עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אתאיסטים?

• אנא התחבר בכדי להגיב
183 תגובות לנושא זה

סקר: האם אתם אתאיסטים? (88 משתמשים הצביעו)

הצבעה אורחים אינם יכולים להצביע

#61 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎21:00

מי שאחראי לדברים האלה שימות.

אבל הרי הכל לטובה, הם צריכים לקבל פרס.
אתה סותר את עצמך...

לא חביבי.
רשום אל תרצח והם עשו את זה.
ע"פ בחירה חופשית שלהם.
ה' לא אמר להם לרצוח הם בחרו לעשות את זה.
זה בוודאי שלא לטובה .

אבל לומר שאני מבין את רצח רבין ? אתה לא נורמלי. או את הפיגועים .

אבל להבין רצח של נוצרים זה בסדר נכון?

אולי אתה חושב ככה .

אני לא חושב ככה,אתה אמרת זוכר? (או שזה ברח לך מהזכרון)

#62 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎21:35

אז תיהיה בטוח שאני לא חושב ככה .
וכן זה ברח לי מהזיכרון .

#63 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎21:54

כי אז אמרת שעל הפושפוש שלך שכל הנוצרים, מוסלמים, בודהיסטים וכל דת בעצם שהיא לא יהדות ימותו...

Shout4Heaven

#64 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎22:43

כנראה הבנתם את זה בצורה הלא נכונה .
לי פשוט לא איכפת מהם.
חיים ומוות אצלהם?, שה' יחליט על זה . מי אני שאני יחליט.?

#65 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎22:49

המשפט היותר מדויק היה "לא אכפת לי שכל הגויים יקבלו דום לב"

#66 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎22:53

בוא נאמר שאני לא יבכה בגלל זה .
תאמין לי שהם לא רק שלא יבכו אם נקבל דום לב הם גם ישמחו.

#67 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎22:57

בוא נאמר שאני לא יבכה בגלל זה .
תאמין לי שהם לא רק שלא יבכו אם נקבל דום לב הם גם ישמחו.

תודה רבה שאתה מראה את הטמטום שלך בפעם האלף
נ.ב: לגבי המשפט השני שרשמת-אפשר לחשוב שלחרדיים במאה שעריים אכפת מהחיילים שנהרגים למען המדינה

#68 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:03

נו ברור שתיהיה בצד של הגוים .

אני מראה טמטום? יודע מה עזוב שסתם לא ייסגר האשכול הזה בגלל "הדרדרות" הנה אני מפסיק .מה אתה מבין בכלל ? כבר אני אומר, כלום.

#69 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:05

טוב חבר'ה בוא נעזוב את הנושא הזה, הוא לא מוביל לשום מקום.

הנה מאמר נחמד שקראתי, מי שיש לו סבלנות שיקרא, חלק מהדברים שם קצת חופרים, אבל רוב הטיעונים טובים לפי דעתי:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ראשית אילו לא הוכחות,אילו טיעונים.

1.בינתיים, לא נמצא שום טיעון הגיוני לקיום האלוהים או כל כוח עליון אחר.
לכן יש סיבה מוצדקת לפקפק בו.
2.חושבים שהדתות המודרניות מקוריות? תחשבו שוב. מסתבר,לפי הארכיאולוגיה,שהדתות המודרניות הם רק פיתוח
של דתות פוליתיאיסטיות(דתות מרובות אלים)שהתפתחו מדתות פרימיטיביות אף יותר,שסביר להניח שהאמינו
שהשמש היא "אלוהים", מה שאבסורדי ומחוסר מאמינים כיום.
3 אם אלוהים,לפי רוב הדתות,הוא טוב לב ונדיב; אז מאיפה לעזאזל הגיעו הרוע השנאה והסבל? אם אלוהים הוא כל יכול ויודע הכל, אז הוא יכול ויודע כיצד למנוע את את כל מה שרע בעולם. אם אלוהים הוא טוב ונדיב אז הוא רוצה להעביר ערכים טובים של שלום, אהבה וחמלה; ולמנוע רשע, חוסר צדק וסבל. אם אלוהים יכול, יודע ורוצה למנוע את הרע בעולמנו – אז למה הוא לא מעלים את הרוע בנקישת אצבע? אם אלוהים רוצה למנוע רוע, אך אינו יכול - אז אינו כל-יכול. אם הוא יכול ולא רוצה - אז הוא רשע. אם הוא גם יכול וגם רוצה – איך יש רוע? אם הוא גם לא יכול וגם לא רוצה, אין סיבה לקרוא לו אלוהים. יוצא מכך שאלוהים טוב לא יכול להתקיים.
4 הפסיכולוגיה של הדת מניחה שהאמונה באל זו סתם דרך להתמודד אם בעיות. אומרים שבני אדם מאמינים באל מפני שהם מחפשים אחר דמות אבהית שיגן עליהם מפני העולם; מישהו או משהו שיספק להם משמעות ותכלית כבירה לחיים; משהו שעוצר מבעד המוות להיות סוף הדרך; משהו שיגרום להם להאמין שהם חלק חשוב מאוד ביקום האינסופי, ושהאחראי על היקום המורכב והאינסופי הזה דואג להם ומכבד אותם. (ברא את האדם בצלמו כדמותו, סיבת הבריאה היא האדם וכדומה). האמונות האלה מתקיימות מפני שהן מאפשרות לאנשים להתמודד עם פחדיהם הבסיסיים, נותנות תחושת ביטחון ומורידה מגודל הלחצים. התאוריה הזאת היא לא הפרכת קיום האל, היא רק מסבירה שבני האדם מעדיפים מבחינה פסיכולוגית להאמין באל. אתאיסטים אומרים שאם האמונה באל היא בסה"כ פנטזיה פסיכולוגית, על האנשים לנטוש אותה כדי שיוכלו להתמודד באחריות עם העולם ולהשתמש בהגיון כתחליף לאמונה.
5 אנשים גדלים ומחונכים בחינוך מובנה-משמעות, שאמור לעזור להם להתמודד עם אנשים אחרים. הדברים החשובים בחיים הם תוצרים חברתיים, התנהגות בולטת של בן אדם, מוצרים שנעשו ע"י בני אדם ויש להם שימוש. יש לאנשים נטייה לייחס שימוש לכל תופעה או עצם, בין אם הוא מלאכותי או טבעי. הטעות היא לייחס לטבע ולתהליכים טבעיים המתרחשים על פי חוקי הפיזיקה את אותה תכלית שמייחסים לפארק ציבורי, בריכה עירונית או התנודות במניות הבורסה. אפשר למצוא פשר מוסרי לרעידת אדמה שהרסה את ביתנו ולהגיד שזה בגלל חטא? הנטייה לייחס תכלית לכל דבר שקורה סביבנו יצרה את האלים המתמחים, בעל אל הגשם והסערות מהמיתולגיה הכנענית, דמטר (אלת האדמה, הדגן והקציר) של המיתולוגיה היוונית, אייגיר (אל הים) מהמיתולוגיה הנורדית, ורע (אל השמש) מהמיתולוגיה המצרית. וכמובן אלוהים. הנחת כוונת תכליתיות נסתרת בטבע פיתחה את כל האמונות הפולחניות, כולל העידן החדש של ימינו, כמו טאורט וקריאה בקפה.
6 המכנה המשותף כמעט לכל הדתות המונותאיסטיות והפוליתאיסטיות ואפילו דתות אתאיסטיות כמו הבודהיזם, הוא הנצחיות של המאמין שממלא אחר חוקי הדת ומאמין בעיקרי האמונה שלה. האדם הוא אחד היצורים היחידים שידועים לנו אשר יודע ומצפה את מותו. משחר ההיסטוריה דתות ותרבויות קדומות האמינו בחיים לאחר המוות לדוגמה, המצרים חנטו את המתים ובנו לפרעונים פירמידות והשאירו להם שלל אוצרות בשביל העולם הבא. הדתות המונותאיסטיות אומרות שהמאמין הצדיק יתוגמל על אמונתו האדוקה בעולם לאחר המוות בגן העדן, ואילו הכופרים והחוטאים ייענשו בגיהנום. האמונה בחיים שלאחר המוות מדחיקה את הפחד מפני הסוף שיש אצל אנשים. אמונה זו היא עזר למוטיבציה של הדתות שמעודדות לדבוק במעשים הטובים ולהימנע מן הרעים כדי לקבל תגמול נצחי ביום הדין. אמונה זו תורמת גם למאמינים להתמודד עם מות קרוביהם. מכאן קל להבין מה התועלת באמונה בדת כלשהי, וכמה פשוט ליצור משם מיתוסים ואלים המשגיחים מפני הסוררים ומעודדים את הצדיקים.
7.
א.אלוהים, על פי חלק מהדתות, הוא כל-אוהב.
ב.בני האדם יהיו מאושרים יותר אם יתוודעו לקיומו של אל אוהב.
ג.אם אלוהים היה קיים, והיה כל-אוהב, אכפתי ואמפתי - הוא היה מוודא שכל בני האדם ידעו שקיים אלוהים כל-אוהב.
ד.ישנם מיליוני בני אדם בכל רחבי העולם אשר אינם מודעים לקיומו של אל אוהב.
ה.מכאן שאלוהים כזה כנראה אינו קיים.
8. התכונה הזו שמיוחסת לאלוהים, מכילה פרדוקס (שצורותיו שונות) מפני שהיא אינה הגיונית מבחינה לוגית. אלוהים כל-יכול, יכול ליצור ולעשות דברים שהם בגדר הבלתי אפשרי (לא לוגיים). האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? האם אלוהים יכול ליצור משהו יותר כל-יכול ממנו? משמעות הפרדוקס היא שאלוהים לא כל-יכול. על פרדוקס זה יש העונים כי הבעיה היא בדחיקת אלוהים למיטת סדום של הלוגיקה האנושית, "כל יכול, יכול הכל, חוץ מלהיות לא יכול".
9(גרסא ראשונה). אם אלוהים הוא כל יכול, אז הוא יכול לספק את כל רצונותיו, שאיפותיו וחלומותיו מבלי לברוא דבר. היות שישנו יקום ונטען כי אלוהים ברא אותו, לכן יש לו צרכים - הוא אינו כל-יכול.
9(גרסא שניה). אם אלוהים קיים כישות מושלמת, הרי שלא היה בורא את היקום - לישות מושלמת אין רצונות וצרכים. אלוהים ברא את היקום, כלומר יש לו רצונות וצרכים - אז הוא לא מושלם.
10. אם אלוהים יודע הכול אז הוא יודע את כל מה שיקרה בעתיד, כולל את החלטותיו ובחירותיו בכל רגע נתון. אם אלוהים יודע את כל בחירותיו בעתיד אזי אין לו רצון חופשי, הוא מוגבל.
11: אלוהים לא "מעל הזמן" מכיוון שהוא פועל ולכן כפוף לשינויים וסיבתיות, ועל כן כפוף לזמן (ומובן שלא ברא אותו). אלוהים לא נצחי כי יש לו סיבה לברוא את היקום והמניע לסיבה לא התקיים אלא אחרי שעברה לה תקופה אינסופית. במשך תקופה אינסופית לא הייתה לאלוהים סיבה לברוא את היקום, ובנקודה כלשהי על ציר הזמן, צצה סיבה לברוא את היקום. לא ייתכן כי במשך תקופה אינסופית לא הייתה לאלוהים סיבה לברוא את היקום ואחר כך כן – משום שסיבה כזאת הייתה בין שאר האפשרויות שהיו לאלוהים בקשר לאופי מעשיו בהמשך.
12: אם אלוהים קיים, הוא תופס את כל המרחב-זמן ("לית אתר פנוי מיניה"). על כן, לאלוהים אין תחושת "אני" אישית; אין לו מודעות עצמית מפני שכל דבר הוא חלק ממנו, ואינו מבדיל בין "אני" ו"לא אני". אם לאלוהים אין מודעות עצמית, אז אין הבדל בינו לבין יקום חסר מודעות שנשלט בידי חוקי הטבע.
13: מכיוון שאנו לא יודעים לבטח כיצד נוצר היקום או אם בכלל נוצר, כל שאנו יכולים לעשות הוא להחליט אלו מתוך ההיפותזות הרבות האפשריות סבירות יותר מאחרות. אם ניישם את רעיון תערו של אוקאם, עלינו להסיק שהיפותזה הכרוכה בהסבר מורכב לגבי היקום פחות סבירה מהשארה בעלת הסבר פשוט יותר. מאחר שהסברים המערבים בתוכם את אלוהים (בעל תודעה) מכילים ישות מורכבת ביותר, והסברים אחרים אינם מכילים אותה - אנו יכולים להסיק שהשארות המערבות בתוכן את אלוהים הן הרבה פחות סבירות מהשארות שאינן. על כן, הטענה שאלוהים לא קיים - מוצדקת. כלומר, ההבנה שלנו את הטבע דרך חוקי הפיזיקה , הכימיה והביולוגיה לא מצריכה קיומו של אלוהים (גם אם הוא קיים).
14: האמונה באלוהים אינה תאוריה מדעית, מכיוון שלא ניתן לבחון את אמיתותה באופן עובדתי. היא גם אינה פסוק אמת מתוך הגדרה (לדוגמה: למרובע יש ארבע צלעות). מכאן שלא ניתן לבחון את שאלת קיומו של אלוהים באמצעים מדעיים, ולכן אין טעם להתייחס ברצינות לאמונה בו. כמו כן, זה חסר משמעות לשאול האם אלוהים קיים - מכיוון שאין שום דרך אותנטית לבדוק את אמיתות קיומו.
15: כדי לנסות לענות על השאלה "האם אלוהים קיים?" יש צורך בהגדרה מלאה ועקבית של הקונספט "אלוהים", ואשר מכילה מרכיבים שידוע לנו על קיומם (אחרת ההגדרה תהיה תלויה בקיומה של ישות על-טבעית - וזה מה שאנו בעצם מנסים להוכיח). אם אין הגדרה כזו, הרי שזה חסר משמעות לטעון "אלוהים קיים". אם ישנה הגדרה כזו, הרי שאלוהים חייב להיות מובן במונחים פיזיקאליים, כיוון שהגדרתו מורכבת רק ממונחים כאלה; וכיוון שכך, אלוהים יהיה ישות טבעית - ועל כן לא יזכה לתואר "אלוהים". יש שיטענו שמציאותו של האלוהים מצויה מחוץ למציאות הפיזיקאלית, ולכן לא ניתן להגדירו במונחים "ארציים". אבל מפני שאין אנו יודעים על קיומה של ישות על-טבעית מחוץ למציאות הפיזיקלית, הרי שזה חסר משמעות לטעון לקיומה של ישות כזו.
16: במשך מרבית ההיסטוריה האנושית ישויות על טבעיות סיפקו את ההסברים הטובים ביותר לקיומו של היקום וחוקי הטבע. אך במאות השנים האחרונות, מדענים פיתחו הסברים הרבה יותר הגיוניים ועקביים, אשר מגובים גם בראיות מוצקות. הגילויים המדעיים בכל תחומי החיים מסבירים את היקום כל כך טוב יותר מקיומם של כוח עליון כלשהו, עד שאין צורך כלל באמונה בו. יתרה מזאת, הסתירה בין תפיסתן של הנצרות והיהדות ובין המדע בתחומים מסוימים (בעיקר בריאת העולם לעומת אבולוציה) מערערת על תקפותן של דתות אלה.
17: הדת בכלל ואלוהים בפרט ממלאים פונקציות חשובות בחברה האנושית, מה שמעיד על הצורך הבלתי-תלוי בהגיון או באמיתות שלהם. הדת סייעה לאנשים ליצור קבוצות מגובשות בעלי תפיסה קולקטיבית, הזדהות שמקורה באידאלים משותפים, נורמות משותפות ומקובלות, מערכת תפקידים הדדית. כמו כן הדת העניקה לאנשים משמעות "עילאית" לחיים; הכתיבה תחומים נרחבים של התנהגות על ידי הצבת אמות מידה של טוב ורע וקבעה תקדימים להתנהגות נאותה, וכך סייעה לשמור על הדבר החברתי; היא הסירה מן הפרט והחברה את נטל קביעת הערכים והטילה את האחריות לכך על האלים; היא מילאה תפקיד חשוב בסולידריות החברתית; היא הבטיחה את הנחלת המסורת והבטחת רציפותה של התרבות באמצעות טקסים, חגים ומנהגים עממיים וכן חינוך בע"פ או בכתב שהעבירו את שרביט קסמי הדת הלאה. יתרונותיה של הדת מורגשים עד עצם היום הזה וזה מספיק כדי לתת לאנשים תחושה של משהו על-טבעי ואמונה ביסוד הדת שהוא בדרך כלל אלוהים.
18: אלוהים שהוא כל-יכול וכל-יודע היה יוצר יצורים בעלי תכנון מיטבי. ישנם יצורים, שאילו תכננו אותם, הרי שהתכנון שלהם היה לקוי, כולל בני האדם: תוספתן, שקדים, שיני בינה עקומות אצל 30% מהאוכלוסייה, קנה קרוב מדי לוושט הגורם לחנק, עצם זנב (שייר אבולוציוני לכאורה), פטמות לגברים, שרירי אוזניים, שיער מיותר, אי התאמה מושלמת להליכה על שתיים - כל אלה הם פגמים בתכנון?
19: לתרבויות רבות ושונות ברחבי העולם יש תפיסות שונות ומנוגדות של מושגי האלוהות, ובכל אחת מהן אנשים מאמינים בתפיסות הללו בכל לבבם. אין לנו שום יסוד להניח שתפיסה אחת יותר מבוססת מרעותה, ולכן אין סיבה לקבל אף אחת מהן כנכונה (טיעון זה למעשה מציג תפיסה אגנוסטיקנית).
באחוזים:50 % יש אלוהים 50 % אין 25%היהדות צודקת 25% שהנצרות צודקת 50% שאין אלוהים,ויש המוני דתות,המוני זרמים בכל דת בקיצור%0.1 שבן אדם מאמין מסוים צודק 50 %שאין אלוהים.
21: הטיעון התאיסטי גורס כי שום דבר לא יכול להיווצר ללא סיבה מלבד הסיבה הראשונית שהיא אלוהים. הטיעון הקוסמולוגי מניח שלא תיתכן שרשרת סיבתית אין סופית, למרות שאין אנו מכירים סיבה ראשונית שאין סיבה אחרת לקיומה ומכאן שלא ברור על מה הוא מבוסס. כשל נוסף הוא סתירה בגוף הטענה: ההנחה הראשונית היא שלכל דבר יש סיבה ובחלק השני הוא מסיק שיש סיבה ראשונית שהוא אלוהים שאין לו סיבה. גם אם ניווכח שישנה סיבה ראשונית, לא ניתן להסיק מכך שהסיבה היא אלוהים מונותאיסטי עם כל תכונותיו הנלוות (כל-יכול, משגיח, כל-אוהב וכו'), אפשר שהסיבה הראשונית תהיה ישות מרושעת, ניסוי חייזרי או כל דבר אחר העולה בדמיון. הטיעון גם מעלה שאלה לגיטימית: אם אלוהים יכול להיות הסיבה הראשונית שאין סיבה אחרת הקודמת לה, מדוע לא יוכל גם היקום להיות קיים בלי שתהיה סיבה קודמת לו?
22: הטיעון התאיסטי גורס כי היקום מציג סדר ומורכבות שלא יכלו להיווצר במקרה, אבל חוקי הטבע הפיזיקליים מסבירים כיצד סדר ומורכבות יכולים להיווצר בצורה לא אקראית. דוגמה לכך היא תורת האבולוציה שמסבירה את מוצא, גיוון ומורכבות החיים.

23.הרבה פעמים המאמינים בכוח עליון טוענים כי מקרים מסוימים לא יכולים להתקיים ללא יד מכוונת. אבל,טענה זו היא כשל לוגי ידוע בשם נונ-סקוויטור, כאשר בן אדם גורס כי נתון שאם קיים X קייםY למשל: אם הגבינה לא טעימה אתה לא
תאכל אותה,אבל כאשר נפלת בקסמי הנונ-סקוויטור,אתה מאמין שזה עובד גם להפך:אם אתה לא אוכל גבינה סימן שהיא לא טעימה,מה שלא נכון.
24.עוד בקשר לתיאורית היד המכוונת,כאן נשתמש "בפרדוקס החתול של שרידנגר"(http://he.wikipedia....חתול_של_שרדינגר) שבו נטען שכשיש סיטואציה של שתי אפשרויות ואין בידך דרך למצוא את התשובה הנכונה,שתי האפשרויות נכונות. עכשיו נקשר את זה לנושא:
נגיד שאתה בחדר סגור,ובתוכו חלק שאינך יכול לראות מה יש בפנים,אבל נאמר לך למשל שבחלק זה נמצא מכשף אמיתי לגמרי ורב עוצמה,באופן תאורטי הסיכוי שהוא נמצא שם 50%,כי נתון שלא יכול להיות משהו אחר,באופן אגנוסטי תצטרך לבדוק את קיום המכשף,למשל בבקשה לאות לחיים,אם תינתן אות,סימן שהוא קיים,אם לא, אין תשובה.אבל אם יקרה משהו רגיל כמו נפילת כוס זכוכית,יכול להיות שתיכנס עוד פעם לכשל נונ-סקוויטור ותסיק שהקוסם קיים מה שלא נכון.

ספיישל שאלות של דתיים
1.איך הנקודה הסינגולארית נוצרה?
תשובה:אנחנו לא יודעים,אבל היה משהו לפני זה,קשה לדעת.
2.העולם נוצר מפיצוץ?
תשובה:המפץ הגדול לא היה בדיוק פיצוץ,אבל כן הייתה התפשטות חומר ואנרגיה מאסיבית.
3.הסבא של הסבא שלנו קוף?
תשובה:אין לנו אב קדמון קוף,אלא אב קדמון משותף עם הקוף.
4.איך התפתחנו מיצור אחר?
תשובה:כל שינוי קטן שעזר לנו התפתח יותר מהר.
5.איך העולם כזה מושלם?
תשובה:אם היינו ירוקים העולם לא היה "מושלם"?אם כדור הארץ היה ריבוע העולם לא היה "מושלם"?
שמתי את המילה מושלם בגרשיים כי העולם לא מושלם,אין כזה דבר מושלם.
מה גם שעולם ללא חוקים פיזיקליים או לא "מושלם" היה הוכחה גדולה יותר לקיום האל.
6.איך בנקודה קטנה היה כל כך הרבה חומר?
תשובה:יש תופעה שנקראת היתוך גרעיני,אשר יש בכוחה לכווץ אובייקטים עצומים לגודל קטן ביותר.
7.יש דברים נכונים בתנך כמו "כל שיש לו קשקשת יש לו סנפיר"
תשובה:א. זה לא מוכיח את אלוהים
ב.לצלופח ודג אראס אין סנפיר.
ג.נגיד שב' נתון לויכוח ויש שרידים של סנפירים מנוונים אצלם,זה לאבולוציה.
8.איך זה שלא מצאו סימנים לאבולוציה?
תשובה: מצאו! מצאו את "לוסי" למשל ויש עוד מאות אבל שמות לא יגידו לכם כלום.
מצאו גם באדם כיום שאריות אבולוציה כגון:תוספתן,ציפורניים,חלק העור שבחלק התחתון של האוזן,שיער עודף.
מה גם שאנשים שחורים באים מאפריקה יש לזה סיבה ברורה-השמש החזקה.
9.צעד נואש של הדת טוען כי לפי האמונה יש גן עדן וגיהנום,לפי אי האמונה אין כלום.
אז אם אתה צדיק יש 50% שתלך לגן עדן ו50% שסתם תמות ו"כופר" ילך או לגיהנום או שימות.
אז עדיך להיות צדיק.
תגובה:אם אין חיים לאחר המוות אז צדיק סתם בזבז את חייו ויש 50% שיגיע לגן עדן 50% שהוא בזבז הכל
"כופר" 50%ילך לגיהנום 50% לא זרק לפח את כל החיים שלו.
מה גם שכבר סיכמנו שהסיכוי שזרם מסוים בדת מסוימת הוא 0.1%,זאת אומרת שיש 0.001% שמישהו דתי(לא משנה מי) יגיע לגן עדן,ו99.9 שהוא סתם בזבז את חייו.נהפכה הקערה על פיה!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#70 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:06

אני לא בצד של אף אחד,אם לא הבנת אני לא הולך עם שום דת של שום צד
כי אני לא חושב שקיים אלוהים
והיה צפוי שלא תתייחס למשפט השני :)

#71 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:22

אתה בכלל עשית צבא שאתה מדבר ?

בכל מקרה אני חייב לומר את זה .
אם אתה חושב שלחרדיים לא אכפת שחייל נהרג אז יש לך טעות . ולא משנה מה תביא לי פה סרטון או כתבה או כל דבר אחר של מישהו . כי אתה לא מכיר מה זה בכלל.

#72 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:23

אתה בכלל עשית צבא שאתה מדבר ?

בכל מקרה אני חייב לומר את זה .
אם אתה חושב שלחרדיים לא אכפת שחייל נהרג אז יש לך טעות . ולא משנה מה תביא לי פה סרטון או כתבה או כל דבר אחר של מישהו . כי אתה לא מכיר מה זה בכלל.

אל תדאג,אני כבר עשיתי צבא ועושה מילואים,בנגוד לחברים החרדיים שלך שמוצצים את כספי המדינה.
ולמה לא להביא לך?
אם אני יראה לך זאת לא תהיה האמת?
כל הנטורי חרטא האלה שהולכים להפגש עם נשיא איראן חיים במאה שעריים והם חרדיים

#73 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:25

חחחחח נטורי קרטא המסכנים האלה מצידי תכליל אותם באנשים שלא יהיה איכפת לי אם הם יקבלו דום לב עכשיו יפלו על הרגלים.

אהה כן וכל השמאלנים האלה שהולכים לעזור לערבים לנטוע עצים, בדיוק אותו דבר .
יש כאלה שמאלנים שמעדיפים יותר ערבים מאשר יהודים מצידי שילכו לגור שם, גם ככה הם בצד שלהם.

מעניין אותי מה מגדיר אתכם בתור יהודים ?

#74 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:29

אני לא רואה רע בשמאלני שהולך לעזור לסתם ערבי לנטוע עצים,אבל אני כן רואה
בחומרה משהו (חילוני/דתי/חרדי) שעוזר ונותן יד לאויבינו (ע"ע טלי פחימה).
ולפי ההודעה שלך נראה כאילו אתה שונא שמאלנים,בנוסף לגויים

#75 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:30

אני בחיים לא יבין שמאלנים שאוהבים ערבים. זה נכון.
אבל אני לא שונא אותם, הם יהודים בכל מקרה, לפחות נשאר איזשהו זכר לזה, אפילו הקלוש ביותר.

#76 Ofek.A

Ofek.A

The guy's a legend

• רשומים
  • 1,801 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:34

יש לי שאלה לאתאיסטים, כמה מבינכם חלקו עם החברים/המשפחה/האנשים שמסביבכם שאתם אתאיסטים?

חוץ מעם חבר אחד שלי שהוא גם כן אתאיסט, לא חלקתי זאת עם אף אחד, בעיקר בגלל שהמשפחה שלי מאוד מסורתית, ואני לא חושב שהחברה מקבלת כל-כך אתאיסטים..

"דת היא עלבון לכבוד האנושות.
איתה ובלעדיה, אנשים טובים עושים מעשים טובים ואנשים רעים עושים מעשים רעים,
אבל כדי שאנשים טובים יעשו מעשים רעים, צריך את הדת."

- סטיבן ויינברג..

ע

תמונה שפורסמה

#77 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:39

יש לי שאלה משל עצמי, לחוזרים בתשובה כאן, איך סיפרתם את זה להורים למשפחה וחברים ? אצלי זה היה תהליך קשה ביותר עם חצי נידוי בהתחלה אבל אחר כך הכל הסתדר לטובה וכולם חזרו בתשובה .

#78 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:46

יש לי שאלה לאתאיסטים, כמה מבינכם חלקו עם החברים/המשפחה/האנשים שמסביבכם שאתם אתאיסטים?

חוץ מעם חבר אחד שלי שהוא גם כן אתאיסט, לא חלקתי זאת עם אף אחד, בעיקר בגלל שהמשפחה שלי מאוד מסורתית, ואני לא חושב שהחברה מקבלת כל-כך אתאיסטים..

רק שלשום היה למשהו במשפחה שלי בר מצווה וחיפשו משהו שיקרא איזה פסוק וכשמשהו פנה אלי אמרתי לו שאני אתיאסט.
דווקא קיבלו את זה בהבנה.

#79 גבריאל

גבריאל

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:47

זה כאילו נהיה באופנה לומר " אני אתאיסט" חחחחחחחחחח נדיר .
ושוב רק ביהדות ורק ביהדות ..........:)

#80 rotembal

rotembal

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎26/10/2009‏, ‎23:50

זה כאילו נהיה באופנה לומר " אני אתאיסט" חחחחחחחחחח נדיר .
ושוב רק ביהדות ורק ביהדות ..........:)

מה הבעיות שלך?
קשה לך לראות אנשים שלא מאמינים באלוהים?
ואני לא מבין איך אפשר להאמין בוא אחרי שעברנו פרעות ואת השואה.
תלמד איך להגיב מאברהם

1 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים