אשכול הפוליטיקה
נכתב ב- 06/06/2012, 00:52
והאיחוד הלאומי ממש לא תומכת עקרונית בממשלה , רק עכשיו היא מובילה קו נקשה מאוד נגד הממשלה .
נכתב ב- 06/06/2012, 06:20
מה משנה גודל קואליציה אם ראש הממשלה לא נונתן לשרים שלו להצביע לפי רוצנם.אלוהים ישמור.
הימין בשלטון כבר כמעט 40 שנה רצוף, כרגע יש קואליציית ימין שחלק ניכר ממנה היא ימנית קיצונית ומורכבת ממספר חסר תקדים של 94 חברי כנסת והאופוזיציה בישראל לא באמת קיימת. הימין גם קידם חבר כנסת מהאיחוד הלאומי (מפלגה שלא בקואליציה, אבל תומכת עקרונית בממשלה) שיהיה יו"ר ביקורת על השלטון, ואתם עדיין בתחושה כאילו אנחנו ב1950 שהשמאל שולט והימין מקופח.
שיהיו גם 120 בקואליציה, זה לא ישנה דבר כל עוד אומרים להם מה להצביע.
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 06/06/2012, 10:14
כן, ממש לזה התכוון החבד"ניק-לכאורה כשנתן סוכריה וביקש ברכה.צריך לברך "ברכה אחרונה" אחרי שאוכלים.
בסך הכל הילד-לכאורה צריך להגיד ברכת "שהכל".
לא חוזרים בתשובה מזה, ונפשו של הילד נשארת תמימה.
אתה פשוט אנטי לכל מה שיהודי. זה אתה, וכנראה שזה חזק ממך.
אמנון יצחק לא מחזיר אנשים ברחוב. מדהים כל פעם מחדש איך אתם ממציאים מציאות כדי שתתאים לטענות שלכם.אני חושב שהוא מתכוון בעיקר למחזירים בתשובה כמו אלו של הרב אמנון יצחק שמנסים לשכנע קטינים לחזור בתשובה ליד הבתי ספר ומפחידים אותם עם השלכות משמיים או משהו כזה. אם זכרוני אינו מטעה אותי היו תלונות מצד הורים על המחזירים בתשובה של אמנון יצחק.
הוא עושה כנס שאנשים קונים כרטיס כדי להיכנס, ועוד לא דווח על אנשים שנחטפו והוכנסו להרצאה בכוח.
ההורים שמתלוננים שהוא מחזיר את ילדיהם בתשובה, זה הורים כמו אילן, שלא חינכו את ילדיהם מספיק טוב, והילד שלהם מצא את הדת עדיפה.
נכתב ב- 06/06/2012, 13:04
אני נגד כל שידול לדת, בין אם היא לכת מסוימת, בין אם היא לנצרות, בין אם היא לאיסלאם או בין אם היא ליהדות. מבחינתי זה לא משנה מי מושא ההטרדה, וזה לא משנה אם הוא שייך לזרם אחר באותה דת. וכן, אני גם לא רואה הבדל גדול בין שידול לדת לבין שידול לחוסר-דת, שזה מה שעושה ארגון "דעת-אמת", שמשדל ישראלים שיזנחו את הדת.
דת מבחינתי זה דבר אישי שאדם בוחר לחיות לפיו. אסור לו לשדל אנשים שיאמצו את הדת שלו.
מה שאדם כזה יכול לעשות (כן, גם חב"ד) זה לפתוח מרכז כזה, ומי שרוצה להגיע ישמע הרצאות שמסבירות על הדת. הטרדה במקומות ציבוריים היא פסולה ומקוממת, ויש להלחם נגדה.
- Geralt of Rivia אוהב את זה
נכתב ב- 06/06/2012, 13:14
על דוכני התפילין על כל אחד שזה מפריע לו יש אולי 10 בעד זה ורוצים את זה , זה חלק מהצביון היהודי והם לא קושרים עליך את התפילין ואונסים אותך , שואלים יפה יש כאלה פחות יפה שעושים את זה על דעת עצמם עובדה שהם לא הרוב .... כמו בכל דבר.
לשדל? זה כמו שאני אשאל אותך ברחוב רוצה לעבוד בתור זונה ? ואתה תתבע אותי לשידול לזנות (לא באופן המעליב באופן הפרקטי ) המרחק משאלה לשידול רחוק מאוד...
נכתב ב- 06/06/2012, 13:18
מי זה אתם? ואיפה אמרתי שהם חוטפים? אמרתי שהיה בזמנו דיווח שהם עומדים ליד בתי ספר ומנסים לקרב ילדים לדת, אני לא המצאתי שום דבר מהסוג הזה והסתמכתי על מה ששמעתי אז אל תנסה לפגוע באמינות שלי.אמנון יצחק לא מחזיר אנשים ברחוב. מדהים כל פעם מחדש איך אתם ממציאים מציאות כדי שתתאים לטענות שלכם.
אני חושב שהוא מתכוון בעיקר למחזירים בתשובה כמו אלו של הרב אמנון יצחק שמנסים לשכנע קטינים לחזור בתשובה ליד הבתי ספר ומפחידים אותם עם השלכות משמיים או משהו כזה. אם זכרוני אינו מטעה אותי היו תלונות מצד הורים על המחזירים בתשובה של אמנון יצחק.
הוא עושה כנס שאנשים קונים כרטיס כדי להיכנס, ועוד לא דווח על אנשים שנחטפו והוכנסו להרצאה בכוח.
ההורים שמתלוננים שהוא מחזיר את ילדיהם בתשובה, זה הורים כמו אילן, שלא חינכו את ילדיהם מספיק טוב, והילד שלהם מצא את הדת עדיפה.
אני ממש לא אנטי דת, אבל אני ממש לא תמים כמוך לחשוב שכל האנשים האורתודוסקסים בדת היהודית צדיקים וטהורים, אתה אמנם תהיה בהלם לשמוע אבל יש גם דברים שליליים בעולם החרדי.
- IlanVic ו Geralt of Rivia אוהבים את זה
נכתב ב- 06/06/2012, 13:32
בכלל בכל דוכן תפילין כזה כמו אצלי בבית ספר יש כאלה שבאים בלי שיבקשו מהם זה הקשר שלהם ליהדות והם רוצים לשמור עליו, הדוכן עוזר להם.....
מי שלא רוצה להניח לא יניח גם אם יבואו 100 חרדים אז מה הרעש?
נכתב ב- 06/06/2012, 13:42
לא אמרתי כלום על אלו בדוכני התפילין, ואף פעם לא נתקלתי באובר הטרדה, אולי התופעה הזאת קיימת, אבל אני לא מאמין שבהיקף גדול.יש המון אנשים שלילים בעולם החרדי אבל להגיד שהתגלמותם נמצאת בדוכני התפילין.....
בכלל בכל דוכן תפילין כזה כמו אצלי בבית ספר יש כאלה שבאים בלי שיבקשו מהם זה הקשר שלהם ליהדות והם רוצים לשמור עליו, הדוכן עוזר להם.....
מי שלא רוצה להניח לא יניח גם אם יבואו 100 חרדים אז מה הרעש?
תבינו אני לא אנטי-דת ויש הרבה חרדים טובים שפגשתי, אבל נראה שיש כמה אנשים שכל פעם שמישהו מעיז להביע ביקורת על משהו שאיכשהו מישהו מהציבור החרדי מעורב בו, ישר הם קופצים.
בהקשר לדיון אני נגד מחזירים בתשובה שמגיעים לבתי ספר לשכנע ולתמרן קטינים להתקרב לדת, לדעתי זה לגיטימי כל עוד מדובר באדם מבוגר שרשאי לבצע את ההחלטות שלו בעצמו והם לא מנסים להטריד אותו, לא כשמדובר בקטין. ולפני שפרש מן יקפוץ ,לא אני לא חושב שהאנשים שעושים את זה הם רוב החרדים או מייצגים שלהם. אבל זאת תופעה שקיימת.
נכתב ב- 06/06/2012, 13:54
אכן, יש להילחם.איך בדיוק זה קשור ליהדות?
אני נגד כל שידול לדת, בין אם היא לכת מסוימת, בין אם היא לנצרות, בין אם היא לאיסלאם או בין אם היא ליהדות. מבחינתי זה לא משנה מי מושא ההטרדה, וזה לא משנה אם הוא שייך לזרם אחר באותה דת. וכן, אני גם לא רואה הבדל גדול בין שידול לדת לבין שידול לחוסר-דת, שזה מה שעושה ארגון "דעת-אמת", שמשדל ישראלים שיזנחו את הדת.
דת מבחינתי זה דבר אישי שאדם בוחר לחיות לפיו. אסור לו לשדל אנשים שיאמצו את הדת שלו.
מה שאדם כזה יכול לעשות (כן, גם חב"ד) זה לפתוח מרכז כזה, ומי שרוצה להגיע ישמע הרצאות שמסבירות על הדת. הטרדה במקומות ציבוריים היא פסולה ומקוממת, ויש להלחם נגדה.
יש להילחם על ההטרדה שמהווים המסתננים שחיים ברחובות תל אביב. יגורשו לאלתר!
יש להילחם על ההטרדה שמהווים ארגוני שמאל בפעילותם הטורדנית בפקולטות השונות. יושתקו לאלתר!
אתה בא?
נכתב ב- 06/06/2012, 13:57
ודוכני תפילין הם לא ההגדרה הזאת .אצלנו ביבנה יש שני בתי ספר צמודים (מופרדים בגדר ממש ) בבית ספר האחר לא רצו את הדוכן המנהלת ביקשה והם הלכו משם ויותר לא באים לשם אצלנו קיבלו את זה יפה לא רק שהרבה ילדים בעד זה חלק מהבית ספר השני כשעוברים אצלנו מניחים תפילין ותמלוננים על הבית ספר שלהם .....
נכתב ב- 06/06/2012, 14:02
אני יכול ללמד אותך על דברים שליליים בעולם החרדי מהיכרות אישית.מי זה אתם? ואיפה אמרתי שהם חוטפים? אמרתי שהיה בזמנו דיווח שהם עומדים ליד בתי ספר ומנסים לקרב ילדים לדת, אני לא המצאתי שום דבר מהסוג הזה והסתמכתי על מה ששמעתי אז אל תנסה לפגוע באמינות שלי.
אמנון יצחק לא מחזיר אנשים ברחוב. מדהים כל פעם מחדש איך אתם ממציאים מציאות כדי שתתאים לטענות שלכם.
אני חושב שהוא מתכוון בעיקר למחזירים בתשובה כמו אלו של הרב אמנון יצחק שמנסים לשכנע קטינים לחזור בתשובה ליד הבתי ספר ומפחידים אותם עם השלכות משמיים או משהו כזה. אם זכרוני אינו מטעה אותי היו תלונות מצד הורים על המחזירים בתשובה של אמנון יצחק.
אני ממש לא אנטי דת, אבל אני ממש לא תמים כמוך לחשוב שכל האנשים האורתודוסקסים בדת היהודית צדיקים וטהורים, אתה אמנם תהיה בהלם לשמוע אבל יש גם דברים שליליים בעולם החרדי.
בניגוד אליכם, שהכל אתם "יודעים" משמועות - חלקן הגדול זדוניות.
ולמרות הכל אני לא מטפח שנאה לדת היהודית ולמי שמתיימר לייצג אותה.
אם אתה מביא שמועה, תעמוד מאחוריה. אל תתחבא מאחורי "זה מה ששמעתי".
אגב, גם היו מקרים שילדים רצו להתפלל בבית הספר, מרצונם החופשי, ובית הספר הסובלני והנאור אסר עליהם ופעל נגדם.
אז מי כופה על מי?
נכתב ב- 06/06/2012, 14:18
יש מקרים שחב"דניקים ושלל מחזירים בתשובה מטרידים אנשים כדי שיחזרו בתשובה (קרה לי אישית לג'ראלט, ומספיק מקרים כאלה מתועדים (אתה מוזמן לחפש)), וזה פסול.
אף אחד לא טען שזה הזרם המרכזי או משהו, ואני מניח שרוב המיסיונרים החב"דניקים עושים את זה מבלי להטריד יותר מדי.
נכתב ב- 06/06/2012, 14:21
http://www.youtube.com/watch?v=o5vnVHNbPUAאני יכול ללמד אותך על דברים שליליים בעולם החרדי מהיכרות אישית.
מי זה אתם? ואיפה אמרתי שהם חוטפים? אמרתי שהיה בזמנו דיווח שהם עומדים ליד בתי ספר ומנסים לקרב ילדים לדת, אני לא המצאתי שום דבר מהסוג הזה והסתמכתי על מה ששמעתי אז אל תנסה לפגוע באמינות שלי.
אמנון יצחק לא מחזיר אנשים ברחוב. מדהים כל פעם מחדש איך אתם ממציאים מציאות כדי שתתאים לטענות שלכם.
אגב, גם היו מקרים שילדים רצו להתפלל בבית הספר בזמן ההפסקה, מרצונם החופשי, ובית הספר הסובלני והנאור אסר עליהם ופעל נגדם.
אז מי כופה על מי?
הוא אמר שהרבה הורים התלוננו והיו תביעות משפטיות, אז אני נותן להאמין שיש דברים בגו.
ואם המקרים האלה שציינת אכן קיימים שלא נותנים לילדים להתפלל זה חמור מאוד ואני מקווה שיוקיעו את המדיניות של הבית ספר, אבל איך זה קשור? אני שונא את הצורת הסברה הזאת, "גם הם עושים את זה", דברים מהסוג הזה גרועים לא משנה אם זה חילונים או חרדים.
- IlanVic אוהב את זה
נכתב ב- 06/06/2012, 14:44
חב"דניק שואל מישהו בתחנה המרכזית "רוצה להניח תפילין?" - מבחינתך זאת הטרדה. הרבה בריאות.תפסיק לטחון מים.
יש מקרים שחב"דניקים ושלל מחזירים בתשובה מטרידים אנשים כדי שיחזרו בתשובה (קרה לי אישית לג'ראלט, ומספיק מקרים כאלה מתועדים (אתה מוזמן לחפש)), וזה פסול.
אף אחד לא טען שזה הזרם המרכזי או משהו, ואני מניח שרוב המיסיונרים החב"דניקים עושים את זה מבלי להטריד יותר מדי.
תרשה לי להתעלם מזהבי הצווחן.http://www.youtube.com/watch?v=o5vnVHNbPUA
אני יכול ללמד אותך על דברים שליליים בעולם החרדי מהיכרות אישית.
מי זה אתם? ואיפה אמרתי שהם חוטפים? אמרתי שהיה בזמנו דיווח שהם עומדים ליד בתי ספר ומנסים לקרב ילדים לדת, אני לא המצאתי שום דבר מהסוג הזה והסתמכתי על מה ששמעתי אז אל תנסה לפגוע באמינות שלי.
אגב, גם היו מקרים שילדים רצו להתפלל בבית הספר בזמן ההפסקה, מרצונם החופשי, ובית הספר הסובלני והנאור אסר עליהם ופעל נגדם.
אז מי כופה על מי?
הוא אמר שהרבה הורים התלוננו והיו תביעות משפטיות, אז אני נותן להאמין שיש דברים בגו.
ואם המקרים האלה שציינת אכן קיימים שלא נותנים לילדים להתפלל זה חמור מאוד ואני מקווה שיוקיעו את המדיניות של הבית ספר, אבל איך זה קשור? אני שונא את הצורת הסברה הזאת, "גם הם עושים את זה", דברים מהסוג הזה גרועים לא משנה אם זה חילונים או חרדים.
נכתב ב- 06/06/2012, 14:55
אני מניח גם שמספר המקרים שהטרדה כזו התרחשה עולה על מספר המקרים המתועדים, שכן רוב המוטרדים (כמוני) לא מתייחסים ביותר-מדי ברצינות יתרה לשגעונות של המיסיונרים החב"דניקים ושל ארגון "שופר" ובוחרים להמשיך בחייהם לאחר ההטרדה.
נכתב ב- 06/06/2012, 15:44
גם ההגדרות שאתה נותן למעשים מסוימים, מעידים על הקצנה והגזמה כדי להצדיק מעשים שונים.
אני לא טורח להתעמק בדיון איתך כי כבר ברור שאתה לא מתכוון להודות בטעות ולסגת.
כמו שאתה חושב עלי בטח. לא נורא.
נכתב ב- 06/06/2012, 16:21
בוא נגיד ככה, אם היו עכשיו נפתחים המון דוכנים לחזרה בשאלה אילן לא היה אומר דבר, אני בטוח בזה (הוא בטח יגיד שכן ובלה בלה בלה, אבל מי מאמין.)
מבחיתכם דת היא מקור הרוע בעולם, אפשר לחשוב שמשטרים חילוניים בעולם החדש לא פתחו במלחמות גם הם, רוב המלחמות הן מלחמות טריטוריה או הגנה משהו ולא מלחמות דת.
אתם לא רואים שום דבר יפה בדת, במיוחד ביהודית (כי אוי ואבוי אם מישהו היה מנסה להגיד משהו על האיסלם, נכון, אילן?) לא יודע מה למדתם או איפה (כנראה שמהתקשורת) אבל רוב הדברים שאמרתם פה הם שטות גדולה.
בדת יש דברים רעים, אבל זה כנראה דברים שאנחנו אפילו לא מודעים אליהם כי אנחנו לא חיים בעולם החרדי.
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 06/06/2012, 16:29
אם זו הרמה של הטיעונים שלך, אז אין טעם להתווכח איתך.
בהצלחה למי שינסה. זה כמו להתווכח עם תקליט שבור.
Freshman, אתה מדבר על התעלמות מעובדות? ואתה בוחר להתעלם מ"זהבי הצווחן".
אתם שניכם מקרה אבוד, אני לא מתכוון להמשיך להשתתף בטימטום הזה.
נכתב ב- 06/06/2012, 16:37
אני מניח שאתה מתייחס גם אליי, אז אני רק אגיב ובזה אסגור את הסיפור.אתם פוחדים מהדת כמו מאש.
בוא נגיד ככה, אם היו עכשיו נפתחים המון דוכנים לחזרה בשאלה אילן לא היה אומר דבר, אני בטוח בזה (הוא בטח יגיד שכן ובלה בלה בלה, אבל מי מאמין.)
מבחיתכם דת היא מקור הרוע בעולם, אפשר לחשוב שמשטרים חילוניים בעולם החדש לא פתחו במלחמות גם הם, רוב המלחמות הן מלחמות טריטוריה או הגנה משהו ולא מלחמות דת.
אתם לא רואים שום דבר יפה בדת, במיוחד ביהודית (כי אוי ואבוי אם מישהו היה מנסה להגיד משהו על האיסלם, נכון, אילן?) לא יודע מה למדתם או איפה (כנראה שמהתקשורת) אבל רוב הדברים שאמרתם פה הם שטות גדולה.
בדת יש דברים רעים, אבל זה כנראה דברים שאנחנו אפילו לא מודעים אליהם כי אנחנו לא חיים בעולם החרדי.
אני לא שונא הדת או מפחד מהדת, אין לי בעיה עם חרדים ואפילו הבנאדם הכי טוב שפגשתי הוא רב חב"דניק. לגבי הדיון הנוכחי התייחסתי למקרה נקודתי של מחזירים בתשובה ליד בתי ספר.
גם לא אמרתי שאין דברים יפים בדת היהודית, אני גאה בהיותי יהודי ואני עצמי אוהב דברים מסוימים במסורת היהודית, חוגג את החגים היהודיים ומכבד את האמונה היהודית כל עוד היא לא פוגעת באף אחד אחר, אבל בין אם תרצה ובין אם לא, הדת היהודית לא הכי נאורה ויש במגזר החרדי דברים שאתה לא מודע אליהם, אנשים שחזרו בשאלה מספרים גם דברים פחות נעמים לאוזן.
קרובת משפחה שלי שחזרה בתשובה וגרה בצפת פיתחה דעות גזעניות ואנטי ציוניות (בכל זאת לא מעט החרדים שונאים את הרצל), וממה שהבנתי מאוד נפוצות באזור מגוריה.
רק תראה מה חינכו את הילדים במודיעין עילית לחשוב על גויים:
http://www.youtube.com/watch?v=I8RvJSn-5Hc
אני לא אומר שזה חינוך מקובל במגזר החרדי כי אני לא יודע, יכול להיות שרק בקהילות מסוימות זה ככה, אבל לדעתי זה מאוד חמור שזה מה שמחנכים ילדים אליו, וגם אם רק 20 אחוז מהילדים במגזר החרדי מקבלים חינוך גזעני כזה זה חמור לדעתי וזה לגיטימי לגמרי לבקר את זה.
בסופו של יום, ישנן הרבה הלכות שנויות במחלוקת וגזעניות, הרב הוא קדוש בקהילה שלו וצריך להקשיב לו לא משנה מה. יש דברים טובים וערכיים בדת, אבל אי אפשר להתעלם מהדברים השליליים, וזה לגיטימי לבקר ולהעיר עליהם.
נכתב ב- 06/06/2012, 16:43
אין לי שום בעיה שדתיים יקיימו את אורח החיים שבו הם מאמינים כל עוד הם לא עושים את זה בצורה כוחנית ולא כופים את דתם על תושבים אחרים.
לא אגיב יותר בעניין הספציפי הזה. זה פשוט לא מתקדם לשום מקום.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים