עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

שאלה קטנה לגבי אלוהים =\

• הנושא נעול הנושא נעול
120 תגובות לנושא זה

#61 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎07/06/2009‏, ‎23:23

ערן, אני חושש שאתה טועה.

השוני בהשקפות לגבי מאיפה הגענו ולאן אנחנו הולכים גדול בנושא הזה יותר מכל נושא אחר.
הלפי טוען בתגובותיו שיש לא מעט דברים שאנחנו לא יודעים וזה נכון בהחלט.
באותה מידה, הוא לא ראה את האחרון של בריאנה בנקס.

הדברים שהוא אומר אינם הסתה ובסך הכל קצת דמגוגים.
ללא אמונה, לא תוכל לעולם להבין את הדברים כמו שהוא מתכוון אליהם.

#62 Eran-s

Eran-s

Pimp My Subtitle

• Q-Fame
  • 9,950 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2009‏, ‎00:02

ערן, אני חושש שאתה טועה.

השוני בהשקפות לגבי מאיפה הגענו ולאן אנחנו הולכים גדול בנושא הזה יותר מכל נושא אחר.
הלפי טוען בתגובותיו שיש לא מעט דברים שאנחנו לא יודעים וזה נכון בהחלט.
באותה מידה, הוא לא ראה את האחרון של בריאנה בנקס.

הדברים שהוא אומר אינם הסתה ובסך הכל קצת דמגוגים.
ללא אמונה, לא תוכל לעולם להבין את הדברים כמו שהוא מתכוון אליהם.

לעיתים אני רואה הודעות שנראות דיי תוקפניות ומגנות כלפיי דעה שונה משלו.

שלא תבינו לא נכון, אין לי שום בעיה עם אף דעה.
אני חוזר ואומר שאני חילוני לגמרי אבל מבין מאוד את הדתיים שבוחרים לחיות את חייהם כך.

#63 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2009‏, ‎01:33

אוי ואבוי !!! :P

תוקפנות ? חס וחלילה ,אי אפשר להתווכח או לדון בצורה עניינית כשכועסים
אבל מצד שני , נסה להבין נקודה מרתקת זו :
האם אפשר לדבר על מושגים מהסוג הזה מבלי להתרגש ?
האם ניתן להתמודד מול שאלות שהתשובה עליהם לעיתים היא ביטול צורת החיים שלך , ללא ריגוש ?

לדוגמא : כשפלוני טוען כנגדי " אתה הולך בטל ומבזבז את ימיך לשווא " זה על פי רוב נחשב כעלבון ולכן היו גם היו עשרות פעמים שעדי בלי בצל אמר לי שדברי חריפים ומתנשאים וכו'
ואני תמיד עניתי לו : לא ולא !
למה ?
כי אם כרגע מתווכח איתי על נושא עקרוני ומהותי שכזה , אתה חייב לשים בצד את הקופסה הזו מהמוח שלך שמעבדת את המסקנות " הלכה למעשה "
אתה חייב להנתק לרגע קל ולעסוק אך ורק בעובדות שלפניך
את החשבונות שלך תשאיר לזמן אחר . תענה לי תשובות ענייניות ותו לא
אני טוען כך ואתה תטען אחרת וזה הכל
אני יוכיח ואתה תנפץ את ההוכחה שלי . כך מתנהל דיון בנושאים הללו ...מסקנות ?

את זה נשאיר לפורום אחר

אין כאן תוקפנות בשום אופן

אני אסביר לך דבר שאולי לא תבין עכשיו , אולי בעתיד כשתבקר באיזו ישיבה או כולל אברכים , תבין .

כשיושבים שניים חברותא על דף גמרא . אתה יכול להתבונן מהצד ולחשוב שיש כאן שני אוייבים . צעקות /הסברים /טענות /הוכחות /תחינות / וכמעט בכי ..למה ? הם נלחמים כל אחד על הגיונו
אוייבים ?
מה פתאום ! דקה לאחר שסוגרים את הגמרא אתה תראה איך שניהם מחייכים בנימוס אחד לשני ...יתרה מכך , על פי רוב הם בעצמם בחרו ללמוד ביחד בקביעות .
אז למה הם משתוללים ?
הגמרא מציעה הסבר וכל אחד רואה את המצב מנקודת המבט שלו
הוא חייב להגן על סברתו בכל דרך אפשרית , לוגית הגיונית או בעזרת הוכחות ברורות . לפעמים אחד עושה לשני תרגילים בהישרדות : הוא כביכול מלגלג על סברתו ודוחה אותה בביטול : " אתה מדבר שטויות " וכו'
למה ?
מכיוון שזו דרך לבחון את עוצמת הטענה . אם התרגשת מהביטול והזילזול בסברתך על ידי החברותא שלך ולא עמדת איתן זה כמו סימן לחולשת הטענה שלך . טענה יציבה עומדת ושורדת בכל מצב .
בכל אופן , ברגע שתשמע טענה נכונה אתה תראה דבר פלא ! השני מייד יודה בצדקת חבירו ועוד יגדיל לחזור על דבריו בכדי לברר לעצמו מה אמר השני .
ראה דוגמא ממשפט שלמה המפורסם : לפני שהוא פוסק את ההלכה הוא חוזר על הטענות " זאת אומרת כך וכך וזו טוענת כך וכך " כך נקבעת הלכה בהיכלות התורה
וזה מאז מתן תורה .
אני לא אומר שכאן זה בית מדרש , אבל הנושאים יקירי ..הנושאים ..בנפשנו הם .
אם היינו מתווכחים על איזה רכב מהיר יותר או על איזה פאב אהוב יותר והיכן מגישים בירה יותר טובה , תאמין לי שהיו עפים כאן חיוכים
כי בעצם מה עומד שם על לשון המאזניים ? כולה כוס בירה .

כאן עומדים על לשון המאזניים ...החיים שלך .
אז תילחם יקירי - אבל בטאקט והגינות . עם מרץ -אבל עם הגיון .

אני מקווה שהבנת אותי וגם כל מי שלא ראה את הדברים עד כה מהזוית הזאת - זאת היהדות וכך היא מתנהלת

פעם היה שיר לכריס דה ברג - על רכבת הנשמות . ובשיר יש פיסקה שבה לפתע המאזין לשיר מבין שהאלוהים (הדמיוני ) מוזמן למישחק פוקר על הנשמות והיה מן צליל כזה מפחיד
שמסמל - רצינות . ריכוז .
השיר והעלילה שם זה סתם שטויות במיץ סלק
אבל ,זה הצליל שאתה צריך לשמוע באזניים כשאתה ניגש לנושאים שנוגעים לאמונה . זה החיים שלך ושלי על כף האמזניים
זו לא הסתה ולא בבלט
אתה אח שלי ואני אוהב אותך ואת כולם פה - תאמין לי שככה הם פני הדברים (אל תזיל דמעות ותעזוב את הטישו עכשיו , אני יודע שזה נשמע פתטי אבל זה אמיתי )

#64 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2009‏, ‎18:25

אני גם ,בצורה חד משמעית רוצה לגבות את דבריך הלפי ,חד וחלק זו דעתי גם .
מי שחושב שאני או מישהו אחר (כך אני מקווה) מנסים להסית או דברים מהסוג הזה , טועה טעות גדולה .
דעתי היא בדיוק 1:1 עם דברי הלפי,כאן למעלה .
תאמינו או לא ,גם הסוף שלו :P :)

כולנו אחים גם אם רוצים וגם אם לא .

#65 avrahamcool

avrahamcool

קול, אברהם קול.

• ותיקים
  • 5,704 הודעות

נכתב ב- ‎08/06/2009‏, ‎18:32

אני רוצה להסיטטטטטט אני אני אני...
חח
סתם..
אני לא חושב שיש חרדי אחד בעולם..שמרגיש צורך "להסיט" חילונים..
תאמינו לי שאין לנו קונצפירציה כלל עולמית לחרד את האנושות..

אבל כשיש ויכוחים על דת, ברור שזה יראה כאילו אנחנ מנסים לכפות את דתנו..
כי אנחנו באמת מאמינים בה..אז זה ניבט אליכם ממה שאנחנו כותבים.
הלפי וגבריאל כתבו את זה יפה יותר ממני..(כי הרבה יותר רציניים ומבינים ממני) - אבל העיקרון די זהה.

כן , כן , מלכים אין רק באגדות...

1411724.png

#66 a.p.a.b

a.p.a.b

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 356 הודעות

נכתב ב- ‎09/06/2009‏, ‎20:26

אנשים אני חוזרת ואומרת יש לכם את הבחירה אם להיכנס לפה או לא....
תמונה שפורסמה

#67 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎03:32

אוקיי לאחר כל הדיונים, מישהו מוכן לענות על השאלה של הנושא.

ייצור מושלם הוא בעצם כלום, קשה לי לנסח זאת, אך מה שמושלם לא צריך לא כלום (ותגובה כמו הוא בא להטיב וכו'... טיפשית לגמרי...).

והלפי אני מצטער שאני אומר זאת אבל אשמח אם תוכל לקצר בתגובות פשוט הם נורא ארוכות וזה מוציא טיפה את החשק לקרוא.

והלפי משהו נוסף, גם רק ייצור מוגבל יירצה עולם רק לייצור מוגבל ישנם רגשות, ייצור מושלם לא היה צריך את העולם הוא פשוט לא היה קיים כביכול.
כנראה שלאלוהים היה צורך כלשהו כדי ליצור את העולם, למושלמים אין צרכים.
מה שדי מפיל את התנ"ך כולו.

Shout4Heaven

#68 watchman

watchman

רק הגעתי

• רשומים
  • *
  • 13 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎05:29

helpy4 יש לך נקודת מבט מאוד אקראית לדתי אתה פשוט לא מחדש כלום.

אוקיי התעורר ויכוח על אלוקים , אז כך.

אתה מכיר את המשל על הילד הערבי ? , אמ טוב אני יספר..

שני ילדים היו בחוץ , ילד יהודי וילד ערבי..

הילד הערבי אמר : אלוקים לא קיים , אני לא רואה אותו אז הוא לא קיים !
הילד היהודי אמר : אני לא רואה את השכל שלך משמעו מוח , אז אין לך מוח ?!
-------------
מכאן צריך להבין שלא הכל נגלה על העין ויש דברים נסתרים שאנחנו לא מסוגלים להבין מדוע ולמה ?!

זה רק מראה עד כמה חסר ידע אתה ושדחפו לך את היהדות לפרצוף , וזה מרגיז אותי כל פעם מחדש שאתם אומרים שאתם העם הנבחר..
למה לא האיסלמים? או הנוצרים? כי פשוט נולדתם בארץ יהודית וממשפחה יהודית.
אין לי פשוט כוח להסביר לכם כי זה חסר טעם אתם עיוורים וסגורים מהמציאות.

וShout4Heaven לא ממש הבנתי מה אתה פנטאיסט,אטיאסט,דאיסט?

#69 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎12:25

מחזק את rey....
ואין לי מושג איך קוראים לזה אבל אני לא יודע אם יש כח עליון או לא, אני פשוט לא מאמין באף דת.

Shout4Heaven

#70 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎23:17

יהדות זה לא דת , והציטוט שהביא ההוא מלמעלה לא שלי בכלל ולא הבנתי מה זה "גישה אקראית" ומה הכוונה "לא מחדש כלום"?

#71 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎23:40

אוקיי לאחר כל הדיונים, מישהו מוכן לענות על השאלה של הנושא.

ייצור מושלם הוא בעצם כלום, קשה לי לנסח זאת, אך מה שמושלם לא צריך לא כלום (ותגובה כמו הוא בא להטיב וכו'... טיפשית לגמרי...).

והלפי אני מצטער שאני אומר זאת אבל אשמח אם תוכל לקצר בתגובות פשוט הם נורא ארוכות וזה מוציא טיפה את החשק לקרוא.

והלפי משהו נוסף, גם רק ייצור מוגבל יירצה עולם רק לייצור מוגבל ישנם רגשות, ייצור מושלם לא היה צריך את העולם הוא פשוט לא היה קיים כביכול.
כנראה שלאלוהים היה צורך כלשהו כדי ליצור את העולם, למושלמים אין צרכים.
מה שדי מפיל את התנ"ך כולו.

השאלות הם גדולות וכך גם התשובות , אני מצטער :)
אם אתה רוצה תקרא ותקבל תשובה
אם לא , זו הבחירה שלך להשאר עם השאלה ללא פיתרון

הבעיה שלנו היא בהבנה את המושג שלימות

אדם מתחתן עם אישה כי חסר לו איזה דבר שהאישה משלימה אצלו - מה חסר לו? > הנתינה והקבלה
אדם בודד על אי בודד מרגיש חסר כי חסרה לו חברה אנושית ,לשיחה,למה ? > הנתינה והקבלה

כל זאת אצל האדם , רוצה לתת ורוצה שיאמרו תודה או יקבל דבר מה בתמורה
יתרה מכך , הקיום שלו והמצב רוח שלו מושפע באופן תמידי מהיחס של הסובב אותו

נסה לתת כמה זמן ולא יתייחסו כלל לנתינה שלך , אתה תרגיש רע מאוד ותפסיק לתת
אדם חייב את הפיד-בק - זה הקיום שלו

אדם נוצר בצלם אלוקים והאלוקים רוצה לתת ממה שיש לו להעניק , לא מפני שהוא חסר. אלה מפני שהשלימות היא נתינה ללא קבלת תמורה
ה' דורש מהאדם לתת ללא קבלת תמורה בדיוק כמוהו
וכשהאדם יתן ללא כוונת קבלת תמורה, זה יחשב למעלה הגדולה ביותר באדם
שיא השיאים זה עבודת ה' ללא כוונת רווח

אדם נקרא בשם אדם מלשון " אדמה לעליון " (דמיון)
שנותן ללא קבלת תמורה ואינו חסר דבר .

וזה נקרא "טוב מושלם ומוחלט " - ז"א להיטיב בגלל עצמיותו הטובה ולא בגלל שחסר משהו
ולברוא את העולם כי טוב הוא (טוב ה' לכל ורחמיו על מעשיו ).

אמנם תוכל לטעון שאת זה היה חסר , אבל תוכל למצוא מזור בדוגמא שאתן לך : אדם רווק בגיל 25 מתחתן , לשם מה הוא מביא ילדים לעולם ?
על פי רוב תשובתו תהיה : רציתי שיהיה לי את מי לחנך ולהעניק מעצמי לילדי
ככל שירצה בעוד ועוד ילדים ,האם זה סימן לגדלותו או לחסרונו?
ואת מי החברה מעריכה יותר - אדם שדואג לעצמו בלבד או אדם שדואג לאחרים ?
מי שלם יותר ומי נחשב כבעל חיסרון ?

#72 katanov

katanov

לא יעזור לכם, אני לא זז מפה

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎28/06/2009‏, ‎23:46

הלפי, כל מה שהוא לא אלוהים הוא מוגבל, כן?

אם ניקח חללית עם אין סוף דלק ונטוס לחלל בלי לעצור, אנחנו חייבים להגיע לאנשהו, הרי היקום מוגבל (או שהיקום הוא אלוהים?), לאן נגיע?
מה יש אחרי הקיר האחרון של היקום?
אם אלוהים ברא אותנו בשביל לעשות טוב, למה הוא ברא את החלל? למה לא פשוט שמש שתאיר לנו חצי מזמן היום וזהו?
למה עוד כוכבים, למה יקום?
לכל נברא יש בורא, מי הבורא של אלוהים? אבא של אלוהים?
איך יתכן שאין לאלוהים בורא אם מוכרח שלכל נברא יש בורא? (נברא - כל דבר שהוא קיים ועל פי האמונה, אלוהים קיים.)
הטיעון של הדת הוא שלכל נברא יש בורא חוץ מלאלוהים. הוא ברא אותנו רק לפני 5 אלף שנים אבל הוא היה קיים תמיד כי הרי לא בראו אותו, מה הוא עשה לפני 5 אלף שנים? מה הוא עשה לפני חמש מיליארד שנים? למה רק עכשיו (לפני 5 אלף שנים) הוא נזכר?
איך אלוהים נוצר? הוא תמיד היה? אין לו בורא? מה אם אומר לך שהיקום תמיד היה וליקום אין בורא?

תראה, בשורה התחתונה אני מאמין שהייתה לה נקודת חומר דחוס קטנה שהתפרצה לה בריק. אולי אפילו במרחק שאנחנו לא יכולים לדמיין לעצמינו, יש עוד נקודות חומר דחוס כאלו שמתפרצות ויש עוד יקומים.
אתה יודע שאין דבר כזה זמן? מה שקורה עכשיו ומה שקרה "שנה שעברה" זה בעצם אותו "זמן". ההבדל היחיד מאז הוא שהמיקום של כל הדברים השתנה, אבל אנחנו באותו זמן כל הזמן. זה כנראה מה שמסביר את החומר/דבר הראשון שנוצר אי פעם. הוא לא נוצר, הוא תמיד היה כי אין דבר כזה זמן. הוא פשוט קיים. (אני לא מדבר על היקום. ליקום יש זמן התחלה וכנראה גם יהיה זמן סוף. אני מדבר על החומר/דבר הראשון שהיה לפני היקום. אותה נקודה שממנה הוא נוצר.)

זו בכל אופן האמונה שלי.

#73 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎00:45

זו הייתה הרצאה או שאלה , לא הבנתי ..מה השאלה שלך?
או יותר נכון..מה תעשה עם התשובה? אתה שואל בשביל הכיף? מה אתה רוצה להשיג בתשובה?

#74 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎02:05

מה השאלה שלך?

כל החלק הראשון של התגובה מלא בשאלות. (שמסומות בסימני שאלה. לא למדת מה זה סימן שאלה?)

מה תעשה עם התשובה?

תלוי מה התשובה. אם היא רציונלית, אקבל אותה. אם היא תיהיה תשובה מתחמקת (ומטופשת) כמו זו שכתבת לי הרגע, כנראה שאמשיך להאמין במה שאני מאמין.

מה אתה רוצה להשיג בתשובה?

כשאתה שואל בן אדם מה השעה, מה אתה רוצה להשיג בתשובה שלך?
אני רוצה להבין. להבין את כל מה שאני לא יודע, לכן אני שואל.

#75 Shloogy

Shloogy

מתרגם משכמו ומטה

• Q-Fame
  • 6,105 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎02:41

קטנוב, אני חושב שאני אנסה.

הלפי, כל מה שהוא לא אלוהים הוא מוגבל, כן? אם ניקח חללית עם אין סוף דלק ונטוס לחלל בלי לעצור, אנחנו חייבים להגיע לאנשהו, הרי היקום מוגבל (או שהיקום הוא אלוהים?), לאן נגיע? מה יש אחרי הקיר האחרון של היקום?

הסברה כיום אומרת שלא קיים קיר כזה. קצוות היקום ריקים כל-כך ורחוקים כל-כך מכל מקום אחר, שגם אם תנסה "לחצות" אותם, לא תהיה לתנועה שלך משמעות.

אם אלוהים ברא אותנו בשביל לעשות טוב...

האמונה גורסת שאלוהים לא ברא אותנו בשביל לעשות טוב, אלא כחלק מתוכנית קוסמית גדולה - אתה ואני לא מסוגלים לתפוס את הסיבות שגרמו לו לעשות את זה.

למה הוא ברא את החלל? למה לא פשוט שמש שתאיר לנו חצי מזמן היום וזהו? למה עוד כוכבים, למה יקום?

את החלל הוא ברא כחלק ממערכת בעלת חוקים ברורים שיכולה לקיים את עצמה.

האלוהים הוא לא יישות שאתה מסוגל לתפוס. הוא לא חלק מהמערכת הזו. אם יש כאן ביצה ותרנגולת... אז הוא הלול.

איך יתכן שאין לאלוהים בורא אם מוכרח שלכל נברא יש בורא? (נברא - כל דבר שהוא קיים ועל פי האמונה, אלוהים קיים.)

כמו שציינתי בסעיפים הקודמים, אלוהים לא קיים כמו שאני או אתה קיימים ולכן לא ניתן לקיים את הדיון הזה.

הטיעון של הדת הוא שלכל נברא יש בורא חוץ מלאלוהים.

זה לא טיעון של הדת, זה טיעון של מאמינים שבא לידי ביטוי בויכוחים חסרי תוחלת כמו זה.

הוא ברא אותנו רק לפני 5 אלף שנים אבל הוא היה קיים תמיד כי הרי לא בראו אותו, מה הוא עשה לפני 5 אלף שנים? מה הוא עשה לפני חמש מיליארד שנים? למה רק עכשיו (לפני 5 אלף שנים) הוא נזכר?

הוא לא ברא אותנו לפני 5,000 שנים, ספירת העולם לפי האמונה היהודות החלה לפני 5,000 שנים. יש הבדל. חוץ מזה, אם אלוהים יכול היה לברוא יקום, הוא גם יכול היה לברוא יקום בגיל 3,000,000,000 שנים עם שלדים של דינוזאורים קבורים מתחת לאדמה.

איך אלוהים נוצר? הוא תמיד היה? אין לו בורא? מה אם אומר לך שהיקום תמיד היה וליקום אין בורא?

אתה חוזר על עצמך.

תראה, בשורה התחתונה אני מאמין שהייתה לה נקודת חומר דחוס קטנה שהתפרצה לה בריק. אולי אפילו במרחק שאנחנו לא יכולים לדמיין לעצמינו, יש עוד נקודות חומר דחוס כאלו שמתפרצות ויש עוד יקומים. אתה יודע שאין דבר כזה זמן? מה שקורה עכשיו ומה שקרה "שנה שעברה" זה בעצם אותו "זמן". ההבדל היחיד מאז הוא שהמיקום של כל הדברים השתנה, אבל אנחנו באותו זמן כל הזמן. זה כנראה מה שמסביר את החומר/דבר הראשון שנוצר אי פעם. הוא לא נוצר, הוא תמיד היה כי אין דבר כזה זמן. הוא פשוט קיים. (אני לא מדבר על היקום. ליקום יש זמן התחלה וכנראה גם יהיה זמן סוף. אני מדבר על החומר/דבר הראשון שהיה לפני היקום. אותה נקודה שממנה הוא נוצר.) זו בכל אופן האמונה שלי.

זו לא אמונה, זו דעה. אמונה מעצם הגדרתה היא במשהו לא מוסבר ולא מוכח.

#76 helpy4

helpy4

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 612 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎07:41

מה השאלה שלך?

כל החלק הראשון של התגובה מלא בשאלות. (שמסומות בסימני שאלה. לא למדת מה זה סימן שאלה?)

מה תעשה עם התשובה?

תלוי מה התשובה. אם היא רציונלית, אקבל אותה. אם היא תיהיה תשובה מתחמקת (ומטופשת) כמו זו שכתבת לי הרגע, כנראה שאמשיך להאמין במה שאני מאמין.

לא הבנת אותי
כשאתה שואל מישהו מה שעה , חסרה לך הידיעה שחשובה לך
אדם לא הולך ברחוב ושואל אנשים סתם מתוך התעניינות מה השעה !
אלא אם שמשעמם לו .
אתה שואל שאלות ואני רוצה להבין האם התשובה חסרה לך , האם היא תשנה משהו בחייך ?
כי אנחנו יכולים ללכת סחור סחור בלי סוף עם השאלות האלה ולהגיע לשום מקום ואתה תמיד תטען ההיפך
למה ?
כי אתה תהיה נעול על דעתך עד שיגמר המקום בשרתים של Q SUBS
כי נגשת לשאלות כי שעמם לך
כי שאלת בנאדם שאתה חושב עליו שהוא טיפש
אז מה שאני חושב הוא שאם אתה שואל ברצינות ,כדאי שתלך לשאול אדם שאתה מעריך.

ושלוגי, יפה מאוד אבל , חלק מהתשובות נכונות וחלק לא .

#77 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎11:56

שלוגי, תשובות כמו "אלוהים זה לא דבר שניתן להבין אותו" או "אלוהים לא קיים כמו שאני ואתה יודעים מה זה קיום" או שאתה אשכרה עונה על השאלה עם הקצוות יקום (שאין דרך לדעת, אז איך אתה עונה?) הן לדעתי התחמקות.
כנ"ל התשובות של הלפי.

#78 Shout4Heaven

Shout4Heaven

אני בחבר'ה

• רשומים
  • 860 הודעות

נכתב ב- ‎29/06/2009‏, ‎18:21

מה השאלה שלך?

מה תעשה עם התשובה?

לא הבנת אותי
כשאתה שואל מישהו מה שעה , חסרה לך הידיעה שחשובה לך
אדם לא הולך ברחוב ושואל אנשים סתם מתוך התעניינות מה השעה !
אלא אם שמשעמם לו .
אתה שואל שאלות ואני רוצה להבין האם התשובה חסרה לך , האם היא תשנה משהו בחייך ?
כי אנחנו יכולים ללכת סחור סחור בלי סוף עם השאלות האלה ולהגיע לשום מקום ואתה תמיד תטען ההיפך
למה ?
כי אתה תהיה נעול על דעתך עד שיגמר המקום בשרתים של Q SUBS
כי נגשת לשאלות כי שעמם לך
כי שאלת בנאדם שאתה חושב עליו שהוא טיפש
אז מה שאני חושב הוא שאם אתה שואל ברצינות ,כדאי שתלך לשאול אדם שאתה מעריך.

ושלוגי, יפה מאוד אבל , חלק מהתשובות נכונות וחלק לא .

התשובות שלך הם פסיכלוגיה נורא נמוכה, יכול להיות שאתה שואל את השעה כי אתה ממהר לפגישה.
ואם תיכנס לעומק למה אתה עובד למה פגישות וזה.. כי משעמם בסדר.

ד"א שלוגי אתה פחות או יותר הפלת את התנ"ך כולו בתשובותיך, אם יש לאלוהים גורמים (צרכים) איך הוא יכול להיות מושלם.

והלפי עוד פעם, התשובות שלך יפות אבל אתה בכלל לא נכנס לעומק של העיקר.
ואם תחשוב ממש לעומק תבין שמושלם זה בעצם כלום, ואם אלוהים כלום אז...

Shout4Heaven

#79 גבריאל

גבריאל

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,210 הודעות

נכתב ב- ‎01/07/2009‏, ‎21:43

הטיעון של הדת הוא שלכל נברא יש בורא חוץ מלאלוהים. הוא ברא אותנו רק לפני 5 אלף שנים אבל הוא היה קיים תמיד כי הרי לא בראו אותו, מה הוא עשה לפני 5 אלף שנים? מה הוא עשה לפני חמש מיליארד שנים? למה רק עכשיו (לפני 5 אלף שנים) הוא נזכר?

אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שיש בורא שהוא לא ממין הנבראים, הרי איך זה יכול להיות ממין הנבראים?, דבר כזה לא יכול להיות , כי אחרת לא היינו מגיעים להתחלה , זה היה מעגל שלם שלא נגמר ודבר כזה לא קיים .
כעת, אתה צריך להבין שלבורא, לאלוקים, אין בורא והרי אם יש לו בורא הוא נברא ולא בורא ואני מדבר כאן על הבורא עצמו .(שאין לו בורא, היה קיים מאז ומתמיד ולעולם יהיה קיים) .
ואם אתה אומר שיש לו בורא אז אני לא מתכוון אליו אלא לבורא שלו , שאתה התכוונת, מבין ?, זה קצת קשה (ובאותה מידה קל להפליא).

למה הוא ברא אותנו רק לפני 5000(ד"א 5769 ) ? זה כבר לא בעיה שלנו, וזו שאלה שאין לה תשובה שאפשר לקבל או להביא , כי אנחנו לא מסוגלים לחשוב כלכך עמוק .

איך יכול להיות שהיקום היה קיים כל הזמן ?, הרי הוא מורכב מחומר וחומר לא תמיד היה , מוכרח שהיה לו יוצר, כלומר אלוקים, שלו עצמו לא היה נברא והיה קיים תמיד והוא מעל כל יצירה כלשהי בין חי דומם או כל דבר .

#80 katanov

katanov

• ותיקים
  • 5,019 הודעות

נכתב ב- ‎01/07/2009‏, ‎22:13

מי אמר שחומר לא יכול היה להיות תמיד?

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים