזכות הפוטנציאל והיכולת האישית, אני מקווה שהוא לא דפק לעצמו את הקריירה עם ההחלטה שלו בקיץ.

#71 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎13:44

יכולת אישית לא שווה כלום כשזה לא ממומש בתארים, כאשר מתווכחים מי השחקן הטוב בעולם.
איפה אמרתי שקובי היה זוכה באליפות בלי השחקנים המצוינים שלידו? אין לדעת, אולי היה זוכה בפחות ואולי לא היה זוכה בכלל.
הנקודה שלי היא שלברון יכל לקחת אליפויות עם קליבלנד, הקבוצה שם לא הייתה רעה בכלל ולא הייתה לו סיבה לעבור לקבוצת כוכבים כדי שזה יהיה קל יותר. כל המהלך הזה היה לא ספורטיבי בעליל.

אף פעם לא אמרתי שבראיינט יותר גדול מג'ורדן, הוא לא. היחיד שיש לו (או לפחות היה לו) סיכוי לעבור את ג'ורדן הוא לברון ג'יימס בזכות הפוטנציאל והיכולת האישית, אני מקווה שהוא לא דפק לעצמו את הקריירה עם ההחלטה שלו בקיץ.

נתת תגובה לעניין.

למעשה בדיוק מה שאמרתי, מבחינת יכולת אישית לברון מוכשר יותר, אך מבחינת תארים קובי מתעלה על לברון ולכן הוא יותר גדול. עכשיו נותר לראות אם לברון יזכה במספיק תארים כדי לעבור.

#72 King James

King James

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎18:11

פוטנציאל ויכולת משחק מגוונת לברון עולה על קובי בכל פרמטר חוץ מהקטע המנטלי...
ללברון לא היה סיכוי לזכות באליפות עם קליבלנד כמו שהיא הייתה נראית, לסיים ראשונים בליגה בעונה הסדירה זה הישג נחמד ולא מבוטל אבל לא בשמיים כמו שאתם מציגים את זה.
בעונה הסדירה הקבוצות הגדולות (לייקרס, בוסטון, אורלנדו וכו'..) לא נותנים את כל היכולת ומשחקים עד המוות, בעונה הסדירה הקבוצות הגדולות משקיעות בערך 60 אחוז ואפילו פחות במשחקים, לעומת הפלייאוף שהקבוצות מגיעות לשלב שזה הכל או כלום הם נותנים מעצמם 150 אחוז ומשקיעים כל טיפת אנרגיה במשחקים... חוץ מזה לקבוצה כמו בוסטון יש כמויות עצומות של ניסיון במשחקים מכריעים בנוסף לזה שיש לה כישרון אדיר ויכולת אדירה וכשהם מגיעים לפלייאוף הם פשוט דורסים בלי חשבון כל קבוצה שתעמוד מולם.
עם קליבלנד זה היה סיפור שונה, הם בעונה הרגילה הציגו משחקים מצויינים והשקיעו המון ולכן הם ניצחו למשל את לייקרס ב2 המפגשים שהיו להם בעונה שעברה ובהפרש דיי גדול (15 ומעלה).
גם את בוסטון קליבלנד ניצחה ולא ממש ספרה אותם בעונה שעברה, אבל כולנו ראינו מה קרה כשהם הגיעו לפלייאוף...
בעונה הרגילה שלא היו על השחקני פח זבל האלה לחץ אז הם שיחקו טוב ומשוחרר ובטח שחוסר ההשקעה של הקבוצות היריבות עזר להם לנצח ולהשיג את המקום הראשון בליגה בעונה הסדירה, אבלללללללללל ואבלללללללל גדולללללללללל, כשהם הגיעו לפלייאוף השחקנים פשוט שיקשקו מהפחד, הלחץ וההתרגשות שהייתה להם מעצם הגעה למעמד שכזה, הפלייאוף והם עוד היו הפייבוריטים עונה שעברה לזכייה בטבעת הראשונה שלהם שזה עוד יותר הכביד עליהם...
לברון לאורך כל המשחקים בפלייאוף לא קיבל שום עזרה משמעותית וכשהם הגיעו לקבוצה חזקה ומנוסה במעמדים כאלה כמו בוסטון הם קרסו תחת הלחץ והמאמץ ונתנו להזדמנות פז הזאת לברוח להם מהידיים...
בקליבלנד כולם שחקנים זבל לא שווים שקל ואפשר לראות את זה עכשיו הכי טוב שאפשר שהם לא שווים כלום בלי לברון...
אני בכלל חושב שכולם שם הקבוצה האוהדים והעיר הזאת כולם כפויי טובה!!
מי היה שומע על העיר הנידחת הזאת אם לברון לא היה שם אותה על המפה?? הוא הביא לעיר הזאת אטרקציה יחידה במינה, התיירות בעיר גדלה באלפי אחוזיםםםםםםםםם, כל בן אדם אפילו כאלה שלא מבינים בכלל בכדורסל רצה להיות חלק מהתופעה הזאת שנקראת לברון ג'יימס... הוא הביא לעיר הזאת ואני לא מגזים (לפי מחקרים וכתבות) תיירות בשווי למעלה מ2 מיליארד דולר!!!
אני הייתי שם בקליבלנד והלכתי לראות משחק של לברון שם, הם היו סוגדים לו, הוא היה סוג של אלוהים בשבילם...
בכל מטר שאתם הולכים בעיר היה שלט או מודעה או פרסומת של לברון ג'יימס, אני בחיים לא אשכח את השבוע הזה שהיה הטוב בחיי שבשיאו גם פגשתי את לברון.

לברון כרגע מה שקובי לא היה כל הקריירה שלו וגם לא יהיה, הוא כוכב מכל המובנים...
קובי שאתה אומר את השם שלו הוא רק שחקן כדורסל ותו לא, אבל לברון הוא כוכב בינלאומי לא רק בספורט, הוא פשוט תרבות שלמה ואני לא בטוח שג'ורדן בזמנו היה כזה...
תמונה שפורסמה

#73 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎18:17

על החלק הראשון כבר אין לי ממש כוח להתווכח, חפרנו על זה.

אבל אתה טועה במשהו בחלק השני - לברון נחשב לכוכב בינ"ל רק בגלל נייקי ושאר חברות שהפכו אותו לסמל ומותג. זה לא אומר כלום על היכולת שלו.
זה בדיוק כמו בקהאם בכדורגל - שחקן מעולה, אבל לא ברמה של הגדולים מכולם ובכל זאת הוא נחשב לסופרסטאר עולמי וזה בגלל הפרסומות שלו.

- סטיבן רייט.

#74 King James

King James

• מתרגמי רשת
  • 5,579 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎18:46

חוץ מהיותו שחקן ענקקק ולדעתי הטוב ביותר בעולם מבחינת יכולת כי מה לעשות אליפויות עדיין אין לו אבל אל תשכחו שקובי בעונתו ה15 בNBA ולברון רק בעונתו השמינית, הוא גם סופרסטאר בינלאומי והוא מותג ענקקקק ונכון זה הרוב גלל נייקי ושאר הספונסרים, לא אמרתי שזה משקף את היכולת ואת הקביעה של השחקן הטוב בעולם.

עובדה קטנה ולא כל כך קשורה לכדורסל, לברון הוא אחד משלושת הגברים היחידים שצולמו אי פעם לשער המגזין היוקרתי ווג אחרי ריצ'ארד גיר וג'ורג' קלוני (סתם דוגמא לאיזה סטאר הוא בעולם שמחוץ לכדורסל).
תמונה שפורסמה

#75 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎19:20

על החלק הראשון כבר אין לי ממש כוח להתווכח, חפרנו על זה.

אבל אתה טועה במשהו בחלק השני - לברון נחשב לכוכב בינ"ל רק בגלל נייקי ושאר חברות שהפכו אותו לסמל ומותג. זה לא אומר כלום על היכולת שלו.
זה בדיוק כמו בקהאם בכדורגל - שחקן מעולה, אבל לא ברמה של הגדולים מכולם ובכל זאת הוא נחשב לסופרסטאר עולמי וזה בגלל הפרסומות שלו.

אהה אז הוא כוכב רק בגלל נייקי? איך אתה משווה אותו בכלל לבקהאם?
אתה רוצה להגיד לי שלברון הוא לא אחד משני השחקנים הטובים בעולם היום?

#76 Ziggy

Ziggy

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 150 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎19:30

אני חייב לציין גם את כריס בוש שהיה במשחקו הכי טוב העונה...

צודק, משחק ענק שלו.
אני עדיין מבואס שלברון לא עבר לניקס, היא הקבוצה האהובה עלי, ויש להם קבוצה טובה העונה. אני מאמין שאם הוא היה מגיע אליהם הם היו פשוט אדירים, עם סטודמאייר שלדעתי היום הפאוור פורוורד הטוב בליגה הייתה יכולה להיות להם קבוצה ענקית, מבלי לציין שלברון היה בונה חתיכת שושלת שם.

ואם הוא היה עובר לניו יורק (מה שאני העדפתי יותר בשבילו) עדיין היו קוראים לו בוגד והפעם היו אומרים שהוא רודף בצע במקום להגיד עליו שהוא וויתר על הובלת קבוצה כדי להיות מספר 2 כמו שאומרים עליו עכשיו וכשהוא החליט לעבור למיאמי (בפועל זה ממש לא נכון, כי עובדה שכל האתרים והכתבים אומרים לברון ומיאמי ניצחו ב.. , לברון וההיט ניצחו שוב וכו'...) חוץ מזה הוא מנהיג הקבוצה הוא מנהל את המשחק הוא נותן את האסיסטים הוא עושה הכל על המגרש!
לדעתי עד סוף העונה זה יהיה ברור כשמש שלברון הוא מספר 1 בקבוצה ו-ווייד מספר 2

מבחינתי זה כבר עכשיו ברור מי מספר 1.
מה שהכי מרגיז זה שאת קובי האנס הזה כולם אוהבים ואת ג'יימס שבסך הכל עשה מהלך לטובת הקריירה כמו כל בנאדם נורמלי כולם שונאים. זה לא שאני מעריץ בצורה עיוורת את לברון, אבל בחייאת, שאק (שגם אותו אני מאוד אוהב ד"א) לא עבר מאורלנדו ללייקרס? צ'ארלס בארקלי לא עבר מפילדלפיה לפיניקס? הוא לא הסופרסטאר הראשון וגם לא האחרון שעובר קבוצה לטובת פיתוח הקריירה. גם קובי רצה לעבור עד שהביאו לו חיזוק.
ד"א הפרסומת של לברון שרק אתמול ראיתי אותה ענקית!

זה לא הקטע שלברון עזב את קליבנד, זה איך שהוא עשה את זה שמגעילה אותי

אגב, לגבי הדוגמאות של שאק ובארקלי אני יכול להביא לך את מג'יק ובירד :q:

#77 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎19:32

העובדה שקליבלנד סיימו ראשונים בעונה הסדירה בעונה הקודמת, כולל ניצחון על הלייקרס בלוס אנג'לס, מוכיחה שהיו להם את הכלים לזכות באליפות.
אבל הם לא זכו, הם לא זכו כי לא הלך, מה לעשות.
הפיתרון של לברון היה לעבור לקבוצת כוכבים, פיתרון שפגע בו לדעתי, גם בדימוי שלו וגם בתחרות של השחקן הכי טוב בעולם.
הפיתרון שלברון היה צריך לעשות לדעתי היה להשאר בקליבלנד בתור עדיפות ראשונה ולבקש שחקן טוב לידו (שאני בטוח שהיו נותנים כי בנו את הקבוצה רק בשבילו), או בתור עדיפות שנייה לעבור למועדון אחר עם כסף כמו הניקס מבלי לסגור עם חברים לעבור לקבוצה X.

אין ויכוח לגבי זה שללברון יש פוטנציאל הרבה יותר גדול מקובי ושהמקסימום שלברון יכול להגיע אליו הוא הרבה יותר גבוה מהקסימום שקובי יכול להגיע אליו, אבל אם לברון וקובי פורשים היום, כמעט כל מומחי הNBA יסכימו שקובי שחקן טוב יותר מלברון.

#78 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎19:41

העובדה שקליבלנד סיימו ראשונים בעונה הסדירה בעונה הקודמת, כולל ניצחון על הלייקרס בלוס אנג'לס, מוכיחה שהיו להם את הכלים לזכות באליפות.
אבל הם לא זכו, הם לא זכו כי לא הלך, מה לעשות.
הפיתרון של לברון היה לעבור לקבוצת כוכבים, פיתרון שפגע בו לדעתי, גם בדימוי שלו וגם בתחרות של השחקן הכי טוב בעולם.
הפיתרון שלברון היה צריך לעשות לדעתי היה להשאר בקליבלנד בתור עדיפות ראשונה ולבקש שחקן טוב לידו (שאני בטוח שהיו נותנים כי בנו את הקבוצה רק בשבילו), או בתור עדיפות שנייה לעבור למועדון אחר עם כסף כמו הניקס מבלי לסגור עם חברים לעבור לקבוצה X.

אין ויכוח לגבי זה שללברון יש פוטנציאל הרבה יותר גדול מקובי ושהמקסימום שלברון יכול להגיע אליו הוא הרבה יותר גבוה מהקסימום שקובי יכול להגיע אליו, אבל אם לברון וקובי פורשים היום, כמעט כל מומחי הNBA יסכימו שקובי שחקן טוב יותר מלברון.

אחי יש חוק בNBA שנקרא תקרת שכר. לקליבלנד לא היו את הכלים להביא שחקנים לקבוצה, אבל גם אף שחקן נורמלי לא רצה להגיע לשם ועובדה שבמהלך השנים הם ניסו להביא שחקנים ברמה ונכשלו.

לדעתי הוא היה צריך לעבור לניקס, אולי אני קצת משוחד כי אני אוהד את הניקס, אבל יחד עם סטדמאייר הוא היה יכול הצליח יותר מבמיאמי ואלי גם הביקורות על מעבר היו קטנות יותר.

#79 Sparkles

Sparkles

Geronimo!

• ותיקים
  • 9,055 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎20:20

בטח שקליבלנד יכלה להביא שחקנים לחיזוק הקבוצה.
תמיד אפשר לעבור את תקרת השכר ולשלם קנס, לפעמים זה משתלם. חוץ מזה, איזה שחקנים כבר היו לה שלקחו משכורות עתק?

- סטיבן רייט.

#80 dorel310

dorel310

• ותיקים
  • 5,017 הודעות

נכתב ב- ‎27/12/2010‏, ‎20:28

בטח שקליבלנד יכלה להביא שחקנים לחיזוק הקבוצה.
תמיד אפשר לעבור את תקרת השכר ולשלם קנס, לפעמים זה משתלם. חוץ מזה, איזה שחקנים כבר היו לה שלקחו משכורות עתק?

אבל היא לא עשתה זאת, וזה למה הוא בחר לעזוב. הוא כבר הבין שהוא כבר לא יזכה עם קליבלנד באליפות, גם קובי ואולי אפילו ג'ורדן לא היו זוכים עם הקבוצה הזאת, היא הייתה קבוצה של שחקן אחד וזהו, כל השאר פחים. במשך השנים אף שחקן משמעותי לא הסכים להגיע אליה.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים