אשכול הפוליטיקה
נכתב ב- 05/06/2012, 22:38
יש יותר פגיעה בפרטיות מלשלוח בלי לשאול מידע בעל תוכן מאיימים (ימות הישו והמלחמה שלו ) לבית פרטי ?
נכתב ב- 05/06/2012, 22:42
אוקיי, דעה כזאת כבר אפשר לקבל ולהבין את ההגיון שמאחוריה, למרות שאני חושב שאתה קצת מפחית בחשיבותה של המיסיונריות ולא מתייחס אליה כתופעה קיימת.שיהיו גם נוצרים (זה כבר קורה ויש אנשים שמקבלים עשרות פלאיירים בדואר, אם כבר דיברנו על הטרדה)
מי שמתפתה לזה היא אשמתו המלאה.
צריך להגביל את זה בגיל מסוים (מי שמניח תפילין הוא גם ככה לא מתחת ל13), בטח לא בית ספר יסודי, אבל תיכון שזה גילאי 16+ אלו צריכים להיות כאלה שכבר מבינים משהו מהחיים שלהם.
נכתב ב- 05/06/2012, 22:57
http://www.haaretz.c...nions/1.1260660
יש לא מעט בטענה שלו, ואני מניח שיש שם לא מעט תושבים שעצם הבעיה שלהם היא שחרדים גרים לידם.
הבעיה שלי לפחות היא לא שחרדים עברו לשם, אלא היא שהם עושים זאת דרך עמותות ולא כמשפחות, ושבדרך חלק לא מבוטל מהם נוהג במיסיונריות נגד התושבים.
נכתב ב- 05/06/2012, 23:25
אני אומר שאסור להציג דעה חד צדדית מכל סוג שהיא, אבל כן צריך לערוך עימות או משהו בסגנון, אי אפשר שבן אדם יגיע לגיל 18 ויוכל לבחור בלי שום מושג על מה שקורה בארץ (מה לעשות שלא כולם קוראים חדשות), או שיגמרו צבא בלי לדעת איפה הם חיים ומי חברי הכנסת שלהם ומה הם מייצגים.
אני מכיר בית ספר (לא אזכיר את שמו כמובן) שעורך לפעמים עימותים כאלו, לא קיצוניים, רק מציגים דעות כדי שהתלמידים ידעו איפה הם חיים, כי לימודי אזרחות זה טוב ויפה אבל לא אקטואלי, זה מדבר על מושג בכלליות ולא מה המשמעות שלו בארץ.
שיעשו דברים כאלו בפיקוח, לא יודע מה, אבל באמת שזה רעיון רע שאנשים לא יודעים איפה הם חיים (שלא לדבר על היסטוריה), אני מאמין שאם ניקח את כל מה שדיברנו פה באשכול לרוב תלמידי התיכון בארץ הם לא ידעו אפילו על מה מדובר.
- yosefddd ו dorel310 אוהבים את זה
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 05/06/2012, 23:31
מסכים.זה כמו עם החוק שאסור לדבר פוליטיקה בבתי ספר.
אני אומר שאסור להציג דעה חד צדדית מכל סוג שהיא, אבל כן צריך לערוך עימות או משהו בסגנון, אי אפשר שבן אדם יגיע לגיל 18 ויוכל לבחור בלי שום מושג על מה שקורה בארץ (מה לעשות שלא כולם קוראים חדשות), או שיגמרו צבא בלי לדעת איפה הם חיים ומי חברי הכנסת שלהם ומה הם מייצגים.
אני מכיר בית ספר (לא אזכיר את שמו כמובן) שעורך לפעמים עימותים כאלו, לא קיצוניים, רק מציגים דעות כדי שהתלמידים ידעו איפה הם חיים, כי לימודי אזרחות זה טוב ויפה אבל לא אקטואלי, זה מדבר על מושג בכלליות ולא מה המשמעות שלו בארץ.
שיעשו דברים כאלו בפיקוח, לא יודע מה, אבל באמת שזה רעיון רע שאנשים לא יודעים איפה הם חיים (שלא לדבר על היסטוריה), אני מאמין שאם ניקח את כל מה שדיברנו פה באשכול לרוב תלמידי התיכון בארץ הם לא ידעו אפילו על מה מדובר.
דיברת על הבורות של תלמידי התיכון בארץ ובאותה הזדמנות אני חייב לציין שהדור הצעיר הנוכחי בתיכונים על הפנים לפי הנתונים, הדור הישן יותר (שהצמיח הרבה אנשים מוכשרים ואף לא מעט זוכי פרס נובל) ואפילו הדור הנוכחי באונברסיטאות מצוין ומהאיכותיים בעולם, אבל הרמה הנמוכה הנוכחית בתיכונים תשפיע עוד 10 שנים.
הייתה לא מזמן כתבה עם מולי אדן, ישראלי שהוא אחד מאנשי ההייטק הטובים בעולם שהביע דאגה ממצב התיכונים בארץ, והוא חושש שזה עוד כמה שנים יפגע בתעשיית ההייטק הישראלי ואנחנו כבר לא נהיה מעצמה.
נכתב ב- 05/06/2012, 23:34
למעשה זה בדיוק ההפך מעימות רציונלי, שכל צד מציג את הטענות שלו, ותלמיד שמקשיב לעימות יכול לשפוט מי צודק לדעתו.
נכתב ב- 05/06/2012, 23:36
באמת שאין לי בעיה עם מסיונריות מכל סוג שהוא, אני לא פוחד מדת ולא מחילוניות.
אני לפחות רוצה להאמין שאדם מספיק חכם כדי להבין מה טוב בשבילו בלי שאחרים יכתיבו לו מה לעשות.
אני מאמין שדת לא אמורה לשנות את האדם, ושכל אחד יכול לבחור במה שבא לו (כבר ראינו הכל בקטע הזה, מקיצוניים מצד אחד שהפכו לצד השני ולהפך.)
לפני השואה היהדות החילונית הייתה הרבה יותר קטנה, במיוחד במזרח אירופה, והנה היום הצאצאים שלהם גרים בת"א ואוכלים שרימפס לארוחת ערב, באמת שזה לא מה שמפחיד אותי במדינה, יש דברים הרבה יותר גרועים.
זה דבר שתמיד ישתנה ויתאזן בחזרה, היו תקופות שונות בעולם, מתקופות דתיות ותקופות יותר חילוניות, זה לא מה שעוד קהילת מסיונרים תשנה.
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 05/06/2012, 23:44
דבר ראשון מסכימים פה חברי הפורום מהימין עם אילן היה שווה את כל התגובות.
גם אני מסכים שהרמה נמוכה בתור אחד שלומד בבית ספר , ילדים לא יודעים מי הם חברי הכנסת שרים ואת ראש הממשלה הם שונאים רק בגלל שהוא העלה את הדלק בשקל .מצב אבסורדי שהם עוד שנה ויש כאלה שכבר יכולים להצביע בבחירות ואין להם ידע בסיסי באקטואליה של המדינה ובמצב שלה בכלל לא נראה שזה מעניין אותם.
לימודי אזרחות והיסטוריה לא פותרים את בהמצב לפחות לא במתכונת נוכחית , הכל מתומצת והופך לפשטני ביותר "סיבות ,מאפיינים,קשיים/מהלך אירועים וזהו.
נכתב ב- 05/06/2012, 23:51
אתה באמת חושב שמסיונריות תצליח להשפיע על מאזן הדת בעולם?
דברים שמשפיעים על המאזנים האלו זה תמותה המונית (אם במגפה או מעשה ידי אדם), מהפכות ומלחמות גדולות (כמו רוסיה הסוביטית) וילודה.
כל השאר מביא לשינויים מינורים, לא משהו שיש להתרגש ממנו.
גם אם מחר כל הארץ תניח תפילין, המדינה לא תהפוך לחרדית ותפעל על פי ההלכה, בכלל המצב הדתי בארץ לא השתנה כבר המון שנים, ואני לא חושב שהולך להיות שינוי כזה בקרוב.
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 06/06/2012, 00:07
הפחד שלי הוא לא שזה ישנה את מאזן הדת בעולם ושיהיו יותר אנשים דתיים, אלא זה מפחיד אותי ברמה האישית, ושהיא תפגע בעשרות/מאות נערים שעדיין לא מצאו את עצמם.
יש כתות מיסיונריות יותר ופחות מסוכנות. יש כתות שגורמות לניתוק קשר עם ההורים, יש כתות שמשנות את אורח החיים של הקורבן ויש כתות/דתות שהמטרה היחידה שלהן היא לקרב אנשים אליה שיאמצו את אמונתם.
אני חושב שאסור ששינוי כזה של בן אדם יבוא דרך שיכנוע רחוב, תעמולה ולפעמים גם שוחד, אלא הוא צריך לבוא תוך כדי מחשבה עצמאית, שהוא יכול לשמוע או לקרוא דעות אחרות ולהחליט בעצמו לגבי האמונות שלו.
נכתב ב- 06/06/2012, 00:09
אולי היא לא תעשה שינוי גדול, אבל לא הייתי רוצה שיקרה מצב שבו יטרידו אותי ככה שוב.אילן, אני חייב לשאול.
אתה באמת חושב שמסיונריות תצליח להשפיע על מאזן הדת בעולם?
דברים שמשפיעים על המאזנים האלו זה תמותה המונית (אם במגפה או מעשה ידי אדם), מהפכות ומלחמות גדולות (כמו רוסיה הסוביטית) וילודה.
כל השאר מביא לשינויים מינורים, לא משהו שיש להתרגש ממנו.
גם אם מחר כל הארץ תניח תפילין, המדינה לא תהפוך לחרדית ותפעל על פי ההלכה, בכלל המצב הדתי בארץ לא השתנה כבר המון שנים, ואני לא חושב שהולך להיות שינוי כזה בקרוב.
אין לי בעיה שיחלקו פליירים או שישבו בדוכן ומי שרוצה יבוא ויניח, אבל להיטפל ככה לאנשים זו חוצפה. ואני מבין שהרוב לא כאלה, אבל לדעתי אפילו לנסות לשכנע בעדינות אדם שאתה לא מכיר להניח תפילין זו חוצפה. וכמובן צריך לאסור עליהם להתקרב לקטינים שעדיין לא גיבשו דעה משל עצמם.
נכתב ב- 06/06/2012, 00:11
נכון, ואנחנו יודעים מההיסטוריה שברגע שמישהו נבחר בצורה דמוקרטית, כל הפעולות שלו הן תמיד יהיו בעד הדמוקרטיה והוא אף פעם לא - חס וחלילה - יעשה משהו שיבטל אותה.טוב, הוא כן נבחר באופן דמוקרטי להיות ראש - הממשלה.. וזה אומר שיש לו זכות לעשות דברים כאלה.
http://www.ynet.co.i...4238734,00.html
אני אוהב את הדמוקרטיה בארץ שלנו...
נכתב ב- 06/06/2012, 00:12
נכתב ב- 06/06/2012, 00:20
כתות זה משהו אחר, בכתות אמורים לטפל לפי החוק (אין חוק כתות אבל יש כל מני חוקים כמו שהפעילו נגד הכת של גואל רצון)לא.
הפחד שלי הוא לא שזה ישנה את מאזן הדת בעולם ושיהיו יותר אנשים דתיים, אלא זה מפחיד אותי ברמה האישית, ושהיא תפגע בעשרות/מאות נערים שעדיין לא מצאו את עצמם.
יש כתות מיסיונריות יותר ופחות מסוכנות. יש כתות שגורמות לניתוק קשר עם ההורים, יש כתות שמשנות את אורח החיים של הקורבן ויש כתות/דתות שהמטרה היחידה שלהן היא לקרב אנשים אליה שיאמצו את אמונתם.
אני חושב שאסור ששינוי כזה של בן אדם יבוא דרך שיכנוע רחוב, תעמולה ולפעמים גם שוחד, אלא הוא צריך לבוא תוך כדי מחשבה עצמאית, שהוא יכול לשמוע או לקרוא דעות אחרות ולהחליט בעצמו לגבי האמונות שלו.
אני לא מדבר על קיצוניים מפגרים שהופכים אותך לפסיכי או שבוי, התחלנו בדיבור על חבד שהם מתונים וסה"כ רוצים שתניח תפילין.
בפלאיירים הוא יכול לקרוא הקדמה ולחפש עוד באינטרנט, על כל חיפוש של משהו בגוגל אתה תמצא שחצי מהתוצאות הן בדיוק ההפך ממה שחיפשת (מתנגדות לדבר), לאדם יש יכולת להחליט אם הדת מתאימה לו או לא.
שמת לב שזה פועל רק לטובת השמאל?אסור להשוות!
הוא עצר את כל חוקי הימין באותה שיטה.
אז אם כבר הדיקטטורה היא שמאלנית? ><
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 06/06/2012, 00:23
נכתב ב- 06/06/2012, 00:24
גם אני סוגד לQ הזהב
נכתב ב- 06/06/2012, 00:27
אני אמנם לא שותף לשנאה היוקדת כלפי השמאל, אבל אני חייב להודות שזה הצחיק אותי:
נכתב ב- 06/06/2012, 00:29
ולא שמתי לב, אני לא עוקב פה אחרי כל דף..
וזה התאים בדיוק למה שאילן אמר, "גם היטלר נבחר באופן דמוקרטי".
נכתב ב- 06/06/2012, 00:31
הימין בשלטון כבר כמעט 40 שנה רצוף, כרגע יש קואליציית ימין שחלק ניכר ממנה היא ימנית קיצונית ומורכבת ממספר חסר תקדים של 94 חברי כנסת והאופוזיציה בישראל לא באמת קיימת. הימין גם קידם חבר כנסת מהאיחוד הלאומי (מפלגה שלא בקואליציה, אבל תומכת עקרונית בממשלה) שיהיה יו"ר ביקורת על השלטון, ואתם עדיין בתחושה כאילו אנחנו ב1950 שהשמאל שולט והימין מקופח.
נכתב ב- 06/06/2012, 00:33
חח תירגע בנאדם, לא שלחתי אותך לגרדום.ת'אמת מצאתי את זה במקום אחר.
ולא שמתי לב, אני לא עוקב פה אחרי כל דף..
וזה התאים בדיוק למה שאילן אמר, "גם היטלר נבחר באופן דמוקרטי".
2 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 2 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים